|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój kolega miał lepsza akcję - jest artystą takim przez wielkie "A" (przesadza trochę, ale cóż). Alternatywnym do tego. Ubiera się dosyć.. no, nie wiem czy bardziej oryginalnie czy niechlujnie Ale - któregoś razu wszedł do jakiejś ekskluzywnej perfumerii (nie jakaś tam sefora ) z zamiarem kupienia perfum swojej żonie. Chciał wydać ok. 500 zł (na tyle się nastawił, bo znał ceny). Więc - wszedł do sklepu, na co pani ekspedientka piorunem zmierzyła go wzrokiem i .. wyprosiła ze sklepu. Z tego co słyszałam, to nie on jeden miał taką przygode w drogim sklepie.No ,więc tak też bywa..
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie kochane, te ocenianie w sklepach po wyglądzie, ocenainie z góry, to jest ogromna przesada. Klient to klient i każdy powinien być ważny. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-08-20 o 22:09 |
|
|
|
|
#1533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego generalnie nikt się mną nie interesuje w takich miejscach. Ale mam wrażenie że jak już się zainteresuje mną jakaś ekspedientka i zmierzy mnie wzrokiem od stóp do głów to chyba właśnie za buty mi proponują takie "extra promocje" no bo jak to, przyszła dziewczyna na szpilkach a nie w adidasach |
|
|
|
|
#1534 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc, nigdy się z takim traktowaniem nie spotkałam. No ale znając marże drogerii wolę robić zakupy przez internet, a jak już do sklepu idę, to nie zwracam uwagi na obsługę.
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wspominając o reszcie).w krakowskiej Zarze nie podchodzą do klientów z tego co zauważyłam, za duży sklep i za dużo ludu, żeby miały latać za każdym jedynie ciuchy rozwieszają.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-08-20 o 23:08 |
|
|
|
|
#1536 |
|
Konto usunięte
|
@R@#%^^!@#@!!~~~!!!!!!!
To samo dziś i to gdzie? Gdzie?! W Praktikerze!!! Dwóch panów do obsługi działu 'łazienka', jeden bardzo miły dla każdego a drugi? Jak zobaczył nasz wózek z rzeczami za 1,5tys to świergotał nam na uchem, żarciki-sriki, mało się tam nie posikał przy nas. Oglądamy akurat baterie, no krany w sensie i razem z nami oglądał je też jakiś pan, który w koszyku miał słuchawkę prysznicową i nic więcej. I taka mniej więcej sytuacja: ja (do pana z obsługi)- a te dlaczego są gorsze od polskich? Tak od strony technicznej, czym się różnią? pan z obsługi- aaaa bo te to chińczyki robiąąąą i to takie pfiiiiii (cóż za konkretna odp. btw) pan klient- przepraszam, ja tak tylko jedno pytanie, czy baterie na dwa ujęcia to tylko takie są z.... pan z obsługi- TAK! (i znów do mnie) Mówię państwu, te najlepsze są, sam taką mam już ho hooo jakiś czas minął, znów pojawił się pan z obsługi, którego o pomoc nie prosiliśmy bo już sami zdecydowaliśmy, że jednak bierzemy 'chińczyków' i tylko zastanawialiśmy się nad kolorempan z obsługi- a te bateryjki to do tej umywaleczki co państwo biorą? aaa to bardzo ładnie będą wyglądały. pan klient- Przepraszam jeszcze raz a czy nie ma... pan z obsługi- NIE! No k. mać co to ma być?! To, że my akurat wyjątkowo mamy towaru za ciężką kasę nabranego a tamten pan tylko słuchawkę prysznicową nie znaczy, że my jesteśmy w czymkolwiek lepsi od niego!!! Podziękowaliśmy z ojcem za dalszą pomoc w kilku niezbyt miłych słowach i poszliśmy w siną dal poszukać tego drugiego pana z obsługi, radząc temu drugiemu klientowi zrobić to samo. Ja pierniczę, jakie buraki no!!!! |
|
|
|
#1537 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurna, ale to jakieś nienormalne jest. Rozumiem, jak wchodzi ktoś brudny etc. - bo może przymierzyć i ciuch przejdzie jego zapaszkiem itd. Ale jako klientka mogę sobie przyjść w dresie albo szlafroku i nie ma prawa nikt mnie chamsko traktować.
Tak jeszcze w temacie chamskiej obsługi - kiedyś ktoś tam pisał, że dziwi go, że klienci nie korzystają z kas samoobsługowych w supermarketach. Ja mam dosyć niemiłe doświadczenie, bo kiedy raz tam poszłam, to jedna ze sprzedawczyń stała mi nad głową i ciągle postękiwała "ale co ty robisz?! to nie tak się kasuje" itd. Chciałam tylko jak najszybciej skasować produkty i uciec, bo miałam dość. Kobieta chyba też miała mnie dość, bo ciągle mnie popędzała
|
#1538 |
|
Konto usunięte
|
Ja tylko z samoobslugowej
Szybciej to robie niz kasjerki. Mnie dziwi ze jak dziunia z tona podkladu wchodzi do sklepu to jej nikt nie wywali za przymierzanie ubran i burdzenie ich. W sklepach sportowych znalezc bluzke Nike bez plam z podkladu sie nie da. Chyba w dzien dostawy tylko. Wszystko uwalane. |
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, tak czytam o tej Sephorze i mi to z kolegi glupio jest, bo zawsze ktos do mnie podchodzi i pyta, czy pomoc w czyms, a ja nigdy tam nic nie kupuje, bo drogo i wole na allegro
Zenujace jest klasyfikowanie klienta na podstawie ubioru. Od razu dodam, ze moj styl jest normalny, na pewno nie wygladam jak ubrana u drogiego projektanta, wiec nie wiem czemu do mnie leca... Moze wygladam, jakbym chciala cos podwedzic ze sklepu. Za to w Douglasie obsluga to tragedia. Normalnie jak w "Pretty Woman". Patrza z wyzszoscia na klienta, ktory nie jest kobieta po 30tce. Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2011-08-21 o 00:14 |
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
A propos zakupów, ja tez sie kiedyś zdziwiłam. W jednym ze sklepów sieciowych była kolejka, wiec sobie obserwuje ludzi przede mną. I była tam taka niepozorna kobieta w średnim wieku, naprawdę wyglądała wręcz na zaniedbaną. Nakupila ciuszków na ponad 800 zł. i zaplacial złota karta kredytowa. No i sie zdziwiłam, bo pozory mylą.
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1542 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A propos rzeczy, które dziwią, to dziwi mnie to sprzątanie chodników taką maszynką, która robi nawiew. Nie dość, ze to śmierdzi spalinami, zanieczyszcza środowisko, robi dużo niepotrzebnego hałasu, pyli, trochę kosztuje, to jeszcze wcale nie doprowadza do oczyszczenia chodnika. Czy nie lepiej do tych liści wziąć grabie i miotłę? |
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzeniona
|
Tuż obok mojej pracy (kino) rozstawił sobie stoisko CitiBank i zaprasza klientów do zakupu karty kredytowej. Przechodziłam obok tego stoiska nie raz i nigdy w życiu nie zostałam przez nich zaczepiona - spoko, stwierdziłam, że widocznie szukają osób starszych, a nie studentów. Wczoraj wychodząc z pracy w dżinsach także nie zostałam przez nich zagadana. 2 godz. później szłam z chłopakiem na film - miałam na sobie botki na obcasie, ciemną opiętą sukienkę i na to białą koszulę. Jak tylko mnie zobaczyli, to zaraz do mnie zagadali
Ci sami ludzie, którzy codziennie mijając mnie idącą do/z pracy nic nie powiedzą.Czyli co - elegancko ubrana kobieta może mieć u nich swoją kartę, ale ta w dżinsach już nie? Wkurzyło mnie to. |
|
|
|
#1544 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A teraz jak wchodzę z TŻ-tem do jakiegokolwiek sklepu to nadskakują... Ale do Sephory od tego czasu i tak nie wchodzę, niesmak pozostał i kupuję na lotnisku.
|
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Albo dama w stylu Violetty Villas- kapelusz, powłóczysty płaszcz i makijaż jak u lalki. Ehhh i ludzie sie na to nabierają.
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio zdziwilo mnie wpuszczenie rowerow na tory tramwajowe
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
ja jakas glupia jestem bo nie znalazłam żadnego w obwodzie 30
pomożesz mi moze?
|
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam,ze tak oglnie chodzi o rozmiar miski...30 to rzeczywiscie nie maheh troche mi pocielo posta ^^
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2011-08-21 o 14:39 |
|
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
aaa nooo no wlasnie 30 g nie znalazłam, 30f już tak ale na brytyjskiej lasenzie, buu pozostaje mi trochę poczekać ^^
|
|
|
|
#1550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez lubie sobie posiedziec w lazience z kremami i zelami, jak u kogos spie (a spie dlugo i smacznie) mam wrazenie,ze mnie ocenia,ze jak tak mozna dlugo spac i potem w lazience tyle siedziec! ![]() Cytat:
Trudno sie nie zgodzic. Jest taki jeden kelner u nas na dzielnicy (troche starszy) i pierwszy raz myslalam,ze to jego pierwszy dzien, taki dzentelmen Ale nie raz juz u niego bylismy i on jest niesamowity- maniery, usmiech. Rzeczywiscie trudno sie zapomina taka obsluge ![]() Cytat:
Slyszalam,ze ochroniarze z Sephory czy Rossmanow placa z wlasnej kieszeni, jesli zostanie cos "zwiniete". Moze dlatego sa tacy nadgorliwi? ![]() Zreszta, z kata nie widac innego kata, gdzie klient jest w pol zaslonietyn szafka z kosmetykami i moze wtedy sobie spokojnie obrabiac sklep? Trzeba szybko podejsc i sprawdzic ![]() Powiem wam,ze jestem b wyrozumiala dla obslugi i sama staram sie byc mila, i to sie zawsze oplaca. Niby obsluga znudzona itp ale wiecej dadza np lodow niz innym - albo doradza cos,czego inni nie. Np wiemy z Tzem,ze jest darmowa lemoniada w jednej knajpce a nikt z niej nie korzysta, bo ludzie mysla,ze sie placi
|
|||
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie bedac w Polsce nie spotkalam sie z tym a sama ubieram sie nie bogato-czyli podkoszulek i jeansy no i prawie zero makijazu. W Usa jak wejdziesz do sklepu ubrana w dresy to jeszcze Ci podziekuja ze przyszlas choc nic nie kupilas ![]() Tutaj najbogatsze osoby ubieraja sie b przecietnie,czesto w SH -no bo po co kusic los? Dziwne jest dla mnie ocenianie po ubraniu.Zreszta kto na zakupy szpilki zaklada lub stroj elegancki(przeciez to niewygodne).No chyba ze ktos jest od razu po pracy to rozumiem. Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2011-08-21 o 19:31 |
|
|
|
|
#1552 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#1553 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Mnie np. Sephora już skutecznie do siebie zniechęciła. Za to Rossmann się poprawił, ochroniarze już za mną nie chodzą, tylko dyskretnie patrzą z drugiego kąta sklepu (to rozumiem
|
|
#1554 |
|
Rozeznanie
|
U mnie do sephory żeby nikt się na cb głupio nie patrzył to chyba trzeba obwieszonym złotem wejść
.
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
u nas pewnie tych ludzi wzięto by za zwykłych chłopków albo marnych nauczycieli za 1500zł (albo i mniej
) na miesiąc
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
zwlaszcza ostatniego pana za jakiegoś stróża nocnego który chce kupić żonie krem do rąk na urodziny i wybrał zły sklep
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jest drugim najbogatszym człowiekiem na świecie
|
|
#1558 |
|
Konto usunięte
|
Musze na babcie ponarzekac, ostatnio ucieklam od niej bo jak z nia rozmawiala i miala mi odpowiedziec to najpierw pakowala ziemniaka do buzi i wtedy dopiero mowila. Jak miala pusta to nie mogla odpowiedziec, musiala najpeirw cos napakowac. Poprosilam zeby nie mowila do mnie z pelnymi ustami bo nie chce tego widziec. A ona na to 'ale mi to nie przeszkadza' z zadowolona mina jakby wlasnie wypowiedziala cieta riposte roku.
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Roman Abramowicz ;p
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

Nawet jak robiłam zakupy za ponad 100 zł, co przecież niewielką sumą nie jest.
) z zamiarem kupienia perfum swojej żonie. Chciał wydać ok. 500 zł (na tyle się nastawił, bo znał ceny). Więc - wszedł do sklepu, na co pani ekspedientka piorunem zmierzyła go wzrokiem i .. wyprosiła ze sklepu. Z tego co słyszałam, to nie on jeden miał taką przygode w drogim sklepie.

no bo jak to, przyszła dziewczyna na szpilkach a nie w adidasach
i tylko zastanawialiśmy się nad kolorem

pomożesz mi moze?
Po prostu pojechałam z moim tż-tem i nie wyglądamy jak milion dolarów, ale też jesteśmy bardzo młodzi i miałam wrażenie, że zaraz ktoś może nam cos niemiłego powiedziec... Na szczęscie nic takiego się nie wydarzyło, choć cała sytuacja była dla mnie (niepotrzebnie) stresująca...