|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
Witam Dziewczęta!
Wczoraj była u TŻ na małej kolacyjce a potem kino - polecam "Szefowie Wrogowie" i moją ulubioną Aniston Co do Sykut to fakycznie stać ja było na więcej i blado wyglada przy Popielewicza. No i fryzurą się nie popisała! A to jej "wietrzne"zdjęcie , żenada!!!! |
|
|
|
#3452 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie PMki dawno mnie nie było i dawno was czytałam ale wszystko nadrobiłam coraz więcej jest zwolenniczek Sincerity 3621
ja już nie mogę się doczekać kiedy będę miała ją w domciu
|
#3453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi sie podobała jej stylizacja od sukni przez bukiet po fryzurę wyglądała dziewczęco i nie zrobiła się na styl "patrzcie jestem celebrytką i na taaaaką suknię mnie stać" Nie cierpię sukien krótszych z przodu, dłuższych z tyłu ale ta mi się podobała bo byłą taka zwiewna i przy takich nogach wygalała super (a tak w ogóle nie wiem w ogóle kim ta panna jest )Cytat:
to jest właśnie ten styl o którym pisałam wyżej beza w najczystszej postaci Mam w końcu trochę czasu to postaram sie Was nadrobić no i wreszcie podzielę się refleksjami z poprzedniego wesela ![]() Tak więc największym minusem na weselu była wódka w litrowych flaszkach nie róbcie tak nigdy! nie było coolerów na stołach i wódka po 0,5 godziny była ciepła i niedobra (to z relacji facetów bo my z dziewczynami to głównie Martini piłyśmy ) Poza tym tort był niesmaczny ale za to podany po obiedzie zaraz - to był fajne Fajny był stół z lżejszymi alkoholami (wino, martini, piwo) postawiony z boku i każdy kto miał ochotę podchodził i nalewał sobie nie trzeba było dzięki temu zajmować miejsca na stołach dodatkowymi butelkami i kieliszkami. Jedzenie było pyszne i dużo atrakcją był pieczony prosiak oraz stół wiejski (z których nie skorzystałam bo nie jem mięsa, ale wszyscy się zachwycali ) Zespół był typowo weselny, czyli 90% piosenek po polsku i w większości weselne hity których ja np w ogóle nie znam, wiec na początku średnio się bawiłam, ale jak już trochę wypiliśmy to się rozkręciliśmy oczywiście zostaliśmy do końca, czyli do ok 3.30 (ślub był wcześnie bo o 14 więc wesele się też wcześniej skończyło) Aaaa no i były okrągłe stoły co w przypadku prostokątnych jest niemożliwe (przynajmniej z mojego doświadczenia) Winietki oczywiście były i nawet starsze osoby bez problemu sobie z nimi poradziły ogólnie nie było się za bardzo czego czepiać, jedno z lepszych wesel na którym byłam No a w piątek byłam na panieńskim kuzynki która sie hajta za tydzień, byłam jedną z 3 organizatorek i nie chwaląc się wyszło super PMka była zachwycona byłyśmy najpierw w mieszkaniu a później w klubie, ogólnie świetna zabawa A i jeszcze byłam wczoraj z kuzynką na jej próbnej fryzurze i szczerze polecam Wam robienie próbnej fryzury na spokojnie, w wolny dzień, a nie z okazji jakiegoś wesela itp. Fryzjerka pokręciła jej włosy i ponieważ nie musiała ta fryzura być idealna i super utrwalona wypróbowała najróżniejsze upięcia, które obfotografowałyśmy i na spokojnie wybierzemy za tydzień najlepsze ![]() Idę nadrabiać powoli ale pogoda piękna więc na pewno nie spędzę całego dnia przy kompie
|
||
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swietny skrot z wesela konkretnie i na temat cieszę sie, ze podobal Ci sie stól z alkoholami i wiejski stol (choc nie probowalas, ale napisalas, ze ludzie byli zadowoleni) oraz ten pieczony prosiak, bo akurat to wszystko bedziemy miec na naszym weselu! z fryzurkami to masz rację! tez planuje tak zrobic, zeby isc w wolny dzien, zeby fryzjerka tez nie miala akurat duzo klientek i niech mi cuduje na glowie bo na probnej nie musi dawac tony lakieru i innych pierdółek Okrągłe stoly dają wiekszą mozliwosc porozumiewania sie, lecz ja nie umielalabym rozdzielic naszych rodzin po np10-12 osob, wiec my mamy prostokątne ide robic gofry
|
|
|
|
|
#3455 | |
|
Rozeznanie
|
Hej laseczki
Aż wstyd się przyznać do której godziny spałam :torba> TŻcik kochany już dawno w pracy i tylko ze mnie taki leń buuu... ale zaraz się ogarniam, mam w planach upichcenie na wieczór lasagne, ale mam trochę stresa czy wyjdzie bo nigdy wcześniej nie robiłam :p Tak poza tym to jeszcze okna muszę umyć, bo zasłaniają nam słońce Musiałam to tu napisać bo inaczej sama bym siebie nie upilnowała, a tak to i Wy już wiecie, że MUSZĘ to zrobić ^^Cytat:
![]() Jeśli chodzi o Martę to bardzo mi się podoba Co prawda dekolt przy jej wielkości piersi faktycznie trochę przesadzony ale tak poza tym to super No i piękny welon, strasznie mi się spodobał, wyglądała uroczo (na tych zdjęciach nieco mi przypomina Majkę z "Pierwszej Miłości" :p)Oj a o "Got to love U" była niedawno gadka Obie z Paulinką (albo co najmniej my!) jesteśmy jej fankami ![]() Natkęłam się tu na zacytowany post Neny (jeszcze nie dotarłam w archiwum do tej wypowiedzi) odnośnie wymarzonych kolczyków do ślubu - jak tak czytam, to marzę o takich samych Tylko ja potrzebuję takie ok. 4cm Monikazmc - Ooo, Ty również JUŻ zakupiłaś Sincerity? Też z drugiej łapki (jest nas coraz więcej Gdybym tak szybko nie trafiła na swoją to na pewno rozpoczęłabym poszukiwania właśnie Sincerity Jest idealna!Okey, lecę pod prysznic a później wielkie ogarnianie Paa
|
|
#3456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio nawet po przesledzeniu najnowszych trnedów w fryzurach ślubnych, poza moim ulubionym klasycznym i prostym "side bun", zaczełam zastanawiac się nad kucykiem, który jeśli wykonany odpowednio może wyglądać przeuroczo i (co ja lubie) nietypowo ![]() |
|
|
|
|
#3457 |
|
Rozeznanie
|
Witam słonecznie wszystkie przyszłoroczne PMki i nieśmiało pytam czy przygarniecie mnie do swojego grona?
Muszę przyznać, że podglądam Was już od części VI, ale onieśmielona Waszą wiedzą i ilością załatwionych już spraw ślubno-weselnych, czytałam sobie tylko cichutko... Teraz odważam się napisać, bo nasze przygotowania nabierają rozpędu Jesteśmy parą od 7 lat, a ślubujemy 7.06.2012r. To jak - mogę do Was dołączyć?
|
#3458 | |
|
Rozeznanie
|
Tiaaa miałam już sobie stąd pójść... :p
Cytat:
Zapraszam Cię w imieniu wszystkich PMek 2012 do wspólnego plotkowania Niepotrzebnie się stresowałaś I wcale nie jesteśmy jakimiś szczególnymi ekspertkami - wydaje mi się raczej, że jesteśmy zdrowo kopnięte ( ) na punkcie ślubów - stąd masa różnych pomysłów i planów Mnie samej przy dziewczynach (jakoś od początku tego roku) kilka razy zmieniło się nastawienie i gusta, odmieniła się moja wizja ślubna także ostrzegam, że uzależniamy i maksymalnie inspirujemy Opowiedz coś więcej o sobie, może o zaręczynach, o tym jacy jesteście - będzie bardziej rodzinnie Pozdrawiam i życzę miłego udzielania się ![]() Okey, naprawdę już idę :p
|
|
#3459 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nudzę się dziewczyny
przyjechała do mnie rodzina a ja się alienuję w swoim pokoju, czy to aby nie niegrzeczne?? Mój brat podesłał mi fotki ślubne z pleneru i mogę wam powiedzieć, że wyszły świetnie. Jestem absolutnie już teraz przekonana o konieczności wynajęcia fotografa podczas honeymoon Cytat:
Cytat:
Cytat:
edit. haha pierwsze fotki ze ślubu k.k. Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-08-21 o 15:10 |
|||
|
|
|
#3460 |
|
Rozeznanie
|
między nimi jest naprawdę tak duża różnica wzrostu????
|
|
|
|
#3461 |
|
Rozeznanie
|
jeszcze mam jedno pytanie z serii suknia ślubna z kołem:
czy to koło jak ktoś blisko podchodzi, tańczy itp. to ono odgina się do tyłu czy na boki ? |
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Przychodzę do was po ok. tygodniowej nieobecności z małą relacją z wczorajszego wesela . Ślub był piękny, PM-kę odprowadzał do ołtarza tata. Mimo, że jestem raczej negatywnie nastawiona do tego zwyczaju to muszę przyznać, że wyglądało to bardzo ładnie. PM-ka miała mega księżniczkowatą suknię, koło było ogromne . Do tego w kościele miała jeszcze odpięty tren. Suknia prezentowała się naprawdę okazale, gorset cudnie podkreślał talię, bardzo mi się podobała. A mój TŻ tylko skomentował "Proszę Cię, tylko Ty nie kup sobie takiego spadochronu" Natomiast wesele.... bardzo średnie. Zespół grał naprawdę świetne kawałki, dużo nowoczesnych, disco polo prawie zero z tym, że zagrał trzy utwory i robił sobie pół godziny przerwy. Każdy już się powoli wkurzał. Co do potraw to jedzenia było dużo, ale nie było nic wymyślnego, poza sałatką grecką z jakimś pysznym sosem, który jadłam pierwszy raz w życiu. Był taki ostry, ale jednocześnie trochę słodki, coś jakby musztardowo miodowy? Może któraś z was zna przepis? Ozłocę! ![]() W kwestii ślubów wczorajszych "gwiazdek" . Ani jedna ani druga mi się nie spodobały. Szczerze mówiąc myślałam, że Sykut będzie się prezentować o niebo lepiej bo na co dzień wygląda fajnie ale zawiodłam się. Szulawik też przeciętnie. Powiem wam jeszcze, że powoli odchodzę od pomysłu winietek z nazwiskami gości na stoły. Mimo, że sama bardzo lubię takie rozwiązanie to spotykam się coraz częściej z negatywnymi opiniami na ten temat i chyba jednak zrezygnujemy
|
|
|
|
#3463 | |
|
Rozeznanie
|
http://forum.styl.fm/usterki-strojow...ych.t62546.htm
naczytałam się i MATKO KOCHANA ile z kiecką może być problemów ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- a przeciwko winietkom jaki goście wysuwali główny argument?? |
|
|
|
|
#3464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaaaa..."Got to love u" slucham codziennie rano jak jade dopracy az mi sie wkoncu znudzi:P ale ja mam takie napady, ze slucham jednej piosenki dluugo, i znajduje nastepna ![]() Cytat:
i opowiadaj slubujecie w czwartek?
|
||
|
|
|
#3465 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za przygarnięcie
Zgadza się - przysięgamy w czwartek. Co myślicie o tym rozwiązaniu? Jeśli chodzi o zaręczyny, to nie było momentu, w którym mój TŻ uklęknął, wsunął mi pierścionek na palec i zapytał, czy zostanę jego żoną... Było nieco inaczej - poznaliśmy się w ciepły sierpniowy wieczór, nad brzegiem jeziora w maleńkiej wsi w województwie lubuskim, która dla nas jest cudownym miejscem, w którym spędzaliśmy każde wakacje od dziecka, ale nigdy wcześniej się nie spotkaliśmy. Niedługo po tych wakacjach miałam stać się "dorosła" - skończyć 18 lat a nigdy dotąd nie kochałam z wzajemnością i uznałam, że to musi się zmienić nim całkiem się zestarzeję Postanowiłam, że będę szukać męża. No i przechadzając się z koleżanką po pomoście, na pytanie jakichś dwóch chłopców o to, co robimy, odpowiedziałam, że szukam męża. Mój A. stwierdził, że dobrze się składa, bo on szuka żony i zaprosił nas, żebyśmy się przysiadły. I tak już z nim siedzę od 7 lat i mam zamiar jeszcze długo, długo Zamiast pierścionka dostałam od niego inną biżuterię - ze względu na swoje krzywe zęby zawsze mówiłam, że stanę przed ołtarzem dopiero wtedy, gdy będę mogła wyrazić swoje szczęście szerokim uśmiechem, nie krępując się, że nie jest on zbyt estetyczny... No i od grudnia ubiegłego roku noszę na zębach zaręczynowego złomka Nasze wesele odbędzie się w Zespole Parkowo-Pałacowym w Bądzowie. Ślub jest niestety dość wcześnie, bo o 13, ale nie dało się inaczej, bo w mojej parafii procesja w Boże Ciało odbywa się o 17, a na 14 jest jeszcze jeden ślub... Mam nadzieję, że będzie dobrze! Wybraliśmy już fotografa i kamerzystę - sympatyczne malżeństwo Ocelot Good Colors z Chojnowa. Teraz szukamy zespołu. Kolorem przewodnim będzie pomarańcz i myślę o tych zaproszeniach: http://artiart.pl/magiaallegro/s16 http://artiart.pl/magiaallegro/19 http://artiart.pl/magiaallegro/l23 Trochę się rozpisałam, ale na razie kończę, bo nie chcę Was zanudzić
|
#3466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszędzie mówią/piszą, że dzisiejsze koła są bardzo elastyczne - wydaje mi się, że jak ktoś jest bardzo blisko to kolo rozchodzi się lekko na boki Tak przynajmniej było jak tata podczas mojej pierwszej w życiu przymiarki podszedł bliżej żeby sprawdzić, jak sztywna jest ta halka z kołem, był zadowolony z wyniku eksperymentu Sądzę, że jakoś tak monstrualnie do tyłu nie powinna się suknia odginać - w końcu to halka a nie żaden żeliwny dzwon A i powiem Ci, że dziś po przebudzeniu myślałam o tym Na mojej najbliższej przymiarce za półtora tygodnia koniecznie muszę spróbować z tatą zatańczyć w "pełnym uzbrojeniu" hehe No i coraz bardziej skłaniam się do tego, by halkę kupić na własność i tańczyć w niej podczas prób do pierwszego tańca oraz w domu, żeby przyzwyczaić siebie samą a już w szczególności TŻcika - kochany mój bardzo stresuje się na myśl o mojej rozłożystej sukni, już się boi że na nią nastąpi i się porwie... Nie zamieniłabym fasonu mojej sukni na żaden inny, tylko ten jeden dzień w życiu będę mogła się w tak wymarzonej sukni zaprezentować, więc oczywiście chciałabym się poczuć w niej w miarę komfortowo i bezpiecznie
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-08-21 o 16:10 |
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i cena faktycznie zarabista Chyba sie skusze ![]() nie mam szans was nadrobic, ale zostawiam wam fajny dowcip slubny na niedziele ![]() http://blog.fajnewesele.pl/2011/02/2...-na-niedziele/ |
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten pogodny dzień
Jestem w paskudnym nastroju. Byłam wczoraj na grillu i teściowie namówili mnie na pstrąga. Nie jadam ryb ze względu na ości. W dzieciństwie z powodu ości wylądowałam na pogotowiu. Rozbierałam wczoraj rybę na części pierwsze aż wszyscy się ze mnie śmiali, że ja taka przewrażliwiona no i oczywiście znowu ość utknęła mi w gardle. |
|
|
|
#3470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) - było super I też pamiętam, że ślub był dosyć wcześnie, jakoś 13-14 właśnie ![]() Pomarańcz - super! Oryginalnie Zapro bardzo ładne ![]() Nie zanudzasz - jeśli kiedykolwiek natknęłaś się na moje posty kiedy to akurat miałam "wenę" to mogłaś się przekonać co to znaczy zanudzanie
|
|
#3471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i fajna historia poznania! Moj TZ powiedzial mi dokladnie to samo, ze najpierw wyprosuje zęby a potem moze sie zenic, ze chce na slubie sie ladnie usmiechac oczywiscie juz bylismy zareczeni, ale to mi powiedzial dopiero jak juz tak na serio zaczelismy rozmiawiac o slubie i jak rok temu poszlismy do ortodonty to slyszę jak TZ mowi do tej pani: "ze chce miec za 2 lata proste zęby bo sie zeni " jak to uslyszlalam, to sie usmialam sama do siebie i nie powiem, bardzo milo mi sie zrobio no i juz teraz ma naprawde super ząbki, ale w kwietniu dopiero go zdejmuje![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3472 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
no i w moim województwie pomarańcz z brązem - udane połączenie nie jedna rocznica przed wami więc okazja na biżuterię jeszcze będzie
|
||
|
|
|
#3473 |
|
Rozeznanie
|
wiem , że to już dzisiaj było ale są nowe zdjęcia
dziewczyny mówcie co chcecie, ale te CYCKI i uważam, ze ten makijaż ją postarza, zdecydowanie wolę ją w wersji codziennej |
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() albo inaczej: że każda sukienka na Tobie będzie się jemu podobać nawet ta udziwniona
Edytowane przez M_ilkaa Czas edycji: 2011-08-21 o 16:33 |
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najgorsze jest to, że odkąd mam w domu suknię, truję mu jaka ona piękna i wyjątkowa, ale może taka jest tylko dla mnie a dla niego będzie przesadzona
|
||
|
|
|
#3478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Nena, masz cudną suknię
Zupełnie nie masz się o co martwić bo wyglądasz w niej obłędnie Idealnie do Ciebie pasuje.
|
#3480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

bardzo mi sie podobała jej stylizacja od sukni przez bukiet po fryzurę
)
nie róbcie tak nigdy!
nie było coolerów na stołach i wódka po 0,5 godziny była ciepła i niedobra

przyjechała do mnie rodzina a ja się alienuję w swoim pokoju, czy to aby nie niegrzeczne??