|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() ty już schowaj tę swoją czrodziejską kulę ![]() Pierwsza nie chce ![]() ![]() http://allegro.pl/hm-jedyny-taki-saf...771553137.html może ktoś na safari jedzie? Kurde z nudów znowu oglądam ciuszki ![]() ![]() ojaa jak patrzę na takie cuda to mam ochote płodzić zaraz jagodę ![]() http://allegro.pl/disney-sliczna-blu...780208159.html http://allegro.pl/cieplutki-z-polark...779170124.html Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-08-21 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Co tu taka cisza?
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ciekawe co się dowiem jutro na wizycie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Wiedziałam, że jeszcze o czymś wczoraj zapomniałam ![]() ![]()
#4264 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam poznym popoludniem....
![]() ![]() Wczoraj mialam jakis taki senny dzien...A dzisiaj rano zaczal mnie brzuch bolec.... ![]() ![]() agnyska81 ja juz glosik oddalam.... ![]() 19natka88 ja tez mam jutro wizyte...trzymam kciuki za Twoja ![]() anciaahk zapytaj jej o ten ekpresowy porod bo ja tez ciekawa jestem.... ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Ale sliczne te ciuszki.... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Jak to przekrecilas kostke...???? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | ||||||||
kosmitka
|
Melduję, że jeszcze nie urodzilam
![]() Zrobili dzisiaj dodatkowe badania, do tego zwiększyli dawki leków a ciśnienie dalej wysokie. Cytat:
Cytat:
![]() A wozek będziesz trzymać w domu?? Cytat:
Jutro pewnie jeszcze nie, liczę, że może do środy się uwiną, zobaczymy. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2.Więc dlatego mówię, że pierwsza pewnie nie urodzę, a jeszcze do tego ciśnienie. Pobujam się pewnie kilka dni. Cytat:
Nadrabiam dalej.
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Od 3 dni bardziej na siebie uważam staram się w ciągu dnia leżakować 1-2 h i skurczy jest mniej ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale faktycznie, irytujące jest,że to oni przyjmują gratulacje ![]() fajowski ![]() Cytat:
..i ja się dołącze ![]() ![]() ![]() Ancia-jak samopoczucie ![]() .. ruszyłabyś tą lawine, bo dziewczyny jakoś się wstydzą czy cuś ![]() zaglądnełam, coś nadrobiłam i uciekam ![]() ![]() ![]() ![]() edit: mój tż wparował i powiedział,ze może się załozyć o 15 flaszek ze siedze na forum ![]() ![]()
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. ![]() Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-08-21 o 17:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
Ancia, aaaale to musi być podniecające że wiesz że to już tak na wyciągnięcie ręki.Bo u nas to możemy sobie gadać i gadać a urodzić dopiero za 2-3 tygodnie
![]() W domu, nie mamy za bardzo innych opcji. Tzn mądrych opcji. Bo jest jeszcze możliwość zostawiania wózka u rodziców w pracy na drugiej stronie ulicy, ale jednak to durne w zimie chodzić tam z opatulątkiem- wsadzać tam w wózek i dopiero na spacer. Na klatce pod drzwiami za mało miejsca, na dole też nie ma, w piwnicy ciasno, suszarnie pewnie zapchane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja bardzo chciałabym urodzić - choćby na dniach... ale znając siebie i moje szczęście to jeszcze się przeterminuję i będą mi wywoływać poród ![]() ciekawe jak mój lekarz jutro zareaguje gdy usłyszy że chciałabym urodzić szybciej ![]() a my wczoraj zakupki zrobiliśmy ale i tak nie mamy jeszcze wszystkiego... brakuje jakiegoś kremu/maści na odparzenia, gazików i czegoś do pępka? no i oczywiście dla mnie koszuli i stanika do karmienia.. nie mogłam wczoraj zapanować z tż a jemu coś się stało i za wszelką cenę musiał ubrać łóżeczko... no i włożył materac, zamontował baldachim i ubrał go... wprawdzie to niepełne "ubranko" ale zawsze coś... ![]() dzisiaj moi rodzice przyjechali na kawusię... fajnie (z jednej strony) miałam z kim pogadać ale z moim tatąs nie da się rozmawiać... nie mam z nim za wielu tematów do rozmów.. i nie lubię jak dotyka mojego brzuszka i pyta się czy Pawełek kopie? ![]() ![]() ![]() na szczęście z mamą sobie porozmawiałam... a za niecałą godiznkę tż wróci z pracy ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | ||||||||
kosmitka
|
Cytat:
A to o rozwarciu to nie wiedziałam. Ja go nie mam, więc pewnie zaczną od balonika. Cytat:
Cytat:
No zresztą wypowiadam się, jakbym 5 razy rodziła - to nie moje zdanie, tylko facetow co brali udział w porodzie rodzinnym, głównie mego szwagra. Nieee, ja tylko zagrozona. Cytat:
A w temacie sióst, ciągle zapominam ci napisać, że tu na dole w sklepiku jest pełno galaretek Mella, co na nie spojrzę, to myślę o Tobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Archi - w temacie imprezy - nie jestem szczególnym zwolennikiem, ale co ja mam do gadania. Pewnie opije i tyle będzie. ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
![]() A wózek u rodziców ? Czemu nie. jak ludzie w garażach trzymają i też schodzą z zawiniątkiem. Chociaż może łatwiej, jakbyś schodziła z kimś lub ktoś by Ci wózek przyprowadzał pod klatkę. Coś wymyślisz na pewno, zimą faktycznie najgorzej, ale tak, to nie jest głupi pomysł. Cytat:
A czemu tata mowi na Leosia Pawełek? z kotami współczuję, mój teść goni mego kota, hehe.
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no wiesz i tytułu z opadającymi cyckami nie ma ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
Jakaś nerwowa się zrobiłam. Czytam i irytuje mnie zdrabnianie słów
![]() Idę czatować przy moim śpiworku. Jak ktoś mi podkradnie to ubiję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4274 |
kosmitka
|
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
Hahah ale mnie złapała, ale akurat ja się czepiam zdrabniania które nie dotyczy małego cżłowieka i jego akcesoriów i ubrań:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
kosmitka
|
Natka jak tam kostka??
Jak ja wam tych skurczy i czopów zazdroszczę, pojęcia nie macie. A w temacie porodu 10 minutowego nie chcę tego pisać na forum, bo ja nie wiem, kto to czyta. Ale podobno wystarczy rozłożyć nogi.To tej kobitki jak dobrze zrozumiałam 4 poród.
![]() |
#4277 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaaaaaaaaaaa na all licytujesz ![]() a ja zdrabnianie przeżyje, ale wkurzają mnie te młode dziuńki, które mówią tak się pieszcząc same ze sobą. jak np dziś Ada Szulc w dd tvn. śpiewa oki, ale gadka to porażka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
No, śpiworek dla Filipka licytuję.
I akurat nie mam nic do zdrobnień używanych w stosunku do dzieci i ich rzeczy- ponieważ dziwnie brzmi mówienie śpiwór- na coś co ma raptem niecałe 60cm ![]() Chodzi mi raczej o pisanie " ale mnie boli rączka, bo drapałam nią cały dzień brzusio, i udko a w ogóle popijałam herbateńkę i patrzyłam moimi oczkami na komputerek ![]() ![]() W ogóle z tych nudów ciągle jem. Siedzę i wymyślam. I powiem wam, że wspomniałam o tej oranżadce w proszku wczoraj i do dzisiaj chodzi mi po głowie. Ile ja bym za taką dała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyobraźcie sobie, znowu grilla mamy ![]() ![]() Mąż się mnie dziś wypytywał jak to jest z tym porodem, ile trwa, jak wygląda, takie tam (ale nie, że nic nie wie,bo pytania konkretne zadawał). No to mu na wszystkie pytania poodpowiadałam i mówi mi, że się zdenerwował i mu serce wali, bo jakoś tak przyszłościowo to traktował, a to już niedługo. Się zestresował chłopina ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-08-21 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wejdź do pokoiku podejdź do biureczka, tam w szufladce ma puszeczkę i w niej są pieniążki na jedzonka dla pieska ![]() ![]() ![]() a ja z brzuniem i piesiuniem na łóżeniu się wyleguję ![]() ![]()
![]() |
#4281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a to po poprzedniej pracy mi zostało ![]()
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
O matko i córko
![]() No tak tak teraz jeszcze na siebie ściągnę sama takie pisanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kaszanka obowiązkowa ![]() ![]() Mąż się ze mnie śmieje, bo w ciąży mi zasmakowała kaszanka i jeszcze do tego musztarda (wcześniej tego nie jadłam) ![]() Indygo, pewnie po tym radiu ![]() Tak czytam o tych Waszych wędkarzach, kibicach... Hehe, mój to chyba z innej planety - piłki nożnej nie ogląda wcale (inne sporty też go nie interesują), wędkarstwa nigdy nie próbował, w gry nie grywa. Właściwie jedyne jego hobby jest związane z jego pracą, bo interesuje go tematyka kolejowa (ale też nie na tyle, żeby się rujnowac na jakieś gadżety), no może jeszcze ma od jakiegoś czasu jazdę na uprawę ogrodu. Teraz na tapecie budowa szklarenki na następny sezon (żeby hodować arbuzy i melony) ![]() ![]() Tak nadrabiam i mi włosy dęba stanęły, jak Stokrotka pisała, jak jej siostra zaczęła rodzić w 6 miesiącu. I jak się to skończyło? Mam nadzieję, że dobrze.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-08-21 o 18:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
Normalnie aż kupię sobie jutro i na patyku przed blokiem usmażę taką zrobiłam sobie sama i teraz ty mi ochotę . ( nie no ale napisałam to zdanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odrazu mówie wiedziałam kilka przypadków dziewczyn i każda inaczej zareagowała na cewnik , jedna po 2 godzinach , druga po 12, jedna wcale .. dopiero potem jeśli akcja się nie rozwinęła po samym cewniku dodawali kroplówkę ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
Wrocilismy z godzinnego spacerku i padam na pysk, po drodze odwiedzilismy nasz osiedlowy plac zabaw i chcialam sie pochustac na hustawce z opony na lancuchu, mowie do Ł ze ide sie pobujac a on ze przeciez to jest dla dzieci i pelen dezaprobaty mina, wiec mowie mu ze przeciez w polowie jestem jakby dzieckiem, a on do mnie" kochanie, ale przeciez Ty teraz wazysz ponad 60 kg a to jest przeznaczone dla dzieci"..
![]()
Synuś ![]() Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2011-08-21 o 19:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
meliski mu zaparz ![]() Cytat:
![]() taaaa, to po radiu ![]()
![]() |
#4290 |
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
![]() Przyznam się odrazu że jak pasożyt szukam kogoś kto mnie przytuli normalnie bo sama wyjdę z siebie i stanę obok. walczymy z mężulem namiętnie z remontem, pokoik wymalowany, przyjechał facet z zabudową, postawił ją i się okazało że nie dość że nie jest taka jak chcieliśmy (zamiast planowanych przez nas półek w jednym segmencie od góry do dołu na wysokości 2 metrów zrobił nam wieszak na ubrania a ja malutkie 165cm wzrostu mam ![]() ![]() ![]() ![]() Żeby nie było za wesoło zalewała nas sąsiadka z góry do tego stopnia że grzyb był, mąż poprzedni weekend poswięcił żeby grzyba usunąć, wycekolował, pomalował... ledwo farba wyschła wczoraj wchodze wieczorem do łazienki a sufit mokry ![]() ![]() ![]() Przepraszam że wpadam się tak żalić tylko ale już nie wiem co zrobić z tą "panią " z góry i w ogóle. Na stopach zrobiło mi się strasznie swędzące uczulenie, poszłam do lekarza (nie zauważył że jestem w ciąży idiota ![]() ![]() Kurna w sumie zawracam wam głowę, przepraszam. Jeju dziewczyny wy już rodzicie ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.