|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Pomóżcie dziewczyny!
Hej dziewczyny, nie znalazłam nic w wyszukiwarce, więc może mi pomożecie...
Znacie moze jakis dobry sposob na pozbycie sie zaczerwienienia/opuchlizny na twarzy po płaczu? Płakałam całą noc i dzisiejszy ranek, wygladam jak potwor, a wieczorem musze isc na impreze rodzinna ;/ z oczami jako tako sobie pomogłam przy pomocy kostek lodu i kompresow z herbaty, ale twarz wyglada koszmarnie, cała w sino-czerwonych plamach, opuchniety nos. Dziekuje za wszelką pomoc
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pomóżcie dziewczyny!
nie mam pojęcia , ale pocieszę Cię..ja też tak mam po płaczu.. do tego stopnia mam spuchnięte oczy że nie mogę ich czasem otworzyć
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
może jakieś okłady z chłodnego rumianku?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbuj żelu z arniki (Flos lek), do kupienia w aptece, koszt ok 10zł. Zdjęcie w załączniku.
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
dobre pytanie... może jakieś masaże chłodnym żelem, chłodną wodą, żeby pobudzić krążenie i przyspieszyć zejście opuchlizny?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Albo masaz kostkami lodu zawinietymi w delikatny recznik
|
|
|
|
|
#7 |
|
in love with life
|
Dobry makijaz pomoze. Oczywiscie o ile bialka nie sa juz czerwone, bo ich sobie rzecz jasna nie pomalujesz, ale makijazem mozesz to zakryc (ciemniejszymi kolorami zrobic oczy - powieki na kolor, ktory ci odpowiada (szary, zielony, braz (fioletu raczej unikaj), czarna kredka na linie wodna, wytuszuj rzesy, twarz kryjacym podkladem (korektorem poprawic nos jesli jest tak mocno czerwony), korektor pod oczy, dodac bronzer gdzie trzeba, roz, rozswietlacz).
Jesli bialka nadal sa czerwone to nie wiem co na nie pomoze. Moze ktos inny doradzi.
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Myślę że na czerwone białka oczu pomogą odpowiednie krople np. vizin na zmęczone oczy
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdy sytuacja się powtórzy, to moze wypróbuj moje metody, które stosuję, gdy mam opuchnięte oczy/twarz
![]() Okłady z pietruszki Garść świeżej posiekanej pietruszki zalewam wrzątkiem, odczekuję aż ostygnie, wkładam miksturę do lodówki w celu całkowitego schłodzenia. Przesiewam i namoczonymi wacikami okładam oczy i ich okolice! Ta mikstura nieraz pomogła mi z opuchnięciami ![]() Polecam również: Okład z ogórka na zmęczone i podrażnione oczy Schłodzony ogórek pokrój na cienkie plastry. Połóż je na powiekach i odpręż się. Kiedy plasterki się zagrzeją zmień je ponownie na chłodne. Można też plasterki położyć na całą twarz tez pomaga!!! Okład z ziemniaka Pomaga zlikwidować skutki niewyspania i zmęczenia w postaci ciemnych obwódek i obrzmienia wokół oczu. Surowy ziemniak pokrój w cieniutkie talarki i połóż je na powiekach. Gdy plasterki wyschną zastąp je nowymi.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.