|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
witam z rana
my juz od 6 na nogach piękna pogoda u nas więc do poludnia idziemu na spacerek ja teraz sniadanko jem Nati śpi jak nigdyo tej porze a Oliwka bawi się u siebie w pokoju ...mam troche czasu dla siebie a zadko to sie zdarza no chyba ze wieczorej jak dzieci pojda spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Hej dziewczynki, biegnę się przywitać z rana.
Jeszcze nic nie czytałam, bo nie wiem, czy w ogóle dam radę, bo mały leży na łóżku i fika kończynami ![]() My na nogach już od 5, mały też, także może zaraz padnie. Ja bym sobie posprzątała m końcu trochę dokładniej, bo póki co to lecę po omacku. Noc średnia - ogólnie to w ciągu całej było ok 2 godziny ciągłego płaczu. Dobra, spadam. Może jeszcze zerknę co u Was. A mój syrop ( znaczy małego ) na L to Lactulosum. Używa któraś z Was ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() chyba jednak tez będe podawać tak jak Ty - jedną kapsułkę co drugi dzień bo i tak mam już kupione.
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
No i oczywiście !
BRUMKU NASZ KOCHANY! WSZYTSKIEGO CZEGO TYLKO SOBIE ZAMARZYSZ! BEZBOLESNEGO ROZWIĄZANIA I DUŻO DUŻO ZDRÓWKA, MIŁOŚCI ( OCZYWIŚCIE DLA CIEBIE I TYMUSIA ) ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() U mnie zaczyna się dziać podobnie...Też w szpitalu kładły na boczek, nie mówiły o noszeniu do odbicia...To ja też kładłam na boczku. Dopiero od 4dni odbijamy bo mały zaczął się ulewać i coś mi pojękuje przed koopą ![]() Dziś w nocy to często pojękiwał, nie płakał ale było mi go strasznie szkoda ![]() telik mieszkanie macie mega cudowne! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brumku zaczynasz mnie zarażać swoim pozytywnym podejściem do życia ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() Pampersy u nas tak samo, jedziemy na jedynkach jeszcze ale Pampers Active Baby bo te premium nam się przelewały. Mamy też Dady z biedronki na próbę ale dwójki i jeszcze za duże są. nerola Izunia to ślicznotka ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-19 o 07:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Wtajemniczenie
|
Brumku sto lat! wszystkiego najlepszego, rychlego spotkania z Tymkiem!
Cytat:
Oliweczka i Meszsares trzymam kciuki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Rozeznanie
|
cześć mamusie
![]() wieki mnie nie było, ale mam nadzieję, że jak Maja od poniedziałku pójdzie do przedszkola może trochę czasu na wizaż się znajdzie. Jednak z dwójką w domu trochę zabawy jest ![]() Teraz jedna przy cycu a druga zajęta oglądaniem mini mini więc mam chwilkę na zameldowanie się, bo o nadrabianiu to nawet nie myślę. Widziałam, że sierpniówek już mało do rozpakowania zostało - oby szybko Wam porody poszły ![]() Brumek wszystkiego najlepszego, żeby Cię optymizm i pozytywne podejście do życia nie opuszczało nigdy i oczywiście szybkiego porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do pampersów to się zgadzam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też na activach ale 2 bo z 1 premium już wyrósł a były jakieś cieńsze więc wolę activy ![]() Brumeczku kochana stol lat,szybkiego porodu, samych radości z macierzyństwa , grzecznego Tymusia i spełnienia marzeń !!!!!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i udanych chrzcin i wakacji ![]() Cytat:
![]() Czasem tylko pomarudzi wieczorem przed spaniem z godzinkę bez płaczu kolkowego i pójdzie spać - ja się nawet wysypiam więc jest super. Cytat:
![]() ja to jestem okropnie ciekawa Twojego porodu - na opis czekam już teraz z niecierpliwością ![]() na pewno jak Cie będą przyjmowac to zapytają czy aby na pewno rodzisz bo z takim brzuszkiem to babeczki w 5-6 miesiącu przychodzą a nie do porodu. dziękuje w imieniu Julki za taki miły komplement - tez zauwazyłam że ona ma taka kobiecą buźkę - jak dla mnie to od razu na oko widac że ona dziewczynka bo u niektórych niemowlaczków ciezko odgadnąć tak na czuja bez zagladania w pieluchę ![]() Cytat:
![]() witaj z rana - biedny Igorek - nadal go kolki męczą...
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |||
Raczkowanie
|
BRUMKU niech kazde twoje marzenie sie spelni,
jedno z nich juz niedlugo bedziesz tulila do piersi ![]() u nas burza, a synek spi sobie slodko na mojej piersi i nic go nie rusza ![]() Cytat:
a co do wit D to ja tez mialam takie watpliwosci czy dawac czy nie (chociaz wiedzialam ze wszyscy mowia ze tak), bo przeciez na opakowaniu jest napisane ze te dwie wit sa. no ale jak teraz pediatra kazala to nie bede z nia polemizowala i daje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() a maluszek ![]()
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
Brumek wszystkiego najlepszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |||||
Zakorzenienie
|
Beatka Julcia duzia jest, ładna dziweczynka
![]() Doczytałam że już ataki kolek mniej nasilone i krótkie, oby tak dalej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Madzia ![]() Cytat:
Cytat:
Jak idę na spacer i biorę wodę 1,5 l to muszę się nagimnastykować aby ją wyjąć czy włożyć z tego koszyka. Pytanie do mam dziewczynek: jak rozchylę wargi sromowe Sary to ma tam wydzielinę. Wasze panny tez mają?Nie wiem, czy to pozostałości sudocremu? trochę patyczkiem usunęłam, boję się uszkodzić cewki moczowej. Stwierdziłam, że za mało wietrze jej pupę i za mało leży na brzuszku ( prawie wogóle). Jak już to na moim brzuszku, ale leżenie samej jej się nie bardzo podoba. Natka pucusie Domiś ma piękne. Taki opalony na tym zdjęciu wygląda. Jak Wasze problemy z kopą? Debridat pomógł? my też bierzemy, pediatra mówiła że działać zacznie po ok tygodniu, dwóch. Póki co wspomagam się espumisanem i sab simplex. Mam ochotę na chustę. Obawiam się, że nie będę umiała wiązać. Jak Wam dziewczyny poszło z początkami chustowania? Znowu nam się babra pępek ![]() Brida ja nie wiem czy mi brzuch opadł, nie znacznie jak już. Nie sugeruj się tym opadaniem, nie ma reguły. Bartessa wszyscy razem z małym jedziecie na wakacje? Brumek najlepszego ![]() ![]() U nas w nocy wstawanie o 2, 5 i od 5 już nie było w zasadzie spania. Kręciła się, wierciła, nie płakała, leżała w łóżeczku ale my już nie śpimy jak Sarcia taka niespokojna. Do tej pory nie śpi, cteraz w leżaczku leży, kołyszę ją nogą. Standardowo, schizy przez sen przykrywałam tz gołe plecy i mówiłam przykryję Sarę bo zimno i okno otwarte a one gołe plecy ma ![]() ![]() Wczoraj Sara skończyłą 4 tyg i waży już 4100. Fajnie mieć swoją wagę ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-08-19 o 09:22 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
kurka...tatę mi do szpitala zabrali z podejrzeniem udaru
![]() trzymajcie kciuki żeby było dobrze ![]()
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Wtajemniczenie
|
Brumku wszystkiego najlepszego!!!!
![]() ![]() ![]() Aaniu oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja długo miała takie białe między wargami i jakoś bałam się to usunąć, ale poczytałam na necie że trzeba dobrze czyścić te miejsca i od teraz dokładnie chusteczkami albo płatkiem kosmetycznym wilgotnym wycieram do czysta, oczywiście jeden ruch jednym płatkiem i następny brawa dla Sary duża dziewczynka ![]() Cytat:
Brumek sto lat! kurcze mała płacze, idziemy jeść później zajrzę
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedź Zanka
![]() Ania kciuki za tatę, oby wszystko było ok. BRUMEK pytanie do Ciebie: wiem że zanim coś kupisz czytasz recenzje. jaki termometr bezdotykowy polecasz? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-08-19 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | ||
Zakorzenienie
|
Lili miała 37cm
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Potwierdzam EPOPEJA! ![]() ![]() spóźnione gratulacje! ![]() Cytat:
![]() ![]() No coż... kobieta to kobieta ![]() ![]() Mi ruszyło po skoszeniu całego ogrodu ![]() Spóźnione gratulacje! ![]() znowu mam tyły ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |||
BAN stały
|
Aania_20
![]() ![]() miejmy nadzieje ze to nic powaznego i wszystko zakonczy się pomyslnie. Cytat:
co do obnizanego brzucha to nie kazda tak ma, ja nie mialam ![]() Cytat:
![]() a kupilam wózek z baby design model tiny tylk szaro zielony, na aukcji jest niebieski: http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ba...775816508.html no i widze ze na allegro dalabym mniej bo zaczynają się od okolo 320 a dalam 360. musialam dokupic jeszcze taką wkladke zeby bylo bardziej miekko, parasolke i folie przeciwdeszczową bo nie bylo w komplecie. Ale za to jest ochraniacz na nozki. taki na zimę. no i poszlo na niego dokladnie 450 zl. Ale teraz mam jeden wozek na dwor a drugi na balkon. maly teraz spi na balkonie. Cytat:
ja podaje malemu cala kapsulke na lyzeczce, bo w mleku to się rozejdzie, tak polozna radzila, a jedziemy wszyscy, i do tego zabieramy moją siostre i tż brata z narzeczoną. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zadomowienie
|
dziewczyny OLIWECZKA1985 jest na porodowce... trzymajmy
![]()
#4314 |
BAN stały
|
za oliweczke
![]() a muszę się wam jeszcze pochwalic ![]() wygralam wczoraj aukcje na nianie z kamerką http://allegro.pl/rewelacyjna-niania...771480521.html kilka dni temu moją starą upuscilam i szlak ją trafil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ellika za ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny pomóżcie, bo sama nie wiem co robic: od wczoraj bolą mnie nie tyle szwy, co front, czyli pochwa. na zewnątrz, ale tylko jedna strona. obie są chyba spuchnięte, ale to ponoc normalne. kolor normalny. żadnej wydzieliny oprócz krwi, a jak cokolwiek dotknie to boli jak cholera. czasami też mam tai ból jakby ktos igiełki tam wbijał. czy tak to sie goic powinno? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się zastanawiam co robić z małym jak patrzy oczkami ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/torba-dla-mamy-ter...738331498.html taką torbę zamówiłam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
dodałam do galerii zdjecia brzucha
no i fotkę malej zajrzyjcie w wolnej chwili ![]()
#4320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oliweczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.