wymarzony pierścionek część XXI - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-19, 09:55   #2551
miskowa
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XXI

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Miśku, no to z takich na ciepło kolacji możesz zrobić np. naleśniki na słono z np. duszonymi warzywami, jakieś leczo bezmięsne...

Z przekąsek polecam tartletki np. z porami duszonymi, z pomidorami, oliwkami itp. Mogą być na kupnym cieście francuskim, albo na kółkach wyciętych z chleba tostowego - żeby znacznie przyspieszyć akcję albo np. z grzybkami z odrobiną śmietany
Muffinki możesz zrobić w ramach przekąsek, z pomidorami i fetą, z pieczarkami i zółtym serem.
Ja też ostatnio robiłam coś fajnego. Kupiłam bagietke, wydrążyłam ją całkiem... podmażyłam pieczarki, dodałam starty zółty ser do jeszcze ciepłych pieczarek i odrobinę jogurtu naturalnego. Tym wszystkim wypchałam bagietkę, zawinęłam w folię i do lodówki na trochę. Po jakimś czasie ser się zetnie i można kroić w kromeczki...do tego możesz np. zrobić barszczyk....
dziękuję ci dobra kobieto.

Podaj więcej szczegółów jak robisz te tartaletki? musiałabym mieć jakieś małe foremki prawda? nie mam takich, bo nie piekę, więc ew. ciasto francuskie w kawałkach na blaszce albo ten chleb. Wtedy też zapiekasz w piekarniku?

taką bagietkę na zimno, to robiłam coś podobnego z tortilli, zawijałam, smarowałam, dodawałam coś i do lodówki właśnie.

Ja zapominam po prostu o różnych rzeczach, które znam, czy lubię, no i prawda jest taka, że jakaś super biegła w kuchni też nie jestem a już jak mi się nie chce, to wybitnie
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 10:12   #2552
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
dziękuję ci dobra kobieto.

Podaj więcej szczegółów jak robisz te tartaletki? musiałabym mieć jakieś małe foremki prawda? nie mam takich, bo nie piekę, więc ew. ciasto francuskie w kawałkach na blaszce albo ten chleb. Wtedy też zapiekasz w piekarniku?

taką bagietkę na zimno, to robiłam coś podobnego z tortilli, zawijałam, smarowałam, dodawałam coś i do lodówki właśnie.

Ja zapominam po prostu o różnych rzeczach, które znam, czy lubię, no i prawda jest taka, że jakaś super biegła w kuchni też nie jestem a już jak mi się nie chce, to wybitnie
Z tortilli też robię takie zawijaski...
I robię też zawijaski szpinakowe, mogę Ci wpisać przepis jak chcesz...

Tartletki robię w foremkach na tartletki, ale myślę, że możesz zrobić na blaszce normalnie...
A te z chleba robiłam z foremkach na muffinki... szczerze Ci powiem, że nie mam pomysłu jakby to zrobić inaczej... ale tak, zapiekam to potem w piekarniku normalnie, aż chleb zrobi się chrupiący....

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 10:20   #2553
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Z tortilli też robię takie zawijaski...
I robię też zawijaski szpinakowe, mogę Ci wpisać przepis jak chcesz...

Tartletki robię w foremkach na tartletki, ale myślę, że możesz zrobić na blaszce normalnie...
A te z chleba robiłam z foremkach na muffinki... szczerze Ci powiem, że nie mam pomysłu jakby to zrobić inaczej... ale tak, zapiekam to potem w piekarniku normalnie, aż chleb zrobi się chrupiący....

ten szpinakowy to taki jakby grubszy naleśnik pieczony na blaszce i potem zwijany z serkiem, łososiem i na zimno krojony w plasterki? znam coś takiego i robiłam kiedyś

No własnie, nie mam form na muffiny, tylko 4 takie naczynia małe ceramiczne do zapiekania, w których robię często jajka na śniadanie.
Stary 2011-08-19, 10:26   #2554
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
ten szpinakowy to taki jakby grubszy naleśnik pieczony na blaszce i potem zwijany z serkiem, łososiem i na zimno krojony w plasterki? znam coś takiego i robiłam kiedyś

No własnie, nie mam form na muffiny, tylko 4 takie naczynia małe ceramiczne do zapiekania, w których robię często jajka na śniadanie.
Tak, tak, dokładnie to ze szpinakiem

Nie masz foremek na babeczki? Kurcze, to nie wiem...będzie lepiej zrobić z ciasta francuskiego, bo możesz je dać normalnie na blache i tyle...

Hania

Stary 2011-08-19, 10:30   #2555
hania811
Zakorzenienie

Nocko super że wróciłaś do zdrowia i wyjazd się udał.
Rozumiem że należysz do grupy zakochanych w Hiszpanii

Butter przypomniałaś moim kubkom smakowym że marzą od dawna o naleśnikach ze szpinakiem Muszę zrobić w weekend

Zuza na pewno jesteś teraz bardziej wymęczona bo masz wiecej obowiązków. Synkowi nie powiesz baw sie sam przez 2 godziny bo mamusia musi poleżeć.

Ja przez ostatnie 3 miesiące robię tylko podstawowe rzeczy w domu- typu obiad, wymycie garów, czy poskładanie prania z suszarki. Wczoraj jak doszłam do domu po pracy w tym upale to tylko zjadłam zupę ... po czym o 17:30 zległam na łóżku i tak leżałam do 23..wykąpałam się i poszłam spać.
Gdybym miała w tym czasie ogarnąć dziecko chyba bym padła
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 10:54   #2556
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tak, dokładnie to ze szpinakiem

Nie masz foremek na babeczki? Kurcze, to nie wiem...będzie lepiej zrobić z ciasta francuskiego, bo możesz je dać normalnie na blache i tyle...
tak zrobię, muszę tylko kupić jeszcze ciasto i iść po warzywa. Masz jakieś sprawdzone gotowe zestawy obłożenia na to ciasto?

ja znam śmietana plus czosnek i przyprawy do posmarowania, na to zgrillowane pomidor i cukinia.
mozzarella plus pomidory
do tych porów coś dodać? jakiś ser plesniowy by chyba pasował...

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

Butter przypomniałaś moim kubkom smakowym że marzą od dawna o naleśnikach ze szpinakiem Muszę zrobić w weekend

Zuza na pewno jesteś teraz bardziej wymęczona bo masz wiecej obowiązków. Synkowi nie powiesz baw sie sam przez 2 godziny bo mamusia musi poleżeć.

Ja przez ostatnie 3 miesiące robię tylko podstawowe rzeczy w domu- typu obiad, wymycie garów, czy poskładanie prania z suszarki. Wczoraj jak doszłam do domu po pracy w tym upale to tylko zjadłam zupę ... po czym o 17:30 zległam na łóżku i tak leżałam do 23..wykąpałam się i poszłam spać.
jak byś musiała to byś ogarnęła. Zauważyłam, że organizacja się polepsza, jesli jest potrzeba i większa motywacja w postaci dziecka
Stary 2011-08-19, 10:56   #2557
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Nocko żartujesz?? A mnie tak właśnie przez ostatnie miesiące tak starsznie pod kolanami (z drugiej strony) bolało, jakby w żyłach. Ciekawe co jeszcze on powodował.
Madzia, mam nadzieje, ze to nic wspolnego z tabletkami. Tak naprawde niestety nie moge znalezc zadnej wiarygodnej informacji w internecie na ten temat, gdzies czytalam, ze w Irlandii i Niemczech wycofali, ale zadnych konrektow. Dowiedzialam sie od mojej gin przy okazji wizyty, ktora od razu zaordynowala Yasminelle, na szczescie i to cholerstwo juz odstawilam. Zapewne informacje tego typu pojawily sie w pismach branzowych, do ktorych nie mam neistety dostepu.
Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Domyślam się, że tak by było

Też kocham Barcelonę

Nie wiedziałam o tym Yasmin

I mam tak samo z tabletkami!!!
Hehe, te tabletki to masakra. Pierwszego dnia sie udlawilam połówką, drugiego siedzialam pol godziny przy stole, gdzie lezala w calości i mnie straszyla nie moglam polknac i juz. TZ mnie prawie zamordował...

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
czarna.noc, super, że choroba nie przeszkodziła w podróży i że udał się wyjazd do Barcelony!

ja po ostatnich przejściach postanowiłam trochę bardziej na siebie uważać - bieganie z lekko bolącą stopą nie opłaciło się (w przyszłym tyg też nie dam rady biegać )
- pójście na masaż po mocno zakrapianej nocy nie opłaciło się

wczoraj nie miałam siły z wami pisać, ale dzisiaj już wracam do żywych
Ja rowniez sie ciesze
Dobrze, ze nie biegasz z bolaca stopa - a wiadomo, od czego boli? Ja mam czasem jakies dziwne bole w stopie od plaskich niewygodnych baletek.

Cytat:
Miśku, no to z takich na ciepło kolacji możesz zrobić np. naleśniki na słono z np. duszonymi warzywami, jakieś leczo bezmięsne...

Z przekąsek polecam tartletki np. z porami duszonymi, z pomidorami, oliwkami itp. Mogą być na kupnym cieście francuskim, albo na kółkach wyciętych z chleba tostowego - żeby znacznie przyspieszyć akcję albo np. z grzybkami z odrobiną śmietany
Muffinki możesz zrobić w ramach przekąsek, z pomidorami i fetą, z pieczarkami i zółtym serem.
Ja też ostatnio robiłam coś fajnego. Kupiłam bagietke, wydrążyłam ją całkiem... podmażyłam pieczarki, dodałam starty zółty ser do jeszcze ciepłych pieczarek i odrobinę jogurtu naturalnego. Tym wszystkim wypchałam bagietkę, zawinęłam w folię i do lodówki na trochę. Po jakimś czasie ser się zetnie i można kroić w kromeczki...do tego możesz np. zrobić barszczyk....
bardzo fajne. Musze zaczac sie przygotowywac psychicznie do zrobienia tony takich przekasek, bo za tydz mam panienski przyjaciolki.
Cytat:

Tak, Hiszpania cudowna. Barcelona wprawdzie goraca, duszna i niestety brudna, zionąca z kanalizacji jak smok, ale pewnie maja ją baaardzo stara. Natomiast jest co zwiedzac no i co? I maja 3 plaze w zasiegu metra. To nie fair!!!
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 11:21   #2558
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

jak byś musiała to byś ogarnęła. Zauważyłam, że organizacja się polepsza, jesli jest potrzeba i większa motywacja w postaci dziecka
Zapewne Co nie znaczy że człowiek nie chodzi na rzęsach od rana do nocy
Stary 2011-08-19, 11:30   #2559
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
tak zrobię, muszę tylko kupić jeszcze ciasto i iść po warzywa. Masz jakieś sprawdzone gotowe zestawy obłożenia na to ciasto?

ja znam śmietana plus czosnek i przyprawy do posmarowania, na to zgrillowane pomidor i cukinia.
mozzarella plus pomidory
do tych porów coś dodać? jakiś ser plesniowy by chyba pasował...
Misku, do porów ja dodaję boczek, ale Ty dodaj np. ser pleśniowy. Do tego sproszkowana gałka muszk., sól, pieprz.

Ja robię też grzybki leśne z jogurtem naturalnym, z sosem pomidorowym, oliwkami, czosnkiem..z pieczarkami i serem, z cukinią i fetą...możliwości jest mnóstwo

Hania

Stary 2011-08-19, 11:31   #2560
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Misku, do porów ja dodaję boczek, ale Ty dodaj np. ser pleśniowy. Do tego sproszkowana gałka muszk., sól, pieprz.

Ja robię też grzybki leśne z jogurtem naturalnym, z sosem pomidorowym, oliwkami, czosnkiem..z pieczarkami i serem, z cukinią i fetą...możliwości jest mnóstwo
dzięki
Stary 2011-08-19, 12:09   #2561
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
Nie ma problemu polecam się na przyszłość

Ja upiekłam wczoraj tort, bo moja przyjaciółka ma w weekend urodziny i przychodzi do nas dziś z mężem ...+ jeszcze kilka osób...

Hania

Stary 2011-08-19, 12:11   #2562
kotekk81
Zakorzenienie

Czesc

jeszcze zyje....
w wielkim skrocie: bylismy nad morzem na wczasach (przy okazji zaliczylismy chrzest bratanka) Pogoda nam dopisala ale nie mielismy za duzo czasu bo pojechalismy z piatku na sobote a ze srody na czwartek juz musielismy wracac....niestety dostalismy bardzo niemily telefon....tesciowa trafila do szpitala....zeby za duzo nie pisac....wykryto guza-gruczolak przysadki- traci wzrok, boli ja glowa....operacja potrzebna natychmiast niestety problem jest jeszcze jeden....tesciowa ma chore serce, jest zakwalifikowana do operacji na pazdziernik, potrzebna jest zgoda kardiologa na operacje guza. Nie mozna przyspieszyc operacji serca bo daja tesciowej 3% szans na przezycie operacji....jak zoperuja guza tesciowa ma 50% szans na przezycie (ze serce wytrzyma).....no i od tej pory jest masakra, wychodze rano, wracam wieczorem, jedze laze, pytam, zalatwiam....juz nie mam sily...i jeszcze dzis w nocy zmarl dziadek Tzta, ojciec tesciowej....pogrzeb w niedziele....jak to powiedziec tesciowej nie mam pojecia.....tyle u mnie...czytam sobie co piszecie ale nie mam nawet sily odpisac....mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej...

buziaki dla Was

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 12:18   #2563
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma problemu polecam się na przyszłość

Ja upiekłam wczoraj tort, bo moja przyjaciółka ma w weekend urodziny i przychodzi do nas dziś z mężem ...+ jeszcze kilka osób...
tort to dla mnie zdecydowanie za dużo pracy.
Ale zrobiłam wczoraj sernik na zimno z toblerone i białą czekoladą, narzeźbiłam się jeszcze przy tym, bo śmietana jakaś była dziwna i nie chciała się ubić, ale chyba się udało, przynajmniej z wyglądu

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Czesc

jeszcze zyje....
w wielkim skrocie: bylismy nad morzem na wczasach (przy okazji zaliczylismy chrzest bratanka) Pogoda nam dopisala ale nie mielismy za duzo czasu bo pojechalismy z piatku na sobote a ze srody na czwartek juz musielismy wracac....niestety dostalismy bardzo niemily telefon....tesciowa trafila do szpitala....zeby za duzo nie pisac....wykryto guza-gruczolak przysadki- traci wzrok, boli ja glowa....operacja potrzebna natychmiast niestety problem jest jeszcze jeden....tesciowa ma chore serce, jest zakwalifikowana do operacji na pazdziernik, potrzebna jest zgoda kardiologa na operacje guza. Nie mozna przyspieszyc operacji serca bo daja tesciowej 3% szans na przezycie operacji....jak zoperuja guza tesciowa ma 50% szans na przezycie (ze serce wytrzyma).....no i od tej pory jest masakra, wychodze rano, wracam wieczorem, jedze laze, pytam, zalatwiam....juz nie mam sily...i jeszcze dzis w nocy zmarl dziadek Tzta, ojciec tesciowej....pogrzeb w niedziele....jak to powiedziec tesciowej nie mam pojecia.....tyle u mnie...czytam sobie co piszecie ale nie mam nawet sily odpisac....mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej...

buziaki dla Was
współczuję i wiem, co przechodzisz, bo sama mam podobną diagnozę od ponad półtora roku i nic.
Trzymaj się jakoś
Stary 2011-08-19, 12:21   #2564
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc

jeszcze zyje....

buziaki dla Was
O kurcze, Kotku, to na prawdę ciężka sytuacja. Trzymjacie się, dużo siły dla Was i zdrowia dla teściowej...

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Misku, z toblerone?
Jaki?
Mniam, kocham toblerone, szczególnie białe :slinka:

Ja zrobiłam tort kakaowy z masą czekoladową i wisniami...nie robiłam wg tego przepisu jeszcze nigdy, więc ciekawe jaki będzie....mam nadzieję, że dobry

Hania

Stary 2011-08-19, 12:26   #2565
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze, Kotku, to na prawdę ciężka sytuacja. Trzymjacie się, dużo siły dla Was i zdrowia dla teściowej...

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Misku, z toblerone?
Jaki?
Mniam, kocham toblerone, szczególnie białe :slinka:

Ja zrobiłam tort kakaowy z masą czekoladową i wisniami...nie robiłam wg tego przepisu jeszcze nigdy, więc ciekawe jaki będzie....mam nadzieję, że dobry
generalnie standardowy sernik na zimno (zawsze mieszam pół kilo serka z wiaderka i 300ml ubitej śmietany), do tego dodałam 1 duże toblerone pokrojone na kawałki i wymieszałam. dodałam też tabliczkę białej czekolady stopionej i też wymieszałam. nie dodawałam już cukru, ale że śmietana mi się nie ubiła nie wiem, czemu, to dodałam jeszcze żelatynę. Spód z ciasteczek pokruszonych z masłem (standardowy) i na wierzch wiórki z gorzkiej czekolady i to cała filozofia
a toblerone też uwielbiam, ale to standardowe - mleczna czekolada
Stary 2011-08-19, 12:36   #2566
hania811
Zakorzenienie

Kotku- wytrwałości życzę. Bardzo bardzo współczuję

---------
Dziewczyny czy wy musicie mnie tak męczyć tymi opowieściami jedzeniowymi od rana mam non stop ślinotok. A ten sernik na zimno to juz w ogóle mnie pokonał.

Muszę iść po banany do warzywniaka.
Stary 2011-08-19, 12:40   #2567
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Kotku- wytrwałości życzę. Bardzo bardzo współczuję

---------
Dziewczyny czy wy musicie mnie tak męczyć tymi opowieściami jedzeniowymi od rana mam non stop ślinotok. A ten sernik na zimno to juz w ogóle mnie pokonał.

Muszę iść po banany do warzywniaka.
Haniu taki sernik banalny to tż ci nawet może pyknąć, jak zapłaczesz o słodkie.
Stary 2011-08-19, 12:53   #2568
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu taki sernik banalny to tż ci nawet może pyknąć, jak zapłaczesz o słodkie.
Niby banalny...ale jednak dla mojego męża to filozofia
Jak zapłaczę o coś słodkiego - zadzwoni do mamy i powie żeby mi coś upiekła. A ona jak tylko jest w domu tak zrobi.
Zresztą dziś idziemy do niej na obiad..i pewnie będą naleśniki na słodko z owocami- bo jęczałam ostatnio że bym zjadła.
Stary 2011-08-19, 12:55   #2569
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zapłaczę o coś słodkiego - zadzwoni do mamy i powie żeby mi coś upiekła. A ona jak tylko jest w domu tak zrobi.
Zresztą dziś idziemy do niej na obiad..i pewnie będą naleśniki na słodko z owocami- bo jęczałam ostatnio że bym zjadła.

eee. no to masz dobrze i wytrzymasz do obiadu.

Ja mam ostatnio fazę na słodkie śniadania i w weekendy robimy obowiązkowo pancakesy
Stary 2011-08-19, 12:57   #2570
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Teściowa Ci tak dogadza?
Zazdroszczę.
Ja na obiedzie u teściowej byłam z dobre 1.5 roku temu....

Cytat:

Ja mam ostatnio fazę na słodkie śniadania i w weekendy robimy obowiązkowo pancakesy
O nie, ja nie lubię na słodko. Muszę zjeść 'konkret', żeby się najeść....

Hania

Stary 2011-08-19, 13:16   #2571
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze- to fakt. ostatnio i teściowa i mama mnie rozpieszczają. Mam ochotę na dobra zupę- wystarczy telefon do mamy . Najemy się i jeszcze na wynos dostanę.
Mam ochotę na ciasto , czy jakieś wypasione 2 danie - mąż dzwoni do teściowej.

Dla mnie ostatnio żadne inne śniadania jak na słodko nie istnieją Dostałam od mamy 2 słoje miodu więc na topie są kanapki z serem białym i miodem

Cytat:
Teściowa Ci tak dogadza?
Zazdroszczę.
Dogadza. Komu ma dogadzac jak nie synkowi jedynakowi i i jego żonie która nisi w brzuchu jej jedynego wnuka. Poza tym w życiu się nie przemęcza. Prace ma lekką, kasę ma- zero problemów to co ma robić- niech gotuje

Na obiad jeździmy raz w tygodniu - a do tego zawsze coś podwiezie w tygodniu- gołąbki, sernik, szarlotkę, pierogi
Stary 2011-08-19, 13:18   #2572
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze- to fakt. ostatnio i teściowa i mama mnie rozpieszczają. Mam ochotę na dobra zupę- wystarczy telefon do mamy . Najemy się i jeszcze na wynos dostanę.

Dla mnie ostatnio żadne inne śniadania jak na słodko nie istnieją Dostałam od mamy 2 słoje miodu więc na topie są kanapki z serem białym i miodem

Dogadza. Komu ma dogadzac jak nie synkowi jedynakowi i i jego żonie która nisi w brzuchu jej jedynego wnuka. Poza tym w życiu się nie przemęcza. Prace ma lekką, kasę ma- zero problemów to co ma robić- niech gotuje

Na obiad jeździmy raz w tygodniu - a do tego zawsze coś podwiezie w tygodniu- gołąbki, sernik, szarlotkę, pierogi
to jest ten niewątpliwy plus, jak się blisko mieszka, my do jednych mamy 100km, do drugich 160km. Tak normalnie to bezpieczna odległość, żeby się za często nie nachodzić, ale właśnie nie miałabym nic przeciwko, jakby ktoś nam żarcie zrobione podrzucał
Stary 2011-08-19, 13:26   #2573
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
to jest ten niewątpliwy plus, jak się blisko mieszka, my do jednych mamy 100km, do drugich 160km. Tak normalnie to bezpieczna odległość, żeby się za często nie nachodzić, ale właśnie nie miałabym nic przeciwko, jakby ktoś nam żarcie zrobione podrzucał
Ja mam grzecznych i teściów i rodziców. Moi nie przyjadą bez zaproszenia- tym sposobem byli u nas ostatnio w kwietniu . A teściowie jak przyjeżdzają z jedzeniem to na 20 min maks.
Był moment że teściowa się rozpędzała i przyjeżdżała znienacka w piątek o 18:20 np. co mnie do szału doprowadzało Nie byłam wtedy dla niej za miła i jakoś kapnęła się że nie powinna tak robić.
Do tego raz mąż ją opieprzył, że za bardzo się wtrąca i jest spokój od tego czasu.
Stary 2011-08-19, 13:35   #2574
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
...

Fajnie się masz...
ja to sie nawet już nie wypowiadam w tym temacie, bo nie mam już do tego siły... na hasło moi teściowie dostaję aż drgawek...my nie bywamy, oni nas nie zapraszają...

Za to moi rodzice są najkochańsi na świecie!
Ciągle dostajemy jakiś prowiant, zapraszają nas na obiad, z resztą my ich też...
Tata mi ciągle znosi jakieś smakołyki, tu grzyby, tu owoce, jakieś serki....
A moja mama jest fantastyczną kucharką...

Cytat:
Misku, czasem lepiej mieszkać daleko....zależy też jakich się ma teściów czy rodziców....

Hania

Stary 2011-08-19, 13:46   #2575
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć

Cytat:

Zuza, ależ to to samo co mielone migdały Tylko te w Lidlu są bardzo drobiutko zmielone, więc robią jakby za mąkę
Możesz nawet wziąć całe migdały i wrzucić je do blenderka, zmielić

Ale dooobrzeeee, że już piątek
no ale jednak zwykłe mielone migdały są za "grube", próbowałam kiedyś zrobić z tego masę marceanową i niestety to nie to, a samej tez mi się jakoś nie udało zmielić na mączkę. No nic, kiedyś upoluję w Lidlu - teraz i tak nie będę używać.

Cytat:

no właśnie. Dziecko nie poczeka. Chce tu i teraz jeść/pić/jakąś rzecz/zająć się nim/ itp/ (niepotrzebne skreślić). A ja najchętniej leżałabym cały dzień

Cytat:
owszem misku, ogarnia się, tylko jakim kosztem. To nie kwestia organizacji, a sił i możliwości. Mnie kręgosłup odmawia posłuszeństwa, a maleństwo w brzuchu mam wrażenie że wypadnie dołem brzucha. Do tego co ogarnę mieszkanie to małe tornado przeleci i znowu masa rzeczy porozwalanych. Niekończąca się praca.... A czuję że powinnam więcej odpoczywać bo organizm ma dość, no ale ciągle coś jest do zrobienia. I tak sporo już odpuszczam bo nie daję rady.

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Tak, Hiszpania cudowna. Barcelona wprawdzie goraca, duszna i niestety brudna, zionąca z kanalizacji jak smok, ale pewnie maja ją baaardzo stara. Natomiast jest co zwiedzac no i co? I maja 3 plaze w zasiegu metra. To nie fair!!!
wklej jakieś fotki co? mnie się Barcelona marzy Byłam kiedyś ale kilka godzin, zakochałam się w Gaudim i chcę jeszcze. Tylko na razie nie mam możliwości.

Cytat:
Czesc

jeszcze zyje....

buziaki dla Was
Kotku

Cytat:
Teściowa Ci tak dogadza?
Zazdroszczę.
a ja ze 3 tyg, temu. Tyle, że umówiliśmy się na konkretną godzinę na ten obiad, przyjeżdżamy, a tu się okazało że teściowej nie ma bo sobie gdzieś pojechała. Po naszym tel. stwierdziła, że za 2 godziny powinna być i ten obiad przygotuje hyhyhy
(szkoda, że nie pomyślała że my wyjazdy i rozkład posiłków dostosowujemy do małego )

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 13:54   #2576
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
cześć

a ja ze 3 tyg, temu. Tyle, że umówiliśmy się na konkretną godzinę na ten obiad, przyjeżdżamy, a tu się okazało że teściowej nie ma bo sobie gdzieś pojechała. Po naszym tel. stwierdziła, że za 2 godziny powinna być i ten obiad przygotuje hyhyhy
(szkoda, że nie pomyślała że my wyjazdy i rozkład posiłków dostosowujemy do małego )
O jak sympatycznie...
Oczywiście czekaliście te 2 godziny, nie?
Jak TŻ reaguje na takie sytuacje?

Hania

Stary 2011-08-19, 14:05   #2577
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
O jak sympatycznie...
Oczywiście czekaliście te 2 godziny, nie?
Jak TŻ reaguje na takie sytuacje?
taa.. zmyliśmy się po pół godzinie (w domu był jeszcze brat TŻta) Cóż TŻ zna możliwości swej rodzicielki i wie, że nic się z nią nie da zrobić. Potem tylko kobieta się dziwi, że niechętnie ją odwiedzamy, albo słyszę teksty w stylu "no tak synowe nigdy nie lubią teściowych" (no bo oczywiście wszystkie teściowe są złe z założenia).

Stary 2011-08-19, 14:05   #2578
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie się masz...
ja to sie nawet już nie wypowiadam w tym temacie, bo nie mam już do tego siły... na hasło moi teściowie dostaję aż drgawek...my nie bywamy, oni nas nie zapraszają...

Za to moi rodzice są najkochańsi na świecie!
Ciągle dostajemy jakiś prowiant, zapraszają nas na obiad, z resztą my ich też...
Tata mi ciągle znosi jakieś smakołyki, tu grzyby, tu owoce, jakieś serki....
A moja mama jest fantastyczną kucharką...
Tylko się cieszyć że to koło Twoich rodziców mieszkacie
Niestety teściów się nie wybiera. Niektórych da się przełknąć, na niektóre sprawy przymknąć oko, z czasem można trochę wychować- a często jedynym rozwiązaniem jest unikanie kontaktów.

Cytat:

no właśnie. Dziecko nie poczeka. Chce tu i teraz jeść/pić/jakąś rzecz/zająć się nim/ itp/ (niepotrzebne skreślić). A ja najchętniej leżałabym cały dzień
owszem misku, ogarnia się, tylko jakim kosztem. To nie kwestia organizacji, a sił i możliwości. Mnie kręgosłup odmawia posłuszeństwa, a maleństwo w brzuchu mam wrażenie że wypadnie dołem brzucha. Do tego co ogarnę mieszkanie to małe tornado przeleci i znowu masa rzeczy porozwalanych. Niekończąca się praca.... A czuję że powinnam więcej odpoczywać bo organizm ma dość, no ale ciągle coś jest do zrobienia. I tak sporo już odpuszczam bo nie daję rady.
odpoczywaj..rób tylko to co niezbędne. ....i odpuszczaj ile wlezie
Ja nauczyłam sie nie przejmowac syfem wokół mnie. Nie prasuję, nie szoruję podłóg. Ogarniam co z grubsza. Większe prace zlecam mężowi raz w tygodniu.

Mam nadzieję że trochę mnie odmuli i w 2 trymestrze i odgruzuję dom

Cytat:
o nieźle
Rozumiem że żyje bezstresowo i ma wszystko w nosie
Stary 2011-08-19, 14:16   #2579
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
o nieźle
Rozumiem że żyje bezstresowo i ma wszystko w nosie
żyje w przekonaniu że jest pępkiem świata i we wszystkim jest naj. Największa egoistka jaką znam. Do tego oczekuje pochwał na każdym kroku.... szkoda słów.

Stary 2011-08-19, 15:29   #2580
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko się cieszyć że to koło Twoich rodziców mieszkacie
Niestety teściów się nie wybiera. Niektórych da się przełknąć, na niektóre sprawy przymknąć oko, z czasem można trochę wychować- a często jedynym rozwiązaniem jest unikanie kontaktów.
Teraz to wszystko nie jest takie proste, sprawy się pokomplikowały...ale nie chcę pisać tutaj konkretnie...

W każdym razie, ciężko unikać kontaktów, jak Ci ktoś wiecznie tyłek zawraca....

Pomarudziłam Wam w klubie

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Jest piątek...15:30.... więc oczywiście u mnie zaczął lać deszcz

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2011-08-19 o 14:37
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości