Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-19, 14:27   #3811
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
w duszy mam wszystko. Napisalam ogromnego posta i nacisnęłam backspace. JAk sie wali to na maxa juz nie odpowiadam po raz drugi, wybaczcie. Pisze tylko na szybko co u mnie (to tez mi przepadło :/)

1. Konrad wstał o 3 w nocy i juz hulal po domu a ja za nim. Więc czuję się super!
2. Komoda która zamowilam dla dzieci zostala wycofana z produkcji i dzis do mnie z tym zadzwonili
3. Mala mnie uciska w bok tak ze nie moge siedziec i Was podczytywac
4. W sobote Michal pracuje od 10 rano do 3 w nocy, wiec będę sama. I mam dwie propozycje - albo do rodzicow jechac gdzie nie mamy warunkow bo jest duzy pies, kaloryfery zeberkowe i schody z kamienia bez totalnie zadnych barierek (az ja czasem sie boje schodzic i sie dziwie jak ja sie tam uchowalam jako dziecko) oraz moja mama ktora ma goscia w niedziele wiec bedzie chciala sprzatac i gotowac (i sie ze mna bedzie jak zwykle klocic) albo dac dziecko znow na wies na dzialke to tesciow, ale oni jadą wczesniej wiec w sobote zawiozla by go kuzynka meza a ja sie boje dawac mojego skarba komus "obcemu"do samochodu na ponad 100km. Poza tym mam swiadomosc ze chce rodzic w Wa-wie i nie bede widziec Konradka moze i nawet 2-3 tygodnie i juz mi sie chce wyc z tego powodu i nei chce się z nim rozstawac
5. w niedziele mam wesele przyjacioł a moja sukienka wciaz jest niegotowa (przerabia mi ja babcia krawcowa ale podobno koszmarnie sie to robi bo material sie rozlazi )

no i doopka ogolnie idę chyba spac
Oj bliźniaczko moja kochana..
Stary 2011-08-19, 14:30   #3812
lausanne
Wtajemniczenie

a podrzucam tytuł do kolejnego wątku Skoro ma byc o porodzie to moze:

gwałtu rety widac główkę, pędem czas na porodówkę

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

lulcia jest jeden plusik - lozeczko jest piękne. Wczoraj M. je zlozyl. Tylko ze maly moze z niego sam wylazic i efekt mialam w nocy
no i gratuluję wyprawki
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 14:32   #3813
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

lulcia jest jeden plusik - lozeczko jest piękne. Wczoraj M. je zlozyl. Tylko ze maly moze z niego sam wylazic i efekt mialam w nocy
no i gratuluję wyprawki
No gitez majonez tytul hi hi, ja sie juz nie moge doczekac jak moje dziecie bedzie samo wychodzilo z lozeczka i wchodzilo do naszego i nas budzilo dasz foteczke lozeczka?
Stary 2011-08-19, 14:35   #3814
19natka88
Zakorzenienie

Nie wiedziałam, że w łazience może być taki syf Wyrzuciłam całą reklamówkę przeterminowanych kosmetyków Nasprzątałam się, nagimnastykowałam i co... skurcze mam ale w łydkach

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Brumka, u nas Franek też będzie z nami. Pokój co prawda ma gotowy, ale nie wiem, jak szybko będę gotowa się z nim rozstać. Wkurza mnie, że każdy krytykuje takie postawienie łóżeczka do sypialni, a że potem ciężko oduczyć itd.

Szymek też będzie z nami w sypialni ale znowu u mnie w rodzinie to "normalne" i nikogo nie dziwi Ale bardzo nieładnie krytykować

A ja co mam zrobić?
Nawet masować wiadomo czego na sali nie mogę.
Pomóż salowej posprzątać albo biegaj po schodach

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

Natuś u nas trzeba poodkurzać i umyć podłogi
Wypiję kawkę i jestem

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Natus, gratuluje Szymka my tez kiedys obstawialismy to imie ale jakos zaczelismy mowic :"Miki" i na tym sie skonczylo imie super!

Dziękuję Wasz Miki też fajnie

Ja juz chce, ja juz chce
To wymyślaj tytuł

Cytat:
dzien bobly pracusiu

A ja chcialam oficjalnie powiedziec ze cala wyprawka kupiona poza laktatorem i pieluchami dla mnie takze wszystko juz czeka na Mikulencje moja
klask i:

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Cześć!

Nie no zaraz się poryczę!
A jakiej firmy macie pralkę?

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
o jaka zmiana Szymek bardzo ladne imię
Dziękuję

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 14:36   #3815
lausanne
Wtajemniczenie

fotę dam dam, z opóźnieniem jak zwykle ale dam
Stary 2011-08-19, 14:38   #3816
danika
Zakorzenienie

ja tez mam przedobiedni pomysł na tytuł:

Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują a październikowe nadal w brzuchach buszują
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 14:42   #3817
spray
KWC

Cytat:

Jak Ty to wymyśliłaś? Świetne!!!

Ja też coś zaproponuję, chociaż może nie takie z jajem

Ciąży minęły długie miesiące, na Świat się szykują jesienne brzdące

Jak któraś ma w okolicy centrum handlowe z Mothercare to informuję, że mają fajną wyprzedaż - przy kupnie dwóch rzeczy z przeceny ta tańsza za 1gr. Tym sposobem nabyłam 5 par ciążowych gaci + bodziak za 19zł i 8 par skarpetek (3+5) za 9zł
spray jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 14:45   #3818
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
w duszy mam wszystko. Napisalam ogromnego posta i nacisnęłam backspace. JAk sie wali to na maxa juz nie odpowiadam po raz drugi, wybaczcie. Pisze tylko na szybko co u mnie (to tez mi przepadło :/)

1. Konrad wstał o 3 w nocy i juz hulal po domu a ja za nim. Więc czuję się super!
2. Komoda która zamowilam dla dzieci zostala wycofana z produkcji i dzis do mnie z tym zadzwonili
4. W sobote Michal pracuje od 10 rano do 3 w nocy, wiec będę sama. I mam dwie propozycje - albo do rodzicow jechac gdzie nie mamy warunkow bo jest duzy pies, kaloryfery zeberkowe i schody z kamienia bez totalnie zadnych barierek (az ja czasem sie boje schodzic i sie dziwie jak ja sie tam uchowalam jako dziecko) oraz moja mama ktora ma goscia w niedziele wiec bedzie chciala sprzatac i gotowac (i sie ze mna bedzie jak zwykle klocic) albo dac dziecko znow na wies na dzialke to tesciow, ale oni jadą wczesniej wiec w sobote zawiozla by go kuzynka meza a ja sie boje dawac mojego skarba komus "obcemu"do samochodu na ponad 100km. Poza tym mam swiadomosc ze chce rodzic w Wa-wie i nie bede widziec Konradka moze i nawet 2-3 tygodnie i juz mi sie chce wyc z tego powodu i nei chce się z nim rozstawac
5. w niedziele mam wesele przyjacioł a moja sukienka wciaz jest niegotowa (przerabia mi ja babcia krawcowa ale podobno koszmarnie sie to robi bo material sie rozlazi )

Biedna

Cytat:

no i gratuluję wyprawki

To ja proponuję:
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące.

Dominik

Martynka
Stary 2011-08-19, 14:45   #3819
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

ja chcę jechać w niedzielę, ale nie wiem ile bilet kosztuje
Ja już doczytałam i bilet kosztuje 12 zł ale nie wiem czy 12 zł w każdy dzień czy 12 zł na dwa dni ;/ ja się wybieram tylko w sobotę, w niedziele badania w szpitalu

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 14:55   #3820
lausanne
Wtajemniczenie

to nas wzięło na tytuły spray thx, ale Twój też mi się bardzo podoba

poprawił mi się humor bo mi babka z ekspozycji wyda komodę o ile nie będzie zniszczona i to dużo taniej No i niespodziewanie zwolnil się termin do mojego ginka na 2 wrzesnia, a do niego to trzeba się umawiać dokladnie 3 tyg wczesniej i juz nawet na 10 wrzesnia nie bylo miejsc. Co tydzien w piętek o 7 rano otwierają nowy tydzien (trzy dni jest w luxmedzie) i zwykle 7:10 juz nie ma miejsc Więc się cieszę
Stary 2011-08-19, 14:59   #3821
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Lulla
z wyprawkę

Mmadzia
, hmm nie wiem co Ci doradzić.. Ja kupiłam w Polsce kombinezonik dla małego i szedł do mnie pocztą polską 2 tygodnie...
Faktycznie może poczekaj jeszcze trochę. Trzymam kciuki żeby to wyslała.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 15:01   #3822
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Nie no zaraz się poryczę! Żeby tak denerwować kobietę w ciąży?! Mamy przeboje z nowa pralką :/ Najpierw były problemy ze starą wysłużoną (miała prawo bo była już starsza ode mnie) więc w końcu doczekaliśmy się nowej. Po odpakowaniu okazało się, ze płyta zewnętrzna jest pęknięta! No ale przyszedł facet i powiedział, ze można pralkę podłączyć a on nową płytę przywiezie i zamontuje. Ale to dopiero poczatek. Pralka nie zrobiła ani jednego prania bo wyskakuje jakiś błąd na ekranie i cała machina staje. Serwis kazał posprawdzać czy jest dobrze podłączone. Ostatecznie stanęło na tym, ze w poniedziałek mają z serwisu przyjechać. Ale facet ze sklepu powiedział, zę on nową pralkę zmaói a tą mu oddamy więc mamy się nie martwić. A przed chwilą dzwonił, ze nowej prakli nie zmaówi i mamy czekać na serwis! Normalnie siedzę i ryczę bo pranie już się nie mieści w koszu (od tygodnia nie robiłam żadnego prania) a jutro jesczez wraca brat z wakacji z góra ciuchów do prania. Po niedzieli wraca tata z tygodniowego wyjazdu. A kiedy ja popiorę te wszystkie ciuszki dzieciowe? Jeszcze mogę się założyć, ze serwis zabierze tą pralkę do siebie i tak prędko jej spowrotem nie zobaczymy. No kto to widział, żeby w tych czasach co niby się tak o klientów dba takie rzeczy? I to nowa prakla ani jednego prania nie zrobiła i nie za małą kasę

Przepraszam z aten długi monolog ale nie mam nawet komu sie wyżalić
nie pocieszę się cie niestety ... zalezy z jakiej firmy masz pralkę... my z Amicy, 2,5 tygodnia byłam bez pralki... najpierw pan przyjechal stwierdzil usterkę, a potem po tygodniu czasu przyjechał drugi naprawić... pralka 1,5 roku a popsuła się tak że wymienił pół pralki, bęben tylko został. Shity teraz takie robią
Nie płakaj, dasz radę zobaczysz, tylko będzie nowa pralka a możesz działać z kilkoma praniami na dzień

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że w łazience może być taki syf Wyrzuciłam całą reklamówkę przeterminowanych kosmetyków Nasprzątałam się, nagimnastykowałam i co... skurcze mam ale w łydkach
ja tak zrobiłam przed wczoraj w kosmetykach do makijażu ale syfu miałam a łazienka też na mnie czeka z ustęsknieniem aa okna jak u ciebie ?
Ja jak nie urodzę do 39 to jak boga kocham będę szorować
no ja też dziś wiecej się poruszałam, a to obiad, a to pranie wstawione, a to wywieszone, pościel zmieniłam ->padłam w drzemkę ale myśle co by swoje ubrania przejrzeć.. bo mi się nie mieszczą w szufladach... a jest dużo takich ciuchów których rok nie założyłam i pewnie nie założę już, a wyrzucić szkoda, to może jakąś pakę na all zrobię

wogóle mam fazę na wysprzedawanie to co mi sie w domu nie przydaje i tak co raz wpadnie jakieś 30-50zł za coś

Cytat:

świetny tytuł
Głowa do góry , trzymam kciuki za jakieś pozytywne rozwiązanie na weekend

Stokrotko bardzo ładny pokoik

chyba przyduszę swojego starego jutro do tego łóżeczka już mi się chce układać ciuszki w szufladę

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:01   #3823
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

poprawił mi się humor bo mi babka z ekspozycji wyda komodę o ile nie będzie zniszczona i to dużo taniej No i niespodziewanie zwolnil się termin do mojego ginka na 2 wrzesnia, a do niego to trzeba się umawiać dokladnie 3 tyg wczesniej i juz nawet na 10 wrzesnia nie bylo miejsc. Co tydzien w piętek o 7 rano otwierają nowy tydzien (trzy dni jest w luxmedzie) i zwykle 7:10 juz nie ma miejsc Więc się cieszę
No!
Stary 2011-08-19, 15:04   #3824
anetika
Rozeznanie

Dziękuję za wszstkie odpowiedzi o położnych babeczki Widać co położna/przychodnia to obyczaj
Cytat:
U mnie tak samo miało być. Też powiedziała, że późno się pojawiłam, a skąd ja miałam wiedzieć.
Ale w końcu przyszła raz, potem przez chyba 3 piątki umówione nie przyszła, więc odpuścilam i nie czekałam. Podobno byla dzisiaj, akurat była u nas mama i pakowała torbę dla Franka, opierniczyła tą położną zdrowo, że pojawiła się raz i więcej nie i tyle ją widziano.
Do mnie przychodziła zmierzyła ciśnienie i słuchała tętna. I tyle.
Dokładnie - niby skąd miałyśmy wiedzieć jakby mi ktoś powiedział o tym, ze trzeba do niej wcześniej chodzić to bym wcześniej poszła a nie dziś A Twoja położna to niezła babka - bardzo obowiązkowa Moja też mi mówiła, ze na wizycie będzie mierzyć ciśnienie i słuchała tętna
Cytat:
A dziś wieczorem idziemy zwiedzać salę porodową
Uuu to zdaj relację jak wrócisz
Cytat:
Ja mialam pare takich spotkan, nie zawsze milych zreszta
A tak pamiętam Twoje przeboje z tą "retro położną"
Cytat:
Nie no zaraz się poryczę! Żeby tak denerwować kobietę w ciąży?! Mamy przeboje z nowa pralką :/ Najpierw były problemy ze starą wysłużoną (miała prawo bo była już starsza ode mnie) więc w końcu doczekaliśmy się nowej. Po odpakowaniu okazało się, ze płyta zewnętrzna jest pęknięta! No ale przyszedł facet i powiedział, ze można pralkę podłączyć a on nową płytę przywiezie i zamontuje. Ale to dopiero poczatek. Pralka nie zrobiła ani jednego prania bo wyskakuje jakiś błąd na ekranie i cała machina staje. Serwis kazał posprawdzać czy jest dobrze podłączone. Ostatecznie stanęło na tym, ze w poniedziałek mają z serwisu przyjechać. Ale facet ze sklepu powiedział, zę on nową pralkę zmaói a tą mu oddamy więc mamy się nie martwić. A przed chwilą dzwonił, ze nowej prakli nie zmaówi i mamy czekać na serwis! Normalnie siedzę i ryczę bo pranie już się nie mieści w koszu (od tygodnia nie robiłam żadnego prania) a jutro jesczez wraca brat z wakacji z góra ciuchów do prania. Po niedzieli wraca tata z tygodniowego wyjazdu. A kiedy ja popiorę te wszystkie ciuszki dzieciowe? Jeszcze mogę się założyć, ze serwis zabierze tą pralkę do siebie i tak prędko jej spowrotem nie zobaczymy. No kto to widział, żeby w tych czasach co niby się tak o klientów dba takie rzeczy? I to nowa prakla ani jednego prania nie zrobiła i nie za małą kasę

Przepraszam z aten długi monolog ale nie mam nawet komu sie wyżalić
Biedna Mam nadzieję, że szybko załatwią sprawę z tą pralką i będziesz mogła spokojnie wszytko poprać

Cytat:
A ja chcialam oficjalnie powiedziec ze cala wyprawka kupiona poza laktatorem i pieluchami dla mnie takze wszystko juz czeka na Mikulencje moja

Cytat:

Cytat:
Aaaa padłam Świetne

W ogóle dziewczyny świetne jesteście z tymi tytułami

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:08   #3825
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Oo proszę

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
nie pocieszę się cie niestety ... zalezy z jakiej firmy masz pralkę... my z Amicy, 2,5 tygodnia byłam bez pralki... najpierw pan przyjechal stwierdzil usterkę, a potem po tygodniu czasu przyjechał drugi naprawić... pralka 1,5 roku a popsuła się tak że wymienił pół pralki, bęben tylko został. Shity teraz takie robią
Nie płakaj, dasz radę zobaczysz, tylko będzie nowa pralka a możesz działać z kilkoma praniami na dzień

ja tak zrobiłam przed wczoraj w kosmetykach do makijażu ale syfu miałam a łazienka też na mnie czeka z ustęsknieniem aa okna jak u ciebie ?
Ja jak nie urodzę do 39 to jak boga kocham będę szorować
no ja też dziś wiecej się poruszałam, a to obiad, a to pranie wstawione, a to wywieszone, pościel zmieniłam ->padłam w drzemkę ale myśle co by swoje ubrania przejrzeć.. bo mi się nie mieszczą w szufladach... a jest dużo takich ciuchów których rok nie założyłam i pewnie nie założę już, a wyrzucić szkoda, to może jakąś pakę na all zrobię

wogóle mam fazę na wysprzedawanie to co mi sie w domu nie przydaje i tak co raz wpadnie jakieś 30-50zł za coś

świetny tytuł
Głowa do góry , trzymam kciuki za jakieś pozytywne rozwiązanie na weekend

chyba przyduszę swojego starego jutro do tego łóżeczka już mi się chce układać ciuszki w szufladę
Wczoraj umyłam okno w kuchni Reszta jeszcze czeka
Ja mam znowu fazę "wicie gniazda" i ogólnie do sprzątania pcha mnie wizja odwiedzin wielu osób w najbliższym czasie
O widzisz, prasowanie mnie czeka
Z ciuchami zrobiłam porządek na początku ciąży, ale znowu by się przydało powyciągać te w które niedługo planuję się zmieścić

Dominik

Martynka
Stary 2011-08-19, 15:09   #3826
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

Ja na szczęście już ostatni raz się zapisywałam tydzień temu, na 31 sierpnia, więcej wizyt raczej mieć nie będę i nie będę musiała przy kompie koczować już od 7
Aaaa jakbyś miała ochotę i siłę to zapraszam do mnie sąsiadko, może uda nam się przed porodem spotkać

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:10   #3827
lullaby_ml
Zakorzenienie

To ja mam:

Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci
Stary 2011-08-19, 15:10   #3828
danika
Zakorzenienie

Cytat:

to dobrze, ze humorek lepszy tytuł super

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Jak Ty to wymyśliłaś? Świetne!!!

Ja też coś zaproponuję, chociaż może nie takie z jajem

Ciąży minęły długie miesiące, na Świat się szykują jesienne brzdące

Jak któraś ma w okolicy centrum handlowe z Mothercare to informuję, że mają fajną wyprzedaż - przy kupnie dwóch rzeczy z przeceny ta tańsza za 1gr. Tym sposobem nabyłam 5 par ciążowych gaci + bodziak za 19zł i 8 par skarpetek (3+5) za 9zł
twój też mi sie bardzo podoba

mothercare...chyba jest w krakowie w bonarce ale w ten weekend to juz nie pojedziemy ale fajna promocja
Stary 2011-08-19, 15:11   #3829
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj umyłam okno w kuchni Reszta jeszcze czeka
Ja mam znowu fazę "wicie gniazda" i ogólnie do sprzątania pcha mnie wizja odwiedzin wielu osób w najbliższym czasie
O widzisz, prasowanie mnie czeka
Z ciuchami zrobiłam porządek na początku ciąży, ale znowu by się przydało powyciągać te w które niedługo planuję się zmieścić
właśnie mnie to też przeraża, dlatego zabrałam się za ogarnianie
prasowanie też mnie czeka, ale później skocze jak mi brzuch pozwoli

wogóle musze kupić pudła na ciuchy ciażowe, jeszze się może przydadzą, a to przyjaciółce pożyczę jak zaciąży, sprzedawać szkoda , wkońcu nie spanachane

25.08.2011

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 15:15   #3830
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
no co ty Aniu niczym się nie denerwuj ja wręcz słyszałam ze to wskazane mieć łóżeczko w sypialni, my specjalnie kupiliśmy łóżko do pokoju maluszka bo normalnej sypialni nie mamy
a my chcielismy mieć do niedawna łóżeczko w sypialni ale osttanio tż stwierdził że w sypialni mamy b.ciemno... (fioletowe ściany, fioletowe rolety i jak je zasłonimy to rzeczywiście jest ciemno jak w d...), t ż twierdzi że to może dziecko przytłaczać..zresztą zaraz obok sypialni mamy urządzony już prawie dla dziecka pokoik (ściany są żółte a rolety musimy jeszcze zakupić)... ja się obawiam że w nocy gdy mnie sen zmoży to nie usłyszę z drugiego pokoju płaczu dziecka dlatego chciałam spać z prawej strony łózka - zaraz obok łóżeczka... a tż na to że kupimy nianię .. jeszcze pare tygodni temu postanowilismy że w 56m mieszkaniu niania nie potrzebna będzie a teraz nagle się przyda... mam niezły metlik w głowie...
I nie wiem czy właśnie o to chodziło Anci ale moja mama śmiała się do niedawna ż ejak dziecko będzie z nami w sypialni spało to na pewno nie w łóżeczku tylko w naszym lózku... a jak tylko jedną noc spróbujemy z nim spać to już nawet do 3 roku zycia jego tak będzie...
ehh...

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
kurcze ja jakoś wogóle nie myśle o laktatorze ... ciągle mam fazę że nie będę karmić ...
ja chciałabym karmić i musiałabym kupić laktator... bo od końca października/listopada będe musiała pojawiać się już na uczelni a wtedy odciągałabym mleczko i tatuś mógłby synka z butli karmić
ale mam jakieś takie głupie myśli że jak kupię teraz laktator to się okaże że nie będe mogla/nie będe miała mleka i będzie niepotrzebnie wydana kasa
a wiem że jak go nie kupię to być może będzie mi potrzebny bardzo szybko a ja ciągle go nie będe miała
głupie babsko ze mnie...

co do pogody u mnie do niedawno było ładnie, cieplutko z lekkim wiaterkiem. Od 10 minut zerwał się silny wiatr i zaczęło kropić i grzmic...
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:18   #3831
danika
Zakorzenienie

Cytat:

wogóle musze kupić pudła na ciuchy ciażowe, jeszze się może przydadzą, a to przyjaciółce pożyczę jak zaciąży, sprzedawać szkoda , wkońcu nie spanachane
ja z typowych ciążowych to mam 1 bluzke, dwie pary spodni, 2 pary rybaczków i jedną sukienkę-ogrodniczkę wiec za duzo pakowania nie bedzie a reszte to leginsy i tuniki które bede pewnie normalnie nosic pozniej

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

hurra pada deszczyk w koncu oddech mozna złapać...dobrze, ze pranie mi wyschło
Stary 2011-08-19, 15:24   #3832
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja z typowych ciążowych to mam 1 bluzke, dwie pary spodni, 2 pary rybaczków i jedną sukienkę-ogrodniczkę wiec za duzo pakowania nie bedzie a reszte to leginsy i tuniki które bede pewnie normalnie nosic pozniej
ja dużo od koleżanek dostałam jakieś spodnie, spódnice, sukienki, kupiłam sama z 5 ciuszków i trochę się tego nazbierało

25.08.2011

Stary 2011-08-19, 15:29   #3833
danika
Zakorzenienie

Cytat:
ja dużo od koleżanek dostałam jakieś spodnie, spódnice, sukienki, kupiłam sama z 5 ciuszków i trochę się tego nazbierało
no to pewnie, ze szkoda sprzedawać
Stary 2011-08-19, 15:33   #3834
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

Noo prawdziwy pokój dzidziusia. Widze kubuś na ścianie gwiazdki na suficie i fajny kosz
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
taka twórczość okołopołudniowa

no tez bym płakała w taki pokoiku ze szcęścia, cudnyccuuuuuuuuuudn y

a gdzie kupiłaś te misie do trzymania firanki??
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ale śliczny pokój i te takie cos na zasłonki nie wiem jak to sie nazywa
Cytat:

Stokrotka śliczny pokoik, nie dziwię się, że go wciąż chodzisz i oglądasz .
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Stokrotka - sliczny ten pokoik dla corci Nie dziwie sie, ze nie mozesz sie doczekac
Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość

Stokrotka -Przecudny ten pokoik
Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Boski pokoik mi też się marzy aby mój Błażejek miał swój pokoik ale niestety na razie jest to nie możliwe Musielibyśmy od nowa meblować mieszkanie...a na to nas nie stać, więc synek będzie z nami w pokoju
Cytat:
Ślicznie
Cytat:
śliczny pokoikto małą będzie miała łózeczko i kołyskę tak??
Cytat:

dziękuję:dzieku je:cieszę się,że Wam sie podoba

Indygo...
zasłonki to komplet z mothercare.te misie do związywania były razem w komplecie.

bruma... my akurat ten pokój małej mieliśmy niewykorzystany...robił za suszarnię,graciarnię, i pokój gościnny jak ktoś przyjeżdzał. m.in. dlatego zostało w tym pokoju sypialniane łóżko.
my zrobiliśmy oddzielny,bo mieliśmy możliwość..ale myślę,że takiej dzidzi to obojętne jest póki co. my mamy ten kosz..więc młoda i tak na początku w nocy będzie spała w koszu obok naszego łóżka.. a jak mąż będzie miał nocki..to możliwe,że ja będę spała u niej.

a wogóle powiem Wam,że stracha się najadłam i dojść do siebie nie mogę. pojechałam do miasta.. jak szłam na pocztę zaczęło padać.. poślizgnęłam się i z hukiem padłam na chodnik. na szczęście na bok..tak poniżej pośladów..i rękę.. bo widzę,że to mam obite..
ale upadając.. poczułam jakby coś ze mnie chlupnęło (dosłownie poczułam mokro w tej samej chwili jak upadłam) sorki,za tak bezpośredni opis.. ale nie wiem co myśleć.. albo..popuściłam albo nie wiem co to mogło być..tak nagle i jednorazowo. dotarłam już do domu.pocztę sobie darowałam.na sczęście krwi ani grubszego śluzu nie było na wkładce. leżę i odpoczywam.teraz zjadłam arbuza,lody i mała na szczęście zaczęła się ruszac w końcu .
bolą mnie plecy...ale nie wiem czy to z upadku, czy po prostu..
kurcze martwię się,że mogła ta sytuacja małej zaszkodzić.. jak myślicie??:he lp:

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:43   #3835
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

To ja nie mam aż tyle ciążowych

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
dziękuję:dzieku je:cieszę się,że Wam sie podoba

Indygo...
zasłonki to komplet z mothercare.te misie do związywania były razem w komplecie.

bruma... my akurat ten pokój małej mieliśmy niewykorzystany...robił za suszarnię,graciarnię, i pokój gościnny jak ktoś przyjeżdzał. m.in. dlatego zostało w tym pokoju sypialniane łóżko.
my zrobiliśmy oddzielny,bo mieliśmy możliwość..ale myślę,że takiej dzidzi to obojętne jest póki co. my mamy ten kosz..więc młoda i tak na początku w nocy będzie spała w koszu obok naszego łóżka.. a jak mąż będzie miał nocki..to możliwe,że ja będę spała u niej.

a wogóle powiem Wam,że stracha się najadłam i dojść do siebie nie mogę. pojechałam do miasta.. jak szłam na pocztę zaczęło padać.. poślizgnęłam się i z hukiem padłam na chodnik. na szczęście na bok..tak poniżej pośladów..i rękę.. bo widzę,że to mam obite..
ale upadając.. poczułam jakby coś ze mnie chlupnęło (dosłownie poczułam mokro w tej samej chwili jak upadłam) sorki,za tak bezpośredni opis.. ale nie wiem co myśleć.. albo..popuściłam albo nie wiem co to mogło być..tak nagle i jednorazowo. dotarłam już do domu.pocztę sobie darowałam.na sczęście krwi ani grubszego śluzu nie było na wkładce. leżę i odpoczywam.teraz zjadłam arbuza,lody i mała na szczęście zaczęła się ruszac w końcu .
bolą mnie plecy...ale nie wiem czy to z upadku, czy po prostu..
kurcze martwię się,że mogła ta sytuacja małej zaszkodzić.. jak myślicie??:he lp:
A mocno się potłukłaś? Też bym się strachu najadła Obserwuj się i jak tylko coś Cię zaniepokoi to na IP koniecznie. Jeśli nie uderzyłaś się w brzuch to z małą powinno być w porządku

Dominik

Martynka
Stary 2011-08-19, 15:49   #3836
madzialena-lublin
Rozeznanie

Melduję, że wróciłam
Złaziłam się jak głupia, ale w zasadzie wszystko pozałatwiałam. Teraz klapnęłam na kanapie, bo jestem wykończona to mogę Was lecieć nadrobić.
Stary 2011-08-19, 15:51   #3837
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
A mocno się potłukłaś? Też bym się strachu najadła Obserwuj się i jak tylko coś Cię zaniepokoi to na IP koniecznie. Jeśli nie uderzyłaś się w brzuch to z małą powinno być w porządku

też mi się tak wydaje, ewentualnie mała szybciej wyskoczy. ale obserwuj siebie, jak coś pędź na IP

mała modyfikacja mojego tytułu:

ręce, brzuchy cycki opadają, nasze dzieci na świat się pchają

ale my dziś płodne dziewczyny, co? wasze tytuły wymiatają

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:54   #3838
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
To ja nie mam aż tyle ciążowych

ja praktycznie z typowo ciążowych to jedne jeansy z mothercare używałam.. drugie od kol.raz na sobie miałam..
a tak to swoje ciuchy i spodnie

no trochę..ale poobdzierana nie jestem.na szczęście tylko czerwone. ręka trochę poodbiła to co na chodniku żwirowe było.to takie kropki mam ,no i boli.. pomogło to że miałam jeansy i kurtkę jeansową .. a to solidne materiały..i ochroniło. póki co siniaków nie ma jeszcze..

obserwuje.. biegam do toalety co trochę czy jest ok.. ale boję się trochę..
kurde...ostrożna byłam..wolno szłam.prosta droga.. a tu taki sierotyzm wtórny

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:57   #3839
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Stokrotka Ja na brzuch nie upadłaś, to myślę, że nic się nie powinno stac.. dziwna tylko ta mora rzecz... Wypoczywaj i obserwuj a jak coś to na IP
Stary 2011-08-19, 15:58   #3840
BordAna
Zadomowienie

ale burzysko u nas było
nawet nadajniki z play siadły...
oczywiście moi rodzice jak zwykle wyczuli kiedy mają zadzwonić z pytaniem "co slychać?" (w trakcie burzy)
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości