![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z iloma ludźmi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
![]() ja dbam o życie pozagrobowe wszystkich wizażanek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
ja tam się do nieba wybieram
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Oj tam, oj tam. Żeby landryna dalej swoje morale w niebie prawiła? Bo ona chyba też się tam wybierze z takim podejściem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy dobrze zauważyłem, ale nikt tutaj nie pisał o wartościach chrześcijańskich, w związku z tym nie rozumiem skąd ten 'odwet'. Czyżby jakieś kompleksy na tle wiary?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Bo ludzie, którzy mają poglądy podobne do Ciebie czy landrynki są zazwyczaj chrześcijanami. Nie znam żadnego ateisty/agnostyka/poganina, który miałby takie poglądy. Poza tym w naszym polskim społeczeństwie moralność katolicka jest bardzo silnie zakorzeniona i nikt mi nie wmówi, że nie ma ona wpływu na poglądy osób z serii 'tylko jeden partner przez całe życie'.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a szacunek to jest pojęcie jak widze wzgędne ![]() dla mnie seks z imś nie jest brakiem szacunku, wiąże się z dobrymi emocjami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o wierze zaczęła akurat landrynka, która stwierdziła, że ostatecznie rozumie, że mogą się puszczać ateistki bez sumienia, ale żeby tak katoliczki...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tylko chciałam powiedzieć, że jak ktoś ma poglądy, że seks jest brudny, że tylko jeden partner (oczywiście po ślubie) itd to na 99% jest katolikiem ![]() A takich chrześcijan jak Ty chwalę i podziwiam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wstrzemięźliwość seksualna jest charakterystyczna nie tylko dla chrześcijaństwa. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- NAwet jak jest szacunek między partnerami to może być wiele innych powodów rozstania po długim związku, w którym był seks.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczucie własnej wartości zalezy od nas samych-dam przykład. Kobieta została zgwałcona-wiadomo gwałciciel jej nie szanował, skrzywdził. Pytanie czy ona powinna czuć się upokorzona? Oczywiście,że nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Powiem tak-mam 25 lat i jednego partnera, z którym uprawiałam sex. Nieraz poznawałam różnych facetów. Był taki jeden, z którym spędziłam 3 wieczory-nie spalam z nim, ale trochę żałuje.Wiem,że to zabrzmi śmiesznie, ale ja go przez te 3 wieczory kochałam (nie jako potencjalnego męża, partnera itd) ale jako mężczyznę
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- np któs stawia pastę poziomo a nie na zakrętce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli dopamine ma w nicku datę urodzenia, to w pewnym sensie tłumaczy wypowiedzi - trudno, żeby dziecko rozumiało na czym polega związek dorosłych. Podziwiam Was, że chce Wam się odpisywać jakie mogą być powody rozstania
![]() A co do katolicyzmu lub jego braku w odniesieniu do opinii o rozwiązłości. Moim zdaniem nie ma nic złego w tym, że człowiek ma poglądy, które pozwalają mu mieć jednego partnera seksualnego i to po ślubie. Nie są to w żadnej mierze poglądy gorsze, niż Wasze. Ale chrześcijanin czy katolik nie zwraca się do swoich bliźnich, że się "puszczają". Nawet, jakby chciał kogoś tu nawrócić czy przekonać do swoich racji, to wiadomo, że przez wyzwiska i osądy się nie da - więc w tym momencie nie służy Bogu, tylko własnej nienawiści. Czyli nie jest to po chrześcijańsku - proste. Poza tym: "Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. Bo takim sądem, jakim sądzicie, i was osądzą; i taką miarą, jaką wy mierzycie, wam odmierzą. Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a nie dostrzegasz belki we własnym oku?" Mt 7,1-3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
A nie przyszło Ci do głowy, że ktoś mógł myśleć cały czas, że chce dajmy na to 2 dzieci. I oboje partnerzy się zgodzili, a po paru latach nagle jedno z nich zmienia zdanie (bo się boi, bo mu się zmienił światopogląd)? Ludzie nie są cały czas tacy sami0- zmieniają się całe życie i nikt nie wie w jakim kierunku te zmiany będą iść.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i apropos Marii Magdaleny-jawnogrzesznicy ![]() Ewangelista Jan twierdzi, iż pierwotnie przybyła sama i zobaczywszy pusty grób, zawiadomiła Szymona Piotra. Gdy uczniowie przybyli na miejsce pochówku, ona pozostała na zewnątrz. Tam spotkała Jezusa, początkowo myląc go z ogrodnikiem. Ewangelista Jan oraz Ewangelista Marek to właśnie jej przypisali rolę pierwszej osoby, której ukazał się zmartwychwstały Jezus (Mk 16:9, J 19:25) i której nakazał cieszyć się z cudu i dodać odwagi uczniom (Mk 16:10). Była również pierwszą, która miała głosić zapowiedź zbawienia. (J 20,18) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście nigdy nie spotkałam się z tym, by ktoś mnie potępił za to, że miałam tylu a tylu partnerów seksualnych, ani nikt nie potępił mnie za X związków, ani nawet za to, że o zgrozo szłam do łóżka nie raz na pierwszejczy trzeciej randce. Sama do siebei szacunku przez to też nie straciłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.