mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-19, 16:12   #481
owieczka86
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a czy ściany pomalowane ta farba można myć??bo ja takich poszukuję.wiem,ze z duluxa sa takie,ale czy jeszcze jakichś firm ??nie mam pojęcia...

ja ostatnio myłam ścianę przy kontakcie bo od łapek brudna i jest w tym miejscu taka jak przed mysiem tylko czysta

Ale się pochmurzyło,niestety nadal duszno strasznie, burza będzie bo już grzmi,mam nadzieję że po niej się schlodzi choć troszeczkę.

Mieszkanko już ogarnęłam, ale się upociłam i zgłodniałam Czeka na mnie jeszcze wiadro ogórków do zrobienia ale wezmę się za to wieczorkiem razem z Tż-tem,we dwoje szybciej zrobimy
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 16:27   #482
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Do tanich nie należy, niestety...

Ja zawsze malowałam Duluxem i byłam z niego zadowolona można scierac brud wilgotna szmatka, a farba pozostaje na swoim miejscu. I bardzo ładnie odbija swiatło.

U nas wlasnie burza przeszła, jeszcze teraz troche pada, ale powietrze już zupełnie inne.

jeszcze niecała godzinka i do domu! a raczej do lekarza!

A! I dzis zaczynam 26 tydzień!!!
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
jesli chcesz dobra farbe lepiej doplacic niz miec jakis badziew, w koncu z tego masz byc zadowolona na jakis czas nie rok czy dwa.
nie wiem ile ona kosztuje bo jeszcze nie szukałam w necie.
farba i malowanie ścian ma to do siebie,że jak się nie podoba to można po jakimś czasie własnie przemalowaćto nie meble czy płytki na podłogę...
odświeżanie koloru to i tka myślę ze po 3-5 latach.

u nas własnie burza jest...ciemno,parnio,ale juz grzmi i troche kropi

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

w marcpolu jest promocja na jakieś Lody Zielona budka-takie pakowane po 500ml w kwadratowym opakownaniu-nazywaja sie Lody Nocą-nie polecam-są tak dobre,że można zjeśc ich baaardzo dużo: mur:
kupiłam czekoladowe z papryczka chili i wiśniami i śmietankowe czy kokosowe z wiórkami kokosowymi i migdałowymi-taki zestaw 2x500 ml za 7.85zł i po co głupia kupiłam...i po co jadłam-mogłam nektarynki bo kupiłam 2.5kg-tak mi posmakowały pewnie zjem i nektarynkę dzisiaj...
ale sobie poluzowałam dzisiaj

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 16:32   #483
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny ale jestem wykonczona po dzisiejszych zakupach, szok normalnie brak MOCY , i czuje jak nogi Mnie bolą buuu

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 16:39   #484
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale jestem wykonczona po dzisiejszych zakupach, szok normalnie brak MOCY , i czuje jak nogi Mnie bolą buuu
to szybko nogi może najpierw pomocz w chłdnej wodzie a potem szybko z nogami pod ścianę,ale tak sie połóż by posladkami dotykać na leżąco ściany,npogi wyprostowane na szerokości bioder.

Stary 2011-08-19, 16:44   #485
Wiszkaa
Raczkowanie

Chciałam się zameldować na 4 część ale trafiłam na ten zdublowany chyba wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post28804088
Ale domyśliłam się, że musicie gdzieś indziej klikać no i tu was znalazłam

ania21_21 prosze o dopisanie mnie do listy
Kasia-lat 24 tp. 21.12.2011r. córeczka Emilka wózek jeszcze nie wiem

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 16:51   #486
amarantas
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki. Właśnie wróciłam z zakupów. Byłam też zobaczyć wózki i dowiedzieć się jaki mają stelarz, okazało się że zarówno Tako Ballila i Tako captiva nie mają stelażu aluminiowego tylko ten drugi natomiast pojawił się jakiś kolejny model Tako (nie pamiętam nazwy) był wystawiony w sklepie i on ma w połowie stelaż aluminiowy. Spróbuję poszukać go na necie.

Znalazłam nazwę Tako Lungo
http://www.wozki-tako.pl/

Edytowane przez amarantas
Czas edycji: 2011-08-19 o 16:56
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 16:56   #487
dygotka8
Zakorzenienie

ale sie senna zrobiłąm po tych lodach.......

dziewcyny co myślicie o takim wózku?
http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...755204317.html

Stary 2011-08-19, 17:03   #488
Wiszkaa
Raczkowanie

A u mnie burza, ciemno grzmi i błyska jakby miało się niebo zwalić Miałam dziś sprzątać, ale nic z tego mi nie wyszło. Czułam się jakoś tak wyzuta ze wszystkich sił i leżałam na przemian drzemiąc chyba ze godziny
Teraz moja córcia kopie ile sił, chyba się burzy boi Wogóle zaczęłam odczuwać kopniaczki od soboty i uważam to za jedno z najwspanialszych doznań pewnie się ze mną zgadzacie

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Stary 2011-08-19, 17:26   #489
owieczka86
Zadomowienie

Uciekam dziewczynki poleżeć bo niedługo Tż z pracy wróci, pojedziemy do moich rodziców a wieczorkiem robienie ogórasków kiszonych czeka
Miłego wieczorku i do jutra
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 17:41   #490
rojku
Rozeznanie

No u mnie tez właśnie zaczęło padać, a dla mnie to bardzo nie po myśli, bo dziś płytę wylewają mi w piwnicach...

Wiszkaa zgadza się tu uczucie jest nieziemskie to taki fajny pierwszy kontakt
Stary 2011-08-19, 18:02   #491
Wiszkaa
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie odnośnie tego testu z glukozą. U mnie ma być tak, że mam ją sama w domu wypić i po godzinie przyjść do lekarza. A czytam ze pobrania krwi powinny być dwa, jedno przed wypiciem glukozy Jak to było u was?

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Stary 2011-08-19, 18:04   #492
dygotka8
Zakorzenienie

ja się zdrzemnęlam...mysląłam,że to juz po godzinei 19 jest....
przejadłam się chyba tymi lodami bo mi niedobrze

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnośnie tego testu z glukozą. U mnie ma być tak, że mam ją sama w domu wypić i po godzinie przyjść do lekarza. A czytam ze pobrania krwi powinny być dwa, jedno przed wypiciem glukozy Jak to było u was?
tak jak napisałaś:każda z nas poszła do przychodni i tam dopiero została krew pobrana na czczo,potem wypiła ta glukozę,po godzinie znowu pobranie krwi, i po drugiej godzinei też krew pobrana(jesłi 75g).jeśli 50g to tylko po 1 godz krew pobierali
lepiej się dopytaj bo jakos tak dziwnie-a to w Pl tak??

Stary 2011-08-19, 18:11   #493
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
to szybko nogi może najpierw pomocz w chłdnej wodzie a potem szybko z nogami pod ścianę,ale tak sie połóż by posladkami dotykać na leżąco ściany,npogi wyprostowane na szerokości bioder.
na nożki ta metoda MI POMAGA sama sobie ją wymyśliłam ale widze ze nie ja jedna hehhe

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 18:11   #494
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Słyszałam też o takim sposobie. Wydaje mi się, że przyjmuje się wtedy, że cukier na czczo jest w normie, a sprawdza się jedynie czy ten po godzinie jest ok.
Stary 2011-08-19, 18:13   #495
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
ja się zdrzemnęlam...mysląłam,że to juz po godzinei 19 jest....
przejadłam się chyba tymi lodami bo mi niedobrze

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

tak jak napisałaś:każda z nas poszła do przychodni i tam dopiero została krew pobrana na czczo,potem wypiła ta glukozę,po godzinie znowu pobranie krwi, i po drugiej godzinei też krew pobrana(jesłi 75g).jeśli 50g to tylko po 1 godz krew pobierali
lepiej się dopytaj bo jakos tak dziwnie-a to w Pl tak??
Tak w Polsce. U mnie krew na czczo pobrano na ostatniej wizycie 10.08 i dali mi wtedy tą glukozę 50g. No i 24.08 mam ja sobie rozrobić i wypić o 8.00 a do nich przyjść na 9.00

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Stary 2011-08-19, 18:16   #496
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
A u mnie burza, ciemno grzmi i błyska jakby miało się niebo zwalić Miałam dziś sprzątać, ale nic z tego mi nie wyszło. Czułam się jakoś tak wyzuta ze wszystkich sił i leżałam na przemian drzemiąc chyba ze godziny
Teraz moja córcia kopie ile sił, chyba się burzy boi Wogóle zaczęłam odczuwać kopniaczki od soboty i uważam to za jedno z najwspanialszych doznań pewnie się ze mną zgadzacie
ekstra uczucie ja moją dziś obudziłam rano bo wstaje a ona pierwszy raz śpi to pukam do niej i mówię a ona minutkę później odpukała ale ją kocham jak już z mamusią chce się dogadać to aż mam łezki w oczach ze szczęsćia zadko kiedy mi nie odpuka

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:

mi sie podoba wielkie plusy za możliwosc skladania mało miejsca w aucie zajmie nawet gondolka

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-08-19, 18:20   #497
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
na nożki ta metoda MI POMAGA sama sobie ją wymyśliłam ale widze ze nie ja jedna hehhe
a widzisz,na zajęciach dla kobiet w ciązy tak nam babeczka kazała sie kłaść przy sciaie,a nie tak,że tyłek od ściany leży jakieś 10 czy 30 czy ileś tam cm dalej.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
ekstra uczucie ja moją dziś obudziłam rano bo wstaje a ona pierwszy raz śpi to pukam do niej i mówię a ona minutkę później odpukała ale ją kocham jak już z mamusią chce się dogadać to aż mam łezki w oczach ze szczęsćia zadko kiedy mi nie odpuka

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

mi sie podoba wielkie plusy za możliwosc skladania mało miejsca w aucie zajmie nawet gondolka
te ż uwielbiam kopniaczki-zaraz Małą obudzę bo chyba pzrysnęla po tych lodach
co do wózka to szukam nie za drgiego....a,że się w ogóle nei znam to licze na Wasza ocenę

Stary 2011-08-19, 18:20   #498
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
też tak miałam w poprzedniej ciąży, co prawda pielęgniarki patrzyły na mnie podejrzliwie i poszły dopytać lekarza, czy rzeczywiście tak zlecił
ale uznał, że skoro miałam wcześniej robione już na czczo i było ok, to oszczędzi mi jednego wkłucia

teraz miałam już i przed glukozą i 1h po glukozie - piłam 50g przy pielęgniarkach

tylko bądź rzeczywiście po tej godzinie i najwyżej wepchaj się w kolejkę
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

co do farb, to my mamy dekorala, niby zmywalne, ale niestety nie, zmywa się też farba

Edytowane przez oolong
Czas edycji: 2011-08-19 o 18:21
oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 18:30   #499
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:

dygotka ja mam ten wózek i mogę ci w 100% procentach polecić zresztą nie tylko ja go mam jeszcze witaminka go zamówiła i czeka na dostawę ja mam kolor nr2 a'la jeans

Wiszka witaj w naszym gronie już cię dopisałam do listy

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-08-19 o 18:31
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 18:33   #500
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
a widzisz,na zajęciach dla kobiet w ciązy tak nam babeczka kazała sie kłaść przy sciaie,a nie tak,że tyłek od ściany leży jakieś 10 czy 30 czy ileś tam cm dalej.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

te ż uwielbiam kopniaczki-zaraz Małą obudzę bo chyba pzrysnęla po tych lodach
co do wózka to szukam nie za drgiego....a,że się w ogóle nei znam to licze na Wasza ocenę
Co do wózka ja chcę kupić używany bo mamy ograniczone finanse niestety. Juz patrzyłam na allegro i można cuda niedrogo znaleźć

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
też tak miałam w poprzedniej ciąży, co prawda pielęgniarki patrzyły na mnie podejrzliwie i poszły dopytać lekarza, czy rzeczywiście tak zlecił
ale uznał, że skoro miałam wcześniej robione już na czczo i było ok, to oszczędzi mi jednego wkłucia

teraz miałam już i przed glukozą i 1h po glukozie - piłam 50g przy pielęgniarkach

tylko bądź rzeczywiście po tej godzinie i najwyżej wepchaj się w kolejkę
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

co do farb, to my mamy dekorala, niby zmywalne, ale niestety nie, zmywa się też farba
mam na tę godzinę tzn. na 9.00 wizytę pójdę trochę wcześniej i powiem co i jak miało być

Moja córcia też odpukuje raz ją chyba podrażniłam w coś może w nóżkę to kopnęła tak mocno, ze aż podskoczyłam zdziwiona jej siłą, przecież jest taka maleńka

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Stary 2011-08-19, 18:39   #501
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dygotka ja mam ten wózek i mogę ci w 100% procentach polecić zresztą nie tylko ja go mam jeszcze witaminka go zamówiła i czeka na dostawę ja mam kolor nr2 a'la jeans
ha,no prosze,nawet wcześniej za bardzo nie inetresowąłm się,a trafiłam na taki co Wy macie
a on jaki ma stelaż?? zastanawiam się czy mozna w nim przekładac rączkę i/lub gondole czy co tam innego.chodzi mi o to ze czy dałoby radę tak wózek ustawic by dziecko siedziało twarza do mnie

muszę tż go pokazać-ion wtedy googla i spr czy nie jest wykonany z toksycznych materiałów,itp....

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Co do wózka ja chcę kupić używany bo mamy ograniczone finanse niestety. Juz patrzyłam na allegro i można cuda niedrogo znaleźć
jakbys widziała ciekawe aukcje to moze byś mi pzresłłą linka na pw?
ze względu na to,że troche szkoda mi kasy na wózek to mógłby byc uzywany

Stary 2011-08-19, 18:46   #502
ania21_21
Zadomowienie

dygotka wózek ma regulowaną wysokość rączki, stelaż jest aluminiowy lekki gondolę, sprcerówkę i fotelik możesz wkładać przodem i tyłem do kierunku jazdy także nie ma problemu najcięższy z całego zestawu jest spacerówka ale i tak nie jest tragiczna moim zdaniem tylko się z nią pogniewałam bo się o nią uderzyłam i do tej pory mam śladAkurat siedzę w małej pokoiku i mam go na oku A i jeszcze duży plus ma skórzaną rączkę
Aa nie przekładasz rączki tylko np gondolę albo przodem albo tyłem wkładasz jak chcesz

Akurat jego toksyczności nie sprawdzałam

Przepraszam trochę namieszałam ale dopisuję to co mi się przypomni

Czas edycji: 2011-08-19 o 18:51
Stary 2011-08-19, 18:54   #503
dygotka8
Zakorzenienie

Aniu-odpowiwedziałaś na wszystkie moje pytania
a kupowałas na allegro??bo ja bym chciałą go pomacac przed zakupem...

Stary 2011-08-19, 18:55   #504
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dygotka wózek ma regulowaną wysokość rączki, stelaż jest aluminiowy lekki gondolę, sprcerówkę i fotelik możesz wkładać przodem i tyłem do kierunku jazdy także nie ma problemu najcięższy z całego zestawu jest spacerówka ale i tak nie jest tragiczna moim zdaniem tylko się z nią pogniewałam bo się o nią uderzyłam i do tej pory mam śladAkurat siedzę w małej pokoiku i mam go na oku A i jeszcze duży plus ma skórzaną rączkę
Aa nie przekładasz rączki tylko np gondolę albo przodem albo tyłem wkładasz jak chcesz

Akurat jego toksyczności nie sprawdzałam

Przepraszam trochę namieszałam ale dopisuję to co mi się przypomni
Mi sie ten wózek strasznie podoba, chyba takiego będę szukać

Idę się położyć i popukać do mojej córci

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Stary 2011-08-19, 18:56   #505
dreamnes
Raczkowanie

Dziewczyny a czy robicie plan porodu? Bo mi sie wydaje ze u mnie w szpitalu i tak nie za bardzo nie będą patrzeć na to co im naskrobię ,,, ale najważniejsze , że chciałabym mieć malutką non stop przy sobie i po porodzie niech mi jej nie zabierają od razu...
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...an_porodu.html

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-08-19, 19:00   #506
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Aniu-odpowiwedziałaś na wszystkie moje pytania
a kupowałas na allegro??bo ja bym chciałą go pomacac przed zakupem...
Ja go znalazłam w małym sklepie w Polsce jak byliśmy ja bym o mało nie przeszła i nie zauważyła tylko tż ma dobry wzrok w ten sam dzień go kupiliśmy był ten i jeszcze jeden ale nie wiem nawet jaki to wózek był ale tamten mi podpadł bo miał gąbkę na ręczce a ten ma skórzaną i ogólnie ten wizualnie mi się podobał i lepiej prowadził przejechaliśmy się po sklepie. Lekko się naprawdę prowadzi koła można zablokować żeby nie skręcały i co dobre łatwo jednym ruchem się zdejmują jak ktoś ma mały bagażnik w samochodzie

Jakbyś miała jakieś jeszcze pytania wal śmiało do mnie

Czas edycji: 2011-08-19 o 19:07
Stary 2011-08-19, 19:15   #507
dygotka8
Zakorzenienie

Aniu,a mam jeszcze pytanko-ile za niego zapłaciliście??
jak sobie przypomnę to napiszę w razie co pw

Stary 2011-08-19, 19:17   #508
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Aniu,a mam jeszcze pytanko-ile za niego zapłaciliście??
jak sobie przypomnę to napiszę w razie co pw
od razu ci mówię że jest różnica między sklepem a allegro my daliśmy 1180 zł za niego. Zdziwiłam się trochę że na allegro tak tanio teraz są wcześniej byly chyba o 150 zł droższe

Hmm teraz widzę jeden detal który się różni od mojego wózka ten z allegro u mnie w stelażu tuż nad kołami jest poprzeczna " belka"( nie wiem jak to nazwać przepraszam) a na zdjęciach z allegro tego nie ma może ja mam starszy rodzaj wózka

Chodzi mi o to pod gondolą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 102_0059.jpg (122,0 KB, 31 załadowań)

Czas edycji: 2011-08-19 o 19:28
Stary 2011-08-19, 19:38   #509
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:

ja i Ania21_21 zdecydowałyśmy się na ten model ja na swoj jeszcze czekam, ale zapytaj Ani o szczegoły na zywo z tego co widzialam w sklepie to wysoko gondola, duza i glęboka, skretny, lekki wozek... wszystkie wazne dodatki fakt ze go wybralam świadczy ze same plusy w nim widze :P

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Tak w Polsce. U mnie krew na czczo pobrano na ostatniej wizycie 10.08 i dali mi wtedy tą glukozę 50g. No i 24.08 mam ja sobie rozrobić i wypić o 8.00 a do nich przyjść na 9.00
dziwna sprawa, bo tak jak dziewczyny pisały, nie powinno sie chodzic po glukozie bo ją sie spala i wynik moze byc przekłamany....

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
ha,no prosze,nawet wcześniej za bardzo nie inetresowąłm się,a trafiłam na taki co Wy macie
a on jaki ma stelaż?? zastanawiam się czy mozna w nim przekładac rączkę i/lub gondole czy co tam innego.chodzi mi o to ze czy dałoby radę tak wózek ustawic by dziecko siedziało twarza do mnie

muszę tż go pokazać-ion wtedy googla i spr czy nie jest wykonany z toksycznych materiałów,itp....
ma przekładaną rączke jak najbardziej

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 19:38   #510
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
ja i Ania21_21 zdecydowałyśmy się na ten model ja na swoj jeszcze czekam, ale zapytaj Ani o szczegoły na zywo z tego co widzialam w sklepie to wysoko gondola, duza i glęboka, skretny, lekki wozek... wszystkie wazne dodatki fakt ze go wybralam świadczy ze same plusy w nim widze :P

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

dziwna sprawa, bo tak jak dziewczyny pisały, nie powinno sie chodzic po glukozie bo ją sie spala i wynik moze byc przekłamany....
na szczęście mam mam bardzo blisko do gabinetu więc powinno być ok

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości