Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku!
Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają 10 18,52%
Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają 0 0%
Lato poszło w las, siadać zacząć czas 7 12,96%
Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają 6 11,11%
Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają 0 0%
Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają 2 3,70%
Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków 0 0%
Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka 4 7,41%
Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek 0 0%
Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają 1 1,85%
Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać 1 1,85%
Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami 1 1,85%
Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas 3 5,56%
Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać 4 7,41%
Wakacje już za nami, siadać zaczynamy 1 1,85%
Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy 11 20,37%
Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 15:46   #3721
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
współćzucia dla was mam nadzieję że będzie to łagodne

oj tak : ja też ostatnio miałam styczność w 1,5 rocznym dzieckiem... powiem tak - MASAKRA

moj Oli by się z nią bił o niego
bitwa o szpinak
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:56   #3722
prunelle
Wtajemniczenie

hej

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno;p
Tz poszedl zeby spotkanie z lekarzem zalatwic i oczywiscie babka znowu powiedziala, ze zle wsyztsko zalatwilismy... a wszystko robilismy jak mowila inna baba pracujaca w recepcji... to sie tz wkurzyl i powiedzial'' ja juz mam dosc, jest mi smutno, przykro, jestem rozczarowany... ja chce tylko szczepienia dla mojego dziecka... moge nawet zaplacic... nie chce zeby jutor obudizla sie z polio(czy cos takiego;p) i umarla tylko i dlatego ze wy nie chcieliscie dac nam spotkania...)''
dostalismy wizyte na piatek za darmo tylko jedna szczepionke trzeba kupic ehhe ale ci ludzie w przychodni walnieci...

Dobranoc
o rany co za przychodnia brawo dla TŻ za skuteczność! I oby wizyta w piątek się odbyła

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Mój syn dziś o 14.30 kończy 4 miesiące

Aguchaw, laseczkaa gratulacje też dla Szymonka i Kacperka z okazji 4 miesięcy
gratulacje! dla wszystkich dzieciaczków!

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Haha, ale ja marzę o trójce dzieci, a nie chce mi się 3 razy rodzić
kurczę w sumie masz rację...

Cytat:

Od paru dni robię akcję, zasypiamy w dzień we własnym łóżeczku, ciężko idzie, ale jestem konsekwentna póki co. Mniej śpi przez to, ale właśnie udało mu się zasnąć. Tzn. zasypia przy cycu, ale zawsze jak go odkładam to wyje jak potępiony. Chyba się w końcu zmęczył
Wiesz co, ja od 5 dni robię to samo, stosuję tę metodę z Tracy Hogg czasem z moimi modyfikacjami: zawsze kładę o stałych godzinach, tak jak mniej więcej do tej pory miał drzemki, o 9 i koło 14, najpierw jest przytulanie wyciszanie, coś mu tam śpiewam i kołyszę, potem odkładam, przykrywam kocykiem i powtarzam "ciiii" do znudzenia, głaszczę po główce i w ten sposób on zasypia. Pierwszego dnia krzyczał bardzo, natychmiast go brałam na ręce, jak się uspokajał odkładałam i tak w koło Macieju ze sto razy, aż zasnął, drugiego dnia tylko trochę pomarudził i tak co dzień coraz mniej marudzi, dziś usypianie trwało 5 minut! Także polecam, tylko nie zostawiać dziecka płaczącego w łóżeczku. Takie odkładanie po 100 razy może się wydawać bez sensu, ale u nas się udało

A co do dnia bez mamy i picia z butli, mnie dziś nie było poł dnia, uśpiłam dziecko i wyszłam, została z nim teściowa. A Krzyś zrobił strajk, obudził się i krzyczał, zjadł może z 50 ml z butli, potem pokrzyczał i w końcu jej zasnął... Wróciłam o 14, do tej 14 tylko te 50 ml zjadł od rana! A normalnie i mnie i mężowi zjada z butli, łobuz

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:57   #3723
marta_27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Kasiunia gratki dla Dawida z okazji skończonych 4 miesięcy

Marta27 w Lidlu jest od dzisiaj tydzień maluszka

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=20786

Ja czekam na mame i tez idziemy do Lidla jakie zakupy zrobić
dobrze wiedzieć. może się wybiorę jak mnie mąż podrzuci hehe

Cytat:
Super Jaki Michas madry chlopczykkla ski:

Mialam wczoraj napisac, ale za pozno bylo.

Wczoraj 2 bratanice Tzta( kuzynki) w wieku 8 i 9-10 lat zaczely sie tak klocic z takimi przeklenstwami, ze mi szczena opadla;D, kopac i szarpac, jak dziewczyny na imprezie... w zyciu bym nie pomyslala, ze tak moga sie dzieci klocic/bic... one w takiej nieciekawej dzielnicy mieszkaja wiec dla nich to normalne... jeszcze ta 9 letnia rzucila spodenkami i na mnie -polecialy, powiedzialam ze jak jeszcze raz cos na mnie poleci to dostanie palskacza... pozniej jedna poszla do swojego domu za druga wielce wkurzona wszytko kopala/psula/rzucala... yy masakra jakas;p
jeny jakie wy tam dzieciaki macie. koszmar normalnie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej

ojjj biedna Ola także Aguś ciepełko na dworku czapka a kysz

no nie wypiła soczek a potem jak tylko spróbowała ze w butelce jest mleko to dostawała małpiego rozumu
uparciuch straszny z niej - po mamusi

mleka nie chce, nie wiem jak ją przekonać do jedzenia z butelki, ja uważam za sukce ze w ogóle nauczyła się pic soczki z butelki bo pije juz bardzo ładnie i sprawnie no ale mleko nadal jest beee

ojj twarda, nie ma letko z nią

grtulacje

kasiunia wybierasz się na weekendzie do naszej pięknej galerii?

jeju dziewczyny będzie u nas w miescie w końcu H&M!!!!!
Zara, C&A i pełno innych których nie znam
juz nie mogę sie doczekać promocji zimowych jeaaaa

moja Malwinka siedzi!!! nie chce już leżeć,nie połozy sie i koniec, rwie się do siadania, potrafi siedzieć już sama dość długo i sie nie chwieje, nie wiem czy to nie za wczesnie?;/
w gondoli już ciezko nam spacerować bo krzyczy i chyba tą spacerówkę musimy już uruchamiac
w wanience podczas kapieli trzyma się rączkami za boki i tak siedzi, macha nogami i patrzy jak się woda rusza
wczoraj przypięta pasami w leżaczku obróciła mi się na brzuch
jak to zobaczyłam to myślałam ze padne
ale silna dziewczynka.

u mnie dziś otworzyli c&a mam zamiar po południu zajrzeć na chwilę

Cytat:
nie wydaje mi sie ze za wczesnie

Sitting

Sitting independently gives your baby a new perspective on the world. Once his back and neck muscles are strong enough to hold him upright and he's figured out where to put his legs so he won't topple over, it's just a matter of time until he moves on to crawling, standing, and walking.
When it develops

Your baby will probably learn to sit independently between the ages of 4 and 7 months. This is about the same time that he'll master rolling over and holding his head up. About 90 percent of babies can sit well for several minutes without support by the time they're 8 months old. (Even babies who've mastered sitting will topple over eventually, often because they lose interest in being upright.)
How it develops

While you can prop your baby in a sitting position almost from day one, true independent sitting doesn't begin until he has head control. Starting at about 4 months, your baby's neck and head muscles strengthen rapidly, and he'll learn to raise and hold his head up while he's lying on his stomach.
Baby on the move: Sitting

How your baby gets ready to achieve his first big developmental milestone.

Next he'll figure out how to prop himself up on his arms and hold his chest off the ground, sort of a mini-pushup. By 5 months he may be able to sit momentarily without assistance, though you should stay nearby to provide support and surround him with pillows to cushion a possible fall.

Soon your baby will figure out how to maintain his balance while seated by leaning forward on one or both arms. By 7 months he'll probably be able to sit unsupported (which will free his hands for exploring), and he'll learn how to pivot to reach a desired object while sitting. At this point he may even be able to get from his tummy into a sitting position by pushing up on his arms. By the time he's 8 months old, he'll likely be sitting well without support.

i w wersji po polsku przetlumacozne przez google;p
Siedząc niezależnie daje dziecku nowe spojrzenie na świat. Po jego plecy i mięśnie szyi są wystarczająco silne, aby utrzymać go w pozycji pionowej i on zorientowali się, gdzie umieścić nogi żeby nie przewrócić, to tylko kwestia czasu, aż przejdzie do indeksowania, stojąc, i chodzenie.
Kiedy rozwija

Twoje dziecko prawdopodobnie będzie nauczyć się siedzieć samodzielnie w wieku 4 i 7 miesięcy. Jest to o tej samej porze, że on będzie mistrzem przewraca się i trzymając się za głowę. Około 90 procent dzieci mogą usiąść i na kilka minut, bez pomocy do czasu są one w wieku 8 miesięcy. (Nawet dzieci, które nie opanujesz siedzi będzie przewrócić w końcu, często dlatego, że tracą zainteresowanie jest w pozycji pionowej.)
Jak rozwija się

Chociaż można prop dziecka w pozycji siedzącej niemal od pierwszego dnia, prawda niezależne siedzi nie rozpocznie się dopóki nie ma kontrolę głowy. Począwszy od około 4 miesięcy, dziecka mięśnie karku i głowy wzmocnienia szybko, a on nauczyć się podnieść i trzymać głowę do góry, podczas gdy on leży na brzuchu.
Dziecko w ruchu: Sitting

Jak Twoje dziecko przygotowuje się do realizacji jego pierwszy wielki kamień milowy rozwoju.

Następnie będzie on dowiedzieć się, jak się do wniosku na ręce i trzymać pierś z ziemi, coś w rodzaju mini-pompki. Przez 5 miesięcy może być w stanie usiąść na chwilę bez opieki, choć należy zatrzymać się w pobliżu celu zapewnienia wsparcia i otoczyć go do poduszki poduszki możliwym spadkiem.

Wkrótce dziecko będzie dowiedzieć się, jak utrzymać równowagę w pozycji siedzącej przez pochylony do przodu, na jednej lub obu rąk. Przez 7 miesięcy będzie on prawdopodobnie w stanie siedzieć nieobsługiwane (co wolne ręce do zwiedzania), a on nauczyć się obracać, aby osiągnąć pożądany przedmiot podczas siedzenia. W tym momencie może nawet być w stanie uzyskać od jego brzuch w pozycji siedzącej, naciskając w górę na rękach. Do czasu, gdy w wieku 8 miesięcy, będzie on prawdopodobnie siedzi i bez wsparcia.

ale przetlumaczylo hehehe nic nie rozumie;p
ale fajnie te google tłumaczy. nic nie zrozumiałam

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:58   #3724
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Ja podaje od okolo 2 tygodni mm na noc i pierwsza pobudke mam zazwyczaj po 5-6 h a wzesniej tez bylo po 2, max po 3 Tak wiec poprawa jest znaczna.

biedactwo...

Zdrowka

No to niedlugo ci smignie po podlodze

Wspolczuje ci bardzo Oby to byla lekka odmiana

Ale fajna zabawka!
Moj spi tak samo jak i twoj Do 3 miesiaca szedl spac po 21 lub 22. A teraz po 19 juz go kapie, bo mi marudzi okropnie i przysypia. Kapanko, jedzonko, pogada troche i o 20 dziecka nie ma

Hej babeczki
Dzis odwiedzilam prace i Nino jak zawsze furrore zrobil, zwlaszcza jego fryzura irokezowa Usmiechal sie do wszystkich i byl bardzo grzeczny - dumna jestem z mojego syncia
Jutro znow sie do pracy wybieramy, tym razem na lunch z szefowa Musze troche pogadac o moim powrocie (wracam w polowie stycznia) i ogolnie posluchac nowosci w branzy

A teraz ide juz spac, bo oczka mi sie kleja
Dobranoc mile panie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
hahaha

agus
niestety ma i tak jak w przypadku Oleńki gorąco jej nie służy bo ręce wtedy wyglądają koszmarnie (skóra jakby Nadia rączki nózki trzymała z godzine w wodzie a z tego rąbią jej się pęcherze ) byliśmy u dwóch pediatrów i każdy mówi coś innego ale obaj stwierdzili że to na tle alergicznym jest, pocieszające jest to że jak temperatura schodzi do ok 20 stopni to pęcherzyki pojawiają się sporadycznie i rączki ładnie się leczą, ostatnia dermatolog stwierdziła że można zrobić badania z krwii ale nie poleca u tak małego dziecka bo będzie tak mało surowicy że i tak nic nie wyjdzie w badaniu a lepiej jej oszczędzić nerwów i stresu, a tobie kiedy wyskakują pęcherzyki ?? możesz mi opisać jak u ciebie to wygląda i kiedy się zaczęło ?

nika
małe krosteczki to chyba nie skaza ? a ma na całej buzi ??

tajka na imprezę poszła i nas nie zabrała

anessa Nino będzie rwał dziewczyny na zdjęcia z dzieciństwa z irokezem

kNadia właśnie zaliczyła pierwsze darcie i musiałam lecieć nakarmić lepiej idęspać bo pewnie znowu ciężka noc mnie czeka
ale olence pęcherzyki nie wycodza
tylko takie plamy czerwone
Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
A co dostalyscie?
Bo u nas i masc do smarowania i balsam po kapieli i olekek do kapieli.
Poza tym dziecka nie nalezy dlugo trzymac w wodzie i w chlodniejszej wodzie nie w goracej.
Najgorszy okres zimowy,bo poubierane i grzeja, makabra

cholera slepne od tego tel dopiero oddalismy lapka do naprawy
wiec tak
Olenkia ma AZS
lojotokowe zapalenie juz kjiedys inny dermatolog podejrzewal, to bylo jak ola miala niecale 2 msc
ale to jest za ostre jak na ŁZS, wiec to atopowe
jesli przejdzie po 6 msc zycia to jednak to łojotokowe

dostalysmy masc na te odparzenia miedzy faldkami szyi itp
to jest pimafucort na recepe
ze sterydami wiec mam stosowac jak jest masakra
na buzke cutibaza kremik
na oczy cortineff tez steryd
na powieki to jest bo swedza i sie luszcza

jak juz odparzenia zejda i te plamy czerwone to mam stosowac kfem z cynkiem robiony pod zamowienie
i jak mam mocną ciemieniuchę to mam mieszanke z oleju rycynowego i oliwy salicylowej

2x dziennie smarowac emolium, kapac w emolium
nie przegrzewac, lepiej zeby oli bylo za chlodno jak za goraco
zadnych czapeczek, itp
nie potrzeba

moge wproweadzac zupki i sloiczki, ale obserowac
no i za 6 tygodni kolejna wizyta
Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Teraz chyba częściej można spotkać grubsze dzieciaki, które podwajaja wcześniej. Moja urodziła się mając 3020, spadła do 2700 czyli ponad 10% masy ciała, w piersiach mleka zero. Ale potem karmiłam piersią chociaż też dokarmiałam MM, podwoiła wagę w 3 miesiącu.
Musisz mysleć o tym co najlepsze dla dziecka, moja zaczynała z 3 centyla, potem wskakiwała kolejno na wyższe.
Pediatra jeździła po mnie że głodzę dziecko bo nie przybiera idealny kilogram miesięcznie. A przecież nie jest łatwo nadrobić taki spadek.
Kiedyś centyli nie było i lekarze/ matki tak nie panikowały.
Teraz każde odstępstwo od normy to już zagrożenie które trzeba zlikwidować
A przecież Twoja córcia urodziła się malutka i i tak ładnie przybrała, myślę że intuicja dobrze Ci radzi.

Oj, oni widzą dziecko przez moment a potem następny, następny. Moja pediatra nie poznawała córki przez pierwsze dwa m-ce jak przychodziłyśmy, potem było lepiej bo mówiłam " my z uszami" i juz było wiadomo

Jset specjalne forum dla dzieci z AZS - są tam zdj. i co rodzice uzywają, ale uwaga bo troszkę mnie osobiście podłamało.
Natomiast zrobisz jak uważasz ale dla mnie sterydy to zło i ostateczność jak skóra jest w fatalnym stanie - sączących zmianach.
Nie przegrzewać, nie przepacać, nie brać długich kąpieli i niekoniecznie codziennie, nie naduzywać kosmetyków, jeśli bierzesz dziecko na ręce i ono ociera się buzią o Twoje rzeczy to oczywiście bez perfum i nasz proszek też musi być łagodny.
U nas też niewiadomo co wywołuje zmiany - może pyłki traw, może materiał fotelika samochodowego, uczula flanela i wełna itd.
To może być laktoza, białko krowie itp.

jesli ma skazę to podejrzewam że każde mleko , nie hydrolizat nie będzie polepszało wyglądu skóry. Po za krosteczkami ma jakieś objawy? Może to potówki ( wokół ust, na karczku)
Mleko matki chroni do pewnego stopnia rozwój alergii.

Jaki miły to musiało zabawnie wyglądać, aczkolwiek mi cierpliwość juz dawno by się skończyła

My przespana noc, tzn ja nie mogłam usnąć do 2 ale i tak ok, Mała skubaniec coraz ruchliwsza, każde wyjscie z pokoju to Wiolka w jakiejś niebezpiecznej sytuacji, na łóżku to zagrożenie spadnięcia, na podłodze łapie kable, co to bedzie jak nauczy się biegać?
wiem czytalam to forum
i caly czas tam podgladam
ja tez nie chce i boje sie stosowac sterydy wiec jak jest naprawde zle to wtedy
a tak to natluszczam, nie przegrzewam no i pozostaje czekac
Stary 2011-08-18, 16:10   #3725
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
moja Malwinka siedzi!!! nie chce już leżeć,nie połozy sie i koniec, rwie się do siadania, potrafi siedzieć już sama dość długo i sie nie chwieje, nie wiem czy to nie za wczesnie?;/
Wow, no to super!!!Raczej nie za wcześnie, już niektóre dzieci siadają w tym wieku

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej My po chrzcinach, było minęło i całe szczęście bo część nieoficjalną wspominam kiepsko W kościele moje dzieci dały popis, obydwoje Anika płakała niemal cały czas choć normalnie na rękach jest zawsze uśmiechnięta. Dwa razy wychodziłam ją karmić do zakrystii i dopiero po tym drugom razie się uspokoiła. Dla odmiany Aleks latał po całym kościele i na cały regulator gadał a babcia biegała za nim i wywlekała go na zewnątrz. Za chwilę znowu wracał Dobrze że to była sobota i byliśmy tylko my Wczoraj mieliśmy mieć szczepienie hexą plus rotawirusa ale okazało się że pielęgniarki zapomniały o pneumokach. Więc mała dostała tą na pneumo a na resztę idziemy za dwa tygodnie. Anika waży już 6600 i mierzy 63cm, przez półtora miesiąca przytyła 900g
No to dobrze, że już po

Cytat:
j
mam jechać do Lidla po południu, fajne te ciuszki? chciałabym rajstopki, kurde tylko nie wiem czy o tej porze coś jeszcze będzie ;/
Ja byłam parę min. po 9 i już nie dopadłam do pajacyków...Ale innych rzeczy było sporo.

Cytat:
Wlasnie sprobowalysmy szpinaku
Lena z grymasem na twrzy zjadla 3 lyzeczki i zaczelo brac ja na wymioty;p chyba jej nie pasi szpinak;p ehheeheh a mamy 4 w zapasie;p
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Jeszcze nie zakladalam Nadii niczego na 80, wiec nie wiem, jak to wygląda rozmiarowo, duża różnica w stosunku do 74?
My mamy jedne body 80 i zakładam je czasami, nie jest jakieś bardzo duże.. Myślę, że to trochę zależy od firmy.

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja od 5 dni robię to samo, stosuję tę metodę z Tracy Hogg czasem z moimi modyfikacjami: zawsze kładę o stałych godzinach, tak jak mniej więcej do tej pory miał drzemki, o 9 i koło 14, najpierw jest przytulanie wyciszanie, coś mu tam śpiewam i kołyszę, potem odkładam, przykrywam kocykiem i powtarzam "ciiii" do znudzenia, głaszczę po główce i w ten sposób on zasypia. Pierwszego dnia krzyczał bardzo, natychmiast go brałam na ręce, jak się uspokajał odkładałam i tak w koło Macieju ze sto razy, aż zasnął, drugiego dnia tylko trochę pomarudził i tak co dzień coraz mniej marudzi, dziś usypianie trwało 5 minut! Także polecam, tylko nie zostawiać dziecka płaczącego w łóżeczku. Takie odkładanie po 100 razy może się wydawać bez sensu, ale u nas się udało
Ja dzisiaj 2 razy przeczekałam płacz, płakał może 3 minuty tak strasznie i nagle 10 sekund zmiana płaczu w śmiech.... Terrorysta jeden. Ale na ręce go nie wzięłam, tylko stałam przy nim i też mówiłam ciii i głaskałam po główce. Może spróbuję Twojej metody z tym uspokajaniem, bo mój jak się uspokoi to wcale nie chce spać, tylko do zabawy gotowy....Dzisiaj pospał wcześniej pół godzinki i teraz znowu padł za którymś razem po jedzeniu.Płakał chwilę, ale przełożyłam go na boczek tak jak zasnął przy cycu, złapał sobie za brzeg łóżeczka i chlipanie zmieniło się w spanie...
Aha zapomniałam, w albumie zdjęcie z kuzyneczką

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2011-08-18 o 16:21
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 16:24   #3726
marta_27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

ale olence pęcherzyki nie wycodza
tylko takie plamy czerwone

wiec tak
Olenkia ma AZS
lojotokowe zapalenie juz kjiedys inny dermatolog podejrzewal, to bylo jak ola miala niecale 2 msc
ale to jest za ostre jak na ŁZS, wiec to atopowe
jesli przejdzie po 6 msc zycia to jednak to łojotokowe

dostalysmy masc na te odparzenia miedzy faldkami szyi itp
to jest pimafucort na recepe
ze sterydami wiec mam stosowac jak jest masakra
na buzke cutibaza kremik
na oczy cortineff tez steryd
na powieki to jest bo swedza i sie luszcza

jak juz odparzenia zejda i te plamy czerwone to mam stosowac kfem z cynkiem robiony pod zamowienie
i jak mam mocną ciemieniuchę to mam mieszanke z oleju rycynowego i oliwy salicylowej

2x dziennie smarowac emolium, kapac w emolium
nie przegrzewac, lepiej zeby oli bylo za chlodno jak za goraco
zadnych czapeczek, itp
nie potrzeba

moge wproweadzac zupki i sloiczki, ale obserowac
no i za 6 tygodni kolejna wizyta

wiem czytalam to forum
i caly czas tam podgladam
ja tez nie chce i boje sie stosowac sterydy wiec jak jest naprawde zle to wtedy
a tak to natluszczam, nie przegrzewam no i pozostaje czekac
za Oleńkę. oby szybko przeszło cokolwiek to jest

u nas jak co dzień w porze drzemki Mateusza, facet za oknem załączył kosiarkę i Mati w ryk bo się wystraszył. a durna matka okna nie zamknęła ale jest taki skwar dziś, że wymiękam

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 16:27   #3727
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Castia;28831392

aaa zapomniałam
[B
Ahtaga[/B] wy też mieliscie problem z karmieniem butelkowym? jak sobie z tym poradziłaś że Michałek wcina mleczko z butli ?
Michał od początku jest na cycu i jakieś 2 tyg. temu zaczęłam mu odciągać mleko do butelek, bo jak pójdę do pracy to coś musi jeść. Początkowo dawałam w butelkach i smoczkach Tommee Tippee we wszystkich rozmiarach i ciągle wypychał językiem smoczek...później Avent, Canpol i dalej to samo. W końcu kupiłam zwykły wąski lateksowy smoczek Nuk no i załapał! Przez tydzień zjadał po 50ml z tego smoczka, a dzisiaj podmieniłam na silikonowy Avent smoczek 1 i zassał się jak nigdy. Jednym tchem wypił 100ml.
Myślę, że te silikonowe smoczki były dla niego za twarde i kiedy już z lateksowym załapał o co chodzi z butelką to już i z Aventem łatwo poszło, a może w końcu dopiero dojrzał do butelki Tak czy inaczej może spróbuj podać ze zwykłego lateksowego smoczka tylko, że ten smoczek nie pasował do butelek Aventu ani TT tylko do wąskiej Canpola za 5zł

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 17:18   #3728
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej My po chrzcinach, było minęło i całe szczęście bo część nieoficjalną wspominam kiepsko W kościele moje dzieci dały popis, obydwoje Anika płakała niemal cały czas choć normalnie na rękach jest zawsze uśmiechnięta. Dwa razy wychodziłam ją karmić do zakrystii i dopiero po tym drugom razie się uspokoiła. Dla odmiany Aleks latał po całym kościele i na cały regulator gadał a babcia biegała za nim i wywlekała go na zewnątrz. Za chwilę znowu wracał Dobrze że to była sobota i byliśmy tylko my Wczoraj mieliśmy mieć szczepienie hexą plus rotawirusa ale okazało się że pielęgniarki zapomniały o pneumokach. Więc mała dostała tą na pneumo a na resztę idziemy za dwa tygodnie. Anika waży już 6600 i mierzy 63cm, przez półtora miesiąca przytyła 900g

Szymelka, współczuję problemowego ząbkowania u syna. U Aleksa wszystkie zęby wychodziły w trybie 1 plus 3 naraz i ja sobie chwalę. Jedynki i dwójki zniósł dość kiepsko ale wyszły szybko i było po problemie, a trójki i czwórki wyszły nie wiadomo kiedy. Teraz jeszcze chyba mu jakieś piątki idą ale nie chce pokazać. Oby mała nie zniosła dużo gorzej...
Dzieci były po prostu sobą nie ma co się tym przejmować. Zresztą już macie tę imprezę z głowy

No mam taką nadzieję...

Cytat:

w gondoli już ciezko nam spacerować bo krzyczy i chyba tą spacerówkę musimy już uruchamiac
w wanience podczas kapieli trzyma się rączkami za boki i tak siedzi, macha nogami i patrzy jak się woda rusza
dla Malwinki. Silna z niej babeczka rośnie

Cytat:
Wlasnie sprobowalysmy szpinaku
Lena z grymasem na twrzy zjadla 3 lyzeczki i zaczelo brac ja na wymioty;p chyba jej nie pasi szpinak;p ehheeheh a mamy 4 w zapasie;p
Z nami też możesz się podzielić

Cytat:
ma 71 cm i wazy 7200 (dziś ważyłam na golaska)
kurcze, nie wiem, jakie jej rozmiary na zimę kupować, skoro teraz chodzi 68/74

tajka- Nadunia by jej wyjadła cały ten szpinak
Dzieci rosną najintensywniej do 4-6 miesięcy, potem już znacznie wolniej, więc można by obstawiać coś koło 80.

Lenka wsunęła 200 zupki brokułowej w zawrotnym tempie 12 min!!
Potem się chwilkę pobawiła i chciała spać, ale jakoś jej to nie mogło wyjść. Tak cudowała, że już sama nie wiedziała czego chce. W końcu sama przekręciła się na bok i usnęła

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Michał od początku jest na cycu i jakieś 2 tyg. temu zaczęłam mu odciągać mleko do butelek, bo jak pójdę do pracy to coś musi jeść. Początkowo dawałam w butelkach i smoczkach Tommee Tippee we wszystkich rozmiarach i ciągle wypychał językiem smoczek...później Avent, Canpol i dalej to samo. W końcu kupiłam zwykły wąski lateksowy smoczek Nuk no i załapał! Przez tydzień zjadał po 50ml z tego smoczka, a dzisiaj podmieniłam na silikonowy Avent smoczek 1 i zassał się jak nigdy. Jednym tchem wypił 100ml.
Myślę, że te silikonowe smoczki były dla niego za twarde i kiedy już z lateksowym załapał o co chodzi z butelką to już i z Aventem łatwo poszło, a może w końcu dopiero dojrzał do butelki Tak czy inaczej może spróbuj podać ze zwykłego lateksowego smoczka tylko, że ten smoczek nie pasował do butelek Aventu ani TT tylko do wąskiej Canpola za 5zł
U mnie było to samo - Lenka nie chciała pić z butli nic, ani mleka, ani napojów do momentu kupienia zwykłego lateksowego smoczka. Widocznie te zwykłe gomowe smoczki bardziej podchodzą dzieciom
Stary 2011-08-18, 17:33   #3729
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

i jak nocka wanilko?

ego
jak zwykle w ostatnim okresie czyli koszmarna

Cytat:
I jeszcze jedno;p
Tz poszedl zeby spotkanie z lekarzem zalatwic i oczywiscie babka znowu powiedziala, ze zle wsyztsko zalatwilismy... a wszystko robilismy jak mowila inna baba pracujaca w recepcji... to sie tz wkurzyl i powiedzial'' ja juz mam dosc, jest mi smutno, przykro, jestem rozczarowany... ja chce tylko szczepienia dla mojego dziecka... moge nawet zaplacic... nie chce zeby jutor obudizla sie z polio(czy cos takiego;p) i umarla tylko i dlatego ze wy nie chcieliscie dac nam spotkania...)''
dostalismy wizyte na piatek za darmo tylko jedna szczepionke trzeba kupic ehhe ale ci ludzie w przychodni walnieci...
myślałam że tylko w Polsce tak wszystko beznadziejnie tłumaczą ale widzę że w innych krajach podobnie jak nie OPR to nic nie załatwisz

kasiunia
gratki z okazji skończonego 4 miesiąca

hehe widzę że nie tylko ja zaliczyłam z rana Lidla kupiłam tylko rajstopki (2 pary) bo niestety wszystkie ciuszki które mnie interesowały były albo w za wielkich albo za małych rozmiarach jedyna nadzieje w rodzicach że u siebie kupią

a wam udało się coś kupić??

Cytat:
Lenka od wczoraj obraca sie z brzuszka na plecy, teraz to juz sama na piwo sie wyturla...
teraz to musisz uważać żebyś jej w jakimś barze nie znalazła

Cytat:

Wczoraj 2 bratanice Tzta( kuzynki) w wieku 8 i 9-10 lat zaczely sie tak klocic z takimi przeklenstwami, ze mi szczena opadla;D, kopac i szarpac, jak dziewczyny na imprezie... w zyciu bym nie pomyslala, ze tak moga sie dzieci klocic/bic... one w takiej nieciekawej dzielnicy mieszkaja wiec dla nich to normalne... jeszcze ta 9 letnia rzucila spodenkami i na mnie -polecialy, powiedzialam ze jak jeszcze raz cos na mnie poleci to dostanie palskacza... pozniej jedna poszla do swojego domu za druga wielce wkurzona wszytko kopala/psula/rzucala... yy masakra jakas;p

to się nazywa gorąca krew

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
U mnie są to małe jakby krosteczki z płynem w środku czasem swędzi czasem nie a kiedy się pojawia hmm różnie czasem jak dużo myje w różnych środkach a czasem ot tak samo z siebie

agus a stosujesz coś na to?? pomaga ci coś ?? i jeszcze jedno pytanie czy pocą ci się dłonie przed tym jak pojawiają się bąbelki ??

doczytam później bo właśnie się obudził mój mały szatanek i trza kaszkę podać

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 17:39   #3730
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość

U mnie było to samo - Lenka nie chciała pić z butli nic, ani mleka, ani napojów do momentu kupienia zwykłego lateksowego smoczka. Widocznie te zwykłe gomowe smoczki bardziej podchodzą dzieciom
a teraz pije z silikonu, czy dalej lateks?
Lateks chociażby kolorystycznie wygląda jak cyc

Stary 2011-08-18, 17:55   #3731
iizabelaa
Zakorzenienie

a propo spacerówek moja siostra chce taka kupić
http://allegro.pl/wozek-nuna-pepp-20...765922173.html

fajnie się prezentuję
Stary 2011-08-18, 18:07   #3732
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
ego jak zwykle w ostatnim okresie czyli koszmarna

myślałam że tylko w Polsce tak wszystko beznadziejnie tłumaczą ale widzę że w innych krajach podobnie jak nie OPR to nic nie załatwisz

kasiunia gratki z okazji skończonego 4 miesiąca

hehe widzę że nie tylko ja zaliczyłam z rana Lidla kupiłam tylko rajstopki (2 pary) bo niestety wszystkie ciuszki które mnie interesowały były albo w za wielkich albo za małych rozmiarach jedyna nadzieje w rodzicach że u siebie kupią

teraz to musisz uważać żebyś jej w jakimś barze nie znalazła

agus a stosujesz coś na to?? pomaga ci coś ?? i jeszcze jedno pytanie czy pocą ci się dłonie przed tym jak pojawiają się bąbelki ??

doczytam później bo właśnie się obudził mój mały szatanek i trza kaszkę podać
nic specjalnego nie stosuje ale ide niedługo do dermatologa bo juz mnie to denerwuje jak zejda te pecherze to skora sie łuszczy i jest szorstka tak pocą się

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 18:28   #3733
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:

Widzę,że połowa forumowych mam zrobiła dzisiaj shoping w Lidlu
Ja też

Kupiłam dwie pary rajstopek i skarpetki,a babcia kupiła bluzeczki dla Lili(te różowo-fioletowe)i dla synka siostry te z potworem i w paseczki.Zbiera już prezenty na Gwiazdkę

Iza bardzo ładna ta spacerówkaAle chyba nie rozkłada sie na płasko?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 18:44   #3734
ego_ego
Wtajemniczenie

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH DZIECI CO MAJĄDZIŚ SWOJE ROCZNICE!!!!

Cytat:
Masz malego kluska;p
Lenak wczoraj wazyla 7330g czyli bez papka i body okolo 7180g
no tak ale weź poprawkę, że Ty masz dziewczynkę
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 18:45   #3735
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
[B]

Nie ze jakos zle tlumacza, ale jak inna recepcjonistka to inne rzeczy chce, albo jak cos doniesiemy to wymysli ze czegos wiecej brauje

ta goraca krew... lanie na gole sranie i tyle;p

Cytat:

Lenka wsunęła 200 zupki brokułowej w zawrotnym tempie 12
wow... mogla by moja Lena z niej przyklad brac...

Bylysmy na basenie, Lenka jak zwykle zadowolona

Jemy teraz arbuza i dalismy lenie possac i zadowolona siedzi ze nie wiem

Przeziebienie nnie wzielo cieknie mi z nosa jak woda...

Zauwazylam, ze Lenka ma lekko opalone nozki;p,bo pomiedzy waleczkami tluszczyku ma biale

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-08-18 o 18:52
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 18:49   #3736
Ahtaga
Wtajemniczenie

ja jeszcze o tym glutenie

poczytałam i zdecydowałam, że nie będę wprowadzać dań i zupek tylko po to, aby podać w nich kaszkę manną. Marchewkę odstawiam i będę poprostu w trakcie jedzenia podawała na łyżeczce trochę ugotowanej kaszy. Tak jak witaminy... odrobina do buzi i popijamy cycem. A na zupki i obiadki poczekam do 6 mca.
ot wymyśliłam

Stary 2011-08-18, 18:57   #3737
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
ja jeszcze o tym glutenie

poczytałam i zdecydowałam, że nie będę wprowadzać dań i zupek tylko po to, aby podać w nich kaszkę manną. Marchewkę odstawiam i będę poprostu w trakcie jedzenia podawała na łyżeczce trochę ugotowanej kaszy. Tak jak witaminy... odrobina do buzi i popijamy cycem. A na zupki i obiadki poczekam do 6 mca.
ot wymyśliłam
Jak madra Ahtaga;p

KTO ZNA JAKIS SPRAWDZONY PRZEPIS NA DROZDZOWE Z KRUSZONKA I OWOCAMId:?

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 19:22   #3738
traicionera
Zakorzenienie

hehe, ja tez byłam w Lidlu, kupiłam dwupak bluzeczek, dwupaki bodów z krótkim i długim, trzy pary rajstopek i kocyk polarowy.
Ileż tam było ludzi przy tym
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-08-18, 19:28   #3739
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
wczoraj Nadia próbowała się podnieść do siedzenia, ale już tak normalnie, z leżenia na boku.
lał super, zdolna dziewczynka

Cytat:

super z tą galerią
wsadzaj Malwinkę do spacerowy, mój Olek jest zachwycony, nawet jak obiad gotuje i mi w hustawce marudzi, to przezucam go do spacerówy i jest zadowolony, że hej

Cytat:

ego
jak zwykle w ostatnim okresie czyli koszmarna
uuuu to współczuje Kochana

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a propo spacerówek moja siostra chce taka kupić
http://allegro.pl/wozek-nuna-pepp-20...765922173.html

fajnie się prezentuję
iza super jest i mojemu małzowi się podoba i doczytałam, że się rozkłada na prawie płasko

a my wrociliśmy z pracy, oczywiście wszystkie ciotki zachwycone
wolne mam do 5 listopada, a później pewnie wychowawczy
Stary 2011-08-18, 19:40   #3740
traicionera
Zakorzenienie

ego
rzeczywiście fajny ten wózeczek
to jeszcze troche masz urlopu
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-08-18, 19:53   #3741
ego_ego
Wtajemniczenie

tra do 2 września macierzyński, potem dwa tygodnie dodatkowego macierzyńskiego, 32 dni urlopu i dwa dni opieki na dziecko
Stary 2011-08-18, 20:25   #3742
Glodomorek
Zakorzenienie

Zazdroszczę wam urlopów Ja chyba do 25 sierpnia mam macierzyński a potem jestem bezrobotna :/
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 20:48   #3743
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wam urlopów Ja chyba do 25 sierpnia mam macierzyński a potem jestem bezrobotna :/
witaj w klubie, ja p0 16.09 jestem bezrobotna
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 20:50   #3744
wanilia83
Zadomowienie

ogłaszam wszem i wobec że Nadusia obróciła się sama dwa razy na brzuszek i chyba setki razy tak że jej rączka zostawała pod nią dlatego jej usypianie dziś trwało prawie godzinęno ale w końcu zasnęła w połowie przewrotki na brzuch muszę dziada przełożyć na plecki bo jej rączka zdrętwieje

Cytat:

no nie wypiła soczek a potem jak tylko spróbowała ze w butelce jest mleko to dostawała małpiego rozumu
uparciuch straszny z niej - po mamusi

mleka nie chce, nie wiem jak ją przekonać do jedzenia z butelki, ja uważam za sukce ze w ogóle nauczyła się pic soczki z butelki bo pije juz bardzo ładnie i sprawnie no ale mleko nadal jest beee

rzeczywiście straszny uparciuch

castia zazdraszczam bo u nas duże miasto i galerii handlowej niet

ło matko dziewczyny ale wasze dzieciaki duże, na Nadie 68 jeszcze za duże jest

prunelle
Krzyś chciał teściową wykończyć

aguś87
wiem wiem chodziło mi tylko że obu naszym dziewczynkom nie służy ciepło

Cytat:

Lenka wsunęła 200 zupki brokułowej w zawrotnym tempie 12 min!!
Potem się chwilkę pobawiła i chciała spać, ale jakoś jej to nie mogło wyjść. Tak cudowała, że już sama nie wiedziała czego chce. W końcu sama przekręciła się na bok i usnęła

brawa dla Lenki

iza
bardzo fajny wózek

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
nic specjalnego nie stosuje ale ide niedługo do dermatologa bo juz mnie to denerwuje jak zejda te pecherze to skora sie łuszczy i jest szorstka tak pocą się

agus
przepraszam że cię tak męczę ale chciałam się jeszcze zapytać czy to pojawia ci się tylko latem czy w inne pory roku też no i czy masz też takie pęcherzyki na stopach

coralady ja też dwie pary rajstopek a babcia bluzeczki fioletowo różowe

ahtaga
super pomysł

cholera usypianie Nadii trwa dalej bo jęczy cały czas boszzzze ratujcie bo oc.i.pi.e.je

a ja od dnia porodu jestem bezrobotna

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 20:55   #3745
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
ogłaszam wszem i wobec że Nadusia obróciła się sama dwa razy na brzuszek i chyba setki razy tak że jej rączka zostawała pod nią dlatego jej usypianie dziś trwało prawie godzinęno ale w końcu zasnęła w połowie przewrotki na brzuch muszę dziada przełożyć na plecki bo jej rączka zdrętwieje

rzeczywiście straszny uparciuch

castia zazdraszczam bo u nas duże miasto i galerii handlowej niet

ło matko dziewczyny ale wasze dzieciaki duże, na Nadie 68 jeszcze za duże jest

prunelle

aguś87
wiem wiem chodziło mi tylko że obu naszym dziewczynkom nie służy ciepło

brawa dla Lenki

iza
bardzo fajny wózek

agus
przepraszam że cię tak męczę ale chciałam się jeszcze zapytać czy to pojawia ci się tylko latem czy w inne pory roku też no i czy masz też takie pęcherzyki na stopach

coralady ja też dwie pary rajstopek a babcia bluzeczki fioletowo różowe

ahtaga
super pomysł

cholera usypianie Nadii trwa dalej bo jęczy cały czas boszzzze ratujcie bo oc.i.pi.e.je

a ja od dnia porodu jestem bezrobotna

a tak wczoraj narzekałaś na te obracanie
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-08-18, 21:01   #3746
prunelle
Wtajemniczenie

ech Wy wszystkie do Lidla, a ja nie wiem, gdzie mam najbliżej i nie miałam czasu ciekawe czy jutro uzupełnią zapasy...

iza, fajna ta spacerówka, ciekawe, jak się będzie sprawować

Ja Krzysia przesadziła do spacerówki wreszcie dwa dni temu. Rewelacja! Nareszcie możemy chodzić na spacery z wózkiem dłuższe niż 5 minut Nie żeby wytrzymywał cały spacer, o nieee, ale całkiem sporo, prawie godzinę, leży sobie na brzuszku i obserwuje świat albo na plecach i nogi opiera o barierkę i coś tam gada. No super.

Cytat:
Ja dzisiaj 2 razy przeczekałam płacz, płakał może 3 minuty tak strasznie i nagle 10 sekund zmiana płaczu w śmiech.... Terrorysta jeden. Ale na ręce go nie wzięłam, tylko stałam przy nim i też mówiłam ciii i głaskałam po główce. Może spróbuję Twojej metody z tym uspokajaniem, bo mój jak się uspokoi to wcale nie chce spać, tylko do zabawy gotowy....Dzisiaj pospał wcześniej pół godzinki i teraz znowu padł za którymś razem po jedzeniu.Płakał chwilę, ale przełożyłam go na boczek tak jak zasnął przy cycu, złapał sobie za brzeg łóżeczka i chlipanie zmieniło się w spanie...
Aha zapomniałam, w albumie zdjęcie z kuzyneczką
zdjęcie rewelacja
A co do tego zasypiania, to Krzysiek też często nawet jak zaśnie w ciągu dnia to się budzi po 30 minutach, ale jeśli tylko do siebie gada, to go olewam i on zasypia znowu, na godzinę. A jeśli popłakuje, to znów głaskanie, uciszanie, ew. branie na ręce i w końcu go usypiam, też na ok.godzinę już.

Cytat:
Zauwazylam, ze Lenka ma lekko opalone nozki;p,bo pomiedzy waleczkami tluszczyku ma biale
jak słoodko

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:

prunelle
łooo, brawooo! No i widzisz, zaczęło się

ah mojej teściowej niech nie wykańcza, ona jest spoko, ale jak ktoś chce, mogę go wypożyczyć

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 21:16   #3747
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja padam na twarz, ogarnęłam tylko trochę mieszkanie, bo jutro będą kończyć i znowu się nabrudzi

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

Iza bardzo ładna ta spacerówkaAle chyba nie rozkłada sie na płasko?
pisze, ze prawie na płasko
Stary 2011-08-18, 21:17   #3748
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
witaj w klubie, ja p0 16.09 jestem bezrobotna
współczuję dziewczynki

Cytat:
super dla Naduni
ciekawe kiedy mój zacznie

Cytat:
Ja Krzysia przesadziła do spacerówki wreszcie dwa dni temu. Rewelacja! Nareszcie możemy chodzić na spacery z wózkiem dłuższe niż 5 minut Nie żeby wytrzymywał cały spacer, o nieee, ale całkiem sporo, prawie godzinę, leży sobie na brzuszku i obserwuje świat albo na plecach i nogi opiera o barierkę i coś tam gada. No super.
mój też tak opiera nogi, słodko to wygląda
http://213.144.6.110/lidl/lidl.pl/ch...150CAD57CDB46E
tu mozesz znalezc sklep
Stary 2011-08-18, 21:20   #3749
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja się zastanawiam nad przesadzaniem do spacerówki, chyba w przyszłym tygodniu się w końcu zmobilizuję
bo nad morze chciałabym zabrać spacerówkę a nie gondole, bo Idalka już się prawie nie mieści

ale boję się, że nie będzie jej tam tak wygodnie jak w gondolce
Stary 2011-08-18, 21:20   #3750
maggol111
Raczkowanie

hej.

kasiunia gratulacje

Cytat:
hej
silna dziewczyna

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
super z tą galerią
wsadzaj Malwinkę do spacerowy, mój Olek jest zachwycony, nawet jak obiad gotuje i mi w hustawce marudzi, to przezucam go do spacerówy i jest zadowolony, że hej

a my wrociliśmy z pracy, oczywiście wszystkie ciotki zachwycone
wolne mam do 5 listopada, a później pewnie wychowawczy
ja tez juz bym przesadziła małego do spacerówy tylko mam spacerówkę przodem do kierunku jazdy, ma moze któras z Was tak?bo jestem ciekawa jak takie maluszki reagują na jazdę przodem, chociaz moj to lubi patrzec na mnie na spacerachchyba bedzie jezdził w tej gondoli do roku

ja mam prawie taki sma powrot do pracy jak ty , ja 3 listopada po wybraniu wszystkich prawie wszystkich urlopów itd., ale tez mysle nad tym wychowawczym

Cytat:
ech Wy wszystkie do Lidla, a ja nie wiem, gdzie mam najbliżej i nie miałam czasu ciekawe czy jutro uzupełnią zapasy...

ja tez zaliczyłam dzis Lidla ale byłam po południu i kaszanka juz była, tzn. zaliczyłam 2 Lidlyw jednym kupiłam tylko bodziaki na krótki rekaw 74/80 - została ostatnia paka, reszta same malutkie albo te najwieksze a w drugim kupiłam spodnie sztruksy, bodziaków z długim tez juz nie było, chyba trzeba było jechac na otwarcie zeby cos kupic

aha ale fajne sa wyprzedaze w Cubusie, tzn. takie resztki juz są, zahaczyłam dzisiaj tez i super pajace były za 14,90 i bodziaki za 9,90, super jakosc bo mam i uzywam kilka ubranek z tej firmy

Edytowane przez maggol111
Czas edycji: 2011-08-18 o 21:24
maggol111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości