|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
ja pije dość sporo ale 2 l chyba nie uzbiera....
dziewczyny miała któraś robiona posiew moczu???dostałam w laboratorium taki pojemniczek z płytką w śrdoku i z tego co zrozumiałam to pani powiedziała, że straczy obsiusiać tą płytke beż sikania do pojemnika........
|
#362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro zacznę nadrabiać picie wody bo dziś wreszcie kupiłam bo juz nie miałąm Cytat:
zgłodniałam...i co teraz?
|
|
#363 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
suchara? ja właśnie wypiłam kubek kakao dosłodzonego odrobiną miodu. Może masz pieczywo chrupkie w domu ja ostatnio kupiłam i uważam ze jest rewelacyjne w napadach takiego głodu nocnego
|
||
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() posiew moczu to co innego niż badanie ogólne moczu chyba był dzisiaj mecz na legii bo słysze rozdarte geby kibiców za oknem ...znou trzeba będzie zasypiać przy zamknietym oknie.... ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- kakao bym wypiła,ale picie na noc więcej niż 1 łyk=5razy wiecej do łazienki... ale jutro rano sobie ugotuję ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- natknęlma sie jakiś czas temu w gazecie na owieczke przytulankę z bijącym serduchem-pewnie to bajer jakich wiele,ale chyba sobie kupię na allegro-tzn córeczce kupię
|
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie na analize ogólną moczu też mam zawsze pojemniczek cóź zrobie jak babina kazała najwyżej mi nie przyjmą u mnie w laboratorium......
|
#366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale i tak nie pomogę bo pierwszy raz słysze o płytce w pojemniczku. Zrób jak ci powiedziano i już---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- yyy to ja już zgłupiałam. To jednak o posiew chodzi. No wiec u mnie w labo na posiew przynosze jałowy kupiony w aptece pojemnik wypełniony porannym moczem. A oto co znalazłam: "Mocz do badania bakteriologicznego powinien być pobrany z rannej porcji oddanej po przebudzeniu, z wypełnionego pęcherza. Takie postępowanie gwarantuje, że mocz wystarczająco długo pozostawał w drogach moczowych aby obecne tam bakterie mogły się w nim rozmnożyć, co umożliwi ich identyfikację. Przed oddaniem moczu okolice narządów moczowo-płciowych powinny zostać umyte bieżącą wodą z mydłem, bez używania środków dezynfekujących i osuszone. Kobiety powinny rozchylić wargi sromowe większe, mężczyźni ściągnąć napletek z penisa. Wraz ze skierowaniem pacjent powinien otrzymać specjalny jałowy pojemnik na mocz. Może to być szklana probówka zatkana korkiem lub plastikowy pojemnik, w którym znajduje się specjalna płytka pokryta specjalną pożywką. Pierwszą porcję moczu należy oddać do muszli klozetowej, następnie nie przerywając strumienia moczu należy podstawić pojemnik i oddać do niego niewielką ilość moczu. Do badania wystarczy kilka mililitrów moczu. Bezpośrednio po pobraniu należy szczelnie zamknąć probówkę uważając, aby nie dotknąć wnętrza korka palcami. W przypadku gotowego pojemnika zpłytką, należy zamoczyć płytkę w moczu - można wręcz podstawić płytkę pod strumień moczu, następnie włożyć ją z powrotem do pojemnika i szczelnie zakręcić wieczko. Pojemnik/probówkę należy czytelnie opisać imieniem i nazwiskiem." |
|
|
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jestem skorpionicą, ogólnie jestem spokojna, ale zdaję sobie sprawę że mam bardzo trudny charakter.... mąż to ma ze mną ciężko... ja w naszym związku zarabiam na rodzinę i uwazam ze sie w tym sprawdzam, mam bardziej techniczny zmysł. wolałabym np wrzucić węgiel do piwnicy czy cos wymurować niz np zrobic pranie albo pomyc gary Ja zajmuje się finansami i w gruncie rzeczy decyduje na co mozemy sobie pozwolic a na co nie.... U nas to mąż zawsze robi śniadanie czy kolacje, ja robie to raz na tydzien albo rzadziej. no i mozna by tak wymieniac i wymieniac ![]() dziwna sprawa, ale bardzo dobrze nam się tak żyje ![]() no i Szymon też będzie skorpionem ![]() Z tymi kilogramami tez tak mam. Naprawdę nie jem dużo, czasem mi się wydaje ze jem mniej niz przed ciążą a tyje i tyję..... Dziś wypadł mi dysk - ból nie do opisania (dyskopatia się odzywa), nie mogłam chodzic przez 2 godziny . Potem delikatnie przeszło i pojechalam do pracy bo musiałam, teraz znów boli, na łózko wchodzilam chyba z 15 min.... a teraz zastanawiam się jak zaraz odłoze z kolan komputer bo próbowałam sie poruszyc i jest problem .... Zmykam dziewczyny! Jutro się w Gołąbku wyłożę w tężni to moze się troszkę wyciszę i zrelaksuję Dziś jedna moja klientka zauwazyla jak Szymek się rusza w brzuchu i byla zszokowana a dla nas to juz taka normalka Papappap, 3majcie się!!
Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2011-08-19 o 06:52 |
|
|
|
|
#368 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja bym chciała ten stanik
http://allegro.pl/s-triumph-mamabel-...7.html#gallery Ale najpierw poszukam po sklepach, zeby przymierzyć i tą piżamkę: http://allegro.pl/pizama-do-karmieni...0.html#gallery lubie taki typ- za koszulami nie przepadam, jedna mam-wystarczy. jeszcze ta mi sie podoba http://allegro.pl/pizama-ciazowa-do-...2.html#gallery Prasowałam 3 godz, wcześniej 1 godz robiłam mamie włosy- mam dość, nawet nie chce mi się kąpać, no ale jakoś trzeba się władować do wanny... Buziaki
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
Tincia świetne te piżamki,
ja nie lubie koszul bo jak sie budzę to zawsze mam je pod pachami a d***a na wierzchu
|
|
#370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z obu stron. Pani mi mówiła, żeby też w miarę szybko to dostarczyć. Na tych płytkach zdaje się, że każda strona płytki wykrywa inne bakterie.
|
|
|
#371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zmusilam sie do kapieli i teraz z czystym sumieniem (i ciałem) padam na wyrko.
|
|
#372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do koszul do spania, wezmę jakaś starą do porodu i jakaś jedną na pobyt w szpitalu. W domu i tak śpię nago, nie lubię mieć nic na sobie, bo mi się zwija, podciąga i w ogóle., Dobranoc |
|
|
|
|
#373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie oddaję do analizy moczu typowo nocnego-bo wstaję tyle razy,że to są siuski z paru godzin wstecz. a tak w ogóle dzień dobry,wyspłam się i wstałam o 6 ![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
też nie lubię koszul z tego powodu,dlatego śpię w podkoszulku tż-i tak pewnie będzie i po porodzie.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-19 o 07:18 |
||
|
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
Hej
A ja wstałam przed siódmą, zrobiłam śniadanko i herbatkę i już po jesteśmy. Zbieramy się do rodziców, obudziliśmy synka, nie w humorze coś .Ładnie za oknem to zmykamy, piszcie duuużo bo lubię nadrabiać .
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
ja też po sniadanku-kakao+kanapki z powidłami śliwkowymi
Elu,muszę Cię zasmucić,ze dzisiaj ma się pogoda popsuć,jutro ma być ponoć chłodniej,ale już od niedzieli ma być bardzo ciepło-tak kojarzę coś z wczorajszej pogody
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ja też coś dzisiaj wstałam po 6 i już spać nie mogę. Może później się kimnę. Wczoraj tak mnie wykończył upał i samochód, że o 22 już padłam, ale najważniejsze, że autko mam już w garażu Dziś muszę skończyć pisać wyprawkę dla Martyny, łącznie z orientacyjnymi cenami, żebyśmy wiedzieli ile miej więcej na co potrzebujemy i jakoś będzie trzeba to podzielić na wrzesień i październik. Mykam na śniadanko, choć kubek kakao też już wypiłam Za to dziś na śniadanko będzie jajeczko i kanapeczka z szyneczką własnej roboty, serkiem żółtym i pomidorkiem
|
#377 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wstałam przed 7:00, bo Tż jakoś sie "trzaskał" po kuchni. Pojechał oddać krew, więc ma dzień wolny
Jak wróci, to jedziemy kupić farby, wałki, pędzle i inne takie Ale fajno będziemy malować hihi... Chciałabym, aby było juz po malowaniu i sprzątaniu...
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-08-19 o 08:25 |
|
|
|
#378 |
|
Rozeznanie
|
dzień doberek
![]() mialam dziś jakąs cieżką noc -nie mogłam spać i wogóle jakoś tak dziwnie się czułam. Chyba za bardzo dałam sobie w kość -bede miała gości na weekend i chciałam troche w domu ogarnąć . Dzisiaj jestem starsza o kolejny rok Milego dzionka -troszke popracować trzeba -ale oczywiście jako jubilat nie będe się przepracowywać )
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
my o 7:30 wstalysmy, nawet nie wiem kiedy maz pojechal do pracy:P
|
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
Ja idę pod prysznic, a potem zawożę małego do cioci, jadę odebrać wyniki glukozy i potem do gina. także trzymajcie kciuki.
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
czytam sobei wątek o tym jak dziewczyna pyta ile kosztuje cc.a w postach wojna jak ch.olera....nie nawidzę oceniania innych osób-każdy potrafi tylko ocenic kogoś a u siebie nie widzi najmniejszej wady....przecież każdy ma prawo do cc...litości co za ludzie.....
no i ciśenieni mi podskoczyło.... tylko prosze Was ,nie oceniajcie jeśli ktos chce mieć CC.każdy ma prawo wyboru
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-19 o 08:52 |
|
|
|
#382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego |
|
|
|
|
#383 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#384 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ja już wstałam i zjadłam śniadanko kubek Inki na mleku i płatki kukurydziane. Wczoraj mi siostra cioteczna podniosła ciśnienie na chwilkę do Niej zajrzałam nie widziała mnie pewnie od 5-6 tyg patrzy na mnie i mówi "no proszę Ty do grudnia to jak ten Miś będziesz".Świetny komplement tym bardziej, że ostatnio okazało się ze przytyłam tylko 2-3kg od poczatku ciązy. |
|
|
|
#385 |
|
Raczkowanie
|
u nas burza o 4 i huczący wiatr. wcześniej nie mogłam zasnąć, zupełnie mnie wybiło ze snu.
więc jestem nie przytomna. moje starsze dziecię bawi się lalką, pyta mnie co chwila jak się lula małą dzidzię
|
|
|
|
#386 |
|
Wtajemniczenie
|
lina 84 Najlepszego!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmm... ja startowałam z rozmiarem 70B, obecnie w 26t 5d, mam 75 B, choc powolutku pod biustem zaczyna uciskac.... tak też, jak juz wczesniej pisałam, piersi mi nie rosną.....
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje cycki rosną w zastraszającym tempie. Już wyglądają jak obwisłe jądra starego mamuta. A po porodzie to będą mi pewnie majtać wokół kostek u nóg. Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-08-19 o 09:12 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehehehe... też tak sypiam chyba że już na dworku -20 to jakaś piżamke lekką wcisne, ale tak to zawsze nagusieńko
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() lina84 wszytskiego najlepszego
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

wypijacie 2 litry wody dziennie czy ogólnie płynów? (woda, herbata, soki, mleko, kawka...=min.2l.?

. Potem delikatnie przeszło i pojechalam do pracy bo musiałam, teraz znów boli, na łózko wchodzilam chyba z 15 min.... a teraz zastanawiam się jak zaraz odłoze z kolan komputer bo próbowałam sie poruszyc i jest problem ....