Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1337 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-21, 18:26   #40081
Basai77
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Dzis widze spokojniutko tutaj,
zaaplikowalam znowu zestawik z CJ,jestem naprawde zadowolona.
Roznica,w poprzednim myciu skret byl duzo bardziej ciasniejszy ale pisalam w codzienniku,chyba poprzez ten brush(grzebien do stylizacji lokow)
Wrzucam fotke,gdzie widac,to co ostatnio opisywalam,jak po ciazy wyleciala mi masa wlosow i odrosly pod spodem a gora jest nieciekawa.Wypadaloby ciachnac ten dol o jakies 10 cm.ale tak mi szkoooda!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02396.jpg (71,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02397.jpg (115,4 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02395.jpg (66,7 KB, 43 załadowań)
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 18:41   #40082
201605090956
Konto usunięte

Ostatnio miałam przykalp. Zawiniła joanna b/s - jest dla mnie deczko za ciężka.. Muszę coś lżejszego kupić, a ją stosować jako d/s I ostatnio włosy mi wypadają muszę zastosować coś co zwiększy ich porost. Chyba wrócę do picia pokrzywy i skrzypu i brania wierzbownicy - wtedy było lepiej.

Edytowane przez 201605090956
Czas edycji: 2011-08-21 o 18:43
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 18:50   #40083
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Nooo komputer został zalany - miała gdzieś nieść tydzien temu ale w sumie nie wiem czy zaniosła.Ostatnio jak do niej pisałam to mówiła, ze teraz czyyta dużo, z TZ czas spedza "a komputer leży". Także albo wizażowy odwyk albo jeszcze niesprawny. Oczywiście tęskni i pozdrawia wszystkich

No jak juz je wyzeluję to włosy jakoś wyglądają - przynajmniej do pierwszego wiatru... Ale mam coraz większy problem na drugi dzien
To my tu trwale wyczekujemy na Maliniarkę

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
Roznica,w poprzednim myciu skret byl duzo bardziej ciasniejszy ale pisalam w codzienniku,chyba poprzez ten brush(grzebien do stylizacji lokow)
Wrzucam fotke,gdzie widac,to co ostatnio opisywalam,jak po ciazy wyleciala mi masa wlosow i odrosly pod spodem a gora jest nieciekawa.Wypadaloby ciachnac ten dol o jakies 10 cm.ale tak mi szkoooda!!!
Widziałam włoski z codzienniku przed chwilą, cudo! CJ jednak wymiata widzę i to nie tylko u Rybiorki I jak ten grzebień używałaś? Długo, ciężko się nim operuje?

Swoją drogą Rybiorku - zdjęcia kociaków razem przytulonych były najlepsze ze wszystkich do tej pory też bym tak chciała tylko TŻa ciężko przekonać po tej czarnej kanalii

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 19:28   #40084
seduction
Zakorzenienie

Wrzucam zdjęcia z wczorajszego mycia. Myłam Joaśką Naturia mak i bawełna, do Alterry morelki dałam miodu. Mycie było niestety na szybko, bo wstyd było wyjść w przetłuszczonych włosach, a wyskoczył wypad ze znajomymi niespodziewanie. Spróbuję następnym razem umyć identycznie tylko z Joaśką Naturia miód i cytryna, żeby zobaczyć jak wyjdzie, bo ostatnio próbowałam ale w innym zestawie i nie było dobrze
I za pogonieniem mnie przez Eloe zapamiętałam już o płukance zakwaszającej
Korkociągi dłuższe, niż zwykle, a jeden tak zaszalał, że aż go zmierzyłam i wynosił 22cm

Przepraszam za zdjęcia, robione było o 1:00 w nocy po powrocie jak już się przebrałam, z lekkim % we krwi i na dodatek telefonem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1738.jpg (61,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1739.jpg (46,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1740.jpg (38,0 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-08-21 o 19:36
Stary 2011-08-21, 19:51   #40085
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcia z wczorajszego mycia. Myłam Joaśką Naturia mak i bawełna, do Alterry morelki dałam miodu. Mycie było niestety na szybko, bo wstyd było wyjść w przetłuszczonych włosach, a wyskoczył wypad ze znajomymi niespodziewanie. Spróbuję następnym razem umyć identycznie tylko z Joaśką Naturia miód i cytryna, żeby zobaczyć jak wyjdzie, bo ostatnio próbowałam ale w innym zestawie i nie było dobrze
Korkociągi dłuższe, niż zwykle, a jeden tak zaszalał, że aż go zmierzyłam i wynosił 22cm

Przepraszam za zdjęcia, robione było o 1:00 w nocy po powrocie jak już się przebrałam, z lekkim % we krwi i na dodatek telefonem
Jakie długie korkociągi moje oczy widzą! Cudo

A co sądzicie o nakładaniu masła shea na włosy ?

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2011-08-21 o 20:28
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 20:05   #40086
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:

Jak na takie ekstremalne warunki zdjecia sa calkiem niezle
U mnie dzis potwierdzenie teorii, ze im mniej sie staramy tym lepszy efekt - umylam wlosy odzywka, dalam na 20 minut pod czepek Nivee Intense Repair, splukalam woda z octem, machnelam Joasie lnano-rumiankowa, rozczesalam, plunking i stylizacja balsamem Nivei. Podpielam sie na czubku glowy jedna zabka i koniec piesni. A loki skrecily sie calkiem ladnie i zobaczymy tylko jak to bedzie wygladac jutro rano.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 20:35   #40087
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Mam wesele w październiku i chyba będę mieć trudniejszą sytuację od Ciebie Idę sama, a oprócz Młodej Pary znam tylko 3 osoby, z którymi pewnie nawet nie porozmawiam, bo będą zajęte
Czasem okazuje się, że właśnie na takich imprezach jest super

Mimo wszystko mam nadzieje, że dobrze się teraz bawisz

A co do fryzury, pamiętam, że za bardzo upięcie Ci się nie trzyma, jeśli zrobisz je sama (kiedyś chyba pisałaś, że wskuwki się wysuwają).
Spróbuj z tym drugim wyjściem, czyli swoje loki i delikatne upięcie.

Ja nie używam w ogóle lakieru i włosy zawsze mi się trzymają. Jakoś tak je pomotam, że jest ok. W piątek je upięłam i dziś (nie nadawały się na rozpuszczenie, ciężka noc, za dużo wina). A na imprezy lubię mieć rozpuszczone.

Cytat:
Napisane przez Charlotta_Charlotta Pokaż wiadomość
Moja obecna pielegnacja:
- mycie odzywka: 1 miesiac Issana, pare razy Hergon, obecnie 2 razy Potter's arnika
- na zmiane: odzywka garnier awokado + gliceryna + zel aloesowy, odzywka jajeczna + gliceryna + zel alesowy, odzywka Issana + gliceryna + zel aloesowy
- Jaonna Naturia: odzywka B/S len i rumianek
Jak podeschna raz jeszcze odrobine odzywki B/S

Jakas rada?
W tego typu radach nie jestem zbyt dobra, ale nie widzę nic z proteinami (nie wiem jaką isanę stosujesz) no i żadnego oleju.

Cytat:
Napisane przez palbi Pokaż wiadomość
Dzisiaj wypróbowałam żel lniany i muszę przyznać, że efekt bardzo fajny
Bardzo ładne włosy.

Cytat:
A ja wrzucam zdjęcia z dzisiejszego mycia.
Bardzo podobają mi się Twoje włosy po żelu lnianym.
A to, że przy głowie są bardziej miękkie, może dlatego, że zdrowsze? Hmm, nie wiem.

Cytat:
rzadko spinam lub związuję, zwykle są to sytuacje kiedy moje włosy nie nadają się do czegoś innego.
Mam tak samo Chociaż podobam się sobie w upięciach, ale robię to kilka razy w roku tylko.

Cytat:
Jeszcze mała głupota z mojej strony kilka lat wstecz: na moją studniówkę poszłam do fryzjera, żeby zrobił mi... loki Fryzjerka zrobiła, wszystko cacy, do domu poszłam się przebrać, ogarnąć i na imprezę, ale jakie zdziwienie mnie spotkało, kiedy okazało się, że godzinę po rozpoczęciu imprezy moje włosy zaczęły się prostować, aby zakręcić z powrotem naturalnie.
Doskonale rozumiem. Co prawda nie robiłam nigdy loków u fryzjera, ale papilotki wg przepisu Ojp. Fryzura trzymała się (wklejałam zdjęcia), ale po kilku godzinach włosy zbijały się w większe loki, na drugi dzień praktycznie wszystkie były już "moje"

Seduction, boskie włosy, wszystko, długość i skręt

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Witajcie
Bawiłam się super,
Super, że impreza była udana

Cytat:
Włoski były w wersji naturals, spisały się ładnie, jak się cieplej zrobiło to zagarnęłam opaską z twarzy i hajda tańczyć To lubię Może jak dotrą zdjęcia od fotografa to Wam coś wkleję
Zdjęcia

Cytat:
Napisane przez mimi91 Pokaż wiadomość
Myślałam o czymś takim, ale raczej mam za krótkie włosy do takiej fryzurki
bardzo ładna fryzurka, popróbuj w domu

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
szkoda że już tak nie mogę
Możesz wszystko, nie ma nic na siłę.

Cytat:
Wrzucam fotke,
Cudowne, piękne i w ogóle

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Stosuję jako dodatek do masek lub dodaję do oleju. Jeszcze nie nakładałam samodzielnie.
Bardzo je lubię. Pewnie dziś podrasuję odżywkę, bo dawno je stosowałam

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 20:41   #40088
mimi91
Wtajemniczenie

Cytat:
patrzyłam w lodówce, ale jeszcze się nie zepsuł i może go jeszcze wykończę, ale napewno nie jako żel
Tylko jak je zepnę lekko to będą sterczeć, a ja lubię mieć meega gładkie fryzury przed metodą CG często stosowałam taką metodę: mokrymi rękami przeczesywałam włosy, potem dawałam wiaadro gumy z biedronki i robiłam ciasnego kucyka, podpinając jeszcze pozostałości dawnej grzywki wsuwkami trzymało się moocno szkoda że już tak nie mogę
ooo masakra biedne loczki.. Jak mogłaś je tak torturować? Teraz to faktycznie dużą metamorfozę przechodzisz skoro gładko ich nie zaczesujesz tylko sobie luźno wiszą. Tak się zastanawiam, że szkoda, że włosy jakoś z nami nie "rozmawiają" żeby nam powiedzieć co lubią, a za czym jednak mniej przepadają

Cytat:
Nie podpinam ich żadnymi spinkami tylko rano wkładam palce we włosy przy skalpie i ruszam nimi, wtedy się podnoszą
Ale Ci fajnie... I tak same się trzymają? Nie spryskujesz lakierem?

Cytat:

Super te korkociągi i taaaakie długie !!

Rzeczywiście jakiś spokój niespotykany dzisiaj tutaj panuje

Edit: Aoirghe, proszę opisz jak wykombinowałaś to upięcie Bardzo ładnie Ci to wyszło

Edytowane przez mimi91
Czas edycji: 2011-08-21 o 20:47
mimi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 20:58   #40089
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Doskonale rozumiem. Co prawda nie robiłam nigdy loków u fryzjera, ale papilotki wg przepisu Ojp. Fryzura trzymała się (wklejałam zdjęcia), ale po kilku godzinach włosy zbijały się w większe loki, na drugi dzień praktycznie wszystkie były już "moje"

Seduction, boskie włosy, wszystko, długość i skręt

Stosuję jako dodatek do masek lub dodaję do oleju. Jeszcze nie nakładałam samodzielnie.
Bardzo je lubię. Pewnie dziś podrasuję odżywkę, bo dawno je stosowałam
Mam ochotę na masło shea, muszę je kupić. Liczę na to, że moje włosy je polubią skoro tak uwielbiają Garniera
Pamiętam Twoje włoski z papilotków, super wyglądało i u Ciebie, i u Ojp
Ja bym tam swoje korkociągi oddała za skręt od nasady, ale nie wiem czy kiedykolwiek to będzie możliwe skoro kręcą się tak, jak się kręcą, a chyba ciężko takiego korkociąga unieść ale ktoś pisał, że przy stosowaniu CG przestał mieć korkociągi, co mnie zaskoczyło. Ale jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma i nigdy z nimi na siłę nie walczyłam Dziękuję serdecznie za komplement, choć moim do Twoich to baaaardzo daleko

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Jak na takie ekstremalne warunki zdjecia sa calkiem niezle
U mnie dzis potwierdzenie teorii, ze im mniej sie staramy tym lepszy efekt - umylam wlosy odzywka, dalam na 20 minut pod czepek Nivee Intense Repair, splukalam woda z octem, machnelam Joasie lnano-rumiankowa, rozczesalam, plunking i stylizacja balsamem Nivei. Podpielam sie na czubku glowy jedna zabka i koniec piesni. A loki skrecily sie calkiem ladnie i zobaczymy tylko jak to bedzie wygladac jutro rano.
Tylko nie pytaj, ile ja najpierw zdjęć narobiłam, że wybrać te trzy

Dziękuję serdecznie wszystkim za miłe słowa

Stary 2011-08-21, 20:58   #40090
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Miałam wkleić zdjęcia ze spływu kajakowego. Proszę, weźcie poprawkę, że to po kilkugodzinnym pływaniu pośród gałęzi, pająków, pajęczyn, wszelkiego tarmoszenia. Ale podobały mi się wtedy.
Do zdjęcia nie poprawiałam ich, nic nie robiłam, więc są zmierzwione (TŻ robił zdjęcia najczęściej kiedy nie widziałam).

No tak, zapomniałam o zdjęciach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (32,9 KB, 74 załadowań)

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-08-21 o 21:00 Powód: dodałam zdjęcia
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 20:58   #40091
Basai77
Raczkowanie

seduction
czesalam nim dosyc dlugo,i latwy w uzywaniu to on nie jest,bo trzeba tak jakby partiami.
Prawda taka,ze jezeli uzyje tego samego zestawu, nastepnym razem i wyjdzie ciasniejszy skret,to tak jak mi intuicja podpowiada,ten grzebyk bedzie sprawca.
Szkoda wielka,bo pare stron temu wrzucalam prosbe o przetlumaczenie o co z nim chodzi,bo obawiam sie ,ze nie do konca dobrze go uzywam,gdybym wiedziala co i jak,przypuszczam,ze efekt moglby mnie powalic.A tak,zrobil mi dosyc konkretne siano ale i tez malutkie spiralki ,cos jak afro.
Podobno uzywa sie go po nalozeniu stylizatora juz a ja czesalam z odzywka d/s i pozniej jeszcze takie mokre bez niczego,stad pewnie ten puch.

A tak poza tym -dziekuje bardzo za pochwaly,juz dosyc dlugo nikt nie zachwalal moich wlosow.To chyba znak,ze zaczynaja odzywac

Edytowane przez Basai77
Czas edycji: 2011-08-21 o 21:01
Stary 2011-08-21, 20:59   #40092
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
ja jak nałożyłam to od tamtego czasu włosy mi wyłażą pękami, boję sie juz myc, było to w tamtym tyg.chyba(juz nie pamietam).Nie wiem o co chodzi z tym masłem u mnie, pisałam o tym ale jakoś bez specjalnego odzewu w tej sprawie ;-(

dopiszę że już kiedyś raz nałożyłam jakieś rok temu, nie pamietam już efektu, bo włosy wyłaziły mi i tak na maksa, straciłąm połowę, teraz odrastaja sobie w zastraszającym tempie, może to tarczyca tu winna, może stres nie wiem,może jelitom czegoś brakuje(składniki się nie wchłaniają tak jak powinny) też nie wiem, i tak prawde mówiąc nie chce mi sie tez po lekarzach biegać bo wiem że to nic nie da, każdy mnie zbywa, wypisując recepty za każdym razem te same.Ogólnie krew mam ok, zawsze mialam, tez o tym juz pisalam.Nie wiem, może to krążenie słabiutkie powoduje że cebulki są słabe, liście lecą z drzew to i ja łysieje w końcu jesień nadchodzi

Tak ze samo shea juz nie zagości na moich włosach nigdy.

ps. więc nie wiem czy to przez shea, czy czysty przypadek.

Edytowane przez blackeye79
Czas edycji: 2011-08-21 o 21:09 Powód: dopisek
blackeye79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 21:01   #40093
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
patrzyłam w lodówce, ale jeszcze się nie zepsuł i może go jeszcze wykończę, ale napewno nie jako żel
Tylko jak je zepnę lekko to będą sterczeć, a ja lubię mieć meega gładkie fryzury przed metodą CG często stosowałam taką metodę: mokrymi rękami przeczesywałam włosy, potem dawałam wiaadro gumy z biedronki i robiłam ciasnego kucyka, podpinając jeszcze pozostałości dawnej grzywki wsuwkami trzymało się moocno szkoda że już tak nie mogę
Podziwiam za tak gładkie upięcia, ja nigdy nie lubiłam takich fryzur u siebie i źle się w nich czułam, bo wyglądałam jak idź stąd i nie wracaj mój okrągły kształt twarz robi swoje

Stary 2011-08-21, 21:05   #40094
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam wkleić zdjęcia ze spływu kajakowego. Proszę, weźcie poprawkę, że to po kilkugodzinnym pływaniu pośród gałęzi, pająków, pajęczyn, wszelkiego tarmoszenia. Ale podobały mi się wtedy.
Do zdjęcia nie poprawiałam ich, nic nie robiłam, więc są zmierzwione (TŻ robił zdjęcia najczęściej kiedy nie widziałam).

Piękna burza loków
Stary 2011-08-21, 21:06   #40095
seduction
Zakorzenienie

Cytat:

Pamiętam jak obiecywałaś te zdjęcia wiedziałam, że mnie powalą dlatego w planach mam obcięcie, bo chciałabym jakąś objętość zyskać

Cytat:
seduction
czesalam nim dosyc dlugo,i latwy w uzywaniu to on nie jest,bo trzeba tak jakby partiami.
Prawda taka,ze jezeli uzyje tego samego zestawu, nastepnym razem i wyjdzie ciasniejszy skret,to tak jak mi intuicja podpowiada,ten grzebyk bedzie sprawca.
Szkoda wielka,bo pare stron temu wrzucalam prosbe o przetlumaczenie o co z nim chodzi,bo obawiam sie ,ze nie do konca dobrze go uzywam,gdybym wiedziala co i jak,przypuszczam,ze efekt moglby mnie powalic.A tak,zrobil mi dosyc konkretne siano ale i tez malutkie spiralki ,cos jak afro.
Podobno uzywa sie go po nalozeniu stylizatora juz a ja czesalam z odzywka d/s i pozniej jeszcze takie mokre bez niczego,stad pewnie ten puch.

A tak poza tym -dziekuje bardzo za pochwaly,juz dosyc dlugo nikt nie zachwalal moich wlosow.To chyba znak,ze zaczynaja odzywac
Widziałam właśnie, że prosiłaś o tłumaczenie, ale ja Ci nie pomogę, bo pewnie rozumiem tyle ile Ty spróbowałabym tego grzebyka, ale tyle kasy on kosztuje i jeszcze wysyłka

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
ja jak nałożyłam to od tamtego czasu włosy mi wyłażą pękami, boję sie juz myc, było to w tamtym tyg.chyba(juz nie pamietam).Nie wiem o co chodzi z tym masłem u mnie, pisałam o tym ale jakoś bez specjalnego odzewu w tej sprawie ;-(

dopiszę że już kiedyś raz nałożyłam jakieś rok temu, nie pamietam już efektu, bo włosy wyłaziły mi i tak na maksa, straciłąm połowę, teraz odrastaja sobie w zastraszającym tempie, może to tarczyca tu winna, może stres nie wiem,może jelitom czegoś brakuje(składniki się nie wchłaniają tak jak powinny) też nie wiem, i tak prawde mówiąc nie chce mi sie tez po lekarzach biegać bo wiem że to nic nie da, każdy mnie zbywa, wypisując recepty za każdym razem te same.Ogólnie krew mam ok, zawsze mialam, tez o tym juz pisalam.Nie wiem, może to krążenie słabiutkie powoduje że cebulki są słabe, liście lecą z drzew to i ja łysieje w końcu jesień nadchodzi

Ale do czegoś dodane Ci służy, tak? Słyszałam, że tak większości pasuje, a z osobna to niet

Mam ochotę pohennować włosy od momentu, kiedy o tym wspominałam i pytałam sporo czasu temu. Nie hennowałam nadal, teraz się obawiam o słabszy skręt, a już i tak ostatnio psikusy mi robiły

Czas edycji: 2011-08-21 o 21:07
Stary 2011-08-21, 21:07   #40096
aktogimka
Zakorzenienie

Basai77, seduction - ale długaśne ruloniki.

Ugotowałam dzisiaj pierwszy raz żel lniany, wyszedł mi jakiś brązowy mazisty glut, teraz stygnie... Jego konsystencja działa na mnie odrażająco.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 21:10   #40097
MgielkaM
Zakorzenienie

Cisza jak makiem zasiał, aż dziwnie bo ostatnio jak wchodziłam to po kilka str do nadrobienia
Basai śliczne włoski i skręt o jakim marzę...

Cytat:
o matko jakie śluczne! i te korkociągi

Cytat:
Bardzo podobają mi się Twoje włosy po żelu lnianym.
A to, że przy głowie są bardziej miękkie, może dlatego, że zdrowsze?
Dzięki, właśnie ostatnio średnio służył a dzisiaj i wczoraj super Skończył się... chyba ugotuję jeszcze dzisiaj...

Basia jak na takie warunki to ja zazdroszczę włosów, na prawde są taaakie super

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-21 o 21:14
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 21:13   #40098
mimi91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość

O to dobrze, że napisałaś, bo ja się zastanawiałam nad tym masłem shea... Gdyby mi jeszcze więcej zaczeło wychodzić to bym już chyba wpadła w całkowitego doła...

Załączam fotki, myłam dziś rano niczym szczególnym, ale podobają mi się (oprócz tego, że nie ma objętości przy skalpie ) dlatego chcę pokazać No i skręt też by mógł być większy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie028.jpg (50,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie029.jpg (32,4 KB, 29 załadowań)

mimi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 21:16   #40099
Rilla82
Zakorzenienie

Witajcie, chciałabym do Was dołączyć. Od kilku dni bardzo intensywnie Was podczytuję i zaczynam gromadzić baterię nowych kosmetyków, zgodnych z CG. Zasoby wiedzy macie ogromne i niełatwo się w to wszystko wdrożyć, ale powoli, powoli zaczynam ogarniać, co i jak

Jeśli chodzi o mnie, włosy zaczęły mi się kręcić w podstawówce, ale w okolicach liceum przechodziłam okres walczenia za skrętem, zatem zapuszczałam, ulizywałam - byle tylko nie odstawały. Parę lat temu fryzjerka namówiła mnie na cieniowanie i fale ujrzały światło dzienne. Niestety moim problemem jest przetłuszczanie, więc myłam włosy bardzo często, unikałam odżywek, czesałam namiętne na sucho, żeby zyskać na objętości (z tym chyba mi najtrudniej walczyć) . Ponieważ włosy mam z natury cienkie (typ zdecydowanie skandynawski - jasne i delikatne) - na negatywne efekty nie trzeba było długo czekać.
Jakiś czsa temu zaczęły jeszcze intensywnie wypadać i właściwie miałam ochotę usiąść i płakać, patrząc na nędzności na mojej głowie. Na szczęście jakaś dobra dusza poleciła mi olejek kokosowy, ktoś tam doradził też wcierki, zaczęłam tez łykać belissę i wypadanie trochę się ogranicza, natomiast włosy wciąż były suche i zamiast się falować - odstawały.
Na szczęście trafiłam do Was i zaczęłam parę dni temu OMO i intensywne ożywkowanie bez silikonów. Już widzę pierwsze efekty, skręt się trochę wzmocnił, suchelców nieco mniej. Niestety włosy mam nadal cienkie i smętne, ale mam nadzieję, że dzięki pielęgnacji trochę się to zmieni.

Mam tez od razu kilka pytań, bo nie łatwo natknąć się na konkretne rzeczy w tak duzym goszczu informacji - 1. jak wygląda podpinanie włosów po umyciu? Myślę, że u mnie mogło by się sprawdzić, gdyż zależy mi na objętości. 2. Jesli stosujecie ugniatanie koszlką, to co robicie, zeby włosy nie tworzyły na czubku głowy gniazda, tylko ładnie ułożyły się do tyłu? Moje niestety bez zrobienia przedziałka i zaczesania na mokro uciekają do przodu i z tyłu mam widoczne gniazdo i przedziałek. 3. Gdzie mogę kupić sok z aloesu i jak najlepiej go używać?
Mam nadzieję, że znajdzie się jakaś dobra dusza, która mną trochę pokieruje na początek. Z góry dziękuję.

Załączam zdjęcie po pierwszym dniu cg, jeszcze wilgotne, więc aż tak bardzo suchelców nie widać, ale skręt dość marny, wiem, że stać je na więcej, co najmniej na solidne 2b, a może i 2c.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy2.jpg (76,4 KB, 47 załadowań)
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 21:19   #40100
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Basai77, seduction - ale długaśne ruloniki.

Ugotowałam dzisiaj pierwszy raz żel lniany, wyszedł mi jakiś brązowy mazisty glut, teraz stygnie... Jego konsystencja działa na mnie odrażająco.
Dziękuję
Mój też lekko brązowawy jest, konsystencja dla mnie była ok, ale całość dla TŻ to był kosmos, że mogę to kłaść na włosy
Muszę jutro koniecznie sobie go ukręcić, bo żel aloesowy na ukończeniu i trzeba mieć zastępstwo na kilka dni

Stary 2011-08-21, 21:21   #40101
AjriszMarta
Zakorzenienie

Kochane, tyle tu piszecie że nie mam siły czytać wszystkiego, przelatuję tylko pobieżnie i szukam wypowiedzi skierowanych do mnie lub Eloe...

Piękne włoski widzę
Cytat:
Wg danych od guru zza oceanu shea to najlepsze co możesz dać kręconym włosom, ale w mieszankach i odżywkach, bo samo fatalnie się zmywa i cały efekt olejowania idzie się paść.
W wersji hard można próbować po myciu na końcówki.
Działanie ochronne porównywalne do parafiny, a przy tym coś tam też wnika i robi dobrze w przeciwieństwie do parafiny

Zdjęcia będą jak coś przyjdzie od fotografa

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 21:22   #40102
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Cisza jak makiem zasiał, aż dziwnie bo ostatnio jak wchodziłam to po kilka str do nadrobienia
Basai śliczne włoski i skręt o jakim marzę...

o matko jakie śluczne! i te korkociągi

Dzięki, właśnie ostatnio średnio służył a dzisiaj i wczoraj super Skończył się... chyba ugotuję jeszcze dzisiaj...

Basia jak na takie warunki to ja zazdroszczę włosów, na prawde są taaakie super

Prawda? I pomyśleć teraz jak nasze włosy zniosłyby takie warunki?

Stary 2011-08-21, 21:23   #40103
Basai77
Raczkowanie

seduction
Ja bym tam swoje korkociągi oddała za skręt od nasady, ale nie wiem czy kiedykolwiek to będzie możliwe skoro kręcą się tak, jak się kręcą, a chyba ciężko takiego korkociąga unieść ale ktoś pisał, że przy stosowaniu CG przestał mieć korkociągi, co mnie zaskoczyło. Ale jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma i nigdy z nimi na siłę nie walczyłam Dziękuję serdecznie za komplement, choć moim do Twoich to baaaardzo daleko

Wierz mi Kochana,ze jeszcze niedawno (wklejalam kiedys) nie mialam skretu od nasady.Od niedawna ,coraz czesciej rulony sa od samej skory.Sprobuje ujac to na nastepnych fotkach.
I jakos dlugosc nie ma tutaj wplywu,sa dlugie,ciezkie a mimo tego skrecaja sie,ku mojej uciesze

Dzieki Mgielko i Aktogimko,niezmiernie mi milo
Stary 2011-08-21, 21:27   #40104
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Mój też lekko brązowawy jest, konsystencja dla mnie była ok, ale całość dla TŻ to był kosmos, że mogę to kłaść na włosy
Muszę jutro koniecznie sobie go ukręcić, bo żel aloesowy na ukończeniu i trzeba mieć zastępstwo na kilka dni
Byłam zajrzeć do żelu - jeszcze nie wystygł do końca. Przeraża mnie jego wygląd. Zobaczę, czy się przemogę, żeby go użyć. Nie wiem, chyba mam uraz do siemienia lnianego, po tym jak taką własnie galaretę musiałam pić, jak się zatrułam na którejś kolonii (zresztą nie tylko ja, padło około 2/3 dzieciaków ).

W sklepie chłopak się mnie pytał po co mi siemię, skoro tak go nienawidzę. A mama dzisiaj nie wierzyła, że gotuję żel do włosów. Jak zobaczy w łazience olejek Babydream fur Mama, to pewnie pomyśli, że w ciąży jestem.

Aaa, i jeszcze takie głupawe pytanie mam. Często piszecie, że nałożyłyście "to, to i tamto i pod czepek" - czepek taki zwykły, foliowy, tak?

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 21:29   #40105
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Witajcie, chciałabym do Was dołączyć. Od kilku dni bardzo intensywnie Was podczytuję i zaczynam gromadzić baterię nowych kosmetyków, zgodnych z CG. Zasoby wiedzy macie ogromne i niełatwo się w to wszystko wdrożyć, ale powoli, powoli zaczynam ogarniać, co i jak

Jeśli chodzi o mnie, włosy zaczęły mi się kręcić w podstawówce, ale w okolicach liceum przechodziłam okres walczenia za skrętem, zatem zapuszczałam, ulizywałam - byle tylko nie odstawały. Parę lat temu fryzjerka namówiła mnie na cieniowanie i fale ujrzały światło dzienne. Niestety moim problemem jest przetłuszczanie, więc myłam włosy bardzo często, unikałam odżywek, czesałam namiętne na sucho, żeby zyskać na objętości (z tym chyba mi najtrudniej walczyć) . Ponieważ włosy mam z natury cienkie (typ zdecydowanie skandynawski - jasne i delikatne) - na negatywne efekty nie trzeba było długo czekać.
Jakiś czsa temu zaczęły jeszcze intensywnie wypadać i właściwie miałam ochotę usiąść i płakać, patrząc na nędzności na mojej głowie. Na szczęście jakaś dobra dusza poleciła mi olejek kokosowy, ktoś tam doradził też wcierki, zaczęłam tez łykać belissę i wypadanie trochę się ogranicza, natomiast włosy wciąż były suche i zamiast się falować - odstawały.
Na szczęście trafiłam do Was i zaczęłam parę dni temu OMO i intensywne ożywkowanie bez silikonów. Już widzę pierwsze efekty, skręt się trochę wzmocnił, suchelców nieco mniej. Niestety włosy mam nadal cienkie i smętne, ale mam nadzieję, że dzięki pielęgnacji trochę się to zmieni.

Mam tez od razu kilka pytań, bo nie łatwo natknąć się na konkretne rzeczy w tak duzym goszczu informacji - 1. jak wygląda podpinanie włosów po umyciu? Myślę, że u mnie mogło by się sprawdzić, gdyż zależy mi na objętości. 2. Jesli stosujecie ugniatanie koszlką, to co robicie, zeby włosy nie tworzyły na czubku głowy gniazda, tylko ładnie ułożyły się do tyłu? Moje niestety bez zrobienia przedziałka i zaczesania na mokro uciekają do przodu i z tyłu mam widoczne gniazdo i przedziałek. 3. Gdzie mogę kupić sok z aloesu i jak najlepiej go używać?
Mam nadzieję, że znajdzie się jakaś dobra dusza, która mną trochę pokieruje na początek. Z góry dziękuję.

Załączam zdjęcie po pierwszym dniu cg, jeszcze wilgotne, więc aż tak bardzo suchelców nie widać, ale skręt dość marny, wiem, że stać je na więcej, co najmniej na solidne 2b, a może i 2c.
Włoski będą śliczne, ale widać, że potrzebne nawilżenie, jak większości z nas

Odnośnie Twoich pytań:
1. Włosy po umyciu zwykle podpinamy tukanami lub zwykłymi spinkami (nie wiem jak się nazywają). Czytałaś FAQ i Pigułkę? Tam jest odnośnik do filmików jak podpinać nasze włosy
2. Na gniazdo z tyłu głowy pozostaje chyba tylko podpięcie wybranego kosmyka włosów do tyłu spinką i pozostawienie go tam do wyschnięcia. Innego pomysłu nie mam. Chyba, że ma ktoś inny to niech się podzieli
3. Sok aloesowy kupisz w aptece.

Stary 2011-08-21, 21:29   #40106
Basai77
Raczkowanie

Basiu i Seduction,jak moglam pominac!!!
Piekne rulony!!!
Basia takie grubasne,ze az milo a Seduction,takie blyszczace i bezpuchowe.Do takich daze

Na gniazdo.
-wkladanie (bardzo delikatne) do wlosow ze stylizatorem palcow i lekkie roztrzepanie,
-juz podsuszone wlosy, kilka razy energicznie daje glowe w gore i w dol.Jezeli wiem,ze bede dosyc szybko myla znowu,np.na drugi dzien i zalezy mi na jekiejs szczegolniej objetosci wkladam rowniez palce i rotrzepuje
-w trakcie schniecia kilka razy wkladam opuszki(doslownie palcow)z bokow glowy ,na gornej czesci i jakby pomagam wlosom wrocic na swoje miejsce,likwidujac ewentualne gniazdo,
-w przypadkach szczegolnie opornego gniazda,postepuja jak wyzej i jeszcze dodatkowo upinam zabkami,lub metalowymi spinkami(takimi fryzjerskimi ,metalowe z dosc ostrym szpicem),chociaz tego juz dawno nie stosowalam...
Kiedys czesciej ale teraz jakby mniej juz z tym problemow,dzieki cg???

Edytowane przez Basai77
Czas edycji: 2011-08-21 o 21:36
Stary 2011-08-21, 21:31   #40107
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Wierz mi Kochana,ze jeszcze niedawno (wklejalam kiedys) nie mialam skretu od nasady.Od niedawna ,coraz czesciej rulony sa od samej skory.Sprobuje ujac to na nastepnych fotkach.
I jakos dlugosc nie ma tutaj wplywu,sa dlugie,ciezkie a mimo tego skrecaja sie,ku mojej uciesze

Dzieki Mgielko i Aktogimko,niezmiernie mi milo
To zazdroszczę w takim razie i nie wiem, od czego to zależy, ale też bym chciała
Pamiętam Twoje włoski z wcześniej i faktycznie - masz rację. Też bym tak chciała, choć bardziej mi się podobają takie mocne S i ich milion, niż korkociągi, bo wydaje mi się, że tak lepiej bym w nich wyglądała

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Byłam zajrzeć do żelu - jeszcze nie wystygł do końca. Przeraża mnie jego wygląd. Zobaczę, czy się przemogę, żeby go użyć. Nie wiem, chyba mam uraz do siemienia lnianego, po tym jak taką własnie galaretę musiałam pić, jak się zatrułam na którejś kolonii (zresztą nie tylko ja, padło około 2/3 dzieciaków ).

W sklepie chłopak się mnie pytał po co mi siemię, skoro tak go nienawidzę. A mama dzisiaj nie wierzyła, że gotuję żel do włosów. Jak zobaczy w łazience olejek Babydream fur Mama, to pewnie pomyśli, że w ciąży jestem.

Aaa, i jeszcze takie głupawe pytanie mam. Często piszecie, że nałożyłyście "to, to i tamto i pod czepek" - czepek taki zwykły, foliowy, tak?
Żel musi poczekać chyba 12(?) godzin w lodówce po ugotowaniu go
Pod czepek, czyli taki kąpielowy (łazienkowy, nie basenowy) chyba ja taki mam właśnie, kupiony w Rossmanie

Czas edycji: 2011-08-21 o 21:33
Stary 2011-08-21, 21:32   #40108
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolcia2106 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Czy mogę do Was dołączyć ?
Podczytuję wątek o pielęgnacji fal i loków już od listopada ubiegłego roku, ale moje włosy przy Waszych to nic, więc troszkę wstydziłam się odezwać
Moje włosowa historia wygląda tak:
jako dziecko miałam włosy z loczkiem na końcu, włosy się kręciły co zresztą u nas rodzinne i wszystko było dobrze póki ich nie ścięłam na krótko. Po fryzjerze skręt zniknął i do około 5 klasy podstawówki miałam proste włosy. Później zaczęły się one bardziej puszyć niż kręcić, ale coś na głowie zaczęło się dziać.
Gimnazjum to nadal falo-loki, ale nie wyglądały one jakoś bardzo źle. Najgorszy okres to liceum- nie dośc, że zaczęłam farbować to do tego doszło jeszcze prostowanie. Włosy bardziej się lokowały, ale i pusz był przeogromny. N a szczęście podjęłam decyzję o powrocie do naturalnych włosów- włosy skróciłam i od końca października mam swój kolor.
Wtedy tez dokonałam odkrycia roku moje włosy znów się kręcą Szukając czegoś na wizazu trafiłam na Wasz wątek i pokracznie zaczęłam stosować się do zasad- mycie metodą OMO: o- odżywka Isany wygładzająca M- BD o- Garnier z awokado. Jednak coś musiałam robić źle, bo wciąż miałam wrażenie, że włosy są niedomyte. Mimo, że dobrze się zapowiadało wydobycie tego skrętu stopniowo znów przerzucałam się szampony z silikonami.
Dwa dni temu przypadkiem weszłam na bloga Anwen i przeczytałam włosową historię Ewalucji Nigdy w życiu nie widziałam chyba takiej zmiany! Nie mogłam uwierzyć, że na pierwszym i ostatnim zdjęciu jest osoba z tymi samymi włosami!
I wczoraj powiedziałam sobie stanowcze NIE!! Stwierdziłam, że tak łatwo się nie poddam i chce znowu walczyć o moje loki. Zebrałam jeszcze raz wszystkie dopuszczalne kosmetyki wydrukowałam tę karteczkę i pojechałam do Rossmanna kupić co potrzebne : BD, 2 opakowanie Isany, szampon z Joanny z biosiarką, balsam z apteczki babuni i Garnier z awokado.
Na wieczór zmyłam włosy Joanną z biosiarką, użyłam odżywki z Isany, a bs użyłam Balsamu nawilżająco-regenerującego z Apteczki Babuni. Kiedy wyschły byłam w szoku- czy to moje włosy? W taki sposób kręcą się one tylko gdy wyjeżdżam na wakacje w ciepłe kraje Wrzucam na razie zdjęcia z przodu, tył pokażę gdy moja siostra wróci z kabelkiem do aparatu
Dziękuję za wysłuchanie mojej opowieści i jestem otwarta na wszelkie porady uwagi Was- doświadczonych dziewczyn z falami i lokami
super
ja dzisiaj postanowiłam spróbować mycia odżywką, trzymajcie kciuki ;-) idę się najpierw taplać w slsie i potem ratować nawilżaniem
Stary 2011-08-21, 21:33   #40109
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Włoski będą śliczne, ale widać, że potrzebne nawilżenie, jak większości z nas

Odnośnie Twoich pytań:
1. Włosy po umyciu zwykle podpinamy tukanami lub zwykłymi spinkami (nie wiem jak się nazywają). Czytałaś FAQ i Pigułkę? Tam jest odnośnik do filmików jak podpinać nasze włosy
2. Na gniazdo z tyłu głowy pozostaje chyba tylko podpięcie wybranego kosmyka włosów do tyłu spinką i pozostawienie go tam do wyschnięcia. Innego pomysłu nie mam. Chyba, że ma ktoś inny to niech się podzieli
3. Sok aloesowy kupisz w aptece.
Bardzo Ci dziękuję, czytałam FAQ i Pigułkę, ale chyba jakaś pomroczność jasna nakazała mi przeoczyć filmiki z podpinaniem, zaraz spróbuję je odszukać.
A propos aloesowego - mogę go rozcieńczyć psikać nim włosy na sucho?

Mam nadzieję, że uda mi się zawitać na Waszym wątku na stałe i tym samym podratować suchelce i cieniasy.
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 21:36   #40110
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Basiu i Seduction,jak moglam pominac!!!
Piekne rulony!!!
Basia takie grubasne,ze az milo a Seduction,takie blyszczace i bezpuchowe.Do takich daze
Dziękuję, ale puchu już dzisiaj trochę jest, ale poszewka satynowa dopiero dziś nałożona (TŻ nie lubi satyny...), a z włosami na noc nic nie robiłam, bo wiadomo ta godzina i sama sytuacja i na dodatek TŻ przez sen w nocy mnie miział po włosach miło było, ale same wiecie A błyszczące to efekt lampy z aparatu, bo niestety nie byłoby nic widać z moich ciemnych kudłów bez tej lampy

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
super
ja dzisiaj postanowiłam spróbować mycia odżywką, trzymajcie kciuki ;-) idę się najpierw taplać w slsie i potem ratować nawilżaniem
Daj znać jak tam po myciu odżywką

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Bardzo Ci dziękuję, czytałam FAQ i Pigułkę, ale chyba jakaś pomroczność jasna nakazała mi przeoczyć filmiki z podpinaniem, zaraz spróbuję je odszukać.
A propos aloesowego - mogę go rozcieńczyć psikać nim włosy na sucho?

Mam nadzieję, że uda mi się zawitać na Waszym wątku na stałe i tym samym podratować suchelce i cieniasy.
Zaraz poszukam i Ci podlinkuję jak nie znajdziesz
Tak, możesz rozcieńczyć i jako psikadełko na suche.

Czas edycji: 2011-08-21 o 21:38
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości