|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biorę tabletki i NIE jestem w ciąży, czyli wątek ANTYschizowy ;) CZĘŚĆ II
Juliette, mam w domu Ketonal, nawet Forte. Brałam go 3 lata na bolesne miesiączki, już nie chcę. Po operacji dojść do siebie nie mogłam. Co prawda odstawiłam go na 4 miesiące przed nią, ale nie pomógł mi już przeciwbólowo po takim zabiegu... :-/ Teraz leczę się Nimesilem (lekarka wyszukała mi zamiennik) i ewentualnie Apap Extra. Wystarcza.
Właśnie na zęba poza antybiotykiem stosuję ten Apap. Pomaga, ale nie dłużej niż godzina-dwie. Dzisiaj rano jest trochę lepiej, nie pulsuje ten ból, ale obudziłam się z wrażeniem opuchniętego zęba. U mnie ósemki ładnie się wyrżnęły. Nie ma potrzeby wyrywania, bo mają dość miejsca i już nie rosną. Za wysokie to nie są, tak płytko wystają, ale może taka ich uroda po prostu. Demo, różne skutki pojawiać się mogą różnie. Moja przyjaciółka stosuje tabletki już 8 miesięcy i dostała w zeszłym miesiącu plamienia po krwawieniu, tak ni zowąd. To była jednorazowa sprawa. @up haha Dzięki!
|
|
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
Lia89 właśnie nie pomyślałam no ale wzięłam już dwie na raz to nie będę robić przerwy
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
ketonal mi zepsuł krew, jak brałam kiedyś przed operacją
|
|
|
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
Różnie organizm odczuwa anty.ja np. miałam teraz krwawienie ogl mam 4 dni dziś jest 5 i mam plamienie;/// kurczątko czemu teraz akurat dzisiaj wyjerzdzam i 15 godz jazdy autem a tu takie coś ;/ a dodam że jestem po 4 opakowaniach tabl.mam nadzieję że do jutra to zniknie(zaczynam 5 opakowanie)
Edytowane przez XxCzarnotkaxX Czas edycji: 2011-08-20 o 13:04 |
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem po 4 opakowaniu.
|
|
|
|
#936 |
|
Zadomowienie
|
Ja od jakiegoś czasu zaobserwowałam przykrą zmianę. Zawsze zmagałam się z trądzikiem. 2 lata temu leczyłam się u dermatologa i przeszło. Potem zaczęłam brać tabletki i efekt się utrzymywał prawie do tej pory. Cieszyłam się, bo dermatolog powiedziała, że widocznie hormony trzymają w ryzach moją cerę. Niestety od jakiegoś czasu znów mnie wysypuje. Nie tak jak kiedyś, ale jednak. Głównie drobne grudki itp. Męczące to
Chyba znów muszę się udać do dermatologa.
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
No to krwawienie nie przyszło... Ech. Do kitu mam dzisiejszy wieczór. Jeszcze ciasto mi nie wyszło, zakalec z niedopieczonym spodem. A piekłam to samo dwa dni temu i było pyszne.
![]() Edycja: Wiedziałam, że jak wstanę rano to będzie lepiej. Krwawienie przyszło i chyba będzie na zmianę teraz witało wieczór 4 dnia/ranek 5 dnia. Może upiekę jeszcze jedno ciasto. Ból mojego zęba trochę przeszedł, ale nadal mam nieziemską rankę dziąsła. Jadę jutro do dentystki. :-/ Edytowane przez Lia89 Czas edycji: 2011-08-21 o 09:06 |
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
To ja się przyłącze. Tabletki biore od kwietnia. Raz schizowałam że jestem w ciąży, zupełnie bezpodstawnie. Teraz znowu mi się załączyło Od czwartku mam przerwę w braniu tabletek. Do dzisiaj okresu nie dostałam... Wybijcie mi z głowy moje głupie myślenie
|
#939 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie dobrze.Cytat:
Dziewczyny, w regulaminie forum jest kilka wzmianek o tym, że przy każdym poście niby to jest ikonka z [!] i to oznacza "zły post". Można ponoć w to kliknąć, jak ktoś spamuje itp. Możecie mi pokazać, gdzie to jest, bo ja nie widzę
Edytowane przez _Juliette_ Czas edycji: 2011-08-21 o 10:58 |
||
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że zastąpiono to przyciskiem "zgłoś".
Shinn... ja przerwę miałam od środy. |
|
|
|
#941 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się też tak wydaje. Ale oczywiście regulamin pozostał bez zmian.
Pytam, bo denerwują mnie ostatnio moderatorzy. W jednym wątku, w którym młodziutka dziewczyna pyta o pierwszą wizytę u ginekologa, bo ma jakiś problem, ogłosił się w poście jakiś niby-lekarz, zaprasza do siebie (pisząc samymi wielkimi literami, co też jest w regulaminie, ale cóż...), podał telefon. Pomijam fakt, że reklama na wizażu jest płatna. Pomijam też fakt, że gdyby to był porządny lekarz, to nie ogłaszałby się w taki sposób. Ale krew mnie zalewa, że nikt nic z tym nie robi, niechby to był chociażby jakiś pedofil, albo ktoś w ten deseń! Ktoś mógłby zadzwonić do niego, myśląc, że to naprawdę lekarz, mimo że ten człowiek jest niezweryfikowany w żaden sposób i nie wiadomo kim jest. I mogłoby się stać jakieś nieszczęście, ale po co dawać takiemu bana, niech biega samopas.
|
|
|
|
#942 |
|
Przyczajenie
|
hej,
wyjeżdżam zagranicę na pół roku, mój ginko wypisał mi 2recepty(6opakowań) na narayę, ale dzisiaj obliczyłam, że zabraknie mi na 2tygodnie:/ już nie zdążę pójść na wizytę do mojego ginko(2tyg sie czeka), czy lekarz rodzinny może mi wypisać receptę na tabletki anty? |
|
|
|
#943 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie jest pierwsze krwawienie
![]() i muszę powiedzieć, że niespodziewałam się, że z tabletkami będę się czuła o wiele wiele pewniej! po prostu zero schizów!
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale chyba jest dobrze... Brzuch mnie boli, nerki mnie bolą i jakby lekkie plamienie się pojawiło
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
I ja krwawię z Wami
Tyle seksu było, kocham tabletki
|
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam ale mnie rozwaliłaś ![]() A mojego tż'ta nie maa
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
mój tydzień temu wyjechał, jeszcze tydzień
:beczy:i właśnie miał awanturkę (humorki okresowe się włączyły ) że był nad jeziorem 3h i się gapił na pewno na laski (dziś ma wolne, ale nie opłacało się mu wracać z delegacji)
|
|
|
|
#948 |
|
Rozeznanie
|
Jak to mówi przysłowie "Z facetem źle, a bez faceta jeszcze gorzej :P
|
#949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czasami to siebie aż nie cierpię z tego powodu. Tak jakbym mu nie ufała. A to nie tak.. Tylko mam cholernie obniżone poczucie własnej wartości i sama myśl, że popatrzył na jakąś inną to.. ![]() Głupia jestem czasami ![]() Cytat:
Chociaż praktycznie przez 2lata widujemy się prawie codziennie (wspólna grupa na studiach i normalne widywanie) to mi jest źle jak wychodzi
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem ze swoim już prawie 9 miesięcy, a nie poczułam jeszcze uczucia zazdrości. Kiedyś bywałam zazdrosna i myślę, że wynikało to z własnego niedowartościowania, jak i niepewności związku.
|
|
|
|
#951 |
|
Rozeznanie
|
Ja ze swoim ukochanym jestem prawie 6 lat a nadal jestem o niego straaaaasznie zazdrosna
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tż zawsze się wkurza i mówi "boshhh znowu przez ten okres, no ale w sumie wazne ze przyszedł "ja tez o głupie zwyczajne spojrzenie Cytat:
|
|||
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
![]() Lia89 podobno nie piecze się ciasta ani podobnych rzeczy jak się ma okres normalny i takie krwawienie jak my z tabletek bo podobno nie wychodzi i rzeczywiście tak jest ![]() a co do zazdrości mój chłopak się pogniewał na mnie właśnie ![]() bo chciałąm go zabrać do kina ale napisał że jest zmeczony no to ja sama sobie na zakupki do galerii poszłam i przy kinie spotkałam kumpla ztechnikum przyjaźniliśmy się kiedyś ale teraz raczej kontaktu nie utrzymujemy wrecz sporadycznie i on też szedł do kina i w sumie wylądowaliśmy razem tam, i powiedziałam swojemu że byłam w kinie z kolegą a on już do mnie zawanturą... przecież specjalnie się z nim nie umówiłam poza tym mój TZ nie chciał więc nie wiem o co ma pretensję
|
|
#955 |
|
Rozeznanie
|
sto lat mnie tu nie było, bo wyleczylam się ze schizowania. Do czasu kiedy prawie bym pomineła tabletke. W pierwszym tygodniu bardzo można powiedziec intensywnym. W środe po wielu wielu stosunkach tabletke wzięłam wieczorem na pewno po godzinie 17, bo o tej godz jeszcze byłam na mieście, myśle ze mogłaby to być 18-19 gdyż o tej byłam w domu już. Nastepnego dnia wieczorem dopadło mnie takie zmęczenie, ze nie byłam w stanie nic zrobic łącznie z zażyciem tabletki.
Następnie miałam sen, że jestem w ciąży to było bardzo bardzo dziwne, wiem, ze bardzo tej ciazy nie chciałam, dlatego pewnie obudziłam się z tego "koszmaru" po 4. Jak dobrze myśle, mineło 11 godzin albo i mniej, na pewno nie ponad 12. A ja nadal panikuje Chyba wole już schizować rutynowo, niż teraz na maxa przez własną głupotę. Pierwszy raz taka sytuacja. |
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
keeendy, no co Ty. O.O Pierwsze słyszę. Nie zwróciłam na to wcześniej uwagi. Chociaż wiem, że nie powinno się wtedy farbować włosów. Nie próbowałam. I wiesz, faceci już tacy są... Pewnie każdy TŻ by tak zareagował - ja zresztą pewnie też, gdyby mój coś takiego zrobił. No ale to nie było knute, wyszło przypadkiem - tylko weź to zrozum, kiedy przytrafi się TOBIE.
|
|
|
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
Super temat. Mam nadzieje, że mogę się dołączyć do rozmowy
|
|
|
|
#958 |
|
Rozeznanie
|
W czasie okresu także nie powinno sie robić żadnych wegów, bo niestety pójdą na stratę
U mojej mamy tak było jak robiła ogórki :PCiekawe od czego to zależy... LusciousElegance jak jesteś pewna, że nie minęło 12 godzin od terminu wzięcia tabletki to nie masz co panikować
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
i nie wolno robic pasemek bo wychodzą żółte
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
A co to są wegi? Pierwsze słyszę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.

Dzięki!

:beczy: