|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() wogóle dziś rano mi oświadczył , że jak naszego znajomegoo córka się urodziła tydzień temu to on jeżdzi dalej w delegacje 200km od domu , to on w takim razie bedzie mógł jeżdzić na ryby ![]() ![]() ![]() super stwierdzenie ![]() ![]() mój mąż wpadł przed chwilą na górę, patrzy a tu ciasto sie piecze , na słatkę stoją ugotowane składniki, kurczak wyjety, a ja sobie ścieram stół, a on na to "ty mi tu leżeć, bo ja wieczorem mam zamiar wypić piwo a ty mi tu rodzić zaczniesz " ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |
Zadomowienie
|
to będziemy tykać razem
![]() ![]() no My tu sami jesteśmy..więc w środku nocy może mnie zawieść albo tż do szpitala...albo pogotowie. a Twój często nocki ma?? kurcze...może powinien powiedzieć jaka sytuacja jest. i by się zgodzili na tel przy sobie. normalnie mój też nie powinien przy sobie nosić..ale teraz to nikt mu nie zabroni przecież..bo każdy wie że tu mamy tylko siebie.. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() hahaha mój tak sobie w niedzielę kombinował..jak znajomi przyjechali. ![]()
![]() |
#4023 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie jest ten plus, że mieszkamy z moimi rodzicami i ma mnie kto zawieźć, a jak nie to teściowie też bliziutko mieszkają ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() mój mi do wtorku karze czekać ![]()
![]() |
#4026 |
Zakorzenienie
|
Czynno - biernie ? Bierno -czynnnie, czynno-czynnie
![]() ![]() ![]() hahah padne zaraz ![]() ![]() dobrze to sobie zrobi pijąc piwo ![]()
![]() |
#4027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() chyba Nam odwala z rana.... ![]() ![]() to piwo będzie czynnie... biernie ![]() ![]() ale potem ,żeby się w czynnie,ostro i regularnie nie zamieniło.... ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-20 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4028 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie tż wraca jutro dopiero ze szkolenia, ale nic nie zapowiada aby Filip chciał wychodzić, w sumie jeszcze ma czas ![]() ![]() Aga, nie gadaj że bebe nie ma kolejnego koloru ![]() ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-08-20 o 12:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zboczuchy ![]() ![]() Cotka a no na kopalni z samymi facetami ![]() ![]() A cóż to za historii się nasłuchałaś? ![]() Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-08-20 o 12:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Rozeznanie
|
madzialena, natka, agnyska i inne maminki dzięki
![]() z teściową to troszkę ciężko się dogadać, starsza osoba, uparta przekonana do swoich racji ale chce pomóc więc postaram się z tego skorzystać, choć nauczona jestem że jak liczysz na kogoś to licz na siebie więc trochę trudno i dziwnie jak ktoś skacze koło mnie, tylko teraz to przesadzają w drugą stronę no ale nie narzekam a z mężolem to tak 2 miechy się kisiło kisiło aż wybuchło, no ale może coś dotarło bo dziś jest już upierdliwy i sprawdza czy leżę ![]() chyba zadzwonię do pracy i spytam koleżanki co mu nagadały bo wierzyć mi się nie chce w taką nagłą przemianę ![]() a żeby już nie ciągnąć tematu smutkowo-żalowego to coś dla miłośniczek żyrafek w załączeniu, dużo nas na wątku ![]() prezenty dla mojej Haniulki od siostry mojej kochanej żyrafka na łóżeczko i super gruby kocyk (wpadła do hurtowni we wrocku przed wyjazdem do mnie i zaszalała z ubrankami i innymi rzeczami ![]()
#4031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle to jesteśmy krok do przodu z łózeczkiem. Wyciąneliśmy je z kartonu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Wtajemniczenie
|
Natka samopoczucie lepsze dzięki
![]() Malgosia jak z Konradkiem się 2 tyg przeterminowałam to mój biedny małz nie pił piwa miesiąc bo od 38 tc się bał ![]() Stokrotka ja Cię nie osądzam więc nie odbierz tak tego. Też uważam że każda z nas ma święte prawo wyboru czy chce mieć cc czy poród sn i nikomu nic do tego. Nawet jeśli powodem jest strach przed bólem. Ale chcialam Ci tylko powiedziec (zupełnie od czapy a nie żeby Cię przekonywać do sn) że rana w brzuszku boli duuuużo bardziej niz ta cięta w pochwie przy porodzie. Uwierz mi. Cięcia akurat nie ma się co bac - tego się nie czuje ani podczas parcia, ani potem. Szwy tylko trochę czasem ciągną lub swędzą, ale to nei jest ból. A rana w brzuchu boli... Co do strachu przed porodem to jak czytam co piszesz to Ci wierzę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że mój może się urwać z dniówki czy z nocki (już o tym w pracy rozmawiał), ale co z tego jak i tak musimy szukać kogoś kto nas zawiezie do szpitala ![]() ![]()
![]() |
#4034 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Śliczne rzeczy ![]() Cytat:
![]() Staram się nie myśleć o tym ![]() Jakieś postępy są ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Wtajemniczenie
|
Agnyska albo jeszcze lepiej - rodząca na skuterku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Zakorzenienie
|
Eee, lepiej w autobusie, więcej widzów
![]() A bo ja chyba się nie chwaliłam, że w końcu zdecydowałam się na ten poród rodzinny ![]()
#4037 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() eee tam zboczuchy odrazu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja też mam na zmianę pościel w żyrafki..od siostry... ![]() lepiej z taką przesadą ,niż by miało być w drugą stronę ![]() ![]() Cytat:
Kochana. nie obraże się ![]() ja myślałam,ze jak zajdę w ciąże,że jak będzie coraz bliżej..to chęć tego-by mieć już maleństwo w ramionach przezwycięzy strach przed porodem.. ale widać coś w mojej psychice się zblokowało w tym temacie.. i nic nie potrafię na to poradzić. a co do mojego porodu..to będę miała sn- bo tutaj nie ma na żadanie cesarek. ale będę miała podane znieczulenie w kręgosłup-tu akurat ono jest tutaj ogólniedostępne i podają je większości. więc mam nadzieję,że dam radę...i przetrwam poród. ![]() ![]() ![]() tak się zastanawiam tylko..czy kiedyś nie napiszę,tak jak piszą dziewczyny... że po porodzie to często już się bólu itd nie pamięta...jak się dziecko weźmie w ramiona ![]() a Ty miałaś za pierwszym razem sn czy cc ?? Cytat:
ja pospisywałam numery na taxi różne ... tak na wszelki wypadek ![]()
![]() |
#4038 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedny robi remont u mamy i przyszedł przed chwilką złamany, coś mu pykneło, pojechał na zastrzyk na Ip ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zrobiłam nugetsy a tu mama mi pizze przynosi ![]() ![]() czas na odpoczynek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Zakorzenienie
|
patrzę na jej brzuch i zła jestem
![]() Strasznie się boję tego co zastanę po porodzie , ;p nie chcę wiszącego flaczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=anciaahk;2886848 Nasza położna taką sytuację opisuje jeszcze bardziej obrazowo - ona jest prezesem, a ja pracownikiem. I taki układ ról jest w trakcie porodu ![]() u nas też tak mówią i ja się postaram dostosować ![]() ![]() kapeczka ![]() fistaszek witaj, mamy ten sam termin porodu, ale wszystkie znaki na niebie mówią że nie dotrwam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]() tylko nie wiem czy miałabyś miejsce siedzące bo brzuch trochę by go zajął ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
no a ja nadal się waham, szczególnie teraz jak dużo między nami niedopowiedzeń ![]() w sumie chce żeby był w I fazie i pomagał się podnosić z podłogi, wyjść z pod prysznica, pomasował, wołał położną gdyby coś się działo i takie tam a już jak się zacznie parcie to chyba lepiej żebym została z personelem szpitalnym sama, nie wiem ![]() po ostatnim wykładzie o przebiegu porodu powiedziałam mu że ja go do niczego nie zmuszam i niech sam podejmie decyzję bo ja wyjścia nie mam muszę być na sali i urodzić (odkrywcze nie? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() teściowa dziś obiad robi, coś zalatuje spalenizną ![]() ![]()
![]() |
#4042 | ||
Zakorzenienie
|
A ja znowu nie mam na nic smaka
![]() Cytat:
![]() Taxi odpada, w obie strony to będzie jakaś stówa, a ja sknera w pewnych obszarach jestem i mój wąż w kieszeni piszczy na to ![]() ![]() Wstępnie mamy kilka osób z rodziny umówionych, ale gdzie one będą jak się zacznie, tego nikt nie przewidzi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4043 |
Zakorzenienie
|
Rabarbar, ja też się ciągle waham czy chcę tż cały poród czy nie. Z jednej strony zrobił Filipka więc może chce być przy tym jak łapie pierwszy oddech, wydaje pierwszy krzyk i ogólnie być przy tym procesie, skoro był przy wcześniejszym, ale przeraża mnie fakt, że mimo lewatywy potrafi wyjść kupka, to jak będę wyglądała i moje krocze do którego nie zdziwiłabym się gdyby zawołany poleciał... Poza tym on mnie strasznie łatwo irytuje, często np. głaszcze mnie w jednym miejscu a to takie drażniące
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Zadomowienie
|
kurcze wiecie co.... zadzwoniła do mnie kuzynka z Niemiec, widziałyśmy się dwa tyg temu u taty. przyjechała do nas na urlop z meżem, mąż miał wtedy czyraka operowanego w Polsce bo mu się zrobił. no i jak wrócili do Niemiec to sobie zrobił kompleksowe badania i wiecie co wyszło
![]() ![]() ![]() matko jedyna, dobrze, że mam w pon wizytę u gina..... no gruźlicy na forum jeszcze nie było....
#4045 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() uuu...to on chce pierwszy w szpitalu być.. mam nadzieję,że to nic poważnego Cytat:
(dobrze,że za marzenia nie karają hehehe) a taki brzuch to jest możliwy... ehhh...też tak chce... ![]() Cytat:
![]() ![]() ale ogólnie to chce by był.. i nie wyobrażam sobie być tam samej.. Cytat:
w jedną w razie potrzeby :P czyli 50 zł ![]() a tak serio... to jak to w pl jest?? nie można wezwać pogotowia,że zaczynasz rodzić i nie ma cię kto zawieść?? przecież nie każdy ma auto albo rodzinę po sąsiedzku... Cytat:
ja będę miała ten plus ,że będę mogła po polsku mu krzyczać rób,albo nie rób tego czy tego.. i nikt nas nie skuma ![]() ![]()
![]() |
#4046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4048 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Zakorzenienie
|
Stokrotka a ja czytałam coś że ty chcesz cesarkę. To wtedy nie będzie męża i ewentualnych dolnych niespodzianek
![]() A co do brzucha to może i można mieć, ale mi chodzi o gładkość skóry. Taką bezrozstępową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Zadomowienie
|
Indygo...napewno się nie zaraziłaś
![]() Cytat:
![]() ładnie się załatwił... kurcze.oby minęło po zastrzykach .. no właśnie ja chce...ale stety/niestyety...chcieć sobie mogę..a tu na żadanie nie robią. odpisywałam Lulli.. że wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują że mała ma idealne ułożenie do sn.. i na99% będzie poród sn ze znieczuleniem w kręgosłup.. (bo to tu powszechne jest i ogólnodostępne) więc tż będzie ze mną
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.