|
|
#391 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
pamiętaj by tylko nie wdychać farby trzymam kciuki by szybciutko Wam poszlo
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
takie przeuprzejme stwierdzenia rodzinki. Tak się zawsze zastanawiam, czy jak komuś tak dos.rają, to im jest lepiej? Czy są na tyle "nieempatyczni" delikatnie mówiąc? Czy po prostu czują obowiązek uświadomienia człowieka, jakby u siebie luster w domu nie miał? Te kochane ciotki, kuzynki mówiące np. "dobrze sobie wyglądasz" oczywiście w znaczeniu, że sie przytyło... No ale cóż ... są ludzie i taborety... No i dziś kolejny raz już się zastanawiam, co zrobić na obiad, żeby się nie orobić? ![]() elf rozwaliłaś mnie obwisłymi jądrami starego mamuta lina84 najlepszego!! a w ogóle to się okazuje, że bardzo duzo tutaj na wątku skorpionów ja też - nie jestem łatwa, ale wydaje mi się, że też nie taka strasznie "rogata" jak na taki znak zodiaku
Edytowane przez rojku Czas edycji: 2011-08-19 o 09:12 |
|
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#394 |
|
Wtajemniczenie
|
Już w sumie przebolałam ten antykomplement...Ona jest prawie 10 lat po slubie i ni mogą mieć dzieci więc to może trochę zazdrość przez nią przemawia.Ma to szczęście, że je jak odkurzacz i od 15 lat jej waga pokazuje tą samą wagę.
Zacznę się przejmować jak urodzę, a teraz jem z głową ale to na co mam ochote
|
|
|
|
#395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#396 |
|
Wtajemniczenie
|
W takim razie, to zazdrość przemawia... sama by była najszczęśliwsza gdyby zaczęła "grubo" z powodu ciąży wyglądać. Nie ma co sie przejmować.
|
#397 |
|
Wtajemniczenie
|
rojku jak chcesz zupę gotować to polecam jakąs mieszankę mi smakuje wiosenna z biedronki, wrzucam kostkę warzywna lub wołowa zagotowuje wsypuje mieszankę i tak z 5 minut przed końcem mały makaronik.U mnie wszystkim smakuje.
a na drugie zrób ziemniaki,jajka sadzone i ewentualnie mizerie.Szybki i niedrogi obiadek. ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Aha zapomniałam dodać jutro jadę na ślub i wesele najlepszej kumpeli ok 250km.Nie wiem jak zniosę podróż ale podzieliłam ją z Tż na 2 etapy czyli dzis do mamusi fryzjer jutro rano i dopiero na ślub.Ciekawe czy będę mogła tańczyć.Bo jak mojej "charakternej Kruszynie"coś się nie spodoba to zgaga i złe samopoczucie murowane.Dodam, że jestem przeciwna temu ich związkowi, ale cóż Ona moje zdanie zna. |
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() WIELKOŚĆ PIERSI NIE MA ŻADNEGO WPŁYWU NA KARMIENIE PIERSIĄ!!!!!!!!!!!! ja przed ciążą miałam "małe" B po porodzie "duże" B lub "małe" C i karmiłam pierwszą córkę przez 11,5 miesiaca, drugą przez 8,5 miesiaca a znam dziewczyny z biustem w rozmiarze DD albo i więcej które nie miały pokarmu i nie dawały rady z karmieniem Edytowane przez kotek81 Czas edycji: 2011-08-19 o 09:38 Powód: dodanie cytatu |
|
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana 1 to zdecydowanie za mało ja miałam przy Juleczce 1 i to był błąd wielki, teraz jestem mądrzejsza
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby nie było-to loteria-albo pokarm będzie albo nie...
|
|
#401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na te najprostsze pomysły najciężej mi wpaść
|
|
|
#402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio tyle potrafie wypic, ale wczesniej nie dałam rady ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Moja Jula ma na to skierowanie jak bedzie znowu problem z moczem i ona ma taka fiolke to pewnie cos innego ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Lina sto lat kochana ![]() W M jak Mama było o karmieniu piersia wszystko i nawet temat cycków i pokarmu kto nie kupił niech żałuje . Ja sie właśnie wybieram na łowy do miasta moze cos dla małego upoluje i musze kupic coś na roczek dla Oliwierka bo ma w niedziele :/. U Nas dzis ciepełko piękne aż sie chce żyć
|
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
Ale pospałam do 9:30 ![]() Dziś w nocy złapał mnie pierwszy raz skurcz łydki jejku jaki ból. Lina wszystkiego najlepszego ![]()
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
U mnie po przespanych nocach :/.Puchna i szczypia mnie stopy i dlonie,mam zgage,bola mnie biodra,jak leze na boku,tragedia normalnie.Ciagle siku i pic mi sie chce. Lina wszystkiego dobrego |
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was Dziewczyny!
Mam problem Od wtorku mam tak silne bóle pleców, ból jest w okolicy łopatek i przeciąga się pod piersiami do przodu tak jakby w stronę żołądka... Byłam na pogotowiu, Mąż mnie zawiózł i tam mi za wiele nie pomogli, lekarka powiedziała, ze taki mój urok, nic mi nie pomoże bo nie mogę zadnych przeciwbólowych leków brać jedynie paracetamol 2x dziennie i zmienić dietę. Powiedziała, ze to ból mięśniowy w żebrach z przeciązenia. Ból jest okropny, w nocy nie idzie spać, jak się leży to jeszcze bardziej się nasila;( W ogóle byłam nie u siebie w szpitalu bo byliśmy na wyjeździe i sie pluli, że nie należe do ich rejonu, obłęd. Wczoraj jeszcze oprócz tabletki Mąż posmarował mi plecy Amolem bo nie szło wytrzymać. Miała któraś z Was coś takiego ?? jak sobie z tym poradziła ? Dzwoniłam, żeby iść do mojej pani gin ale dopiero na poniedziałek na 19tą wizyta bo dzis nie przyjmuje
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
ale rece i nogi nie swędzą Cię??
|
#408 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie swedza,raczej szczypia od puchniecia
.
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
O piątej obudził mnie pęcherz i zamiast iść i spać, to lezałam jak głupia i macałam synia stópki, tak się wypychał nienormalna jestem![]() lina wszystkiego najlepszego Paula za wizytewitaminko, ja też jeszcze nie zmieniałam stanika na większy, boje się, że jak potem mleka dowali to mi rozstępy wylezą janeczko biedulko |
|
|
|
#410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#411 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam panikarą nie jestem i jak mnie coś za boli to nie jadę na pogotowie itp.
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
fatal nie przejmuj sie takimi glupotami...
normalne ze bedziesz jak mis i kazda z nas bedzie jak mis.... tak po prostu jest! troche przesadzasz moim zdaniem, bo jestes w ciazy wiec to nic dziwnego ze tyjesz... mniej czy wiecej ale tyjesz nie unikniesz tego, jakby powiedziala jak prosie czy cos...ale mis? ja k mi ktos tak mowi, czy cos podobnego to ja mowie ze ja juz jak mis wygladam a do grudnia to bede jak mis z trojaczkami ... ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- ja jestem spod znaku Panny, mąż Lew i moj tata tez Lew, jak mieszkalismy z nimi to mimo ze sie lubia i sie nie klocili to widac bylo jakby taka walke, ktory lepszy , ktory cos tam zrobi i tak dalej; ) Oliwka jest baranek
|
|
#414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam też jakby rożek, ale bez rzepów, bez usztywnienia, który ostatecznie służył jako wyściółka do wózka ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
mówię tylko, że piersi rosną w trakcie ciąży i karmienia
|
||
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jestem ciezka jesli chodiz o charakter ( zreszta wagowo takze:P hahahaha)
maz nie ma ze mna latwo, najgorsze jest to ze ja o tym wiem i nawet jak sie staram cos zmienic to nie umiem.... ![]() jestem uparta jak osiol, pyskata jak nie wiem co, a do tego wale prosto z mostu zanim pomysle to powiem... no kosmos nieraz z tego wychodzi straszny.
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
jest godzina 10.20 a ja już zdązyłam zjeść śniadnki,nektarynkę,banan a,z 5 łyżek sosu spaghetti z makaronem i zagryzłam żelkami.dobrze,że niedługo wychodze to się najadłam chociaż bo w domku będę po godzinie 14....
|
#417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż nie wiem właśnie czym to spowodowane, przyznam się że byliśmy pod namiotami kilka dni i myślałam , że mnie po prostu przewiało. Aha własnie jak jej powiedziałam, że ostatnio to jechaliśmy na samym grilu, smażonym,kebaby itd to mi powiedziała, że za dużo, dlatego tez żołądek boli. Na dodatek kolega co z nami był, też chory, wymiotował cały czas jak wrócili do domu, też byl w szpitalu, okazało się że ma własnie powiekszoną wątrobę, też zakaz smażonych, ciezkich rzeczy i na dodatek ma żółtaczke. Edytowane przez janeczka7891 Czas edycji: 2011-08-19 o 10:30 |
|
|
|
|
#418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też mam takie podejście. Taka specyfika ciąży, że się tyje. Jedna mniej, druga bardziej i nie zawsze ma to cokolwiek wspólnego z folgowaniem sobie w jedzeniu. Hormony różnie działają i reakcja organizmu w każdym przypadku może być inna. Trzeba się z tym liczyć zachodząc w ciążę ![]() Potem i tak większośc się zrzuci więc nie ma co się przejmować, a teraz najwazniejsza Dzidzia. Jak ograniczy się mocno spożycie pokarmów to wpłynie to negatywnie i na dziecko i na nasze przyszłe zdrowie, bo maluszek zabiera mamie to co najlepsze. Moja ciocia <której nie trawię > w ciąży z córeczką cisnęła się gorsetem, piła hektolitry kawy i jadła maks. 2 małe posiłki dziennie żeby nie utyć. Wyglądała strasznie. Fakt, nikt nie wiedział, ze jest w ciąży tak się katowała. Skutkiem tego mała urodziła się z niedowagą sporą i innymi problemami, cud, że traz jest zdrowym dzieckiem. A ciotka od kilku lat choruje na poważne owrzodzenie układu pokarmowego i ma nasiloną anemię.
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-08-19 o 10:29 |
|
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
a ja dziś wstałam o 6 bo już nie mogłam wytrzymać tak mi sie siku chciało...później pojechaliśmy na badania, a teraz wolne.....może i ja sie wybiore po jakieś farby bo w poniedziałek zaplanowałam mężowi malowanie naszego "salonu" mieliśmy odrazu zrobić "sypialnie" ale stwierdziliśmy, że poczekamy na meble bo mają nam przyjść pod koniec miesiąca.........wreszcie będziemy mieć duże łóżko
.....wyniki badań mam mieć w poniedziałek chyba, że wyjdzie jakaś bakteria to w środe dopiero bo muszą dokładniej zbadać co to za dziadostwo...........rano jeszcze mi dokuczał ten ból a teraz nic nie czuje żadnego najmniejszego ćmienia nawet może sie wyleczyłam heheh tylko ciekawe na jak długo..... .....a pytałam u mnie w laboratorium ile kosztuje badanie na przeciwciała Rh i babka mi mówi, że 28 zł a wczoraj w Rzeszowie w laboratorium mi babka powiedziała, że 72 zł a pierdziele jaka różnica
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
janeczka ja mam problem zeby isc do toalety, nie moge po prostu wstac , wczoraj pol nocy przeplakalam z bolu! dokladnie jak skurcze krzyzowe taki mam bol!
ajgorsze ze ja mam jeszcze 14 kg malucha, ktory nie zrozumie ze mamusia nie ma sily sie bawic ... ehhh... spruboj spac z poducha miedzy nogami, mnie akurat to absolutnie nie pomaga ale mojej kuzynce ulzylo troche bol.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

Jak wróci, to jedziemy kupić farby, wałki, pędzle i inne takie
Ale fajno będziemy malować 
takie przeuprzejme stwierdzenia rodzinki. Tak się zawsze zastanawiam, czy jak komuś tak dos.rają, to im jest lepiej? Czy są na tyle "nieempatyczni" delikatnie mówiąc? Czy po prostu czują obowiązek uświadomienia człowieka, jakby u siebie luster w domu nie miał? Te kochane ciotki, kuzynki mówiące np. "dobrze sobie wyglądasz" oczywiście w znaczeniu, że sie przytyło...

za wizyte