Avonomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - cz.3 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-22, 16:42   #1831
wrrxd
Rozeznanie

Dot.: Avonomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - cz.3

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość

Powiem Wam dziewczyny że mnie też denerwuje moja praca...zarabiam marnie,dziś szef dał mało kasy za urlop i takie to wszystko do dupy,nie będę mowić nawet o innych rzeczach bo byście mnie opierniczyły że tam pracuję...ale nie mam odwagi jeszcze zmienić pracę po 17 latach...ale coraz częściej o tym myślę,i dwie koleżanki które odeszłyz mojej firmy,namawiają mnie,obie pracują w Rossmannie i mówią że znajdą dla mnie miejsce tylko czekają aż się zdecyduję
Hejka
A po ile godzin pracują?
wrrxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 16:43   #1832
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:

ale Ci super a ja uwaga...będę mieć święto paczki za tydzień jak narazie bez moich rzeczy uzbierałam na 120 zł,a jeszcze dwie koleżanki mają jutro dac znać czy coś chcą

Kochane a jak to jest z tą prowizją? ile allegro sobie pobiera? może i ja coś posprzedaję...wiem że kiedyś próbowałam,ale nie umiałam....nie mogłam sobie poradzić z opisami itp

ojeje kopiec,mogę się wprosić? ja lubię tylko kopiec i karpatkę,reszta może nie istnieć
Na kopiec zapraszam Cie kochana serdecznie, właśnie się chłodzi w lodówce. Mówisz że dobre? Bo nigdy go nie jadłam jeszcze....

Mnie się udało zdobyć zamówienie na 600 zl. Mam nawet jedną klientkę na nowe anew, wiec biore 4 żeby bylo 50 % upustu. Potem to jakoś opchną, choćby po kosztach.

Allegro bierze opłaty za wystawienie aukcji, ale to nie są duże koszty. 10 gr za zdjęcie, 15 gr za miniaturkę zdjęcia w wyszukiwarce, no i liczą jeszcze jakoś od kwoty za wystawienie, ale najczęściej mieści się to wszystko w 1-2 zł.
Po sprzedaży all pobiera prowizję w wysokości 4% wartości sprzedaży czyli 4 gr od każdej 1 zl. (jak się sprzeda za 100 zł to potrącają sobie 4 zł )

Teraz właśnie pieke chleb w maszynie do pieczenie chleba
Stary 2011-08-22, 16:45   #1833
wrrxd
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malutka84 Pokaż wiadomość
Na kopiec zapraszam Cie kochana serdecznie, właśnie się chłodzi w lodówce. Mówisz że dobre? Bo nigdy go nie jadłam jeszcze....

Mnie się udało zdobyć zamówienie na 600 zl. Mam nawet jedną klientkę na nowe anew, wiec biore 4 żeby bylo 50 % upustu. Potem to jakoś opchną, choćby po kosztach.

Allegro bierze opłaty za wystawienie aukcji, ale to nie są duże koszty. 10 gr za zdjęcie, 15 gr za miniaturkę zdjęcia w wyszukiwarce, no i liczą jeszcze jakoś od kwoty za wystawienie, ale najczęściej mieści się to wszystko w 1-2 zł.
Po sprzedaży all pobiera prowizję w wysokości 4% wartości sprzedaży czyli 4 gr od każdej 1 zl. (jak się sprzeda za 100 zł to potrącają sobie 4 zł )

Teraz właśnie pieke chleb w maszynie do pieczenie chleba
A w jaki sposób oni " zabierają " te 4 zł? To może bym coś wystawiła
Stary 2011-08-22, 16:46   #1834
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarindia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie: nie znacie jakiegoś fajnego pensjonatu lub innej kwatery w Sandomierzu bądź okolicach? Chcemy się wybrać za 2 tygodnie z moimi chłopakami i narazie nic fajnego mi w oko nie wpadło...
Chcecie coś tańszego prawda? Więc odradzam Ciżemkę, Sarmatę i Basztowy
Niestety dobrze się nie znam, ale zaraz wygoogluję Nigdy mnie to nie interesowało...
http://meteor.turystyka.pl/rynek-san...andomierz.html - to jest na starówce, więc widok z okna super I w porównaniu z innymi pensjonatami (2km od Sando) jest tani, bo tam chcą 200 i więcej...
http://meteor.turystyka.pl/kwatery-s...ierz.html#foto -> taniocha A jedzenie super smaczne i bardzo tanie. Zupa kosztuje ok. 3zł, zestaw dnia (zupa + drugie) 11zł. Cały Sandomierz zjeżdża się, żeby tam zjeść Ale pizze mają nie najlepsze...
http://sandomierz.noclegi.w.interia.pl/hotel.htm
http://www.nocowanie.pl/noclegi/sand.../hotele/32417/
http://www.nocowanie.pl/noclegi/sand..._pokoje/61773/ -> fajna lokalizacja

Do tych nie podali cen...
http://www.pkt.pl/s/sandomierz/2680353/nocleg.html
http://www.pkt.pl/s/sandomierz/3200065/sielanka.html
http://www.pkt.pl/s/sandomierz/15594...j_jadwigi.html

http://www.nocowanie.pl/noclegi/sandomierz/ -> a tu sama możesz poszukać

Jestem za Mariano tam gdzie pizza i tanie jedzenie

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Czarindia, kojarzę jeszcze kilka przy starówce, ale ich nie znalazłam na necie
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 16:49   #1835
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez wrrxd Pokaż wiadomość
Hejka
A po ile godzin pracują?
na pół i 3/4 etatu,na cały podobno nie zatrudniają...czyli zdaje się 120 godz.w miesiącu,co któryś dzień mają wolny,jakoś między sobą ustalają grafik jedna pracuje w innym Rossmannie,druga w innym
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 16:50   #1836
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
A w jaki sposób oni " zabierają " te 4 zł? To może bym coś wystawiła
Po sprzedaży Twoje konto wyniesie "minus kwota". Jeśli sprzedaż coś za 10 zł to na koncie w zakładce--> moje konto--> bieżące saldo i wpłata pojawi się minus 40 gr. Po upływie miesiąca allegro przyśle Ci maila że proszą o uregulowanie płatności. Natomiast jeśli kupujący dokona płatności za przedmiot przez "płacę z allegro" to pieniążki od kupującego pojawią się na Twoim koncie (też w zakładce bieżące saldo i wpłata). I tam zamiast 10 zl od klienta pojawi się 9,60 zł. (było -40gr + 10 zł = 9,60zł)
I z tego konta klikasz przelej na moje konto i pieniądze wpłyną na Twoje normalne konto bankowe. A możesz je też zostawić na allegrowym koncie i np za zakupy u kogoś możesz zapłacić z nich. Wtedy pieniądze są w kilka sekund na jego koncie i dzięki temu masz szybszą wysyłke.

Edytowane przez malutka84
Czas edycji: 2011-08-22 o 16:52
malutka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 16:52   #1837
wrrxd
Rozeznanie

Cytat:
Po sprzedaży Twoje konto wyniesie "minus kwota". Jeśli sprzedaż coś za 10 zł to na koncie w zakładce--> moje konto--> bieżące saldo i wpłata pojawi się minus 40 gr. Po upływie miesiąca allegro przyśle Ci maila że proszą o uregulowanie płatności. Natomiast jeśli kupujący dokona płatności za przedmiot przez "płacę z allegro" to pieniążki od kupującego pojawią się na Twoim koncie (też w zakładce bieżące saldo i wpłata). I tam zamiast 10 zl od klienta pojawi się 9,60 zł. (było -40gr + 10 zł = 9,60zł)
czyli musze im przelew zrobić? ( blondynka pyta, proszę o wyrozumiałość )
Stary 2011-08-22, 17:00   #1838
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
czyli musze im przelew zrobić? ( blondynka pyta, proszę o wyrozumiałość )
Spoko
Nie, nie musisz robić przelewu od razu.
Jeśli wystawiasz produkt na sprzedaż i się sprzeda to masz z tego co pamiętam miesiąc na uregulowanie należności. Allegro przyśle Ci maila, kiedy czas będzie się kończył, wtedy dokonasz przelewu.
Natomiast jeśli ktoś dokona przelewu do Ciebie za zakupione przedmioty przez "placę z allegro" to nie będziesz musiała w ogole przelewac pieniedzy z wlasnego konta bo allegro samo potraci sobie zadluzenie z pieniedzy ktora wplaca ci klienci na konto allegrowe (przez funkcje "place z allegro").
Musisz po prostu po sprzedaży zobaczyc jakie masz saldo konto w zakladce "biezace saldo i wplata". Jesli bedzie na minusie to musisz przelac z prywatnego konta. Jesli na plusie to nie.
Stary 2011-08-22, 17:02   #1839
wrrxd
Rozeznanie

Cytat:
Spoko
Nie, nie musisz robić przelewu od razu.
Jeśli wystawiasz produkt na sprzedaż i się sprzeda to masz z tego co pamiętam miesiąc na uregulowanie należności. Allegro przyśle Ci maila, kiedy czas będzie się kończył, wtedy dokonasz przelewu.
Natomiast jeśli ktoś dokona przelewu do Ciebie za zakupione przedmioty przez "placę z allegro" to nie będziesz musiała w ogole przelewac pieniedzy z wlasnego konta bo allegro samo potraci sobie zadluzenie z pieniedzy ktora wplaca ci klienci na konto allegrowe (przez funkcje "place z allegro").
Musisz po prostu po sprzedaży zobaczyc jakie masz saldo konto w zakladce "biezace saldo i wplata". Jesli bedzie na minusie to musisz przelac z prywatnego konta. Jesli na plusie to nie.
Aa, dzięki za wytłumaczenie
A jak to jest z kontem junior, bo ja nie mam swojego tylko z siostry korzystam.
Stary 2011-08-22, 17:05   #1840
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
Aa, dzięki za wytłumaczenie
A jak to jest z kontem junior, bo ja nie mam swojego tylko z siostry korzystam.
Z tego co wiem, to regulacja płatności jest taka sama, tylko przy zakupie roznych "doroslych" rzeczy mozesz miec problem Spoko, troche dzialalam na allegro i cos tam juz o tym wiem
Stary 2011-08-22, 17:06   #1841
wrrxd
Rozeznanie

Cytat:
Z tego co wiem, to regulacja płatności jest taka sama, tylko przy zakupie roznych "doroslych" rzeczy mozesz miec problem Spoko, troche dzialalam na allegro i cos tam juz o tym wiem
tych z działu " erotyka "?
Stary 2011-08-22, 17:08   #1842
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
tych z działu " erotyka "?
hehe No np One są chyba w kategorii "dziwactwa"

A nie! W dziwactwach są inne "dorosłe" rzeczy

Edytowane przez malutka84
Czas edycji: 2011-08-22 o 17:10
malutka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:12   #1843
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Powiem Wam dziewczyny że mnie też denerwuje moja praca...zarabiam marnie,dziś szef dał mało kasy za urlop i takie to wszystko do dupy,nie będę mowić nawet o innych rzeczach bo byście mnie opierniczyły że tam pracuję...ale nie mam odwagi jeszcze zmienić pracę po 17 latach...ale coraz częściej o tym myślę,i dwie koleżanki które odeszłyz mojej firmy,namawiają mnie,obie pracują w Rossmannie i mówią że znajdą dla mnie miejsce tylko czekają aż się zdecyduję
sarunieczko "kto nie ryzykuje ten w kozie nie siedzi"
ale tak na poważnie - myślę, że warto spróbować ... nie masz w sumie zobowiązań i rodziny na utrzymaniu, więc możesz zaryzykować ... wiem, że to trudna decyzja, bo nowe miejsce, nowi ludzie itp. ... poszukaj w necie, jakie są opinie o rossmanie, jako pracodawcy itp. ostatnio właśnie czytałam tu na wizażu o naturze

co do kasy za urlop - wiem dokładnie o czym mówisz ... mój mąż pracuje u "prywaciarza" ... pół lipca miał urlopu, więc taką marną kasę dostał, że byłaby załamka i zęby w ścianę, gdybym tego nie przewidziała i wcześniej nie odkładała, żeby tą różnicę wyrównać ...
ja mam to szczęście, że pracuje tu gdzie pracuję, i nawet za miesięczny urlop muszą mi zapłacić 100% pensji ... ewentualnie premii mogą nie dać, bo to uznaniówka comiesięczna, ale tak się raczej mi nie zdarzyło ... co najwyżej moge ponarzekać na wysokość tej mojej pensji

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:17   #1844
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Dokładnie. Wszyscy powinni umieć porozumieć się po angielsku Szczególnie osoby w branży handlowo-turystycznej... Ale wkurza mnie jak taki Niemiec przyjeżdża i czuje się jak pępek świata nie zna angielskiego i myśli, ze wszyscy będą do niego szprechać po niemiecku. Sorry, ale to nie niemiecki jest językiem międzynarodowym, uniwersalnym, a angielski. Ja akurat znam kilka języków, ale to podejście u Niemców jest wkurzające, a spotkałam się z nim kilka razy.
Jak przyjeżdża do Polski to ma posługiwać się polskim albo angielskim.
Nie wiem , gdzie Ty takich Niemców spotykasz, bo ja spotykam tysiące i nigdy sie z czymś takim nie spotkałam, żeby Niemcy się zachowywali jak pępki świata i wymagali znajomości niemieckiego, a zawsze próbują sie dogadać, nawet jak nie znają angielskiego to jakoś na migi, albo innymi sposobami
Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
A paznałaś francuzów? Oni to dopiro sa zabawni... W uk zawsze zdziwieni, że ludzie nie mówią w ich języku, bo to tak blisko, a sami ani w ząb po angielsku..
Francuzi rzeczywiście są straszni, ja nawet jak by łam w Paryżu to w informacji metra nie umieli (albo nie chcieli) po angielsku nam powiedzieć gdzie się kupuje bilet

[QUOTE=cheneelle;28906610]
Co do tych języków obcych. Ok angielski jest uważany za międzynarodowy, choć ja się z tym akurat nie zgadzam. Fakt, jest on językiem obcym podstawowym chyba w większości szkół na świecie, ale wolę hiszpański, bo nim też się wszędzie dogadasz - tak tak więcej ludzi mówi tym językiem, z racji kolonizacji, podbojów i snobizmu.
No widzicie, wychodzicie z zalożenia, że Niemiec powinien w Polsce mowić po polsku bądź po angielsku, to teraz wy jedziecie do Niemiec i oni wymagają tego samego od Was. Albo niemiecki albo angielski.
I nie chodzi mi o to, żeby się kłocić naprawdę, ale o to, że ludzie wychodzą z założenia, że po co. Wkurza mnie takie coś, bo od innych wymagamy, (mam na myśli ogół oczywiście) a sami nic z tymi nie robimy.
Więc i innych ludzi takie podejście bardzo denerwuje.

[QUOTE]
Mam takie samo zdanie

Edytowane przez tonia85
Czas edycji: 2011-08-22 o 18:10
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:18   #1845
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
ale tak na poważnie - myślę, że warto spróbować ... nie masz w sumie zobowiązań i rodziny na utrzymaniu, więc możesz zaryzykować ... wiem, że to trudna decyzja, bo nowe miejsce, nowi ludzie itp. ... poszukaj w necie, jakie są opinie o rossmanie, jako pracodawcy itp. ostatnio właśnie czytałam tu na wizażu o naturze

co do kasy za urlop - wiem dokładnie o czym mówisz ... mój mąż pracuje u "prywaciarza" ... pół lipca miał urlopu, więc taką marną kasę dostał, że byłaby załamka i zęby w ścianę, gdybym tego nie przewidziała i wcześniej nie odkładała, żeby tą różnicę wyrównać ...
ja mam to szczęście, że pracuje tu gdzie pracuję, i nawet za miesięczny urlop muszą mi zapłacić 100% pensji ... ewentualnie premii mogą nie dać, bo to uznaniówka comiesięczna, ale tak się raczej mi nie zdarzyło ... co najwyżej moge ponarzekać na wysokość tej mojej pensji
Ja mam w takim razie widzę całkiem niezle. Jak ide na letni 2-tygodniowy urlop to dostaje za miesiac z nim cala pensje, z premiami i jeszcze dodatek urlopowy. To chyba nie moge narzekac .
Stary 2011-08-22, 17:28   #1846
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Ja mam w takim razie widzę całkiem niezle. Jak ide na letni 2-tygodniowy urlop to dostaje za miesiac z nim cala pensje, z premiami i jeszcze dodatek urlopowy. To chyba nie moge narzekac .
no przy dwutygodniowym urlopie premia jak nic!! kłóciłabym się, jakbym nie dostała :P
pisałam, że przy miesięcznym urlopie mogą nie dać, ale zazwyczaj i tak dają chociaż mi się nie zdarzyło, bo takich urlopów nie biorę
a "wczasy pod gruszą" też mam w środę nawet będę miała na koncie

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:36   #1847
Oja 84
Zadomowienie

kurka, a u mnie w pracy to tylko tyle ile się należy za godz i nic po zatym no na święta ale tylko Bożego Narodzenia, to jakaś stówka wpadła ale żadnych wczasów pod gruszą czy innych wynalazków

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 18:03   #1848
katniewojt
Zakorzenienie

Właśnie pomalowałam paznokcie lakierem Makes Me Weak z Essence. Ten, który wzięła sobie też Sarunieczka i mi się podoba Nie lubię takich jasnych, ale ten jest bardzo fajny
Stary 2011-08-22, 18:26   #1849
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

No moje kochane ja zaraz spadam.. Będę jutro rano, bo R zabrał lapka z domu do szpitala... Nie szalejcie z pisaniem... Miłego wieczorku!! Skróciłam sobie godziny pracy do 18.30 zamiast do 20,00
Stary 2011-08-22, 18:38   #1850
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
No moje kochane ja zaraz spadam.. Będę jutro rano, bo R zabrał lapka z domu do szpitala... Nie szalejcie z pisaniem... Miłego wieczorku!! Skróciłam sobie godziny pracy do 18.30 zamiast do 20,00
Do zobaczenia, pozdrów Radka ode mnie
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 18:44   #1851
zalotnica83
Zakorzenienie

Hej dziewczynki Wreszcie mam chwilkę jestem wykończona!
Sheryl dzięki za zapytanie, z kostką już dobrze Zazdraszczam faceta co się nie mazgai , mój cały dzień leży i pachnie...nawet nie wchodzę mu tam do pokoju To wszystko jest kwestia wychowania...mnie mama uczyła, że nie ma co się zaraz rozkładać..."póki masz siłe wstawaj i rób, a nie się pieścisz ze sobą..."u męża jak kogoś głowa boli to trzeba na paluszkach i płakać razem z nim...
Katharina nie doczytałam w stresie ile ma mała co butli nie chce, ale moje obydwie nie chciały i przeszłam od razu na miskę(kasza, obiadek)i kubek niekapek Ja moją drugą latorośl karmię już 18miesięcy(jak pierwszą)i mam w nosie kto co o tym myśli...a miałam odwrotnie ze strony znajomych i rodziny"daj dziecku butle cycem się nie naje"albo"taka duża...jak Ci nie wstyd" ano nie wstyd i każdego indywidualna sprawa jak karmi
Najgorsza rzecz na koniec...moje dziecko ma już trzeci raz zapalenie uszu...antybiotyk dostała na 5 dni i dlatego czasu nie miałam i taka wykończona jestem...
Idę zrobić kawkę...nareszcie...
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 20:29   #1852
loveve
Zakorzenienie

ale cisza
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 20:30   #1853
jolkag78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
Do zobaczenia, pozdrów Radka ode mnie
Dziękuję, odzdrawia i pyta co tam porabiacie wizażanki...
jestem, pożyczyłam lapka od mamy
Stary 2011-08-22, 20:42   #1854
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Właśnie pomalowałam paznokcie lakierem Makes Me Weak z Essence. Ten, który wzięła sobie też Sarunieczka i mi się podoba Nie lubię takich jasnych, ale ten jest bardzo fajny
cieszę się że Ci się podoba a też musisz dać 3 warstwy? dwie już prawie dobrze ale dałam trzecią...Jeszcze tam mi się taki ciemny turkus podobał bardzo,75 nr.bodajże

Cytat:
Pozdrów Radka od nas wszystkich

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
U jednej koleżanki jest super pracodawczyni,a z kierowniczką nawet rozmawiałam bo była na sklepie i koleżanka mnie jej przedstawiała że może kiedys będę pracować u nich w tym centrum handlowym d którego często jeżdżę ale wiecie jak to jest...plusy i minusy.A obecnej pracy minusem jest zatrudnienie (3/4 etatu ale pracuję na cały),pensja najniższa krajowa,żadnych dodatków.Ale jest luz psychiczny...szef mimo wszystko spoko gość,nie ma problemów z dodatkowym wolnym jak się chce jakiś dzień,nie ma stresu jak się zaśpi,przerwy kiedy się chce,ogólnie jest luz...dlatego nie jestem prędka na zmianyale...mam odczucie że dwa-trzy lata i firma padnie,bo akurat szef przejdzie na emeryturę,i jednocześnie będą burzyć nasz budynek więc wątpię żeby szefowi chciało się szukać lokalu..

Malutka dzięki za dokladne wyjaśnienie spraw allegro ja coś mi wpadnie w oko do sprzedania i najdzie wena,to zasiądę do kompa
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 20:53   #1855
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, odzdrawia i pyta co tam porabiacie wizażanki...
jestem, pożyczyłam lapka od mamy
Możesz mu przekazać, że tak mnie komary pocięły, że mam bąbla na bąblu Rozmawiałam ze Straszą (z wesela) przez płot (w sensie dosłownym). Ktoś dał Młodym pustą kopertę (była kartka, żeby nie było widać), a ktoś inny 20zł zawinięte w papier, żeby wydawało się przez kopertę, że jest dużo

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
cieszę się że Ci się podoba a też musisz dać 3 warstwy? dwie już prawie dobrze ale dałam trzecią...Jeszcze tam mi się taki ciemny turkus podobał bardzo,75 nr.bodajże
Mam 2, a na niektórych 1 Nie wiem jak to jest Mam zamiar na niego nałożyć multi dimension party time - coś jak top coat z brokatem Kupiłam na przecenie za 4,99
Stary 2011-08-22, 20:59   #1856
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz mu przekazać, że tak mnie komary pocięły, że mam bąbla na bąblu Rozmawiałam ze Straszą (z wesela) przez płot (w sensie dosłownym). Ktoś dał Młodym pustą kopertę (była kartka, żeby nie było widać), a ktoś inny 20zł zawinięte w papier, żeby wydawało się przez kopertę, że jest dużo
ale ludzie są chamscy poszli się pobawić to mogli dać tyle, aby młodym się koszty zwróciły
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 20:59   #1857
Oja 84
Zadomowienie

ahhh a ja dziś miałam najazd gości, jedni odjeżdzali, drudzy przyjeżdzalii jak była moja znajoma (po perfumki z zapasów z listy do sprzedania) to nadjechała jakaś para z dzieckiem, znajoma mówi, że to pewnie do mnie, ja tak patrzę zza firanki i mówię, że napewno nie do mnie bo ich pierwszy raz na oczy widzę, że to pewnie do mamuśki albo z produktami żeby im ciasto upiekła albo pewnie chcą żeby im jakąś imprezę zrobiła (jako kucharka) bo stale ktos do niej po coś przyjeżdza. A to się okazało, że to kuzynka mojego męża przyjechała z zaproszeniami na ślub! no i mamy teraz jedno wesele pod koniec września a te jest 15 października

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Stary 2011-08-22, 21:00   #1858
jolkag78
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

No z komarami to masakra, nawet mnie borys do domu ciągnął... Ale chamówa z tymi kopertami co??
Stary 2011-08-22, 21:02   #1859
Oja 84
Zadomowienie

ooo a my tu obie na temat wesel hihi

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

no ale jakto? przecież zawsze się daje również kartkę z życzeniami dla młodych i wtedy wiadomo co od kogo jest, więc myślę, że i tak chyba dojdą do tego kto im takie świństwo zrobił jeśli reszta kopert będzie podpisana

Stary 2011-08-22, 21:04   #1860
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Co za chamstwo przyszli się nażreć i nachlać, pewnie za niedługo odkryje, kto był taki miły i niesmak pozostanie

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
ahhh a ja dziś miałam najazd gości, jedni odjeżdzali, drudzy przyjeżdzalii jak była moja znajoma (po perfumki z zapasów z listy do sprzedania) to nadjechała jakaś para z dzieckiem, znajoma mówi, że to pewnie do mnie, ja tak patrzę zza firanki i mówię, że napewno nie do mnie bo ich pierwszy raz na oczy widzę, że to pewnie do mamuśki albo z produktami żeby im ciasto upiekła albo pewnie chcą żeby im jakąś imprezę zrobiła (jako kucharka) bo stale ktos do niej po coś przyjeżdza. A to się okazało, że to kuzynka mojego męża przyjechała z zaproszeniami na ślub! no i mamy teraz jedno wesele pod koniec września a te jest 15 października
Zawsze myślałam, że zaproszenia na ślub trzeba dać z dużym wyprzedzeniem
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości