|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zazdrośnice cz. 39 :D
jedziemy na wioskę nawracać swoje dusze
co roku jeździmy na rekolekcje, jesteśmy wierzący. taka wioska w górach w stronę zakopca ![]() nie sądzę, za dużo zamieszania wokół tego jest, ciągle ktoś coś gada, coś pyta, ja swoje dokładam bo znajomi dookoła się hajtali i wiesz to się działo więc ja na bierząco komentowałam ich śluby wesela i tak dalej.. myślę że jest za duże pracie i że to nie ten czas |
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
niczego nie ujmując bokserom, tak samo obrzydliwie jest dostać ze smarka
![]() wszystkie ? Biedne muszą być koty tej rasy :/ i co ile się im daje taką szprycę w serce ? |
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
carmi fajny ten przepis - na urodziny planuje cos zrobic dla rodzinki i myslalam o tych cytrynowych kwadracikach ale moze zrobie jeszcze te ciasteczka dodatkowo
|
|
#4444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to źle zrobiłam ![]() Ale ważne, że było dobre i puszyste, bo nie przepadam za "gliniastymi" ciastami. Cytat:
po prostu je trzeba leczyć lekami nasercowymi tak jak ludzi. Tableteczki do końca życia i modlenie się, żeby coś innego się nie przypałętało.A przy okazji mają problemy z kostnieniem, czesto zwyrodnienia kręgosłupa i kości, dysplazje stawowe i tego typu miłe sprawy.
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
carmi na durszlaku Twój przepis i mój są koło siebie na tablicy na głownej
hi
|
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka, siemka
![]() Nie nadrobię Was Z tego co zdążyłam pobieżnie przelecieć to:Choji GRATULUJĘ!!! pierścień ślicznyCrozee spóźnione najlepsze życzenia na Waszej nowej wspólnej drodze U nas wyjazd bardzo udany, ślub bardzo ładny, PM miała taką samą sukienkę jak moja koleżanka z roku - odpinany dół i na weselu już miała za kolano (jak w załączniku). Na weselu ok, tylko wódka mega słaba - Pałacowa... Tż się zatruł, dwa razy w trakcie wesela musiał przytulić kibel (co mu się nigdy nie zdarzyło), ja też mało co nie zwróciłam...masakra:rolle yes: naprawdę nie warto na wódce oszczędzać, cieszę się, że my zapłaciliśmy trochę drożej ale przynajmniej nikt nie chorował, a jeszcze na poprawinach wszyscy dali czadu lepiej niż na weselu ![]() Oprócz tego spędziliśmy parę dni w górach stołowych, jednego dnia przeszliśmy 30km, ale było super byliśmy ze znajomymi, więc było wesoło
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o angorach tureckich coś wiesz ? to takie białe koty z puszystym ogonem to pewnie głuche jak pień ?
|
|
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale cieszę się, że mimo wszystko wyszło i było pyszne ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Nie wiem nic. Nie lubię kotów i się nimi raczej nie interesuję. O maine coonach wiem tyle, ile się naoglądałam rentgenów i opisów chorób.
|
|
#4450 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo chętnie, tylko tu to córka rządzi no i do jakiejś 15.00 nie ma mowy, bo na 13 idę do fryzjera ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
raaaaaaaaaaany, ale bym sie mojito napiła.....
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam kotki, ale mój jest uczulony
![]() szkoda.... bo kocięta są takie pocieszne
|
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Gwizdak ja ze swoich doświadczeń z 3 kotami mogę powiedzieć, że nawet "swojego" potrafią zaatakować. Wystarczy, że coś im się nie spodoba podczas głaskania. Moja kocica owszem- nie drapie ale się wbija zębami w rękę, co nie jest ani miłe ani przyjemne. Na obcych fuka, warczy i wystawia pazury, a ze swoimi się rozprawia zębami. To samo w przypadku innych kotów, z którymi miałam do czynienia.
Więc, nie mów "nie prawda", bo jak to ktoś mądry powiedział- "są trzy prawdy: moja prawda, twoja prawda i gówno prawda". Każdy ma jakieś tam swoje doświadczenie i na jego podstawie się opiera. Poza tym, napisałam "niebezpieczne" w cudzysłowie właśnie dlatego, że nie rzucają się na tętnice właścicieli żeby ich uśmiercić, ale np. małemu dziecku mogą wyrządzić więcej krzywdy niż niejeden pies. A co do tego czy chce wyrządzić krzywdę- jeden chce a drugi nie.
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Gwizdaku za godzinę ma przyjechać mąż z laptopem to napiszę Ci o Orfiku trochę
bo tak na komórce to trochę zajmie...
|
|
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj też ma do nas moja przyjaciółka przyjechać, która ma z kolei taką suczkę przyjedzie z nią, żebyśmy mogli zobaczyć ile pies zajmuje miejsca w domu a właściwie to po to, żeby nie siedziała sama A zaTwoją opinię też będę wdzięczna, bo wiadomo - co 2 głowy to nie1 , a 3 to już w ogóle wypas
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma to jak pies
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tego atakowania, to też jest tak, że kot doskonale wie czy się go lubi, czy nie lubi i od tego jego reakcja też może zależeć. Moim zdaniem koty są znacznie bardziej szczere w swoich uczuciach do człowieka, m.in. dlatego, ze są od niego znacznie bardziej niezależne. Ale co kto lubi. Ja lubię i psy i koty i świnki morskie i wszystko (poza takimi obrzydliwymi ślimakami bez skorupy, jak są nad morzem). Osobiście wolę kontakt z kotem, bo lubię niezależne stworzenia. Ale psy też lubię
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swojego kota lubię, moja mama go (ją) kocha, uwielbia, ubóstwia a i tak nieraz dostała zębami albo pazurami. Koty są fałszywe i już! A co do niezależności- to też się nie zgodzę. Zależy jaki kot. Dużo ludzi swoje koty wypuszcza z domu, żeby "polowały"- ok, takie są niezależne. Ja bym się brzydziła kota, który się włóczy nie wiadomo gdzie i nasza kocica siedzi tylko i wyłącznie w domu i w naszym ogrodzie. Nie wychodzi poza ogrodzenie- nie jest ani trochę niezależna
|
|
#4459 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Laseczki, kalambury?
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Nie prawda
Albo nawet gówno prawda W każdym razie ta rozmowa jest bezcelowa, bo nie lubisz kotów, więc już z od podstaw nie możesz być obiektywna Ja nie twierdzę że pies jest lepszy/gorszy, mówię - co kto lubi. Nie lubię tylko takich powtarzanych stereotypów o kotach: że fałszywe, głupie, wredne - bo to jest NIE PRAWDA ![]() A Ty będziesz koty leczyć ? Bo to trochę jak pediatra, co dzieci nie lubi ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- o! ja mam godzinkę,mogę
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No tutaj się nie zgodzę, bo pediatra wybiera sobie pracę z dziećmi a ja będę "lekarzem ogólnym" i nie mam wpływu na to, co przyjdzie do gabinetu. Do tego wszelkie specjalizacje z zakresu małych zwierząt są powiązane tzn psy+ koty więc średnio mam wyjście. A poza tym, leczenie, to nie trzymanie w domu, karmienie, sprzątanie kuwety i wysłuchiwanie miauczenia
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Antosia, linka,to Ty?
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mogę w kalambury
|
|
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no też racja.Ale chyba bym wolała wiedzieć,ze mój weterynarz nie uważa mojego ukochanego futra za wredne, fałszywe,głupie i agresywne zwierze
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wredna nie jest ani falszywa - i kocha mnie bezwarunkowo - przychodzi do drzwi jak do domu wracam, cieszy sie, jak jestem po dluzszej nieobecnosci i teskni jak wyjezdzam - to ostatnie wiem z relacji mamy.... Koty sa mile, kochane i szczere w uczuciach jak to juz gwizdak napisala.... ale psy tez lubie, zbey nie bylo
|
|
|
#4466 |
|
Polka Ogarniaczka
|
a suka mojego sąsiada będzie miała małe, właśnie z nim gadałam, już ma brzucha sporego
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana, Twoją - zawsze ![]() Dzień dobry ![]() U mnie znowu hardkorowo, w tym oddziale to jednak czasami jest masakra ale jestem z siebie dumna, bo tu ludzie tacy bucowaci często, a jednak każdy się da sprowokować do uśmiechu ![]() Co do bokserów - jakie fafluny!? mój Hadesior to się ślini tylko jak zobaczy kota albo jedzenie ew. jak się źle czuje, to też, no ale to skrajny przypadek.
|
|
|
#4468 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Oo matko, no to teraz - ja dziś czytam jak debil :/
Tam gdzie zawsze, w samorku
Edytowane przez antonina_bielska Czas edycji: 2011-08-19 o 11:22 |
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: nigdy nie powiedziałam, że koty są głupie, bo tak nie uważam; a to czy zwierzę jest agresywne czy nie, to nie kwestia "uważania" tylko faktycznego zachowania zwierzęcia, więc jeśli będziesz miała kota, który przyczepi sie kiedyś do glowy weterynarza z chęcią wygryzienia mu oczu, nie licz na to, że powie "jaki miły koteczek"
Edytowane przez stygmatek Czas edycji: 2011-08-19 o 11:23 |
|
|
|
|
#4470 |
|
Polka Ogarniaczka
|
haalooo, dołączać się Kobietki
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

co roku jeździmy na rekolekcje, jesteśmy wierzący. taka wioska w górach w stronę zakopca 

13.03.2008

Z tego co zdążyłam pobieżnie przelecieć to:

zostaniesz moją dziewczyną? i zarąbista suknienka
mój Hadesior to się ślini tylko jak zobaczy kota albo jedzenie