|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Telik mąż nie nalega ale ja się głupio czuję że tak jest bo w sumie my nic od 35 tc bo miałam rozwarcie i lekarz zabronił później mąż się bał i doopa już bez 2 miechy
a może to zmęczenie przy 2 dzieci też jest robota ciekawe co by Nerolka na to powiedziała ona ma 4 w sumie |
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
byliśmy dziś na usg bioderek no i musimy małą szeroko pieluchować a za 4 tyg kontrola
miałam nadzieję, że będzie wszystko ok, jak przy Filipie a tu psikus w ogóle widzę, że Filip wcześniak i zero problemów z nim a młoda donoszona i co chwilę coś wychodzi do tego ma jakieś znamie na rączce, położna mówiła, że naczyniak, no i nie wiem czy jej to zejdzie czy nie
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Meszares gratulacje ![]() Brumku
|
|||
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
brumek juz pewnie po wszystkim...
|
|
|
|
#4806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To taka bardzo osobista decyzja, wiec ciężko cokolwiek doradzić ale może z drugiej strony to pozytywnie na Ciebie wpłynie
|
|
#4807 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorowa para. Zaneta mi pisala ze sie tu o mnie martwicie. Milo ze ktos o mnie pamieta
Przepraszam ze sie tak nie odzywam ale Dominik pochlania caly moj czas. Do poludnia nie spi prawie wcale, a potem jesli juz to na dworze, na spacerze. Dokucza mu brzuszek, pierdki ida z trudem ale jakos dajemy rade i staramy sie nie zalamywac ![]() Na szczescie noce sa dosc spokojne. Teraz leze w lozku i pisze z telefonu bo sil brak zeby laptopa odpalic. Zolwik spi obok mnie i nie moge sie na niego napatrzyc. Jak nam brzuszek przestanie dokuczac wroce do Was na stale. Na razie bede z doskoku. Gratuluje dla nowych mamus i kciuki za Brumka. Jak urodzi dzis to Tymek bedzie obchodzil urodzinki jak moj maz :P
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc,
Tu maz Brumka, bo Brumek ma zajete rece (choc chetnie by cos napisal ).Was jako pierwsze informujemy, ze Tymek zdazyl dzisiaj, wazy 2910, ma 55cm, 10 pkt i nie za bardzo wie co zrobic z piersia. Ale jest na dobrej drodze. Brumek czuje sie dobrze i odgraza sie, ze na jednym dzidziusiu sie nie skonczy ![]() Pozdrawiamy!
|
#4809 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy mężu Brumka
![]() Dziękujemy za info. Gratulujemy i witamy Tymka czekamy na fotki.
|
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek ogromne gratulacje! Gdzie Ty zmieściłaś tego Tymka? dzielna mamuśka
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku gratulacje
![]() A z Tymka długasek jak na tą wagę ![]() Chcemy foto
|
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
TYMON
|
|
|
|
#4813 |
|
Rozeznanie
|
Brumek gratulacje kochana!
|
|
|
|
#4814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Musiało być fajnie jak zaraz po porodzie myślisz o drugim .Witamy Tymona "po tej stronie" Wielkie buziaki dla Was ![]() (cieszę się jakbym sama urodziła )
|
|
|
#4815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
winko:![]() ![]() kl aski:![]() :j upi:Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-08-23 o 00:07 |
|
|
|
|
#4816 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W kazdym razie, mam nadzieje, ze to od nadmiaru czekolady, bo nie zycze nikomu przymusowego odbialczania. Brumek, gratulacje ![]() |
||
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez odstawilam nabial bo mala ma krostki i chyba lepiej. a ja tak lubie mleko! poza tym obie gazujemy... po zupie pomidorowej! jakis kosmos!
brumek-gratuluje! ale jak urodzilas to znaczy ze brzucha nie masz i nie moge mowic ze masz wiekszy co znaczy ze ja mam wiekszy... musze robic brzuszki bo mnie dobija... |
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski, ja pierwszy raz tak wcześnie ( ale już nam się nie zanosi na spanie, bo mały urzęduje )
Wpadłam zobaczyć, czy Brumek urodziła. I urodziła! GRATULACJE BRUMECZKU! WITAJ TYMON!!!!! ---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ---------- A jaki długi Tymek! ! ! |
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, to ja
Chciałam tylko dać znać, że u nas wszystko ok. Ja czuję się świetnie, mimo "oczywistych" dolegliwości tam na dole. I dziewczyny, które jeszcze nie urodziły - mam dobrą wiadomosc: to jest absolutnie do przeżycia i nie ma się co za bardzo bać!
|
#4820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tymek szybko zaczai co się z piersią robi
|
|
|
|
|
#4821 |
|
Rozeznanie
|
Witam i ja, wyjątkowo wcześnie
![]() Brumku, serdecznie Ci gratulujemy razem z moją rozkrzyczaną Zuza ![]() Nie wchodze ponarzekać, ale żeby napisać, ż ja już się tylko po prostu martwie o swoje dziecko wczoraj przed snem krzyki i płacz do 24.. w bólach i jękach przespałyśmy do 3... a od 3 do 6 znowu płacze.. bez cycy płacze, przy cycy płacze.. karmiłam przez te 3 godziny niemal non stop.. teraz niby śpi, ale też pojękuje i popłakuje.. A ja powoli szykuje wszystko na wyjście, bo zapierniczamy do tego pediatry tylko kawe jeszcze dopije, bo padne jak sie podniose i tyle ze mnie będzie I jeszcze musze dużgo Zaraza obudzić
|
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
BRUMEK, GRATULACJE KOCHANA!!!!!!!!! TYMEK JEST PRZEŚLICZNY!!!!!!
klaski :![]() ![]() klas ki:![]() ![]() kl aski:![]()
|
|
#4823 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agadus - libido po porodzie to indywidualna sprawa a przy dwójce dzieci jest tyle pracy że wiadomo - seks może być na odległej pozycji. A ja mam pytanie - jak długo po porodzie odczuwałyście jeszcze to uczucie ciągnięcia blizn? Cytat:
żeby brzuszek nie bolał już ![]() Cytat:
dzielna byłaś Brumku !Cytat:
![]() Cytat:
![]() czekamy na wiecej szczegółów nt porodu
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
madziulka17- ja tez nadal plamie po porodzie mimo iz nieszyta jestem. szczegolnie po wysilku mi leci ale obecnie wkladka wystarcza |
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie gdzie zdjęcie Tymonka??
|
|
#4826 |
|
Rozeznanie
|
wlasnei mi wody chyba odeszly,niewiem czy to wszystko czy jeszcze ich troche bedzie,ale sie zbieram niedlugo do szpitala trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULUJE Brumku
![]() Dziewczyny pomóżcie, coś się dzieje z moją niunia Zrobiła przed chwilą żółto-zieloną kupkę Co jej jest ????? Chyba będę musiała iść do lekarza Płakać mi się już chce bo jak nie urok to sraczka Cały czas coś się nam dzieje Wiadomość od Nerolki: Meżu Brumka i Brumku gratulujemy serdecznie zdrowego synka!!!! Dziekujemy za informacje. Czekamy na Nich Agaduś -ja przy 4 dizeci a mi sie chceA jak.I to ze 4 x w tygodniu. Żanetko ojoj ależ urosłąm Jednak sie uregulowało!Znakomicie. Ja mam szlaban do jutra do 23:19. Jacieee w końcu Zaglądaj częściej. Całuję Was wszystkie Skarbeczki moje!!! |
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona kupa moze byc tez jak np. jablko zjadlas. wiem bo w szpitalu na sali laska tak miala.
|
|
|
|
#4829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niech pojdzie szybko i bezbolesnie czekamy na wiesci Panstwu "Brumkom" gratuluje zdrowego synka
|
|
#4830 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To znaczy na pewno JEST prześliczny, ale też bym nacieszyła oko... Cytat:
Cytat:
Doczekałaś się w końcu, już wczoraj jak kontemplowałam pierwszą stronę to tak o Tobie myślałam.... Trzymam i dawaj znać...---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
To czekam na przepis na poród, po którym człowiek od razu czuje się świetnie
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Rzadko które dzieci lubią same spać na brzuchu. Moja nienawidzi. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zębole
Przepraszam ze sie tak nie odzywam ale Dominik pochlania caly moj czas. Do poludnia nie spi prawie wcale, a potem jesli juz to na dworze, na spacerze. Dokucza mu brzuszek, pierdki ida z trudem ale jakos dajemy rade i staramy sie nie zalamywac 

kl aski:
wczoraj przed snem krzyki i płacz do 24.. w bólach i jękach przespałyśmy do 3... a od 3 do 6 znowu płacze.. bez cycy płacze, przy cycy płacze.. karmiłam przez te 3 godziny niemal non stop.. teraz niby śpi, ale też pojękuje i popłakuje.. A ja powoli szykuje wszystko na wyjście, bo zapierniczamy do tego pediatry
Co jej jest ????? Chyba będę musiała iść do lekarza