A gdzie na Sylwestra ? HiH - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-10-12, 16:22   #1
diana296
Przyczajenie

GG do diana296
Question

A gdzie na Sylwestra ? HiH

Wyjeżdżacie gdzieś na Sylwestra? W jakieś szczególne miejsca? Ja się właśnie zastanawiam gdzie w tym roku go spędzimy i nie mam zielonego pojęcia.
diana296 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-12, 17:00   #2
lady goddess
Rozeznanie

Dot.: A gdzie na Sylwestra ? HiH

A ja wiem : spędze go w Krakowie u przyjaciółek na akademikach . . . pojade do nich z przyjacióką kolega i chłopkaiem ojj bedzie superr tak jak rok temu a moze i lepiejj :
Stary 2006-10-12, 17:38   #3
margitta
Zakorzenienie

Ja pewnie tak jak w zeszłym roku, pojadę ze znajomymi w góry. Jesteśmy na razie w fazie poszukiwań miejsca. Musimy się spieszyć, bo to już późno
Stary 2006-10-12, 19:05   #4
magdziaS
Podróżniczka

A ja pewnie spedze sylwestra w miescie . Przyjedzie moja rodzina z ulubiona "ciotka" mam nadzieje, ze uda nam sie ich wyciagnac na miasto i razem ze znajomymi spedzimy go w restauracji na starym miescie w Glasgow

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-12, 20:56   #5
Gonia1
Zakorzenienie

w Rzymie. Tylko na dzień dzisiejszy sama, chyba że uda mi się poznać jakichś Polaków chętnych na sylwestrowy wypad po Rzymie.
Zawsze w Sylwestra zostawałam na lodzie i spędzałam go sama (czasem z jedną koleżanką), więc teraz doszłam do wniosku, że jak mam spędzić ten dzień sama, to lepiej z dala od ludzi, którzy nazywają siebie moimi przyjaciółmi, ale tak naprawdę 31 grudnia o mnie nie pamiętają...
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-12, 23:23   #6
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Niewiem czy październik to już odpowiednia pora na plany związane z sylwestrem, w każdym badź razie razem z narzeczonym mamy tyle spraw na głowie, że na razie nie mamy czasu o tym mysleć.pewnie bedziemy świetowac razem ze znajomymi na domówce, ale znając życie wszystko sie okaze na kilka dni przed samym Sylwkiem.
pozdrawiam
Stary 2006-10-12, 23:40   #7
Silly
Zadomowienie

a ja jeszcze nic niewiem
ale moze pojade z mezulkiem do znajomych do Barcelony jak rok temu

Silly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-13, 11:14   #8
mirynka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Niewiem czy październik to już odpowiednia pora na plany związane z sylwestrem, w każdym badź razie razem z narzeczonym mamy tyle spraw na głowie, że na razie nie mamy czasu o tym mysleć.pewnie bedziemy świetowac razem ze znajomymi na domówce, ale znając życie wszystko sie okaze na kilka dni przed samym Sylwkiem.
pozdrawiam
wiesz jesli ktos planuje wyjazd np w gory to jesy to jak najbarziej odpowiednia pora na plany gdyz pozniej moze nie byc wolnych kwater ale jesli ktor bedzie spedzal sylwester w inny sposob i nie potrzebuje zamawiac noclegu to oczywiscie zgadzam sie jest jeszcZe na to czas.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141

Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku.
/Antoine de Saint-Exupéry/
mirynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-13, 14:56   #9
Malaja
Zadomowienie

LONDYN z chłopakiem,przyjaciółką i znajomymi którzy tam mieszkają
Malaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-20, 17:23   #10
wenedka
Zakorzenienie

Sheffield
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-23, 13:37   #11
Vogue
Raczkowanie

Oboje z TZ nie przepadamy za Sylwestrem. Mam wrazenie, ze nalezy sie bawic "na sile"- bo to poczatek Nowego Roku, szczegolna noc. Szczerze mowiac moglabym nawet siedziec w domu pod koldra z TZ przed TV. Poza tym wszystko jest drozsze.
Ja w tym roku wroce z domu od rodzicow przed samym Sylwkiem i ten wieczor spedzimy jak inne dni imprezowe- kolacja ze znajomymi i dyskoteka.
Za to 2go stycznia jedziemy do Budapesztu na kilka dni i tego nie moge sie juz doczekac
Vogue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-24, 08:32   #12
czekoladka79
Zadomowienie

Tak jak rok temu pojedziemy z moim TŻ do Jastarni nad morze ... Wiem, że to dość niecodzienny pomysł, ale jeśli ktoś chce odpocząć kilka dni od codziennej bieganiny to gorąco polecam. Morze zimą jest boskie. A Jastarnia przypomina wymarłe miasto, tak jakby zima zatrzymała tam czas. Rok temu znaleźliśmy tylko dwa miejsca gdzie można było coś zjeść bo wszystko jest pozamykane.
Można się wyciszyć z dala od zgiełku, zastanowić nad sensem życia i bardziej zbliżyć do ukochanej osoby.
I chyba nie ma niczego piękniejszego jak otworzyć szampana nad morzem w blasku księżyca słysząc szum fal i powiedzieć "Wszystkiego Najlepszego Kochanie w Nowym Roku"

Pozdrawiam cieplutko.
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-24, 11:19   #13
Diorissimo
Zadomowienie

A ja chciałabym w tę noc pojeździć na nartach Tylko nie mam pojęcia czy są czynne jakieś wyciągi Może któraś z Was się orientuje?
Diorissimo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-24, 13:31   #14
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorissimo Pokaż wiadomość
A ja chciałabym w tę noc pojeździć na nartach Tylko nie mam pojęcia czy są czynne jakieś wyciągi Może któraś z Was się orientuje?
Ja też myślałam o nartach, ale myślę, że w samą noc sylwestrową stoki (przynajmniej w Polsce) czynne nie będą - biorąc pod uwagę stpień upojenia alkoholowego społeczeństwa w tą noc mogłoby być dużo wypadków . Poza tym ceny mogą być ciut wyższe i już chyba lepiej poczekać z nartami do marca i wybrać się gdzieś do Włoch albo Austrii..
truheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-24, 15:36   #15
karolinusienka
Zakorzenienie

a ja jade tzn lece do Szwecji wczoraj juz bylam kupic bileciki na samolot, zeby bylo taniej - i tak wyszlo za drogo ale co tam....
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-24, 19:26   #16
aangellaa
Raczkowanie

Ja jeszcze nie mam planów, chciałabym pojechać w góry, wynająć domek ze znajomymi na kilka dni,poszaleć i oczywiście pojeździć na nartach (albo nauczyć się na desce ) ale nie wiem czy to wypali... Zawsze zostaje Kraków wiadomo już kto będzie grał na Rynku?
Stary 2006-10-24, 20:57   #17
novinexa
Raczkowanie

GG do novinexa

Cytat:
Diorissimo
Cytat:
truheart

Ja też myślałam o nartach, ale myślę, że w samą noc sylwestrową stoki (przynajmniej w Polsce) czynne nie będą - biorąc pod uwagę stpień upojenia alkoholowego społeczeństwa w tą noc mogłoby być dużo wypadków

Są czynne, przynajmniej tam gdzie ja byłam rok temu i dwa to są czynne, wbrew pozorom dużo ludzi tak chce spędzić Sylwka
Stary 2006-10-24, 21:12   #18
Diorissimo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez novinexa Pokaż wiadomość
Są czynne, przynajmniej tam gdzie ja byłam rok temu i dwa to są czynne, wbrew pozorom dużo ludzi tak chce spędzić Sylwka
Super, ucieszyła mnie ta wiadomość. Słyszałam nawet, że gdzieś kapela góralska przygrywała mmmmmm.
A gdzie byłaś w zeszłym roku jeśli można wiedzieć?
Stary 2006-10-25, 13:11   #19
novinexa
Raczkowanie

GG do novinexa

Cytat:
Napisane przez Diorissimo Pokaż wiadomość
Super, ucieszyła mnie ta wiadomość. Słyszałam nawet, że gdzieś kapela góralska przygrywała mmmmmm.
A gdzie byłaś w zeszłym roku jeśli można wiedzieć?
Byłam w Poroninie, ale niestety nie znam się kompletnie na górkach,stokach, nartach itp [mam tylko kilkanaście upadków na desce zaliczonych po tym wyjezdzie], więc wiem tylko że były to jakieś fajne stoki w pobliży Poronina a może i w nim samym Niestety nic więcej nie wiem, sorki
My bylismy przy jednym stoku- była tam impreza bo ją widzieliśmy na własne oczy, ludzie jeździli całą noc i pili szmpana, muzyczka nawet była. Kilka osób od nas, miłośnicy nart, pojechało już gdzieś bliżej Zakopca i było podobnie- Sylwestra spędzili właśnie jeżdżąc na nartach.
Stary 2006-10-25, 21:31   #20
Diorissimo
Zadomowienie

Dzięki Novinexa za informację Pewnie będą takie miejsca w rejonie Zakopca. Mam tam kilka ulubionych wyciągów więc podzwonię i się dowiem.
Może się kiedyś spotkamy na stoku
Stary 2006-10-26, 08:26   #21
iza_
Wtajemniczenie

dorissmono,rzeczywiscie są mniejsca gdzie w te noc wyciągi są czynne.dokladnie nie wiem gdzie to bylo,ale moja kumpela rok temu wlasnie na nartach spędziala sylwestra i opowiadala,ze było bosko.

Edytowane przez iza_
Czas edycji: 2006-10-26 o 13:13
iza_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-26, 11:06   #22
truheart
Zakorzenienie

Byłam w Poroninie we wrześniu i właśnie się zastanawialiśmy czynie pojechać tam też na sylwestra . Jest naprawdę miło - cicho, spokojnie, a jednoczęsnie blisko do Zakopanego .
truheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-26, 11:46   #23
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

A ja jeszcze nie wiem gdzie spedze z TZ Sylwestra... Eh... brak planow narazie Ale trzeba juz cos wymyslec bo na ostatnia minute to nie ma co Buzziaki

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-26, 15:21   #24
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

My poczatkowo mielismy jechac na Sylwestra do Zakopanego, poszukiwania noclegu zaczęliśmy miesiąc temu i co sie okazało?? Ze nie ma juz miejsc Wszystkie sa porezerwowane - oczywiście nie mam na myśli tych, gdzie doba kosztuje 200 zl ! Normalnie szok Ja nie wiem na ile wczesniej nalezy rezerwowac miejsca?Może już teraz, na przyszly rok??!
Plany zmienilismy i szukamy teraz czegos w słowackich gorach, też jest pieknie i cenowo taniej.Okarze się gdzie wyladujemy

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?

Edytowane przez natali86
Czas edycji: 2006-10-26 o 15:22 Powód: ortograf :/
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-29, 21:54   #25
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

hm... zaglądlam do watku i zaczelam sie zastanaiwac... nie mam pojęcia, spodobal mi sie pomysl z Jastarnią chetnie porwalabym mojego TZ i zakopala sie gdzies daleko... hm... tylko co on na to? czy wogole bedzie chcial ruszac tylek z domu, pytając co robil w poprzedniego sylwka odparł ze nie pamieta ... własnie faceci heh Przy okazji... macie jakies pomysły zeby go przekonac?

P.S. Zauwazyłam ze jestem uzalezniona od wielokropek
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-30, 07:05   #26
Endzi
Raczkowanie

GG do Endzi

My jak zwykle spedzimy Sylwestra w gorach w Zakopcu. Uwielbiamy narty i dlatego tez juz w drugi dzien swiat wyjezdzamy do Zakopanego.
Endzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-30, 17:42   #27
guia
Zadomowienie

GG do guia

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
hm... zaglądlam do watku i zaczelam sie zastanaiwac... nie mam pojęcia, spodobal mi sie pomysl z Jastarnią chetnie porwalabym mojego TZ i zakopala sie gdzies daleko... hm... tylko co on na to? czy wogole bedzie chcial ruszac tylek z domu, pytając co robil w poprzedniego sylwka odparł ze nie pamieta ... własnie faceci heh Przy okazji... macie jakies pomysły zeby go przekonac?

P.S. Zauwazyłam ze jestem uzalezniona od wielokropek
Mnie też spodobała się opcja Czekoladki79 Mam pytanie- gdzie spędzacie tę noc? Wynajmujecie pokój w hotelu? A może są jakieś domki do wynajęcia, tuż przy morzu? Tylko na nie już pewnie za późno
guia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-30, 21:39   #28
mirynka
Wtajemniczenie

a ja nie mam jeszcze planow, pozyjemy zobaczymy, zakopane odpada, po pierwsze pewnie nie ma juz wolnych kwater, a nawet jakby byly to itak nie chcialabym echac bo bylam w sierpniu wraz z moim TZ i tam nie da sie odpoczac, byl taki niesamowity tlok ze szkoda gadac, wiec mysle ze w sylwka bezie to samo albo gorzej, bardziej skusilabym sie na morze, jeszcze nie bylam zima nad morzem a tam napewno bym odpoczela wraz z moim TZ.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141

Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku.
/Antoine de Saint-Exupéry/
mirynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-30, 21:45   #29
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ja bym chciala do w gory gdzies....
Stary 2006-10-31, 06:31   #30
Endzi
Raczkowanie

GG do Endzi

Ja nie raz spedzalam swieta i sylwaka w Zakopanem i faktycznie jest mnostwo ludzi ale to chyba kwestia przyzwyczajenia, przymrozenia oka na wszystko bo nie ma jaki widok spod Wielkiej Krokwii w Sylwestra na niebo pelne kolorow od fajerowerkow. Widac stamtad cale Zakopane...sniegu zawsze po pas...aniolki na sniegu wychodza superasne... Wiem ze pierwszy raz w Zakopcu moze odstraszyc a mnie od 6-7 lat tam sie podoba.
Endzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości