Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-20, 15:14   #2941
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
karolca moj maz juz dawno zapomnial jak sie prawi komplementy swojej zonie...
Wiesz j zauwazylam po facetach ze oni pieknie potrafia mowic ale nie swoim kobietom, zonom.
I zawsze mnie to drazni. Jak mi jakis facet mowi jakis komplement (to oczywiscie cieszy mnie to) ale odpowiadam, prosze tak mowic swojej zonie. mam na mysli np pacjentow w szpitalu.
Mój potrafi innym takie komplementy prawić, że jest mi zwyczajnie wstyd (myśli, że to jest śmieszne).
Jak chce, to potrafi, ale jest ostatnio tak humorzasty, że szok. Nie wiem jak się odezwać, aby nie nadepnąć na odcisk przypadkiem :/ WKurza mnie to, bo to on przy mnie powinien skakać jak przy jajku a nie...
Nawet jak mówię, że coś mnie boli, źle się czuję czy cokolwiek, to najlepiej zawieźć mnie od razu do lekarza (ale wsiądź i jedź sama).
Jak dobrze, że w czwartek będzie teściowa u nas, może zrobi z synem porządek

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 15:15   #2942
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja się ostatnio zastanawiam, kto u mnie jest w ciąży - ja czy mąż.
Ma takie humorki dziwne, że ledwo z nim wytrzymuję.
mam to samo juz mnie wkurza

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 15:19   #2943
engela
Raczkowanie

Hejo dziewczynki!
Ja dzisiaj rano wymiotowałam
Normalnie przebudziłam się nawet nie wstałam z łóżka tylko obróciłam na bok i mnie wzieło, dobrze,że mój mężuś zapobiegliwy trzyma już miske przy łóżku.
Najdziwniejsze jest to,że znowu wymiotowałam samą żółcią. Wcześniej myślałam,że może zjadłam coś co pobudziło te wymioty no,ale teraz się pilnowałam i wiem,że nie miałam na to wpływu .
Straszne to straszne... Czemu tak się dzieje?

Ja mam taki przepis na ciasto do pizzy:
*2-3 szklanki mąki (najlepiej przesianej)
*3/4 szklanki mleka
*ok.50gr drożdży (pół opakowania)
*jajko (jeżeli lubimy kruchy spód)
*oliwa z oliwek
*cukier
*sól

Podgrzać mleko, rozpuścić w nim drożdże z cukrem. Do miski wsypać reszte składników, dolać wywar drożdżowy. Ugnieść ciasto na jednolitą,puszystą mase, nadjącą się do wyłożenia na blache.
Odstawić na 10,15 min ciasto do ciepłego miejsca.
Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną folią blaszke nakuć widelcem i nakładać składniki.
Piec do zarumienienia się spodu na jasno,złoty kolor.
Mniam!
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 15:20   #2944
MoniaHan
Wtajemniczenie

Aguskaa dzieki za przepis, wyglada mniam mniam
moj TZ dzis gburowaty, ale chociaz ma taki plus ze sam sie przyznal ze nie ma humoru, odkad ja jestem w ciazy to kawy nie pilam bo mi nie smakowala, on tez przestal, dopiero dzis wypilismy rano, ja slodyczy w ogole w ciazy nie jem - on tez nie. a z tymi komplementami to prawda - tez mowie cos podobnego zajetym facetom, niech swoim kobietom prawia komplementy.

engela i Tobie tez dzieki za przepis, mam nadzieje ze juz sie lepiej czujesz.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-08-20 o 15:23
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 15:27   #2945
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Hejo dziewczynki!
Normalnie przebudziłam się nawet nie wstałam z łóżka tylko obróciłam na bok i mnie wzieło, dobrze,że mój mężuś zapobiegliwy trzyma już miske przy łóżku.
Najdziwniejsze jest to,że znowu wymiotowałam samą żółcią. Wcześniej myślałam,że może zjadłam coś co pobudziło te wymioty no,ale teraz się pilnowałam i wiem,że nie miałam na to wpływu .
Straszne to straszne... Czemu tak się dzieje?
Bo przez noc żołądek strawił wszystko co zjadłaś i był pusty. Tak więc na głodnego wymiotuje się wyłącznie żółcią, niestety. Najgorsze co może być. Jednak po jedzeniu jest jeszcze gorzej bo wymiotujesz tak długo, aż będzie pusty i musisz jeść znowu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-20, 16:13   #2946
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
WKurza mnie to, bo to on przy mnie powinien skakać jak przy jajku a nie...
Nawet jak mówię, że coś mnie boli, źle się czuję czy cokolwiek, to najlepiej zawieźć mnie od razu do lekarza (ale wsiądź i jedź sama).
U mnie to samo. Księciunio® piep...ony. "to nawet obiadu dziś nie zrobiłaś? przecież ja ciężko pracuję!" My dziewczyny jesteśmy na prawdę niewdzięczne, przecież on taką łaskę robi że nas "zbrzuchacił" (cytat z kabaretu) przecież w ten sposób mamy jedyną szansę żeby spełnić się życiowo i dziękować mu za to na kolanach do końca życia.
®-nazwa zastrzeżona przeze mnie
No dobra mój TŻ tak nie mówi (oprócz cytatu o obiedzie), ale czasem ja tak się czuję, jakby on tak myślał. A dla mnie to jakieś brednie średniowieczne.

Prince_polo ty brzydalu faktycznie masz 2 pryszcze Chciałabym być taka brzydka Nie odpisałaś, a pytałam czy pracujesz w modelingu? A ten diamencik to masz w górnej wardze?

Wczoraj spałam od 17.00 do 7.00 masakra (To przez upał) i znów pretensje, że w domu burdel jak w jaskini Szeloby (taki pająk z "Władcy Pierścieni" ... bo ja jestem fanem fantasy )

Edytowane przez aaagga
Czas edycji: 2011-08-20 o 16:15
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 16:33   #2947
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Aaaaga, ja też Chociaż WP nie lubię. Ale saga wiedźmińska, Pilipiuk, Jacek Piekara, Milena Wójtowicz (kojarzysz? bo chyba słabo znana, a genialna).
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 16:57   #2948
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
PIZZA ( Na 2 blachy ciasta)

Składniki:
- 1/5 kg mąki pszennej
- 1 duża szklanka ciepłej wody
- pół paczki drożdży (tych po 5 dag)
- 1 łyżka cukru
- 3 łyżki oleju
- dodatki na pizze

Wykonanie:
Do garnka wlać ciepłą wodę. Do wody dodać drożdże rozkruszone i łyżkę cukru i odstawić na 15-30 minut. Jak zaczyn będzie syczał i jak pojawi się na nim pianka, wlać go do miski z mąką i dodać olej. Zagnieść ciasto.
Rozwałkować ciasto na brytfankach i ponakłuwać widelcem, poczekać aż trochę podrośnie i piec 15 minut w piekarniku w temp. ok 180 stopni (w piekarniku elektrycznym z termoobiegiem) lub 220 stopni (w piekarniku gazowym)
Ciasto posmarować ketchupem i wyłożyć wszystkie składniki. Posypać serem żółtym i zapiekać całość ok. 5-10 minut.
W zalaczeniu dzisiejsze ciasto mamusi
Wydaje mi sie, ze z tym 1,5 kg mąski na 5 dag drożdzy, to chyba jest mała pomyłka. Ja na 5 dag drożdzy daję 2 szkl. mąki i 3/4 szkl. mleka.

Cytat:
Ja mam taki przepis na ciasto do pizzy:
*2-3 szklanki mąki (najlepiej przesianej)
*3/4 szklanki mleka
*ok.50gr drożdży (pół opakowania)
*jajko (jeżeli lubimy kruchy spód)
*oliwa z oliwek
*cukier
*sól

Podgrzać mleko, rozpuścić w nim drożdże z cukrem. Do miski wsypać reszte składników, dolać wywar drożdżowy. Ugnieść ciasto na jednolitą,puszystą mase, nadjącą się do wyłożenia na blache.
Odstawić na 10,15 min ciasto do ciepłego miejsca.
Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną folią blaszke nakuć widelcem i nakładać składniki.
Piec do zarumienienia się spodu na jasno,złoty kolor.
Mniam!
Mój pzrepis na pizzę jest taki sam. Jednak wykonuje ją trochę inaczej. Drozdze mieszam w kubeczku z łyżeczką cukru, aż będą rzadkie. W garnuszku rozgrzewam trochę mleka, tak aby było na dnie ( mleko nie moze byc za gorące- ma byc lekko ciepłe) do tego dodaję trochę mąki ( konsystencja budyniowa ma być), potem wlewam wcześniej przygotwane drożdże i odstawiam do wyrośnięcia ( na ok 10-15 minut). robie to w małym rondelku i drożdze mogą podchodzić nawet pod wieczko. Resztę składnikiów mieszam w miseczce ( jeśli macie taki zestaw 3 plastikowych jedna w drugą wkładane - to biore tę najmniejszą miseczkę na 1,5 l). Po rozmieszaniu składników dodaje urośnięte drożdze z rondelka. Wszystko mieszam łyzką lub drewnianą łopatką. Potem odstwiam do wyrośnięcia. Ciasto jest dobre, gdy podejdzie pod samą górę. Ja przykrywam je małą przykrywną przezroszystą, bo nie lubię gdy zabrudzi mi się płócienna ściereczka.
Wyrosniete ciasto podsypuja mąką i zagniatam trochę przy jego wyjmowaniu, potem rozkladam na papier do pieczenia ciasta i formuje okrągły placek.
Do ciata dodaję: - łyżeczka cukru do drożdzy,
i pół łyżeczki soli, 3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek do ciasta.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2011-08-20 o 16:59
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 17:05   #2949
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Jak sie mojemu mezowi skarze ze mi zle, to wyslucha mnie owszem, powie ze wspolczuje ale ja wolalabym zeby mnie przytulil i powiedzial ze podziwia ze daje rade!

Ale faceci sa niedomyslni, trzeba im wprost mowic albo na kartce napisac czego oczekujemy albo co do nich mamy.....
bo my mozemy sie gniewac i gniewac a oni nawet tego nie zauwaza a jeszcze powiedza: "Co sie z Toba dzieje?????"

Cytat:
Mój potrafi innym takie komplementy prawić, że jest mi zwyczajnie wstyd (myśli, że to jest śmieszne).
Jak chce, to potrafi, ale jest ostatnio tak humorzasty, że szok. Nie wiem jak się odezwać, aby nie nadepnąć na odcisk przypadkiem :/ WKurza mnie to, bo to on przy mnie powinien skakać jak przy jajku a nie...
kochanie mysle ze mimo iz nie odczuwaja ciazy i dolegliwosci z nia zwiazanych, jednak tez sie stresuja moze w innym wzgledzie, jak to bedzie, czy utrzymaja rodzine, czy podolaja wszystkiemu. Dla nich tez swiat sie zmienia mimo iz nie chodza w ciazy, wiec czasem z nimi trzeba bardziej delikatni niz z nami...
A czy tesciowa zrobi z nim porzadek, to zalezy czy ma w niej autorytetoby tak
Cytat:
Hejo dziewczynki!
wspolczuje, ja tez wymiotuje czasem to jest bardzo nieprzyjemne
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Aguskaa dzieki za przepis, wyglada mniam mniam
.
prosze bardzo

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie, ze z tym 1,5 kg mąski na 5 dag drożdzy, to chyba jest mała pomyłka. Ja na 5 dag drożdzy daję 2 szkl. mąki i 3/4 szkl. mleka.
zle napisane, masz racje, chodzi nie o 1,5 kg maki
tylko o pół kilo juz poprawiam
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 17:26   #2950
engela
Raczkowanie

kolanka ja tak wcześniej robiłam ciasto,ale nie chciało mi się czekać aż ten rozczyn drożdżowy urośnie a potem jeszcze ciasto
a mleko pogrzewam w mikrofali

ja jak narazie nie mogę narzekać na swojego mężusia...
dzisiaj rano mi pomagał w tych moich sensacjach żołądkowych, a jak mówiłam,że już nie mam siły by czuć się tak codziennie to mi powiedział,że jestem bardzo dzielna i na pewno dam rade

doceniłam te słowa dopiero teraz jak czytam Wasze wpisy...
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 17:41   #2951
MoniaHan
Wtajemniczenie

Brawo dla Twojego mezusia!!!!!

moj z kolei zrobil ta babke ziemniaczana ktora to jest napyszniejsza na swiecie i w ogole....tylko ze mi jakos szczegolnie nie smakowala,szalu nie ma zastanawialam sie czy w ogole dopieczona jest, ale zjadlam kawaleczek i powiedzialam ze dobra, bo jak sie wnerwi to juz w ogole nic mi nie ugotuje

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-08-20 o 17:44
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 18:27   #2952
Karo89
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!
ja od rana dzisiaj na większych obrotach, sprzątałam w mieszkaniu i w domu, zrobiłam zakupy, obiad i teraz leniuchuję
kupiłam w Rossmannie dzisiaj ten balsam o którym pisałyście, więc będę testować.
a teraz uciekam dalej odpoczywać, miłego wieczorku i weekendu dziewczyny!

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 18:28   #2953
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
tez mam tylozgiecie macicy i tez ciagle latam a w nocy faktycznie ciezko lezec na plecach, nie jestes jedyna
uff
Cytat:
emigra to jesli po wysiusianiu odczuwasz ulge, to pewnie chodzi o pecherz moczowy. Moze jak lezysz na plecach to cos ugniata i dlatego boli Cie bardziej.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Mama mi dzis ugotowala zupke pieczarkowa z lazankami i robi pizze taka domowa

Jak byscie chcialy przepis to Wam podam Prosciutka w wykonaniu
no napewno pecherz tylko nie wiedzialam czy jestem z tym sama
Cytat:
karolca moj maz juz dawno zapomnial jak sie prawi komplementy swojej zonie...
Wiesz j zauwazylam po facetach ze oni pieknie potrafia mowic ale nie swoim kobietom, zonom.
I zawsze mnie to drazni. Jak mi jakis facet mowi jakis komplement (to oczywiscie cieszy mnie to) ale odpowiadam, prosze tak mowic swojej zonie. mam na mysli np pacjentow w szpitalu.
ale macie mezow ... ja na swojego nie moge narzekac - tfu tfu w weekendy robi mi sniadanka do lozka, lubi mnie rozpieszczac (nie mowie o drogich prezentach ale drobiazgach, naprawde malusich rzeczach ktore na codzien wywoluja usmiech)prawi komplementy, ciagle powtarza ze mnie kocha, caluje caly czas. I tak jest od 5 lat i mam nadzieje ze sie nie zmieni

co prawda na poczatku ciazy jak ciagle spalam byl troche zly ze nie posprzatane czy nie uprasowane, ale szybko sie przyzwyczail i nie narzeka, chyba ze widzi ze czuje sie super a z lenistwa nic nie robie to co innego

Juz zdecydowalam ktora kuchni i klamka zapadnie w przyszlym tyg jk pojade zamowic

Zjadlam wlasnie gotowe nalesniki z serem, byly ochydne . nawsadzali tam rodzynek, bleee a ja nie cierpie rodzynek mezowi usmazylam mieone ale sama nie mam na nie ochoty
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 19:20   #2954
Dragusia88
Zakorzenienie

nie pochwaliłam sie, kupiliśmy wczoraj śliczną bluzeczke z tygryskiem i puchatkiem niebieska z c&a za 9zł rozmiar 68, nie było mniejszych ;/ mamy plan dać do torebki na prezenty i dać rodzicom jednym i drugim i zobaczymy jak zareagują czy sie domyslą

a i macie do polecenia jakiś dziennik ciąży czy odrazu dziecka gdzie miejsce na test ciazowy jest i zdj usg?

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2011-08-20 o 19:22
Stary 2011-08-20, 20:03   #2955
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

coś na ten temat wiem... mój czasami też jest wkurzający - jak coś zrobi to czeka na pochwałę jak zapomnę to tak mi nagada że on tu zapycha, narobi się a ja nic ...ble ble ble... ale np jak ja sprzątam robię obiad dla całej jego rodziny to przecież to normalne obowiązki kobiety i docenić nie potrafi.
A najbardziej mnie wkurza jak chcę z nim pogadać co mnie gnębi itp to słyszę "marudzisz" ale jak już przyjadą znajomi i kumpela zwierza się z problemów z mężem .. oj to jak on z nią pogada - pocieszy doradzi powie miłe słowo ... cud miód i malinki. Albo jest impreza mówię mu choć potańczyć to on że nie bo musi się pierw namasiać (wypić %) potem może robić z siebie pośmiewisko. ale jak inna go poprosi to idzie bo głupio odmówić. Oczywiście nie jest tak cały czas ale czasem ma takie humorki ... gorzej niż baba.
ehhh faceci.... no ale ich kochamy
Stary 2011-08-20, 20:36   #2956
karolca
Zakorzenienie

Nie, no ja nie mam tak cały czas
Ale sama nieraz mam gorszy dzień i chcę być zrozumiana, bo wszyscy mogą taki dzień mieć. Ale akurat gorszy dzień u faceta jest NAJWAZNIEJSZY
Dziś mnie pochwalił za obiad, więc nie jest tak źle
Jutro może pojedziemy za miasto do znajomych, posiedzę sobie w czystym, wiejskim powietrzu trochę.
Dziś pomogłam mężowi odpowietrzyć wyremontowany układ hamulcowy w Syrence.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

A, i byłam w sklepie... mignął mi przed oczami WINOGRONOWY płyn do mycia kabin prysznicowych... od razu poleciałam na soki wybrać sok z białych winogron Na poczekaniu musiałam się go napić

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-20, 21:02   #2957
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ja sie klucilam ze swoim TŻ rano az sie cala splakalam, takie argumenty przeciwko mnie wyciagnal ze szkoda gadac, zyc sie odechciewa, zamiast wspierac to dowala jeszcze bardziej, ze powinnam wiecej zarabiac zeby on nie musial do szefa chodzic po podwyżkę, ze powinnam do pracy sie ubierac w worek na ziemiaki zeby nic nie bylo widac itp..... co sie dzieje z tymi facetami?
ucieklam na caly dzien do kolezanki a pozniej do mamy na bitki z kasza
Stary 2011-08-20, 21:08   #2958
karolca
Zakorzenienie

Ja bym się wnerwiła porządnie jakby mi tak powiedział
Mojemu czasem też trudno pojąć, że rynek pracy jest jaki jest i ciężko jest znaleźć dobrze płatną pracę bez znajomości. Sam ma ciężką pracę, bo robi w budowlane, czasem nie potrafi pojąć, że praca przy komputerze też męczy (szczególnie jeśli muszę czytać i sprawdzać błedy)... a do tego zająć się domem, bo trzeba zaplanować zakupy, obiady i kolacje, co w mieszkaniu trzeba zrobić... Niby nic, ale sam po pracy też nie chciałby się tym zajmować.
Nie wiem, jakaś bardziej nerwowa jestem ostatnio

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-20, 21:12   #2959
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

tez jestem nerwowa i płaczliwa, ponoć ciągle sie czepiam, ja pracuje w systemie dzień na dzień ale jednak te 11h muszę wysiedzieć w pracy i jeszcze godzinę w jedna stronę jechać a on tego nie rozumie, przecież mam dzień wolny i mogę odpocząć, mogłabym jak by coś robił w domu!!!!
Stary 2011-08-20, 22:11   #2960
joanaros
Zakorzenienie

Widzę, że nie tylko u mnie problemy z facetem Mam nadzieję,że szybko im przejdzie
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 22:25   #2961
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
uff
ale macie mezow ... ja na swojego nie moge narzekac - tfu tfu w weekendy robi mi sniadanka do lozka, lubi mnie rozpieszczac (nie mowie o drogich prezentach ale drobiazgach, naprawde malusich rzeczach ktore na codzien wywoluja usmiech)prawi komplementy, ciagle powtarza ze mnie kocha, caluje caly czas. I tak jest od 5 lat i mam nadzieje ze sie nie zmieni

co prawda na poczatku ciazy jak ciagle spalam byl troche zly ze nie posprzatane czy nie uprasowane, ale szybko sie przyzwyczail i nie narzeka, chyba ze widzi ze czuje sie super a z lenistwa nic nie robie to co innego :brzydal
Ja na swojego też nie mogę narzekać, choć zdarza nam się ostro pokłucić bo każde jest uparte i ma charakterek. Ale jest kochany, robi mi herbatki, śniadanka, pomaga w domu, obcałowuje, mówi, że kocha, i zrobi obiad gdy ja w pracy a on ma wolne, i ogólnie jest do rany przyłóż Ma swoje wady, które mnie wkurzają, ale doceniam, że jednak zawsze mogę na niego liczyć...no, czasem tylko mówi mi jak narzekam, że marudzę, ale faceci chyba nie są stworzeni do zwierzeń, wolę pomarudzić przyjaciółce, w końcu kto lepiej zrozumie kobietę niż druga kobieta hihi
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 22:30   #2962
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ja nie pamietam kiady mialam podany obiad raczej pretensje ze go nie ma, juz nie mowiac o sniadaniu czy o slowie kocham
Stary 2011-08-21, 08:36   #2963
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytrynko, a jak sobie wyobrażasz potem zajmowanie się dzieckiem?

Dziewczyny, ja już nie mogę. Głupota ludzka tak mnie dobija, takiego agresora we mnie wyzwala, że mam ochotę gryźć. Latam sobie po rożnych forach i ja wiem, że to tylko Internet, no ale cholera.... Dziewczyna która kilka dni po cc obsługuje teściową, bo nie potrafi się odezwać, laski które nie chcą szczepić dziecka i dziwią się, czemu się szczepi dziecko jak choroba daje powikłania u dorosłego... Wrrrrrr... Która pierwsza chętna do gryzienia?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 09:30   #2964
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja sie klucilam ze swoim TŻ rano az sie cala splakalam, takie argumenty przeciwko mnie wyciagnal ze szkoda gadac, zyc sie odechciewa, zamiast wspierac to dowala jeszcze bardziej, ze powinnam wiecej zarabiac zeby on nie musial do szefa chodzic po podwyżkę, ze powinnam do pracy sie ubierac w worek na ziemiaki zeby nic nie bylo widac itp..... co sie dzieje z tymi facetami?
ucieklam na caly dzien do kolezanki a pozniej do mamy na bitki z kasza
oj wspolczuje

Ja nie pamietam kiedy mysmy sie poklocili ostatnio .. u nas sa raczej dyskusje
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28884212]Cytrynko, a jak sobie wyobrażasz potem zajmowanie się dzieckiem?

Dziewczyny, ja już nie mogę. Głupota ludzka tak mnie dobija, takiego agresora we mnie wyzwala, że mam ochotę gryźć. Latam sobie po rożnych forach i ja wiem, że to tylko Internet, no ale cholera.... Dziewczyna która kilka dni po cc obsługuje teściową, bo nie potrafi się odezwać, laski które nie chcą szczepić dziecka i dziwią się, czemu się szczepi dziecko jak choroba daje powikłania u dorosłego... Wrrrrrr... Która pierwsza chętna do gryzienia? [/QUOTE]

no ale ludzie sa rozni i mja rozne przekonania, szkoda tylko tych dzieci

Mnie meza obudzil dzisiaj jajecznica i kakao - ja mu mialam rano zrobic jajecznice, bo mu obiecalam, a ze w nocy zle spalam to obudzil mnie jak kelner z rana i mowi ze zaraz bedzie podana jajecznica i buleczki z serkiem oraz kakao hehe dzisiaj caly dzien chyba bede obslugiwana, bo obiadu tez nie robie, bo jedziemy do tesciowki na rybke tzn mezowi upiecze lososia z cwiartkami ziemniakow a mi zrobi makaron z lososiem a sosie smietanowym na deser lody ach, za to ja uwielbiam

jak dzisiaj humorki?
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-21, 09:43   #2965
aalegna
Wtajemniczenie

Emigra ale Ci dziś dobrze tak rozpieszczona od rana i obiadu nie musisz robić, normalnie zazdroszczę
Ja już właśnie rosołek nastawiłam, a mąż dziś niestety pracuje, co prawda w domu, ale przed kompem jakiś projekt na jutro musi zrobić więc staram się mu nie przeszkadzać
Stary 2011-08-21, 09:48   #2966
emigra
Zakorzenienie

No, dzisiaj dzien zaczal sie super dla mnie

ale troche mnie brzuch pobolewa jak na @ ...
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-21, 09:51   #2967
aalegna
Wtajemniczenie

No mnie rano troszkę jajnik pobolewał, ale już minęło. O dziwo dziś w nocy nawet siusiu nie wstałam a przed snem jeszcze 2 szklanki wody wypiłam bo mnie jakoś suszy od wczoraj
Stary 2011-08-21, 10:00   #2968
emigra
Zakorzenienie

A ja o dziwo wstalam i to o 3 w nocy i dlatego potem nie moglam spac (jeszcze mi sie snily glupoty ze maz mnie zdradzal itp)

ale mam lenia w tylku, masakra
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-21, 10:07   #2969
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Mnie meza obudzil dzisiaj jajecznica i kakao - ja mu mialam rano zrobic jajecznice, bo mu obiecalam, a ze w nocy zle spalam to obudzil mnie jak kelner z rana i mowi ze zaraz bedzie podana jajecznica i buleczki z serkiem oraz kakao hehe dzisiaj caly dzien chyba bede obslugiwana, bo obiadu tez nie robie, bo jedziemy do tesciowki na rybke tzn mezowi upiecze lososia z cwiartkami ziemniakow a mi zrobi makaron z lososiem a sosie smietanowym na deser lody ach, za to ja uwielbiam
wow zazdroszcze!!! jak mój by miał zrobic jajecznice to chyba pół domu by sploneło...
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
O dziwo dziś w nocy nawet siusiu nie wstałam
ja juz drugi raz nie wstawalam odkad jestem we wro chyba moj organizm rozumie ze nie bede w nocy po schodach latac ale dzisiaj wracam do Opola bo jutro znowu praktyki to pewnie zacznie sie chodzenie w nocy hehe ale jakos mi to nie przeszkadza.
i zastanawiam sie czy latac jutro rano bete powtarzac czy na spokojnie we wtorek popoludniu
miłej niedzieli życze

Stary 2011-08-21, 10:14   #2970
aalegna
Wtajemniczenie

a mi się dziś lekcja historii z liceum śniła ze znienawidzoną nauczycielką i przepytywała nas wszystkich, a mój mąż znał na wszystkie pytania odpowiedzi a ja kompletnie nic nie umiałam!! a dodam tylko że liceum 10 lat temu skończyłam i nie wiem skąd ten sen
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości