|
|
#1742 | ||||
|
Nindżopesz
|
Dot.: Scent Bar XXXII
No właśnie
![]() Cytat:
![]() Chyba nie będzie srebra... Ale że jak pół? Bliźnięta syjamskie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. dokładnie, możesz wystawiać faktury i odliczać vat od zakupów. A podatek płacisz od różnicy między należnym a naliczonym. Trza se policzyć co się bardziej opłaca. Cytat:
|
||||
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tylko kilka szt. było ![]() ej, no... liczy sieu, bo wyjdeu na świentom
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-08-19 o 16:18 |
|
|
|
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany ! musże sie im bliżej przyjżeć Cytat:
mmmmmmmm ale Ci będzie dobrze a propo wicher niesie mi wczesnojesienne zapachy ( niestety nie parfumy)
|
||
|
|
|
#1745 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ad 1. a gdzie sie kupuje domeny? domena to adres tak? ![]() jak sie zaczepia strone i skąd sie ją bierze? (wiem -ktos musi jązrobic )ale jest jeszcze cos takiego jak hosting.... bosz...... jakie to skaplikowane ![]() ja nie ogarniam internetu serio ,np wczoraj TZ mi tłumaczył skad sie bierze internet -skąd ona bedzie brała ten internet zeby do dostarczac dalej
|
|
|
#1746 |
|
Nindżopesz
|
A tak bajdełej jestem podjarana bo doczytałam się wreszcie jak i w czym zatapiać bajery biżuteryjne. Więc se rozszerzę działalność
Czeba powymyślać wzory
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
![]() u Stolema nie mam miejsc ![]() ale wpadłam na pomysł mogę spróbować wynająć mały domek w lesie, do jeziora jakieś 300 m. od matki kumpeli ) w Gołubiu Kaszubskim, Dwie sypialnie, "salon" z dwoma kanapami, kominkiem i aneksem kuchennym, łazienka z prysznicem. Domek jest mały, wiekowy, ale "utrzymany"i powiniem być tani
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najczęściej po światłowodzie, choć radiówki i insze bezprzewodowe też się zdarzajo Cytat:
łaj?infrastruktura kablowa przestarzała, budowa nowych technologii droga, duża konkurencja na rynku, klienci z coraz większymi wymaganiami, a dostępne sieci są często stare i awaryjne itd. Może na bezprzewodowych jest inaczej, ja pracowałam przy kablowym necie ![]() p.s. ale też te wszystkie ery, pleje nie mają zagwarantowanej stałej minimalnej prędkości
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-08-19 o 16:25 |
||
|
|
|
#1750 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale czekaj -ze jak to???? -to jak jestem vatowcem to jak np kupie program za 100 tyś+ 23% vat czyli 123 tysionce, to mi 23 tysionce oddadzom? , czy jednak to co innego od czego innego odejmuje? ![]() i co to znaczy o tym podatku co napisałas? jesuuu-to czarna magia dla mnie normalnie nic nie kapujeCytat:
w czym w czym> w zywicy epoksydowej?
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
w tej części to o wieku pisałam
liczb bez advocata nie podam ![]() było coś na ten temat przez chwilę, kto doczytał - może się domyślać
|
#1752 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no ona kce radiowo-bo na wiosze nie ma zadnych kabli....no i tu nastepne pytania mi sie zrodziły....bo np kto jest włascicielem tego internetu co tam hula w powietrzu i mozna go radiowo odbierac?
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to się chyba nazywało segment Reseller
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-08-19 o 16:32 |
|
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kapito
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jak patrzę na wrzesień to tylko rejony 9-11stego bym mogła w ogóle brać pod uwagę - nie wierzę że to mówię ale cza sie określić wóz abo przewóz |
|
|
|
|
#1756 | ||
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
||
|
|
|
#1757 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
ale fakt faktem też nie wiem jak to zrobić żeby gdzieś tam komuś dostarczać internet ![]() co do strony, miejsce na stronę wykupujesz np w home.pl czyli właśnie u hostingowca, masz ileś tam miejsca na załadowanie strony zrobionej samemu albo przez webdesignera, płaci się za hosting jakiś tam abonament roczny.. inaczej mówiąc na stronę internetową wykupujesz kawałek miejsca na czyimś serwerze w internecie, tak jak masz kawałek miejsca na swoim dysku w komputerze.. plus musisz mieć adres (domenę) żeby można było tam dotrzeć..
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1759 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a operator skąd ma internet zeby go nadawac swoim nadajnikiem ,a czemu ludzie nie mogą z tego nadajnika sobie wziąść internetu? po co im ta laska-dostarczycielka co chce tę firme załozyc.... to za skomplikowane dla mnie jest ![]() Cytat:
aaaaaa.....a w jakim czasie to trzeba zrobic? chodzi mi np-w styczniu nakupie róznych rzeczy za 100tys +23 tys vat, ale nie sprzedam zadnej ovatowanej sługi,a w lutym sprzedam np za 10 tys+ vat...a potem np znowu nic nie sprzedam...to kiedy mi te 23 tysiaki przepadną? ze juz sie nie da ich odlicyc? a mozna gdzies w sieci o tym jasno poczytac?
|
|
|
#1760 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Poszłam na Perełki,a tam nasz Gryx siedzi na grzędzie
To mi ciekawy odwyk i fochowanie Co do zlotu to coś mi się widzi,że kicha będzie
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale w sumie weekend bez P. ![]() Cytat:
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Pooly zadałaś jedno z ważkich pytań które bałam sie zadać - skąd sie bierze internet
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Sam internet to taki wielki wirtualny twór istniejący gdzieś na setkach serwerów na całym świecie.
Bez jednego właściciela operator zapewnia dostęp do sieci. Ty też sobie możesz kupić router i rozesłać internet po całym domu na przykład. A operator robi to hurtem, bo ma sprzęt i infrastrukturę i po światłowodach.nadajnikach może dostarczyć sygnał internetowy (ADSL, ethernet, kablówka, radiówka, w komórce) do tysięcy ludzi naraz. Cytat:
(w każdym razie z Wimaxa, na innych technologiach się nie znam)
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-08-19 o 16:48 |
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) pierwsze słyszę, żeby osoba fizyczna nieprowadząca działalności mogła wystawić rachunek. Rachunek wystawia podmiot prowadzący działalność, nie będąca płatnikiem VAT Podejrzewam, że Polly chodzi o umowę o dzieło - i do niej rachunek. Taka forma jest nieco kłopotliwa - i na dłuższą metę lepiej mieć działalność. Kłopotliwa jest dla usługobiorcy - bo musi sporządzić umowę, zapłacić podatek, na koniec roku wystawić PIT. No i - nie jest to możliwe przy np sprzedaży czegokolwiek (typu np biżuteria). 2) Różnicy finansowej (w sensie - co się bardziej opłaca) między vatowcem a nievatowcem nie ma dużej. VAT - dolicza się do swoich faktur, i odlicza od większości faktur kosztowych. (z wyjątkiem np paliwa do samochodów osobowych - tu nie odliczamy vatu, i kwota brutto idzie w koszty) Jest nieco więcej papierologii przy VACie , ale nie jest to jakaś czarna magia. 3) jeśli prowadzi się sprzedaż tylko przez internet, nie ma konieczności rejestrowania tego kasą fiskalną - wystarczy robić rejestry sprzedaży na podstawie wpływu na konto. 4) o dostawcach internetu nie wiem wiele, natomiast jeśli chce się mieć stronę, należy: - wykupić domenę (czyli nazwę strony, którą będziemy zakładać) - wykupić hosting (czyli serwer - miejsce, gdzie ta strona będzie fizycznie zainstalowana) - zbudować samą stronę - czyli mieć grafikę, i wdrożyć ją do jakiegoś cms (czyli - system, który pozwoli na dowolną edycję treści tej strony). |
|
|
|
|
#1765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z us i trwa (chyba) 2-3 miesiące, ten zwrot znaczy, a nie kontrola. Gdzie szukać przystępnego wyjaśnienia we sieci (która hula w powietrzu ) nie wiem Cytat:
![]() ad2. spokojnie coś wymyślimy
|
|
|
#1766 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
wydaje mi sie że żeby w danym miejscu był internet musi się tam znaleźć kabel z tym internetem albo w powietrzu płynąc sobie częstotliwość radiowa też zawierająca w sobie internet.. i taki operator ma urządzenia żeby ten internet łapać i potem po kawałku sprzedawać ludziom.... tak to przynajmniej rozumie mój musk
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
przypomniało mi się, jak kolega kiedyś opowiadał, że na infolinię tepsy zadzwonił klient i powiedział, że chce zrezygnować z umowy po kilku tygodniach trwania bo "już obejrzałem cały internet"
Ale jak to? Jak mógł pan obejrzeć cały internet, przecież tego jest w nieskończonośc, można przeglądać latami. A gość "ale tylko się reklamy czasem zmieniają" Okazało się, że biedak nie wiedział, że u góry w pasku wpisuje się adres dowolnej strony do przeglądania i przez kilka miesięcy co rano oglądał stronę startową tp i myślał, że to już jest cały internet
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-08-19 o 16:49 |
|
|
|
#1768 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
feście tych fachmanów z mojej ściany
drugi tydzień wiercą, stukają, siedzą na parapecie i zaglądają przez okna sgópieć można...
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może wizaż nie ma zasięgu do fali? ![]() Przeglądam sobie filmy i myślę co by tu wybrać - na razie znalazłam Kod nieśmiertelności, Tożsamość, Druhny i Jestem Bogiem Dawno nic nie oglądałam. Deszcz pada i maluteńka burza była, weekend
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

a ja bez parasola i letnio ubrana i na dodatek do 19 muszę krążyć po mieście
i niestety średnio/ kiepsko mi to wychodzi
o rany ! musże sie im bliżej przyjżeć