|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
| Poka¿ wyniki sondy: Jak uzy¶kaæ te piêkne loki? | |||
| .. |
|
19 | 48,72% |
| .. |
|
7 | 17,95% |
| .. |
|
5 | 12,82% |
| .. |
|
8 | 20,51% |
| G³osuj±cy: 39. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#721 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 165
|
Dot.: Fryzura Katie Melua
A mo¿e falownica
. Nie wyjd± typowe loczki sprê¿ynki, ale efekt ciekawy.
|
|
#722 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 535
|
Jesli ta pani fryzjerka przeciagnela wlosy czyms w rodzaju prostownicy to wydaje mis ie czy to chyba by³a falownica?bo co innego? jest jeszcze spira³ka do wlosków...ona robi typowo sprezynki ale wyglada raczej jak lokówka.nie wydaje mi sie ze na papiloty mozna bylo uzyskac takie "równiutkie" loczki.Predzej wlasnie spiralka.
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
no fajna ma fryzurke mit ez sie podoba, ale niestety ¼le mi w lokach
|
|
#724 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 535
|
Tak sie przyjrza³am tym jej loczkom i jestem prawie pewna ze musia³a miec robione spiralka...loczki sa poprostu idealnie zakrecone...od gory do do³u tak samo
fajny efekt ale trzeba wziasc pod uwage ze nad jej fryzurka nie siedzial napewno 1 fryzjer tylko z 2;-) którzy równoczesnie robili lewa i prawa strone glowy i lakierowali itd...dzieki czemu wszystkie loki by³y jednakowe;-) Jak ja zawsze probuje zrobic sobie sprezynki lokówka to jak skoncze lowa strone i i zaczne prawa to w tym czasie lewa mi sie rozprtroche rozprostuje :p
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 666
|
taaaka fryzura-loczki
Kochane wizazanki-prosze o pomoc.Wiem ze byly juz watki o lokach, loczkach, falach-ale prosze tylko-czy mozecie mi powiedziec jak zrobic takie loczki?Lokowka spiralna probowalam kiedys tylko raz, pierwszy raz
i tak nie bardzo, ale to musi mi chyba ktos zrobic bo sama nie dam rady-ale czy macie jakis sposob na takie wlansie loczki?Pozdrawiam
|
|
|
#726 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 044
|
Dot.: taaaka fryzura-loczki
up
|
|
|
|
|
#727 |
|
Raczkowanie
|
up up podbijam....podoba mi sie jej fryzura zwlaszcza dlugosc do ramion z mniej zakreconymi koncowkami......no wlasnie jak ona to robi. Czy jakas maszynka typu lokowka mozna osiegnac taki efekt? To mi wyglada na nierozczesane loki, przeciagniete jakims nablyszczaczem albo serum, chodzi o to ze te fale sa dosc wyrazne, jakby oddzielone od siebie. Sama mam wlosy falowane i chce je sciac do ramion, jak moge uzyskac potem efekt ala Melua?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
Dot.: Loki z foty - jak uzyskaæ takie cudo? ^_^
ja mam takie w³osy jak wstane z ³ó¿ka dok³adnie hehehe
|
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 392
|
Dot.: Loki z foty - jak uzyskaæ takie cudo? ^_^
A mi ostatnio wpad³a w oko :
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
nooo dziewczyny!
![]() prosimy! pomozcie! szukalam, szukalam i nigdzie nie znalazlam..
|
|
|
#731 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 643
|
Ja mam tak± gdy po myciu na³o¿ê trochê pianki i grube wa³ki (zazwyczaj w nich ¶piê
|
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 213
|
no fajny wateczek
dziewczyny a co myslicie o trwa³ej?? ale chodzi i o takie loczki jak na tym w³asnie zjdeciu mam w³osy nizej ramion doradzcie |
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
JOANNA-dziekuje
heh co do trwalej, nie decydowalabym sie na nia.Za bardzo niszczy wlosy a efekt..hm, nie zawsze wyjdzie taki, jaki bys chciala..wiec odradzam.Wolalabym juz robic sobie sama takie loczki co jakis czas, niz pozniej meczyc sie i plakac nad wlosami po trwalej Co do tego zdjecia-czy ktos pomoze mi? Mam grzywke ktora odrosla do mniej wiecej ust a dlugie sa do lopatek(cieniowane)..Pozd rawiam
|
|
|
#734 |
|
Zadomowienie
|
Ja takie mam jak albo robie sobie w³osy na wa³ki takie niedu¿e, albo jak krêcê lokówk±. Efekt identyczny jak na fotce.
|
|
#736 |
|
Zadomowienie
|
No mnie zawsze mama, pomaga w krêceniu lokówk±. Ona to zna siê na lokówce i wychodzi jej to lepiej ni¿ mi. Ja jedynie sama sobie krêce pojedyñcze pasma. A moze jaka¶ dobra kole¿anka pomo¿e w krêceniu
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
JOANNA-hehe dokladnie
rece odpadaja..ja nie mam lokowki, mysle o zakupie, ale spiralnej..Co o tym sadzicie?Mysle ze bdzie taki sam efekt(?) justysia-a moglabys pokazac jakis efekt twojej pracy?Bde baaardzo wdzieczna
|
|
|
#738 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 103
|
samej trudno uzyskac takiefekt..
musisz byc naprawde "sprawna" by to zrobic.. ![]() ja zawsze prosze kolezanke.. ktora zna sie dobrze na fryzjerstwie.. ![]() i lokowka spiralna.. ![]()
|
|
|
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
Aby uzyskaæ taki (lub podobny) efekt potraktuj w³osy kremem modeluj±cym i nawiñ równomiernie pasma na grube wa³ki-rzepo wa³ki i rozczochraj palcami gotowe loki
Czegos mi brak, czego¶ piêknego. Dotyku warg, u¶miechu Twego. Oczu kochanych, ch³opiêcych Twych s³ów. Twych pieszczot s³odkich jak miód. Brak mi wszystkiego, lecz warto ¿yæ. Tylko dlatego...by z Tob± byæ! |
|
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Luthieen-watpie czy to cos da, ale dzieki
![]() a ile trzymasz?Bo chyba nie na noc, nie? Acha, i suszysz suszarka? olcia_mdc-hehe no trzeba chyba ja tez poprosze qmpele, ale najpierw skocze moze jak bde miala hajsiwo, po lokowke spiralna a to ma byc jakas taka specjalna, czy moze byc taka zwyczjana bo widzialam takie za 32 z³?
|
|
|
#741 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 898
|
A mo¿e gruba lokówka?
Tzn nie twierdzê, ¿e Katie robili to akurat grub± lokówk±, ale daje ona podobny efekt. Wiem bo ostatnio u fryzjera mia³am fryzurê robion± w³a¶nie grub± lokówk±. Zaraz poszukam zdjêæ to wklejê. ![]() Co¿ na zdjêciach fryzura wygl±da gorzej ni¿ normalnie (to by³a fryzura na wesele) Moje w³osy s± z natury proste, ca³kowicie absolutnie proste i dosyæ cienkie, niepodatne na uk³adanie. W ka¿dym razem tak to wysz³o
Edytowane przez Daenerys Czas edycji: 2006-10-13 o 13:39 Powód: usunê³am jedno zdjêcie |
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 245
|
Daenerys ma racje : zobacz jakie ma piekne loczki
|
|
|
|
|
#743 |
|
Wtajemniczenie
|
loczki rzeczywiscie slicznie
a nie wiecie gdzie dostac taka gruba lokowke - tylko zeby za droga nie byla bo juz zainwestowalam w prostownice dosyc duzo kasy :P aha.. i jeszcze cos mi przyszlo do glowy..a grube papiloty???? jak myslicie jaki bylby efekt ?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#744 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 562
|
Cytat:
Niestety wlosy szybciej sie niszcza
|
|
|
|
|
|
#745 |
|
Wtajemniczenie
|
motylku ja tez probowalam ale no nie wiem dlaczego wywijam na wszelkie sposoby i nie moge uzyskac tego efektu! moze dlatego ze mam szeroka prostownice ? wigo57 mm??? a moze po prostu nie umiem :/ poinstruuj mnie proszeeeeee
bylam kiedys na watku gdzie nawet zdjecia byly zamieszczone ale ja z nich nic nie potrafilam zrozumiec :P tepak jestem :P
|
|
#746 |
|
Wtajemniczenie
|
sama chcia³am za³o¿yæ taki w±tek a tu prosze-by³
jej loki sa absolutnie fantastyczne!! ![]() ale musi mieæ baardzo gêste w³osy-z cienkich takie loki nie wyjd± nigdy moje s± podatne ale nie a¿ tak geste wiec nigdy nie wyjdzie mi taka czapa loków ![]() za³±cznik nr 1-Katie w wieku 15 lat,bra³a udzia³ w jakim¶ konkursie muzycznym widac,jak gêste ma te w³osy.. za³±cznik nr 2-widac,¿e ma je chyba od tego codziennego krêcenia zmêczone,ale obfito¶æ tej fryzury mnie zastanawia... http://photos.lacoccinelle.net/77/78/237778.jpg -tutaj jakby to by³y gruba¶ne wa³ki.. za³±cznik nr 3- czy¿by z³e wa³ki?? ![]() za³±cznik nr 4- nam te¿ czasem farbowanie nie wychodzi tak,jak chcemy ![]() za³±cznik nr 5- wygl±da na to,¿e ca³y cza sma pokrêcone tylko niekoniecznie jej tak stoj±..trwa³a?? je¶li tak-to rewelacyjna za³±cznik nr 6- podsumowuj±c obecny wizerunek-co to dobry stylista mo¿e zrobiæ z cz³owieka..
|
|
#747 |
|
Wtajemniczenie
|
JA CHCÊ MIEÆ TAK¡ FRYZURÊ !!
czy jaki¶ utelentowany fryzjer odnajdzie tu moje wo³anie??
|
|
#748 |
|
Wtajemniczenie
|
kariera85 WO£AM , WRZESZCZE RAZEM Z TOB¡ O POMOC
|
|
#749 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#750 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 898
|
Cytat:
Kariera czym siê przejmujesz moje w³osy nie s± ani gêste ani podatne, powiedzia³abym nawet, ¿e s± bardzo niepodatne, a fryzura moja nie by³a z³a. Do Katie co prawda mi daleko, no ale.... jak siê nie ma co siê lubi to siê lubi co siê ma...
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.

. Nie wyjd± typowe loczki sprê¿ynki, ale efekt ciekawy.

i tak nie bardzo, ale to musi mi chyba ktos zrobic bo sama nie dam rady-ale czy macie jakis sposob na takie wlansie loczki?Pozdrawiam

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)