|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |||
kosmitka
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Do tego dzisiaj cały dzionek sama, mężul nie mógl przyjechać. Ehhh.
Cytat:
Dobrej nocki ![]() Cytat:
Mam, po korytarzu. ![]() Cytat:
Wkurza mnie, że dali mi leki na nadciśnienie, jestem po nich śnięta, bo jestem raczej niskociśnieniowcem. Wszystko mnie wkurza! Biegam stale do wc z nerwów. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Uważaj na siebie ![]() Lulla kolorowych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Rozeznanie
|
Nie wiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to znak..że musisz się Tutaj więcej udzielać..a nie po poznaniach i innych takich ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a w łóżeczku jest pościel i w dole kocyk.. pokaż kocyk ![]() Cytat:
dobranoc ![]() ![]() Natka... ja dziś poza hektolitrami malin,seksem i sprzątaniem dorzucałam jeszcze schody (na dół) i ostre rzeczy-pikantne, która coś dorzuci?? hehe
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-19 o 21:59 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3966 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też zmykam spać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | ||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Kolorowych wszystkim, ja sobie jeszcze radyjka posłucham.
![]() ![]() |
![]() |
#3968 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() hehe przetestuje zalecenia Gina ![]() ![]()
![]() |
#3969 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Rzucalam... A nie zygalam ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
kosmitka
|
Jaki tu spokój od wczoraj, aż w szoku jestem.
BordAna jak ciśnienie? Moje mimo leków nadal podniesione, nie wiem, co ze mną zrobią. Do tego mam dziwne uczucie duszności i kołatania, ciekawe czy będzie obchód, bo to sobota, więc nie wiem, czy będą coś ze mną działać czy obserwować (swoją drogą najbardziej wkurzające słowo).
![]() |
#3971 | ||||
Zadomowienie
|
heloł sobotnio i słonecznie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja powiem tak - nigdzie indziej w tym kolorze nie ma? na necie itp? jak nie to ja wzięłabym czerwony, jest bardzo ładny. bo jak w połowie wrzesnia wyjdzie, że tamtego nie ma, a czerrwoney spzredany to klops będzie. a co do taty i i siostry...... współczucie ![]() Cytat:
![]() ![]() miałam napisać o wizycie na porodówce ![]() ![]() aha w trakcie porodu absolutnie nie jesć: - raz ze skurcze powodują nudności no i wymioty mogą się pojawic - dwa, w razie cesarki nie mozna żadnego znieczulenia po jedzeniu dać. z tego samego powodu pijemy malutkimi łyczkami, zwilżamy usta. gdy pacjenta się odwania specjalna kroplówka. generalnie lekarz prosił, zeby słuchac personelu i nie przychodzić do szpitala z własnymi teroiami nt porodu ![]() ![]() ogólnie byliśmy mile zaskoczeni z małżem. w domu nawet łezkę uronilismy, że to tak niedługo i że tam Agatka się urodzi ( oby jeszcze nie, bo nie ma jej gdzie połozyc ![]() aha, lekarz powiedział jeszcze, że teraz już nie dają nikomu 30 h rodzić, żeby np nie obrażać się za kroplówkę z oksytocyną ![]() ![]() bardziej przeraża mnie to, że z obecnego luuuzu nic nie zostanie. a gdzie czas na wizaz będzie. ![]() ufffffffffffffffff może ktos przebrnie ![]()
![]() |
#3972 |
kosmitka
|
Indygo, ja przebrnęłam. Zgadzam się co do żeli pod prysznic czy innych kosmetyków, nie widzę sensu zmieniać czy kupować coś nowego, bez przesady.
W temacie rodzenia już gorzej. Oczywiście, że nie chodzi o to, by męczyć się, rodzić po 30 godzin, ale z opisu Twego wygląda, jakby poród został sprowadzony do jakiegoś mechanizmu, operacji. A jakieś przeżycie to jednak dla kobiety jest, nie można tego odczłowieczać, pozbawiać emocji, wyprać. Tak myślę, nie wiem.
![]() |
#3973 | |
Zakorzenienie
|
Hej
Pogoda dziwna, ochłodziło się, ale jest słońce, noc kiepska ![]() Zaraz jedziemy z Grzesiem do rodziców na cały dzień, mąż zostaje nadrabiać papierkowe zaległości, a wieczorem umówił się z kumplami - przyjeżdża z Irlandii jego przyjaciel ze studiów, który był naszym świadkiem na ślubie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie, lekarzowi nie o to chodziło. bo np póki nic się nie dzieje pacjentkami zajmują się tylko położne. ale np są sytuacje, że mąż wydziera się nie robić cięcia bo w sr mówili, że nie wolno. a to rodzi duży problem, bo skoro chcą ciąć tzn, że jest jakaś potrzeba. słuchać siebie, położnej, zdać sie na jej doświadczenie, a nie na to, co w necie napisali. każda pacjentka jest inna, każdy poród inny, do każdej inne podejście. pytac co się dzieje, jak idzie, ale działanie zostawić profesjonalistom. mówił, że nasze podejście, świadomość tego co nas czeka to połowa sukcesu. ![]()
![]() |
#3975 |
kosmitka
|
Aaa no to inna para kaloszy
![]() Jasne, że cc to nic fajnego, ale czasem nie ma wyjścia - sama jestem nastawiona na Sn, ale wiem, że może być z tym różnie. Nasza położna taką sytuację opisuje jeszcze bardziej obrazowo - ona jest prezesem, a ja pracownikiem. I taki układ ról jest w trakcie porodu ![]()
![]() |
#3976 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() dziewczynki, a jak się dogadujecie z informowaniem o tym, że rodzimy i maluszki już na świecie? może wrześniowe w pary z październikowymi powinny się dobrać? ![]()
![]() ![]() "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-08-20 o 07:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A w ogole to dzien dobry ![]()
![]() |
#3978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tytuł wątku dla was " Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy ![]() Gdzieś widziałam ten tytuł juz Cytat:
![]() coś tam z wisiołka jeszcze dostałam smsa od koleżanki ze szpitala ... urodziła bliźniaki ![]() obudziłam się dziś po 2,5 godzinach snu w nocy poszłam siku i byłam wyspana, ja nie wiem co się dzieje z moim organizmem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i co kupisz drugi komplet??? ![]() a ja jakaś wkurzona jestem, taka się obudziłam. i nie wiem co mam zrobić, na małża już nie krzyczę, żeby znowu melisy przeze mnie pić nie musiał ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3980 |
Zakorzenienie
|
patrz chyba kupie ale samą poszewkę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a Stasio za róż się nie obrazi ![]() ja w końcu pościel zamówiłam, z AMY. wybrałam inny kolorek, mężowi inny odcien się podobał. no i okazało się, że tego "mojego" materiału w fabaryce zabrakło, dłuugo nie będzie no i wzięłam kolorek małża. najbardziej mi na jakości zależy. aha kupiłam komplet full wypas 14-elem za 350 z przesyłką, u nas w sklepie dziecięcym 5-elem kosztuje 369 ![]() moja taka kolor blue adriatica http://allegro.pl/amy-zyrafka-14el-g...728443750.html
![]() |
#3982 | ||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to musisz koniecznie jeszcze pościel kupić ![]() Indygo widziałam tą pościel na żywo i jeśli będzie takiej jakości jak w sklepie to będziesz zadowolona ![]() Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-08-20 o 08:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę kupować a co ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 |
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki, na szybko przeglądnęłam ostatnią stronę co by sprawdzić czy żadna się nie rozpakowała
![]() na razie nie nadrobie, może wieczorem. Teraz śmigam do teściów, pomóc im w przeprowadzce, a jutro jedziemy na te targi do Wrocławia ![]() No i jutro mamy pierwszą rocznicę ![]() ![]() Miłego weekendziku laseczki ![]() ![]()
![]() |
#3985 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- a dziękuję ![]() Cytat:
no rok temu fryzjer, strojenie się w białą suknię i weselicho, a tu brzunio i tematy porodowe ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3986 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
wczoraj jakos padłam i juz nie zdazyłam z wami popisac hehehe ![]() kochane kocyk to ten z lidla z kubusiem, nie mam jak zrobic fotki bo przecie mam zepsutyy aparat a telefonem wyłazi be ![]() ładna pościel z Amy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Zakorzenienie
|
![]() No to sobie nie pospałam. Rano tż o 6 mnie ściągał na buziaka bo jechał do tego całego Szczyrku a później przez około pół godziny tato narzekał na ekipę i łazienkę a drzwi mamy ściągnięte i wszystko słyszałam- tak więc nici z nacieszenia się całym łóżkiem ![]() Nie nadrobiłam nic. W ogóle nie miałam wczoraj głowy, mam nadzieję że nikt nie urodził ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Zakorzenienie
|
Witam. Podczytuje Was od dłuższego czasu i muszę coś sprostować. Jeśli wasi mężowie wezmą urlop ojcowski w tym roku to należy im się tylko tydzień a jeśli w przyszłym to dwa tygodnie. Mam termin na 10 października, córeczka Zuzia będzie i chyba to najwyższy czas żeby się ujawnić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() aha byłam wczoraj w tesco nastawiona na promocje pampersowe ![]() ![]()
![]() |
#3990 | |||
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Pytałyście o usg.Mój gin ma zwykłe i 3d, twarzyczke podglądaliśmy w 3d. I tak się ciesze, że się udało mu się to teraz wykryć, przynajmniej się nastawie psychicznie,wcześniej o tym poczytam co później z tą wadą można zrobić i jak leczyć. Jakby wcześniej mi się zaczeła akcja porodowa, to moge urodzić jeszcze naturalnie, a CC 5.09 dopiero wtedy, ponieważ mój gin uważ,że im bliżej terminu tym lepiej dla dziecka, więc nie ma co wcześniej robić.Ha!-od 1-4 września jest na urlopie, bedą jaja jak mnie wtedy zmognie ![]() Już widze te zatroskane spojrzenia sąsiadek i rodzinki jak zobaczą mojego synka ![]() ![]() Czy któraś z Was wyrywała zęba w ciąży??Ząb dosyć mi się rusza, zastanawiam się, czy wyrwać go teraz czy po porodzie.Dla mnie wizyta u dentysty jest tak samo stresująca jak same cc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Do podkreślonego: Właśnie zzo,ma te minusy co napisałaś, plusem jest,ze widzisz od razu dziecko, masz możliwość przytulić, jednak zająć się dzieckiem nie ma możliwości przez najbliższe 12h od cc. W ogólnym znieczuleniu minusem jest to,że jesteś nieświadoma tego co się dzieje, nie widzisz od razu dziecka.Plusem, że pare godzin później możesz już wstać i zaglądać do dziecka, a jak się w miare dobrze czujesz wziąść malucha na noc do siebie. Cytat:
![]() Fistaszek-witam nowa mamusie ![]() uciekam ![]() ![]()
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. ![]() Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-08-20 o 09:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.