|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
u mnie wesele gdzies tak na 180 osób może uda sie mniej
bo wiadomo że zawsze te kilka osob odpadnie, poprawiny też robimy pewnie bedzie kolo 100 osob no i będziemy miec w poprawiny tez orkiestre![]() sukienke myslałam kupic jakas krotka do kolan i uniwersalna zeby potem jeszcze gdzies zalozyc
|
|
|
|
#3332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3333 |
|
Raczkowanie
|
Co tam dziewczynki? Mój TŻ wymęczony właśnie zasnął
a ja nie mogę spać i postanowiłam Was odwiedzić
|
|
|
|
#3334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3336 |
|
Rozeznanie
|
ja niedawno powiesiłam pranie
i w nagrodę zjem sobie jeszcze kawałeczek ciasta ![]() a tak w ogóle to rozmawiałyśmy o poprawinach i sukienkach poprawinowych |
|
|
|
#3337 |
|
Raczkowanie
|
To smacznego ;p u Nas poprawin nie będzie, tylko wesele do białego rana
mam nadzieję, że wszystko się uda
|
|
|
|
#3338 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() aha i też bez poprawin |
|
|
|
|
#3339 |
|
Raczkowanie
|
ale tu cichutko o tej porze
|
|
|
|
#3340 |
|
Zadomowienie
|
Moja godzina pisania posta przebija chyba dotychczasowe rekordy
Jestem tak zmęczona pracą, że nie mogę spać... Paulinka_: dziękuję za miłe słowa ![]() kilianna: a czy ten specyfik dr beckmann zadziała na koszulkę z nadrukiem (była biała, ma czarny nadruk i teraz jest majtkowo-niebieska z czarnym nadrukiem )Kicia - super rocznica ![]() M_ilka: super stylizacja, gratuluję "wielkiego dnia" ![]() Pisałyście o lampionie życzeń: ja mam złe doświadczenie z tym, puszczaliśmy z TŻem nad morzem i na trzy lampiony tylko jeden poleciał do góry. Każdy puszczaliśmy innego dnia i na prawdę zgodnie z instukcją, przy bezwietrznej pogodzie ![]() U mnie i TŻa różnica wzrostu to też ze 20 cm, butki będę mieć 12 cm obcas (w tym 2 cm koturna), bo chce Mu podczas przysięgi patrzeć w oczy ![]() Poprawiny- u Nas są ![]() Liczba gości i zaproszenia: w grudniu moja kuzynka (ma niezwykły talent plastyczny) zrobi dla Nas zaproszenia, które rozdamy w styczniu i lutym. W zaproszeniu jest napisane, że "W celu potwierdzenia przybycia skontaktujemy się z Państwem/Panią/Panem początkiem maja" (ślub w lipcu, no a treść zaproszeń mam już od dawna gotową na kompie), bo mamy 120 gości i trzeba ich wszystkich potwierdzić samemu-jak nie zadzwonię to się nie dowiem, czy będą. Takie już mamy rodziny Na dobranoc napiszę Wam śmieszną sytuację o depilacji: byłam u TŻa, była tam Jego siostra i Jej koleżanki, usiadłyśmy w ogrodzie i gadałyśmy o depilacji: co lepsze na lato, co kogo uczula i co kto stosuje. A że siedziała z Nami babcia TŻa (TŻ też oczywiście) to usłyszałyśmy od Niej małe kazanko o depilacji - coś w stylu: "Jak byłam młoda to miałam śliczne, wręcz piękne długie czarne włoski na nogach. One oznaczają siłę, że kobieta podoła mężczyźnie i wszystkim się te moje włoski podobały" ![]() Ohyda Dobranoc laski PMki
|
|
|
|
#3341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3342 | |
|
Zadomowienie
|
Nie dam rady się odnieść do wszystkiego :P
Kiciu, możesz podać linka do sprzedawcy? nie widziałam ich nigdzie..... co do zapraszania to my wstępnie planowaliśmy rozdawać zaproszenia w lutym/marcu i odpowiedź do 1 czerwca, ale jeszcze przemyślę, czy nie lepiej wcześniej, choć mi nic nie wiadomo o limicie minimalnym gości na sali ale na pewno są osoby które chciałabym zaprosić, a nie mogę z powodu finansów, więc jak dużo odpadnie to chciałabym "doprosić" kogoś...ale jeszcze nie wiem jak to rozwiązać żeby było uprzejmie i bez jakichś dramatów, obrażania się itd.na liście jest około 80 osób, ale jest duże prawdopodobieństwo że część osób nie będzie miała osób towarzyszących, jest część rodziny z Niemiec która raczej nie przyjedzie (młodsze pokolenie) no i osoby z rodziny TŻeta, które już nie chodzą na wesela - choroba i niemal na pewno odmówią. Ale lista gości nie jest jeszcze 100%, bo moja mama się czepia i wtrąca ;/ Cytat:
co do poprawin to u nas nie ma takich typowych, myślę, że dla przyjezdnych będzie przyjęcie w ogrodzie TŻeta lub mojej babci
|
|
#3343 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
ja tam spędzę go raczej w domku..
|
|
|
|
#3344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale pewnie z personalizacją weźmiemy ślicznie to wszystko razem wygląda ![]() u nas nie będzie co do zaproszeń to my zamierzamy wysłać/dać jakoś tak na 3 m-ce przed ślubem, a potwierdzenie pewnie tak na około 1 m-c, ewentualnie 1,5. Mamy wesele na 60 osób, więc wiekszosc powinna potw, tylko najgorsze jest żeby wyczaić kto przyjdzie z os. tow a kto nie, bo wtedy liczba zmaleje, jak pare os. przyjdzie bez. |
||
|
|
|
#3345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuzyn też kiedyś zapraszał wszystkich na takim zjeździe, tylko że na Wielkanoc ![]() My jeszcze nie wiemy. Ja nie chcę, ale Tż coś tam wspominał że muszą być. Ja osobiście też wolę wesele do białego rana, a na drugi dzień dla przyjezdnych jakiś grill jeśli pogoda dopisze. Cytat:
![]() My będziemy zapraszać gdzieś w czerwcu, a potwierdzenie chcemy dostać na początku sierpnia. Szkoda, że nie ma większych świąt w czerwcu to też bym za jednym zamachem zaprosiła prawie całą rodzinę
|
|
#3346 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bardzo mi się podobają te zaproszenie. Cytat:
|
||
|
|
|
#3347 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Link do sprzedawcy tamtych zaproszeń moda.allegro.pl/listing.php/user?us_id=22168823 A ja się wczoraj troszeczkę zdenerwowałam. Po pierwsze mieliśmy jechać podpisać umowę z zespołem ale facet stwierdził że my jesteśmy prawie jak rodzina nie mamy się czym martwić jesteśmy zapisani na pewno będą grać a umowę podpiszemy w następnym roku a zadatku nie chcą bo oni i tak mam zeszli kilka stów z ceny i potem przy rozliczeniu będzie łatwiej. Na tym weselu w październiku ma być brat szefa tego zespołu to ciotka powiedziała że jak nie wierzymy to z nim mamy gadać. Ale tu nie chodzi o to wierzy czy nie tylko wiadomo jak to jest jak się coś czasem na słowo załatwia. Jedynie mnie pociesza to że ponoć wokalista tego zespołu śpiewa jeszcze lepiej niż 3lata temu. Muszę skombinować jakąś płytę z wesela na którym ostatnio grali. Druga sprawa to to że zaczynają mi się goście wpraszać na wesele. Córka brata mojego uwaga pradziadka dowiedziała się iż szykuje się u nas wesele i kazała przekazać ciotce że ona chce przyjść a argument tej ciotki która mam to przekazała "tylko nic nikomu nie mówcie ale ona daje fajne i drogie prezenty". Założe się że na weselu w październiku będzie ta wpraszająca się coś gadać eh i co w twarz mam jej powiedzieć że jej nie zaproszę? Kobietę widziałam dwa razy na oczy na dwóch weselach. Nie powiem fajna z niej babka ale żeby się wpraszać
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
a macie już jakieś zaczątki, czy działkę?
|
|
|
|
#3350 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jednak co umowa to umowa, a już się zdarzyło, że na forum ślubnym czytałam jak taki zespół "po znajomości" jednak odwołał swój udział ![]() Co do drugiej sprawy, ludzie są zabawni córka brata pradziadka to jakaś siódma woda po kisielu, tym bardziej, że ją tylko dwa razy widziałaś
|
|
|
#3352 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie Wam, my mamy działke, ale wygląda póki co jak busz, jest tak zarośnięta i budynki gospodarcze na niej stoją, więc się będzie trzeba przy niej narobić
|
|
|
|
#3354 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3355 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie po dłuugiej przerwie
![]() Po pierwsze witam wszystkie nowe PMki których jeszcze nie miałam okazji poznać .U mnie przygotowania powoli ruszają do przodu. Teraz do Naszego ślubu został rok i 5 dni i trzeba zacząć myśleć o kolejnych sprawach ślubnych. Dziewczyny ja się zakochałam!! Zakochałam się w sukni ślubnej! Jestem tak strasznie podekscytowana, że gdybym miała 2tyś to już bym ją jechała kupić . W załączniku możecie moją nową miłość podziwiać. Teraz tylko trzeba wybrać się na przymiarkę bo nawet nie wiem czy taka suknia do mnie pasuje... Ale trzeba być dobrej myśli.Dzisiaj mamy kolejne spotkanie moich rodziców z rodzicami mojego TŻa także szykuje się bardzo miły wieczór . Myślę, że poruszymy wiele ważnych kwestii a mnie ten ślub tak cieszy, że cały dzień chodzę uśmiechnięta gdy pomyślę o tym spotkaniu.Razem z moim R. zastanawiamy się nad wieloma ślubnymi szczegółami. Kolorystyka już wybrana- będzie to kolor bordowy. Myślę, że za niedługo przedstawię Wam pomysł dekoracji sali bo już 3/4 mam obmyślone. Podziękowania dla rodziców/starostów/babć i dziadków/chrzestnych też już mamy wymyślone jednak ciągle co do jednej sprawy nie jesteśmy pewni dlatego opowiem o tym później. I to wszystko co chciałam napisać w tym pierwszym poście po 3-miesięcznej przerwie w wizażowaniu
|
|
#3356 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam czas ![]() z zespołem faktycznie trochę dziwna sprawa, rozumiem Twoje zdenerwowanie, ja też lubię mieć pewność co do załatwianych spraw.... a ta ciotka klotka..... Cytat:
to miłego dzionka
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
no naprawdę świństwo..
Cytat:
![]() Ale jestem ciekawa zdjęć z przymiarek Tenebrosy i Chatki
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mi się śniło dziś moje wesele na którym nie pojawiła się żadna moja kumpela większość zapomniała przyjść i biegałam między domami żeby je zaprosić
|
#3360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zaczynam podejrzewać, że tylko ja tak powoli się do wszystkiego zabieram.....gdzie mi tam myśleć o zaproszeniach, czy wystroju sali tzn może i myślę, ale te kwestie są dla mnie mega odległe
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

bo wiadomo że zawsze te kilka osob odpadnie, poprawiny też robimy pewnie bedzie kolo 100 osob no i będziemy miec w poprawiny tez orkiestre

a ja nie mogę spać i postanowiłam Was odwiedzić
i w nagrodę zjem sobie jeszcze kawałeczek ciasta

a zadatku nie chcą bo oni i tak mam zeszli kilka stów z ceny i potem przy rozliczeniu będzie łatwiej. Na tym weselu w październiku ma być brat szefa tego zespołu to ciotka powiedziała że jak nie wierzymy to z nim mamy gadać. Ale tu nie chodzi o to wierzy czy nie tylko wiadomo jak to jest jak się coś czasem na słowo załatwia. Jedynie mnie pociesza to że ponoć wokalista tego zespołu śpiewa jeszcze lepiej niż 3lata temu. Muszę skombinować jakąś płytę z wesela na którym ostatnio grali.