|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
Tatus kapie prawie codziennie z moja pomoca tzn przynies podaj;p bo ja nie mam cierpliwosci siedziec na tym goracym patio :P a w lazience nie da rady bo chlapie okropnie;p
Wkoncu ja Lene uspilam bo marudna;p a mi jakos latwiej poszlo;p Cytat:
Wow gratulacje jaka juz dorosla kobietka ![]() ![]() A do mnie w pazdzierniku an 2 tygodnie przylatuje mama hehehe ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- to ile masz tych okien heh jakos dlugo im schodzi:P
|
|
#4022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
ciesze
ale tak po 5 dniach bedziemy sie klocic;p bo my takie same jestesmy wredoty;p
|
#4024 |
|
Raczkowanie
|
hej ) ja to chyba jakas nie ten teges jestem ledwo znajduje czas żeby doczytać a o pisaniu to juz nie wspomnę..podizwiam za organizacje
![]() iizabelaa u mnie tez remon i to chyba jeszcze fajniejszy, juz mam dość i prawie i modle sie o koniec!! |
|
|
|
#4025 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=szymelka;28870358]
Twoja Lila cudna, jaka wesolutka Dziekujemy za komplementy Cytat:
Moja Lila tez ma dodatkową faldkę i pani neurolog powiedziała,że nie powinnam sie tym wcale przejmować.Mozesz to skonsultowac z pediatrą przy najbliższej wizycie .Żurawinka figura super ,a córeczka urocza Ptysza 8 miesięcy !Gratulacje dla Emilki.Może nam ja pokażesz?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
:d
Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-08-20 o 21:31 |
|
|
|
#4027 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczne zdjęcia! Do tego turkusowego może jakieś ciemniejsze dodatki? Cytat:
Kurczę jakby u nas spali teściowie, to bym miała przechlapane, teść chrapie jak stary niedźwiedź ![]() żurawinka, ale Ty masz figurę, a Wiola ładniutka dziewczynka, hmm, pokażę ją jutro Krzysiowi może coś by z tego było (oczywiście jeśli jej Krzysio przypadnie do gustu)ada, jaki przystojny facet z Twojego synka! a ta rączka mi się nie wydaje dziwna, fałdki po prostu i współczuję tego zalania znowu... ja łóżeczko przykrywałam moskitierą, a na komary miałam Orinoko, też chyba od 1 msc, ale nie wiem, czy takie to bardzo skuteczne, w każdym razie Krzysia nie gryzły, ale nas tak ![]() wkoncu ja przed kompem już też coraz rzadziej siedzę, dużo roboty remonty to koszmar, współczuję Wam dziewczyny, ale jaki efekt będzie za to! Ewelqa,ale super awatarek żabowy
Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2011-08-20 o 21:32 |
||
|
|
|
#4028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to nie tak dużo...![]() ![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Leoś śpi.... prunelle tzn. sam z siebie nie zasypia, zasypia przy cycku jak zwykle i go odkładam do łóżeczka i nawet jak się ocknie to już nie płacze, albo przynajmniej malutko i zaraz zasypia A zrobiłam to tak jak pisałam wcześniej, nie brałam go na ręce jak się rozpłakiwał, tylko go głaskałam,robiłam ciiii, kładłam głowę na brzegu łóżeczka, żeby myślał, że tu też może być przyjemnie i nie jest sam, no i właściwie 2 dzień bez problemu go przekładam Wcześniej nie było takiej opcji
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-08-20 o 21:36 |
||
|
|
|
#4029 |
|
Wtajemniczenie
|
az poszłam sprawdzić i ja też mam dwa poziomy tylko
... też jeszcze nie będę obniżać... w sumie mały nadal nie obraca się ani na brzuszek ani odwrotnie... tylko kula się raz na ten bok raz na drugi tajka to Ty dlatego tak daleko od Polski ucieklaś
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
wymieniamy tylko 5 okien, bo 2 mamy nowe, ale nie zważyłam żeby się obijali ![]() w jeden dzień wykuli stare i wstawili nowe, zamontowali parapety zewnętzne, dzisiaj montowali parapety w środku i wnęki wykładali płytą, a w poniedziałek będę tynkować, i wymieniać okna w piwnicy ale tam tylko 2 malutkie
|
#4031 | ||||
|
Raczkowanie
|
hejo!
u nas dziś w miarę w porządku, mimo że położyłam się ok.1 a pobudka była o 6:30 to jakoś miałam energię ogarnęłam trochę dom, potem mieliśmy gości, na szczęście dziecię spokojnie siedziało na kolanach i się bawiło więc można było porozmawiać, a wieczorkiem wpadłam na trochę na wieczór panieński koleżanki zacznę od podziękowań: tajka dzięki za przypomnienie o praniu, moje też siedziało w pralce ale dzięki Tobie zostało rozwieszone Cytat:
szymelka fajna dwójeczka to trzymam kciuki za spełnienie marzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Anastazjia co do kaszki to manna jest bezmleczna jak ją zrobisz na wodzie Cytat:
już 3 dzień próbuję doczytać, może wreszcie się uda być na bieżąco
|
|
|
#4032 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Nadrobiłam Was, dobrze, że dziś sobota, to nie było za dużo do czytania ![]() Zaraz poodpisuje, ale na początku mam prośbe do Was, a w szczególności TITY bo widzę, że jesteś chyba w temacie.. Chodzi mi o usypianie w dzień, ja nie wiem czy to przez ten skok, czy coś innego ale po prostu nie jestem w stanie uśpić Szyma bez "wojny". np dziś, widzę, że zmęczony bo maruda i trze oczy, no to mówie najpierw go troszkę wyciszę, i do łóżeczka, tetruś, smok, no i to działa na niego jak płachta na byka, jest taki ryk, że i tak nic z tego nie wychodzi, więc biorę go na ręce i na rekach próbuję, ale to i tak po wielkich awanturach uśnie, no i wtedy go odkładam i spi ale nie za długo.. po prostu jak przychodzi pora drzemki to ja aż sie boje;] poradzcie coś prosze.. wózek do spania też jest be, no ogółem do spania w dzień wszystko jest beeee, na szczęście w nocy nie ma takich problemów i usypia bez problemów, ale chciałabym oszczędzić stresów przede wszystkim jemu.. ale również sama sobie.. Żurawinka super córcia, no i ty chudzinka ![]() Tajka ale masz pomysły z tymi fotkami w koszu :PPP Tity twój LEoś mały przystojniak czekam z niecierpliwością, ąż mój zacznie tak raczkować fajniePtysza gratulacje dla córeczki !! niech się dalej tak pięknie chowa Eirene współczuję nocki, mój dzisiaj jadł o 3 ale później nakarmiłam o 7 na spiocha i spał do 9 Co do łóżeczka to my kupiliśmy takie http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...774459029.html i jestem zadowolona Anessa gratlulcje z okazji 15 tyg Ego a Olusiowi z okazji 18![]() Tra, jak dziś nocka minęła??? W albumie kilka fotek Szyma, szyma z mamą i tatusiem
|
|
|
|
#4033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja sie na oknach nie znam ale zawsze wydawalo mi sie ze to szybko sie robi;p chyba ze z kuciem;p
|
|
#4034 |
|
Wtajemniczenie
|
coralady i prunele dziekuję dziewczyny
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
aguchaw mój jak krzyczy to tylko z dwóch powodów, albo jest głodny, albo chce na rączki bo się nudzi. Więc zazwyczaj podanie cycka załatwia sprawę spania w dzień
Inaczej mi raczej nigdy nie zasypia. Nie wiem czy Ty piersią karmisz, ale mój się bardzo przy piersi uspokaja. No chyba, że nie chce mu się spać, to zje i się po prostu bawi dalej.Dzięki za komplement tajka może się doczekacie w końcu Ty jeszcze młoda dziewoja A jak długo się znacie?Ja poznałam męża mając 19 lat(na studiach), a wyszłam za niego mając 23, z czego 3,5 roku byliśmy narzeczeństwem bo cwaniak mąż mnie sobie "zaklepał", a potem mu się żenić nie chciało
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-08-20 o 21:45 |
|
|
|
#4036 |
|
Zadomowienie
|
ptysza gratulacje
powazny wiek
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma za co;pbo to maly tluscioch;p wlasnie podziwiam ciebei ze odpowiadasz na wszystko, anwet jak ciebie nie bylo ![]() ![]() Cytat:
ide ogladac;p ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Jestesmy ze soba jakos 3 lata na oko;p Zareczyn nie bedzie bo nie uznajemy czegos takiego;p ustalimy date slubu i tyle;p
|
|
#4039 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy wszystkim za gratulacje
![]() Cytat:
![]() pięknie wyglądacie ![]() Cytat:
![]() lecę spać, nie pisać za duzo |
||
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
no Emilka nam juz siadac zaczyna wiec musialam obnizyc
poza tym caly czas mam na lozeczku przewijak, i tak sie mocno podnosi juz ze wiecznie glowa walila w niego od spodu, jak wedrowala po lozeczku
|
#4041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wyobrazam sobie te wedrowki po łóżeczku
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w domu ta dynia z ziemniakami to tylko kotom smakuje
|
#4043 | |||
|
Rozeznanie
|
ale mężczyzna słodki
![]() piękne rodzeństwo ![]() Cytat:
![]() gratuluję ![]() Cytat:
wow super ![]() gratulacje Cytat:
Wieczorem nie ma problemu bo jest kąpanko, cycuś, do łóżeczka, karuzelka i lulu. W dzień koszmar a właściwie wszystko to co opisałaś. Ostatnio usypiam go w wózku ale dzisiaj nawet to nie pomagało. Dopiero jak dałam mu w wózku herbatki co lubi i zaczęłam jeździć przód, tył to zasnął Chcę nauczyć go usypiania w dzień w łóżeczku ale do tego trzeba być bardzo cierpliwym.Dzisiaj cały dzień spędziliśmy na działeczce Testowaliśmy nowy wózek i sprawdza się póki co
|
|||
|
|
|
#4044 |
|
Zadomowienie
|
Montii ja właśnie z tego powodu nie zaczęłam brać. Fakt może to pic na wodę ale wolę nie ryzykować...zacznę brać jak skończę karmić a chyba nie potrwa to już długo, bo pokarmu mało moja córcia dojada sztucznym i słoiczkami a ja dostałam @
ale sobie dziś narobiłam...naszło mnie na robienie ogórków z curry i robiąc zalewę mój małż otworzyl okno w kuchni...zapach zwabił meszki i teraz po całym mieszkaniu france fruwają masakra
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Idalka dzisiaj tez nie chciała w dzień spać,
2 razy podrzemała 15 minut i raz 40 minut ![]() Tyle, że z zasypianiem nie ma większego problemu, tylko, ze od 3 dni tak bezsensu śpi po posiłku, a do tej pory było tak, że jedzenia-zabawa-sen
|
#4046 |
|
Raczkowanie
|
Tity ja karmie mm i dziś właśnie jak go chciałam uśpić, a on walczył bardzo, to zamiast o 12 to dałam mu mleko przed 11 bo już nie wiedziałam co mam z nim zrobić, w końcu wszystko mu przestało pasować. Dałam mleko, zjadł i od razu padł.. No ale przecież nie będę mu podawać mleka, za każdym razem, jak będzie czas na drzemkę ..
Tra trzymam kciuki za przespaną noc ![]() Tajka a ten twój TŻ to normalnie ze złota jest ![]() tak w ogóle to gadalam dziś z mężem że zazdroszczę Wam tej hiszpanii cały czas ciepło ale z drugiej strony, aż takie upały to znów umęczą bardzo...ale wolałabym chyba hiszpanie niż PL:PP Patrycja - z jednej strony cieszę się, że nie jestem sama z tym problemem, ale bardzoo mi szkoda Szymusia, że umęczy się przy tym, a przy okazji ja również. Wiesz, co najlepsze, to że taki problem jest od 2 tyg, wcześniej usypiał bez większych problemów. I to nie jest to, że jemu się nie chce, bo widzę, że marudzi, że trze oczka, i odwraca głowę od zabawek, ale usypianie działa jak płachta na byka Nie wiem, może taki dzień też, że dziecko spać mi nie chciało, ale albo już jestem przewrażliwiona albo naprawdę, z dnia na dzień coraz gorzej z tym usypianiem;/ przez to, że on spi cały dzień 2x po 30 min to o godzinie 18 modlę się, żeby wybiła w końcu 20 i ta błoga cisza:PPP Ps, dodałam tez fotki ze slubu i ciązy - jakoś tak mnie wzięło na wspomnienia
Edytowane przez aguchaw1 Czas edycji: 2011-08-20 o 22:42 |
|
|
|
#4047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tak robimy;pTroche za goraco w lato, w dzien ciezko cokolwiek zrobic Sliczne zdjecia, jaka ladna panna mloda
|
|
#4049 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz już smacznie sobie śpi ![]() Cytat:
. Ciężko powiedzieć, który byłby silniejszy![]() Cytat:
Ja z synem tak miałam, że w wózku go usypiałam, albo na rękach a potem do łóżeczka. Uczyłam go samodzielnego usypiania dosyć późno, bo po roku, jak miał iść do żłobka i to była masakra Grunt to się nie poddawać, no i im wcześniej, tym lepiej- mniejsze dzieci szybciej się uczą. Trzymam za Was kciuki
|
|
#4050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

buuu

Moja Lila tez ma dodatkową faldkę i pani neurolog powiedziała,że nie powinnam sie tym wcale przejmować.Mozesz to skonsultowac z pediatrą przy najbliższej wizycie .
!Gratulacje dla Emilki.Może nam ja pokażesz?

klask i: