|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
![]() taaaa dzieci najsłodsze jak śpią ![]() Cytat:
Cytat:
mój Oli na mm budził się np o 24-1 głodny już...w dzień ciężko byo go przetrzymać 2,5 godziny co dopiero 3! a teraz jakoś tak od paru nocy śpi do tej 4 conajmniej w dzień też już idzie go zabawić ![]() Cytat:
ale dobra już nie narzekam bo jak tylko zaczynam narzekać to potem jest gorzej ![]() Cytat:
u nas też duchota... masakra nawet mimo tego że Oli spał dziś do prawie 5 ja wstawałam co godzinę się napić... Cytat:
![]() ja nie wiem co z tym smokiem naprawdę... mój też tak ma dziś to wyjątkowo się nie budził... ja naprawdę przeklinam tego smoka... no i u nas standard że o 5 to mały idzie do nas tż wieczorem jak mu daje buzi na dobranoc to zawsze mówi: papa synku do 5 rano spotkamy się u nas w łóżku![]() no mój też mniej mleka wtedy je po zupie. ale gdybym mu dała więcej to też by zjadł... tak sobie myślę ja gdybym litr mleka naszykowała to i tak by zjadł bez protestu... ![]() co do kleiku...dałam przed 11... wszystko było ok do 4 łyżeczki...nagle jak się rozdarł... masakra nie mogłam go uspokoi,ć... dopiero dałam butlę jeszcze płakał jak pił i zjadł i teraz usnął w łożeczku... nie wiem chyba śpiący był smakowac chyba smakowało bo zjadł ze smakiem te 4 łyżeczki, gorące nie było za zimne też nie... a zjadł butlę i poszedł spać... \nie wiem jak mam to zrobić aby mu dawać 4X180ml mleka i 2 inne posiłki... jak on nie chce tak...
|
|
#4172 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dokładnie ja dopiero teraz kawusię piję a od 9 na nogach ![]() Cytat:
![]() Mam dzisiaj dzień do du... Zepsuł się nam wczoraj samochód i naprawa przynajmniej 1500zł W weekend na wakacje ruszamy a tu taki wydatek
|
||
|
|
|
#4173 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
Dziekujemy, ale to tylko pozory Słuchajcie, a gdzie są te albumy? Ja nie wiem ![]() Cytat:
Byle tak dalejCytat:
Cytat:
Ja bym chyba w takim przypadku dała jej spokój na dwa dni - w końcu dzieciaczki w tym wieku nie potrzebują codziennej kąpieli albo wykapała się razem z nią o ile macie wannę. Cytat:
O Starówce słyszałam że wybitnie ciężko tam jeździć, kocie łby, wysokie krawężniki. Ostatni raz byłam tam z brzuszkiem i nie pamiętam, nie patrzyłam pod takim kątem . Cytat:
![]() Cytat:
Moja jeszcze chwiejnie ale bez trzymanki siedzi, tylko z asekuracją w razie czego, jak ma stopy na ziemi oparte to pochyla się do przodu i wstaje Cytat:
Wy tak hobbistycznie czy zawodowo? A z tym lodem - nie no spoko, chybabym zagryzła jagby ktos chciał mi karmić dziecko Cytat:
A my wczoraj bylismy na chrzcie u siostry TŻ, było jakieś pożegnanie proboszcza i podziękowania od pobożnych pań, które opóźniły chrzest o 40 min. To było nieco wkurzające bo biedne dzieciaczki musialy czekać tyle czasu, nie mówiąc o nas stojących pod kościołem gdzie wesoło gryzły nas komary Ale księdzu się głupio zrobiło i przeprosił z ambony. Co do samego przyjęcia super udane, ale zmęczeni bylismy. Malutka ciągnęła za uszy solenizantkę, była bardzo grzeczna, padła dwa razy, wreszcie wieczorem miała dosyć i zrobiła popis możliwości wokalnych.Dzień jej sie przestawił
|
||||||||
|
|
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wspolczuje uzaleznienia od smoczka i sie ciesze, ze moja smoka nie trawi... chociaz czesto pomoglby uspic itp... Ja bym sie nie martwila tak bardoz wytycznymi, Lena je 5 x mleko (niby 150ml, ale czasami zje tlyko 100 tak jak dzis rano;p) i 1x albo 2x sloiczek ale tego zje jakby kot naplakal z1/4 sloiczka;p (malego;p) Cytat:
Lena nie ma dostepu do pilota
|
|
#4175 |
|
Wtajemniczenie
|
tajka ja mam dwa psy mały mieszka w domu i spi ze starszym synem
.. ma swoje miejsce i pilnuje noca chaty.. szymelka mój mały nie bawi się pilotem ale uwielbia oglądać tv ..bajeczki ranne to już musowo a ja wtedy piję kawę ... wiem ze to nie zdrowo aleee...w tych czasach to wszystko takie do przodu he he..jeszcze troche to przez komórkę będą te nasze dzieci rozmawiać
|
|
|
|
#4176 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wczoraj bylismy w domu o 23(ale spala wczesniej w samochodzie bo to godzina drogi;p)Zycze ci zeby tnaiej wyszlo ![]() Cytat:
My mamy mnowstwo butelek ale uzywamy 5. 2x 260ml i 3x150ml. Uzywamy co nam pod reke podejdzie, bo lena nie zje wiecej niz 150ml. Hobbistycznie ![]() Tz wspina sie odkad mial 12lat, ale ostatnio zastoj, a ja odkad jestem z Tztem:P. W UK wspinalismy sie 2 razy w tygodniu, ale odkad zaszlam w ciaze to nie dalo rady. teraz mamy andzieje wrocic do wspinaczki ale outdoor co jest zleksza trudniejsze. Moze i dziala na sylwetke, ale trzeba duzo sie wspinac... moja sylwetka jest ekstra hehe szczegolnie pilka nad biodrami;p To mochery zepsuly troche ceremonie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam pojęcia, w takiej jak akurat jest w mieszkaniu, ostatnio upały wiec raczej jest ciepło
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
zaczęłam czytać to co napisałyście ale chyba dziś nie dam rady nadrobić. mam dzisiaj w domu moją 8letnią siostrzenicę i chyba zagada mnie na śmierć. w dodatku Mateusz coś spać nie chce a zawsze o tej porze ma drzemkę. no i pochwalę się, że wczoraj po raz pierwszy Mateusz przekręcił się samodzielnie z plecków na brzuszek i sam sobie rękę wyjął spod brzuszka ![]() no to zmykam bo już gaduła zadaje mi kolejne sto pytań |
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
moja nie wie co to pilot
|
#4181 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przed chrzcinami padła nam klimatyzacja w samochodzie, okazało się że samo nabicie i przeczyszczenie nie wystarczy, trzeba było wymienić dużo części. Myślałam, że pogryzę jak usłyszałam 2200Cytat:
![]() Przynajmniej proboszcz się poczuł. Szkoda, że babsztyle wybrały taki moment mogły pomyśleć o tych dzieciątkach, a nie tylko o tym, aby się przypodobać i publicznie pokazać. Na takie to tylko ![]() Mojej też nie daję, ale jak leży na stole i go zobaczy to aż się pręży i wyciąga, aby do niego dosięgnąć. A miny przy tym robi takie ![]() Lenka właśnie odstawiła mi arię!! Była już tak śpiąca, że nie mogła sobie poradzić, ani cyc, ani smok, dossała mi się nawet do ręki i z taką zapalczywością ją gryzła - może to dziąsła swędzą W końcu padła i śpi... uff.....
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dzisiaj jeszcze nie spała
![]() nie wiem jak długo z nią jeszcze wytrzymię, marudziła godzinę, próbowałam uśpic, nie dałam rady a teraz bawi się w najlepsze
|
#4183 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ma ważne dla mnie pytanie odnośnie urlopu po macierzyńskim.
Macierzyński kończy mi sie 5 września.Własnie napisałam do szefowej czy juz obliczyła mi kiedy kończy mi sie urlop.Mam jeszcze zaległe 10 dni starego,no i nowy nie wykorzystany wcale+2 dni opieki.Ona mi pisze ,że do 6 października i że liczy się go proporcjonalnie w skali roku ![]() Ja myslałam,że przysługuje mi całe 26 dni za 2011 ![]() Ja poszłam na zwolnienie 28 stycznia,urodziłam 8 kwietnia.Może to ma jakieś znaczenie? Orientuje się ktoś do ile tego urlopu mi przysługuje???
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4184 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to ja miałam brudną robotę przez chwilą z synkiem tak się za przeproszeniem usra.ł że całe plecy miał brudne musialam nowe body rozciąć bo bym tego przez głowę nie ściągnęła wypadało go tylko do wanny włożyć cały był obsra.ny ale wody ciepłej nie było to musiałam chusteczkami takiej kupy dawno nie było hehe jeszcze rękami to dotykał całe ręce w gówienku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze że chociaż was przeprosił ![]() Cytat:
a w sumie zupa to przeleci przez żołądek i już Cytat:
![]() teraz śpi od 1,5godziny w... łóżeczku!!!!!!!!! znowu od 3 dni coraz dłużej ![]() Cytat:
dla Mateuszka ![]() hehe ciocia dlaczego tak? a dlaczego tak a nie tak? ![]() nas też to czeka hehe
|
|
#4185 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zamiar złożyć dzisiaj wniosek o całe 26 dni bo tak można ale już któraś na forum pisała, ze chcieli jej proporcjonalnie liczyć
|
|
#4187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Mateuszka
|
|
#4189 |
|
Wtajemniczenie
|
Ego,Iza dzięks
Wydaje mi sie,że jej się zapomniało zapytać księgowej(bo to firma,a nie księgowa na miejscu)i na szybko cos mi chciała napisać.Ale żeby takie głupoty Nie daruje tych moich dni urlopowych i pieniędzy
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4190 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[QUOTE=Eirene1987;28903975]ojej ![]() a to ja miałam brudną robotę przez chwilą z synkiem tak się za przeproszeniem usra.ł że całe plecy miał brudne musialam nowe body rozciąć bo bym tego przez głowę nie ściągnęła wypadało go tylko do wanny włożyć cały był obsra.ny ale wody ciepłej nie było to musiałam chusteczkami takiej kupy dawno nie było hehe jeszcze rękami to dotykał całe ręce w gówienku ![]() mój padem od xboxa lubi się bawić ![]() no tak właśnie pomyślałam ![]() teraz śpi od 1,5godziny w... łóżeczku!!!!!!!!! znowu od 3 dni coraz dłużej ![]() /QUOTE] Rzeczywiście miałaś fajnie. Ja już nie pamiętam kiedy Lenka taki numer mi wywinęła... Moja gwiazda się właśnie wyspała!! Znów całe 30 min!!!!
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, u nas nocka średnia, 2 razy karmienie + wstawianie do rozkopywania się i wiercenia. No i pobudka po 6 razem z tatusiem do pracy
A teraz pospał pół godziny, tyle co zdążyłam mamie pomóc obiad zrobić. A teraz słyszę donośne stękanie....lecę....
|
|
|
|
#4192 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Teraz juz marudzi;pZjadla 1/3 sloiczka z jagodami, ale pod koniec grymasila;p Po poludniu dam jej kurczaka z warzywkami i ryzem
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Moja w końcu zasnęła
![]() ciekawe jak długo
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
WLASNIE MOJE DZIECKO STANELO NA CZWAORAKA. Brzuszek u gory i ciezar ciala na kolanach i przedramionach
![]() Nie zdazylam zrobic foty, a teraz sie czaje, az zrobi to ponownie, ale cwaniara zawsze sie loka jak widzi kamere;p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-08-22 o 13:06 |
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
super
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz ciagle probuje to zrobic i sie przewraca na boczek hehehe
Tak sie stara, ze az zwymiotowala hehe
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-08-22 o 13:10 |
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
tajka super
|
#4198 |
|
Wtajemniczenie
|
Tajka niezły postęp
Lenka zacznie raczkować niebawem
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
nie wydaje mi sie, ze zacznie szybko raczkowac(tzn wczensije niz 6 miesiecy;p), ale zdziwko nas wzielo jak ja zobaczylismy hehe a pozniej chciala powtorzyc ale sie wymeczyla biedna i zaczela plakac:P z wrazenia kupsko walnela heheh zielono-jagodowe bleeee;p
![]() niestety juz nie powtorzyla wyczynu;p bo sie pokupkala;p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-08-24 o 11:23 |
|
|
|
#4200 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja sie nie mogłam napatrzec jak Tymek kombinujeno i dobrze,bo niedługo będą ząbki i byłby pogryziony jak przez gryzonia Cytat:
Ile to można na tyłku leżeć.mała chce pozwiedzać
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

a czy karmisz go w nocy czy do rana nic nie je???
Nie mogliśmy jej uspokoić
Pózniej były dwie przerwy po prawie 4 h

W weekend na wakacje ruszamy a tu taki wydatek 
klask i:

.. na raz pod pache i do mycia .. fibi wytarzał się w ulubionych psich perfumach