|
|
#121 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Delektowanie się kawą to już "old school"?
Cytat:
Powiedzieć ci, co jest prawdziwym lansem? No, to ci powiem - jestem lansiara jak nic, bo ja to po prostu... prawka nie mam. TO jest dopiero czad, każdy ma, a ja nie, taka jestem wyjątkowa |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
ja też prawka nie mam, zaliczam się więc do grona lansiar bez prawka
![]()
|
|
|
|
|
#123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28862196]Albo samej waty używają Powiedzieć ci, co jest prawdziwym lansem? No, to ci powiem - jestem lansiara jak nic, bo ja to po prostu... prawka nie mam. TO jest dopiero czad, każdy ma, a ja nie, taka jestem wyjątkowa Dawniej kobiety uzywaly szmatek zamiast podpasek, praly to i ponownie uzywaly, podobnie jak chusteczki do nosa z materialu... to dopiero byla ekologia. ![]() a jestem szarakiem, mam ta najpospolitsza kategorie B, a gdyby chociaz tam jeszcze A lub E bylo, ale nie... to dopiero bylby lans jezdzilabym po miescie wlasna ciezarowka pomalowana na rozowo.
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
wszystko przy kasie. zwłaszcza w supermarkecie, kiedy pani się pyta, czy ma może pani 37 gr, żeby równo wydać?
a ona ni w ząb. ale burżuj ze mnie.
“I know what I have to do, and I’m going to do whatever it takes. If I do it, I’ll come out a winner, and it doesn’t matter what anyone else does.” -Florence Griffith Joyner- Edytowane przez tarji Czas edycji: 2011-08-19 o 21:04 |
|
|
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
Tarji, dajesz czadu
Rena, wiem, mama mi opowiadała. Czyli wychodzi na to, że kobiety pro-eko wcale lansiary nie są, to wszystko już było... ![]() A w ogóle to ja co, chyba jednak po hipstersku jadę? ciuchlandy to nic, ale... ja sobie sama robię czapki, szale, chusty - nikt takich nie ma. Pffff
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28863053]Tarji, dajesz czadu
Rena, wiem, mama mi opowiadała. Czyli wychodzi na to, że kobiety pro-eko wcale lansiary nie są, to wszystko już było... ![]() A w ogóle to ja co, chyba jednak po hipstersku jadę? ciuchlandy to nic, ale... ja sobie sama robię czapki, szale, chusty - nikt takich nie ma. Pffff [/QUOTE]wiem! o matkoooo, ale z ciebie lansiaaraaaaaaaa! nikt takich nie ma!
|
|
#128 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a co do tych nazw, że lunch zamiast coś do zjedzenia też mnie smieszy ale teraz nawet gó... musi miec ładna zachodnia nazwę |
|
|
|
|
|
#129 | ||||
|
Zakorzenienie
|
LANSUJESZ SIE!
Jak wszyscy pseudoartysci z lustrzankami Sony Alfa, bo tanie, a zdjec nie umieja robic (btw. mojemu TZ jakis 50letni hipster w pociagu ukradl lustrzanke )Ale ladny Cytat:
Z subwaya juz paraduja na ulicy kanapeczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja lubie kawe z Mc Donalds i biore sobie czasem na wynos jak mam ochote i pod warunkiem, ze nie wsiade za 5 minut do komunikacji miejskiej. Ze Starbucksa nigdy nie pilam (ale mam zamiar kiedys sprobowac), na chwile obecna mam 30zl na koncie, wiec nie wydam ostatnich pieniedzy na kawe :P Kiedys zostalam objechana, ze skrytykowalam u Kasi Tusk zdjecia ze Starbucksa z wypadu do Warszawy, bo dla mnie to glupie i dziwne wstawiac zdjecia kawy, jakby ktos kubka z napojem nie widzial. Moja kuzynka 17-letnia tez takie zdjecia wstawia na bloga jak pije Starbucks Frappuccino. No boskie Generalnie nie przeszkadza mi jak ktos pije sobie kawe, i dobra, chce mu sie, to jego d*pa, jego sprawa, ale robienie sobie zdjec w kawiarni, zeby wstawic na bloga uwazam za co najmniej smieszne.
|
||||
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28863053]Rena, wiem, mama mi opowiadała. Czyli wychodzi na to, że kobiety pro-eko wcale lansiary nie są, to wszystko już było...
![]() A w ogóle to ja co, chyba jednak po hipstersku jadę? ciuchlandy to nic, ale... ja sobie sama robię czapki, szale, chusty - nikt takich nie ma. Pffff [/QUOTE]Moze za 20 lat bedzie proekologicznie prac bluzke i ponownie ja zalozyc, bo te nowoczesne beda wyrzucac po jednym przepoceniu. Kto to wie. Moja mama dawniej robila na drutach i sporo mialam rzeczy robionych przez nia jako dziecko/nastolatka. I faktycznie pamietam, ze jedna kolezanka przeszla cale miasto by kupic sweter taki jak moj, w koncu nigdzie nie znalazla i spasowala, skad go mam. No w szoku bylam, bo ja wtedy chcialam miec te swetry ze sklepu. |
|
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
Gdyby tak było, to wszystkie kawiarnie by splajtowały, a wciąż jakoś się trzymają.
|
|
|
#132 |
|
Konto usunięte
|
Rena, w Katowicach do dzisiaj jest sklep, gdzie szydełkują i robią na drutach dwie panie, ceny mają kosmiczne, ale prosperują od lat. Widać - zapotrzebowanie
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Och szajajaba, niestety hipsterów nie wyprzedzisz
http://pokato.net/1457,Jeste%C5%9Bmy...5%9Bmietnikach |
|
|
|
|
#134 |
|
Konto usunięte
|
Musz, no to wyjaśniła się zagadka stulecia - regularnie wystawiam przed dom koło kosza reklamówki z ciuchami i natychmiast znikają. To oni. hipstersi
|
|
|
|
|
#135 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam 3 kubki z Garfieldem... Ale nie wstawię zdjęć, bo byście mi zabrały.
|
|
|
|
|
#136 |
|
Naczelny Hipster
|
Ja mam kubek z Czarodziejką z Księżyca. Jakbym wyszła z nim na ulicę to by wam kubki z logiem poprzeciekały z wrażenia!
![]() Co do lustrzanki! to mam nawet dwie! I kilka obiektywów! Jedna jest nawet analogowa! A ta druga nie jest Sony alfą (zawsze z koleżanką się śmiejemy, że ludzie dzielą się na zwolenników Pentaxa, Nikona i Canona... Ale wszyscy jednoczą się w nienawiści do Sony Alpha )To jak, myślicie, że jak się tak pokażę na dzielni to mój lans obryzga stojących dookola ludzi?
|
|
|
|
|
#137 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Konto usunięte
|
Wy to prawdziwe lansiary jesteście, macie tylko po jednym kubku...
|
|
|
|
|
#139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie widzialam to coffe heaven na Florianskiej.
Ja kawe macdonaldowa lubie i pijam, bo niedroga, maja tez czyste toalety. Co prawda uwazam, ze taki lokal w centrum miasta to przesada, ale w podrozy idealnie. Poza tym mozna taniej niz 5 zl - male capuccino (kawa z ekspressu plus ubite normalne mleko) chodzi tam za 3 zl i jestem jego fanka. Coffe heaven to dokladne przeciwienstwo - drogo i niesmacznie. WIem, ze ludzie sie zachwycaja tymi kawami z syropami, bita smietana, ale ja nie slodze kawy, wiec po co mam pic taka bombe kaloryczna? Pamietam jak w 2004 roku odwiedzilam kolezanke ze studiow w Warszawie (dostala tam prace) i ona do mnie chodzmy do coffe heaven to jest super, tego jeszcze nie ma u nas w Krakowie. No to poszlysmy - drogo, w papierku i naprawde nie warto. Potem odtworzyli to cos u nas, ale nie zauwazylam jakiegos szalu - kilka razy bylam jako przerwa w zakupach w galerii handlowej, gdy sie chcialo na chwile usiasc i pogadac. Starbuck tez drogo, ale nawet nie mialam z kim tam pojsc, jak ide na kawe ze znajomymi, to wszyscy wybieraja klasyke. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28864333]Rena, w Katowicach do dzisiaj jest sklep, gdzie szydełkują i robią na drutach dwie panie, ceny mają kosmiczne, ale prosperują od lat. Widać - zapotrzebowanie [/QUOTE]Na Karmelickiej w Krakowie sa dwa sklepy dla rekodziela - jedno ma pelno wloczek, guzikow, i gadzetow do robienia kolczykow, drugie bardziej do robienia na drutach. Sa od lat i maja sie dobrze, a wiadomo jaki tam jest czynsz (maly sklepik wynajem powierzchni ok 7 tys na miesiac). Wiec na pewno maja obroty. Cytat:
Cytat:
![]() A kubek mam z pieskami, juz sie przyznalam.
|
||
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28862196]Albo samej waty używają Powiedzieć ci, co jest prawdziwym lansem? No, to ci powiem - jestem lansiara jak nic, bo ja to po prostu... prawka nie mam. TO jest dopiero czad, każdy ma, a ja nie, taka jestem wyjątkowa Tyż nie mam i nie zamierzam robić. Ja nie wiedziałam, że to taki lans teraz. Dobrze, że chociaż pozbyłam się roweru Chociaż nie, bo jak teraz wszyscy mają, to lansem jest nie mieć..? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28868479]Musz, no to wyjaśniła się zagadka stulecia - regularnie wystawiam przed dom koło kosza reklamówki z ciuchami i natychmiast znikają. To oni. hipstersi U nas w schronisku dla bezdomnych to cały budynek takich hipsterów.
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
gdy widzę bezdomnych na mieście, to nierzadko (nawet w upał, jak wczoraj), mają np. sweter i jakąś grubą marynarkę z podwiniętymi rękawami na sobie, oprócz tego włóczkową czapkę a'la smerf, np. czerwoną.
zauważam podobne tendencje w ubiorze u młodzieży
|
|
#142 |
|
Pani Buka
|
sorry za OT, ale co takiego strasznego jest w lustrzankach Sony Alfa? ja robię zdjęcia dla przyjemności na wakacjach itd., ale miałam z nimi styczność i nie zauważyłam nic dziwnego
wiem, że są tanie, ale znam też osobę, która od jakichś 20 lat robi świetne zdjęcia i z analogowej Minolty przerzuciła się właśnie na Sony. zresztą czy to nie obiektyw ma większe znaczenie? a co do tendencji, to ja też to zauważam - wełniane rozciągnięte czapki w upał, ogólnie to wszystko jakieś takie porozciągane, sprane... jak ze śmietnika... i do tego kubek kawy na wynos w ręku, tak!
|
|
#143 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiem! Ich poprostu nie stać na nowe ubrania, bo zbierają na kawę ze Starbucksa! |
|
|
|
|
|
#144 |
|
BAN stały
|
O boże, dobrze wiedzieć, że jestem lansiarą, bo codziennie piję kawę w starbie i jeżdżę betą... Słitasnie wręcz
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jednak, już na wejściu wszyscy się na mnie patrzą. Co najzabawniejsze, jestem sama, a wybieram największy stolik, rozsiadam się, wyciągam gazetki, i sączę kawę do oporu. ![]() Niestety, do dyspozycji mam tylko autobus. Nie ubieram się po hipsersku, więc też się nie lansuje. ;( |
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
a ja nawet nie wiem co to jest ten Starbucks,ale jestem staroświecka,może mi któraś wyjaśni o co loto??
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://funny.pinger.pl/m/1293992/kawa-oglupia-d (znalazłam przed chwilą )w telegraficznym skrócie ![]() o i to http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarz...-do-elity.html
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-08-20 o 20:33 |
|
|
|
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
boszzzz mam kubek termiczny ze starbucksa! wstyd mi okrutnie!
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie to głupie są - najlepsza kawa to jest pita na spokojnie, we własnym fotelu, z ulubionego kubeczka / szklaneczki, a nie łykana w biegu z papierowego / styropianowego kubka. Nigdy nie lubiłam pić ani jeść w biegu.
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
kasiencja, moim zdaniem nic nie ma zlego
Po prostu zauwazylam, ze jak ktos chce sie polansowac lustrzanka, to kupuje albo taniego Nikona, albo tania Sony Alfe, a obsluzyc jej nie umie za grosz (grunt, ze fajnie wyglada) tylko robi tandetne przeroby w PS Moj TZ tez mial Sony Alfe (jak wspominalam, ukradl mu ja hipster w pociagu- 50letni jegomosc z wasem), to miala byc taka lustrzanka na start. Dlugo sie nia nie nacieszyl Nie krytykuje Sony jako marki samej w sobie, tylko jakos... zle mi sie kojarzy, bo lataja z nia szalone gimnazjalistki. Dobrze wiesz, ze teraz w kregach gimnazjalno-licealnych jest moda na lustrzanki. PS Ja mam tylko i zaledwie kompakt, a i tak go obsluzyc nie umiem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

) to pewnie jadą na ekologicznych podpaskach wielokrotnego użytku 
Zawsze myślałam, że jak lans to tylko bejcą, ale spoko, przynajmniej mam lansiarski samochód 

)

(zawsze z koleżanką się śmiejemy, że ludzie dzielą się na zwolenników Pentaxa, Nikona i Canona... Ale wszyscy jednoczą się w nienawiści do Sony Alpha