Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać cz.X - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-22, 16:41   #3301
souvenir
Zadomowienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

znacie domowe sposoby na zatkane ucho?? (Nie boli, tylko się zatkało, pewnie przez nieszczęsne czyszczenie wacikami). Nie bardzo mam jak iść do laryngologa...
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 16:48   #3302
sydunia
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Seria pytań

Czy jeśli mam zdarte obcasy (nie fleki, tylko sam obcas, powiedzmy w połowie jego wysokości), to szewc może coś z tym zrobić? Muszę je przywieźć, bo mam gdzie indziej, ale zastanawiam się, czy w ogóle jest sens z nimi iść do szewca, czy raczej już nic nie da się zrobić.

Gdzieś na wizażu się ostatnio natknęłam na informację, że od dzisiaj w Sephorze można wymieniać stare tusze na miniaturki Clinique. Prawda to? Nie widzę żadnej informacji na stronie. A jeśli ktoś już sprawdził, to może wie też, czy obowiązuje jakiś limit, że 1 osoba = 1 tusz? Bo znalazłam 3, więc chętnie bym wszystkie wymieniła

Czy w Yves Rocher jeśli kończę 2. poziom na karcie stałego klienta w sklepie stacjonarnym i nie chcę przejść na poziom 3., to muszę wziąć 1 kosmetyk za 40zł (bądź droższy i dopłacić), czy mam możliwość wzięcia kilku tańszych łącznie za 40zł?
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 16:55   #3303
enamour
Zakorzenienie

sydunia jeśli masz starty obcas (z takiego zwykłego czarnego bucika, nie żaden zamsz) to szewc Ci go specjalną farbą może zamalować. Mój tata mi tak robił, bo na weselu buty pościerałam Jeśli jednak obcas był zamszowy, to nie wiem czy da się z tym coś zrobić.
Stary 2011-08-22, 16:56   #3304
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez souvenir Pokaż wiadomość
znacie domowe sposoby na zatkane ucho?? (Nie boli, tylko się zatkało, pewnie przez nieszczęsne czyszczenie wacikami). Nie bardzo mam jak iść do laryngologa...
Można kupić taki płyn w aptece i przepłukiwać, albo samodzielnie strzykawą, ale pod odpowiednim kątem, jeśli nie potrafisz lepiej się nie baw. Ewentualnie możesz zatkać nos i usta i dmuchać, żeby poszło uszami wiesz o co chodzi.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:00   #3305
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
sydunia jeśli masz starty obcas (z takiego zwykłego czarnego bucika, nie żaden zamsz) to szewc Ci go specjalną farbą może zamalować. Mój tata mi tak robił, bo na weselu buty pościerałam Jeśli jednak obcas był zamszowy, to nie wiem czy da się z tym coś zrobić.
Nie, nie jest to zamsz. Nie wiem, czy samo zamalowanie by załatwiło sprawę, bo z tego co pamiętam (nie nosiłam tych butów od baaardzo wczesnej wiosny, bo to właśnie takie jesienne raczej botki), to tam się porobiły takie wypukłości od zdartego obcasa (nie umiem wyjaśnić ładnie takie jakby starte złogi czy coś). A np. jest możliwa wymiana całych obcasów na nowe? Nigdy nie miałam takich problemów z butami, a te tak bardzo mi się podobają, no i trochę kosztowały, a dużo w nich nie chodziłam, że szkoda by mi było na straty je spisać
Stary 2011-08-22, 17:23   #3306
bajeczka000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Możesz jeszcze potrzymac? W nocy odebralismy go z kliniki, nie czuje się dobrze co nie dziwi, ale jeszcze długa droga do zdrowia no i trochę stresu do wyników badania histopatologicznego. Wiem ze to co znaleźli moglobyc gorsze, ale równie dobrze mogło być lepiej
Trzymamy trzymamy Dzielnego masz psiaka
A tak z całkowicie innej beczki.. czy ktoś kojarzy taki przepis na szybką szarlotkę co to się sypie same suche produkty a na koniec kroi się masełko na wierzch? Kiedyś słyszałam o tym przepisie a jak chcę teraz znaleźć to wszystkie mają mannę w składnikach a tamta była bez manny

Cytat:
Napisane przez marrellic
Jeżeli Wizaż jest bezradny, to nic tylko skakać z mostu

bajeczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:41   #3307
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajeczka000 Pokaż wiadomość
Trzymamy trzymamy Dzielnego masz psiaka
A tak z całkowicie innej beczki.. czy ktoś kojarzy taki przepis na szybką szarlotkę co to się sypie same suche produkty a na koniec kroi się masełko na wierzch? Kiedyś słyszałam o tym przepisie a jak chcę teraz znaleźć to wszystkie mają mannę w składnikach a tamta była bez manny
Coś kojarzę, ale też z manną.

A nie! Znalazłam tą piosenkę :P

Słowa:
Żeby w domu było miło, tak, tak, tak,
Żeby coś dobrego było, tak, tak, tak,
By pachniało wakacjami, tak, tak, tak,
Zrobię ciasto ze śliwkami, tak, tak, tak.

Szklankę mąki, cukru szklankę,
Zaraz wsypię do miseczki,
Potem proszku do pieczenia,
Dodam jeszcze dwie łyżeczki,
I dwa jajka i na koniec
Roztopionej margaryny
I zamieszam tylko tyle,
By się razem połączyły.

Najłatwiejsze ciasto w świecie, tak, tak, tak,
Nic, a nic się go nie gniecie, tak, tak, tak,
Ty potrafisz także upiec, tak, tak, tak,
Nawet, gdy nie jesteś zuchem, tak, tak, tak.

Teraz śliwki poukładam,
W natłuszczonej tortownicy
I do pieca włożę ciasto
Na około pół godziny,
A gdy będzie już gotowe,
Znaczy chrupkie i rumiane,
To zaproszę koleżanki,
Babcię, dziadka, tatę, mamę.

Najłatwiejsze ciasto w świecie, tak, tak, tak,
Nic, a nic się go nie gniecie, tak, tak, tak,
Ty potrafisz także upiec, tak, tak, tak,
Nawet, gdy nie jesteś zuchem, tak, tak, tak.

Edytowane przez pannanika
Czas edycji: 2011-08-22 o 17:43
pannanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 18:00   #3308
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
Przyczyn powstawania cellulitu, jak również uwarunkowań sprzyjających jego rozwojowi, jest wiele i trudno jest jednoznacznie określić jedną podstawową przyczynę. Zazwyczaj przyczyną powstawania efektu skórki pomarańczowej jest szereg nakładających się na siebie czynników. Począwszy od złej diety, braku ruchu, poprzez uwarunkowania genetyczne, na gospodarce hormonalnej kończąc. Najnowsze badania pokazują, że cellulit dotyka coraz młodsze kobiety. Schorzenie to nie jest też, jak pierwotnie sądzono, związane z menopauzą i otyłością, ale powstaje też u szczupłych dziewczyn w okresie dojrzewania. Jak się okazało wpływ na to mają geny. To geny decydują o tym, czy nasze komórki tłuszczowe mają mniej, czy więcej receptorów wiążących tłuszcz. Rozwojowi cellulitu sprzyja siedzący tryb życia, brak ruchu i zła dieta. Ruch sprawia bowiem, że lepiej funkcjonuje układ limfatyczny i organizm szybciej pozbywa się toksyn. Źle zbilansowana dieta, bogata w duże ilości soli, tłuszczy i węglowodanów powoduje zatrzymanie w tkankach płynów, obrzęki i w końcu cellulit. Do powstawania cellulitu przyczynia się też palenie papierosów, nikotyna bowiem zwęża naczynia krwionośne, co znacznie utrudnia dostarczanie komórkom tlenu i hamuje proces spalania tłuszczu.
Cytat:
Tak w skrócie i prościej to cellulit to nierównomierne rozłożenie tłuszczu i produktów przemiany materii w tkance podskórnej. Skóra rozluźnia się, a na jej powierzchni pojawiają się wypukłości i dołki W pierwszej fazie te pofałdowania są widoczne kiedy odpowiednio ściśnie się skórę, a kolejnych fazach cellulit jest widoczny bez uciskania. Złap sobie skórę na udzie czy biodrze i lekko ściśnij, jeśli pojawi się na skórze faktura hmm serka wiejskiego - to cellulit
Dziękuję
Ja tego nie chcę ale faktycznie jak ścisnę albo samo się ściśnie bo jakoś tak usiądę, to mam no nic, biegam to może sie poprawi...

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 18:19   #3309
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Dziękuję
Ja tego nie chcę ale faktycznie jak ścisnę albo samo się ściśnie bo jakoś tak usiądę, to mam no nic, biegam to może sie poprawi...
80% kobiet zauważyło wystepowanie celulitu wraz z przyjmowaniem tabsów antykoncepcyjnych
trudno się tego świństwa pozbyć
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 18:23   #3310
souvenir
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Dziękuję
ja już cellulit mam nawet widoczny bez ściskania, należę do tych szczupłych które go mają i jakoś nie mogę się zebrać żeby z tym powalczyć, a zaczyna mi się robić już na przedniej części ud nad kolanami to już mnie raczej zmotywuje

Jakieś rady "cud"?
Stary 2011-08-22, 18:27   #3311
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
80% kobiet zauważyło wystepowanie celulitu wraz z przyjmowaniem tabsów antykoncepcyjnych
trudno się tego świństwa pozbyć
To nie ma dla mnie ratunku, bo nawet nie biorę jeszcze tabletek

Cytat:
ja już cellulit mam nawet widoczny bez ściskania, należę do tych szczupłych które go mają i jakoś nie mogę się zebrać żeby z tym powalczyć, a zaczyna mi się robić już na przedniej części ud nad kolanami to już mnie raczej zmotywuje

Jakieś rady "cud"?
Ja mam tylko na wewnętrznej stronie ud póki co, ale widzę też coś niepokojącego na łydkach... tylko nie wiem jak to możliwe, bo biegam i mam dość szczupłe łydki, w ogole nie ma co porównywać z tłustymi udami

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 18:29   #3312
bajeczka000
Wtajemniczenie

chyba rad i sposobów 'cud' na to dziadostwo nie ma. Ruch, dieta, dużo wody, regularne masaże odpowiednimi preparatami ( takimi, żeby w składzie była kofeinka, L-karnityna, algi i np. ekstrakt z bluszczu). No i przede wszystkim konsekwencja w walce
Edit.: Podobno masaże bańką chińską dają fantastyczne rezultaty ale nie próbowałam, bo bym sobie mega siniaki narobiła

Cytat:
Napisane przez marrellic
Jeżeli Wizaż jest bezradny, to nic tylko skakać z mostu

Edytowane przez bajeczka000
Czas edycji: 2011-08-22 o 18:31
bajeczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 18:31   #3313
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
chyba rad i sposobów 'cud' na to dziadostwo nie ma. Ruch, dieta, dużo wody, regularne masaże odpowiednimi preparatami ( takimi, żeby w składzie była kofeinka, L-karnityna, algi i np. ekstrakt z bluszczu). No i przede wszystkim konsekwencja w walce
Edit.: Podobno masaże bańką chińską dają fantastyczne rezultaty ale nie próbowałam, bo bym sobie mega siniaki narobiła
Przede wszystkim zredukować ilość zjadanego cukru do minimum. Działa. Serio
Stary 2011-08-22, 18:31   #3314
sandrina
Zadomowienie

Cytat:
mi pomaga przykładanie czegoś ciepłego do ucha np ręcznika namoczonego w gorącej wodzie - ciepło paruje i przynosi ulgę (tylko trzeba dobrze go wykręcić); jeżeli nie przejdzie Ci w ciągu kilku dni to lepiej wybierz się do lekarza

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Nie, nie jest to zamsz. Nie wiem, czy samo zamalowanie by załatwiło sprawę, bo z tego co pamiętam (nie nosiłam tych butów od baaardzo wczesnej wiosny, bo to właśnie takie jesienne raczej botki), to tam się porobiły takie wypukłości od zdartego obcasa (nie umiem wyjaśnić ładnie takie jakby starte złogi czy coś). A np. jest możliwa wymiana całych obcasów na nowe? Nigdy nie miałam takich problemów z butami, a te tak bardzo mi się podobają, no i trochę kosztowały, a dużo w nich nie chodziłam, że szkoda by mi było na straty je spisać
tak, można wymienić obcasy na nowe sama wymieniałam, ale nie wiem czy jest to możliwe w każdym przypadku

Edytowane przez sandrina
Czas edycji: 2011-08-22 o 18:33
sandrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 18:56   #3315
zla panienka
Zadomowienie

co robić aby skóra była jędrniejsza, szczególnie ta na twarzy?

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 19:08   #3316
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Dziewczyny, orientujecie się, czy w sklepach w Polsce są dostępne silikonowe kolorowe ochraniacze na tył i boki telefonu?

Szukam czegoś takiego do samsunga chat, ale znalazłam tylko na e-bay'u ( tam nazywa się to 'silicone skin case' lub 'silicone gel case') a nie posiadam tam konta i nie jestem w stanie tam ich kupić.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 475665760_o.jpg (14,6 KB, 20 załadowań)
Stary 2011-08-22, 19:21   #3317
souvenir
Zadomowienie

Kwaśnatruskawka, są na pewno, bo widziałam u koleżanki z pracy coś takiego w kolorze różowym.
Stary 2011-08-22, 19:25   #3318
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, orientujecie się, czy w sklepach w Polsce są dostępne silikonowe kolorowe ochraniacze na tył i boki telefonu?

Szukam czegoś takiego do samsunga chat, ale znalazłam tylko na e-bay'u ( tam nazywa się to 'silicone skin case' lub 'silicone gel case') a nie posiadam tam konta i nie jestem w stanie tam ich kupić.
http://allegro.pl/pokrowce-futeraly-...likonowe-19320
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 19:37   #3319
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Cytat:
Kwaśnatruskawka, są na pewno, bo widziałam u koleżanki z pracy coś takiego w kolorze różowym.
dziękuje

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

dziekuje bardzo Co prawda nie znalazłam tam nic do tego modelu, ale przynajmniej wiem, że znajdę u nas w kraju taki ochraniacz
Stary 2011-08-22, 19:40   #3320
plywok
Zakorzenienie

jak dzwonię na pogotowie to kto odbierAa? tzn chodzi mi, ze jak dzwonie z wroclawia na 999 to odbiera to jakies pogotowie z wroclawia czy jakiś oddział np w warszawie i oni dają zlecenie na karatke z wroclawia?

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 19:43   #3321
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Wybieram się niedługo do Wielkiej Brytanii (do Anglii konkretnie, jeżeli to ma jakiekolwiek znaczenie) i mam zamiar zrobić tam trochę ciuchowych zakupów. Słyszałam, że ciuchy są tam tańsze niż w Polsce, ale - jak tanie? Za ile kupię dżinsy czy bluzkę np. w H&M albo w innym, podobnym sklepie?
Co jeszcze opłaca mi się tam kupić? Jak stoją ceny kosmetyków pielęgnacyjnych?
Up
Stary 2011-08-22, 19:52   #3322
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
jak dzwonię na pogotowie to kto odbierAa? tzn chodzi mi, ze jak dzwonie z wroclawia na 999 to odbiera to jakies pogotowie z wroclawia czy jakiś oddział np w warszawie i oni dają zlecenie na karatke z wroclawia?
wydaje mi sie ze centrala...
Stary 2011-08-22, 19:54   #3323
emelie
Wtajemniczenie

Kiedy ja dzwoniłam na pogotowie to dyspozytorka odebrała słowami "Pogotowie x" (x - nazwa mojego miasta) Dlatego wydaje mi się, że kiedy dzwonisz na pogotowie, to przekierowuje Cię do najbliższej dyspozytorni.
Stary 2011-08-22, 20:16   #3324
201605020943
Konto usunięte

na cellulit świetnie są ćwiczenia, najlepsza według mnie jest Tamilee Webb .
no i codziennie masaże - ja mam taki drewniany masażer z wypustkami. najlepiej po peelingu kawowym wsmarować balsam antycellulitowy i masować masażerem.

cukru niestety nigdy nie udało mi się ograniczyć
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 20:31   #3325
Parvanti
Zadomowienie

Cytat:
Seria pytań

Czy jeśli mam zdarte obcasy (nie fleki, tylko sam obcas, powiedzmy w połowie jego wysokości), to szewc może coś z tym zrobić? Muszę je przywieźć, bo mam gdzie indziej, ale zastanawiam się, czy w ogóle jest sens z nimi iść do szewca, czy raczej już nic nie da się zrobić.

Można wymienić cały obcas, przynajmniej ja wymieniałam. Wybrałam sobie u szewca taki który najbardziej mi pasował.

Cytat:

Gdzieś na wizażu się ostatnio natknęłam na informację, że od dzisiaj w Sephorze można wymieniać stare tusze na miniaturki Clinique. Prawda to? Nie widzę żadnej informacji na stronie. A jeśli ktoś już sprawdził, to może wie też, czy obowiązuje jakiś limit, że 1 osoba = 1 tusz? Bo znalazłam 3, więc chętnie bym wszystkie wymieniła
A pomyśl sama...Każda by przyszła z kilkoma tuszami (tak jak Ty kombinujesz), albo i znając ludzi to by je siatami przynosili Można wymienić tylko jeden i tylko do wyczerpania zapasów.

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Up
Nie bardzo się orientuję, ale z tego co słyszałam sieciówki takie jakie są i w Polsce mają podobne ceny. Lepiej zrobić zakupy np w Atmosphere(czy tam Primark), to jest raczej tania sieć i rzeczy stamtąd u nas bardzo dobrze się sprzedają. Co do kosmetyków to kilka firm mi się kojarzy, ale nie wiem jak z cenami.
Parvanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 20:34   #3326
enamour
Zakorzenienie

Poszukuję sprawdzonej farby do ubrań. Czarne spodnie mi wyblakły, a bardzo je lubię i chciałabym zafarbowac. Gdzie takie farby można kupić (oprócz allegro) i w jakiej cenie?
Stary 2011-08-22, 20:38   #3327

Cytat:
Napisane przez nutcase Pokaż wiadomość
jaki polecicie program do zrobienia prezentacji multimedialnej gdzie mogłabym wstawić zdjęcia, jakieś krótkie filmiki, muzykę itp. ?
Windows Movie Maker
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 20:50   #3328
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parvanti Pokaż wiadomość
A pomyśl sama...Każda by przyszła z kilkoma tuszami (tak jak Ty kombinujesz), albo i znając ludzi to by je siatami przynosili Można wymienić tylko jeden i tylko do wyczerpania zapasów.
Ciężko siatami Ja akurat gdyby nie to że mama znalazła u siebie, to nie miałabym ani jednego na wymianę, bo nie mam żadnego nawet kończącego się
Stary 2011-08-22, 21:37   #3329
201605041146
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Poszukuję sprawdzonej farby do ubrań. Czarne spodnie mi wyblakły, a bardzo je lubię i chciałabym zafarbowac. Gdzie takie farby można kupić (oprócz allegro) i w jakiej cenie?
ja takie farby kupowałam w jakiś chemiczno- kosmetyczno sklepach, raczej nie znajdzieszb tego w rossmanie tylko w mniejszych sklepikach. koszt ok. 2 złotych.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
na cellulit świetnie są ćwiczenia, najlepsza według mnie jest Tamilee Webb .
no i codziennie masaże - ja mam taki drewniany masażer z wypustkami. najlepiej po peelingu kawowym wsmarować balsam antycellulitowy i masować masażerem.

cukru niestety nigdy nie udało mi się ograniczyć
kochana ale która tamilee? bo z tego co ja czytałam to tamilee rzeźbi mięsnie.
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 21:58   #3330
_Caramel
BAN stały

Orientujecie się może, ile trzeba zapłacić niewykwalifikowanemu korepetytorowi (np. uczniowi szkoły średniej, studentowi) za godzinę zajęć z dzieckiem?
_Caramel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości