|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
może powinnam wrzucić bliżej godziny ZERO, ale teraz tez się przyda - podczytywałam w poprzedniej ciąży
porody na wesoło
|
|
|
|
#692 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór.
dygotka dzięki - masaż tż to mi robi (jak jest w domu i ma czas), to przynajmniej pozwala zasnąć. Dziś jest lepiej, ale musze się do tego przyzwyczaić w końcu ten kręgosłup ma co nosić - te bóle to i tak pikuś w porównaniu z porodem (tak sie pocieszam) ![]() rojku masz całkowitą rację - przypadkiem całe okrąglutkie trzy, ale tak mi się wczoraj lżej na sercu zrobiło jak sie sama w błąd wprowadziłam ![]() nie _wiem gratuluję 30-tego tygodnia (nie będę ukrywać, ze też bym już chciał) Seona ja jeszcze nie wiem jak jest moje dziecko ułożone - jeśli nie dowiem sie tego jutro to najdalej za tydzień. Ja kiedyś miałam bakterie w moczu, ale jeszcze przed ciążą, miałam robiony posiew i wyszedł czysto więc nic na to nie brałam. Podejrzewam, ze obecnie mam zapalenie pęcherza, bo odczuwam takie bóle piecząco-kujące, ale jutro na wizycie sie wszystkiego dowiem (może to faktycznie coś innego). Myszeczka mi jak sie śnią zęby to od razu lecę do dentysty. witaminkaccc gratuluję 7 miesiaca ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Jutro czeka mnie napięty dzień - wizyta u gina i do weterynarza z psem musimy podskoczyć + załatwienie drobnych spraw. Jak zaglądnę to też dopiero wieczorem. Uciekam. Dobrej nocki |
|
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
No to i Ja sie pochwalę brzucholkiem
![]() IMG_0001.jpg Joamic śliczny masz brzuś
|
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
a ja sie dzisiaj dowiedziałam, że znowu zostane ciocią...........2 miesiące po mnie ma termin jedna bratowa a później za kolejne 2 miesiące druga bratowa
lece spać a Tż do pracy na noc a jutro po wyniki moczu i posiewu zobaczymy co mi wyjdzie........dobranoc kochane ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- a nam zostało jeszcze 75 dni ![]() ![]() ![]() ![]() zamieniła bym się chętnie z Anią bo niby niedługo a jednak jeszcze troszke trzeba poczekać na maluszka....
|
#695 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
![]() ja bylam na weekend u rodzicow i musialam troszke ponadrabiac. My nie bylismy w koncu na targach mother&baby, bo za pozno wrocilam. Ciesze sie kasik, ze wasza wizyta sie udala. Cos mialam jeszcze napisac, ale juz jestem zmeczona, wiec mykam spac ![]() dobranoc |
|
|
|
#696 |
|
Zadomowienie
|
jejku... znów dzis cichutko... juz sie bałam, że bede nadrabiac 5 stron, a tu prosze :P
od 13 polezalam nad wodą, troszke w słonku, troszke w cieniu... zrelaksowałam się ... dzien męczący , ale udany..... teraz dzisiejsze obawy na jutro przekładam.... chyba znów wizyta w bibliotece mnie czeka :P zmykam ogladac testosteron dobranoc mamunie
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tymczasem lece sie klasc bo cos mnie glowa napitala dobranoc!
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
kasik jakie zakupy, wow
![]() dominej odpoczywaj ile sie da, dzdzia musi jeszcze posiedzieć ![]() joamic Myszeczko świetne fotki ![]() princessko basiula u mnie też się mnożą dzieciaki w styczniu tzta ciotka rodzi (piąty raz między tym maluszkiem a najstraszą córką będą 23 lata różnicy) , a w lutym moja kuzynka, także nasz maluszek wszędzie będzie miał towarzystwo do zabawy
|
|
|
|
#699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nadal w poprzek bo czuje kopniaki z dwóch stron po prawej i po lewej i nie jest mi ciężko oddychać ...
|
|
|
#700 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() a ja nie śpie już od 3 bo mnie mały tak kopie i chyba sobie trampoline z mojego pęcherza urządził, że spac sie nieda pewnie koło południa mnie będzie spanie męczyło.......pozdrowionka
|
#701 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj idę ostatni dzień do pracy zrobić porządki i przygotować wszystko dziewczynie która przychodzi na zastępstwo.
Miłego dnia
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki witam sie poweekendowo zaraz was ponadrabiam bo w klimacie w ogole nie jestem
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
my rowniez bedziemy mieli sporo maluszkow, tzn juz mamy i kolezanki i kuzynka.
Szkoda ze tezeta siostra jest taka glupia mamy corki roznica 9 miesiecy, moglbysmy miec fajniejszy kontakt, ale jak zaszla w ciaze to przestala zauwazac cokolwiek prucz czubkaswojego nosa i tak jej juz zostalo.Podam wam sytuacje z wczoraj. Michalina(corka szwagierki) jest 9 miesiecy starsza od Oliwii , chodzi do zlobka, ma kontakt codzienny z dzieciakami i tak dalej, ale w domu nikt jej nie tlumaczy ze trzeba sie czyms podzielic, oprucz mamy tezeta ( oni mieszkaja razem) No i Michalina nic nie pozwalala Oliwii dotknac, wozka, klockow, mazakow, wszystko jej wydzierala z raczki i Oliwia sie w koncu wkurzyla i ja delikatnie ugryzla:P ![]() Dziewczyny jaki tam byl lament! zawsze tak jest! zadzwonily do babci mojego męża ze Oliwia ugryzla jej dziecko, potem malowaly kredkami a ta na ucho do Michaliny " i tak jestes najmądrzejsza i będziesz pierwsza""malujemy pierwsza bedziesz Misiu" no tak sie do cholery nie robi! Oczywiscie kazanie nas nie ominelo jakie to jej dziecko jest pamietliwe i teraz to przez rok bedzie pamietala ze Oliwia ja ugryzla, nie wspomne ze tamta tylko mama mama mama mama no kosmos jakis....! wyje co 10 minut jak czegos nie moze zostac czy cos to nie zacznie kombinowac zeby sobie to wziac tylko wyje i ciagle wyje a jak przyszli na roczek do naszego dziecka to pol godziny tak wyla ze sie nawet nie dala rozebrac , nie dalo sie porozmawiac, tyle ludzi zobaczyla ( bylo wszystkich 10 czy 11) to taki cyrk urzadzila, a ta do mnie ze przedszkole rozwija i uczy obcowania z ludzmi pozniej u nich jeszcze wczoraj Oliwia wziela mazaka to tamta tez ryku narobila i matka zamiast dziecku wytlumaczyc to "jak nie chcesz to nie dawaj" no kurrrrrrrrrr! a jak do nas przychodza to tamta rozpierdziela wszystko gdzie popdanie, popycha Oliwie i tak dalej i tez jej nic nikt nie mowi. Ja wczoraj nie wytrzymalam, powiedzialam jej zeby przestala lamentowac albo niech sobie dziecko na kurs samoobrony sobie zapisze ( to akurat w zartach) ale jej wzrok byl conajmniej taki jakby chciala mnie zabic tępnym nożem. Czy ja mam laski inne spojrzenie na to no kurde.....
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Daria ja ci powiem ze czesto obserwowalam rodzicow jak bylam z Sonia na placu zabaw i doszlam do wniosku ze naprawde wiekszosc chyba swiadomie i celowo wychowuje dzieci na takich egoistow co sie nie podziela z nikim niczym i wrecz mam wrazenie popieraja dzoecieca agresje- wyrwij zabierz nie daj swojego oddaj jak cie ktos uderzy, pchaj sie na sile zamiast poczekac na swoja kolejke... juz to wielokrotnie z moja mama obgadywalam- ja nie wiem, moze w ten sposob sobie wychowuja dzieci gotowe od razu do "wyscigu szczurow?" ale z zerowa wrazliwoscia i empatia
w sumie to tylko raz doslownie raz widzialam kobietke ktora synka skarcila za to ze Sonie uderzyl. a reszta rodzicow to dumna jest ze dziecko wlaczy o swoje ![]() a ostatnio sama palnelam kazanie jednemu gowniarzowi, naprawde mocno trzepnal SOnie - chociaz nic mu nie robila... na oko chlopak z 5-6 lat, no i bedzie taka 2latke bil a matka oczywiscie siedzi na laweczce i ani mysli zareagowacja zawsze kladlam duzy nacisk na to ze trzeba sie podzielic a teraz to juz szczegolnie mam na tym punkcie hopla - bo wiadomo jak sie pojawia blizniaki to sonia bedzie musiala sie dzielic...glownie czasem i zainteresowaniem mamy no i wiadomo, to jest ten glupi wiek ze dziecko bardzo akcentuje "moje" ale tlumaczenia tez daja swoj efekt teraz jak na weekend bylismy w lesie to byl tez moj kuzyn ze swoja roczna coreczka i SOnia do mnie przybiegla i mowi "mamusiu chcialam jednego cukiereczka dla soni i jenego dla Zuzi" a wrzucam swoje zdjecia- koniec 25 tyg(tylko prosze na balagan nie patrzec). Joa, Basiula- fajne brzuszki, ale juz mamy arbuzy no nie? jeeny ja za jakies pol kilo 70tki dobije...juz sie czuje jak maly slonik
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-08-22 o 07:58 |
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
glam no wlasnie o to chodzi, "i tak bedziesz pierwsza" "jestes madrzejsza" no kurde!
jej maz jest chrzestnym Oliwii....koszmar, ze mna ani slowa nie zamienila, bo oliwia ugryzla jej coreczke....no kurde miala powiedziane ze tak nie wolno, ze nie mozna gdyzc, ze nikt teraz wozka nie dostanie jak sie bawic ladnie nie umie...co wiecej mam zrobic? na kolanach za Michalina lazic? to mnie tak wkurza, Misia cacy Oliwia beeee..... i tlumaczy Michalinie, Olinej jest lobuz, brzydki lobuz... ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- a brzuszedk masz PRZESŁODKI! My wczoraj kupilismy malej farbki do malowania palcami i ciastoline, sluchajcie jakby maz byl blondynem i wzrostu Oliwii nie wiedzialabym ktore jest ktore, kamuflarze robili sobie na brzuchach pozniej sie sobie chowali no cudny widok, wszyscy mielismy radoche! cali umazani:P podloga tapeta hehehe kosmos,ale wrazenia malej tak na nas zadzialaly ze sami jak dzieci malutkie sie poczulismy![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- a tak w ogole to ty chuuuuuuuuuuuuuuudzina jestes! masakra, ja to mam reke taka jak ty noge hahahah
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia ladna chudzina...prawie 70 kilo zywej wagi
![]() a wez przestan sie denerwowac glupota innych, nic na to nie poradzisz...tylko faktycznie szkoda bo jak dziewczynki sa w podobnym wieku to moglyby w przyszlosci (nie mowie teraz- bo w tym wieku to tak naprawade dzieci jeszcze sie nie optrafia razem bawic...) miec fajny kontakt. ale z takim nastawieniem to czarno to widze... ja nie wiem czy ci ludzie nie widza ze swojemu dziecku sami krzywde robia?????? przeciez tak to ona sie nigdy nie nauczy z innymi dziecmi bawic u nas kuzynka ma coreczke prawie 4letnia, potem Sonia 2 lata i Zuzia - coreczka kuzyna- roczek...i sie zawsze smiejemy bo najstarsza lubi sie SOnia "pobawic" jak laleczka- smiejemy sie ze jej sie instynkt macierzynski wlaczyl...ze by chciala karmic, prowadzic za raczke i ogolnie dyrygowac (przy czym Soni sie to coraz mniej podoba i ostatnio przed kuzynka ucieka...) a teraz taki instynkt sie Soni wlaczyl w stosunku do tej najmlodszej, tez pilnuje i instruuje ![]() a ostatnio - to tak na marginesie- wlozyla 2 teletubisie do wozeczka, nakryla kocykiem i do mnie mowi- mamusiu chcesz zobaczyc moich braciszkow? ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- a ciastolina to u nas tez hicior
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
a to ja z niunią na spacerku jakos ze 2 dni po powrocie tatusia.
Njbardziej mnie wkurza ze ona( szwagierka) wszystko chcialaby wiedziec, we wszystko sie wpieprza i oczywiscie wszyscy ja denerwuja, jej meza brata zona bo robi zakupy w lodzkiej manufakturze, ktos tam bo jest za mlody ktos tam bo cos tam, ja oczywiscie przoduje... ale nic zlego nigdy jej nie zrobilam, dopiero jak zaczelam pyskowac a przestalam wozic jej dupe i przytakiwac okazalo sie jaka ......ze mnie nie dobra.... dlatego nie moge na nia patrzec, a za to traktowanie dzieci to juz w ogole wczoraj taka zla wyszlam, zdenerwowana ze mowie wam..
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
glam w biedronce jest fajna , cale pudeleczko takiej duzej kredy niecale 4 zl kosztuje.
SUPER my juz 3 pudelka wymazalysmy na podworku i studni u dziadka i z dziecmi na ulicy. Zgadzam sie ze trudno nazwac to zabawą ale mozna juz zaczac tlumaczyc i pokazywac inne zachowania niz jak byc super egoistą.! nie wiem... ale szwagierka tez jest okropną egoistką, jak sie na imieninach tesciowej wszyscy zachwycali smiechem Oliwii bo ryła sie w niebogłosy az czkawke ze smiechu miala to tamta wyszla z dzieckiem z pokoju...! tragedia! ja zaraz zgram fotki i pokaze jak wygladalo nasze malowanie uwierz kochana zabawa nieziemska!w biedronce tez za 17 zl kupulismy 2 opakowania ciastoliny a farbek 3 opakowania jedno po 7 zl.
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dziewczyny Ja moją córcie równiez zawsze uczyłam że trzeba sie dzielic i wogóle, ale powiem wam że Moja znajoma mówiła że w przedszkolu to nie przechodzi, jak cie uderza i np nie zareagujesz to beda to dalej robic (trzeba oddac) , a wiadomo nauczyciel ma wileu innych uczniów i może nie zareagować. Wiadomo dzielić sie tzreba umieć ale jak to będzie w przedszkolu pewnie kto pierwszy to lepszy, także Ja Mojej w przedszkolu nie widzę bo o byle co bedzie ryk, ona sie dzieli, nie bije, i jest posłuszna ale w szkole to otoczenie to tak jak w piaskownicy ![]() ![]()
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
GLAM aleś Ty szczuplutka!!!
Mamusie doświadczone tylko nie śmiejcie się z moich pytań --- skąd wiadomo, że zaczął się poród? ![]() W zeszłym tyg. rodziła moja znajoma- jak twierdzi w ogóle się nie zorientowała, bo nie czuła nic i urodziła praktycznie w drzwiach szpitala. Czy da się przegapić początek porodu ![]() Czy po rozpoznaniu symptomów wezwałyście pogotowie i na IP czy prosto na oddział? Jestem sama więc wolałabym się wcześniej zorientować by w domu nie rodzić
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie ja tez wczesniej mialam krede z papierniczego taka szkolna- tzn kolorowa ale chodzi o wielkosc...a potem kupilam w biedronce w tym wiaderku i ta to jest super...ale udalo mi sie jedno pudlo kupic i pozniej juz jej nie widzialam
co do szwagierki coz mysle rada jedna- jak najbardziej ograniczac kontakt, nie denerwowac sie tym co ona gada, puszczac mimo uszu
|
#712 |
|
Zadomowienie
|
Heeeej
Wczoraj się w✂✂✂✂... bo napisałam posta długiego i mi zeżarło Jutro jedziemy na kilka dni w Bieszczady A wy ładne macie brzuszki, już takie duże!! Darusia zachowanie szwagierki conajmniej dziwne, w przedszkolu stawia się największy nacisk na takie zachowania, jeśli dzieci biją się o jakąś zabawkę to zostaje ona u tego kto miał ją pierwszy, potem pięć minut się nią bawi i dostaje drugi. I w wielu wielu sytuacjach jest tak własnie że dzieci uczone są empati, zważania na młodsze dzieciaki bo u mnie nie ma grup wiekowych itp itd. Temat rzeka.... My po śniadanku, pranie wstawiłam, trzeba pomyśleć o porządkach. W sobotę zrobiliśmy przemeblowanie w pokoju i wstawiliśmy komodę do naszego pokoju dla maluszka, po powrocie z urlopu wezmę się za odświeżanie ciuszków i układanie ich w komodzie. |
|
|
|
#713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Arbuzy i to takie porządne hehe Glam super brzuszek.
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
glam u mnie masa tych pudel jeszcze jest jesli chcesz to ci kupie i wysle, zaden problem. Wczoraj chyba ze 20 albo i wiecej bylo wieczorem....
ja tez pracowalam w przedszkolu i dokladnie wiem jak to wygląda, tez bez przedzialu wiekowefo 3-5 razem i zerowka razem.... elf b. czesto odchodzi czop sluzowy troche wczesniej przed porodem, tego sie nie da pomylic, to taka galareta, nieraz zabarwiona krwią. To tez moze byc symptop porody zblizajacego sie. Ja pojechalam jak mi wody w domu odeszly , tzn zaczynaly odchodzic....pojechalam sama, tzn z tz ale ja kierowalam . Nie ma co panikowac, nie pomyslisz sie! uwierz. Skurcze jak bedziesz miala tez nie pomylisz---oj uwierz ze nie pomylisz
|
|
#715 |
|
Zadomowienie
|
zdecydowanie nie !!! i dziwie się ze przy Twoim temperamencie i szczerosci, tak spokojnie skomentowałaś całą sytuacje :P ale popieram w 10000%- uczenie takich zachowan dziecka to tylko komus w łeb palnąc....
|
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
Myszka nie do końca tak jest, w przedszkolu po to są panie żeby zawsze zareagować, nie ma wydzierania sobie siłą, co oczywiście zdarza się nagminnie, o wszystko trzeba poprosić, a jak ktoś coś komuś wyrwie to ten poszkodowany zwyczajnie przychodzi do pani i problem rozwiązany, u nas w połowie roku przyszedł maluch młodszy od mojego synka 2mce, traktowany jak śmierdzące jajo bo jakiejś tam pani syn. Dzieci ustawiały się w kolejkę żeby się poskarżyć co nowego nabroił a rozrabiak straszny!!! Dzieciaki znały zasady a on wogle nie chciał o nich słuchać, i tak przetrwało do końca roku. |Teraz będzie kosmos od września bo przychodzi 18 maluszków 3latków i ten chłopczyk 4latek traktowany jak dzidzia, biegał i wrzeszczał po przedszkolu- dla ludzi o mocnych nerwach jego zachowanie- ciekawe jak to będzie za tydzień
, najczęściej bił dzieci z pięści w brzuch, mój raz mu oddał, to pani zrobiła aferę że moje dziecko maluszka uderzyło, w sensie że mniejszy na wysokość bo rocznikowo to tacy sami, a jak wytłumaczył się mój bohater to tamtego skarciła ale nie pomogło nawet na pięc minut .
|
|
|
|
#717 |
|
Zadomowienie
|
sliiiiiczna mamunia i śliiiiiiczna córunia
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde mi odeszły wody to wiadomo że trzeba jechać do szpitala, a kolezankce to troszku zazdroszcze takiego szybkiego porodu Mój trwal 16 godzin
|
|
|
#719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczny masz ten bliźniaczy brzuszek
|
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do czopa to dla mnie az takie oczywiste nie bylo...ni tam takie galaretki odchodzily po trochu juz pare dni wczesniej i myslalam ze to to...a wlasciwy czop to chyba dopiero gdzies na 3 godz przed porodem odszedl- i wtedy to sie zdziwilam bo byl wieklosci jajka nie myslalam ze to takie ogromne jestwody mi nie odeszly... a skurcze tez cholerka az tak nie bolaly zwlaszcza jak mi baba powiedziala ze z bolu nie bede mogla chodzic ani mowic...a ja ciagle chodzilam i nawijalam ![]() teraz to normalnie sie boje ze nie zdaze chociaz fakt ze do szpitala mam 5 minut najblizszego a z 15 do takiego ktory ma oddzial noworodkowa poprzednio bite 40 minut sie jechalo
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

między tym maluszkiem a najstraszą córką będą 23 lata różnicy) , a w lutym moja kuzynka, także nasz maluszek wszędzie będzie miał towarzystwo do zabawy
Aż trudno cokolwiek pisać...