Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów :) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 20:08   #1981
partytura
Zadomowienie

Dot.: Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów :)

Kashaya tak tak, masz rację.. te leki nie pomagają włosom wręcz odwrotnie i mam tego świadomość.. teoretycznie to przez tabletki na epilepsję mam problem z hormonami skoro usłyszałam od endokrnolożki o badaniach na temat powiązań z PCOS.. Niestety zmiana leków na padaczkę to nie tak hop.. Są różne rodzaje napadów i pod nie, ich rodzaj, siłę oraz częstotliwość podpinają nam leki. Z tego co się orientuję to mój wiek i płeć też ma znaczenie skoro gdy 1 raz mi dano lek, który mama brała jakieś 20 lat to lekarz mój szok, że tak stare tabletki i mi daje skwitował tekstem, że jak chcę mieć dzieci to... No więc właśnie.. to nie tak hop.. (* a z zajściem w ciążę mogę mieć problem.. teraz czuję to szczególnie skoro wiem, że nie bardzo mam jak hormonów ustabilizować...albo kombinując jedynie.. :-( ) Mało tego wczoraj pomyślałam - pogadam z neurolog, a tam na rejestracji wiadomość: nie ma już terminów do końca roku. Zresztą - z tego co wiem, to nie ma to ŻADNEGO znaczenia dla mnie Bo etynyloestradiol to podstawa każdego hormonu, a dla odmiany składnikiem, który z nim walczy jest coś co chyba jest podstawą tabletki na epilepsję... Sprawdziłam i moja stara tabletka byłaby jeszcze gorszą niż obecna, a różni je to, że jedna z nich ma karbamazepinę, a druga nowsza okskarbazepinę. Oba składniki stanowią problem,to właśnie zdaje się jest coś co musi zawierać w sobie tabletka na moje schorzenie.. Krótko mówiąc lek na padaczkę niszczy mi hormony i hormonami się takie coś leczy, ale ja nimi tego nie zniweluję.. Możliwe, że tylko rozregulowałam sobie okres tymi 21 dniami Jeanine... Ginekolog powiedział bym wpadła jutro/ pojutrze, bo dziś miał taki ścisk, że odmówił przede mną także 2 babkom wizyty. Streściłam mu sytuację i przyjmie mnie, uznał to co i endokrynolog telefonicznie, że jak okres nie wystąpił po nich, zapewne dlatego, że mi leki kolidują to nie ma sensu łykać tego dalej.. Modlę się w duchu bym nie zarosła po tej próbie pomocy swemu zdrowiu jeszcze gorzej itd. Generalnie płakać mi się chwilami chce z bezsilności.

Wstyd się przyznać, ale zwyczajnie Wam kobitki zazdroszczę.. Nie dość, że mam małe realia i środki to jeszcze kłoda na kłodzie.... Co jakiś czas wraca myśl - szkoda starań dziewczyno! To koniec..

Edytowane przez partytura
Czas edycji: 2011-08-17 o 20:14
partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:02   #1982
maszkowa
Raczkowanie

Partytura, zachęcam Cię do skontaktowania się ze stowarzyszeniem ludzi dotkniętych epilepsją. Wiem że sami kombinują leki, dzielą się doświadczeniami, sami szukają lepszych zamienników i często od nich słyszałam że lekarze robią wielkie oczy bo nie znają leków które udaje im sie namierzyć i sprowadzać. Jest tam wiele kobiet, wiem że kiedys współpracowali z lekarzami takimi bardziej kumatymi. Teraz nie mam pojęcia. Ale spróbuj. Wysyłam Ci tel do babki która jest wiceprezesem, przynajmniej była rok temu. Numer i nazwisko wysyłam na priw. Spróbuj kochana.

A tak na marginesie, dlaczego nie dążysz do regulacji hormonów preparatami naturalnymi? Pisałam wcześniej o korzeniu MACA. Moja mama dzięki niemu żyje. Poszukaj w necie.

Edytowane przez maszkowa
Czas edycji: 2011-08-17 o 21:40
maszkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 22:17   #1983
Kashaya
Zakorzenienie

Partytura, sytuacja rzeczywiście wydaje się być beznadziejna, ale nie poddawaj się. Z każdej sytuacji jest jakieś wyjście. Skoro te leki obniżają estrogeny, to może też nierównowaga hormonalna - niskie estrogeny są przyczyną. Ja też jestem w sytuacji beznadziejnej tylko do dzisiaj nie znam przyczyny wypadania. Niby wszystko ok, a jednak coś nie tak musi być.
Ja już miałam takie stany, że wyłam z rozpaczy w zamkniętym pokoju i pytałam dlaczego akurat ja i sama tymi nerwami się nakręcałam i jeszcze bardziej od tego wypadały. W efekcie poszłam u lekarza, bo nie wiem czym to by się skończyło. Ale każdy swój krzyż dźwiga. Teraz sobie myślę, że jakoś tam będzie. W sumie to dzisiaj łysienie u kobiet, nawet młodych, to wcale nie rzadkość.
Walcz o każdy włos, proś o skierowania i nie poddawaj się. Wiem, że to trudne, ale staraj się o tym tak bardzo nie myśleć.
I posłuchaj Maszkowej. Warto spróbować. Zawsze się człowiek czegoś przy okazji dowie.

Edytowane przez Kashaya
Czas edycji: 2011-08-17 o 22:20
Kashaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 00:50   #1984
partytura
Zadomowienie

Dziękuję Wam.. Za wsparcie..
I za namiar, na pewno na dniach skorzystam..Maszkowa kochana jesteś..
Nie mam chwilami emocjonalnie siły na nic, beksowata jestem jak tylko pomyślę o swoim zdrowiu od jakichś 2/3 dni.. chyba mój organizm czuje brak tych minimalnych ilości estrogenu, które udawało mu się liznąć z Jeanine + skoro zbijane były te składniki jakich miała ona dostarczać to prawdopodobnie dostanę okres na dniach tak jakbym niczego nie łykała
Oby, bo nie chcę czekać w stresie kiedy się pojawi i wyreguluje..
Myszko, powiem Ci, że to kusi i nęci i dodaje mi dużo nadziei, ale i trochę będę się cykać, bo jednak jak by nie patrzeć na odległość nie będę miała z moimi zszarpanymi nerwami pewności czy dobrze robię gdybym miała zmienić leki za radą kobietek ze stowarzyszenia, bo wiadomo, co innego jak lekarz siedzi naprzeciw i czujesz zaufanie, a co innego za radą kogoś z kim się nie można zobaczyć.. ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Niestety najbliższe miesiące choćbym chciała i choćby zapraszano to wiem, że nie pojadę do nikąd, bo nie będzie środków.. Jednak już samo wsparcie na duchu to ważne, dlatego dziękuję za zmotywowanie mnie i namiar na ekipę osób z podobnym problemem, no i bardziej wtajemniczonych ode mnie. Pytasz dlaczego nie pomyślę o innych sposobach, myślę myślę, np. prostamol itp. teraz zaczynam oswajać się z tym, że może w to wejdę.. Najpierw chciałam sprawdzić metodę powszechniejszą i znaną lekarzom, bym mogła czuć się bezpieczniej, a inne nieuznawane powszechnie opcje - tego się obawiam i zostawiłam na koniec..
Kashaya, prosić o skierowanie to nie jest dla mnie olbrzymi problem, ostatnio sporo lekarzy odwiedzam to laryngolog, to endokrynolog, to dermatolog.. Nie wstydzę się chodzić ani nie lenię, nie o to chodzi. Sęk w tym, że w niewielkim mieście mogę tyle co nic... A nie mam środków by móc pozwolić sobie na sensowne szukanie pomocy Rodzina nie rozumie sprawy, bagatelizuje, nie wspiera.. mogę liczyć tylko na siebie..

Czas edycji: 2011-08-18 o 00:57
Stary 2011-08-18, 14:15   #1985
Angela1984
Raczkowanie

Cześć Ja też mam problem z wypadającymi włosami Mocno wypadać zaczęły mi w tamtym roku. Udałam się do dermatologa i dostałam receptę na taką "wcierkę" robioną w aptece + tabletki Vitapil. Po dwóch miesiącach stosowania włosy całkowicie przestały wypadać, stały się lśniące i jakby grubsze z tym, że nie widziałam żeby specjalnie odrastały nowe. Ale byłam zadowolona, że już się "nie sypią" i co zrobiłam? postanowiłam ich ufarbować bo znów chciałam mieć nowy kolorek[a farbowałam od zawsze]. Nie wiem czy przez to farbowanie czy też nie zaczęły się sypać od nowa Leciały wraz z cebulkami całymi garściami, gdy po umyciu liczyłam je na wannie to na raz było zawsze ok.100 a ile ponadto przez cały dzień wypadało-tego nie wiem. Przerzedziły mi się strasznie. Znowu poszłam do dermatologa. Kazał mi wcierać loxon 5% i łykać tabletki novophane. Z początku włosy nadal strasznie wypadały, potem jednak jakby trochę mniej...ale bez większych rezultatów. Te co wylatywały i nadal wypadają są cienkie mam wrażenie, że coraz cieńsze, w dodatku wypadają też te króciutkie odrosty Włosy muszę myć praktycznie co dzień, bo się przetłuszczają i cera niestety też Ostatnio znowu odwiedziłam dermatologa i dostałam tą wcześniejszą kurację czyli wcierka + vitapil. Nie wiem co o tym mam myśleć, co jest tego przyczyną. Włosy nie wypadają mi w jednym miejscu ale z całej głowy równomiernie. Dodam, że testosteron i androstendion mam w górnych granicach normy. Dermatolog powiedziała, że niby to górna granica ale nic się nie dzieje. Kobitki powiedzcie mi, bo może macie większe doświadczenie z problemem gubienia włosów...czy to jest ŁA czy może jak to dermatolog określiła słabe ukrwienie głowy?
Pozdrowionka dla wszystkich
Angela1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:06   #1986
Angela1984
Raczkowanie

A co z tym prostenalem o którym mowa była na początku? Stosuje lub stosował ktoś jeszcze? Daje on długotrwałe efekty czy tak jak loxon po odstawieniu włoski znów lecą?

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Widzę, że post który napisałam wcześniej nie doszedł więc piszę jeszcze raz
Ja też mam problem z wypadaniem włosów. Zaczęło się wszystko w zeszłym roku. Włosy zaczęły mi się sypać wraz z cebulkami. Poszłam do dermatologa i dostałam receptę na "wcierkę" robioną w aptece + vitapil. Po dwóch miesiącach stosowania włosy przestały mi wypadać całkowicie, stały się lśniące jakby grubsze chociaż nie zauważyłam żeby nowe zaczęły odrastać. Ucieszyłam się niezmiernie i nie długo po zakończeniu kuracji postanowiłam ufarbować włoski [ a kolorki zmieniałam od dawna]. I nie wiem czy to wina farbowania czy nie włosy zaczęły znowu sypać sie garściami. Po myciu liczyłam je na wannie i zawsze było ok 100 , a ile wypadało przez cały dzień nie wiem. Poszłam znowu do dermatologa i otrzymałam receptę na loxon 5% + tabletki novophane. Jednak mimo stosowania tych specyfików włosy nadal wypadają[ chociaż nie tak bardzo jak na początku] są coraz cieńsze i zauważyłam, że wypadają też te małe odrosty. Do tego muszę myć je praktycznie co dziennie bo się przetłuszczają i cera też niestety się przetłuszcza Poszłam znowu do lekarza i ten powrócił do mojej pierwszej kuracji czyli tej "aptecznej wcierki". Nie wiem czy to jest ŁA czy tylko jak to dermatolog powiedział słabe ukrwienie skóry głowy. Może Wy kobietki macie większe doświadczenie jeśli chodzi o to wypadanie włosów i mi coś poradzicie. Dodam, że testosteron i androstendion mam w górnych granicach norm - ale lekarz powiedział, że nic się nie dzieje. Już sama nie wiem co mam o tym myśleć...
Stary 2011-08-18, 20:27   #1987
Andziucha72
Przyczajenie

ThermaScalp Anti-Itch spray invigorates hair follicles by creating a thermal reaction that permeates the scalp with a healing combination of Caffeine (derived from coffee beans) and Capsaicin (derived from Cayenne peppers). This exclusive formulation also contains other proven herbal extracts including Saw Palmetto and Pygeum. Aside from increasing absorption through the scalp, the Caffeine and Capsicum in this formula also supercharge nerve endings that promote follicle regeneration and healthy hair growth.

This all natural formula contains no chemicals and can be used in addition to any hair regimen. ThermaScalp relieves irritation, dryness and itching in less than 60 seconds for most users and the soothing relief lasts all day long. ThermaScalp promotes follicle blood flow for healthy hair growth. This exclusive formula relieves dryness, itching, irritation and even dandruff. (Patent Pending)

Troche mi nie wyszlo z tym sklejaniem ale chcialam sie podzielic z Wami swoim odkryciem a moze i nie odkrycie;-))) Ktos z Was slyszal badz uzywal ten produkt??? Przez przypadek znalazlam w necie zamawiajac witaminki ;-))

Edytowane przez Andziucha72
Czas edycji: 2011-08-18 o 20:31
Andziucha72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 21:17   #1988
Kashaya
Zakorzenienie

A ile kosztuje?

U mnie chyba troszkę lepiej z włosami. Przy rozczesywaniu po umyciu wypada parę, a nie dziesiątki jak dotychczas i przy samym myciu też zdecydowanie mniej. Przyczyna poprawy nieznana. Jedyna możliwa - stresów mniej.

Partytura, ja miałam na myśli z tymi skierowaniami żeby do większego miasta do przychodni specjalistycznych się wkręcić. Ważne żeby kartoteka była założona.

Edytowane przez Kashaya
Czas edycji: 2011-08-18 o 21:36
Stary 2011-08-19, 02:54   #1989
Andziucha72
Przyczajenie

Kashaya, to "cudo" kosztuje ok. $ 12 tylko, ze nie mam pojecia jak to dziala.
Andziucha72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 12:02   #1990
Maria221
Wtajemniczenie

Dziewczyny, możecie same sobie skonstruowac wcierkę, warto może zastanowić się nad: adenozyną, kofeiną (nie powinno stosować się ich razem, ale mają działanie antyandrogenowe), piperynę, skórkę jabłka. Większość można dostać np. w sklepie Naturalis
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 16:51   #1991
biannie
Raczkowanie

Z tego,co się orientuję, to chili rewelacyjnie poprawia ukrwienie skóry głowy a co za tym idzie cebulki, które w konsekwencji produkują nowe włoski,albo pobudzają stare do wzrostu.Ja bym chętnie sobie kupiła,ale w Polsce chyba nie ma,więc poprzestanę na Loxonie 3% i wcierce od lekarza, tej na receptę, którą każdemu lekarze przepisują...wiecie którą.Recepta zaczyna się:poli carpini...czy capisi itd po łacinie
biannie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 20:25   #1992
maszkowa
Raczkowanie

ANGeLA 1984 jeśli nie masz stwierdzonego ŁA to palma nic Ci nie da. Przeczytaj cały wątek.
Stary 2011-08-21, 19:14   #1993
kasiek4112
Raczkowanie

Witam wszystkich!

Po kilku miesiącach nieobecności wracam do Was . Widzę, że dużo nowych pomysłów i sposobów się pojawiło. Chetnie przeczytam wszystko co napisalicie ponieważ mój problem z włosami pojawił się na nowo .
Trzy miesiące miałam spokoju, włoski nie wypadały (max 10 szt podczas mycia), nie bolała i nie piekła mnie skóra głowy. Wszystko było super... no i bajka się skończyła... .
Od kilku dni wszystko wróciło. Włosy wypadają garściami... Wczoraj podczas masażu skóry głowy wypadło ok 300!!! Nie mam pojęcia dlaczego wszystko wróciło... było juz tak pięknie. Nawet odrosło kilka włosków w łysym miejscu... Cały czas jem te same witaminki, stosuję te same preparaty i na prawdę wierzyłam w ich skuteczność ale już wiem, że to nie jest zależne od nich. To coś innego decyduje o tym, że moje włosy raz wypadają, raz NIE. Najgorsze, że nie odrastają . To co się pojawia nowego to same drobinki... .
Smutno mi strasznie i cały czas "gniecie" mnie w żołądku z nerwów. Nie mam pojęcia już co zrobić... Zaciekawił mnie produkt wspomniany przez Kashya - Eucapil - chyba poszukam go gdzieś w sklepach... Nie chcę wracać do Loxonu - boję się "fazy linienia".
Pozdrawiam wszystkich... będę śledzić nadal cały wątek - podtrzymujecie mnie na duchu

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

A czy ktoś z Was słyszał o tym preparacie:

ACTYVA P Factor Scalp Kuracja przeciw wypadaniu włosów 150 ml Kemon

właśnie znalazłam w necie, w składzie ma palmę sabałową... hm może warto go wypróbować.

Dajcie znać gdybyście znali ten preparat.
kasiek4112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 20:42   #1994
Kashaya
Zakorzenienie

Ja nie znam.
W tym tygodniu zamawiam Folligen chociaż Nerilu nie skończyłam i systematyczna w jego stosowaniu nie byłam. Eucapil chyba już jest nie do kupienia w Polsce. U mnie na razie w miarę dobrze. Wypadają, ale już mniej. Ale wielkiego WOW nie ma.
Po Biotebalu włosy i paznokcie rosną szybciej.
Stary 2011-08-21, 23:55   #1995
maszkowa
Raczkowanie

Witaj Kasiek 4112, ale czy brałaś palmę?
Stary 2011-08-22, 09:12   #1996
kasiek4112
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maszkowa Pokaż wiadomość
Witaj Kasiek 4112, ale czy brałaś palmę?
Nie brałam jeszcze nigdy palmy, ani prostamolu - nic z tych rzeczy. Biorę tabletki anty, które "podobno" mają lekkie działanie antyandrogenne. Nie chce łączyć anty z innymi tabletkami ingerującymi w hormony.

Ale jestem coraz bilżej decyzji o odstawieniu anty i wypróbowaniu tych wszystkich innych sposobów... Po prawie roku brania nie ma żadnej zmiany więc co mi pozostaje
Stary 2011-08-22, 10:05   #1997
benia1169
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiek4112 Pokaż wiadomość
Nie brałam jeszcze nigdy palmy, ani prostamolu - nic z tych rzeczy. Biorę tabletki anty, które "podobno" mają lekkie działanie antyandrogenne. Nie chce łączyć anty z innymi tabletkami ingerującymi w hormony.

Ale jestem coraz bilżej decyzji o odstawieniu anty i wypróbowaniu tych wszystkich innych sposobów... Po prawie roku brania nie ma żadnej zmiany więc co mi pozostaje
U mnie też po braniu anty nie było poprawy z włosami. Od dłuższego czasu piję herbatę z wierzbownicy - też nie ma poprawy, no, może czasem wydaje mi się, że się coś zmniejszyło wypadanie, ale zaraz potem lecą bardziej - i tu bym się skłoniła do tego, co stwierdza Kashaya - zależy ile mam stresów! Wierzbownica za to wpływa mi pozytywnie na cerę, mam mniej pryszczy , więc póki co - nie rezygnuję. Być może za jakiś czas jednak spróbuję tej palmy .
benia1169 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:53   #1998
b0006
Raczkowanie

Do wszystkich tych które zauważyły większe przetłuszczanie się włosów i wypadające włosy. Wypróbujcie seboren (koszt 10 zł w aptece), on naprawdę działa.

Moje zainteresowanie się własnymi włosami zaczęło się, gdy fryzjerka zasygnalizowała mi, że mam okropnie podrapaną głowę. Zwróciłam uwagę, ze swędzi mnie głowa (drapałam się bezwiednie). Zaczęłam szukać informacji i objawy pasowały do łupieżu tłustego. Przetłuszczające się częściej włosy, zwiększone wypadanie, wypryski na głowie, jak przejechałam palcem po skórze głowy był tłusty, nawet w tym samym dniu co głowę myłam. Szukając antidotum kupiłam seboren (ok. 10 zł w aptece) przelałam do butelki po odżywce w płynie i zaczęłam stosować na skórę głowy (wieczorem). Śmierdzi to przez jakąś godzinę, dlatego szłam z tym spać, rano nie czuć tego zapachu. Bardzo szybko zauważyłam efekty tego: przestało swędzić, skóra już się nie przetłuszczała, znów powróciłam do mycia głowy 2x w tygodniu, wypryski zniknęły, włosy zaczęły rosnąć jak szalone. Byłam zachwycona! Doczytałam, że można z tego tonik zrobić (łyżka na szklankę wody) i przemywać twarz. Tak pięknej skóry twarzy dawno nie miałam. I tak dobrego toniku (nie wysusza skóry twarzy jak inne kosmetyki). No i najważniejsze: nowe włoski rosną! I to ile ich jest! Nawet nie wiedziałam, ze tyle włosów mi wypadło.

Jak dla mnie seboren jest odkryciem. Dlatego gorąco polecam wszystkim tym co mają problem z wypadaniem włosów, przetłuszczającą się skórą (głowy i twarzy).

Może być problem z dostaniem tego, apteki nie mają tego na stanie, bo za tanie, nikt tego nie reklamuje itp. Zamówiłam i na następny dzień już był. Niby jest tam napisane, że skóra głowy może być bardziej wrażliwa na światło. Ja stosowałam: maj, czerwiec, lipiec i nic kompletnie mi nie było.
b0006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:09   #1999
Angela1984
Raczkowanie

A stosował ktoś z Was szampon DX2?
Stary 2011-08-22, 18:44   #2000
Kashaya
Zakorzenienie

Seboren Skład: Wyciąg wodno-etanolowy z (Extractum liquidum ex): owocu pasternaka (Pastinacae fructus), korzenia pokrzywy (Urticae radix), kłącza tataraku (Bardanae radix), korzenia łopianu (Calami rhizoma) - 99,5g; Substancje pomocnicze 0,5 g (adiuvans - 0,5g)

booo6 - nie jestem przekonana. Skład powyżej na naszą przypadłość chyba niewiele zdziała
Stary 2011-08-22, 21:43   #2001
neo999
Rozeznanie

Ponieważ ten Seboren nie jest drogi, a w składzie ma aż cztery różne zioła, więc można wypróbować.

Tym bardziej, że w działaniu piszą:

Przeciwłojotokowe (również w łojotokowym zapaleniu skóry owłosionej), przeciwłupieżowe, poprawiające ukrwienie skóry, pobudzające wzrost włosów w łysieniu plackowatym i łysieniach innego typu.

Ps. Dziękuję wszystkim za duchowe wsparcie, z moim tatą poprawa.
neo999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 22:46   #2002
maszkowa
Raczkowanie

Bardzo się cieszymy Nemo i ... witaj znowu. Brakowało Cię tutaj....
Stary 2011-08-23, 13:29   #2003
kasiek4112
Raczkowanie

Ja zakupiłam właśnie szapon i odżywkę firmy Dermena. Szampon - hamuje wypadanie włosów i stymuluje odrost. Natomiast odżywka ułatwia rozczesywanie i odżywia włoski. Dzisiaj próba generalna tego zestawu - ciekawe jakie po nim będa włoski. Pani w aptece bardzo polecała ten zestaw - ciekawe czy tylko promocja czy na prawdę przyniesie jakąs poprawę???
Stary 2011-08-23, 17:31   #2004
biannie
Raczkowanie

Nemo!he!he!witaj nasza Rybko
tak się cieszę,że z tatkiem lepiej!myślałam o Was dużo.Miałam nawet napisać na privie,ale ostatnio mam tak mało czasu,że nawet jak coś piszę na Forum, to tylko w kilku zdaniach i zmykam.Ten seboren waro kupić z uwagi na to,że poprawia ukrwienie skóry,ale na ŁA nie wystarczy.Może być wspomagaczemMi się znów włoski posypałychyba przez brak palmyale już w drodze.Ma przyjść priorytetem

Edytowane przez biannie
Czas edycji: 2011-08-23 o 17:33
Stary 2011-08-23, 18:02   #2005
benia1169
Zadomowienie

Neo, znów Cię przechrzcili. Już raz byłeś Noe.... (ważne, ze tacie lepiej ).
Ja też się skuszę na ten Seboren, ale właśnie zaczynam trzecią butelkę Nerilu, to muszę poczekać, chociaż już zwątpiłam w jego działanie....
benia1169 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 18:45   #2006
partytura
Zadomowienie

Cześć ludziska!
Neo, cieszę się bardzo baaaardzo, że jest poprawa

U mnie z włosiskami nic nowego. Wczoraj wykupiłam płyn do smarowania skalpu, który daje dermatolog, ten z jej "przepisu", ale jeszcze nie smarowałam tym głowy i szczerze mówiąc kontempluję jak się do tego zabrać Dostałam 3/4 plastikowej buteleczki w rozmiarze opakowania od syropku i kombinuję jak i kiedy tym się "wymaziać".
W Sob. podczas powrotu z wieczornego spacerku zmogło mnie w klatce schodowej, na szczęście był ze mną kolega i zaopiekował się mną, bo nie kontaktowałam i zwiotczałam na maksa Pierwszy raz był obok ktoś kto mógł mi powiedzieć co nieco o tym co zaszło.. Jak już nieco doszłam do siebie i wkulałam się do domku popełzłam na balkon na tlen i.. albo zjechałam z żelaznego"schodka" balkonowego, albo ewentualnie na ułamek sek. straciłam kontakt ze światem i skręciłam sobie kostkę. Krwiaka mam solidnego, ale lekarze nawet nie oglądnęli mi tej nogi, za dobrze na stopie mogę stawać, rzut okiem na nogę, rzut na rtg i po wizycie. Obrzęk ogranicza mi ruchy i takie tam, ale skoro nie boli za mocno to liczę, że to ich olewackie podejście do urazu jest uzasadnione i nic złego już z tego nie wyniknie. W weekend byłam odcięta od świata, dziś i wczoraj kuśtykałam z girką, a jutro zamierzam dryndnąć pod nr telefonu, który dostałam od Maszkowej
Booo6, kto wie, prawdopodobnie wypróbuję zarekomendowany przez Ciebie specyficzek jak tylko zużyję to co mi przepisała dermatolog Niby niedrogi.. choć z drugiej strony moja skóra jest dość sucha.. Nie wiem, szczerze mówiąc, wydaje mi się, że przetłuszcza się dość szybko, ale ogólnie po myciu to wg mnie straszny sucharek. No nic, póki co mam czas by to przemyśleć ;-)

Czas edycji: 2011-08-23 o 18:50
Stary 2011-08-23, 19:08   #2007
elena
Przyczajenie

Talking Dot.: Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów :)

Partytura trzymam kciuki;-)

Mam pytanie do dziewczyn, które regularnie brały lub biorą saw palmetto - czy ten preparat miał jakiś zauważalny wpływ na wasz cykl hormonalny? Od 12 dni biorę codziennie 450 mg saw palmetto i już po 4 dniu stosowania zaczęły się u mnie plamienia, no i zaraz po miesiączka, żle się również czułam w sensie zawyżonego poziomu rozdrażnienia, czepialstwa o byle co i wrednoty. Przy czym mam zonka, bo dostałam okres o co najmniej o 5 dni szybciej - miesiączkuję regularnie. Wiem, że mój organizm jest wrażliwy na wahania hormonów, bo m.in. bardzo źle prze pierwsze miesiące znosiłam Cilest, a później jak byłam w ciąży pierwsze jej 4 miesiące to była hormonalna burza i ciągłe nudności i wymioty. Zastanawiam się teraz czy to przypadkiem nie wina saw palmetto? Może, któraś z Was miała podobnie? Przekopałam internet, ale jedyne co udało mi się znaleźć to info, że palma sabałowa zażywana przez kobiety poprawia płodność i reguluje cykl hormonalny (u mnie chyba rozregulowała). Nie przestałam zażywać, biorę dalej, ale zdziwiona jestem.

Dodatkowe wieści z frontu walki o włosy: włosy nie wypadają ani mniej, ani więcej, ale to za krótki okres czasu żeby to ocenić. Rosną prędzej pod pachami i na nogach (nie pamiętam posta, ale już jakaś dziewczyna tez o tym pisała).

Dodatkowe info o moim problemie z włosami: odkąd pamiętam czyli gdzieś tak od 2 klasy podstawówki mam ten sam problem z włosami, jest ich sporo ale są bardzo cienkie, dodatkowo na zakolach nigdy nie rosną długie, zawsze mam tam włosy o długości od 0,5 cm do maks. około 4 cm, wyglądają jakby właśnie odrosły, a one w tym miejscu po prostu nie rosną dłuższe. Na czubku głowy zawsze mi się rozchodzą włosy, ale nie jest to tzw. wicherek, tylko mi się wydaje, że jest ich tam po prostu trochę mniej. Dodatkowo ciągle swędzi mnie głowa i jak się zapomnę i zacznę drapać, to wydrapuję takie małe, białe kuleczki (ale nie są to cebulki włosowe). Jakieś pomysły dlaczego tak u mnie jest?

Wiem, że dużo jak na jednego posta, kto wytrzymał i przeczytał do końca - ten dzielny
elena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:59   #2008
biannie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez benia1169 Pokaż wiadomość
Neo, znów Cię przechrzcili. Już raz byłeś Noe.... (ważne, ze tacie lepiej ).
Ja też się skuszę na ten Seboren, ale właśnie zaczynam trzecią butelkę Nerilu, to muszę poczekać, chociaż już zwątpiłam w jego działanie....
he!he!neo-noe-nemoGdzie jest nemo?
Beniusia,nie przejmuj się, mnie tabsy anty tez nie pomogły a w nich pokładałam duużą nadzieję.Palma i loxon okazały się skueczniejsze.Tzn. powiem tak:po tabletkach efektów zeroale przerw od palmy i loxonu też robić nie powinnam, bo tracę,to co wyhodowałam
Neo jak Twoje włoski?dobrze czy" wzoty i upadki"?Mam nadzieje,że wszystko ok

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Cześć ludziska!
Neo, cieszę się bardzo baaaardzo, że jest poprawa

U mnie z włosiskami nic nowego. Wczoraj wykupiłam płyn do smarowania skalpu, który daje dermatolog, ten z jej "przepisu", ale jeszcze nie smarowałam tym głowy i szczerze mówiąc kontempluję jak się do tego zabrać Dostałam 3/4 plastikowej buteleczki w rozmiarze opakowania od syropku i kombinuję jak i kiedy tym się "wymaziać".
W Sob. podczas powrotu z wieczornego spacerku zmogło mnie w klatce schodowej, na szczęście był ze mną kolega i zaopiekował się mną, bo nie kontaktowałam i zwiotczałam na maksa Pierwszy raz był obok ktoś kto mógł mi powiedzieć co nieco o tym co zaszło.. Jak już nieco doszłam do siebie i wkulałam się do domku popełzłam na balkon na tlen i.. albo zjechałam z żelaznego"schodka" balkonowego, albo ewentualnie na ułamek sek. straciłam kontakt ze światem i skręciłam sobie kostkę. Krwiaka mam solidnego, ale lekarze nawet nie oglądnęli mi tej nogi, za dobrze na stopie mogę stawać, rzut okiem na nogę, rzut na rtg i po wizycie. Obrzęk ogranicza mi ruchy i takie tam, ale skoro nie boli za mocno to liczę, że to ich olewackie podejście do urazu jest uzasadnione i nic złego już z tego nie wyniknie.
moje biedactwo!dobrze,że nic gorszego się nie stało i ze ktoś przy Tobie był.Uważaj na siebie partyturko współczuję Ci szczerzeMam nadzieję,ze już tak bardzo nie boli...Co do aptecznej wcierki, to przelej sobie ją sobie z tego "syropowego pojemnika" koniecznie w dozownik z pryskadełkiem po czymkolwiek.Jeżeli je dobrze umyjesz, to właściwie obojętnie po czym,ale wtedy aplikacja jest łatwiejsza.Jeżeli Ci się nie uda w domku takiego dozownika znaleźć, to w aptece mają puste w sprzedaży po 1, 50-2 zł.Ta wcierka może aż wielkich cudów nie zdziała,ale na pwno wpłynie na kondycję włosków i sprawi,ze coś nowego się pojawi na główce.Może jakieś maluchy?.Zobaczysz!!Ja nadal nie poprosiłam o rceptę,ale jutro idę to zrobić prosto po pracy

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez elena Pokaż wiadomość
Dodatkowe info o moim problemie z włosami: odkąd pamiętam czyli gdzieś tak od 2 klasy podstawówki mam ten sam problem z włosami, jest ich sporo ale są bardzo cienkie, dodatkowo na zakolach nigdy nie rosną długie, zawsze mam tam włosy o długości od 0,5 cm do maks. około 4 cm, wyglądają jakby właśnie odrosły, a one w tym miejscu po prostu nie rosną dłuższe. Na czubku głowy zawsze mi się rozchodzą włosy, ale nie jest to tzw. wicherek, tylko mi się wydaje, że jest ich tam po prostu trochę mniej. Dodatkowo ciągle swędzi mnie głowa i jak się zapomnę i zacznę drapać, to wydrapuję takie małe, białe kuleczki (ale nie są to cebulki włosowe). Jakieś pomysły dlaczego tak u mnie jest?
Wiem, że dużo jak na jednego posta, kto wytrzymał i przeczytał do końca - ten dzielny
Kochana jak czytam Twój post, to tak, jakbym czytała opis swojego przypadku.Tylko Ty piszesz o 2 kl. podstawówki a ja mam tak od jakiś 8 lat,więc dużo później mi sie to zaczęło a mam teraz 27.Tylko niestety podobnie jak Ty-po prostu nie wiem czemu tak jest...taka nasza uroda,albo skłonność do ŁA od czasów młodości?nie wiempowiem szczerze,ze nigdy nikogo o to nie pytałam, bo myślałam,że to normalne...

Edytowane przez biannie
Czas edycji: 2011-08-23 o 20:50
Stary 2011-08-23, 23:22   #2009
maszkowa
Raczkowanie

Cytat:
Partytura trzymam kciuki;-)

Mam pytanie do dziewczyn, które regularnie brały lub biorą saw palmetto - czy ten preparat miał jakiś zauważalny wpływ na wasz cykl hormonalny? Od 12 dni biorę codziennie 450 mg saw palmetto i już po 4 dniu stosowania zaczęły się u mnie plamienia, no i zaraz po miesiączka, żle się również czułam w sensie zawyżonego poziomu rozdrażnienia, czepialstwa o byle co i wrednoty. Przy czym mam zonka, bo dostałam okres o co najmniej o 5 dni szybciej - miesiączkuję regularnie. Wiem, że mój organizm jest wrażliwy na wahania hormonów, bo m.in. bardzo źle prze pierwsze miesiące znosiłam Cilest, a później jak byłam w ciąży pierwsze jej 4 miesiące to była hormonalna burza i ciągłe nudności i wymioty. Zastanawiam się teraz czy to przypadkiem nie wina saw palmetto? Może, któraś z Was miała podobnie? Przekopałam internet, ale jedyne co udało mi się znaleźć to info, że palma sabałowa zażywana przez kobiety poprawia płodność i reguluje cykl hormonalny (u mnie chyba rozregulowała). Nie przestałam zażywać, biorę dalej, ale zdziwiona jestem.

Dodatkowe wieści z frontu walki o włosy: włosy nie wypadają ani mniej, ani więcej, ale to za krótki okres czasu żeby to ocenić. Rosną prędzej pod pachami i na nogach (nie pamiętam posta, ale już jakaś dziewczyna tez o tym pisała).

Ja biorę ok 2 miesiące może ciut dłużej. Od pierwszego tygodnia mam doskonałą cerę jakiej nie miałam nigdy w życiu. Miesiączki były dwie jak w zegarku, żadnych plamień. I właśnie zauważam u siebie brak cellulitu. Ale o ty juz pisały wcześniej dziewczyny biorące palmę. Porost włosów zauważyłam w 5 tyg. u mnie chwyciły efekty bardzo szybko. Ale na pełne trzeba czekać 3 miesi ace minimum. Acha! i włosków pod paszkami zrobiło mi sie jak na lekarstwo... Hurrra. Zorientowałam sie dopiero z tydzień temu jak po kąpieli stwierdziłam że czas się posmyrać maszynką... ale nie było po co. Myślę żę albo nie masz ŁA albo tak zareagował Twój organizm na zmiany. Osobiście nie wierzę żeby palma była w stanie zaszkodzić.
Udało mi się skontaktowac z paroma osobami na priw które były na początku tego wątku i brały palmę. Prawie wszystkie biora nadal i piszą o samych plusach. Pozdrawiam.
Stary 2011-08-24, 17:38   #2010
optymissstka
Raczkowanie

Cytat:
...
Dodatkowo ciągle swędzi mnie głowa i jak się zapomnę i zacznę drapać, to wydrapuję takie małe, białe kuleczki (ale nie są to cebulki włosowe). Jakieś pomysły dlaczego tak u mnie jest?
Ja też mam takie kuleczki! Wie ktoś co to jest?? Czy taką postać może mieć łupież tłusty?

Edytowane przez optymissstka
Czas edycji: 2011-08-24 o 17:51
optymissstka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości