![]() |
#3451 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koty część II
Jakie śliczności te wasze kociaki
![]() Moja Coma to istne ADHD. Jak z nią pojechałam do mamy, która ma duże mieszkanie to dosłownie już nie wiedziała co ma robić, gdzie ma wejść. Tyle wrażeń ma tam zawsze, że jak wracamy do domu to odsypia cały dzień, bo u mamy w ogóle nie śpi. Ostatnio jak wracałyśmy busem to dosłownie w całym busie fruwała jej sierść ![]() A tak w ogóle to zaczynam podejrzewać rujkę u niej.
#3452 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() edit. jeżeli twoja kotka to ta w avatarku, to jest śliczna! śpioszek, hehe.
![]() |
#3453 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pierwsza rujka i trochę się boję ![]() Potem sterylka i też kupa nerwów będzie. Ale ten czas leci. Dopiero co do nas trafiła, malutka zaropiała i kichająca bida.
Powietrze pachnie jak malinowa mamba ![]() Edytowane przez deser czekoladowy Czas edycji: 2011-08-19 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niestety nigdy nie miałam kotki, więc nie wiem jakich ci rad udzielić. na pewno dasz radę! trzeba jej tylko pilnować. ![]() dokończymy rozmowę później, burza zaczyna szaleć u mnie. ![]() edit. o matko, jaka śliczniusia! uwielbiam kotki. ![]()
![]() |
#3455 |
Konto usunięte
|
Deser, ja mam jeszcze pare fot Comy z aparatu to wrzucę później
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Elwirka-Elmirka :D
|
U mojej babci każdy kot to Kociamber
![]() ![]() ![]()
#3457 |
Zadomowienie
|
#3458 |
Zakorzenienie
|
moja babcia mieszka na Podlasiu, stąd jej kocurek ma rosyjskie imię Wasia, za to kotkę nazwała bardziej egzotycznie- Penelopa
![]() wcześniej był kot Rudy...a jej ukochana kotka którą wspomina zawsze z rozrzewnieniem nazywała się Olga ![]()
![]() |
#3459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3460 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Ja jak byłam mała to chorowałam na koty. Konkretnie 2 : jeden biały, drugi czarny. I miały mieć konkretne imiona: Filemon i Bonifacy
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3461 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Strasznie bym chciała mieć kotka i tak powoli się przymierzam.. czytam, oglądam, przeglądam, zastanawiam się ![]() no i mam pewien problem.. ponieważ chcę nowego członka rodziny tylko, jeżeli będzie wiedziała, że jestem w stanie zapewnić mu dobre i miłe życie ![]() i tak... jestem studentką i mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu, w bloku na parterze, nie jest to środek miasta, tylko prawie koniec. za oknem mam kawałek zieleni, dalej nieużywane tory. osiedle zamknięte, raczej bezpieczne, dużo dzieci, mało psów latających bez właściciela - właściwie wcale, kotów też mało, może dwa lub trzy do tej pory widziałam ![]() pytanie to czy dobry pomysł mieć kota? na parterze, w wynajmowanym mieszkaniu (kiedyś się stąd na pewno wyprowadzę) ?
#3462 |
Raczkowanie
|
Kochane...
Zawracam sie do Was o pomoc,badz jakiekolwiem wskazówki... ![]() Od dwóch dni,mieszka z nami,prawie 12 tygodniowa kotka rasy Ragdoll. Caly czas sie przyzwyczaja,jest jeszcze zestresowana, ale i tak zrobila duze postepy. ![]() W pierwsza noc zostalam z nia w pokoju w,którym miala wszystko,bo tak bardzo rozpaczala... Wczoraj zdecydowalismy z TZ-tem,zem mala musi zostac sama w pokoju,w którym spi i nadzwyczajniej sie do tego przywyczajac. Tak wiec zakmnelismy sie w naszej sypialnia. Mala chwile pospiewala i spala grzecznie cala noc Mój TZ musial isc dzisiaj awaryjnie do pracy i wstalismy po 6, ja lezalam w lózku TZ sie szykowal, mala jak tylko go uslyszala zaczela sie serenada. On zaczol do nie mówic itd i w koncu przbiegla do mnie na lózko, rozalona miauczala,tulila i mruczala jak traktor a pózniej...zsikala sie ![]() Na posciel. Nawet nie widzialam kiedy... Wzielam ja i zanioslam do pokoju i wlozylam do kuwety. Posciel w praniu,ja nadal zamknieta w sypialni a ona chodzi po calym domu i miauczy... Nie mam pojecia co zrobic ![]() Kochane bede wdzieczna,za jakiekolwiek rady...
#3463 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a poza tym jak go od początku nauczysz, żeby tak wychodził z domu, to później nie będzie chciał w nim siedzieć, hehe. ![]() mój mruczek u dziadków wczesnymi rankami, potrafi nawet 0 2 w nocy miauczeć piskliwie, żeby go wypuścić. ![]() zastanów się jeszcze dobrze, ale jak dzieci są.. hm.. jedne ze spokojniejszych, to kup kota, obyś go tylko później nie oddawała. to duża odpowiedzialność. ![]() pozdrawiam. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3464 |
Zakorzenienie
|
To pewnie przez te zamknięte drzwi mała jest zestresowana. Koty bardzo nie lubią pozamykanych pomieszczeń. Moje jak czasami za bardzo broją nad ranem i spać nie dają to też mają eksmisję i zamykam się w pokoju - wtedy murowane miauki pod drzwiami i drapanie po drzwiach żeby im otworzyć.
A dlaczego zamykacie kotkę na noc w pokoju?
#3465 |
Raczkowanie
|
Kasiaczek_ to pewnie ze stresu. Czemu kotka musi spać sama i to w zamkniętym pomieszczeniu, a Ty teraz, jak piszesz, zamykasz się przed nią? Jest u Was od niedawna i bardzo potrzebuje towarzystwa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3466 |
Konto usunięte
|
Lol, kot się zsikał, bo go zamykasz na noc;/
biedny kiciuch. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Zuzek, a nie myślałaś o tym, żeby kot byl niewychodzący? Wiadomo jakie są dzieci, jedne będą bardziej dokuczać zwierzakowi, inne bardziej ![]() Sądzę, że lepiej będzie jak kicia nie będzie wychodził, bo nie wiadomo, co może się stać podczas samotnych wędrówek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | |
Raczkowanie
|
Kochane,
nie zamykam kotki ,poniewaz wiem ,ze to moglo by ja stresowac. Mala ma do dyspozycji cale mieszkanie,a my zamknelismy nasza sypialnie na noc,zeby sie przyzwyczaila,ze tam jestesmyw nocy sami... To mój pierwszy kotek... Ja równiez jestem zestresowana,poniewaz nie chce popelnic jakiegos bledu... Mala ogólnie nie daje mi zyc,caly czas jest namnie chce zeby ja glaskac i nieustannie spiewa... Jej hodowca uzywal niezbrylajacego sie zwirku,kupilam taki sam ale srednio sobie radze z jego sprzataniem... Przed chwila zmienilam zwirek na inny,który kupilam i wluzylam tam mala, Bardzo glosno mialaczala i rozkopywala na pól mieszkania,ale w koncu sie zalatwila,wiec mysle ,ze zaakceptowala... Jest mi ciezko,poniewaz nie mam tu zadnych znajomych z kotkami ,których moglabym sie poradzic... Dzwonilam do hodowcy,mówil,ze to normalne,ze ona tak placze caly czas,ze przejdzie jej... I zebym co jakis czas przypominala jej gdzie jest kuwetka... Mala oczywiscie nie chce jesc... Jest z nami od piatku od godz.20.00. W sobote o 4 rano zjadla doslownie 3 kesy saszetki plus troszke wody, a wczoraj wieczorem trzy kesy suchej karmy plusz woda. Dzisiaj wypila duuuuuzo wody,ale jedzenia nie tknela... Martwie sie tym jej stresem... ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Kotek mial do dyspozycji dwa inne pokoje plus kuchnia,przedpokój,lazien ka. Wszystkie drzwi mial otwarte tylko od naszej sypialni zamkniete.
![]() |
#3468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3469 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy to prawda? Mala miauczy bezustannie....Przestaje tylko gdy spi. Jak sie obudzi odrazu miauczy,dosc uciazliwie i glosno... Wdrapuje sie na mnie i sie lasi. Miauczy nawet gdy ja drapie... Wklejam zdjecia malucha
![]() |
#3470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam 2 koty to normalne, że mała miauczy, ważne oczywiście, żebyś ją głaskała wiadomo, ze nie non stop, ale od czasu do czasu tak kot czuje sie wtedy bezpiecznie, a reszte miauczenia ignoruj. Ja mam dwa koty, które nie mają na noc wstepu do naszej sypialni, najpierw stały pod drzwiami i nieustannie miauczały, teraz jak się obudzą też próbują miaczeć, żeby im otworzyć, ale jak je zignorujemy to wracają do pudełka i tam śpią. Nauczyły się już powoli, że musi tak być ![]() ja wzięłam swojego 2 kota jak miał 1,5 m-ca (kobieta wmawiała mi ze ma 3 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój mruczek nauczył się i teraz cały czas to stosuje, że za każdym razem, gdy zacznie piskliwie miauczeć, to trzeba go na dwór wyprowadzić, bo inaczej nie przestanie, a przecież ma wszystko w domu.. ale to tak rozpaczliwie miauczy, że trzeba nawet wieczorem wyjść, otworzyć mu drzwi, żeby poleciał. i całą noc łazikuje po podwórku.. ![]() także jak mała coś chce, to trzeba czasem jej odmówić. ![]() śliczna kotka. ![]()
![]() |
#3472 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chciala bym,zeby mimo wszystko sypialnia pozostalam miejscem moim i TZ-ta. Gdy mialam psa,nigdy ze mna nie psal i byl nauczony,ze sypialnia jest moja. Oczywiscie nie chce zrobic kici krzywdy takim zachowaniem,ale ona ma dla siebie cale mieszkanie,wszystkie drzwi ma pootwierane,moze chodzic gdzie chce,tylko nie do sypialni. ![]() Histeryzuje z powodu braku doswiadczenia z kotami. Czytam caly czas Miau.pl i bardzo chcialabym nauczyc sie swojego kota... Chcialam jej dac spokój-nie meczyc ,zeby sie do nie nie zrazila ![]() A okazalo sie,ze to ona mnie meczy ![]() Caly czas chce pieszczoch ,byc na kolanach,byc glaskana,ale nawet w trakcie tych pieszczot spiewa mi bardzo glosno i jest strasznie rozalona. Gdy idzie do kuwety równiez spiewa,nawet troszke glosniej. Myslalam,ze moze nie moze sie zalatwic dlatego przy pieszczotach nacisnelam jej troszke mocniej brzuszek,ale nawet nie zareagowala,wiec chyba raczej brzuszek ja nie boli a raczej to,ze 2 godz temu zmienilam jej zwirek na zbrylajacy sie... Dzieki Dziewczyny,ze jestescie ![]() Z pewnoscia pomecze Was jeszcze troszke... ![]() Sluchajcie,mala jednak bardzo glosno miauczy gdy jest w kuwecie,a wychodzac z niej nic nie zostawia . Myslicie,ze moze byc chora? Czy to przez stres,nowe miejsce... Niedawno przeszla kontrole przez wet i wszystko bylo w porzadku.
"Bo niebo nie przychodzi znikąd. Coś z nieba mamy w sobie. Coś z niego przekazujemy innym(...)". Ks. Józef Tischner Edytowane przez Kasiaczek_ Czas edycji: 2011-08-21 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najbardziej podoba mi sie : "Kto powie kotu,ze jest adoptowany ?" ![]()
![]() |
#3475 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz sprobowac wybawic mala az do upadlego, potem dac jej jesc i gaskac az zasnie, jak juz zasnie zostawic ja, ja tak robie z naszym urwisem, niestety ale jest przeciwienstwem naszego starszego kota i na razie nie moze z nami spac w sypialni, w nocy atakuje przez koldre stopy meza, wiec bawie sie z nim myszka az biedak ledwie zipie, potem dostaje kolacje i ma tylko silke doczolgac sie do swojego legowiska, z reguly jakies 10 minut zajmuje mi glaskanie, mruczy glosno i jak mruczenie ustaje to wiem ze zasnal, wychodze wtedy z lazienki i zamykam za soba drzwi, maluch ma wszystko w lazience, po jednej stronie kuwete a po drugiej spanie, wode i jedzenie suche, do tego zabawki. Twoja kotka moze ma do dyspozycji cale mieszkanie ale moze to za duzo dla niej, ciemno, glucho, jest sama w wielkiej przestrzeni, Skuter co noc spi w lazience i nie rozpacza, nie jest obrazony ani zlosliwy, oczywiscie jak usluszy rano ze starszy mnie obudzil to sie wydziera ze chce wyjsc ale w nocy spi spokojnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
i ciesz sie ze kot chce abys go glaskala, moj starszy od zawsze mial problem z okazywaniem uczuc, wiem ze nas kocha ale na codzien nie znosi glaskania i przytulania (ale wiemy ze to trauma z dziecinstwa). Bardzo rzadko mu sie zdarza ze sam przyjdzie zeby go poglaskac, dzisiaj mu sie zdarzylo ze rano zamiast mnie budzic to polozyl sie obok, wyciagnal i zaczal mruczec zeby go glaskac, nie pamietam kiedy sie do zdarzylo poprzednio Cytat:
Sumujac nadal nie jest normalnie u nas w domu bo maly sie ciagle uczy, starszy jest niesamowity kotem i odkad go mamy (mial ok 3 miesiace jak nas adoptowal) nic nie trzeba bylo przed nim chowac czy zamykac, zna zasady, wie ze jest czescia stada ale kazdy potrzebuje przestrzenii on to szanuje tak jak i my. Maly niestety tego nie rozumie, nie wie i dlatego mamy teraz zamknieta sypialnie i maly pokoj na gorze, jak maly spi w mojej lazience to wtedy otwieram sypialnie i starszy ma caly dom dla siebie (w lazience meza stoi jego kuweta, a do lazienki meza wchodzi sie przez nasza sypalnie, w dzien starszy musi sie zalatwiac do kuwety ktora stoi w salonie, postawiona dla malego na czas nauki, druga maly ma w mojej lazience, tak wiec mamy sporo zmian i zamieszania).
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-22 o 16:31 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczyny, od 5 dni jestem właścicielką ( a może to ona zaadoptowała mnie?
![]() ![]() Mruczy jak traktorek, bawi się nawet sama, od razu załapała o co chodzi z kuwetą - po prostu kotek-aniołek. Dzisiaj koło 11 byłam z nią na szczepieniu i od tamtej pory bezprzerwy śpi. Ale chyba nie mam się o co martwić, prawda? Załączam zdjęcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest sliczna ![]()
![]() |
#3478 |
Raczkowanie
|
RYBIORKU dziekuje slicznie,za obszerna wypowiedz
![]() Martwie sie o moja mala caly czas... Dlatego,ze miauczy bez przerwy a jak jest na kuwecie to wrecz krzyczy i robi tornado z tym zwirkiem... Chodzi tez na siku i zostawia tylko kropleke ![]() Ogólnie dzisiaj w nocy byla bardzo grzeczna,zaczela arie dopiero nad ranem... W chwili obecnej spi,wczesniej sie bawilysmy,po zabawia zjadla troszeczke,poszla na kuwtke,pózniej ok 20 min mnie terroryzowala a nastepnie poszla spac. Mam nadzieje,ze dam sobie rade z opieka nad kotem i mam równiez nadzieje,ze mala w koncu zaniecha swoich spiewów... ![]()
#3479 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak teraz wytrwasz to potem bedziesz miec naprawde fajnego czlonka rodziny ![]() A spiewy beda zwlaszcza rano jak mala bedzie od Was odseparowana, to jej sposob aby Was obudzic, przypomniec ze ona jest, chce sniadania, przytulenia, pobawienia. Jak Skuter uslyszy ze Cyckowi udalo sie mnie obudzic to jest taki wrzask ze bezwlocznie ide go wypuscic zeby sasiedzi sie nie pieklili. Wszystko zalezy od podejscia, jestem straszna pedantka a przez Skutera mamy codziennie w domu pobojowisko, sprzatamy 2 razy dziennie a i tak za chwile rozwalony zwirek wyniesiony na dywan, jak gonia sie z Cyckiem to tylko dudnienie slychac, czasami przeginaja i ktorys az piszczy. Jak Cycek byl sam to nic nie spadalo (nawet fotografie na waskiej polce nad kominkiem) a teraz ciagle cos lapie, podnosze, poprawiam. Z drugiej strony ciesze sie ze Skuter jest zdrowy, a to ze tak szaleje jest dowodem. Cycka malo nie stracilismy przez chorobe. Niestety pewne rzeczy sie zmieniaja i to na stale. Mozesz nauczyc kota pewnych zachowan (a nawet musisz, kot tez potrzebuje zasad aby zyc w spokoju) ale sa kocie przypadlosci ktorych nie da sie oduczyc zajrzyj na ta strone, jest rewelacyjna, przeczytaj historie kotow, mnie najbardziej rozsmieszyla o gluchym kocie, o 6 rano siadal przed lodowka i miauczal ze chce sniadanie, a ze nie slyszal mocy swego wrzasku wiec ryczal na cale gardlo ![]()
![]() |
#3480 |
Konto usunięte
|
ale macie cudne kociaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.