|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Witajcie
![]() Ale nas przybywa ![]() Ja bym chciała wziąć swojego na USG, ale też raczej będzie to nie możliwe ze względu na pracę... Super, że zaczyna się kolejny tydzień... co raz bliżej do wizyty
|
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swojego chciałam zabrać na prenatalne właśnie, ale nie chce iśc. Umówiłam się nawet na taką godzinę żeby był po pracy. Trochę mi smutno
|
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ile płaciłyście za betę? Tak orientacyjnie chciałabym wiedzieć ile kosztuje. Sama nie robiłam, wiec nie mam pojęcia.
|
|
|
|
#3034 |
|
Rozeznanie
|
a mój strasznie żałował, że nie udało mu się dotrzeć na usg prenatalne i teraz już wypytuje kiedy będzie mógł pójść, niestety kolejna wizyta jest o 17, więc pewnie też się nie wyrobi dojechać, bo ostatnio niestety strasznie późno wraca
u mnie widziałam już kilku tatusiów na usg, więc panowie raczej się nie wstydzą ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- ja w szpitalu na cito płaciłam 40 zł, a tak normalnie chyba 25 |
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj maz twierdzi ze jemu wytarczy ze ja widze dziecko, a on sobie z brzuchem pogada. Poza tym dla nich dzidzia jest taka nierealna wrecz do chwili az nie beda jej trzymac w rekach sa oczywiscie mezczyzni co chodza na kazda wizyte chetnie itp ale moj meza niestety do nich nie nalezy juz sie z tym pogodzilam
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój twierdzi, że i tak się nie zna na tych USG i w ogóle. Przekonałam męża, że lekarz wszystko pokazuje, tłumaczy, odpowiada na wszelkie pytania, jest cierpliwy (i ma poczucie humoru podobne do mojego TŻ). We wrześniu na październikową wizytę będę umawiała się tak, aby wziąć męża
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Gdyby nie niektóre ciążowe objawy dokuczające co jakiś czas - nie powiedziałabym, że jestem w ciąży
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-08-22 o 12:33 |
|
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Moj gin tez fajnie wszystko tlumaczy
nasi TZ to chyba mysla ze my wszystkowiedzace jestesmy i same umiemy odczytac obraz z usg od razu ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Karolca, ja gdyby nie brzuch tez bym zapomniala
|
|
|
#3038 |
|
Rozeznanie
|
mojego na początku przerażał sposób wykonania usg.... nie mógł sobie tego hmm "oswoić", że jakiś obcy facet wkłada Ci coś do pochwy i jeszcze grzebie tym we wszystkie strony
nie przemawiało to do niego i stwierdził, że nie chce na to patrzeć ale teraz ostatnie usg (to prenatalne) miałam już też przez brzuszek, więc myślę, że go namówię, no i strasznie żałował, że nie widział - jak mu mówiłam, że dziecko machało paluszkami i pokazywało, że jest ok i że już wszystko fajnie widać myślę, że teraz od 12 tygodnia (jak robi się prenatalne) dzidziuś już jest na tyle komunikatywny, porusza się, widać rączki, nóżki, buzię, nosek... że warto zabrać TŻta bo to nie jest już dla niego dziwna kropa tylko rzeczywisty mały człowiek ![]()
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra, po USG, które już miałam, mąz pyta skąd to wiem - cóż... zaufałam lekarzowi i wierzę, że to, co mi pokazał, to była główka albo nóżki. W końcu to on ma doświadczenie.
Teraz już na pewno będę wiedziała gdzie jest główka, rączki, nóżki Jej, normalnie teraz chyba się popłaczę ![]() mag, no właśnie, ja teraz do prenatalnego nie miałam za dużo do gadania jeśli chodzi o godzinę, mogłam jedynie wybrać dzień, bo wybrany przez lekarza mi nie pasował (dzień wypłaty i znając życie na pewno nie byłoby jej na koncie jeszcze). Ja swojego brzucha jeszcze nie zauważam na tyle, aby wczuć się w ciążę. Chyba, że najem się czegoś porządnie i do tego jeszcze wzdęcie wywali mi brzuch
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam cos porobic, bo kupe roboty na mnie czeka a ja tylko na forum. W ogole wypadaloby troche krocej przy kompie siedziec....
buziaki
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na szczęście godzina "rano" i jakieś dwie godziny na wieczór (co zaraz się ukróci, bo kończy się transfer danych na ten miesiąc).
Też mam kupę roboty, bo w czwartek rano przyjeżdża teściowa Muszę ogarnąć drugi pokój, z którego raczej nie korzystamy, ale kurz swoje zrobił ![]() No i muszę ogarnąć się z praniem, bo zaległości mam spore. Wczoraj już trochę porobiłam w łazience, ale mój ulubiony płyn do płukania przestał ładnie pachnieć i pranie śmierdzi mokrymi szmatami a nie praniem ![]() Przeżyję. Ważne, że jest czyste ![]() a teraz lecę kupić jakieś podkładki miedziane do cylinderków hamulcowych no i zobaczę czy mają w sklepie gulaszowe wołowe (bo od wczoraj mam chęć na gulasz z wołowiny)
|
#3042 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Co do gulaszu, ja robię dość często bogracz po węgiersku, po prostu uwielbiam i mąż też. A co do USG, na szczęscie nie mamy tego problemu, Tż jest ciekawy wyglądu dzidzi, i bardzo mu się podobało. Nie zgadzam się, że faceci są nieczuli i te sprawy ich nie interesują, w najbliższym otoczeniu mamy znajomych, gdzie faceci interesowali się ciążą od poczatku, gdy tylko czas i praca pozwalała uczestniczyli nawet w szkołach rodzenia, czytali książki. Więc mój Tż miał bardzo dobry przykład zaangażowanych tatusiów. A poza tym chwila w której zobaczymy dzidzię jest faktycznie dość odległa, i dla mnie równierz stanowi czystą abstrakcję, często o tym rozmawiamy, zastanawiamy się, jak będzie itp, ale jednak samo zdjęcie z usg zwłaszcza tak wczesnego nie porusza nas do łez
|
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pisalam tez ze sa tacy co od poczatku chodza na badania z zonami, interesuja sie usg itp moj niestety nie, ale nie bede go zmuszac skoro nie odczuwa takiej potrzeby mi by bylo lepiej gdyby ze mna jezdzil, bo pamietam jego wyraz twarzy jak bylismy na pierwszym usg i jak zobaczyl kropke to powtarzal jak w transie ze bedzie tatusiem
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na USG na razie chodze sama bo TZ pracuje do pozna i w innym miescie ale moze jak juz bedzie pod koniec i maluszek bedzie duzy to sie TZ skusi, kto wie .
|
|
|
|
|
#3045 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28876086]Aaaaga, ja też Chociaż WP nie lubię. Ale saga wiedźmińska, Pilipiuk, Jacek Piekara, Milena Wójtowicz (kojarzysz? bo chyba słabo znana, a genialna).[/QUOTE] Sapkowski jest moim literackim idolem choć podobno na żywo jest okropnym człowiekiem. Jego sagę przeczytałam jakieś 20 razy w ciągu 3 lat i za każdym razem odkrywałam coś nowego (przez częste "zwiastuny"przyszłych wydarzeń i liczne nawiązania) Jak słyszę zdanie "Dlaczego więc płaczesz o Pani Jeziora? " to mam łzy w oczach Chciałabym umieć tak pisać jak on. Trylogia o Rejnewanie też OK ale strasznie wulgarne. Pilipiuk wg mnie to już nie to samo co Sapkowski ale owszem pośmiać się można. Tych ostatnich dwóch autorów nie czytałam ale jak polecasz to wszystko przede mną. Zachwyciła mnie saga "Miecz Prawdy" Terrego Goodkinda. 11 części ale czytałam po nocach bo nie mogłam wytrzymać ciekawości (choć głównie przemoc, krew i gwałty). Miałam też przygody z Paolinim i Pullmanem - było fajnie. Jesli chodzi o Tolkiena to podziwiam faceta za stworzenie od podstaw świata razem z jego genezą, bóstwami, historią, legendami i choć hobbita i drużyne pierścienia napisał językiem Andersena to potem akcja nabiera pędu. Cytat:
Cytat:
A tu niespodzianka: mama sie bardzo ucieszyła i żadnych wyrzutów o nic nie miała. Tylko spytała sie czy planowane, a ja profilaktycznie powiedziałam że wpadka (jesteśmy 2,5 roku po ślubie, a staralismy sie 3 miesiące) hihihi ale ze mnie wyrodna córka |
|||
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
dzieńdoberek
w życiu za Was nie dogonie z tym czytaniem dzisiaj w nocy pobiłam rekord latania na siku - 5 razy (zazwyczaj 2 razy do tej pory to była norma) |
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz cieszy sie strasznie ze bedzie babcia
|
|
|
|
#3048 |
|
Raczkowanie
|
Hejo dziewczynki!
Co do TŻ to polecam Wam film który wczoraj oglądałam ze swoim "Życie przed życiem" na darmo do zobaczenia na Onet Vod. Pan się tam baaardzo opiekuje swoją partnerką ...śniadanka do łóżka na mdłości... Po za tym film realistycznie odaje wygląd dzidzi w poszczególnych tygodniach ciąży. Mój mężuś (ja zresztą też) byliśmy pod wrażeniem zachodzących zmian zarówno u bobasa jak i mamy. Warto oglądnąć z facetem,żeby miał realistyczne pojęcie coś w brzuszku dzieje. Mój mężuś chodzi ze mna do doktora,ale czeka w poczekalni. Chciał wejść do środka,ale to ja bym się czuła skrępowana więc się nie zgodziłam . |
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Boshe ile psychika moze zdzialac
Pisalyscie dzisiaj o tym ze Wasze pranie nie pachnie na plyn do plukania, i ja wczoraj robilam pranie, wywiesilam odrazu jak sie skonczylo prac, teraz zakladam bluzke a ona smierdzi na ''murzyna'' (jak to moj maz mawia) czyli jakby pranie w pralce noc lezalo, taka stechlizna zauwazylam wlasnie ze mam nibieskie zyly widoczne na piersiach wczesniej ich nie zauwazalam, a teraz sa bardzo widoczne i na calych piersiach
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Nikita... ja tez miałam wysyp na twarzy i dekoldzie i szyi. Ale na szczescie ładnie schodzi
A juz myslalam ze do ślubu pojde pryszczata![]() Co do Tż to mój pojdzie na usg . Sam chce i ja tez chce, choc przyznam ze jak by nie chciał to nie ciagneła bym Go na siłe. Ale pojdzie juz na takie przez brzuszek Bo Biorac pod uwage Jego zazdrosc to nie wyobrazam sobie gdyby miał byc na tym przez pochwe teraz w 10 tyg jak bede to jeszcze bedzie dopochwowe nie? Od kiedy takie przez brzuszek??---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Napewno beda bardziej z czasem ale juz były widoczne i to nie tylko ja je widziałam
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak pytalam mojego gin to mowil ze od 14 tc dopiero robi przez brzuch, ale wiekszosc kobiet ma juz ok 12 tc przez brzuch - m.in te prenatalne badania. Ja nie znosze przezpochwowego usg, zawsze mnie tam wszystko boli po tym badaniu i z utesknieniem czekam na usg przez brzuch
![]() Moj zniosl normalnie widok lekarza wsadzajacego mi cos do pochwy- jak pytalam sie go przed wizyta czy nie bedzie sie dziwnie czul to powiedzial ze to jest lekarz i dlatego nie, ale jakby to byl inny facet to oczywiscie by nie pozwolil hehe ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
najbardziej po bokach sa widoczne
|
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
misia 25_26 ja sesje robilam sobie w obydwu ciazach i jedna i druga sama ze statywem i zadowolona jestem z efektow i pamiatki
Teraz kolezance bede robic gdzies za miesic . aagga moj maz chodzi na 3D Usg wtedy jak twierdzi wszystko widac no i przez brzuch robione wiec nie ma wrazen dodatkowychJa dzis sobie mieszkanko wysprzatalam Jutro ide na basen rano bo potem mamy miec 36 stopni wiec bede zdychac |
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze teraz nie bede tak cierpiała.... i ze bedzie delikatnie te usg robiłaMoje zyłki tez sa głownie po bokach ale na srodku tez
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już w 7 tygodniu miałam przez brzuch. Wszystko było ładnie widać. Teraz czekam na prenatalne
|
|
|
|
#3055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kathi, wpadnij do mnie - tez mam troche sprzatanka jeszcze A sesje sama robilas? Podziwiam, ja nie umiem ladnych zdjec robic, no i aparat tez taki zwykly chyba raczej nie podoba ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
serio usg dopochwowe tak boli? ![]() w poprzedniej ciąży nie miałam, ale idę za 2 godziny do lekarza i pewnie mi zrobi ... a mi brzuch już wywaliło myślałam, że to jelita mam pełne ale je opróżniłam a dalej muszę chodzić z odpiętym rozporkiem ![]() Spodnie które tydzień temu miałam na pasku są za ciasne w brzuchu... a dzisiaj jest u mnie 4 tydzień 4 dzień ciąży dopiero... Kosmos jakiś, no ale to moja druga ciąża więc chyba wszystko jest możliwe
|
|
|
|
#3057 |
|
Wtajemniczenie
|
o rany to ja nie mialam pojecia ze to moze byc przchez pochwe..bo ja to zielona jestem w tych sprawach ciazowych...ale staram sie nadrabiac.
chyba jednak za duzo bylo w weekend tej mizerii ze smietana, salaty ze smietana i pomidorow ze smietana....i odezwala sie nietolerancja na laktoze...i dzis zoladek mnie muli, wiem ze to nie mdlosci ciazowe bo to inne mdlosci sa, zylam z nimi 2 lata wiec potrafie je odroznic. a wiadomo to czego nie mozna najbardziej sie chce...
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, no to mnie pocieszylas troszke. A od ktorego tygodnia zaczelo schodzic? Ja wkrotce zaczynam 7tc i jakos sie nie zanosi? Uzywalas jakichs specyfikow?
|
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu dziewczyny pisąły ze wysyp moze byc w I trymestrze, wiec badz cierpliwa oby zeszło. No i oby mi serio schodziło bo teraz schodzi ale zeby przed samym slubem mi znowu nie wylazły bo bede
|
|
#3060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

Jej, normalnie teraz chyba się popłaczę
Muszę ogarnąć drugi pokój, z którego raczej nie korzystamy, ale kurz swoje zrobił
i pranie śmierdzi mokrymi szmatami a nie praniem 

Co do gulaszu, ja robię dość często bogracz po węgiersku, po prostu uwielbiam i mąż też. A co do USG, na szczęscie nie mamy tego problemu, Tż jest ciekawy wyglądu dzidzi, i bardzo mu się podobało. Nie zgadzam się, że faceci są nieczuli i te sprawy ich nie interesują, w najbliższym otoczeniu mamy znajomych, gdzie faceci interesowali się ciążą od poczatku, gdy tylko czas i praca pozwalała uczestniczyli nawet w szkołach rodzenia, czytali książki. Więc mój Tż miał bardzo dobry przykład zaangażowanych tatusiów. A poza tym chwila w której zobaczymy dzidzię jest faktycznie dość odległa, i dla mnie równierz stanowi czystą abstrakcję, często o tym rozmawiamy, zastanawiamy się, jak będzie itp, ale jednak samo zdjęcie z usg zwłaszcza tak wczesnego nie porusza nas do łez