Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-21, 17:57   #2761
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dzien dobry.

Własnie wróciłam z Niemiec obładowana wszystkim co małemu bedzie potrzebne :P

Dostalismy od brata tż-ta łózeczko, takie drewniane , wyglada na solidne. Do tego wozek, pełno ubrań, przerozne duperele, az sie ciesze, bo cos zaoszczedze
Super to już dużo do przodu

patrzę na ofertę tego sprzedawcy od kocyków i chyba jednak się wstrzymam, to bym zamówiła od razu więcej, bo się chyba min. 150 zł nazbiera
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 17:57   #2762
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Dzien dobry.

Dostalismy od brata tż-ta łózeczko, takie drewniane , wyglada na solidne. Do tego wozek, pełno ubrań, przerozne duperele, az sie ciesze, bo cos zaoszczedze
hej zoska, dawno Cie u nas nie było

pochwal sie zdjęciami
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 17:58   #2763
malamilutka
Przyczajenie

AgaMili znam ten numer, ja też tak mam, najlepszy prezent na urodziny to jakaś częśc do auta A rocznica to zawsze zagadka, chociaż powiem ja też dziwadło, nie mam specjalnych fantazji na świętowanie tego dnia. Każdy dzień do tego służy, najważniejsze żebyśmy sobie byli pomocni i bliscy cały czas, a w rocznicę... niech go czort kopnie za niepamięc wybaczam
a mnie się wydawało, że dzidzi coś pulsuje mi w brzuchu kolo 12 w nocy, ale już tego nie czuję. Mam 16 tydzień, pewnie sobie wyobrazilam...;( Długo jeszcze czekac??;(
malamilutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 18:04   #2764
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Super to już dużo do przodu

patrzę na ofertę tego sprzedawcy od kocyków i chyba jednak się wstrzymam, to bym zamówiła od razu więcej, bo się chyba min. 150 zł nazbiera
Mi tez tam sie wiecej rzeczy podoba, zreszta co ogladam te dzieciowe rzeczy to u kazdego sprzedawcy podoba mi sie duzooo ale powolutku sie uzbiera. najrozsądniej byłoby tak jak chce tz - odkładac pieniazki a pozniej hurtem kupic, ale teraz juz to taaaka radosc dla mnie
Stary 2011-08-21, 18:20   #2765
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Mi tez tam sie wiecej rzeczy podoba, zreszta co ogladam te dzieciowe rzeczy to u kazdego sprzedawcy podoba mi sie duzooo ale powolutku sie uzbiera. najrozsądniej byłoby tak jak chce tz - odkładac pieniazki a pozniej hurtem kupic, ale teraz juz to taaaka radosc dla mnie
Poczekam na nowe "M jak mama", bo ma być lista z wyprawką i ew. pozamawiam

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Odmeldowuję się na dziś, paaa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 18:26   #2766
MissZuzia
Zadomowienie

Hej, ale miałam nadrabiania a nie było mnie tylko od piątku

Bambusiek
życzę ci wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i cudownych prezentów

MMONIKA9, madzia16094, kamciurka
strasznie wam współczuję tych nieszczęść, popłakałam się czytajac wasze historię. Wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze i już w styczniu/lutym będziecie tuliły swoje ukochane maleństwa

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Tz po mnie do pracy przyjechal. Porozmawialismy i wszystko wyjasnione. Teraz jemy razem kolacje i zaraz bedziemy ogladac film. Dziekuje wam za slowa otuchy to bardzo mile
to super, że się pogodziliście

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

MissZuzia zrobiłam wczoraj Twoją szarlotkę i pyszna tyle, że coś z ciastem nie mogłam sobie dać rady, ale ja to antytalencie kulinarne i oczywiście musiałam się przez to z mężem pokłocić ;D
ja nie wiem dlaczego faceci nie potrafią w ogóle nas zrozumieć i uspokoić w ciązy, mój to jeszcze bardziej podsyca kłotnie ;/
miałaś problemy z zagnieceniem? Ja czasami dodaję wtedy więcej mokrego, czyli śmietany cieszę się że smakowała

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dzisiaj mieliśy z TZTem gdzieś pojechać na wycieczkę, bo mamy rocznicę ślubu
wszytskiego najlepszego

Cytat:

ja naprawdę nie rozumiem. TŻ zajrzał mi w komputer i zobaczył ze o nim piszę i od razu foch dlaczego ja o nim na jakiś forach wypisuje jaki on jest... ehh czasami nie wiem kto jest w ciąży ja czy on... w każdym bądź razie ciężko jest nam ostatnio razem wytrzymać :brzyda l:
mój tż nie wie, że o nim piszę, ale wie że siedzę na forum. Za to nie lubię jak mi zagląda przez ramię więc się chowam tyłem, żeby nie wiedział co piszę

Cytat:
Dzdzius mnie jeszcze dzis nie kopal . Po historii w Magolinka boje sie gdy dluzej sie nie odzywa a wczoraj mniej kopal a dzis wcale .
jeśli tylko jeden dzień to nie ma co się martwić

Cytat:
Dzien dobry.

to super że dostałaś tyle rzeczy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 18:45   #2767
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Tez sie ciesze, bo to juz duzo do przodu, chociaz wozek jest troche zniszczony, obejrze go innym razem, bo znowu sie z moim poprztykałam, a wszystkie rzeczy zostaly wyciagniete tam u niego w domu.

bambusiek , a o jakim sprzedawcu mówisz? bo chetnie sobie pooglądam

Zdjęc niestety nie zrobie, bo nie mam jak na złosc czym. Ale postaram sie cos wymyslec

Powiem Wam, ze te skoki humorów mnie wykończą. Przed chwilą jadłam pierogi i płakałam do pierogów. O niczym nie myślałam, ale jadłam pierogi i płakałam...
Wczoraj podobnie jak bylismy u jego cioci ona cos tam powiedziała, nic obrazliwego, tylko, ze tak sama siedze w pokoju i moge do kuchni przyjsc pogadac, a ja co? W ryk od razu, nawet nie wiedząc dlaczego

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-08-21 o 18:46
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 18:49   #2768
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze kopniaczków ani smyrania nie czuje ale daje mojej małej pierdzioszce czas do 22tc

Moj tz tez nie jest romantykiem chociaz za naszych poczatków to kwiatki dostawałam, i z zareczynami tez sie postarał. teraz juz gorzej. Prezenty rzadko sobie robimy, głownie jedziemy wspolnie i cos wybieramy.A na swieta najczesciej kupujemy cos do domu i nie ma osobistych prezentów
a w którym tc jesteś ogólnie?

Wiecie, z facetami to tak jest... dojdą do 'mety' to myślą, że się już starać nie trzeba... że kwiatów nie trzeba kupować tak 'bez okazji' itp... wkurza mnie ich myślenie!!!!
Ja się swojego pytałam z takim przekąsem, czy jak urodzę to mi kupi kwiaty 'no pewnie że kupię' taa.. już to widzę... ciekawe czy na rocznice mi kupi... chyba rok już kwiatka nie dostałam przykro mi z tego powodu...
Cytat:
Dzien dobry.

super, że dostałaś wyprawkę

Co do kocyków- ja kupię w sklepie PEPCO. Mają super promocje często

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 18:51   #2769
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja do tego pepco juz sie wieki wybieram i wybrac sie nie umiem A byłam w piątek jeszcze na zakupach w lumpie i kupiłam pare bodziaków, ale z krótkimi rękawkami niestety. Widziałam mnóstwo slicznych ubranek dla dziewczynki, niemowlaka, ale, ze nie wiem co bede miała to nie chcialam kupować niepotrzebnie.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 19:05   #2770
kamciurka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Monika, Kamciurka, Madzia dziewczyny to straszne co was spotkalo. Tym razem na pewno bedzie dobrze bo limit nieszczesc sie wyczerpal

Tz po mnie do pracy przyjechal. Porozmawialismy i wszystko wyjasnione. Teraz jemy razem kolacje i zaraz bedziemy ogladac film. Dziekuje wam za slowa otuchy to bardzo mile
no to super ze sie opamietal i jakos sie dogadaliscie
Cytat:
Napisane przez malamilutka Pokaż wiadomość
Cześc matulki, zajrzałam dziś bo jakiś taki humor nijaki mam. Mój mężulek też dzisiaj wstał i od rana marudzi jakby to on był w ciąży. Nienawidzę tych jego humorków. Odkąd jestem w ciąży to się spinamy dosyc często, ostatnio np. była afera, bo ja chciałabym zrobic piękny pokój dla dziecka, a on mi tam zamierza wstawic swój wielgachny komputer, a że nałogowo z niego korzysta jak nic nie robi, to chyba wyobraża sobie, że mi tam będzie właził jak małe będzie spało i klikał sobie... No więc wpadłam w szał;(
Rozumiem Was kobiety, bo mój też czasem jakbym w ciąży nie była. Mówię "idę na zakupy" a on nic. I dzwonię potem, żeby mi wniósł te zakupy (a mieszkam na 4 piętrze...) a on "no już idę". I nie ma go 15 minut, 20, wreszcie sama wchodzę. Faceci bywają tacy bezmyślni, no tragedia. Co jest śmieszne, on jeden nigdy po powrocie nie pyta jak się czuję. Wszyscy komplementują, pytają, a on nic. Macie tak?
nie no moj, to lata z zakupami po schodach bez gadania

Cytat:

Ehh zaraz sie zbieram do sprzatania. Dzis robie inwentaryzacje szafy mojej i Mili, potem pranie no i posprzatam malej pokoj a tz jak wroci z pracy ma posprzatac lazienke i odkurzyc dom . A na obiad dzis pieczen
ja wczoraj robilam remanent w szafach jak te dzieci rosna, robilysmy jakos pozna wiosna ostatnio, a juz kupa ciuchow za mala
Cytat:
Nikotynka moj tez by sie obrazil jakby przeczytal ze o nim pisze ja mu nie mowie .
ja nie wiem czy moj by sie obrazil, ale tez jakos tak nie wtajemniczam go w to co tu pisze
Cytat:
Dzien dobry.

i to calkiem sporo zaoszczedzisz
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

mój tż nie wie, że o nim piszę, ale wie że siedzę na forum. Za to nie lubię jak mi zagląda przez ramię więc się chowam tyłem, żeby nie wiedział co piszę

ja to samo hehehehe

a my dzisiaj pojechalismy do Adrenalina Parku pod Wroclawiem, TZ z cora szaleli a ja im robilam zdjecia ale mnie fucha spotkala, a tak bym sobie tam poszalala
za to wczoraj przezylam chwile grozy, leze na lozku na plecach, a moja cora zapomniala sie i tak z calym impetem mi oparla sie na brzuchu, co prawda nie bolalo mnie nic, ani nic sie nie stalo, ale przestraszylam sie poryczalam, ona tez, potem sie przepraszalysmy pol wieczoru zmartwilam sie, ale mam nadzieje, ze dzidzia jest tam tak chroniona i jeszcze malutka ze nic sie nie stalo... ja takich typowych kopniakow jeszze nie czuje, tzn. czasem ale pwoiem wam ze mimo iz to moja trzecia ciaza to myle je z praca jelit, czasami sie zastanawiam czy to to... no i dzisiaj czuje takie latajace muchy w brzuchu mam nadzieje ze jest wszystko ok

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 19:05   #2771
Haniula
Zakorzenienie

Agatek jestem w 16tc
Stary 2011-08-21, 19:17   #2772
NataliaM1103
Rozeznanie

witam
Wczoraj byliśmy na weselu u znajomych,wybawiliśmy się i pojedliśmyw domu byliśmy 0 3.30
A że panna młoda płaczliwa to mi się też ze 2 razy udzieliło i popłyneły łezki!

Od piątki czuję ruchy maluszka i bardzo się cieszę z tego
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 19:17   #2773
*Agatek*
Zakorzenienie

Haniula no to w 17-18 tc powinnaś czuć wyraźne kopniaki

kamciurka ojej dobrze, że córa wie, że źle zrobiła i mam nadzieję, że to się już nie powtórzy!

Stary 2011-08-21, 19:22   #2774
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Haniula no to w 17-18 tc powinnaś czuć wyraźne kopniaki

kamciurka ojej dobrze, że córa wie, że źle zrobiła i mam nadzieję, że to się już nie powtórzy!
Nie koniecznie. Przy pierwszym dziecku najczesciej czuc w okolicach 20tc do 23tc. tak wyczytałam w ksiazce i w necie tez, takze sie nie martwie bo jeszcze mamy czas

a mi dzis pies skoczył na brzuch się wystraszyłam bo to prawie 35kg wagi

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-08-21 o 19:24
Stary 2011-08-21, 19:33   #2775
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo to najważniejsza pierwsza i co, kupiłaś coś?
Ja portfel ze skóry kupiłam, bo mężowi się rozwala... ale jeszcze 3 tyg do rocznicy a ja mam sobie wybać biżuterię- ze svarowskiego, bo szaleję za tym od dawna, a jeszcze nic nie mam
Nie, w końcu nic nie kupiłam i nigdzie nie pojechaliśmy Ale poszliśmy na dobrą kawę i lody, a potem siedzieliśmy sobie na działeczce
W tym miesicu było masę wydatków (pierwsze urodziny dwóch moich chrześnic, chrzciny u kuzyna, wydatki na auto - spore niestety, ja swoim autem do pracy jeździłam - to paliwa poszło dużo, moje badania i mnóstwo innych rzeczy. I już niestety nie mamy kasy A do tego TZ miał urodziny 18.08
No nic, nadrobię w przyszłym miesiącu

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Agawoo wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy dla Ciebie i Twojego męża
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Agawoo - wszystkiego naj z okazji rocznicy
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
no to STO LAT

Dziękuję bardzo

Cytat:
My mamy rocznice za 3 tygodnie ale jesli nic nie bede mowic to zaloze sie ze tz zapomni albo przypomni sobie dopiero w ten dzien i i tak mi nic nie kupi. W ogole nie jest romantykiem, dla niego kupowanie prezentow to ze sama mam sobie wybrac. Tylko kilka razy w ciagu tych wszystkich lat zrobil mi niespodzianke . Mielismy urodziny ja 13.06 a on 18.06 i powiedzial zebysmy nie kupowali prezentow bo nie ma kasy przez kupno domu ale kurde mogl mi chociaz kwiatka dac ale nie - nic, wiec ja nawet mu zyczen nie zlozylam i sie obrazil
My w sumie też rzadko sobie coś kupujemy
Tzn. problem jest taki, że wypłata TZta wpływa na moje konto i TZ nie ma do niego dostępu. Więc żeby mi coś kupić, musiałby powiedzieć, że potrzebuje kasy, a tego nie zrobi (tzn., zrobi, ale jak coś dla siebie albo do auta potrzebuje ). Jak ma jakieś swoje zaskórniaki i jest okazja, to kupuje mi kwiaty, bo wie, że uwielbiam Ale nawet jak ne ma kasy, to zawsze pamięta, składa mi życzenia jeszcze rano, w łóżeczku Także nie narzekam

Cytat:
Dzien dobry.

No to super Na pewno Cię to bardzo odciąży
Rozumiem, że z TZtem lepiej się układa?

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-08-21 o 19:34
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 19:33   #2776
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Nie koniecznie. Przy pierwszym dziecku najczesciej czuc w okolicach 20tc do 23tc. tak wyczytałam w ksiazce i w necie tez, takze sie nie martwie bo jeszcze mamy czas

Haniula nie przejmuj się mój też na mnie skacze ( też 35 kg) choć ostatnio robi to delikatniej i często kładzie pysk mi na brzuchu

Zuzia no właśnie miałam problem z zagnieceniem i dodałam więcej śmietany, trochę roztopionego masła i wyszło a ja antytalencie kulinarne jestem ;D

co do TŻ to dzisiaj pomógł mi już z zakupami a w rocznice, urodziny to zawsze mogę liczyć na czerwone róże i prezent tutaj o nim złego słowa nie powiem choć kwiatki bez okazji też byłoby miło dostać

a ja dzisiaj jestem w depresji bo wyskoczył mi pierwszy rozstęp na brzuchu a smaruje się teraz elancylem i mamamil cholera jasna
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 19:40   #2777
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

wszytskiego najlepszego
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
a my dzisiaj pojechalismy do Adrenalina Parku pod Wroclawiem, TZ z cora szaleli a ja im robilam zdjecia ale mnie fucha spotkala, a tak bym sobie tam poszalala
za to wczoraj przezylam chwile grozy, leze na lozku na plecach, a moja cora zapomniala sie i tak z calym impetem mi oparla sie na brzuchu, co prawda nie bolalo mnie nic, ani nic sie nie stalo, ale przestraszylam sie poryczalam, ona tez, potem sie przepraszalysmy pol wieczoru zmartwilam sie, ale mam nadzieje, ze dzidzia jest tam tak chroniona i jeszcze malutka ze nic sie nie stalo... ja takich typowych kopniakow jeszze nie czuje, tzn. czasem ale pwoiem wam ze mimo iz to moja trzecia ciaza to myle je z praca jelit, czasami sie zastanawiam czy to to... no i dzisiaj czuje takie latajace muchy w brzuchu mam nadzieje ze jest wszystko ok
Na pewno wszystko w porządku, jak Cię nic nie boli i nie masz żadnych dolegliwości to nie ma się co martwić Ale lepiej uważać na przyszłość

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 19:44   #2778
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

a ja dzisiaj jestem w depresji bo wyskoczył mi pierwszy rozstęp na brzuchu a smaruje się teraz elancylem i mamamil cholera jasna
o nieeee współczuję, ja też mam Elancyl od 4 miesiąca i póki co odpukać nie mam ich i liczę, że tak będzie do końca kurczę kurczę to jest straszne

ps. super, że wam ciacho smakowało. W ten weekend robię wersję ze śliwkami węgierkami

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 19:47   #2779
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

no to ja jestem jakaś dziwna, bo mój maluch zaczął kopać równo w 17 tc, gdzie było to 'widoczne' dla oka a to moja 1 ciąża To zależy od kobiety, a nie to co tam w książce piszą bo różnie wszędzie piszą w internecie np. odnośnie wymiarów dziecka w każdym tygodniu i się różnią o 3-6 cm
Cytat:
Nie, w końcu nic nie kupiłam i nigdzie nie pojechaliśmy Ale poszliśmy na dobrą kawę i lody, a potem siedzieliśmy sobie na działeczce
W tym miesicu było masę wydatków (pierwsze urodziny dwóch moich chrześnic, chrzciny u kuzyna, wydatki na auto - spore niestety, ja swoim autem do pracy jeździłam - to paliwa poszło dużo, moje badania i mnóstwo innych rzeczy. I już niestety nie mamy kasy A do tego TZ miał urodziny 18.08
No nic, nadrobię w przyszłym miesiącu
no to szkoda trochę... no ale cóż, odrobisz później

Stary 2011-08-21, 19:57   #2780
magda1804
Rozeznanie

czesc dziewczyny

od dłuższego czasu Was podpatruje i w końcu zmobilizowałam się, żeby dopisać się do grona przyszłych mamusiek

Magda lat 24. Termin mam na 4 styczeń, wg USG 30 grudnia prawdopodobnie będzie dziewczynka. Tak więc jutro kończę 21 tydzień

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 19:59   #2781
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

Zoska-witaj znow

Agatku- no to kwestia indywidualna kiedy się czuje dzidzię, ale faktycznie wszędzie się spotkałam,z e u pierworódek zazwyczaj dopiero koło 19 tyg najwczesniej a moja sąsiadka powiedziala,z e dopiero w 21 czuła...ale T chudzinka jestes to mozna dlatego...ja tez czuje dzidzie...własnie chyba jakies fikołki odstawia uaktywnia się zdecydowanie wieczorem....raz mi się zdarzylo, ze brzuch podskoczył.. generalnie gin powiedziala ze juz mam wysoko dno macicy... juz jest nad pępkiem...a gdzies czytalam ze ok 20 tyg statystycznie znajdowac sie powinno 2 palce pod pępkiem....ale w medycynie jak w kinie, wszystko mozliwe jest jak to mi na studiach mowili

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

od dłuższego czasu Was podpatruje i w końcu zmobilizowałam się, żeby dopisać się do grona przyszłych mamusiek

Magda lat 24. Termin mam na 4 styczeń, wg USG 30 grudnia prawdopodobnie będzie dziewczynka. Tak więc jutro kończę 21 tydzień
helloooł
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 19:59   #2782
magda1804
Rozeznanie

MMONIKA9 kiedy przeczytałam Twoją opowieść serce ścisnęło mi z żalu i rozpaczy.... wiem co przeżyłaś, ja też straciłam pierwsze dziecko, tylko że w 40tc, to był horror...

04.01.2012r.

Stary 2011-08-21, 20:00   #2783
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

Witaj!

U mnie dzisiaj nawet fajny dzień, przesiedziałam z rodzinką na działce
A teraz zajadam się czekoladą mniaamm....

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 20:03   #2784
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:

oj wie wie szkoda mi jej bo ona ma faze na banie sie duchow ostatnio i jak spimy to nasz pokoj musi byc otwarty, jej tez, dodatkowo lampka, dzisiaj TZ na nocce i ona chciala ze mna spac, ale tak wierzga nogami w nocy, ze nie ma mowy, chociaz lubie z nia spac to na razie niestety nie ma takiej opcji
Cytat:

no to tyle samo co moja corka wazy
Cytat:
Haniula nie przejmuj się mój też na mnie skacze ( też 35 kg) choć ostatnio robi to delikatniej i często kładzie pysk mi na brzuchu
trzeba uwazac na te brzuchole bo ja sie tez fest przestraszylam
Cytat:
Dziękuję

Na pewno wszystko w porządku, jak Cię nic nie boli i nie masz żadnych dolegliwości to nie ma się co martwić Ale lepiej uważać na przyszłość
mam nadzieje ze tak jest nie chce panikowac

aaaaa
Bambusiek sto lat
Agawoo wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Niki

Alex

Edytowane przez kamciurka
Czas edycji: 2011-08-21 o 20:08
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 20:07   #2785
magda1804
Rozeznanie

u mnie tez cieplutko bylo, a ja sama jak zwykle w domu... Moj Tz ciagle pracuje, jest kierowca busa i wozi ludzi do Anglii. Wyjezdza w czwartki w nocy i wraca we wt wiec ja sie nuuudzę. Ale dzis korzystając z okazji ładnej pogody dzień spędziłam na rowerku

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Ja zmykam dziewczynki, bo Testosteron leci, a ja jeszcze tego nie widziałam Miłego wieczorku

04.01.2012r.

Stary 2011-08-21, 20:08   #2786
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Haniula ja mam ogromniastego psiurka - bernardyna wazy koło 70 kg i teraz staram sie omijac go szerokim łukiem głaszczę go tylko jak ktos jest w poblizu.... bo on mnie tak bardzo kocha ze obie łapy nadal podaje... nigdy mi się nei zdarzylo zeby na mnie skoczyl ale to tylko pies i nigdy nic nie wiadomo.... dlatego przytulamy się tylko w obecnosci osób trzecich
Stary 2011-08-21, 20:23   #2787
n1kotynka
Zadomowienie

Kamciurka ja mam nadpobudliwego goldena i ciężko go oduczyć skakania ;/ staram się i go temperuję jak tylko mogę no ale różnie nam wychodzi

Zuzia ja mam w łazience już pół apteki i idę zaraz się smarować, wyszedł mały ale widać, że skóra jednak nie wytrzymuje rozciągania. Stosuje masaże i smaruje sie regularnie. Najwyżej zainwestuje w urządzonko do mikrodermabrazji i będę po porodzie robić w domu albo wyczaję jakąś niedrogą mezoterapię. Już więcej co robię nie mogę poradzić na te rozstępy....
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 20:26   #2788
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

u mnie rozstępów na razie brak....ale ciiiii bo jeszcze usłyszą i wylezą
Stary 2011-08-21, 20:31   #2789
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja jestem jakaś dziwna, bo mój maluch zaczął kopać równo w 17 tc, gdzie było to 'widoczne' dla oka a to moja 1 ciąża To zależy od kobiety, a nie to co tam w książce piszą bo różnie wszędzie piszą w internecie np. odnośnie wymiarów dziecka w każdym tygodniu i się różnią o 3-6 cm

no to szkoda trochę... no ale cóż, odrobisz później
nie no kazda z nas jest inna, i tak jak pisałaś ze jestes szczupła, brzuch nie wiele ci urusł więc maluch sie rozpycha i moze szybciej czujesz. To pewnie mozliwe
ja narazie nie wypatruje kopniaków i nie panikuje bo wiem ze dzidzia ma jeszcze duzo czasu. Moze kopac za tydzien, a moze dopiero za miesiac i tez bedzie wszystko prawidłowo.
Zalezy od kobiety, ale wiadomo ze na czyms trzeba opierac swoja wiedze, wiec ja sugeruje się tym co pisza w ksiazkach

neska moj psiur to jeszcze szczeniak, skonczyl niedawno roczek, i on jeszcze taki glupiutki do zabawy jest
nikotynka to witam w swiecie goldenów

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-08-21 o 20:34
Stary 2011-08-21, 20:35   #2790
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

hej ale pokimałam sobie w dzień teraz wstałam a tż pojechał do mcdonalda bo mam ochotę na coś sama nie wiem na co, miał wybrać

ja też się boję że Pestka na mnie skoczy, bo ona tak samo ok.35kg waży. A skoczna jest i jak się cieszy to skacze, ale ją oduczamy i dawno nie skakała. Kiedyś potrafiła na nas skoczyć jak na kanapie leżeliśmy, ale szybko to wypleniliśmy

Cytat:
Moj tz tez nie jest romantykiem chociaz za naszych poczatków to kwiatki dostawałam, i z zareczynami tez sie postarał. teraz juz gorzej. Prezenty rzadko sobie robimy, głownie jedziemy wspolnie i cos wybieramy.A na swieta najczesciej kupujemy cos do domu i nie ma osobistych prezentów

wkoncu zdecydowałam się na zólty kocyk i zielony reczniczek
u nas podobnie z prezentami zastanawiam się nad kocykiem bo wygląda na strasznie miły w dotyku

a kocyk kupiłam w Lidlu z kubusiem puchatkiem, ile takich cieplejszych trzeba mieć?

zoskasamoska hejj, wróciłaś fajnie, że dostałaś tyle rzeczy, na pewno się przydadzą i odciążą trochę portfel. A jak z tż? lepiej? no i co ze stażem?

Cytat:
ja robię tak samo, nie chcę żeby wiedział co tu piszę
kamciurka dobrze, że nic się nie stało, mówią że dziecko jest chronione, ale zawsze strach jak coś takiego się dzieje

magda1804 witam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości