|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Avonomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - cz.3
Witam Was z herbatką
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie ostatnio zaskoczyło to, że młodzi ludzie, gdziekolwiek pracują, nie potrafią wydukać nawet słowa w innym języku. Dobra, ok, nie każdy ma jakieś tam zdolności lingwistyczne, ale zawsze można się wykuć na blachę tych paru zwrotów. Wczoraj wieczorkiem byłam z D. na Starym Rynku i właśnie to mnie pokonało. Jakiś facet z Niemiec, bądź tamtejszych okolic w sensie Austria, próbował się dogadać z kelnerką o 2 piwka, herbatkę oraz sok dla synka, czyli, żeby był bez lodu. Laseczka stała i coraz większe oczka robiła. Na koniec powiedziała mu po polsku, że ona nie rozumie i nie przyjmie zamówienia. Masakra.
W piekle mają dla mnie specjalne miejsce. Nazywa się TRON. Edytowane przez cheneelle Czas edycji: 2011-08-22 o 08:59 |
|||||
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
cześć laseczki!!
Ja juz drugą kawkę nastawiam... Nie chce mi sie jeść, chyba jakiegos jadłowstretu dostałam... Misiek właśnie wszedł na oddział.. Kiszka bedzie znowu kilka dni bez niego... Dobrze, że jesteście
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1774 | |||
|
Zakorzenienie
|
kawa już jest
i teraz czekam na moją paczunię![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
cheneelle
Ty dzisiaj masz spotkanie o pracę? |
|
|
|
#1778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pracy zawsze baleriny leżą Cytat:
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Musso Kochana ja to mogę spać do 11(jak wczoraj), ale moje dzieciątko coś spać nie mogło już od 5, a wieczorem też płakała do późna...podejrzewam zapalenie ucha...już wizytę u lekarza mam na 15 umówioną
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Mój mąż ostatnio pytał czemu my w realu przy kawce nie posiedzimy...musiałam mu tłumaczyć że przecież daleko od siebie mieszkamy to nie takie proste to się nie dał przekonać stwierdził, że są autka, pociągi i autobusy... ![]() Zaraz właśnie wróci z pracy, bo coś też chory...nie lubię jak on siedzi w domu chory, bo zwykły katar i "umiera"... |
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Paniom - ja z miętą
![]() Dziś wolne!!!! ![]() Na dziś zaplanowalam sobie dzień pełen wrażeń - sprzątanie, zmiana pościeli, gotowanie obiadu na 2 dni, pranie i przygotowanie kopca kreta - pierwszy raz, oby wyszedł ![]() A na jutro pierwszy raz zamowilam sobie kuriera z paczuszka, zawsze mialam odbior osobisty w coku bo mam stosunkowo blisko (3 km) ale po pracy nie bedzie mi sie chcialo biegac. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Oni są slabsi od nas silnych kobitek
|
|
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na szczęście znam kilka języków obcych i nie mam problemów, żeby sie z kimś za granicą dogadać ![]() Tak dzisiaj
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To fajnie, powodzenia, daj znać co i jak po, czekamy |
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze śpię ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- idę chyba z kawą do ogrodu czatować na kuriera---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- ale mnie zaskoczył, nie zdążyłam wyjść teraz znikam grzebać w kartonie
|
|
|
|
|
#1784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak jechałam do Anglii z koleżanką samochodem i byłyśmy w Niemczech na stacji benzynowej, to koleżanka nie umiała niemieckiego, więc do kasjerki po angielsku mówiła. Kasjerka zrozumiała że nie umie niemieckiego, więc też po angielsku rozmawiała. ![]() Trzymam kciuki za rozmowę. Edytowane przez wrrxd Czas edycji: 2011-08-22 o 10:00 |
|
|
|
|
#1785 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1786 | |||
|
szeryfcio
|
Witam z kakałkiem
![]() Cytat:
ale piszę też tylko najpotrzebniejsze rzeczy. No i nienawidzę pakowania, ale to tylko duże rzeczy i robi to mąż , a do mniejszych kupuję koperty bąbelkowe, tu roboty nie ma. Na poczcie u nas to szybko idzie ![]() Tak wiec ja uwielbiam sprzedawać na all ![]() Ciuchów nie oddaję, bo w większości to są markowe, droższe rzeczy, mi też nikt ich nie dał, musiałam sama zapłacić. Wolę sprzedać i mam na następne ciuszki czy zabawki dla dziecka. Cytat:
Ale wkurza mnie jak taki Niemiec przyjeżdża i czuje się jak pępek świata nie zna angielskiego i myśli, ze wszyscy będą do niego szprechać po niemiecku. Sorry, ale to nie niemiecki jest językiem międzynarodowym, uniwersalnym, a angielski. Ja akurat znam kilka języków, ale to podejście u Niemców jest wkurzające, a spotkałam się z nim kilka razy.Jak przyjeżdża do Polski to ma posługiwać się polskim albo angielskim. Cytat:
Zresztą my tu wpadamy i tak każda o innej porze to właśnie ta zaleta kontaktów wirtualnych.. Spotkać to by się pewnie dało raz na jakiś czas...Zalociu, jak kostka?
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-08-22 o 10:52 |
|||
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1788 | ||
|
szeryfcio
|
Musso, co tam w paczuszce?
![]() Cytat:
olewa chorobę. Zdrówka dla malutkiej ![]() wyjdzie Kopiec Kreta jest łatwy. I smaczny Cytat:
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1790 | ||
|
Rozeznanie
|
dobry!!
nie dałam rady z netem z tel w weekend, w piątek z Wami siedziałam, ale jak chciałam zacytować i odpisać to niemiłosiernie długo schodziło i w końcu wymiękłam, wyłączyłam i nie włączałam już przez resztę weekendunadrobiłam teraz - ciężko było, bo sporo naskrobałyście i w pracy to też nie tak gładko poszło, ale już jestem na bieżąco ![]() u mnie teraz słoneczko wyszło ale z rana jak wychodziłam do pracy to lało a potem kolo 9 przeszła niegroźna burza Cytat:
no nic puder idzie w ruch i jest ok, dam mu jeszcze szanse ale na razie wracam do naszego avonowego supertrwałego ![]() Cytat:
![]() idę na pocztę póki nie pada ![]() miłego dnia dziewuszki
Lubisz kosmetyki AVON? Zamawiasz? A chciałabyś zamawiać taniej? Skontaktuj się ze mną a założę Ci konto w Avon i dołączę do swojego zespołu. Przekonaj się sama już teraz. https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png |
||
|
|
|
#1791 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
|
|
#1792 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
każdy zwrot w tym języku dla mnie brzmi jak rozkaz rozstrzelania i tyle. Na długi weekend byłam w Wiedniu to mnie roznosiło jak słyszałam to szprechanie ale z angielskim problemu nie mam, lubię ten język
|
|
#1793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I niestety kolejna historyjka z cyklu 'tylko w Polsce'... Od tygodnia w środku mojego miasta leży zdechły kot. Od piątku wydzwaniam gdzie mogę i nie mogę się doprosić o jego sprzątnięcie. Jak zobaczę go jeszcze dziś po południu, to się miarka przebierze ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Akurat ja miałam się okazję przekonać, że wielu Francuzów mówi po angielsku bardzo dobrze, tylko po prostu nie chcą. Np Misiek z którym współpracowałam najbliżej. Raz do mnie po francusku. Ja, że nie rozumiem, nie umiem i proszę po angielsku. I taka historia powtórzyła się jeszcze 3 razy, zanim zrozumiał, że naprawdę NIE i zaczął mówić po angielsku. A jak już zaczął, to szło mu świetnie. Reszta Miśków też raczej posługiwała się angielskim w stopniu co najmniej komunikatywnym.
|
|
#1794 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Ja miałam okazję kilka razy uczyć Francuzów angielskiego, to bidulki mają ciężko, bo oni niektórych głosek nie mają w swoim języku (np.h) to znaczy w wymowie.
|
|
#1795 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlatego angielski z francuskim akcentem jest na początku trudny do zrozumienia i Miśki też nie rozumieją pewnych rzeczy. Dokładnie to, o czym piszesz. Np mówię do jednego Miśka o hotelu, a ten, że nie rozumie, dopiero inny mu powiedział, że chodzi mi o 'otel
|
#1796 |
|
szeryfcio
|
No, i jeszcze zdarzyło mi się mieć problem ze zrozumieniem Chinki z jej angielskim
serio, normalnie kosmos.
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu.... Miśki?
|
|
|
|
#1798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bo straszne z nich słodziaki, jak takie przedszkolaki, co by się pogubiły niepilnowane. Np zawsze pytałam, czy wszyscy są w autobusie, albo ich liczyłam. Ale w końcu myślę sobie, że nie mogę traktować ich jak dzieci. Zapytałam tylko, czy możemy jechać. Możemy. 5 minut poźniej zawracaliśmy, bo jeden się zawieruszył w hotelu. Albo zapomnieli kilku koszulek jadąc na mecz. Albo ważnych dokumentów z szatni. Na początku nazywałam ich Misiami Pysiami, a potem zostały Miśki.
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już pisałam, że u Niego choroba trwa 1 dzień (max 2)
|
|
|
|
|
#1800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a może jakieś foto?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.

B. wczoraj przywiózł dla Teściów winko, które zakupił na Węgrzech. Normalnie jestem z niego dumna, bo wcześniej w życiu sam by na to nie wpadł
Jeszcze nieśmiało i sporadycznie, ale robi to

nie zna angielskiego i myśli, ze wszyscy będą do niego szprechać po niemiecku. Sorry, ale to nie niemiecki jest językiem międzynarodowym, uniwersalnym, a angielski. Ja akurat znam kilka języków, ale to podejście u Niemców jest wkurzające, a spotkałam się z nim kilka razy.

nie dałam rady z netem z tel w weekend, w piątek z Wami siedziałam, ale jak chciałam zacytować i odpisać to niemiłosiernie długo schodziło i w końcu wymiękłam, wyłączyłam i nie włączałam już przez resztę weekendu