|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
Monti a ja akurat z maseczka na twarzy siedzę
Przed chwila prysznic wzięłam,bo nogi musiałam wygolić.Dziś zamierzam założyć sukienkę Ja prawie wcale nie chodze w sukienkach,więc to świeto Dziś się z Lileczką stroimy i idziemy w świat![]() Dziewczyny moja Lilka tez budzi się w nocy z płaczem-to chyba te zęby
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
cora a jaką masz maseczkę?
bo mi się gotowce pokonczyly moze jakąś domową zrobie no nic idę peelingować skórkę pomaranczową ![]()
|
#4083 |
|
Wtajemniczenie
|
Monti nie dla Ciebie,za młoda jesteś
To przeciwzmarszczkowa A peeling sama robisz z kawy parzonej?Bo słyszałam,że dobra jest
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4084 | |||
|
Zadomowienie
|
gratuluje wszystkim skończonych tyg
![]() Cytat:
![]() Leoś śliczny chłopczyk i jaki silny ada żurawinka super dzieciaczki Cytat:
uśmiałam się z sesji zdjęciowej ![]() Cytat:
że niezadowolony jest ptysza pochwal się 8 miesięczną panną gratulujemy co do usypiania dzieci to NAdia tez ma problem z zaśnięciem w ciągu dnia, najlepiej w wózku i to z takimi pretensjami że szkoda gadać, za to w nocy po kąpieli i cycu kładziemy ją w łóżeczku i zaglądamy co jakiś czas lub siedzimy na kanapie obok, zasypia bez problemu patrycja u nas takie atrakcje przed snem NAdia fundowała nam podczas skoku, tydź tak robiła i potrafiła godzinę płakać i dopiero ze zmęczenia padała, współczuje strasznie iza Nadia też ma dni że zrobi dwie drzemki po 15 min, ja wtedy jestem wykończona nie doczytałam bo lecimy na spacerek za fajna pogoda żeby siedzieć w domu miłego dzionka życzę
|
|
#4085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trochę to jeszcze potrwa nim wyjdzie cokolwiek...Ja robię sobie taki kawowy peeling - zaparzam kawę mieloną, potem zostawiam te fusy, do nich daję trochę oliwki, cynamon - można też gruboziarnistą sól np morską - tylko trzeba uważać, aby nie podrażnić skóry - tzn za mocno nie trzeć. Ja raz tak chciałam dać sobie wycisk - tarłam jak głupia tą papką z solą, w efekcie czego podrapałam sobie skórę - możecie sobie wyobrazić co dały zadrapania w połączeniu z solą - myślałam, że się wścieknę - od tamtej pory uważam
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie jest to skomplikowane, po wstępnym płukaniu jeśli bęben jest pustawy dorzucam ubranka. To tak w skrócie. Taka ładna pogoda że my też pewnie zaraz wyjdziemy
|
|
|
|
|
#4087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4088 | |||||
|
Zakorzenienie
|
chyba przez to że ja wczoraj pochwaliłam to dzisiaj odstawiła scenę przed zaśnięciem ![]() nawet wózek był niedobry ![]() teraz śpi, pierwszy raz w życiu na boczku, słodko wygląda ![]() Cytat:
![]() moja miała kilka dni co przez sen płakała, przeszło jej, a zębów nie widać na razie Cytat:
Cytat:
ale wtedy kiedy nie płakała, i raczej jeszcze ją nie interesują, natomiast jak płacze to można cuda na kiju robić i nic ![]() Cytat:
![]() myślę, że będzie lepiej jak będzie mogła siedzieć w wanience ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
wlasnie o tym samym pomyślałam ![]() bo mój tz dużo pje parzonej, że bede te fusy wykorzystywać
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadowolony ale zranił Leosia nieladne takie zagrywki, ale cóż miłość wygrała ![]() izabela może z małą się wykąp Ja w trakcie SPA peeling kawowy zrobiony, maseczka na buzi, balsam wklepany, odzywka na włosach jest, teraz malowanie pazurów, aa tego mi było trzeba
|
|
#4090 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już u mamy na obiadku a później na spacer wyruszamy ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- iza tylko nie wskakuj do wanienki Idalki
|
|||
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
patrycja haha
![]() a Fabian rano zasnął na brzuszku, szok pierwszy raz
|
#4092 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kąpieli, to Nadia sobie wczoraj wymyśliła, ze chce siedzieć w wannie i tak mocno złapała brzeg, ze nie dało rady jej normalnie położyć
|
#4094 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() my już po weselu jesteśmy. wytańczyłam się za wszystkie czasy. w domu byliśmy po 6 i ledwo żyję. nóg nie czuję i gardło zachrypnięte mam. ciężko było bo dopadł mnie kryzys i musiałam na chwilę oko przymknąć na weselu. Mateusz był grzeczny, jadł ładnie, obudził się dopiero przed 6 więc babcia zadowolona ![]() no i nasz bąbelek zrozumiał, że mama i tata są zmęczeni po tańcach i dał nam pospać do 12:30 ![]() a wy niesamowite jesteście. tyle naprodukować stron. jutro wszystko nadrobię bo dziś nie dam rady miłej niedzieli
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wtedy tyłka nie umiem jej umyć
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fakt, ze nie myje się w ten sposób zbyt wygodnie, szczegolnie, gdy dziec się wierci
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
muszę iść z małą na świeże powietrze, teraz krzyczy pod karuzela
|
#4098 |
|
Rozeznanie
|
Moja właśnie się obudziłą i też z nią idę się podotleniać
|
#4099 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
ja na chwilke tylko bo mały marudny dziś i w nocy strasznie.. ![]() ale jeszcze nie padam .. dam rade .. przetrzymam ten kryzys (czyt. skok) a ząbków nadal nie ma![]() dziękuję patrycja kwartalinka wanilia i wszystkim kogo niechcący pominęłam marta fajnie że się wesele udało .. i ze Mateuszek okazał zrozumienie dla umęczonych rodziców![]() życze wszystkim udanej niedzieli ![]() wpadne może trochę później... wyjdę trochę z małym na spacerek |
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
My dopiero kolo 16 wyjdziemy, bo na razie to Nadunia lula-przebudziła się na chwile i od razu do siadania, ciekawe, co będzie w wózku
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
hej
czytam was dziś cały dzień ale nie mam czasu pisać szykuję grilla poza tym układam filmy na kompie w końcu ![]() i muszę się pochwalić moje dziecko pierwszy raz chyba od 2 miesięcy zasnęło samo w łożeczku, jak zaczał płakać wzięłam na ręce przytuliłam i z powrotem i zasnął teraz też próbuje bo przedtem spał 20minut hehe
|
#4102 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta fajnie,ze sie dobrze bawiłaś.Czasem potrzebna nam mamom taka odskocznia
Monti a ty jak robisz ten peeling?Z tego co wiem to są różne sposoby. Iza zrób sobie domowe spa.Jakos tak zawsze po-czuje się znów kobietą Ja mam za niedługo urodziny i juz wszystkim zapowiedziałam,że potrzebuje odnowy pociążowej i licze na takie prezenty Oni to mają ze mną dobrze,przed wszelkimi okazjami wymieniam kilka rzeczy,których potrzebuje,albo po prostu chciałabym i mają problem z głowy![]() My też zmykamy na spacerek,najpierw małe zakupy(z 3 Karmi malinowe a potem do siostry na ogródek,bo familia sie zjechała małego Mikołaja zobaczyć
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-08-21 o 15:05 |
|
|
|
#4103 |
|
Wtajemniczenie
|
my byliśmy w realu po pampki, kupilismy 3 paczki, kilka sloików i kaszek i parę pierdółek i poszły 4 stówy, masakra jakaś możliwe, że teraz nie lubi tej pozycji leżącej w ogóle to Idalka po prostu musi mieć dobry humor na kąpiel, widocznie taka jej uroda ![]() Olek coś mi marudzi dzisiaj nie chciał już zjeść tej jarzynowej z bobovity, a ja mam na sam zapach jej odruch wymiotny kurcze a mam jeszcze ze dwa sloiki to komuś oddam ![]() no i sie wkurzyłam, bo byłam wczoraj na pedicure i dziś mi paznokieć podszedł ropą, pewnie nie zdezynfekowali dobrze narzędzi, nie omieszkam im o tym powiedziec
|
|
|
|
#4104 | |||
|
Wtajemniczenie
|
a my już po spacerku, mały przysnął w manduce
![]() tra, zdjęcie wrzuciłam w albumie, dziś aparatu nie wzięliśmy, więc nie ma w lepszym oświetleniu ![]() Cytat:
śmichy chichy od rana, choć może dlatego, że tata w domu![]() fajny awatarek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene-
dla OiliegoEgo- u nas wczoraj poszły 3 stówki, wiec znam ten ból ![]() u nas dziś jarzynowa bobovity tez była, na szczęście młodej smakuje. po doświadczeniu z dynia nie kupuje nowych smaków w ilości większej niż 1 ![]() Prunelle- już oblukalam fotke ![]() strasznie mnie kusi ta manduca
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy,
nogi chyba nabrały koloru, godzinka w pełnym słońcu ![]() jak młoda spokojnie zaśnie to zrobię ![]() ale coraz poważniej zaczynam myśleć o weekendzie w spa, mama ostatnio wspomniała, ze mogłyśmy się wszystkie wybrać ![]() Cytat:
|
|
#4107 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Dziewczyny, ile używacie butelek do karmienia. Ja póki co mam jedną 125ml. Póki co wystarcza taka ilość mleka Michałowi.
Czy Wy macie do soczkow, kaszek itp oddzielne butelki? Jakie pojemności? Widziałam na all fajne niebieskie Aventa 260ml i zastanawiam się, czy taka duża mi się przyda.
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aktualnie Idalia piję 180 ml (no mleka wychodzi 210ml) i jedna 150 ml do herbaty
|
|
#4109 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Iza a zmienialiście temperaturę wody?? Cytat:
u nas też jest marudzenie czasami i wtedy ja biorę na ręcę a mąż wkłada bodziaka Cytat:
mówisz i masz z ledwością parę postów do przeczytania coralady Nadusia też co noc płacze albo przez sen albo się budzi i wtedy tylko cycuś ją uspokaja szymelka ło jaa, aleś się załatwiła z tą solą Cytat:
ja chyba też sobie dziś strzele SPA ![]() Nadia przestała gaworzyć teraz tylko krzyczy i pierdzi ustami ![]() ada super avatarek eirene grzeczny Oli iza weekend w SPA
|
|
#4110 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
my już w domku i po obiedzieprunelle dzieki też czekam aż małemu humorek wróci .. fajnie ze Twój synuś dziś grzeczniutki wanilia dziekuję no i lecę znów bo marudziiii
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

Przed chwila prysznic wzięłam,bo nogi musiałam wygolić.Dziś zamierzam założyć sukienkę
Ja prawie wcale nie chodze w sukienkach,więc to świeto

Za dużo tego koloru i za intensywny wyszedł, no nic póki malarz w domu to muszę coś na szybko wymyślić, bo pokój wygląda jak pokój dla obłąkanych...
gratulujemy