Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-22, 14:48   #1831
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Polecam obejrzenie programu o wprowadzaniu mleka krowiego dla dziecihttp://vod.onet.pl/miedzy-nami-rodzi...1,odcinek.html

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 15:02   #1832
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

my tez sie podzielilismy na poczatek, ja z maluchem tz z mala bedzie spal w duzym.
Etap zabkowania oczywiscie bedzie MNIEJ BOLESNY hahahah:P
niz u Oliwii a tak serio to mam taka nadzieje zi jak juz zebiszcza bedzie miala tak zeby spokojnie w nocy spala to bym chciala je wsypac do pokoju razem.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Gosia koniecznie pokaz Kacperka i siebie tez:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 15:38   #1833
mili17199
Raczkowanie

GG do mili17199

W tym roku skończyłam szkołe technik ochrony środowiska a jutro mam poprawkę matury angielski pisemny podstawowy i od października na studia zaoczne na administrację sądową. Młody rozwijał się prawidłowo ale zaczął siedzieć jak miał 9miesięcy a później chodził za palce i od tygodnia raczkuje i zaczyna chodzić wzdłuż łóżka. Pierwszego ząbka miał w wieku pół roku a teraz do całego uzębienia brakuje mu 4 zębów a jedynym problemem było jedzenie. Jadł tylko na spaniu a łyżeczką je w zależności od humoru za to herbatkę pije szklanką. Smoczka nie używa od 2miesięcy.
30.08.2011.-61,55kg
mili17199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 16:06   #1834
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Jak wracaliśmy z nad morza to normalnie coś nad nami czowało że żyjemymój tz jadąc 100km/h zasnął za kierownicą, zjechał autem na drugi pas, i normalnie cm od drzewa mój krzyk go dobudził, i jakoś tak przytomnie zjechał na nasz pasJa siedziałam z tyłu z małym, bo Eryk jak się źle czuje to siada z przodu, nawet bym nie zdążyła pasów odpiąć a co dopiero mówić o złapaniu kierownicy. Ja się ze strachu aż poryczałam, a on tylko był w stanie wykrzesać przepraszam. Po 30 min jazdyOczywiście reszte drogi ja kierowałam, i chyba juz nigdy nie pozwolę żeby woził naszą rodzinkę
Tak sobie myślałam że jakbym z tyłu na fotelu zasnęła to już nigdy bym się nie obudziłaI jakie szczęście że nikt nie jechał przeciwnym pasem, bo by mój tz z naszą rodzinką i innych pociągnął na drugą stronę
jejku współczuję, dobrze, że nic się nie stało. Mój tz też czasem się zamyśli, jedziemy a wyjeżdża nam tir, ja krzyczę: uważaj! a on: o kurna, zamyśliłem się normalnie masakra, a potem ma wąty, że ciągle się go czepiam... wolę sama prowadzić, bo on jest jakiś nieogarnięty
a kiedyś też jechaliśmy stopem z tz z Warszawy i o 3 w nocy wziął nas tirowiec, powiedział, że boi się, ze uśnie to nas wziął, żebyśmy gadali... jak jak zwykle uwaliłam się na jego kozetce i spałam, tz z nim gadał, ale w końcu oboje usnęli obudził mnie pisk opon, jak kierowca w ostatniej chwili przed pachołkami się zatrzymał, bo droga się skończyła - asfalt kładli do samego Sieradza nadawałam jak katarynka, nikt z nas już nie usnął

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no ja z moimi jeszcze spokojnie ze 2-3 lata bede w domu.
Dopoki Amelka nie pojdzie do przedszkola.
Zastanawiamy sie nastomiast czy od stycznia-lutego nie puscic malej do prywatnego zlobka np na 2 dni w tygodniu.
też o tym myślałam, a myślisz że w tym prywatnym to pozwolą dać dziecko np. na 2 dni??

Cytat:
aneczka serio?
jak 2 lata temu nie zaplacilam to jakos to bylo ze przy rozliczeniu mi i tak pociagneli, wiec nie wiem czy to do konca prawda.
Moja mama dzwoni zadowolona ze kupila olinkowi coastoline-dinozaury:P
nie bede jej nic mowila, akurat tej jeszcze nie mamy:P
może aneczce chodzi o to, że mandat przyszedł ci kilka miesięcy po zdarzeniu, dlatego nieważny... a jak przyszedł normalnie a nie zapłaciłaś to US ściągnie z ciebie, mam koleżankę w windykacji u nas w US... ale nie ma zmiłuj
Stary 2011-08-22, 16:56   #1835
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
u nas też...żadnych godnych ofert. Oczywiście jakbym miała 200tyś od ręki to bym coś kupiła nawet 3 pokojowego bez problemu. A, że mam zaledwie 1/4 tego to siedzimy dalej u teściów
kurdeeeee my to mamy pecha mam tylko nadzieje ze do końca roku się przeprowadzimy

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Jak będziecie w moim wieku to pogadamy.
Oczywiście jak juz napisałam to zauważyłam że jest to imię ale jak wzięlam cytuj to wtedy podpisów nie ma.

A co do wzroku to nadal mam bardzo dobry i okularów nie noszę.
a ja noszę okulary od dziecka <czytaj 3 rok życia>

co do twojego wzroku oby tak zostało jak najdłużej

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Erwinek porządnie przeziębiony, leci z nosa i stan podgorączkowy(37,6). Jak chce dać mu witC to normalnie na siłe, więc mam nadzieje że samoistnie przejdzie. Przewiało go na ostatnim spacerze po lotnisku.Że nici z dzisiejszego plażowania nad jeziorem
uuuu mam nadzieje że szybko mu przejdzie dużo zdrówka

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
może aneczce chodzi o to, że mandat przyszedł ci kilka miesięcy po zdarzeniu, dlatego nieważny... a jak przyszedł normalnie a nie zapłaciłaś to US ściągnie z ciebie, mam koleżankę w windykacji u nas w US... ale nie ma zmiłuj
tak właśnie o to mi chodziło

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Napisane przez mili17199 Pokaż wiadomość
W tym roku skończyłam szkołe technik ochrony środowiska a jutro mam poprawkę matury angielski pisemny podstawowy i od października na studia zaoczne na administrację sądową. Młody rozwijał się prawidłowo ale zaczął siedzieć jak miał 9miesięcy a później chodził za palce i od tygodnia raczkuje i zaczyna chodzić wzdłuż łóżka. Pierwszego ząbka miał w wieku pół roku a teraz do całego uzębienia brakuje mu 4 zębów a jedynym problemem było jedzenie. Jadł tylko na spaniu a łyżeczką je w zależności od humoru za to herbatkę pije szklanką. Smoczka nie używa od 2miesięcy.
mieliście czy macie jeszcze rehabilitacje ?? moj maciuś miał obniżone napięcie mięśniowe ale fajnie z tego już wyszedł zaczął samodzielnie chodzić przed 14 miesiącem życia

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Darusia moj tz gadał ze znajomym policjantem i było tak , że polcja i straż miejska ma na dostarczenie ci mandatu 30 dni bo jak nie dostarczą to jest nie ważny ale teraz coś tam się pozmieniało i fooradarami teraz zajmują sie tzw krokodylki <inspekcja drogowa> wiec może sie cos w tej kwestii pozmieniało
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2011-08-22 o 19:01
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 20:11   #1836
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
My juz jesteśmy,niestety nadrobić Was nie mam szans,mam nadzieję,że wszystko dobrze u wszystkich.
Dzisiaj mam dużo pracy więc nie popiszę ale może wieczorem uda mi się wstawić jakieś foto.
Witaj teściowo mojego dziecka
Cytat:
Miałam wam napisać wcześniej....moja dobra koleżanka, właśnie robiła parapetówkę, wybudowali nowy śliczny domek, urządzili, zjechali już całkiem z Londynu, mają prawie 3 letnią córeczkę, ona miała iść do pracy od września, a on otworzyć firmę budowlaną, na czas wykańczania domu mieszkali u jej rodziców, rodzice dzieckiem się zajmowali, pomagali itd. no i ostatnio gadamy, ona taka zadowolona, że dziecko już spore, pójdzie do pracy, wreszcie będzie mogła odżyć towarzysko, popić, pobawić się itp. No i po kilku dniach widzimy się dzisiaj na mieście, ona jakaś zasmucona, zaniedbana, pulchniejsza, oświadczyła mi, że jest w ciąży-koniec 3 miesiąca! Jest załamana, płacze, z mężem się pokłóciła, że niby ją wrobił, jej mama wkurzona, bo już nie daje rady z tą małą, i że dzieckiem drugim się nie zajmie, z pracy nici, bo nikt do pracy w ciąży jej nie przyjmie. No masakra, w taki dołek wpadła, że szok. Dęba mi włosy stawały, jak powiedziała, że chciała usunąć, ale już jest za późno!!! Dowiedziała się w piątek. Ona zawsze okres miała baaardzo nieregularny, nawet i pół roku mogła nie mieć, a wyniki, hormony wsio ok - taka natura jak to jej lekarze mówili. No i ta ciąża ją niesamowicie załamała. A na dodatek, mówi, że chyba się zabije, jeśli to będzie chłopak....W szoku jestem, ja jej zazdroszczę, też bym chciała już w ciąży być!! a ona taka załamana Tyle czytam na wizażu jakie dziewczyny mają problemy, a ta mi tu z takimi tekstami! Nie wiedziałam co jej powiedzieć, jak się zachować, współczuć?? - czego mam jej współczuć, jeśli jej zazdroszczę...ehhhh
Ja tam ją rozumiem i wcale nie jestem oburzona jej zachowaniem.Jedni chcą drugie,trzecie dziecko,inni nie.
Ma prawo ta kobieta chcieć je usunąć-jej prawo i jej sumienie.
Pamiętajmy,że nie wszystskie kobiety chcą być matkami więcej niż jednego dziecka.Ja osobiście gdybym zaszła w drugą ciąże na pewno bym się nie cieszyła i byłabym załamanaI nie widzę powodu,żeby się czuć gorsza z tego powodu.
Jednak ja nie chcę drugiego dziecka i stosuje antykoncepcję musowo i tak powinna robić każda kobieta,która dziecka już nie chcę.Nie rozumiem bab,które dziecka nie chcą,a się nie zabezpieczają bo co?liczą na cud?albo na to,że mąż nie wiem nie trafi czy co?takie baby są dla mnie bezmyślne i głupie.
Nie chcę dziecka=zabezpieczam się i pilnuje się pod tym względem(pomijajmy,że niby antykoncepcja czasami zawodzi)

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
monia cisza zupełna a u was jak ??
Cytat:
u nas też...żadnych godnych ofert. Oczywiście jakbym miała 200tyś od ręki to bym coś kupiła nawet 3 pokojowego bez problemu. A, że mam zaledwie 1/4 tego to siedzimy dalej u teściów
Dziewczyny głowa do góry-sprzedacie zobaczycie

Gosia witamy w naszym cudownym gronie.

Sara mail.

Pl madzia niedobrze mi było ze strachu jak czytałam o waszym powrocieJak dobrze,że się wszystko dobrze skończyło.

Maciuś i Oliwka

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 20:19   #1837
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Drcron Evitka Szkoda że spotanie nie wypaliło może nastepnym razem my bawilśmy się wyśmienicie
mi też szkoda, i jeszcze po fotkach widzę, że prawie pod domem u mnie byliście (ja po drugiej stronie przejścia podziemnego mieszkam). no raz tylko wieczorem kompanie włączyłam i mnie ominęło, no. jakbyś jeszcze jechała, to weź mój nr z klubu i daj znać

nie powiem nic odkrywczego, ale maciuś wydoroślał, słodziak

madzia, aż mnie dreszcze przeszły na samą myśl, ktoś nad wami czuwa, może to babcia....

Cytat:
J
A my z TZ sie zastanawialiśmy czy nie wybrać sie na rynek Wrocławski tak pospacerować. Ale w końcu pojechaliśmy pochodzić po rynku w Opolu.
jak się będziesz wybierać to koniecznie daj znać-nr kom w klubie , do rynku to ja prawie w kapciach mogę iść

Cytat:
też o tym myślałam, a myślisz że w tym prywatnym to pozwolą dać dziecko np. na 2 dni??
u nas w tych całych punktach to nawet na godziny można zostawaić
---
a my z młodą całymi dniami na dworze,zawsze 2 spacery w sumie ok.6h, w moim lapku nadal nie mam neta, więc mogę właściwie tylko wieczorem zasiąść, ale też na krótko zazwyczaj, bo mnie stary na filmy woła i tak ciągle na szybko jestem...

u nas sielankowo wręcz-lenka przekochana, grzeczna, prawie codziennie jakieś nowe słówka załapuje-ostatnio "chodź", "idź", banan, krab, ania, ola, wstań=śtań, pić, tam, ten, pak=ptak itd....na placyku dalej w swoim żywiole ciągle się śmieje i pięknie z dziećmi się bawi. Mała w cyrku to przy niej mały pikuś-włazi już niemal na wszystko co sie da. I dalej sępi jedzenie-jak ją ktoś czymś poczęstuje (paluszkiem, chrupką, herbatnikiem) to potem idzie do tej osoby, mówi "tam", prowadzi ją do jej wózka, wskazuje miejsce przebywania danego smakołyka i mówi "am". I uwielbia kraść buty, a że często biega po placyku na bosaka, to sobie nową zdobycz lubi zakładać-ostatnio sobie nie mogła dać rady na stojąco to sobie wzięła buty,zaniosła pod zjeżdżalnię na której usiadła i tam spokojnie założyła. Nie jest już mendą i jęczydłem a ja dalej cieszę się mamowaniem. Ja sie zakolegowałam z paroma mamami na placyku polubiłyśmy się i sobie razem miło spędzamy czas na ploteczkach i bieganiu za maluchami. A jutro idziemy do aquaparku-jeszcze nie byłam, no i mała też pierwszy raz w takiej wodzie będzie.

Nadal nie wiem na ile godz. we wrześniu idę do pracy i chyba dowiem się dopiero we wtorek....

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 20:59   #1838
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Sara mail.
Ana buty boskie, bardzo mi się podobają. W jakim sklepie kupiłaś? Widziałam u nas w sklepie 300 zł kosztowały;/

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 21:01   #1839
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

1. Michasia wpatrzona w nowegoi Kubusia Puchatka
2.3.4. plaza
5- strojnisis
6- tulę mame
7 ,8 obudziłam sie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kubusia o9gladam.jpg (65,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg plaza.jpg (65,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg plaza1.jpg (75,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg plaza2.jpg (68,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg strojnisia.jpg (54,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tule mame.jpg (31,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wstalam.jpg (48,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wstalam1.jpg (45,1 KB, 22 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 21:05   #1840
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Ana buty boskie, bardzo mi się podobają. W jakim sklepie kupiłaś? Widziałam u nas w sklepie 300 zł kosztowały;/
Ja też dałam za nie dokładnie 295zł.A kupiłam w sklepie u siebie na wsi.Mam taką jedną babkę,która ma sklep i przywozi buty polskie-skórzane,porządne.Fakt,na jtańsze buty u niej są po 200zł,ale to już moja kolejna para butów kupiona u niej i wszystkie są świetne i co najważniejsze wygodneI co mnie najbardziej cieszy,to to,że tylko ona ma takie w sklepie i pózniej pół miasta w jednych i tych samych buciorach nie lata

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 21:21   #1841
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiamy sie nastomiast czy od stycznia-lutego nie puscic malej do prywatnego zlobka np na 2 dni w tygodniu.
NIby fajnie że posiedzisz a z drugiej strony współczuję , bo ja po 4 latach prawie miałam już dość
Co do spania to szymek spał u siebie a Ola w kołysce koło mnie . mnie chciałoby mi się do niej wstawać l. A szymeki ma twardy sen i pewnie by sie nie obudził teraz też śpią w osobnych pokojach , ale już każde u siebie i żadne nie z nami

Cytat:
Napisane przez mili17199 Pokaż wiadomość
Nie pomyliłam wątków. Młody był strasznym niejadkiem ale już mu przeszło.
WitAMY . No jak się przywitałaś to od razu lepiej

Cytat:
Miałam wam napisać wcześniej....moja dobra koleżanka, właśnie robiła parapetówkę, wybudowali nowy śliczny domek, urządzili, zjechali już całkiem z Londynu, mają prawie 3 letnią córeczkę, ona miała iść do pracy od września, a on otworzyć firmę budowlaną, na czas wykańczania domu mieszkali u jej rodziców, rodzice dzieckiem się zajmowali, pomagali itd. no i ostatnio gadamy, ona taka zadowolona, że dziecko już spore, pójdzie do pracy, wreszcie będzie mogła odżyć towarzysko, popić, pobawić się itp. No i po kilku dniach widzimy się dzisiaj na mieście, ona jakaś zasmucona, zaniedbana, pulchniejsza, oświadczyła mi, że jest w ciąży-koniec 3 miesiąca! Jest załamana, płacze, z mężem się pokłóciła, że niby ją wrobił, jej mama wkurzona, bo już nie daje rady z tą małą, i że dzieckiem drugim się nie zajmie, z pracy nici, bo nikt do pracy w ciąży jej nie przyjmie. No masakra, w taki dołek wpadła, że szok. Dęba mi włosy stawały, jak powiedziała, że chciała usunąć, ale już jest za późno!!! Dowiedziała się w piątek. Ona zawsze okres miała baaardzo nieregularny, nawet i pół roku mogła nie mieć, a wyniki, hormony wsio ok - taka natura jak to jej lekarze mówili. No i ta ciąża ją niesamowicie załamała. A na dodatek, mówi, że chyba się zabije, jeśli to będzie chłopak....W szoku jestem, ja jej zazdroszczę, też bym chciała już w ciąży być!! a ona taka załamana Tyle czytam na wizażu jakie dziewczyny mają problemy, a ta mi tu z takimi tekstami! Nie wiedziałam co jej powiedzieć, jak się zachować, współczuć?? - czego mam jej współczuć, jeśli jej zazdroszczę...ehhhh
Wiesz nic tylko babie powiedzieć żeby urodziła jak nie chce i oddała , bo wiele jest mam co dzieci mieć nie mogą . choć tak jak napisała Ana nie kazdy musi chcieć . ja gdybym teraz miała mieć trzecie to też bym się załamała . nie chcę teraz ani nigdy i mam nadzieję że nigdy mi się nie przytrafi ,.Miało być dwoje i nich tak zostanie .

Cytat:
Teraz juz lepiej. Witamy.
Znaczy się następna malolata. I jak widzę młody to wcześniak

A jak młody ma na imię?
wcześniak 4 kg

U mnie ok w pracy fajnie Ola grzeczna , w środę do dentysty zabezpieczyć ej ten ząb już widzę to wycie i wyrywanie . No ale jak trzeba to trzeba . te moje dzieci to chyba stracą zęby zanim dorosną , bo już im nieźle to idzie całkiem . Komarów u mnie pełno szlag już mnie z nimi trafia
pogryziona cała chodzę , do tego muszek i innego dziadostwa
Stary 2011-08-22, 22:11   #1842
Darusiaaaa
Zakorzenienie

minka mozesz sie godzinowo nawet ustawic w tym zlobku bo sie juz dowiadywalam.
Placisz tam za godzine, za obiad za sniadanie i w ten sposob jest to rozliczane i dwie stowki wpisowego jest, jesli od nowego roku nic nie podniosą
A.Camus
Stary 2011-08-22, 22:16   #1843
mloda1989
Zakorzenienie

wrocilam:P

evitka w rzyszla niedziele siedziemy we wrocku raczej....teraz kolo karpacza bylismy
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 22:16   #1844
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Placisz tam za godzine, za obiad za sniadanie i w ten sposob jest to rozliczane i dwie stowki wpisowego jest, jesli od nowego roku nic nie podniosą
no to fajnie a ile wołają za godzinę, wiesz??

daria gdzie ty chodzisz do fryzjera? na gwałt potrzebuje jakiegoś go oszaleję z tymi kudłami moimi
Stary 2011-08-22, 22:17   #1845
koglus
Rozeznanie

Cytat:
swietny pomysl, ja moja juz posylam od marca i jest strasznie zadowolona, chodzi tylko 12 godzin w tygodniu,
ja odpoczywam i Ala wybawi sie i napewno sie lepiej rozwija, pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 22:20   #1846
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie się płaci za cały dzień 30 zeta i chodził też SZymek kiedy chciałam warunkiem tylko było żeby przyszedł do 9tej bo panie zamawiały obiady albo żeby zadzwonić że będzie .

dziewczyny te co mają szkolne dzieci jakie mają tornistry czy plecaki ? coś fajnego dla 1 klasistki szukam .
Stary 2011-08-22, 22:28   #1847
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
mi też szkoda, i jeszcze po fotkach widzę, że prawie pod domem u mnie byliście (ja po drugiej stronie przejścia podziemnego mieszkam). no raz tylko wieczorem kompanie włączyłam i mnie ominęło, no. jakbyś jeszcze jechała, to weź mój nr z klubu i daj znać

nie powiem nic odkrywczego, ale maciuś wydoroślał, słodziak

jak się będziesz wybierać to koniecznie daj znać-nr kom w klubie , do rynku to ja prawie w kapciach mogę iść
o kurde mać gdybym ja tylko wiedziała że ty tak blisko rynku mieszkasz o ja głupia zaraz sobie twój nr spisze z klubu j adosyć czesto jestem we wrocku
dzięki za komplementy

Zazdroszczę ci że Lanka tak ładnie mówi moj Maciej słabo najlepiej to mu nie wychodzi a tak to gada jeszcze tik tak, nie , tak, kici, mama, tata, baba, dzidzia, dzidzi, tam, czasem gdzie, wiecej nie pamiętam

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
2.3.4. plaza
5- strojnisis
6- tulę mame
7 ,8 obudziłam sie
boska jest

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
U mnie ok w pracy fajnie Ola grzeczna , w środę do dentysty zabezpieczyć ej ten ząb już widzę to wycie i wyrywanie . No ale jak trzeba to trzeba . te moje dzieci to chyba stracą zęby zanim dorosną , bo już im nieźle to idzie całkiem . Komarów u mnie pełno szlag już mnie z nimi trafia
pogryziona cała chodzę , do tego muszek i innego dziadostwa
heheh ania oby nie niech mają jak najdłużej
u nas też masa komarów porażka normalnie
20-12-14 10 tc
Stary 2011-08-22, 22:29   #1848
Darusiaaaa
Zakorzenienie

minka ja chodze do emilki świątek , ona swoj zaklad otworzyla calkiem niedawno w bloku na polnej, wczesniej pracowala u kogos ale lacznie juz z 5 lat mnie obcina caly czas i zawsze bylam zadowolona.

Powiem ci ze mowila mi babka ale nie pamietam, sprawa jest do dogadania jak tam pojdziesz, obiad chyba 6 zl a sniadanie nie pamietam, chyba ze dajesz swoje papu dla malucha bo tak tez mozna.
A.Camus
Stary 2011-08-22, 22:30   #1849
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
wrocilam:P

evitka w rzyszla niedziele siedziemy we wrocku raczej....teraz kolo karpacza bylismy
proponuje spotkanie grupowe ja się piszę bo też nie mam planów na ten weekend
20-12-14 10 tc
Stary 2011-08-22, 22:31   #1850
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
o kurde mać gdybym ja tylko wiedziała że ty tak blisko rynku mieszkasz o ja głupia zaraz sobie twój nr spisze z klubu j adosyć czesto jestem we wrocku
dzięki za komplementy

Zazdroszczę ci że Lanka tak ładnie mówi moj Maciej słabo najlepiej to mu nie wychodzi a tak to gada jeszcze tik tak, nie , tak, kici, mama, tata, baba, dzidzia, dzidzi, tam, czasem gdzie, wiecej nie pamiętam [COLOR="Silver"]
Amelka mówi podobnie, co prawda najczęściej powtarza coś co przypomnia: chcę i nie
co do mówienia to się nie przejmuję, bo przynajmniej mogę udawać, że nie wiem o co jej chodzi no i pewnie jak juz zacznie gadać i będzie ciągle: a po co? a na co? a czemu? to jeszcze wspomnimy czasy kiedy dzieci nie mówiły

bao miałam ci napisać, że zazdraszczam -6kg, zmotywowało mnie to i jutro robie w końcu zakupy i od środy idę na tego dukana, bo niby waga stoi w miejscu a opona rośnie... najgorsze jest to, że z cycyków schodzi na brzuch a kiedyś miałam duże cycki
Stary 2011-08-22, 22:32   #1851
aneczkkaa
Zakorzenienie

ja od jutra zaczynam sie dietować bo sie zapuściłam
20-12-14 10 tc
Stary 2011-08-22, 22:34   #1852
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

heheh ania oby nie niech mają jak najdłużej
u nas też masa komarów porażka normalnie
Pocieszam się myślą że to mleczne pewnie Ola szybciej straci mając takiego brata

Cytat:
minka ja chodze do emilki świątek , ona swoj zaklad otworzyla calkiem niedawno w bloku na polnej, wczesniej pracowala u kogos ale lacznie juz z 5 lat mnie obcina caly czas i zawsze bylam zadowolona.

Powiem ci ze mowila mi babka ale nie pamietam, sprawa jest do dogadania jak tam pojdziesz, obiad chyba 6 zl a sniadanie nie pamietam, chyba ze dajesz swoje papu dla malucha bo tak tez mozna.
lepiej nie dawać swojego bo takie biedne dziecko chce jeść to co reszta . U nas jest taka jedna eco mamusia co dziecku daje i biedne dziecko ci,ągle innym w talerze zagladać bo jakąś mamałygę jeśc musi . ostatnio babka tej małej dała kiełbaskę z ogniska bo robili i kazde dziecko jadło . To stwierdziła że jakby się mama dowiedziała to by ją chyba zabiła . Ale szkoda dzieciaka jak chodzi za innymi i też chce . Dzieci jedzą po deserze np po wafelku ( takim bez nadzienia ) czy czasem lizaki dostają , to tej małej też nie wolno jeść .
Stary 2011-08-22, 22:36   #1853
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

a laksa kumata, jak jej powiem żeby coś wymyśliła to wymyśli sama? czy będzie się bała? nie lubie bojących się fryzjerek bo nigdy mnie nie obetną jak należy a moje superfryzjerki w Irlandii zostały

heh małej jedzenia dawać nie muszę, bo jak są inne dzieci to ona nie usiądzie na tyłku i obiadu nie zje, bo przecież szkoda czasu jak z moją siostrą i Zośką siedziałyśmy u mamy na chacie przez tydzień to nie jadła nic co jej dawałam, tylko to co znalazła na ziemi, albo zabrała ze stołu dopiero przedwczoraj obiad zjadła, przy youtoobie
Stary 2011-08-22, 22:38   #1854
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania mnie to akurat rybka ale sa dzieci, ktore nie moga jesc wszystkiego i wtedy to rozwiazanie jest idealne
A.Camus
Stary 2011-08-22, 22:39   #1855
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Amelka mówi podobnie, co prawda najczęściej powtarza coś co przypomnia: chcę i nie
co do mówienia to się nie przejmuję, bo przynajmniej mogę udawać, że nie wiem o co jej chodzi no i pewnie jak juz zacznie gadać i będzie ciągle: a po co? a na co? a czemu? to jeszcze wspomnimy czasy kiedy dzieci nie mówiły
dokładnie ja też się nie przejmuje w końcu zacznie gadać i tak wydaje mi się ładnie mówi może on mało mówny po tatusiu
20-12-14 10 tc
Stary 2011-08-22, 22:40   #1856
Darusiaaaa
Zakorzenienie

minka mozemy sie tam razem jeszcze wybrac wszystko obejrzec bo ja bylam jeszcze zanim sie laska przeniosla, teraz sa gdzie indziej

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

z fryzjerki jestem zadowolona, tez sie wybieram do niej bo mi bok zarosl i musi mi zgolic
A.Camus
Stary 2011-08-22, 22:59   #1857
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ania mnie to akurat rybka ale sa dzieci, ktore nie moga jesc wszystkiego i wtedy to rozwiazanie jest idealne
wtedy tak
Choć i tak w przedszkolach np mleka się nie podaje właśnie ze wzgledu na skazy itp . a jak dziecko nic nie ma to po co przeginać
Stary 2011-08-22, 23:04   #1858
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to chyba w tych przedszkolach do ktorych twoje maluchy chodza , bo u nas mleko sie w przedszkolach podaje, w mojej szkole tez kartonowe ze słomkami bylo dowozone codziennie, podobnie jest w tych w Sieradzu, ja tez mialam mleko i mleczne rzeczy do jedzenia w przedszkolu.
A.Camus
Stary 2011-08-23, 06:36   #1859
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witaj teściowo mojego dziecka

Ja tam ją rozumiem i wcale nie jestem oburzona jej zachowaniem.Jedni chcą drugie,trzecie dziecko,inni nie.
Ma prawo ta kobieta chcieć je usunąć-jej prawo i jej sumienie.
Pamiętajmy,że nie wszystskie kobiety chcą być matkami więcej niż jednego dziecka.Ja osobiście gdybym zaszła w drugą ciąże na pewno bym się nie cieszyła i byłabym załamanaI nie widzę powodu,żeby się czuć gorsza z tego powodu.
Jednak ja nie chcę drugiego dziecka i stosuje antykoncepcję musowo i tak powinna robić każda kobieta,która dziecka już nie chcę.Nie rozumiem bab,które dziecka nie chcą,a się nie zabezpieczają bo co?liczą na cud?albo na to,że mąż nie wiem nie trafi czy co?takie baby są dla mnie bezmyślne i głupie.
Nie chcę dziecka=zabezpieczam się i pilnuje się pod tym względem(pomijajmy,że niby antykoncepcja czasami zawodzi)

Dziewczyny głowa do góry-sprzedacie zobaczycie

Gosia witamy w naszym cudownym gronie.

Sara mail.

Pl madzia niedobrze mi było ze strachu jak czytałam o waszym powrocieJak dobrze,że się wszystko dobrze skończyło.

Maciuś i Oliwka
wiesz, ona też stosowała antykoncepcję, co prawda tylko gumki, no ale my też na nich lecimy i nie zawodzą póki co (niestety), ona męża zwyzywała, że ją wrobił, że może przedziurawił czy coś ehhh mimo wszystko liczę, że się oswoi i nie wykracze nic złego....bo los mściwy bywa

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
2.3.4. plaza
5- strojnisis
6- tulę mame
7 ,8 obudziłam sie
o jaaaa właśnie tż obejrzał fotki najlepjej że dodał, jaka ona do tej dziewczyny podobna a ja na to, a skąd wiesz?? "pamiętam kiedyś jak zerknąłem i była w kiecce z tą małą na rękach" no wariat, chyba ta kiecka mu tak utknęła Widze, że Misia też taka wysoka jak staje w łóżeczku - nie wychyla Ci się z niego??Bo ja się zaczynam bać, mały się wychyla przez szczebelki

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
U mnie się płaci za cały dzień 30 zeta i chodził też SZymek kiedy chciałam warunkiem tylko było żeby przyszedł do 9tej bo panie zamawiały obiady albo żeby zadzwonić że będzie .

dziewczyny te co mają szkolne dzieci jakie mają tornistry czy plecaki ? coś fajnego dla 1 klasistki szukam .
a co Ola już prosto ze żłobka do I klasy idzie?? Ja u moich pierwszaków widzę fajne plecaki z Herlitza - sztywne i z rączką do ciągnięcia - super sprawa jak te plecaki takie przeładowane
Ale na poważnie - spytaj Gmyrelkę (jak łaskawie się odezwie po powrocie).
Cytat:

bao miałam ci napisać, że zazdraszczam -6kg, zmotywowało mnie to i jutro robie w końcu zakupy i od środy idę na tego dukana, bo niby waga stoi w miejscu a opona rośnie... najgorsze jest to, że z cycyków schodzi na brzuch a kiedyś miałam duże cycki
ja najbardziej liczę, że mi cycki zlecą z wagi. Wczoraj mi waga stanęła, nie drgnęła od niedzieli ani grama!!! Dzisiaj już zaczynam II faze - wreszcie pomidory zjem teraz się zważę dopiero w piątek

Cytat:
a laksa kumata, jak jej powiem żeby coś wymyśliła to wymyśli sama? czy będzie się bała? nie lubie bojących się fryzjerek bo nigdy mnie nie obetną jak należy a moje superfryzjerki w Irlandii zostały

heh małej jedzenia dawać nie muszę, bo jak są inne dzieci to ona nie usiądzie na tyłku i obiadu nie zje, bo przecież szkoda czasu jak z moją siostrą i Zośką siedziałyśmy u mamy na chacie przez tydzień to nie jadła nic co jej dawałam, tylko to co znalazła na ziemi, albo zabrała ze stołu dopiero przedwczoraj obiad zjadła, przy youtoobie
a moje dziecko zjada obiad oglądając Tomka na laptopie, albo też na you tube, ale tu się bufforuje i on się złości, wtedy buzi nie otwiera bez tomka - nie zje obiadu

Cytat:
to chyba w tych przedszkolach do ktorych twoje maluchy chodza , bo u nas mleko sie w przedszkolach podaje, w mojej szkole tez kartonowe ze słomkami bylo dowozone codziennie, podobnie jest w tych w Sieradzu, ja tez mialam mleko i mleczne rzeczy do jedzenia w przedszkolu.
u nas też w przedszkolach się mleko podaje, w szkole też, bo jest ta akcja - szklanka mleka, ale na początku roku, rodzice wypełniają zgody na podawanie mleka, tam się zaznacza, że dziecko nie ma skazy, ani innych dolegliwości, które nie pozwalałyby na spożywanie mleka Ja np. w przedszkolu mleka nie cierpiałam, kożuch tam był bleee i mama powiedziała, że mam nie pić - nie piłam czasem mnie oszukiwali i dawali kakao bez kożucha, a dzieci zazdrościły

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 07:33   #1860
megi-megi
Zakorzenienie

A dzień dobry

Jak ciężko Was nadrobić.

Ale zanim to uczynię, informuję, że dzisiaj mamy sex libację forumową - Gmyrelka, P0P i ja
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości