|
|
#601 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
Poza tym mimo, że mi przyciężkawo się robi, to jakbym zaraz miała rodzic, to jakoś że tak powiem łyso by mi było Jakoś mi na razie tak planowo idzie Teraz remont, no i jeszcze prace muszę podyplomowa napisać itd ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
|
#602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Joamic zazdroszczę tego ciasta ze śliwkami moje ulubione a ja nie mogę słodyczy jeść
|
|
|
#603 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Kurcze jak 2 dzieci w jednym pokoju i ciasnota?? My wychowaliśmy sie w 3 w jednym pokoju a rodzice w drugim i bylo ok. Po smierci Mamy zamieszkalismy u babci i bylo nas 6 na 2 pokoje i jakos dało się zyć. My mamy kawalerkę z Mężem i jak narazie wydaje mi się, że nam starczy,dziecko jak jest małe i tak przeważnie z rodzicami w pokoju jest. Chciałabym mieć wiecej pomieszczeń ale mamy czas jeszcze. Mamy perspektywę wiekszego lokum ale na to przyjdzie jeszcze pora, trzeba uzbierać troszkę pieniążków. Póki co chcemy a raczej musimy zmienić auto na zimę Reszta sie jakos ułoży
|
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
no podniesie , ten goasc u ktorego robi teraz caly czas mu latwi zlecenia, nie chce go wypuscic bo mu szkoda go stracic, wiecie, nie pije, zawsze jest na czas, nie drogo, dobrze robi to nie jest tak latwo znalesc, nigdy nie zostawia balaganu, codziennie zamiata i po soebie sprzata i ludzie sa zadowoleni, dlatego wlasnie od wrzesnia mysli powaznie o zarejestrowaniu firmy.
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- my jak sie urodzila oliwia mieszkalismy z moimi rodzicami, tez mielismy jeden pokoj na nasza 3 , fakt ze pozniej zaczelo byc ciasno i malo wygodnie bo znajomi czy cos jak chcieli przyjsc to wiadomo..ale tez dalo sie przezyc i daloby sie nadal, gdybysmy nie wynajeli.
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() wpadlam na chwile, tzn od godziny podczytuje, przeczytalam wszysto co napisalysci od czwartku ale niektore posty tak po lebkach. Ciesze sie, ze u wszystkich ok, badanie git, glukoze pokonalyscie ![]() ja mialam ciezki strasznie piatek. caly dzien bolal mnie brzuch a maly na dodatek kopal bardzo mocno. Wieczorek nawet myslalam o IP ![]() dzwonili wczoraj ze wozek jest do odebrania Dostalam tez torbe ciuszkow od tesciowej w koncu. Ale szczrze to zawiodlam sie. polowa z nich jest widocznie znoszona lub paskudnie poplamiona Nie wiem co teraz robic. Sprobuje je doprac jeszcze, a jak nie to nie wiem O.o nie bardzo chce ubierac malca od razu w poplamione rzeczy. srednio to wyglada. |
|
|
|
#606 |
|
Zadomowienie
|
a my wróciliśmy z zakupów....kupiałam sobie nowe kapcioszki do szpitala bo te domowe średnio sie nadają heheh no i farbe i wałki i pędzle do malowania ale kurde musimy przełożyć malowanie na wtorek bo w poniedziałek teściowa wymyśliła sobie kopanie ziemniaków ciekawe z czym we wtorek wyjedzie
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- kurde dzwoniła moja siora, że urządzają przyjęcie niespodzianke rodzicom dzisiaj z okazji ich 38 rocznicy ślubu i mają przyjechać wszyscy a my niewiem czy damy rade bo Tż ma iść na noc do pracy może uda mu sie wolne załatwić tylko cy będzie mu sie chciało jechać ja tam bardzo bym chciała, a sama niechce jechać bo troszke daleko 60 km w jedną strone i tak ze względu na te ataki bólu boje sie zresztą każdy z rodzeństwa z rodziną przyjedzie to by mi przykro nawet było siedzieć tam..........
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
cicho tu dziś.... weekendowo każdy wypoczywa
ja na wieczór dopiero mam umówioną imprezke z dziewczynami ze studiów
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#608 |
|
Raczkowanie
|
goldika
ja dostałam też takie poplamione ubranka, i nie dało się usunąć plam. po prostu je wyrzucę, nie da rady takich założyć po prostu. gorzej, że dostałam również łóżeczko turystyczne w kolorze granatowym i materac, który niestety jest w plamach, i zasikany. próbowaliśmy go prać, ale nic to nie dało, zacieki zostały i zapach, po prostu. dostałam go od szwagierki, ale no nie da rady go używać. mój się trochę zdenerwował, ale sam zobaczył, że to się do niczego nie nadaje. trudno tak komuś wprost powiedzieć, że darowane rzeczy nie nadają się i ich nie chcemy.
|
|
|
|
#609 | |
|
Zadomowienie
|
Ja dziewczynki spadam się ogarnąć,Tż niedługo z pracy wróci i coś mówił o jakimś grillu dziś wieczorem.
Jutro jak będzie ładnie planujemy nad wodę jechać więc też nie wiem czy zajrzę. Miłego weekendu Wam życzę i nie napiszcie zbyt dużo, żebym w razie czego dała rade to nadrobić ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Miałam już uciekać ale i ja coś anpiszę ... ![]() Dokładnie wiem coś na ten temat,dostałam od cioci łóżeczko z opuszczanym bokiem.Łóżeczko super wizualnie bardzo nam się podobało ale po jego złożeniu okazało się że jak się łóżeczko skręci tak żeby bok dało się opuszczać to całe buja się na boki a jak się skręci zęby się nie bujało to nie da się opuszczać boku ciocia pytała jak łóżeczko mówiłam jej że nie nadaje się ale ona tego niestety nie rozumie... zamówiliśmy już nowe łóżeczko z allegro i myślę że będziemy już mieli spokój z namowami cioci
|
|
#610 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Nie było mnie chyba ze 3 dni i nawet nie staram się Was nadrobić Miałam remont w mieszkaniu - składanie ogromenj szafy, narożnika w pokoju dziecka... czekamy jeszcze na sofe do dużego pokoju a w poniedziałek na wymianę okien w kuchni i pokoju Maluszka. Wczoraj przytrafiło mi się coś dziwnego... jak głupia naczytałam się na necie że zbyt intensywne i mocne kopanie malucha jest niebezpieczne bo może świadczyć o tym że np. zaplątał się w pępowinę... Wczoraj przed północą mały zaczął nagle wariować w brzuchu... nigdy tak się nieobracał i mnie nie kopał, nie aż tak mocno i szybko.... więc spanikowałam obudziłam męża i pojechaliśmy do szpitala na KTG. Okazało się że wszystko jest w porządku z Maluszkiem i że bardziej niebezpieczne jest gdy maluch się nie rusza niż gdy jego ruchy są zbyt intensywne niż zwykle. Z położną na końcu śmiałyśmy się że to wina sezamków z orzechami - że chyba maluch zaczął domagać sie ich więcej (jadłam sezamki po godz.22) Co się najadałam strachu to moje... i mam nadzieje że Adaś nie będzie mnie już tak straszył Teraz znowu delikatnie mnie kopie ![]() Mam to samo... czasami mam problemy aby złapać oddech, sapie po przejściu 300m a wieczorami przyłpuje siebie na bezdechu gdy przewrócę siew trakcie snu na plecy lub dziwnie charcze gdy śpię na lewym boku. Gin zalecił mi wizytę u kardiologa bo może wyszły jakieś problemy z moim serduchem...
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-08-20 o 14:06 |
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
owieczka dla malego dziecka opszczany bok jest zupelnie zbedny wiec na jakis czas spokojnie mogliscie je miec.
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- tottie po co takie glupoty czytasz???wyluzuj jak sie rusza to nic tylko sie cieszyc pozostaje, nawet jesli sie zaplata w pepowinke to teraz nikt go z niej przeciez nie odpląta.
|
|
#612 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Sama kupiłam może na ten okres z 8-10 czapeczek... reszte dostałam w gratisach od sprzedających za zakupy na ich aukcjach. Wiem że 3/4 z nich nawet nie wykorzystam :/
|
|
|
#613 |
|
Rozeznanie
|
ja wczoraj chcialam wam napisac, ale komp mi sie zawisil pod koniec pisania posta, no nich, strzelilam focha i poszlam spac.
Bylam u tego gina wczoraj, stwierdzil ze bedzie moim prowadzacym, po czym zajrzal do mnie (on to nazwal badaniem choc trwalo 3 sekundy) i stwierdzil, ze wszystko OK. USG nie zrobil, ale dal te skierowania na USG 28-32 t.c i na badania glukozy. Moja lekakarka prowadzaca stwierdzla, zeby sie tym nie przejmowac i wykorzystac to, ze tamten gin. chce prowadzic cize, bedzie latwiej naciagac go na inne badania, w tam gdzie on pracuje maja super sprzet, dlatego zalzezalo mi aby to USG wlasnie tam miec. Zapytalam kolesia o te moje badania tarczycowe, ale jakos tak mi odpowiedzial, ze juz mi sie odechcialo z nim gadac i wyszlam. W gabinecie bylam w sumie 5 min ( wtym to badanie na fotelu), u mojej lekarki siedze zawsze co najmniej pol godziny, duzo rozmawiamy, mam USG, mierzone cisnienie, badanie, maz ja zawsze pyta o duzo rzeczy, ona chetnie odpowiada itp. No i jeden duzy plus, ona sama niedawno byla w ciazy, wiec ja jej mowie, ze boli mnie tu i tu i to jest taki i taki bol, to ona wie o co chodzi. mialam Wam jeszcze cos napisac.... a! w Auchan widzialam Pampersy, te biale, za 44.99 - 78 szt. to juz sie chyba oplaca? Dzis wieczorem mam spotkanie po latach z kolezankami. Jakos tak sie rozjechalysmy swego czasu po swiecie, niektore juz zostaly tam gdzie dotarly a dzis wszystkie jestesmy w tych samych okolicach, one przyjechaly odwiedzic rodzicow itp. Nie chce mi sie isc, ale pewnie bedzie fajnie. Mam dzis strasznego lenia, obudzilam sie po 7.00, zjadlam sniadanie, poszperalam w necie i poszlam spac, kimalam do 13.00 coz za marnotrastwo czasu!
|
|
|
|
#614 | |
|
Rozeznanie
|
Nie wszystkie.... mnie lekarz zalecił Buscopan bo jest ziołowy i w działaniu nieco łagodniejszy niż nospa.
Do tej pory użyłam 3 tabletki gdy stwardniał mi brzuch i było to chyba jakieś 5-6 tyg temu gdy jeszcze pracowałam. Od kiedy jestem na L4 nie musiałam niczego zażywać. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
tak dla świętego spokoju
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
ja Oliwii w domu w ogole nie zakladalam czapek nawet po kapieli nie miala w domu, teraz tez nie bede , kupie ze 3 cieple na wyjscia.
|
|
#616 |
|
Zadomowienie
|
Z tymi darowanymi rzeczami to nieźle macie. Ale ja na miejscu osób które chcą komuś coś dać to takiego dziadostwa bym nie dawała. A my wczoraj dostaliśmy nosidełko-leżaczek i takie nosidełko na szelki http://img11.allegroimg.pl/photos/or.../28/1777262834 za darmo od kolegi TŻ z pracy. Ma jeszcze wózek do oddania podobno dostał od Kasi Kowalskiej tej piosenkarki bo koło niej mieszka jeśli to ten to niezły kosmos
mogę go poprosić to wyśle mms http://starnews.pl/images/900x600/9b...55b05d870f.jpg
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
tottie i zdecydowanie masz racje!!! lepszego forum i tak nie znajdziesz
![]() moja mloda teraz w brzuchu szaleje tak jak nigdy wczesniej az mi caly brzuch skacze a oliwia stoi obok patrzy i sie cieszy
|
|
#618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdążyłam już sie o tym przekonać ![]() No to Oliwia cieszy się z tego że będzie miała dzidziusia w domu ![]() Darusiaaaa nie obawiasz się o to, że jak się Twój Maluszek urodzi to Twoja córeczka może być o siostrzyczkę zazdrosna? (jak dobrze pamiętam będziesz miała córeczkę)
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
bedzie na pewno zazdrosna, tego sie nie da uniknąć, ucze mala teraz samodzielnie jesc, pic, ucze ja aby przyniosla pieluszke, podala cos tam... bede z nia przy malej chciala wiekszosc rzeczy robic zeby to uczucie nie bylo jakies bolące ją i aby nie czula sie odtracona tylko potrzebna, chociaz to jeszcze jest malc.h ale juz kojarzy pewne rzeczy
|
|
#620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę że jak nie będziesz dawała Oliwce odczuć że teraz jest ważniejsza jej młodsza siostrzyczka i wiele rzeczy będziecie robić wspólnie to unikniesz zazdrości... albo zredukujesz ją do minimum. Powodzenia życzę!!!
|
|
|
#621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pamiętam jak u Nas było na początku to w 8 bylismy w 1 pokoju takie były czasy, a teraz wydziwiaja co niektórzy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Goferek jesli masz sam materacyk taki zniszczony to moze dokup materać i finito ???
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
3-4 latek rozumie jeszcze wiecej oliwia nie bedzie rozumiala czemu tak jest , wiec tym samym zazdorsc moze byc mniejsza , u nas bedzie rok i 9 miesiecy roznicy wiec roznica malutka.
Joamci ktoras z dziewczyn bardzo chciala ten wozek.
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda Moja córcia ma juz ponad 4 latka ale my to wszystko robimy razem żeby sie nie czułą odtrącona właśnie. Chodzimy na zakupki obie wybieramy i zawsze jak mam dylemat które wziaść to Juleczka ma najważniejszy głos w wyborze które się jej bardziej podoba. Jula jest wtedy szczęsliwa i Ja
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
no dokladnie, mozna wiele rzeczy razem robic, glupie podanie pieluszki dla malucha przez Oliwie i "pomaganie" sprawi ze bedzie czula sie potrzebna.
|
|
#625 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja posprzatałam,a teraz ledwo chodzę-tzn chodze zgieta bo nie mogę się wyprostować...na dodatek na lewa nogę nie mogę nadpenąc więc porządnie kuleję...no,ale przynajmniej ogarnęlam mieszkanie....
obiadek mi podgrzewa i zaraz doczytam co napisałyście Cytat:
ja poplamionych rzeczy po prostu nie wezmę. ciasto ze śliwakmi??a jakie??bo ja bym zjadła to moze bym upiekła???? Tottie-widzisz Twój bobas aktywny bardzo a moja Mała to jakas spiąca królewna.... od rana chyba ze 2 małe szturchnięcia były,teraz też ze 2-3 tylko ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Sozaa a ten lekarz co byłaś u niego prywatnie czy na nfz?? Tottie-mi w aptece o buscopanie powiedzieli,że można łatwo go przedawkowac i cos tam jest w skałdzie co powoduje,ze się człowiek mniej poci i może dojśc do przegrzania.pan oczywiście zauważył,ze ja w ciązy ejstem wybrałam no spę-bo i tańsza była o parę złotychCytat:
Cytat:
![]() leniueszek z niej?
|
|
#626 |
|
Zadomowienie
|
Nie jestem pewna czy to ten wózek bo jeśli Kowalska ma jedno dziecko to ten a jeśli 2 to nie jestem pewna
na kruchym spodzie.
|
#627 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ten wozek Bienioka chciala kupic. Cytat:
Do lozeczka turystycznego mialam normalny materac kokos i cos tam,bo te turystyczne moim zdaniem za twarde sa.A ze syncio spal od 7 miesiaca w takowym,to chcialam byc pewna,ze ma wygodnie. |
||
|
|
|
#628 |
|
Zadomowienie
|
nie denerwuj się... jedne dzieci bardziej ruchliwe, inne spokojniejsze w brzuszku moja np ma 1 dzień bardzo aktywny a potem pare dni odsypia.... dziś np. od rana może z 10-15 kopniaczków, a czasem w to 2 minuty tyle potrafi byc.... ale poki co jakis czas sie odzywa, staram sie nie denerwowac.... zjedz cos słodkiego, moja wtedy daje znaka ze OK
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#629 |
|
Rozeznanie
|
ten lekarz to z Medicover jest. Wstyd, niby full wypas przychodnia ze super sprzetem a on taki prostak! W sumie, czytalam opinie o nim w internecie juz kiedys, jak mialam isc po piersze skierowanie, na to USG pomiarowe i malo bylo pozytywnych opini. Ale jest to gin. do ktorego najlatwiej sie dostac tam, no bo nie ma pacjentek.
A lekerke prowadzaca mam z LuxMeda, gdzie tez chodze na karte Medicover. Moze przychodnia nie jest tak ladna i nie maja tak dobrego sprzetu, ale pani doktor bardzo mila, rzeczowa, chetna do pomocy. Juz mi sie zdarzylo ze do mnie zadzownila pomiedzy wizytami, raz aby poinformowac mnie o jakich wynikach badan, a raz zeby przypomniec o wykonaniu jakis dodatkowych, chyba tych tarczycowych. za kazdym razem tez zapytala jak sie czuje i czy wszystko OK. A, i tamten gbur powiedzial, ze mam przyjsc za 4-5 tygodni, a z moja lekarka mam teraz wizyty co 3 tygodnie, a pozniej co 2. Zjadlabym placek ze sliwkami...nie powiem... Chcialabym cos upiec, ale nie mam wszystkich potrzebnych produktow, moze czas ruszyc sie do sklepu? |
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
witaminkaccc-moja Mała od poczatku jest mało aktywna..ciekawe jak będzie po porodzie
czy wtedy tez taka spokojna będzieta mała cwaniara wcale po słodyczach nie jest bardziej aktywan-a przynajmniej nie po takich ilościach jakie zjadam.... sooza-myślalam,ze musiaąłs płacić jeszcze za tą wizytę... wspólczuję.rozumiem rozczarownie a w którym tyg jesteś,że już masz iwzyty co 3 tyg? musze poszukac jakieś przepisu na ciasto bo zjadłabym takie ze ślwiakmi,a za kruchym średnio przepadam... ogólnie to się obiadłam -delikatnie mówić:prawie pół kg fasolki szparagowe i do tego pieczone bioderko,sos czosnkowy i jeszcze nektarynka na koniec,ale czonek i tak czuję w ustach cały czas
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-20 o 16:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

za dużo rzeczy mamy do zrobienia
Poza tym mimo, że mi przyciężkawo się robi, to jakbym zaraz miała rodzic, to jakoś że tak powiem łyso by mi było 

i nie napiszcie zbyt dużo, żebym w razie czego dała rade to nadrobić
a jak się skręci zęby się nie bujało to nie da się opuszczać boku