Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku!
Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają 10 18,52%
Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają 0 0%
Lato poszło w las, siadać zacząć czas 7 12,96%
Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają 6 11,11%
Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają 0 0%
Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają 2 3,70%
Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków 0 0%
Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka 4 7,41%
Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek 0 0%
Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają 1 1,85%
Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać 1 1,85%
Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami 1 1,85%
Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas 3 5,56%
Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać 4 7,41%
Wakacje już za nami, siadać zaczynamy 1 1,85%
Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy 11 20,37%
Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 23:32   #3781
wanilia83
Zadomowienie

Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
To jaką miałaś umowę?
Ja jakbym miała możliwość wychowawczego długo bym się nie zastanawiała. Nie wyobrażam sobie zostawić takiego maluszka.
umowa kończyła mi się jak byłam w drugim miesiącu ciąży (miałam o ciąży nie mówić w pracy ale trafiłam do szpitala i chcąc nie chcąc dyrekcja się dowiedziała i nie przedłużyli ze mną umowy chociaż obiecali )

agus235
dzięki za odpowiedzi Nadia na stopach też ma głownie na palcach

ehh moje dziecko już się drze więc doczytam jutro

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 23:37   #3782
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Tajcia - zdrowka zycze! Uwazaj, zeby mala nie dorwalo

maggol - raczej wolalabym mojemu kupic cieply polarek, kurteczke lub cos w tym stylu, bo jak juz sie przesiadzie do spacerowki, to bedzie mial ocieplany pokrowiec na nozki, wiec raczej kombinezon bylby za cieply.

Dziewczyny, pytanko:
Gdzie zasypiaja w ciagu dnia wasze pociechy?

Moj Nino narazie jeszcze drzemki ma w bujaczku ale powoli z niego wyrasta i nie ma juz tyle miejsca co wczesniej. Jeszcze wczesniej zasypial w wozku ale od jakiegos miesiaca jest tylko placz, wiec spanko tam jest mozliwe tylko podczas spaceru i tez nie zawsze. Mysle o kupnie lozeczka turystycznego ale moze wy macie jakis inny patent?
Bede wdzieczna za podzielenie sie nim

A teraz ide lulu

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 23:41   #3783
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
też się zastanawiam mój teraz w 68 i kilka ubranek 74

u nas jest problem z zasypianiem w dzień może wypróbuję tą metodę Jeśli mi cierpliwości starczy

brawo klask i:

Jutro jadę po nową spacerówkę i jeśli będzie ok to Alan jutro przesiada się do nowej bryki
dziś w Lidlu kupowałam ten rozmiar 74/80, spory jest.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 23:54   #3784
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
[B]T

Dziewczyny, pytanko:

Moj Nino narazie jeszcze drzemki ma w bujaczku ale powoli z niego wyrasta i nie ma juz tyle miejsca co wczesniej. Jeszcze wczesniej zasypial w wozku ale od jakiegos miesiaca jest tylko placz, wiec spanko tam jest mozliwe tylko podczas spaceru i tez nie zawsze. Mysle o kupnie lozeczka turystycznego ale moze wy macie jakis inny patent?

A teraz ide lulu
Moja zasypia w łóżeczku. Jak widzę, że jest śpiąca to ją kładę, daję smoka, zapuszczam karuzelkę, buziaczek i wychodzę. Jak jesteśmy u rodziców to mamy łóżeczko turystyczne i też jest ok.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
dziś w Lidlu kupowałam ten rozmiar 74/80, spory jest.
Ja też ten rozmiar wzięłąm i jak na moje oko to bliżej mu do 80 niż 74
Stary 2011-08-19, 00:31   #3785
kwartalinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość
rosnie rosnie, wyobrazcie sobie ze na tym weselu zgarnela 700 zł od gosci co to bedzie jak zacznie wierszyki klepac
to pewnie urok osobisty Emilki tak działa
dodatkowe źródło dochodu macie

Cytat:
ja to jakos 22/23 lutego, kiedy niby już miałam rodzic (skierowanie na ip z wskazaniem porod przedwczesny sobie na pamiątkę zostawiłam)
o matko to się lekarz pospieszył a jakie miałaś wskazania do przedwczesnego porodu jeśli można spytać?

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
A nam dzisiaj ząbki dają popalic od rana temperatura 38 stopni i mega maruda
trzymajcie się
kurcze dlaczego ząbki muszą tak męczyć te maluszki

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Hej! Byłam wczoraj u pediatry zapytać o ten nieszczęsny gluten, czy najpierw przyzwyczaic dziecko do zupki a później dodać kaszkę do niej, bo już piąty miesiąc jest, a lekarka na mnie z oburzeniem:

dr: "nie ma pani schematu żywienia?! W 7 miesiącu, albo dalej można dopiero podawać gluten!"

ja: mam i jest napisane, że w piątym podawać z przecierem warzywnym, bo jest nowy schemat teraz

dr: yyyy aha, no to nie czytałam go jeszcze ale po co dawać kaszke jak to tylko węglowodany. Niech sobie pani da spokój z tym glutenem.

No trafiło mnie coś. I jeszcze nagadała mi, żeby broń Boże to nie były zupki ze słoiczka:/ Wyszła za mną szukać nowego schematu, żeby się doedukować:/ I tak podam ten nieszczęsny gluten. Już kupiłam kaszkę manną zwykłą i błyskawiczną. Dam dzisiaj Michałowi sprobować zupkę jarzynową Gerbera, bo mi taką przysłali i jak mu popasuje to dodam mu tam trochę tej kaszki.
ależ się pomocna okazała, nosz co za baba

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Moj TZ nie spi po nocach, bo jak tlyko Lena sie ruszy to on sprawdza czy wszystko ok i jeszcze mi mowi, czemu ja nie wstaje sprawdzic(bo ja nic nie slysze). mysle, ze tak z 2 razy to trzeba zobaczyc, ale nie bd czuwać cala noc;p Raz w nocy Lenka zaplakala przez sen i prawie ja wyciagnal z lozeczka;p eh. po 12 przelozylismy ja do jej lozeczka bo dla mnie za ciasno;p nie wiem jak ludzie cale noce spia w 3;p
my śpimy we 3 i bardzo to lubimy, ale łóżko mamy spore
na mniejszych też spaliśmy we 3 ale na dłuższą metę byłoby ciężko

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Witamy!
dopadło mnie choróbsko i mniej tu zaglądam.....
zdrówka

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Dziś moje dziecię po raz pierwszy zasmakowało czegoś innego niż mleko mamine...marchew Dałam mu 2 łyżeczki ze słoiczka Gerbera i na początku wielki zdziw a później zajadał tylko szum i chciał jeszcze, ale chyba 2 kopiaste łyżeczki na pierwszy raz wystarczą. Mam ochotę dać mu jabłko jutro, ale chyba poczekam z tą marchewką czy zareaguje na nią dobrze.
Ciekawe kiedy zacznie wołać cyca. Mam nadzieję, że się trochę tym nasycił.

Cytat:
Napisane przez SunnyGirl_2002 Pokaż wiadomość
Witamy
My wczoraj mieliśmy spontaniczne spotkanie z koleżankami ze studiów i dziećmi balowałyśmy do 23. Krzysiu grzeczny jak aniołek, pięknie spal i nic nie łobuzował. Zasnął w samochodzie o 23 przełożyłam go do łóżeczka i spał wymęczony do 9.30 słodziak mój kochany. Lece czytać co u was...
ładnie pospał

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
aaa muszę napisać, że babcia wczoraj nauczyła małą podnosić się do siadu jak jej się ręce da,
i dzisiaj odkładam ją do leżaczka, a ona zamiast się oprzeć to siedziała sama przez chwilę

i coraz lepiej idzie pełzanie, ale ile przy tym stękania itp

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A ja chciałam się pochwalić nową umiejętnością Leonka Mianowicie, opiera się na kolankach i łokciach jak do raczkowania i tak się rusza w przód i w tył w miejscu Krótko to krótko, ale zawsze, no ale czołga się już całkiem sprawnie
dla Leosia

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 00:54   #3786
kwartalinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Ja dziś zrobiłam gęstą kaszkę i Nadia szamała aż jej się uszy trzęsły (oczywiście na początku miała minę w stylu boszze czym ty matka chcesz mnie otruć )
dla Nadusi

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
zaczelysmy pic soczki juz urozmaicone , nie tylko malfefkowee
jabłko z dziką różą pochłania z predkoscią swiatła
dla smakoszki

Cytat:
Szukam sweterków dla małej na all
i zobaczcie co znalazłam
http://allegro.pl/klaa-gymboree-swet...742352170.html
śliczny ale ta cena

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
hej
ola ma ATOPOWE ZAPALENIE SKÓRY
bo lojotokowe zapalenie skory jest duzo lagodniejsze

wieczorem wiecej napisze
przykro mi
dla Oleńki

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Moje dziecie śpi, uwielbiam godzinę 20.00 kiedy daje buziaka, robię papa i wychodze, eh

zauważyłam,że Fabian jak się bawi zabawkami to najbardziej go interesują metki.. tak słodko układa paluszki, dotyka , bierze do buzi no to kupilam mu PANA METKĘ [ link ]
i to był strzał w 10 ile metek do macania, haha
super
Lusia też bawi się metkami i innymi rzeczami, które zabawkami nie są raczej. ostatnio upodobała sobie kabel od myszki do laptopa

Cytat:
Napisane przez SunnyGirl_2002 Pokaż wiadomość
Ja mówłam Tż o Panu metce to on wyjął mi poduszkę taka małą z ikei z ogromną metka i mówi "masz Pan meta" boszz jaki on nie kumaty nieraz

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Nie wytrzymałam i dałam Lili jabłuszko od babci na spróbowanie,bo ciekawa byłam reakcjiBaaaardzo jej smakowało! Najpierw nie wiedziała co to i jak to sie je,ale zlizała języczkiem i przyciągnęła rękę Tżeta,w której była łyżeczka

Powiem wam tak-my to sie jeszcze za tymi naszymi dziećmi nabiegamy.Lili była najmłodsza,pozostała trójka w wieku 1,5-2 lata.Laski nie usiedziały ani chwili,a ja luuuuzik.Lili w wózku,albo ewentulanie na rączkah,Karmi schłodzone sączyłam,a one biedne raz w jedną,raz w druga stronę biegały za dziećmi
dla Lilianki
to jeszcze przed nami, eh...

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
mój też w 4 miesiącu podwoił swoją wagę urodzeniową, jest na 25 centylu cały czas,śpi mi po 10 godzin, ja nic innego nie mam zamiaru dawać zresztą takie jabłuszko czy marchewka jest mniej kaloryczne niż mleko mamy... no ale to Twoja decyzja
pewnie tyle potrzebuje, ja wierzę w instynkt samozachowawczy dzieci
Łucji jeszcze brakuje ok.400 g do podwojenia wagi a ma już skończone 5 miesięcy, ale cały czas utrzymuje się ok. 50 centyla

padam już, może jutro uda się doczytać resztę
dobrej nocy

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 01:09   #3787
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
to pewnie urok osobisty Emilki tak działa
dodatkowe źródło dochodu macie

o matko to się lekarz pospieszył a jakie miałaś wskazania do przedwczesnego porodu jeśli można spytać?

trzymajcie się
kurcze dlaczego ząbki muszą tak męczyć te maluszki

ależ się pomocna okazała, nosz co za baba

my śpimy we 3 i bardzo to lubimy, ale łóżko mamy spore
na mniejszych też spaliśmy we 3 ale na dłuższą metę byłoby ciężko

zdrówka

ładnie pospał

dla Leosia

niby miałam skróconą szyjkę i skurcze.
na ip wyszło, ze szyjka 2,5 cm, na ktg skurczy 0.
Babka w szpitalu aż sprawdzała nazwisko ginki, która tak "trafna' diagnozę wystawiła i się z niej śmiała.
Tamta ginka to taka panikę wszczęła, kazała od razu z jej gabinetu jechać do szpitala, przez nią się przestraszyłam, ze urodzę po drodze, brzuch mnie rozbolał i byłam pewna, ze to te skurcze, które wyczuła
A mój mąż mi kupił super wyprawkę na wypadek, gdybym miała zostać w szpitalu- sok pomarańczowy i pomarańcze
Teraz mi się z tego śmiać chce, ale wtedy to byl taki stres.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-08-19, 06:20   #3788
ego_ego
Wtajemniczenie

heloł, ale jestem niewyspana, Olek od godz 2 w nocy budził sie co pół godz na smoka idę zaraz dalej spać

Cytat:
Omowilysmy moj powrot w styczniu i jestem pod mega pozytywnym wrazeniem Moge zadecydowac w jakim trybie wracam, na ile godzin a jesli bede musiala jechac do Nino, bo zadzwonia po mnie to i tak bedzie mi to liczone jako czas pracy

A teraz troche was nadrobie, bo wczesniej czasu nie mialam.
no to fajnie masz, moja szefowa tez zakochana i mówiła do niego "synku"

Cytat:
A ja swoja przed chwilą znalazłam lezącą na brzuch i jęczącą przez sen
ojj biedna, też tak śpi niespokojnie

Cytat:
Dziewczyny, pytanko:
mój tam gdzie go położę tzn na razie na kanapie obok mnie lub w spacerówie

miłego dnia
chyba nie pospie za bardzo bo królewicz juz sobie gada
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 07:58   #3789
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
n
A mój mąż mi kupił super wyprawkę na wypadek, gdybym miała zostać w szpitalu- sok pomarańczowy i pomarańcze

moj mi chcial po porodzie czekoladę dać i kebaba kupić

Cytat:
Dziewczyny, pytanko:
tam, gdzie krolewna uzna za stosowne haha
staram sie jak najwiecej usypiac w lozeczku, ale nie zawsze wychodzi

do ok 15 jeszcze spoko, ale pozniej humor jej sie psuje i bywa gorzej

Cytat:
ogłaszam wszem i wobec że Nadusia obróciła się sama dwa razy na brzuszek i

ło matko dziewczyny ale wasze dzieciaki duże, na Nadie 68 jeszcze za duże jest
super
na moja tez 68 duze

w ogole wszystkie o spacerowkach piszecie, a mojej jeszcze daleko. pstrykne potem fote ile jeszcze mamy miejsca w gondoli
Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
heloł, ale jestem niewyspana, Olek od godz 2 w nocy budził sie co pół godz na smoka idę zaraz dalej spać
o masz, ja tez niewyspana

mała zasnela o 20
jadla o 22 1.30 4.30 i 6
MASAKRA

poszla teraz na drzemkę. tuliła sie do sofy wiec bach do lozeczka, smok, tetrus i spi

juz sie zastanawiam, ze moze moje mleko jej nie wystarcza juz?

Edytowane przez Olusiaa_
Czas edycji: 2011-08-19 o 07:59
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 08:13   #3790
gosiawolna
Rozeznanie

witam po tak dlugiej przerwie. mam nadzieje ze wybaczycie i przyjmiecie nas spowrotem nie bylo nas ponad tydzien a strasznie mi zle opowiem wam w skrocie co sie u mnie dzieje. 12 mielismy 2 rocznice i co?? dowiedzialam sie akurat tego dnia ze tz byl 3 dni przed na imprezie oczywiscie nie powiedzial mi, poniej przeprosil i powiedzial ze nie mowil bo nie chcial psuc atmosfery w rocznice ze chcial powiedziec po. a jeszcze tego dnia weszlam na jego konto i zobaczylam wiadomosci z kolezankami... ze jaka to ja jestem zla, wariatka, ze on porodu tylka afery mu robie, ze nie chce ze mna zamieszkac bo by zwariowal, ze ma mnie dupie bo ma syna no masakra mowie wam wczesniej mu powiedzialam ze juz ok ze wybaczam mu impreze bo jechal na piwo tylko a przed wejsciem sie dowiedzial ze tam idzie, a jak zobaczylam te wiadomosci to byl w pracy to z nim pisalam bo nie mogal mu odpuscic... napisalam ze dla mnie to koniec po tym wszystkim co zobaczylam. ze juz wiem za kogo mnie ma i czemu nie chce mieszkac to przepraszal mnie caly dzien i prosil o wybaczenie, mowil ze akurat tego dnia puscilym u nerwy, wypil sam kilka piw i ze nie chcial tak powiedziec, ze od razu jak skonczyl pisac ze zaczal zalowac.. niewiedzialam co mam myslec, ale chcial zebysmy zaczeli szystko ladnie od nowa, jako szczesliwa para to sie zgodzilam dalam mu szanse ze wzgledu na malego. obiecal ze nie pojdzie na zadne piwo juz z rzadna kolezanka i ze nie bedzie pisal tez. ale od tego momentu jest jakos dziwnie. wiem ze kocham go ale ciezko mi. czuje sie jakas zalamana mysle o zareczynach czemu tego nie zrobil jeszcze skoro w poprzednim byl zareczony a rozstali sie przed 2 rocznica a my mamy dziecko to powiedzial ze sam jest zly ze nie mial pieniedzy, ze nie bylo nas stac na to. gdy patrze na te jego znajome to popadam w paranoje, one takie ladne,wymalowane a ja co??? widzialyscie wygladam jak dziecko, i do piet im nie dorastam a teraz co u malego: ladnie siada trzymajac za raczki w koncu obkreca sie na boki, bardzo ladnie sie smieje tak glosno, krzyczy dzisiaj noc jakas slaba budzil sie co 3 godziny i pozniej o 3 w nocy przed 2 godziny nie mogl zasnac troche sie rozpisalam

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

anessa moj zasypia roznie a to w lezaczku, u siebie w lozeczku, albo u mnie na lozku.
widze ze cos kazda nie wyspana. olusiaa moze nie to ze nie wystarcza a po prostu moze skok sie szykuje jakis ?
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 08:36   #3791
iizabelaa
Zakorzenienie

hej

u nas dzisiaj upał znowu
akurat wtedy kiedy ja mam remont

Cytat:
Dziewczyny, pytanko:

A teraz ide lulu
ostatnio najczęściej w wózku,
czasami na kanapie
Stary 2011-08-19, 08:42   #3792
agaaga89
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamy
Trochę mnie nie było, ale w niedzielę ochrzciliśmy Małego i strasznie się cieszę, że mamy to już za sobą We wtorek byliśmy na kontroli u gastro i Mały... schudł z 7500 na 7400. Zdziwiło mnie to, bo zajada codziennie całą michę kaszki ryżowej albo kukurydzianej ze startymi owocami, obiadek, deserek, mleka... Najprawdopodobniej to wina anemii bo mocz i kał jest okej, zjada teraz dwa obiadki dziennie, zagęszczam mu mleko kleikiem, dostał podwójną porcję witamin, aż się boję nast. wizyty

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 08:44   #3793
iizabelaa
Zakorzenienie

O której karmicie dzieciaczki rano,
bo my zawsze wstawałyśmy koło 9 i dawałam jej mleko o 10,

a ostatnio budzi mi się o 7
o 8 już wstajemy, bo ja i tak nie za bardzo umiem zasnąć jak Idalka gada itp.

a ona jeszcze się budzi w nocy i koło 5 je
Stary 2011-08-19, 08:47   #3794
gosiawolna
Rozeznanie

my przewaznie o 6 albo 7 wtedy je i po godzinie albo kilku zasypia. do mnie burza idzie..;/i leje
Stary 2011-08-19, 08:51   #3795
agaaga89
Zakorzenienie

5:30 - 6 pobudka i od razu do jedzenia

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 08:51   #3796
gosiawolna
Rozeznanie

a to moj babel ;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (138,9 KB, 34 załadowań)
Stary 2011-08-19, 08:59   #3797
traicionera
Zakorzenienie

oluusia -faceci to maja pojecie o diecie mamy karmiacej, moj mi po porodzie tez same rzeczy z czekolada przyniosl
wspolczuje nocki

iza-moja sie budzi po 8 zazwyczaj

gosia-niezly ten twoj facet, ja bym tak latwo nie wybaczyla mu

agaagah-rzeczywiscie dziwne z tym chudnieciem, moze za pierwszym razm byl przed kupa.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-08-19, 09:06   #3798
iizabelaa
Zakorzenienie

tra czyli tak jak się obudzi tak dajesz jej mleko?
Stary 2011-08-19, 09:16   #3799
traicionera
Zakorzenienie

jesli nie jeczy po przebudzeniu na jedzenie, to jeszcze zostawiam w lozeczku, niech sie bawi
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-08-19, 09:26   #3800
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Och, biedactwo Nameczy sie a wy razem z nia ale mam nadzieje, ze uda sie wam pozbyc tego okropienstwa

Pogoda u nas caly czas paskudna. Leje, leje, leje i zrobilo sie okropnie zimno - musialam wlaczyc na pare godzin ogrzewanie, bo Nino zaczal kichac okropnie a nie chcialam go w klejny sweterek ubierac
Jedyna dobra rzecz z tej pogody to to ze pospal dzis pare razy mnimum 30 min na jedna drzemke, wiec nie marudzil bardzo.
Szefowa zakochana w moim Ksieciuniu, ciagle sie w niego wpatrywala a on grzecznie wlepial w nia oczka, bo nagle zdziwko, ze brak okularow i ciemne wlosy Ale nie plakal i nawet sie pousmiechal no i fryz oczywiscie byl skomentowany pozytywnie
Omowilysmy moj powrot w styczniu i jestem pod mega pozytywnym wrazeniem Moge zadecydowac w jakim trybie wracam, na ile godzin a jesli bede musiala jechac do Nino, bo zadzwonia po mnie to i tak bedzie mi to liczone jako czas pracy

A teraz troche was nadrobie, bo wczesniej czasu nie mialam.
Taka szefowa to skarb Super

Cytat:

Przy cycu głównie, albo w bondolino, poza tym sam nigdy nie zasypia. no baaaardzo rzadko....

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
a to moj babel ;p
Śliczny A TŻ ...Jak głupi gówniarz się zachowuje.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 09:26   #3801
iizabelaa
Zakorzenienie

aha moja nigdy nie jęczy
Stary 2011-08-19, 09:27   #3802
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
ogłaszam wszem i wobec że Nadusia obróciła się sama dwa razy na brzuszek i chyba setki razy tak że jej rączka zostawała pod nią dlatego jej usypianie dziś trwało prawie godzinęno ale w końcu zasnęła w połowie przewrotki na brzuch muszę dziada przełożyć na plecki bo jej rączka zdrętwieje
brawa dla Lenki

coralady ja też dwie pary rajstopek a babcia bluzeczki fioletowo różowe
Widzisz Wanilko-długo nie musiałas czekaćTak jak pisałam wcześniej po prostu kiedyś zrobi to ot tak po prostu i zrobiłaTeraz będzie chciała ciągle fikac na brzuszek Moja Lila teraz w ogóle nie chce leżeć na pleckach,tylko brzuszek i sie denerwuje jak rączki nie umie wyciągnąć,albo czegoś sięgnąć

Brawa dla Nadusi: oklaski:

Nasz zestaw prawie taki sam,nawet babcia kupiła te bluzeczki jak u was.Ja jeszcze dokupiam skarpetki

Szymelka ja nie jadam białka,bo Lila ma podobno skazę białkową i pije wapno czasami,ale nic więcej.Ostatnio zaczęłam jeśc lody-lato bez lodówLilka nie ma wyyspki,więc już sama nie wiem czy ma skazę czy nie.

Anessa moja córa praktycznie całe dnie spędza na macie i tam właśnie zasypia jeżeli sie zmęczy.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 09:38   #3803
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
To jaką miałaś umowę?
Ja jakbym miała możliwość wychowawczego długo bym się nie zastanawiała. Nie wyobrażam sobie zostawić takiego maluszka.
ale jakoś żyć trzeba

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
szymelka ja też byłam dziś w lidlu i kupiłam: 2xbodziaki z długim i krótki, rajstopki i skarpetki - ale kiepściutko było z romiarami a w tesco są pampersy po 49 zł i za zakupiona paczę otrzymujemy bon na 10 zł

ja nie dotarłam
jak się prezentowały te spodenki fioletowe w kwiatki?

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Szymelka ja nie jadam białka,bo Lila ma podobno skazę białkową i pije wapno czasami,ale nic więcej.Ostatnio zaczęłam jeśc lody-lato bez lodówLilka nie ma wyyspki,więc już sama nie wiem czy ma skazę czy nie.

spróbuj zjeść coś małego z nabiału, Danonka czy trochę twarogu i zobacz reakcję,
bo jeśli nie ma skazy,
to bezsensu sobie szkodzisz taka dietą
Stary 2011-08-19, 09:42   #3804
traicionera
Zakorzenienie

iza-Idalka grzecznie czeka, jej podadza
dokladnie, zyc trzeba, nie zawsze mozna sobie pozwolic na wychowawczy.

Cora-rzeczywiscie mozw warto sprawdzic, czy to aby na pewno skaza jest.

Gosia-sliczny chlopiec.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-08-19, 09:51   #3805
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość
dziewczyny co kupujecie na jesien dla dzieci na spacer np? tzn. kurtki czy kombinezon mi sie udało
Póki jesień w miarę ciepła to tylko kurtkę. Do tego kocyk w wózku i jeszcze osłonka to w sumie kolejna warstwa. A jak będzie bardziej zimowo to kombinezon

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość
jakby wychowawczy był platny tez bym sie nie zastanawiała, a taktrzeba kombinowac z jednej wypłaty,a nie wiem jeszcze czy mam na to ochoteale na dzien dzisiejszy tez sobie nie wyobrazam zostawic takiego malucha półrocznego
Słyszałam, że na wychowawczym można dostać jakiś zasiłek 400zł, możesz się dopytać czy łapiecie się w limit z dochodem.

wanilia to ja nie wiem mi umowa kończyła się w 4mcu, przedłużona do porodu a potem zasiłek macierzyński z zusu.

gosiawolna współczuję... ale czy cokolwiek się zmieni? Czy po prostu będzie bardziej uważał, żebyś nie dowiedziała się?
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 10:00   #3806
szymelka
Rozeznanie

Hej

U nas nocka ok, Lenka budziłą się o 4, a potem o 6:30, ale nie chciała jeść tylko smoka, wzięłam ją do siebie i spała do 8. Teraz właśnie próbuje zasnąć. Trochę mi nie pasuje, bo za godz idziemy do lekarza, ale już niech lepiej się chwilkę prześpi, niż ma mi marudzić. Trzymajcie kciuki - dziś się szczepimy. Poczytam co popisałyście jak wrócimy.
Miłego dnia
Stary 2011-08-19, 10:24   #3807
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki - dziś się szczepimy. Poczytam co popisałyście jak wrócimy.
Miłego dnia
My tez sie szczepimy

Cytat:
a to moj babel ;p
Slodki jest i ma fajny fryz. Co do Tzta to ja bym nie wybaczyla... tak czy siak zycze ci zeby naprawde sie zmienil.

Cytat:
Lena spi zazwycza od 21 do 5.30-6, wtedy zje czasami 150ml ale zazwyczaj z 60ml pozniej wstaje 8.30- 10 pobawi sie i wtedy daje jesc.
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamy
Trochę mnie nie było, ale w niedzielę ochrzciliśmy Małego i strasznie się cieszę, że mamy to już za sobą We wtorek byliśmy na kontroli u gastro i Mały... schudł z 7500 na 7400. Zdziwiło mnie to, bo zajada codziennie całą michę kaszki ryżowej albo kukurydzianej ze startymi owocami, obiadek, deserek, mleka... Najprawdopodobniej to wina anemii bo mocz i kał jest okej, zjada teraz dwa obiadki dziennie, zagęszczam mu mleko kleikiem, dostał podwójną porcję witamin, aż się boję nast. wizyty
Biedactwo
Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość

moj mi chcial po porodzie czekoladę dać i kebaba kupić
My bylismy na kebabie jak nam kazali z jednego spzitala do drugiego jechac w dzien porodu o 21.30:P. Rodzic zaczelam okolo 24.00

Hej my poospalysmy ladnie od 21 do 8 bez pobudki nocnej czyli spalysmy 11h . Niestety o 8 jzu byla rzezka i gotowa do zabawy krzykow i kopania nas;p Lezelismy w lozku do 9.30 i Lenka zasnela

W nocy byla porzadna burza, blyskawice dokladnie nad nasza miejscowoscia, wiatr i nawet deszcz... duzo mocniejsza burza niz widzialam w PL:P.

Wczoraj powiedzialam Tztowi, z eLena idzie do swojego pokoju jak bedzie miala 6 miesiecy, a on zaczal wymyslac, ze jak bedzie miala 2 latka, bo on lubi na nia patrzec hehehe. Zaczal wymyslac, ze damy ja do lazienki ktoa jest w pokoju, albo meble przestaiwmy i ona bedzie za meblami hehe sie poplakalam;p heehe ze smiechu;p... zreszta on co chwile mnie do placzu doprowadza(smiechowego;p)

Wlasnie pijemy kawke i jemy drzdzowe ciasto

anessaLenka zasypia na spacerze, albo na naszym lozku...nie mamy sofy to nasofie nie zasypia;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 10:25   #3808
prunelle
Wtajemniczenie

dzień dobry,
ten skok mnie wykończy, położyłam dziecko o 19, a już po 21 miałam pierwszą pobudkę i tak całą noc co 3 godziny mniej więcej, aaaaa
Teraz go uśpiłam choć na chwilę...

Cytat:
ale szefowa, tylko pozazdrościć!

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
u nas jest problem z zasypianiem w dzień może wypróbuję tą metodę Jeśli mi cierpliwości starczy
Sama nie wiem, skąd ja tę cierpliwość wzięłam, nie było łatwo, ale działa, czasem jeszcze pojęczy i muszę go na chwilę wziąć na ręce, ale generalnie zasypia - tylko to działa głównie rano, ok. 9-10. Po południu to już różnie

Cytat:
Dziewczyny, pytanko:
Rano nauczyłam go w łóżeczku, wczoraj o tym pisałam, po południu czasem w łóżeczku, czasem w wózku na spacerze, a czasem w chuście/manduce (teraz głównie tak, bo ten skok... i bez przerwy chce na ręce...). Miesiąc temu zasypiał mi z tego co pamiętam głównie przy cycu i odkładałam go do gondoli albo w chuście.

Cytat:
Moja zasypia w łóżeczku. Jak widzę, że jest śpiąca to ją kładę, daję smoka, zapuszczam karuzelkę, buziaczek i wychodzę. Jak jesteśmy u rodziców to mamy łóżeczko turystyczne i też jest ok.
ło matko ale luksusy, zazdroszczę, że możesz tak po prostu wyjść

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość

w ogole wszystkie o spacerowkach piszecie, a mojej jeszcze daleko. pstrykne potem fote ile jeszcze mamy miejsca w gondoli

o masz, ja tez niewyspana

mała zasnela o 20
jadla o 22 1.30 4.30 i 6
MASAKRA

poszla teraz na drzemkę. tuliła sie do sofy wiec bach do lozeczka, smok, tetrus i spi

juz sie zastanawiam, ze moze moje mleko jej nie wystarcza juz?
wiesz co my nawet jeszcze mieliśmy miejsce w gondoli, ale jemu się już tak tam nudziło, że spacerówka była jedynym wyjściem

myślę, że jej Twoje mleko wystarcza, ale pewnie przechodzicie przez to samo, co my teraz, czyli ten nieszczęsny skok, Krzyś też by co chwilę jadł

Cytat:
witam po tak dlugiej przerwie. mam nadzieje ze wybaczycie i przyjmiecie nas spowrotem
nawet nie pisz, że do pięt koleżankom nie dorastasz niech sobie będą umalowane, jeśli Twojego TŻ-a tylko interesuje, czy któraś ma paznokcie zrobione i maskę na twarzy, to bez komentarza, pisanie o Tobie w ten sposób nie świadczy o nim najlepiej, wiele z nas się wyżywa na TŻ-ach ze zmęczenia, ale oni jakoś to znoszą, tak jest przy małym dziecku i trzeba mieć tego świadomość, niech on sobie zda z tego sprawę! No ale czasem trzeba się postarać o trochę cierpliwości, faceci mało kumaci są

a włoski Twojego małego boskie!

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Mały... schudł z 7500 na 7400. Zdziwiło mnie to, bo zajada codziennie całą michę kaszki ryżowej albo kukurydzianej ze startymi owocami, obiadek, deserek, mleka... Najprawdopodobniej to wina anemii bo mocz i kał jest okej, zjada teraz dwa obiadki dziennie, zagęszczam mu mleko kleikiem, dostał podwójną porcję witamin, aż się boję nast. wizyty
ojej, nie martw się, poprawi mu się!

Cytat:
Krzyś dostawał o 4-tej a potem o 7-ej i o 11. Teraz to wolę nawet nie mówić, ale mam nadzieję, że mu to przejdzie

Cytat:
Hej

U nas nocka ok, Lenka budziłą się o 4, a potem o 6:30, ale nie chciała jeść tylko smoka, wzięłam ją do siebie i spała do 8. Teraz właśnie próbuje zasnąć. Trochę mi nie pasuje, bo za godz idziemy do lekarza, ale już niech lepiej się chwilkę prześpi, niż ma mi marudzić. Trzymajcie kciuki - dziś się szczepimy. Poczytam co popisałyście jak wrócimy.
Miłego dnia

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 10:37   #3809
maggol111
Raczkowanie

hej
u nas nocka jak to ostatnio ciężkawa - pobudki co 3 godzinyniech ten skok sie skonczy

Cytat:
maggol - raczej wolalabym mojemu kupic cieply polarek, kurteczke lub cos w tym stylu, bo jak juz sie przesiadzie do spacerowki, to bedzie mial ocieplany pokrowiec na nozki, wiec raczej kombinezon bylby za cieply.

Dziewczyny, pytanko:

A teraz ide lulu
noo ja zpomniałam ze mam do wózka ten śpiworek, dzieki za przypomnienie, tylko on taki bardziej zimowy jest, bo baardzo gruby

mój mały zasypia w dzien najczesciej w łożeczku, ale ostatnio troche ciezko mu to idzie, za to baardzo polubił wózek i nawet nie wychodzac na spacer potrafi usnac w wózku w gondoli

Cytat:
Póki jesień w miarę ciepła to tylko kurtkę. Do tego kocyk w wózku i jeszcze osłonka to w sumie kolejna warstwa. A jak będzie bardziej zimowo to kombinezon

Słyszałam, że na wychowawczym można dostać jakiś zasiłek 400zł, możesz się dopytać czy łapiecie się w limit z dochodem.
?
na te zasiłki to tak naprawde ciezko sie załapac, trzeba miec minimalne dochody,czytałam juz na ten temat

Cytat:
Trzymajcie kciuki - dziś się szczepimy. Poczytam co popisałyście jak wrócimy.
Miłego dnia

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
wiesz co my nawet jeszcze mieliśmy miejsce w gondoli, ale jemu się już tak tam nudziło, że spacerówka była jedynym wyjściem

musze tez powoli myslec o spacerówce, wczoraj myslałam ze nie wróce ze spaceru z malym bo sie tak rozdarł, ze masakra, chciał tylko na rekach, nudzi mu sie juz bardzo w gondoli, dobrze ze nosidło miałam w wózku to małego przerzuciłam do nosidła a wózek pchałam pusty

dziewczyny czy któras ma moze spacerówkę przodem do kierunku jazdy? jak sie zachowują dzieci? ja niestety tak mam i sie boje przerzucic małego do niej , pewnie bedzie szalenstwo ze mnie nie widzi?

Edytowane przez maggol111
Czas edycji: 2011-08-19 o 10:29
maggol111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 10:40   #3810
Eirene1987
Zakorzenienie

Hejo u nas coraz lepsze nocki mały budzi się od kilku dni najwcześniej o 4 nawet 6 sie zdarzyła ale już od tej 6 nie chciał spać nie wiem co lepsze - jak wstanie o 4 i idzie jeszcze spać do 8 czy jak wstanie o 6 i już za choler.e spać nie chce tak źle i tak niedobrze ehhh

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Kupki robiła ładne żółciutkie ale odkąd zaczęłam dawać jej jabłuszko i marcheweczkę ze słoiczka to kupka zrobiła się zielonkawa
oo to tak jak u nas!! ja odstawiłam wczoraj jabłko i zupkę jarzynową zobaczę jaka będzie kupa. a w poniedziałek zapytam lekarki...

Cytat:
Dziewczyny, pytanko:
w bujaczku raczej... boję się tylko bo bujaczek coraz bardziej za mały... co to będzie... w łożeczku nie chce na łóżku już też nie... ewentualnie w wózku na spacerze nieraz w wózku w domu...

Cytat:
mój je w nocy od 4do6 i potem zależy albo 7 albo 8 czasem 9. potem ok 10-11 potem 13-14 potem 16-17 i 19-20

Cytat:
a to moj babel ;p
super
Gosia nie obraź się ale wydaje mi się że ten tój tż to jeszcze nie dojrzał do ojcostwa i do bycia w związku...z tego co pamiętam jesteście bardzo młodzi... jak on może się tak zachowywać...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości