Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-22, 12:05   #4711
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
22. 08.2011 przyszła na świat Blanka S. 3410g i 55cm ,10pkt. CC. Jest śliczna Szczęśliwi rodzice oczekują gratulacji

GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!: roza:

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:06   #4712
Brida
Rozeznanie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
22. 08.2011 przyszła na świat Blanka S

Meszsares SERDECZNE GRATULACJE

Gratulacje!!!!
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:10   #4713
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
AgaG. nastawiacie się na poród SN? no opuszek to nic pocieszającego ale rozwarcie lubi się zrobic w godzinę
Tak, ciagle nastawienie na sn, a jak sie skonczy, to czas pokaze. Dzieki za

A jak u Was, jak Nadia reaguje na Nikosia? Odpuscilas z pieluchami, czy nadal walczysz?

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Kciuki zaciskam

A u nas po nieprzespanej nocy (Maja dała nam wczoraj niezły koncert), kolejny fajny dzień się zaczyna... byliśmy dziś zarejestrować małą i co się okazało?????? Mój dowód osobisty stracił ważność w marcu tego roku (nawet nie zwróciłam na to uwagi, zresztą wszystkie inne urzędy też ):mur : pocałowaliśmy więc klamkę... Teraz muszę jechać 200 km do Olsztyna, żeby złożyć wniosek o dowód, ktory będę miała za 4 tyg.????!!! Oczywiście jedziemy z mala bo innego wyjścia nie ma mieliśmy już wyjeżdżać, ale tż, który ma właśnie urlop, musiał iść do pracy więc my z Maja czekamy na tatusia, który nie wiadomo, kiedy będzie... Przyznaję się bez bicia - dziś mam dosyć
No to "fajne" przygody

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Hej Kochane
Dzisiaj dla odmiany nie będę narzekać
Kolejna noc minęła fajnie, Mała po ataku płaczu zasnęła o 22, wstała o 3, godzinke powisiała na mamie i wstała ponownie o 6, znowu godzinke powariowała i wstała o 9 od rana niestety znowy płakała, bo od kilku dni ma problem żeby rano zrobić kupe i w ogóle jakby rano sie rozregulowuje, ale właśnie zasnęła- na brzuszku
A ja nauczyłam się już rozróżniać kiedy płacze bo coś się dzieje, a kiedy, żeby wymusić noszenie na rekach! I jak wiem, że jest nakarmiona, przewinięta, nic jej nie uwiera, nie jest jej źle, to pozwalam jej popłakać 'w samotności'(w wózku stojącym obok mnie) i już mnie to aż tak nie denerwuje Tylko przestała lubić spacery w wózku i wczoraj przz półtorej godziny dawała koncert No nic, w tym tygodniu powinna przyjść mi chusta, może to jej podpasuje
Z M. też znośnie, powiedziałam mu jak debilowi, jak ma się zachowywać, inaczej czeka go tylko płacenie alimentów, bo dziecka na drugim końcu polski widywać często nie będzie i o dziwo, narazie jest dobrze.. (odpukać).. w nocy śpimy razem z dzieckiem i nie reaguje furią na jej płacz, tylko ja przytula. Wczoraj nawet rano poszłam na zakupy i zostawiłam ich we dwoje.. co prawda wracałam jak szalona, ale oboje byli cali i zdrowi i nawet śladu płaczu nie było.

Cookie dobrze czytac, ze u Was lepiej, zarowno z coreczka, jak i M. Oby bylo tylko lepiej!

Brumku a Ty masz jakies zalecenia co do robienia ktg, czy stawienia sie w szpitalu, gdyby samo nie ruszylo?

A pozostale dziewczyny?

Ale nas malo juz zostalo...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:19   #4714
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Brumku ja zaczęłam krwawić jak zaczęła mi się rozwierać szyjka.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:22   #4715
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A wiesz, że chyba zaraz...
Brumek to za rozwoj akcji!!!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Pytałam wcześniej, ale nikt mi nie odpowiedział ( foch)
CZY PODAWANIE LEKARSTW Z MLEKIEM JEST BŁĘDNE?
POWINNAM NA ŁYŻECZCE?
Chyba zalezy jakich lekarstw... wiem, ze sa jakies (typu antybiotyki), ktorych nie wolno podawac z mlekiem, ale nie wiem jak sie to ma do kropelek na brzuszek na przyklad.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zauważyła któraś u swojego maluszka krew w kale?
Ja dzisiaj zauważyłam - jak ją przebierałam to jeszcze coś tam wycisnęła i było w tym 2 pasemka krwi Kupa normalna, żadnej biegunki, nic takiego, mała w dobrej kondycji... Wyczytałam że to może być uczulenie na laktozę Czekamy na koleją kupę, jeśli się powtórzy, wzywamy lekarza. Boję się o nią
Wodaqua a nie masz czasem poranionych brodawek, moze mala Cie ugryzla i stad ta krew? U mnie byla taka sytuacja z Zuzia.

Cytat:
Hihi Udało mi się zrobić wrażenia
A tak serio to "cosik" się dzieje. Co dokładnie - nie jestem pewna Wieczorem, jak od kilku dni, miałam dość mocne skurcze. W końcu dla zabawy zaczęliśmy je mierzyć i okazało się że są co 6 minut, regularnie jak w zegarku. I tak przez jakieś 2-3 godziny. A potem ... nie wiem, bo zasnęłam
Ale rano obudziłam się normalnie, brzuszek miękki, tzn. nie kurczący się. Ale koło 10.30 zaczął mnie mocno boleć brzuch okresowo. Ale tak naprawdę porządnie, a nie tylko ćmić. No i w łazience okazało się, że krwawię No i nie wiem właśnie na ile to czop, na ile coś nieprawidłowego. Poszukałam trochę w sieci, ale piszą właśnie albo o czopie zabarwionym krwią (a to było coś więcej niż jakieś pasma śluzu), albo o intensywnym krwawieniu, gdy odklei się łożysko. A moje teraz to już są tylko takie plamy brązowo-krwiste. Ale cały czas się sączy. No i tak sobie czekamy, co z tego wyniknie. Na wszelki wypadek do biura nie pojechałam, tylko zadzwoniłam, że dziś pracuję z domu

Tak...praca do konca

Cytat:
22. 08.2011 przyszła na świat Blanka S. 3410g i 55cm ,10pkt. CC. Jest śliczna Szczęśliwi rodzice oczekują gratulacji

Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
a co do smsów, to wysłałam jednego na konkurs z gazety i dostałam właśnie wiadomość że wygrałam kosmetyki dla maluszka
Super! Ty to masz szczescie do takich rzeczy!
Stary 2011-08-22, 12:26   #4716
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
wodauqa mmoja nie ma,ale widze ze ma czerwony odbyt, zobacz moze tez ma i moze z tego krew poleciala? nie wiem co czerwony odbyt oznacza??

patik a jak karmilas jeszcze sn to dalas herbatke ?
sn

Cytat:
patik jakie sn, co za ✂✂✂✂✂✂✂y pisze,chodzilo mi o nturalnie:P
tak, jak karmiłam naturalnie to dawałam też.

Cytat:

GRATULACJE WITAMY BLANKĘ

Cytat:

według mnie nie jest. Rozmiesza się dokładnie, a i tak leki dajesz tuż przed/po karmieniu, więc czy dostanie razem czy w odstępie kilku minut to niewielka różnica.

Ty to dopiero opanowana jesteś niejedna by już na IP była a Ty do pracy dzwonisz że pracujesz na miejscu
myślę że niedługo dostanę smsa?

a co do smsów, to wysłałam jednego na konkurs z gazety i dostałam właśnie wiadomość że wygrałam kosmetyki dla maluszka
szczęściara

Margaret widze że czytasz. Napisz cosik

Wychodzę z siebie. Nie śpi od rana!! z 10 razy ją odkładam do łóżeczka, na ręce, leżaczek, przyśnie na 5 minut i płacz. Martwi mnie jeszcze to, że ja ją biorę do góry odbic to ulewa na podłogę wielką plama mleka!! ( nawet jak beknie) a jesteśmy na nutramigenie..od wczoraj tak ma..
Idę na dwór, może pomoże.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-08-22 o 12:29
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:29   #4717
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to dopiero opanowana jesteś niejedna by już na IP była a Ty do pracy dzwonisz że pracujesz na miejscu
myślę że niedługo dostanę smsa?
Pewnie niedługo
teraz mnie okropnie krzyż zaczął boleć
No, za godzinke się okaże czy to już To, czy to zaledwie jakieś tam począteczki

Zapałeczko - brawo dla Ciebie i synka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 12:34   #4718
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Do zobaczenia za kilka dni Kochane! Raczej mnie nie odeślą ze szpitala. Jutro nasz wielki dzień! Poza tym mamy też rocznicę ślubu-drugą. Będę informować na bieżąco co się dzieje, jeśli to tylko będzie możliwe. Będę wdzięczna za wszystkie kciuki. Do zobaczenia!
:KCIUKI: trzymamy mocno!!
Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
I trochę nie na temat, ale mnie strasznie p**a swędzi, na zewnątrz i jakieś mi się wargi spuchnięte zrobiły.
Mam nadzieję że nie złapałam nagle czegoś, jak już jestem po wszystkich badaniach....
U mnie to zawsze oznaczało infekcje... ale u Ciebie może niekoniecznie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A ja sie melduje po ktg, a raczej tym drugim, bo u nas zawsze jest to polaczone takze z zapisem ruchow dziecka (nawet nie wiedzialam, ze jest jakas roznica miedzy tym).
Dziecko fajnie, tylko macica niefajnie Linia prosta niemal i tylko 2 slabiutkie skurczyki... Potem jeszcze mnie doktor przebadal i jedyny pozytyw, to ze glowka przyparta, a szyjka ledwie opuszek przpuszcza... Ciekawe czy wyrobie sie przed wrzesniem? W srode kolejne ktg...
Ja w poniedziałek na wizycie miałam szyjke długa, główka wysoko itd a w srode urodziłam
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Witam sie w dniu mojego terminu

Ciagle w dwupaku, ciaza szczesliwie donoszona

Wstawiam fotke kacika mojej corci i karuzelki ktora wczoraj kupilismy
za donoszoną dzidzie! kącik słodki a karuzela super! i to za taką cene!
Cytat:
A u nas po nieprzespanej nocy (Maja dała nam wczoraj niezły koncert), kolejny fajny dzień się zaczyna... byliśmy dziś zarejestrować małą i co się okazało?????? Mój dowód osobisty stracił ważność w marcu tego roku (nawet nie zwróciłam na to uwagi, zresztą wszystkie inne urzędy też ):mur : pocałowaliśmy więc klamkę... Teraz muszę jechać 200 km do Olsztyna, żeby złożyć wniosek o dowód, ktory będę miała za 4 tyg.????!!! Oczywiście jedziemy z mala bo innego wyjścia nie ma mieliśmy już wyjeżdżać, ale tż, który ma właśnie urlop, musiał iść do pracy więc my z Maja czekamy na tatusia, który nie wiadomo, kiedy będzie... Przyznaję się bez bicia - dziś mam dosyć
jak nie urok to...
Cytat:

A wiesz, że chyba zaraz...
Czyyyyyżby? już doczytałam, czekamy na wiesci z wizyty!
Cytat:
CZY PODAWANIE LEKARSTW Z MLEKIEM JEST BŁĘDNE?
POWINNAM NA ŁYŻECZCE?
gdzies czytałam, że powinno sie dawac osobno
Cytat:
Ja dzisiaj zauważyłam - jak ją przebierałam to jeszcze coś tam wycisnęła i było w tym 2 pasemka krwi Kupa normalna, żadnej biegunki, nic takiego, mała w dobrej kondycji... Wyczytałam że to może być uczulenie na laktozę Czekamy na koleją kupę, jeśli się powtórzy, wzywamy lekarza. Boję się o nią
Najlepiej spr u lekarza... trzymamy to na pewno nic groźnego
Cytat:
GRATULACJE!!!!!!!!! BLANKA WITAJ!!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:34   #4719
marzena_S
Zadomowienie

Hej dziewczynki
Tak czytam o waszych perypetiach z teściowymi i strasznie Wam współczuję- ich niektóre pomysły są przerażające (szczególnie utkwił mi w pamięci pomysł noszenia niemowlaka przez 4latkę..).
W takich chwilach cieszę się, że zajmujemy się z tż naszym dzieckiem sami i żadnych dobrych rad nie muszę wysłuchiwać- no jedynie jakieś pojedyncze przez telefon z ust mojej mamy, ale nie są jakieś irytujące.
Za mną pierwszy weekend sam na sam z Hanią, było ciężko ale to przez ranę po cc która jeszcze daje się we znaki i nie czuję się jeszcze w pełni sprawna- na szczęście z dnia na dzień jest coraz lepiej.
Muszę się jeszcze pochwalić, że waga mi ładnie spada- we wtorek było -8 kg na liczniku, a dzisiaj rano -12 kg (co prawda jeszcze 10 kg mi zostało do wagi sprzed ciąży, ale na razie się tym nie przejmuję )
No i dzisiaj rano tż przebiera Hani pieluszkę, a ja już pędzę z patyczkiem nasączonym Octeniseptem żeby przemyć kikut, a tam kikuta nie ma! Patrzę na tż, on nic nie mówi, na pępek i się pytam gdzie jest kikut, a on -ooo nie ma, nie zauważyłem. Kikut sam odpadł w nocy i sobie latał beztrosko w pajacu. Jak to dobrze, że już go nie ma, bo już się go bałam dotykać, jak się tak zaczął ruszać.

Meszsares ogromne gratulacje- witamy Blankę na świecie !!!

DaKaro
, dzisiaj Twój wielki dzień!

Cookie, super że zaczęło się Wam układać i Ty nabrałaś większej pewności w stosunku do malutkiej- oby tak dalej.

Zanka, biedulko- widzę, że cały czas masz te nawracające skoki temperatury- mam nadzieję, że już się nie powtórzą.

Brunetko, super wyglądaliście i widać, że Ala spała jak aniołek- śliczną miała sukienkę.

Patik, ja bym lekarstwa podawała bez mleka na łyżeczce, żeby dziecko źle nie kojarzyło i nie zniechęciło się do jedzenia.

Brumku, myślę że dzisiaj wylądujesz na porodówce.

Zapałeczko, gratulacje- witamy Natana na świecie!!!
Stary 2011-08-22, 12:34   #4720
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy to normalne, że jestem dzisiaj 4 tygodnie po porodzie, a ze mnie wciąż ' leci ' ?
Zapomniałam napisać, że wczoraj próbowaliśmy z mężem ' ten teges ' i nic z tego nie wyszło... Mnie dalej boli to szycie... I koło szycia mam jakiś pęcherzyk... Chyba poczekamy te 6 tygodni. Chociaż kusi mnie spróbować jeszcze raz, ale boję się, że się znów rozczaruje...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:36   #4721
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Wychodzę z siebie. Nie śpi od rana!! z 10 razy ją odkładam do łóżeczka, na ręce, leżaczek, przyśnie na 5 minut i płacz. Martwi mnie jeszcze to, że ja ją biorę do góry odbic to ulewa na podłogę wielką plama mleka!! ( nawet jak beknie) a jesteśmy na nutramigenie..od wczoraj tak ma..
Wiem co czujesz.. u mnie to samo do wczoraj.. a od wczoraj też ulewa, a wcześniej sie nie zdażało, ale to chyba wtedy u nas, jak Mała sie przeżre
Gdybyś karmiła pirsia, to poradziłabym Ci melise, bo to chyba nie przypadek, ze odkąd ja ją pije, Mała jest spokojniejsza
Ale ja na Twoim miejscu i tak bym sięgneła po coś na swoje wyciszenie. Gdybym nie karmiła piersią, to przy mojej Małej już dawno nabyłabym jakieś uspokajacze i to bynajmniej nie ziołowe, bo w sumie... po co się męczyć..
Nie odbierz mnie tylko źle chociaz
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 12:38   #4722
brumek
Zakorzenienie

Powoli będziemy wychodzić Dam Wam na pewno znać, co i jak.
Czy to normalne, że się kompletnie nie boję?
Stary 2011-08-22, 12:40   #4723
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Nie mogę jechać na porodówkę, bo muszę jeszcze szybko skoczyć na pocztę, polecony wysłać, i odebrać wiaderko Tummy Tum od sprzedawcy

Kobieto zmykaj do szpitala

Cytat:

Cytat:
2011-08-14, 14:05 Odpowiedzi: 4 705

Wyświetlenia: 86 483
Wysłana przez zapałeczka

Ja właśnie wróciłam do domu z moim maleństwem W czwartek miałam cesarskie cięcie i o 20.02 przyszedł na świat mój cudny Natan Ma 57 cm i waży 3200 g
I muszę powiedzieć, że podziwiam wszystkie...

Witamu nowe Maluchy
Stary 2011-08-22, 12:42   #4724
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co, ja dziś i tak mam wizytę u swojej ginki. Jak byłam u niej dwa tyg. temu, to powiedział, że jeśli do dziś nie urodzę, żebym przyszła się pokazać. Więc podjadę ok. 15 i zobaczymy co powie...
A to dobrze, bo nie wiem czy pamiętacie, ale mój poród też niewinnie zaczął się plamieniem-krwawieniem. Dzwoniłam wówczas do mojej gin i kazała jednak na IP się stawić, bo to może być zarówno rozwierająca się szyjka jak i początek odklejającego się łożyska. Takie coś koniecznie trzeba zweryfikować. Stawiam oczywiście, że to zaczynający się poród.

Cytat:
DaKaro
Meszsares

Krew w kupie to może być także infekcja wirusowa. Sprawdź temperaturę. Oprócz tego, jeżeli kupa jest bardzo zbita, to od zatwardzenia mógł jej delikatnie gdzieś pęknąć odbyt. Tyle wyczytałam w mojej książce jak szukałam informacji o śluzie i biegunce. Kto by pomyślał, że prawie doktorat z kupy zrobię

No i na koniec witam BLANKĘ
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:44   #4725
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy to normalne, że jestem dzisiaj 4 tygodnie po porodzie, a ze mnie wciąż ' leci ' ?
Zapomniałam napisać, że wczoraj próbowaliśmy z mężem ' ten teges ' i nic z tego nie wyszło... Mnie dalej boli to szycie... I koło szycia mam jakiś pęcherzyk... Chyba poczekamy te 6 tygodni. Chociaż kusi mnie spróbować jeszcze raz, ale boję się, że się znów rozczaruje...
Ja tez 4 tygodnie po porodzie i tez cos tam ze mnie leci, szwy mam zgrubiale i czasami pobolewaja.. ale ja nie mysle o 'ten-teges' ani troche w zasadzie to ostatnia rzecz, jaką chciałabym uczynic.. najpierw uderzam do gina po tabletki, żeby przypadkiem żadnego przypadku nie załapać nieplanowanie i to zaraz po pierwszym porodzie
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:45   #4726
CrazyMachine
Zadomowienie

Ooo i widzę, że zapałeczka też urodziła. Gratulacje kochana
Stary 2011-08-22, 12:49   #4727
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
hmmm niewiem czy normalne ale jak przyjdzie moja kolej to Ci powiem

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

jakkos mi umknelo ze zapeleczka urodzila, wtakim razie klask i:witamy Natana na swiecie
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:53   #4728
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
wszedl listonosz i przyniosl mi paczke z ciuszkami dla malej od przyjaciolki ze szkocji sliczne wszystkie
super

Cytat:
A jak u Was, jak Nadia reaguje na Nikosia? Odpuscilas z pieluchami, czy nadal walczysz?

..

walczę ,póki co z marnym skutkiem dziś 5 razy do nocnika i raz na dywan w sypialni

Cytat:
trzymaj się żabko,spacer Wam dobrze zrobi!!!

Cytat:
teraz mnie okropnie krzyż zaczął boleć

eeeeeeeeeeeee to super,tzn że to to

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Jak to dobrze, że już go nie ma, bo już się go bałam dotykać, jak się tak zaczął ruszać.
no to gratulacje

Cytat:

hmmmm to ja jestem nienormalna,bo ze mną przestało leciec po 2 tyg...teraz się zastanawiam czy to na pewno w porządku...

Cytat:

kto by się nie bał!!!

oby nie bolało a dzidziuś urodził się cały i zdrowy!!!!

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:55   #4729
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Brumku no to czekamy na wiesci!

Zapaleczko gratulacje!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 12:58   #4730
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
mam nadzieje,że się to nie powtórzy!!!! żeby Zosia byla zdrowa!!!

Cytat:

gratuluje

Cytat:

Wysłana przez zapałeczka

Ja właśnie wróciłam do domu z moim maleństwem W czwartek miałam cesarskie cięcie i o 20.02 przyszedł na świat mój cudny Natan Ma 57 cm i waży 3200 g

jak to si stalo,ze to przegapilysmy?

ZAPALECZKA SERDECZNE GRATULACJE

Nikoś już z nami
Stary 2011-08-22, 13:01   #4731
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Wodaqua a nie masz czasem poranionych brodawek, moze mala Cie ugryzla i stad ta krew? U mnie byla taka sytuacja z Zuzia
Moje brodawki są w dobrym stanie, poza tym karmię przez osłonki, ale dziękuję za podpowiedz. Póki co zrobiła małą kupkę i jest ok.
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 13:01   #4732
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
dziewczyny, ktores z Was tez pisaly o tych pryszczykach/krostkach na buzce. co to u Was bylo?? dostalyscie cos? pomaga?
U nas to jest skaza białkowa. Niestety musiałam przejść na dietę, a MM którym dokarmiam zamienić na pepti. Dostałam także coś do smarowania wysypki. Dopiero takie kompleksowe podejście zadziałało. Startowałam tylko od diety, ale u nas to było za mało.
Kalinka, piszesz, że odstawiłaś nabiał. Na efekt być może trzeba poczekać dłużej. Pamiętaj, że alergenów może być więcej np czekolada, niektóre owoce (truskawki, cytrusy), pomidory.
Stary 2011-08-22, 13:02   #4733
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

ELEGANCKO!

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
witam sie po weekendzie

oczywiscie troszke mam do nadrobienia,i zaraz zabieram sie za czytanie

dzis z Filipkiem idziemy do pediatry. meczy go juz trzeci tydzien katar (jak bylam na wizycie patronazowej mowila zeby sie nie przejmowac...), na dodatek dostal jakiejs wysypki - ma czerwone krostki,a nawet zlewaja sie w plamki na buzce, glownie na policzkach, ale dzis widze ze ma tez na bokach na buzce, na szyi.. (tradzik niemowlecy bo skaza bialkowa raczej nie..bo odstawilam nabial kilka dni temu a wyskoczylo dopiero w pt) jakby tego bylo malo dzis zaczelo mu sie ropiec jedno oczko i te jego kupki albo raczej brak

no i z tym wszystkim ide do pediatry..

dziewczyny, ktores z Was tez pisaly o tych pryszczykach/krostkach na buzce. co to u Was bylo?? dostalyscie cos? pomaga?

poza tym to Filipek robi sie coraz fajniejszy
obserwuje, rozglada sie..kochany mo
zamowilam tez chuste - tak jak chyba z wiekszosc z Was-Natibaby. juz nie moge sie doczekac kiedy do mnie przyjdzie

no i...ten moj drugi pierwszy raz tez mam za sob mialam czekac do wizyty u gin ale nie wytrzymalam i dorwalam meza..nie bylo wcale tak zle na poczatku troche ciagnelo,a potem juz ok

Marinka jak paczuszka dojdzie daj znac

za piekna wage!

jak u malej ta wysypka wyglada??

no i pieknie

to pieknie Ci w nocy pospala

ja tez juz czekam na chuste, bo widze ze cwaniaczek sie z Filipka robi i tez probuje wymusic na mnie noszenie na rekach ale nie nie, nie zawsze mu sie to udaje,a jak tak to na moment,zeby sie uspokoil i spowrotem go klade

za 4 tygodnie Szymka!

Meszsares ogromne GRATULACJE!!! witamy na swiecie Blanke!
Koniecznie daj znac co Ci pediatra powie na te coś na twarzy!
Az sama jestem ciekawa,bo mojej tez wyskoczyly,
ale chyba od czekolady bo sobie lekko pozwoliłam
ale daj znac!!
I co powie na katar!!

Cytat:
a tak ma od początku karmienia? Czy raczej pod koniec? Może za szybko jej mleczko leci i dlatego tak się denerwuje...

Nie raz na początku nie raz na koncu,
ale chyba tez chodzi o to aby ja odbic.
Bo jak ja odbije to jest jej lepiej.
Zauwazylam,ze tez jest wrazliwa na mokrego pampersa

Cytat:

Wysłana przez zapałeczka

Dzieuje!!

Cytat:
sn

tak, jak karmiłam naturalnie to dawałam też.

GRATULACJE WITAMY BLANKĘ

szczęściara

Margaret widze że czytasz. Napisz cosik

Moja wczoraj tak ulała,
ale zdecydowanie się przeżarła.
Bełt na ziemie serkiem...
kurde mi sie wydaje to normalne, jak sie przezre to odbija...
a Ty sie tym martwisz ? why ?!

Moja od 8 do 11 nie spała,
zasnela dopiero na piersi mojej.
Mysle,ze pogoda tak działa
i u mojej chyba skok rusza.

Cytat:
Mi gin powiedzial, ze normalne.
CHoc mi moje krwawienie przestalo jak wyplynal ze mnie kawalek macicy jeszcze :/

Cytat:
Ja się też nie bałam...
teraz odbija się to na mojej psychice.
Nawet nie umiem pomyśleć o drugim dziecku...

BOŻE!!
Jak duszno !!
Udało mi się ogarnąć w szafie co nie co.
Teraz zabieram się za papierkową robotę - becikowe, ubezpieczenie, zaproszenia na chrzest..

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 13:02   #4734
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Blanka i Nataniel witajcie po zimnej stronie brzuszka

Tymek wyłaź

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 13:03   #4735
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Krew w kupie to może być także infekcja wirusowa. Sprawdź temperaturę. Oprócz tego, jeżeli kupa jest bardzo zbita, to od zatwardzenia mógł jej delikatnie gdzieś pęknąć odbyt. Tyle wyczytałam w mojej książce jak szukałam informacji o śluzie i biegunce. Kto by pomyślał, że prawie doktorat z kupy zrobię[/COLOR]
Kupa luźna, kanarkowa, taka jak zawsze, ale ona ją robi jakby rodziła dosłownie - wprawdzie bez płaczu, ale z wysiłkiem, jakby zatwardzenie miała. Temperatura też ok. Zobaczymy... Dzięki!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 13:11   #4736
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Witam sie w dniu mojego terminu
Wstawiam fotke kacika mojej corci i karuzelki ktora wczoraj kupilismy
GRATULUJE terminu
kacik dzidzi super

Cytat:

Dobre rady - wiesz my te pierwsze mamuski to niby sluchamy tych rad,zeby wiedziec cos wiecej ale tak naprawde im jest ich wiecej to Ja mniej wiem
Cytat:

FAKTYCZNIE jazda mam nadzieje,ze uda Ci sie to szbciej zalatwic

Cytat:
Dzisiaj dla odmiany nie będę narzekać
Kolejna noc minęła fajnie,

nocka faktycznie fajna

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny .ja Was podczytuje ale moja kruszynka wiecznie chce na rece I tak usinie a jak ja przeloze gdzies to w ryk.nie wiem co to moze byc, Bo zaczyna irytowac

byc moze juz sie przyzwyczaila do noszenia na raczkach

Nikoś już z nami
Stary 2011-08-22, 13:12   #4737
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Az sama jestem ciekawa,bo mojej tez wyskoczyly,
ale chyba od czekolady bo sobie lekko pozwoliłam
Ile? Tabliczkę, dwie?
Mnie tak męczy moja dieta... stwierdziłam ostatnio, że chrzanię to i kostka czekolady dziennie nas nie zabije. No i póki co jest OK. Nie mówiąc już o tym, że kawę zaczęłam pić. Coś muszę mieć z życia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 13:17   #4738
Kolina
Zadomowienie

Cytat:

SERDECZNE GRATULULACJE!

Brumek
Stary 2011-08-22, 14:13   #4739
zanetaa88
Zakorzenienie

http://www.forumpediatryczne.pl/spec...-niemowlecia,2 wodauqa poczytaj!!

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

crazy a zjadlam loda z czekolada kinder beuno troche delicji, no nie ograniczalam sie lekko mowiac.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 14:40   #4740
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Wielkie gratulacje!

Brumek odzywaj się!!!!!!!!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości