|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z mężem to jeszcze nic pewnego, na razie dostał cynk od kolegi, który pracuje na tym stanowisku, że przechodzi gdzie indziej i go polecił na swoje miejsce. O ile nie stanie się nic w stylu "dyrektor ma jakiegoś swojego protegowanego na to miejsce" to ma duże szanse
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest b. dobry pomysł. Tylko, żeby się udało
|
|
|
|
|
#4653 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam maternity chyba do 22 lutego... potem zaległy urlop parę dni.. i chyba wrócę..ale początkowo na niecały etat.. mąż nie pracuje codzień. ja bym pracowała na rano do 13..więc myślę,że dalibyśmy radę.. a z dzidzią..albo złobek na te dni co mąż w pracy,albo opiekunka.. Cytat:
![]() Cytat:
:brzydal : łazienkę szrowałam na kolanach... i zamiast pogrążyć mnie w bólu,,,to ulżyło... może ja inna jestem jakaś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() :roll eyes: żeby u Ciebie nie skończyło się jak z moim znajomym fotografem.. z którym teraz drę koty od miesiąca prawie.. do porozumienia nie doszło. ze zdjęć zrezygnowaliśmy.. trudno. mam trochę ciążowych, parę brzuszka. a On..niech sobie bierze zaliczkę ..i niech się wzbogaci..skoro zależy mu tylko na kasie a nie na dobru klijęta.. dwa dni ryczałam,parę się wśkiekałam.. a teraz rogi mi wyrosły..olałam sprawę i myślę nad słodką zemstą ![]() Cytat:
acelinka...ale mam nadzieję,że się dogadacie z nią ![]() no szkoda ![]() tak....jak świetliki nocą ja to się śmieje,,,bo jak normalnie coś przybrałam to każdy..o przytyłaś i takie tam.. a teraz...ale ty laska jesteś ,ale to,ale tamto..och i ach... tak myślę,że jako ciężarne jednak możemy liczyć na względy specjalne... wiem,że naciągane jest... ale nieraz miłe ![]() ja sama mam dni..że nie mogę na siebie patrzeć..a nieraz takie jak wczoraj.. że szykowałam się dobrą godzinę, prostowałam włosy,robiłam makijaż, wybierałam ciuchy itd... żeby wyglądać jako tako... i w miarę nadrobić czym się da ...
|
|
#4654 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jeny jak goraco
byliśmy wybrac panele do kuchni i farbę.Zaraz zmykam do wyrka bo padam na pyszczek i brzuszek ciągnie ,a mały tak się w poprzek wygina, ze mi chyba zaraz skóry zabraknie ![]() tez mam ten ambitny plan na ten tydzień ( w zeszłym poległam ) - nawet bylam dziś w aptece po majty ale akurat nie mieli ![]() Cytat:
a miałam nadzieję,ze Cie oodciązy i pozwoli leżec w spokojuCytat:
![]() Cytat:
agnyska81- 3mam kciuki za awans męża ![]() A z tatą to chyba jakoś wcześniej przegapiłam,ze do szpit. miał iść Zdrówka zatem dla niego ,a Ty się 3maj dzielnie z nami Cytat:
|
||||
|
|
|
#4655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój też twierdzi że najładniej wyglądam wtedy jak ja się czuje jak hipcio i to taki co wyszedł z błota co ta miłość robi z człowiekiem, szkodzi na wzrok, oj szkodzi ![]() Cytat:
![]() no chyba mopem to nie bardzo działa jutro an kolana wszystkie które chcą rodzić i heja! ![]() Cytat:
![]() dzisiaj fotek nie będzie niestety, może to i dobrze
|
|||
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak jest jakaś impreza to ciasta też sobie nie daruję - bez przesady. A wczoraj mi ginka powiedziała że mam się dobrze odżywiać w związku z tą niską wagą malutkiej, ale chyba zapomniała że jestem ograniczoną dietą cukrzycową |
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
hahah oszukujmy się tak dalej, ale lepsze samopoczucie zdecydowanie
![]() Kapka trzymam kiuki za pozytwne rozwiązanie sytuacji, a nalepiej za szybkie rozpakowanie ![]() jakiś śpioch mnie łapie, staram się kontrolować, co by w nocy spać
|
|
#4658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chętnie wróciła do pracy dopiero jak mała bedzie mieć rok albo więcej, ale nie dalibysmy rady z jednej pensji...a samymi tłumaczeniami przy małym dziecku duzo bym nie zarobiła ![]() także trza będzie wracać - grunt ze póki co jest dokąd ![]() Cytat:
moja diabetolog tez mędzi ze mam przytyc...no ciekawe jakim kurna sposobem chociaż też sobie ostanio troche pofolgowałam, wcinam od czasu do czasu big milka albo jakies ciasteczko do kawkiale cukry mam lepsze - moze to juz zaczyna byc ta obiecana przedporodowa poprawa ![]() Cytat:
a mała ma od 15 minut czkawke
|
|||
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Danika my będziemy musieli dać radę z 1 pensji
Nie będe mieć z kim zostawić małej, a u nas na wsi żłobka nie ma... Na szczęście mąż zarabia dobrze. Ale już nic sobie za bardzo nie odłożymy.W temacie cukrów - ja już też sobie odpuściłam. Ogólnie cukry lepiej, choć dziś jak nie miałam swojego chleba i zjadłam pół bułki z wędliną i pomidora to 138 ale nie panikuje już
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
No zbierał zbierał... co lepsze ostatnim razem ustaliliśmy, że do porodu nie jedzie nigdzie tak daleko a na pewno nie do poznania. I niby zapomniał... a jak on mógł zawieść kuzynka swojego ukochanego. Jak on sądzi, że przyjedzie i będzie ok, jak zwykle- bo przecież Magda zapomni to się grubo myli
![]() ![]() Już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć jego durnowatą minę ![]() ![]() Dzisiaj tyle się skumulowało, że chyba powinnam iść spać i ludzi sobą nie dręczyć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-08-22 o 17:48 |
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko musze sie dowiedziec czy przypadkiem ja i dziecko (albo samo dziecko) nie musi być zameldowane w mieście zeby mogło chodizć do miejskiego żłobka bo jeśli tak to ją u rodziców zamelduje od razu ![]() ja tez juz nie panikuje, zresztą od dawna nie przekroczyłam 140 mysle ze na tym etapie juz maluchom nie zaszkodzimy takimi cukrami po 130
|
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda że przy tytułach nie wiedzieliśmy o Anci to by się coś z nią zrymowało
w końcu ruszyła tym wszystkim i należy jej się ta "sława" |
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ee rozczarowana jestem po wizycie Nic się nie dzieje, szyjka miękka i skrócona, ale ogólnie taka jak powinna być na tym etapie ciąży. Spokojnie powinnam dotrwać do terminu ![]() Mały waży ok 3100 g, jak na mnie to już ponoć spore dzieciątko i jak podrośnie do 3500 to porozmawiamy o cc (ostatnio była mowa o 4000g ) Kolejnej wizyty już nie mam, ale jak nie urodzę do tp to 7.09 mam się zgłosić do swojego gina na oddział. Dziwnie długo mi tam gmerał gin, okropnie nieprzyjemne, dalej mnie tam kłuje ![]() Aa i mam zwrócić uwagę na ruchy: musi być ich 10 w ciągu 12h
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-08-22 o 17:57 |
|
|
|
#4665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszczę jej bo ja też bym chciała , że by coś się ruszyło, mam skurcze ale jakieś słabe, do tego w prawym biodrze mi promieniuje i chodzę jak kaleka, w sobotę się osprzatałam, podloge na kolonach szorowałam i co? |
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
ja do pracy tez p omacierzynskim musze wrócić wyjścia innego nei ma, ale u mnei jeszcze jest sprawa mojej umowy bo mam do wrzesnia i albo przedłuża do dnia porodu tylko i bede musiała szukać innej pracy, albo przedłuża tak zebym mogła wrócić(jak gadałam z dyrektorem to powiedział ze wystapi z takim wnioskiem i jak chodziłam do pracy to wiem ze ponoć taki wniosek poszedł , ale ja do dzis na 100 procent nie wiem-wiecie co na papierze to na papierze) tak wiec ja bede pewnei przed samym porodem miała albo miła niespodzianke z miejsca pracy albo nei miłą-zobaczymy
ogólnie siedze nic nei robie a sie poce-zaraz pójde pod prysznica-choc w sumei moze juz przetrzymam do troche późniejszej godziny co by nie isc jeszcze raz albo dwa bo jak tak dalej bedzie to moge pod ten prysznic co 10 min latac |
|
|
|
#4667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem ci ze moja kuzynke jak na oddziale lekarz przebadała to potem raz dwa i zaczeła sie akcja porodowa , wiec moze gmerał żeby cos sie ruszyło? ![]() w ciagu 12 godzin ruchy? a pwoeiedz mi takei raz po raz sie licza czy tylko jak jest np w odstepstwie czasu? mój mały dzis jakis leniuszek i zaczynam sie niepokoic |
|
|
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to od skończonego 38 coś zacznę działać z jakimiś podłogami i oknami haha, a teraz to się tak bujam powoli po domu, i cieszę ciszą ![]() Cytat:
|
|
|
#4670 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję bo w innym wypadku właśnie sama poproszę gina o skierowanie na te próby, akurat jakoś w tym tygodniu mam wizytę.Cytat:
![]() Cytat:
Ja też, aż mi głupio było jak byłam u dermatologa stopki pokazywać bo pomimo kąpieli przed wyjściem zanim dotarłam do gabinetu już byłam świeża inaczej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gin pewnie ci trochę szyjkę poruszał...moze przyspieszy poród ![]() Cytat:
![]() ja tez leżę na kanapie i się pocę...masakra upał |
||
|
|
|
#4672 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wniocha musiał jszcze zatwierdzic inny dyro he niestesty taka firma ze tylu mamy dyrektorów i innych takich
|
|
|
|
|
#4674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mały się zlituje i pójdą wody? Tego ponoć nie da się wyliczyć Ja dzisiaj chciałam się zarejestrować do ginekologa z 1 pozycji znanylekarz i wizyta 150 zł... stwierdziłam, że chyba za samo obadanie szyjki- bo na tym mi zalezy, nie ma sensu tyle dawać Ktg też nie ma to niech się cmoknie ;DA chyba ty pytałaś czy mam jakieś obawy, nie ;p jakoś tak wam pozazdrościłam i trochę ciekawa jestem co i jak ![]() Cytat:
To dobrze z tym poceniem. U mnie najgorzej z tymi udziskami. Chyba nie są przystosowane do przytulańców i się tak buntują ![]() W ogóle tak chętnie bym sobie z gołym tyłkiem poleżała a tu drzwi wyciągnięte bo podciąć trzeba przez panele, a to tato gdzieś chodzi co chwilę
|
||
|
|
|
#4675 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oo to muszę tż powiedzieć żeby mi też tak pogmerałWiem jedynie tyle, że musi być krótka przerwa między ruchami, ale jaka dokładnie to nie mam pojęcia A na zaczepki reaguje? Ja ostatnio trzęsłam brzuchem specjalnie bo też jakiś za spokojny był![]() Cytat:
Tylko ja się boję, żeby przekarmiony nie był I wizja cc też mnie nie cieszy![]() Cytat:
Tylko po tych różnych skurczach to myślałam, że coś bardziej tam się ruszyło Zobaczymy co tam podziałał
|
||||
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tez się boje przeterminowania
|
|
|
|
|
#4678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie nastawiam się
![]() Cytat:
Ja też nie miałam ktg![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się z góry na opóźnienie nastawiam, tak się zaczynam bać tego wszystkiego że wolałabym to odsunąć
|
|
#4680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aha dobrze, że ta wysypka nie od watroby
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.

Tak czy inaczej cieszę się, że widzisz poprawę - oby tak dalej.
Faktycznie wszystko na lepsze, a jakbyś jeszcze Ty zmieniła pracę na lepszą to już w ogóle cud miód i orzeszki

Zobaczymy co Tobie powie. Najgorsze właśnie takie interesy ze znajomymi i teksty: jakoś się dogadamy. Dlatego ja zawsze z góry prosze o cene 
byliśmy wybrac panele do kuchni i farbę.
dobrze że Haniulka bryka, jedyna moja iskierka radości ostatnio 
a miałam nadzieję,ze Cie oodciązy i pozwoli leżec w spokoju

Nie będe mieć z kim zostawić małej, a u nas na wsi żłobka nie ma... Na szczęście mąż zarabia dobrze. Ale już nic sobie za bardzo nie odłożymy.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)