|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
Cytat:
![]() Na zbicie daje się od 38,5, ale mi pielęgniarki mówiły na szczepieniu, że można dać profilaktycznie na noc, aby spokojnie przespała - to jednorazowo nie zaszkodzi, a może pomóc. Biedna Lenka - oby szybko jej przeszło ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed chwila znowu się obudziła i rozpłakała, wiec ja zaniosłam jednak do salonu. Potrzeba jej bliskości.
|
|
#3933 |
|
Rozeznanie
|
papa, mam już mojego małżowinka
|
#3934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znowu mamy polowanie na komary bo kupilismy fogo ale mamy podlaczone tlyko w sypialni. Na razie zabilismy 5 ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
wykorzystaj go;p
|
|
#3935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3936 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do mm to tak jak napisalas - woda z obu porcji -210ml Cytat:
![]() Cytat:
za przekrecanko!Ja sie nie martwie, bo jak zje to jest radosny i gadatliwy i widze, ze rozwija sie prawidlowo, a nawet moze za szybko, bo taki duzy juz jest a ja caly czas mam go w pamieci, takie okruszka 54cmCytat:
![]() Cytat:
Alez fajna parka A jakie spojrzenie zdziwione Lenka strzelilaCytat:
Usypianie Nina trwalo dzis cale 10 minut O 21 juz kimal w najlesze, mimo ze balam sie, ze jak kapiel mial 2h pozniej niz normalnie to bedzie wydziwial a tu prosze - chyba nadal ta szklanke mleka mial w brzuszku Ale z piersi jeszcze pociagnal, no bo jak tak bez kolacji spacA ja tez juz uciekam lulu, bo padnie ta jestem po wodnym aerobiku ![]() Dobranoc wszystkim i zycze spokojnych, przespanych nocy
|
|
#3937 | |||
|
Raczkowanie
|
Wanilko doczytałam teraz
dla Nadusi za obrotyCytat:
![]() moja ginekolog oceniła za to bardzo trafnie, tylko wtedy było to dla mnie niewyobrażalne na ostatniej wizycie tak ok.3 tygodni przed terminem porodu powiedziała, że jak na jej oko to terminu nie doczekam i w ciągu 2 tygodni urodzę jakoś to do mnie nie dotarło a rodzić pojechałam w następnym tygodniu od wizyty (na 2 tygodnie przed terminem) gosiawolna sytuacja nie łatwa, ale trzymaj się po burzy zawsze wychodzi słońce ![]() a z synka uroczy chłopak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sporo miejsca jeszcze Zosia ma w gondolce
|
|
|
#3938 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ktoś gdzieś wypatrzył? dobrze, ze po szczepieniu ok i się uśmiechała ![]() pewnie się bardziej wystraszyła niż ją bolało Cytat:
![]() Cytat:
![]() może im nie mówisz ale założę się, że wyraz twarzy widzą a z Lenki cudowna uciekinierka z maty ależ zapozował ![]() Cytat:
jak sama to zrobiła tzn. że była już gotowa a w związku z tym, że ma takie silne mięśnie grzbietu to miałam tylko przez jakiś czas ćwiczyć z nią brzuszek żeby zaczęła dźwigać nóżki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla LenkiCytat:
zastanawiałam się właśnie czy są parasolki, które się rozkładają bo też planuję kupić w przyszłości ale jeśli się rozkłada to można zakup przyspieszyć ![]() a co do dziadków nic dziwnego, że walczą na co dzień mają Was tak daleko ![]() czytam, czytam i doczytać nie mogę...eh lecę spać do jutra
|
|
|
#3939 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje za mile komentarze o malym
i wogole za pomoc |
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
kwartalinka-jak najbardziej sa w pl siatki do ciumkania owocow, na alle mozna zamowic, w tesco tez widzialam.
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajnie! taka różnica wieku mi się podoba
![]() ale mój tż powiedział ,że za 10 lat bedzie za stary już ;p
|
#3942 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() nawet w miarę wyspani Dzisiaj Krzysiem zajmuje się mój mąż. Jutro też. Ja tylko obsługuję jadłodajnieale fajnie wyglądają razem, a jaki brat szczęśliwy ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
my jeszcze w 68
74 za duże, chociaż to dziwne bo on długaśny jest.. ale powoli robię zapasy ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- dziewczyny na Citydeal są body 7pak Marks&Spencer za 39 zł zamiast 89 zl , kliknelabym ale jakieś takie nijakie, dla dziewczynek fajne wzorki a dla chlopcow byle co, wiec odpuszczam ;-)
|
#3944 | ||
|
Zakorzenienie
|
W roczek bedzie ci pol litra pil;p
Cytat:
Lenka po szczepieniu jest ok nie marudzi, ale ma czerwone, spuchniete udka... Cytat:
U nas nocka ok od 21 do na oko 5-6(nie wiem bo tz karmil;p) i pozniej okolo 8.45 ale gadala w lozku wiec myspalismy do 9.30
|
|
#3945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To na zdjęciu,z Wójcika-dobrze,że je w porę wyciagnęłam z szafki i przymierzyłam,bo by wyrosła i nawet nie założyła.Szymelka fajne dzieciaki
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-08-20 o 10:34 |
|
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
body fajne, ale rzeczyiwiscie jzu na styk;pJak dajecie zdjecia w gondolkach to wydaje mi sie ze wasze dzieciaczki takie kruszynki, a moja jakas duza hehe, to tylk dlatego, ze nigdy w gondolce nie jezdzila;p.
|
|
#3947 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 74 niektóre są dużo za duże, a niektóre tylko troszkę, 68 w sam raz, ale widać, że zaraz zaczną być przymałe... Krzysiowi jeszcze rozmiarów dodają pieluchy wielorazowe, one są większe od pampersów Cytat:
|
||
|
|
|
#3948 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie widzę nigdzie tych body. Mogłabyś podać link Cytat:
![]() Cytat:
Twoja Lila cudna, jaka wesolutka ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- U nas noc jakaś dziwna. Lenka spała bardzo czujnie, potrzebowała smoka, co jej się w nocy nie zdarza. O 4 rano obudziła się na jedzenie, a potem robiła kupę .Może to po szczepionce taka była No i ma jedno udko czerwone i spuchnięte w miejscu kłucia. Póki co jakoś jej to nie przeszkadza, ale muszę obserwować.Miłej soboty
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
u nas identyc znie
|
#3950 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej u mnie też nocka taka sobie co chwilę musiałam smoka dawać potem o 4 zjadł to zasnął na 30minut i dopiero zasnął po 2 godzinach na 20minut... nigdy w życiu nie będę narzekac że moje dziecko śpi TYLKO do 8
a zdarzało mi się ![]() super śLICZNOTKA ![]() mój robił zieloną i ze śluzem takim a odkąd odstawiłam zupkę jarzynową (ziemniak, marchew i pietruszka) oraz jabłuszko kupa idealna i teraz będę testować czy to jablko czy któryś ze skłądników - ziemniak nie bo wczoraj dostał zupkę dynia z ziemniakiem i podeszło więc albo marchew albo pietruszka albo jabłko ja myślę że marchew ale zobaczymy.Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakaś dziwna ale widocznie tak musi być skoro nie pozwoliła przecież się zna na tym a ja też czytałam że dziecko w 6 miesiącu się przekręca na brzuch i z brzucha. Hawea super synek ![]() Cytat:
Cytat:
i ja też nie chce potem w wieku 50-60 lat na wywiadówki latać
|
|
#3951 | |
|
Rozeznanie
|
Chyba się dziewczyny jakoś umówiły
![]() Cytat:
Co do uczulających składników w zupce ja raczej stawiałabym na pietruszkę, bo podobno o na może uczulać. Marchewka bardzo rzadko uczula, choć i tak się zdarza. Znalazłam coś takiego: JAKIE PRODUKTY SĄ UWAŻANE ZA BEZPIECZNE? Wg. statystyki prowadzonej przez alergologów, takimi bezpiecznymi produktami są przede wszystkim - jabłka, porzeczki, dynia, jagody. Wszystkie te owoce doskonale nadające się na soki, czy przeciery. Z warzyw zwykle bezpieczna jest marchew, zarówno w postaci soku (np. marchwiowo- jabłkowego), jak i przecieru. Nie wywołują zwykle alergii także: ziemniak, burak, cebula, kalarepa, kalafior, zielony groszek. JAKIE PRODUKTY POWODUJĄ NAJCZĘŚCIEJ ALERGIE U NIEMOWLAT? Do owoców alergizujących należą: pomarańcze, cytryny, mandarynki, grejpfruty, banany, truskawki, poziomki, maliny, zaś z warzyw – pomidory, selery, pietruszka. Tych owoców i warzyw należy unikać przynajmniej do końca 1 roku życia. Teraz już tak bywa, że przychodzą ojcowie z latami swoimi i ciężko się połapać czy to ojciec czy dziadek. Kiedyś zaliczyłam wpadkę, bo powiedziałam do ojca per dziadek na szczęście się nie oburzył, chyba z przyzwyczajenia
|
|
#3952 |
|
Zadomowienie
|
wrrrrr....odpisywałam wam na posty i wszystko wcięło
![]() Mam kilka chwil na sprzątanie, bo Dziunie zabrał mój tato ale kochane mam zagwozdkę bo dostałam plamienia i nie wiem czy to już @ kurcze, niby karmie Małą piersia ale tylko w nocy. w ciągu dnia odciagam laktatorem, bo Niunia nie chce złapać cycka. u was jak z @
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
to by się zgadzało. bo zupki ze słoiczka gdzie jest sam ziemniak i marchewka to nic nie jest jabłko je od długiego czasu i też ok a zupki robione moje rzadko i teraz narobiłam dużo w pojemniki i jadł 2 dni dużo tej zupy tzn 100ml i zielona kupa ze śluzem...
|
#3954 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
u nas czesto zielona kupa odkad jemy sloiczki i nie wydaje mi sie zeby mala miala na wszystko alergie;p po marchwi zielonkawo- pomaranczowa, po purre warzywnym to samo i po szpinaku tez;p po bananie z jablkiem to samo;p i po jablku z gruszka;p wiec raczej nie ma alergi na wszystko. czy alergia jest juz jak tylko kupa zielona czy mujsza byc inne objawy;P?
|
#3956 | |||
|
Raczkowanie
|
hej. u nas nocka jak to ostatnio bywa z pobudkami co 3 godziny
, ale przynajmniej pospalismy do 9.00![]() niech ten skok sie skonczy, juz nie bede narzekac ze moje dziecko po kapieli spi tylko 6 do 7 godz. , ja chce z powrotem te czasy![]() Cytat:
ja chyba tez jeszcze zakupię jakis cienki polarowy kombinezonik, bedzie na zmiane z kurtką ![]() faaajna dwójeczka, co do kłótni i bicia sie, to myślę, ze będą, będą... ja mam różnice z moją siostrą 9 lat-ja jestem ta starsza, straaasznie sie lałysmy i i kłóciłysmy ale teraz jest fajne, razem na szopingi itd. ![]() Cytat:
![]() a my zaraz wybywamy na grillka , nie bedzie nas chyba cały dzien, nie piszcie za duzo ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
ale plamienia tez bywają, ale to przez Azalie
|
|
#3957 |
|
Zadomowienie
|
maggol111 Azalie
:confused :
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3959 |
|
Raczkowanie
|
po nich bardzo czesto pojawiają sie plamienia
|
#3960 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Reakcja na wprowadzony alergen pojawia się o różnym czasie, od kilku minut do kilku godzin po spożyciu pokarmu. Objawy są różnie nasilone. Najbardziej charakterystyczne z nich to: obrzęk i świąd w jamie ustnej (po zjedzeniu jabłka, kiwi, wiśni, orzechów laskowych, włoskich, selera, melona, marchewki, pomidora) drapanie w gardle, zapalenie uszu opuchnięcie, łzawienie, świąd, zaczerwienienie oczu (zapalenie spojówek) wodnisty katar, swędzenie nosa bóle brzucha, wzdęcia, nudności, wymioty, biegunka, zaparcia, kolka, brak apetytu, nieprawidłowa masa ciała wysypka pokrzywkowa (zmiana skórna wypukła, różowa lub porcelanowobiała, dobrze odgraniczona od skóry, plamy o różnych rozmiarach, swędzące i czasem bolesne, pojawia się po około kilku minutach od spożycia uczulającego pokarmu) przewlekłe rozdrażnienie, nadpobudliwość psychoruchowa, bóle głowy, zaburzenia snu anafilaksja (wstrząs), mogąca zagrażać życiu; jej objawy to wysypka, wodnisty katar, zmęczenie, zdezorientowanie, zawroty głowy, spadek ciśnienia tętniczego krwi, odczuwalne zaburzenia pracy serca, duszność o różnym nasileniu, nudności. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

a Lenka jaka zdziwiona hehehe. 

... Tajka co za dystans!! 

klask i:

To na zdjęciu,z Wójcika-dobrze,że je w porę wyciagnęłam z szafki i przymierzyłam,bo by wyrosła i nawet nie założyła.
No i ma jedno udko czerwone i spuchnięte w miejscu kłucia. Póki co jakoś jej to nie przeszkadza, ale muszę obserwować.