|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Dragusia jakbym wiedziala ze smazy jajecznice to bym sie sama za to wziela bo raz podgrzewal frankfuterki i malo mieszkania z dymem nie puscil (nalal troche wody, wsadzil kielkbaski i poszedl ogladac mecz, obejrzal jeden mecz, popracowal przy kompie, obejrzal drgui mecz i jak szedl do wc to poczul spalone, a jak wszedl do kuchni to juz szaro bylo)
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2972 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Wczoraj pojechaliśmy z mężem do kina na "Złą kobietę" Trochę się zrelaksowaliśmy i spaliśmy dziś jak zabici Widziałam, że piszecie o snach. Mi się przedwczoraj śniło, że mąż zachwycał się i całował ze swoją ex, a dziś z kolei, że mama powiedziała, że jestem adoptowana i cała reszta szczegółów Masakra z tymi snami. Ciekawe wogóle co na to wpływa, że w ciąży się tak śni i pamięta
|
#2973 |
|
Konto usunięte
|
Teraz jeszcze nie mam chorych snów, ale pamiętam, jak z Agatką faktycznie miałam rózne dziwne. I erotyczne
ale to akurat nic dziwnego, ja ogólnie miałam chcicę w ciąży, więcej hormonków i tyle. A ja sobie bloga przerabiam mojego, non stop coś kolorystycznie zmieniam i zdecydować się nie mogę ale chyba zostanę przy wersji róz-zieleń.---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- O, tak sobie zrobiłam, jak wam się widzi? http://mamolandia.blogspot.com/ |
|
|
|
#2974 |
|
Wtajemniczenie
|
oj ja tez sny mam dziwne w ciazy, czasami tak dziwne ze nikomu nie mowie szczegolow!!
![]() ja dzis leniwy poranek sobie mam, platki owsiane na sniadanko zjedzone i herbatka wypita, zaraz trzeba zabrac sie za sprzatanko male w domu, TZ za odkurzanie bo ja nie cierpie a ja za kurze, ale jak sie ma 5-miesiecznego psa to dlugo porzadek sie nie utrzyma. Milego dnia Wam zycze, dobrych niedzielnych obiadkow, dobrego samopoczucia i wyrozumialych TZ-ow ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- A ja sobie bloga przerabiam mojego, non stop coś kolorystycznie zmieniam i zdecydować się nie mogę ale chyba zostanę przy wersji róz-zieleń.---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- O, tak sobie zrobiłam, jak wam się widzi? http://mamolandia.blogspot.com/[/QUOTE] szajajaba mi sie bardzo podoba kolorystyka Twojego bloga....taka swieza kolorystyka masz sliczna corcie, a jak ladne szydelkowane rzeczy szydelkujesz braw a
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-08-21 o 11:10 |
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28885517]Teraz jeszcze nie mam chorych snów, ale pamiętam, jak z Agatką faktycznie miałam rózne dziwne. I erotyczne
ale to akurat nic dziwnego, ja ogólnie miałam chcicę w ciąży, więcej hormonków i tyle. A ja sobie bloga przerabiam mojego, non stop coś kolorystycznie zmieniam i zdecydować się nie mogę ale chyba zostanę przy wersji róz-zieleń.---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- O, tak sobie zrobiłam, jak wam się widzi? http://mamolandia.blogspot.com/[/QUOTE] fajnie
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28884212]Cytrynko, a jak sobie wyobrażasz potem zajmowanie się dzieckiem?
[/QUOTE] nie wyobrażam sobie cala noc mnie ząb bolał
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-08-21 o 13:00 |
|
|
|
#2977 |
|
Wtajemniczenie
|
wspolczuje Cytrynko, ale nie daj sie - nie beda faceci nam nerwow psuc!!!
|
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie boli ale obawiam się, że wizyta u stomatologa jest nieunikniona
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendoberek
![]() Przyszlam sie wlasciwie tylko przywitac bo mam duzo do ogarniecia w domku po przyjezdzie meza i synka ![]() Ale dawno nie widzialam tak usmiechnietej buzki u mojego dziecka na moj widok, chyba sie bardzo stesknil Oczywiscie od rana daje czadu, ale daje mi tez ogromnego powera ![]() Dalam mu tez pospac z nami, bo tak na codzien spi w lozeczku, nie moglismy sie soba natulic ![]() Zycze Wam milej niedzieli
|
#2980 |
|
Wtajemniczenie
|
o to super masz dzien Aguskaa, ja nareszcie ogarnelam dom - TZ i pies maja teraz drzemke wiec mam spokoj, wstawilam obiad...mizeria i salata ze smietana, ziemniaki i leczo.a pozniej smigamy do kina.zycze Wam dobrego popoludnia
|
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
A my wrocilismy od tesciowej, jestem najedzona i napita i happy
strasznie u nas goraco, a u tesciowej to az wytrzymac nie szlo, naszczescie u nas w domku jest przyjemnie
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś musiałam zmierzyć się z moją największą obawą
![]() Siedziałam z TŻ w garażu (on dłubał przy aucie, jak korzystałam z ładnej pogody), i nagle coś mnie kopnęło w żołądek i musiałam wymiotować W ogóle kiepski mam dziś dzień (noc była okropna). Teraz w TV leci moja ulubiona komedia RRRrrr... ale dali wersję z lektorem
|
#2983 |
|
Raczkowanie
|
Hejo Dziewczynki
![]() Ja dziś też miałam śniadanko od mężusia , serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem,herbatka z cytrynką i kawałek babki ![]() A do pracy Mój Kochany przywiózł mi krokieta od mojej mamy ![]() Wczoraj oglądaliśmy do późna film :"Och Karol" orginalną wersję i chyba przez to,że poszłam tak późno spać nie budziłam się ani razu w nocy nawet za potrzebą ![]() Ja dzisiaj kolejny dzień w pracy z mojego maratonu, jestem padnięta, a jeszcze przede mną 4 dni ![]() W tym tygodniu będziemy musieli powiedzieć moim rodzicom o dzidziusiu i mam ogromnego stresa... Nie wiem jak to zrobić...
|
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
witam ale wy piszeta !!!!! hahaha
karolca - wiesz co, facet w ciazy czuje sie odtracony bo wszyscy skacza kolo kobieta a nie jego wszak on sie przyczynil do tego ze ona jest w ciazy a tu tylko o jego "babe" kazdy dba i pyta ;> ja to przerobilam w pierwszej ciazy -minie mu to ;p
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2985 |
|
Raczkowanie
|
Chcialabym dolaczyc do grona wiosennych mam i bardzo prosze o dopisanie mnie do listy
.Joanna 30lat,termin porodu 21.04 wg kalkulatora internetowego.Ostatnia @16.07.Szczerze mowiac jestem bardzo zaskoczona,ze udalo nam sie za 1 razem bo bylam przygotowana na troche dluzsze starania a tu niespodzianka.Mieszkam w UK,bylam juz u lekarza pierwszego kontaktu ale stwierdzila zebym przyszla za 2 tyg i wtedy dostane skierowanie do szpitala bo 'to wczesna ciaza i wszystko jeszcze moze sie zdarzyc'.I chyba przez te jej slowa jestem ciagle niespokojna zamiast sie troche wyluzowac.Milo bedzie popisac sobie z Wami podczas oczekiwania na nasze skarby. |
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tez w tym tygodniu cala rodzine poinformuje planuje piatek - mama sobota - reszta mojej rodziny ( na urodzinach mamy) niedziela - rodzice tż i reszta jego rodziny najbardziej boje sie mojej mamy ![]() Joanna witaj widze ze termin chwile po mnie kiedy planujesz bete? chyba ze juz bylas
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2011-08-21 o 18:10 |
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Joanna!
dziewczyny co wy sie tak swoich mam boicie? |
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
a bo bedzie jeczeć że moglismy poczekać...jak to rodzice, zawsze zawczesnie
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
moja mam od roku mi gada ze juz czas itp poza tym szwagierka ma 1,5 roczka corke juz wiec tescie tez naciskaja
a mam juz 27 lat
|
|
|
|
#2990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staraj sie myslec pozytywnie, dziecku stres nie potrzebny ![]() Cytat:
moi rodzice bardzo sie ciesza ze zostana dziadkami - pierwszy raz mama TZ tak samo i to najwazniejsze, ze wszyscy nam zycza jak najlepiej ![]() ale sie opchalam, wcisnelam jeszcze makaron z lososiem nie mam juz miejsca na nic w zoladku zrobilam pranie i zaraz poprasuje bo nie ma juz takiego upalu to wystoje przy zelazku
||
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
my jedliśmy na obiad wątróbkę z ziemniaczkami i fasolka szparagowa miaaam
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Moi wręcz odwrotnie uważają, że za późno
|
|
|
|
#2993 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam tak samo, że kazali mi czekać dwa tygodnie. Mija już póltora tygodnia, w środę mam nadzieję już zobaczę, że wszystko ok. Najgorszy był pierwszy tydzień czekania teraz jakoś spokojniej.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2994 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2995 |
|
Raczkowanie
|
Cytrynka_WaWa Z tego co słyszałam to w ciąży nie można jeść wątróbki...
![]() Ja się boje bo mam 21 lat od roku co prawda jestem mężatką,ale mama będzie za pewne martwić się za mnie co z pracą,kredytami,remontami ... Dopiero później przyjdzie fala rodości... Ale cóż heh nie płacze się nad rozlanym mlekiem,że tak powiem ![]() Jest tak i muszę nas wspierać i się z nami cieszyć
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsze słyszę o wątróbce
|
|
|
|
#2997 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie Mama powiedziala ze fajnie jak jej powiedzialam, a moj Tato...ze nie po kolei..(ten co niby po kolei sobie wszystko zorganizowal
.bo slubu nie ma....no ja na pewno nie mam zamiaru sie pobierac teraz...zareczeni jestesmy, a jak cos to pojdziemy do register office i sie slub cywilny wezmie. tylko my i swiadkowie i juz, bo nie bede sie ciagnac ponad 2tys km i jeszcze moze weselicho organizowac, no i gadanie bylo ze jak ja tam sama na tej emigracji sobie rade dam i ogolnie zly byl na TZ ...ze to niby jego wina jest ![]() to bylo 3 tyg temu....a teraz zadowolony jak dzwonie, o slubie nawet nie wspomina, mowi zebym dobrze sie odzywiala i ogolnie radosc wielka, bo ja jestem jedynaczka wiec w koncu dziadkiem zostanie takze ta radosc u dziadkow to chyba z czasem przychodzi...
|
|
|
|
#2998 |
|
Raczkowanie
|
czytałam,że wątróbka zawiera dużo witamin A która jest szkodliwa dla płodu
|
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
no bo tam niby dużo witaminy A
Cytat:
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym lekarz polecal zadko bo ma zelaza duzo |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

Trochę się zrelaksowaliśmy i spaliśmy dziś jak zabici

ale to akurat nic dziwnego, ja ogólnie miałam chcicę w ciąży, więcej hormonków i tyle.
braw a

strasznie u nas goraco, a u tesciowej to az wytrzymac nie szlo, naszczescie u nas w domku jest przyjemnie 

nie mam juz miejsca na nic w zoladku