|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Avonomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - cz.3
Cytat:
A po ile godzin pracują?
|
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz że dobre? Bo nigdy go nie jadłam jeszcze.... ![]() Mnie się udało zdobyć zamówienie na 600 zl. Mam nawet jedną klientkę na nowe anew, wiec biore 4 żeby bylo 50 % upustu. Potem to jakoś opchną, choćby po kosztach. Allegro bierze opłaty za wystawienie aukcji, ale to nie są duże koszty. 10 gr za zdjęcie, 15 gr za miniaturkę zdjęcia w wyszukiwarce, no i liczą jeszcze jakoś od kwoty za wystawienie, ale najczęściej mieści się to wszystko w 1-2 zł. Po sprzedaży all pobiera prowizję w wysokości 4% wartości sprzedaży czyli 4 gr od każdej 1 zl. (jak się sprzeda za 100 zł to potrącają sobie 4 zł ) Teraz właśnie pieke chleb w maszynie do pieczenie chleba
|
|
|
|
|
#1833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc odradzam Ciżemkę, Sarmatę i Basztowy![]() Niestety dobrze się nie znam, ale zaraz wygoogluję Nigdy mnie to nie interesowało...http://meteor.turystyka.pl/rynek-san...andomierz.html - to jest na starówce, więc widok z okna super http://meteor.turystyka.pl/kwatery-s...ierz.html#foto -> taniocha A jedzenie super smaczne i bardzo tanie. Zupa kosztuje ok. 3zł, zestaw dnia (zupa + drugie) 11zł. Cały Sandomierz zjeżdża się, żeby tam zjeść Ale pizze mają nie najlepsze... http://sandomierz.noclegi.w.interia.pl/hotel.htm http://www.nocowanie.pl/noclegi/sand.../hotele/32417/ http://www.nocowanie.pl/noclegi/sand..._pokoje/61773/ -> fajna lokalizacja ![]() Do tych nie podali cen... http://www.pkt.pl/s/sandomierz/2680353/nocleg.html http://www.pkt.pl/s/sandomierz/3200065/sielanka.html http://www.pkt.pl/s/sandomierz/15594...j_jadwigi.html http://www.nocowanie.pl/noclegi/sandomierz/ -> a tu sama możesz poszukać ![]() Jestem za Mariano tam gdzie pizza i tanie jedzenie![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Czarindia, kojarzę jeszcze kilka przy starówce, ale ich nie znalazłam na necie
|
|
|
|
|
#1835 |
|
vel Turkusoowa :)
|
na pół i 3/4 etatu,na cały podobno nie zatrudniają...czyli zdaje się 120 godz.w miesiącu,co któryś dzień mają wolny,jakoś między sobą ustalają grafik
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Po sprzedaży Twoje konto wyniesie "minus kwota". Jeśli sprzedaż coś za 10 zł to na koncie w zakładce--> moje konto--> bieżące saldo i wpłata pojawi się minus 40 gr. Po upływie miesiąca allegro przyśle Ci maila że proszą o uregulowanie płatności. Natomiast jeśli kupujący dokona płatności za przedmiot przez "płacę z allegro" to pieniążki od kupującego pojawią się na Twoim koncie (też w zakładce bieżące saldo i wpłata). I tam zamiast 10 zl od klienta pojawi się 9,60 zł. (było -40gr + 10 zł = 9,60zł)
I z tego konta klikasz przelej na moje konto i pieniądze wpłyną na Twoje normalne konto bankowe. A możesz je też zostawić na allegrowym koncie i np za zakupy u kogoś możesz zapłacić z nich. Wtedy pieniądze są w kilka sekund na jego koncie i dzięki temu masz szybszą wysyłke. Edytowane przez malutka84 Czas edycji: 2011-08-22 o 16:52 |
|
|
|
#1837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie musisz robić przelewu od razu. Jeśli wystawiasz produkt na sprzedaż i się sprzeda to masz z tego co pamiętam miesiąc na uregulowanie należności. Allegro przyśle Ci maila, kiedy czas będzie się kończył, wtedy dokonasz przelewu. Natomiast jeśli ktoś dokona przelewu do Ciebie za zakupione przedmioty przez "placę z allegro" to nie będziesz musiała w ogole przelewac pieniedzy z wlasnego konta bo allegro samo potraci sobie zadluzenie z pieniedzy ktora wplaca ci klienci na konto allegrowe (przez funkcje "place z allegro"). Musisz po prostu po sprzedaży zobaczyc jakie masz saldo konto w zakladce "biezace saldo i wplata". Jesli bedzie na minusie to musisz przelac z prywatnego konta. Jesli na plusie to nie. |
|
|
|
|
#1839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jak to jest z kontem junior , bo ja nie mam swojego tylko z siostry korzystam.
|
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoko, troche dzialalam na allegro i cos tam juz o tym wiem |
|
|
|
|
#1841 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
No np One są chyba w kategorii "dziwactwa" ![]() A nie! W dziwactwach są inne "dorosłe" rzeczy
Edytowane przez malutka84 Czas edycji: 2011-08-22 o 17:10 |
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tak na poważnie - myślę, że warto spróbować ... nie masz w sumie zobowiązań i rodziny na utrzymaniu, więc możesz zaryzykować ... wiem, że to trudna decyzja, bo nowe miejsce, nowi ludzie itp. ... poszukaj w necie, jakie są opinie o rossmanie, jako pracodawcy itp. co do kasy za urlop - wiem dokładnie o czym mówisz ... mój mąż pracuje u "prywaciarza" ... pół lipca miał urlopu, więc taką marną kasę dostał, że byłaby załamka i zęby w ścianę, gdybym tego nie przewidziała i wcześniej nie odkładała, żeby tą różnicę wyrównać ... ja mam to szczęście, że pracuje tu gdzie pracuję, i nawet za miesięczny urlop muszą mi zapłacić 100% pensji ... ewentualnie premii mogą nie dać, bo to uznaniówka comiesięczna, ale tak się raczej mi nie zdarzyło ... co najwyżej moge ponarzekać na wysokość tej mojej pensji
|
|
#1844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=cheneelle;28906610] Co do tych języków obcych. Ok angielski jest uważany za międzynarodowy, choć ja się z tym akurat nie zgadzam. Fakt, jest on językiem obcym podstawowym chyba w większości szkół na świecie, ale wolę hiszpański, bo nim też się wszędzie dogadasz - tak tak więcej ludzi mówi tym językiem, z racji kolonizacji, podbojów i snobizmu. No widzicie, wychodzicie z zalożenia, że Niemiec powinien w Polsce mowić po polsku bądź po angielsku, to teraz wy jedziecie do Niemiec i oni wymagają tego samego od Was. Albo niemiecki albo angielski. I nie chodzi mi o to, żeby się kłocić naprawdę, ale o to, że ludzie wychodzą z założenia, że po co. Więc i innych ludzi takie podejście bardzo denerwuje. [QUOTE] Mam takie samo zdanie Edytowane przez tonia85 Czas edycji: 2011-08-22 o 18:10 |
||
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisałam, że przy miesięcznym urlopie mogą nie dać, ale zazwyczaj i tak dają a "wczasy pod gruszą" też mam
|
|
#1847 |
|
Zadomowienie
|
kurka, a u mnie w pracy to tylko tyle ile się należy za godz i nic po zatym
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie pomalowałam paznokcie lakierem Makes Me Weak z Essence. Ten, który wzięła sobie też Sarunieczka i mi się podoba
Nie lubię takich jasnych, ale ten jest bardzo fajny |
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
No moje kochane ja zaraz spadam.. Będę jutro rano, bo R zabrał lapka z domu do szpitala... Nie szalejcie z pisaniem... Miłego wieczorku!! Skróciłam sobie godziny pracy do 18.30 zamiast do 20,00
|
|
|
|
#1850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Wreszcie mam chwilkę jestem wykończona!Sheryl dzięki za zapytanie, z kostką już dobrze Zazdraszczam faceta co się nie mazgai , mój cały dzień leży i pachnie...nawet nie wchodzę mu tam do pokoju To wszystko jest kwestia wychowania...mnie mama uczyła, że nie ma co się zaraz rozkładać..."póki masz siłe wstawaj i rób, a nie się pieścisz ze sobą..."u męża jak kogoś głowa boli to trzeba na paluszkach i płakać razem z nim...![]() Katharina nie doczytałam w stresie ile ma mała co butli nie chce, ale moje obydwie nie chciały i przeszłam od razu na miskę(kasza, obiadek)i kubek niekapek Ja moją drugą latorośl karmię już 18miesięcy(jak pierwszą)i mam w nosie kto co o tym myśli...a miałam odwrotnie ze strony znajomych i rodziny"daj dziecku butle cycem się nie naje"albo"taka duża...jak Ci nie wstyd" ano nie wstyd i każdego indywidualna sprawa jak karmi![]() Najgorsza rzecz na koniec...moje dziecko ma już trzeci raz zapalenie uszu...antybiotyk dostała na 5 dni i dlatego czasu nie miałam i taka wykończona jestem... Idę zrobić kawkę...nareszcie...
|
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
ale cisza
|
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, odzdrawia i pyta co tam porabiacie wizażanki...
jestem, pożyczyłam lapka od mamy |
|
|
|
#1854 | |||
|
vel Turkusoowa :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w tym centrum handlowym d którego często jeżdżę ale wiecie jak to jest...plusy i minusy.A obecnej pracy minusem jest zatrudnienie (3/4 etatu ale pracuję na cały),pensja najniższa krajowa,żadnych dodatków.Ale jest luz psychiczny...szef mimo wszystko spoko gość,nie ma problemów z dodatkowym wolnym jak się chce jakiś dzień,nie ma stresu jak się zaśpi,przerwy kiedy się chce,ogólnie jest luz...dlatego nie jestem prędka na zmiany ale...mam odczucie że dwa-trzy lata i firma padnie,bo akurat szef przejdzie na emeryturę,i jednocześnie będą burzyć nasz budynek więc wątpię żeby szefowi chciało się szukać lokalu..Malutka dzięki za dokladne wyjaśnienie spraw allegro
|
|||
|
|
|
#1855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiałam ze Straszą (z wesela) przez płot (w sensie dosłownym). Ktoś dał Młodym pustą kopertę (była kartka, żeby nie było widać), a ktoś inny 20zł zawinięte w papier, żeby wydawało się przez kopertę, że jest dużo---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
Nie wiem jak to jest Kupiłam na przecenie za 4,99
|
||
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszli się pobawić to mogli dać tyle, aby młodym się koszty zwróciły
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Zadomowienie
|
ahhh a ja dziś miałam najazd gości, jedni odjeżdzali, drudzy przyjeżdzali
i jak była moja znajoma (po perfumki z zapasów z listy do sprzedania ) to nadjechała jakaś para z dzieckiem, znajoma mówi, że to pewnie do mnie, ja tak patrzę zza firanki i mówię, że napewno nie do mnie bo ich pierwszy raz na oczy widzę, że to pewnie do mamuśki albo z produktami żeby im ciasto upiekła albo pewnie chcą żeby im jakąś imprezę zrobiła (jako kucharka) bo stale ktos do niej po coś przyjeżdza. A to się okazało, że to kuzynka mojego męża przyjechała z zaproszeniami na ślub!![]()
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
ooo a my tu obie na temat wesel hihi
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- no ale jakto? przecież zawsze się daje również kartkę z życzeniami dla młodych i wtedy wiadomo co od kogo jest, więc myślę, że i tak chyba dojdą do tego kto im takie świństwo zrobił jeśli reszta kopert będzie podpisana
|
#1860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

a ja uwaga...będę mieć święto paczki za tydzień
ja lubię tylko kopiec i karpatkę,reszta może nie istnieć

Więc odradzam Ciżemkę, Sarmatę i Basztowy
Ale pizze mają nie najlepsze... 

, bo ja nie mam swojego tylko z siostry korzystam.

nie zna angielskiego i myśli, ze wszyscy będą do niego szprechać po niemiecku. Sorry, ale to nie niemiecki jest językiem międzynarodowym, uniwersalnym, a angielski. Ja akurat znam kilka języków, ale to podejście u Niemców jest wkurzające, a spotkałam się z nim kilka razy.

Rozmawiałam ze Straszą (z wesela) przez płot (w sensie dosłownym). Ktoś dał Młodym pustą kopertę (była kartka, żeby nie było widać), a ktoś inny 20zł zawinięte w papier, żeby wydawało się przez kopertę, że jest dużo
poszli się pobawić to mogli dać tyle, aby młodym się koszty zwróciły
i jak była moja znajoma (po perfumki z zapasów z listy do sprzedania