|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Cytat:
Podaj więcej szczegółów jak robisz te tartaletki? musiałabym mieć jakieś małe foremki prawda? nie mam takich, bo nie piekę, więc ew. ciasto francuskie w kawałkach na blaszce albo ten chleb. Wtedy też zapiekasz w piekarniku? taką bagietkę na zimno, to robiłam coś podobnego z tortilli, zawijałam, smarowałam, dodawałam coś i do lodówki właśnie. Ja zapominam po prostu o różnych rzeczach, które znam, czy lubię, no i prawda jest taka, że jakaś super biegła w kuchni też nie jestem a już jak mi się nie chce, to wybitnie |
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I robię też zawijaski szpinakowe, mogę Ci wpisać przepis jak chcesz... Tartletki robię w foremkach na tartletki, ale myślę, że możesz zrobić na blaszce normalnie... A te z chleba robiłam z foremkach na muffinki... szczerze Ci powiem, że nie mam pomysłu jakby to zrobić inaczej... ale tak, zapiekam to potem w piekarniku normalnie, aż chleb zrobi się chrupiący.... |
|
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten szpinakowy to taki jakby grubszy naleśnik pieczony na blaszce i potem zwijany z serkiem, łososiem i na zimno krojony w plasterki? znam coś takiego i robiłam kiedyś No własnie, nie mam form na muffiny, tylko 4 takie naczynia małe ceramiczne do zapiekania, w których robię często jajka na śniadanie. |
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie masz foremek na babeczki? Kurcze, to nie wiem...będzie lepiej zrobić z ciasta francuskiego, bo możesz je dać normalnie na blache i tyle... |
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Nocko super że wróciłaś do zdrowia i wyjazd się udał.
![]() Rozumiem że należysz do grupy zakochanych w Hiszpanii ![]() Butter przypomniałaś moim kubkom smakowym że marzą od dawna o naleśnikach ze szpinakiem Zuza na pewno jesteś teraz bardziej wymęczona bo masz wiecej obowiązków. Synkowi nie powiesz baw sie sam przez 2 godziny bo mamusia musi poleżeć. Ja przez ostatnie 3 miesiące robię tylko podstawowe rzeczy w domu- typu obiad, wymycie garów, czy poskładanie prania z suszarki. Wczoraj jak doszłam do domu po pracy w tym upale to tylko zjadłam zupę ... po czym o 17:30 zległam na łóżku i tak leżałam do 23..wykąpałam się i poszłam spać. Gdybym miała w tym czasie ogarnąć dziecko chyba bym padła
|
#2556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znam śmietana plus czosnek i przyprawy do posmarowania, na to zgrillowane pomidor i cukinia. mozzarella plus pomidory do tych porów coś dodać? jakiś ser plesniowy by chyba pasował... Cytat:
|
||
|
|
|
#2557 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie moglam polknac i juz. TZ mnie prawie zamordował...Cytat:
Dobrze, ze nie biegasz z bolaca stopa - a wiadomo, od czego boli? Ja mam czasem jakies dziwne bole w stopie od plaskich niewygodnych baletek. Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co nie znaczy że człowiek nie chodzi na rzęsach od rana do nocy
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robię też grzybki leśne z jogurtem naturalnym, z sosem pomidorowym, oliwkami, czosnkiem..z pieczarkami i serem, z cukinią i fetą...możliwości jest mnóstwo
|
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma problemu
polecam się na przyszłość ![]() Ja upiekłam wczoraj tort, bo moja przyjaciółka ma w weekend urodziny i przychodzi do nas dziś z mężem ...+ jeszcze kilka osób...
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
jeszcze zyje.... w wielkim skrocie: bylismy nad morzem na wczasach (przy okazji zaliczylismy chrzest bratanka) Pogoda nam dopisala ale nie mielismy za duzo czasu bo pojechalismy z piatku na sobote a ze srody na czwartek juz musielismy wracac....niestety dostalismy bardzo niemily telefon....tesciowa trafila do szpitala....zeby za duzo nie pisac....wykryto guza-gruczolak przysadki- traci wzrok, boli ja glowa....operacja potrzebna natychmiast niestety problem jest jeszcze jeden....tesciowa ma chore serce, jest zakwalifikowana do operacji na pazdziernik, potrzebna jest zgoda kardiologa na operacje guza. Nie mozna przyspieszyc operacji serca bo daja tesciowej 3% szans na przezycie operacji....jak zoperuja guza tesciowa ma 50% szans na przezycie (ze serce wytrzyma).....no i od tej pory jest masakra, wychodze rano, wracam wieczorem, jedze laze, pytam, zalatwiam....juz nie mam sily...i jeszcze dzis w nocy zmarl dziadek Tzta, ojciec tesciowej....pogrzeb w niedziele....jak to powiedziec tesciowej nie mam pojecia.....tyle u mnie...czytam sobie co piszecie ale nie mam nawet sily odpisac....mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej...buziaki dla Was |
|
|
|
#2563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zrobiłam wczoraj sernik na zimno z toblerone i białą czekoladą, narzeźbiłam się jeszcze przy tym, bo śmietana jakaś była dziwna i nie chciała się ubić, ale chyba się udało, przynajmniej z wyglądu ![]() Cytat:
Trzymaj się jakoś |
||
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Misku, z toblerone? Jaki? Mniam, kocham toblerone, szczególnie białe :slinka: Ja zrobiłam tort kakaowy z masą czekoladową i wisniami...nie robiłam wg tego przepisu jeszcze nigdy, więc ciekawe jaki będzie....mam nadzieję, że dobry
|
|
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a toblerone też uwielbiam, ale to standardowe - mleczna czekolada |
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Kotku- wytrwałości życzę. Bardzo bardzo współczuję
--------- Dziewczyny czy wy musicie mnie tak męczyć tymi opowieściami jedzeniowymi od rana mam non stop ślinotok. A ten sernik na zimno to juz w ogóle mnie pokonał.Muszę iść po banany do warzywniaka.
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak zapłaczę o coś słodkiego - zadzwoni do mamy i powie żeby mi coś upiekła. A ona jak tylko jest w domu tak zrobi. Zresztą dziś idziemy do niej na obiad..i pewnie będą naleśniki na słodko z owocami- bo jęczałam ostatnio że bym zjadła.
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee. no to masz dobrze i wytrzymasz do obiadu. Ja mam ostatnio fazę na słodkie śniadania i w weekendy robimy obowiązkowo pancakesy |
|
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę. Ja na obiedzie u teściowej byłam z dobre 1.5 roku temu.... O nie, ja nie lubię na słodko. Muszę zjeść 'konkret', żeby się najeść.... |
|
|
|
|
#2571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mam ochotę na dobra zupę- wystarczy telefon do mamy . Najemy się i jeszcze na wynos dostanę.Mam ochotę na ciasto , czy jakieś wypasione 2 danie - mąż dzwoni do teściowej. Dla mnie ostatnio żadne inne śniadania jak na słodko nie istnieją Dostałam od mamy 2 słoje miodu więc na topie są kanapki z serem białym i miodem![]() Cytat:
. Poza tym w życiu się nie przemęcza. Prace ma lekką, kasę ma- zero problemów to co ma robić- niech gotuje![]() Na obiad jeździmy raz w tygodniu - a do tego zawsze coś podwiezie w tygodniu- gołąbki, sernik, szarlotkę, pierogi
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Moi nie przyjadą bez zaproszenia- tym sposobem byli u nas ostatnio w kwietniu . A teściowie jak przyjeżdzają z jedzeniem to na 20 min maks.Był moment że teściowa się rozpędzała i przyjeżdżała znienacka w piątek o 18:20 np. co mnie do szału doprowadzało Nie byłam wtedy dla niej za miła i jakoś kapnęła się że nie powinna tak robić. Do tego raz mąż ją opieprzył, że za bardzo się wtrąca i jest spokój od tego czasu.
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to sie nawet już nie wypowiadam w tym temacie, bo nie mam już do tego siły... na hasło moi teściowie dostaję aż drgawek...my nie bywamy, oni nas nie zapraszają... Za to moi rodzice są najkochańsi na świecie! Ciągle dostajemy jakiś prowiant, zapraszają nas na obiad, z resztą my ich też... Tata mi ciągle znosi jakieś smakołyki, tu grzyby, tu owoce, jakieś serki.... A moja mama jest fantastyczną kucharką... ![]() Misku, czasem lepiej mieszkać daleko....zależy też jakich się ma teściów czy rodziców.... |
|
|
|
|
#2575 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
(szkoda, że nie pomyślała że my wyjazdy i rozkład posiłków dostosowujemy do małego )
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście czekaliście te 2 godziny, nie? Jak TŻ reaguje na takie sytuacje? |
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż TŻ zna możliwości swej rodzicielki i wie, że nic się z nią nie da zrobić. Potem tylko kobieta się dziwi, że niechętnie ją odwiedzamy, albo słyszę teksty w stylu "no tak synowe nigdy nie lubią teściowych"
|
|
|
#2578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety teściów się nie wybiera. Niektórych da się przełknąć, na niektóre sprawy przymknąć oko, z czasem można trochę wychować- a często jedynym rozwiązaniem jest unikanie kontaktów. Cytat:
![]() Ja nauczyłam sie nie przejmowac syfem wokół mnie. Nie prasuję, nie szoruję podłóg. Ogarniam co z grubsza. Większe prace zlecam mężowi raz w tygodniu. Mam nadzieję że trochę mnie odmuli i w 2 trymestrze i odgruzuję dom ![]() Cytat:
![]() Rozumiem że żyje bezstresowo i ma wszystko w nosie
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
żyje w przekonaniu że jest pępkiem świata i we wszystkim jest naj. Największa egoistka jaką znam. Do tego oczekuje pochwał na każdym kroku.... szkoda słów.
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie, ciężko unikać kontaktów, jak Ci ktoś wiecznie tyłek zawraca.... Pomarudziłam Wam w klubie ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Jest piątek...15:30.... więc oczywiście u mnie zaczął lać deszcz
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2011-08-19 o 14:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

albo np. z grzybkami z odrobiną śmietany 

nie moglam polknac i juz. TZ mnie prawie zamordował...