wymarzony pierścionek część XXI - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 09:38   #2641
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI

nie wiem czy ja kiedykolwiek zdecydowałabym się na jazdę nie po płaskim terenie
masakra

ciekawe jak tam Hania po wczorajszej wizycie u gina..

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 09:41   #2642
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Cześć

Butter świetny pomysł z wrotkami! Ja mam rolki, ale nie za bardzo umiem na nich jeździć :P

Niuniuniau na mojej playliście do biegania są m.in.:
Bruno Mars- Runaway baby
Lady Gaga - Edge of glory
Queen - Don't stop me now
McFly - Build me up a buttercup
Rihanna - S&M
No co Ty? Na rolkach też bardzo łatwo się jeździ. Żadna filozofia. Idź raz, zobaczysz, że jest fajnie
Oczywiście nie mówię o ewolucjach jakichś, tylko o zwykłej jeździe

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Rada narciarska, jak tylko czujesz, że tracisz panowanie, to się przewracaj. Lepszy kontrolowany upadek, niż rozpędzenie się i przywalenie nie wiadomo gdzie. Ja raz o mało się na rolkach nie zabiłam, zjeżdżałam z bardzo lekkiej górki i wyjechał samochód, więc skręciłam tam, gdzie już był duży spadek i zamiast od razu się wywalić to szybowałam w dół, przewróciłam się przed samymi schodami. Od tego czasu jeżdżę tylko po płaskim terenie.
Na wrotkach nigdy nie jeździłam, ale za to miałam deskorolkę
Dzięki
Wezmę sobie to do serca
A jak się wkręcę w jeżdżenie, to kupię sobie ochraniacze na kolana

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 09:43   #2643
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No co Ty? Na rolkach też bardzo łatwo się jeździ. Żadna filozofia. Idź raz, zobaczysz, że jest fajnie

Dzięki
Wezmę sobie to do serca
Wiem, że jest fajnie, Tż mnie co chwila wyciąga, bo on świetnie jeździ. Tylko że ja się boję upadków i szybkości :/
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 09:47   #2644
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że jest fajnie, Tż mnie co chwila wyciąga, bo on świetnie jeździ. Tylko że ja się boję upadków i szybkości :/
Ale przecież nie musisz rozwijać jakichś abstrakcyjnych prędkości

Hania

Stary 2011-08-23, 09:48   #2645
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki
Wezmę sobie to do serca
Lepiej sobie kupić zanim się wkręcisz. Na początku lepiej się przydają niż potem
Taki zestaw ochraniaczy na kolana, łokcie i nadgarstki kupisz w sportowym za grosze.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 09:57   #2646
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:10   #2647
carmelova
Zakorzenienie

Cześć Madzia
Stary 2011-08-23, 10:20   #2648
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
cześć madzia
:d

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:21   #2649
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
nie wiem czy ja kiedykolwiek zdecydowałabym się na jazdę nie po płaskim terenie
masakra
To było jeszcze w miarę za młodu, kiedy niczego się nie bałam No i mieszkam na wzniesieniu, więc ciężko o płaski teren.

Właśnie odebrałam pismo z Krajowego Rejestru Pracowników i Pracodawców że mam im zapłacić 115zł, naciągacze! I to jeszcze pismo tak napisali, że ma się wrażenie, że to rzeczywiście organ administracji publicznej.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:28   #2650
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć
Cytat:
Cześć Madzia
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
:d
Ale fascynująca rozmowa....

Hania

Stary 2011-08-23, 10:33   #2651
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fascynująca rozmowa....
może to jakiś rodzaj flirtu?

zamówiłam na allegro baner z prośbą, żeby tłem była plaża i dostałam przepiękny projekt ze słoniami grafikowi tła się pomyliły

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2011-08-23 o 10:35
Stary 2011-08-23, 10:34   #2652
kotekk81
Zakorzenienie

Czesc

U mnie ciag dalszy bieganiny. Jutro przewoza tesciowa do szpitala w ktorym bedzie operowana, planowana operacja - wtorek - no normalnie chodze jak w jakims amoku

Butter mam pytanie do Ciebie chcialam upiec dzis tesciowej muffinki z kremem ala nutella. Masz jakis sprawdzony przepis?ciagle robie muffiny z jednego przepisu i troche mi sie juz przejadly

a za dwa tygodnie robie dwie imprezy urodzinowe i oczywiscie nie mam nawet czasu pomyslec nad menu....najlepsze by bylo cos niebardzo obciazajace budzet :/ jezuuu nie ogarniam

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować

Edytowane przez kotekk81
Czas edycji: 2011-08-23 o 10:35
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:41   #2653
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

zamówiłam na allegro baner z prośbą, żeby tłem była plaża i dostałam przepiękny projekt ze słoniami grafikowi tła się pomyliły
Hehe...
A ja myślę, że Madzia próbuje nam powiedzieć, że nadszedł długo oczekiwany @, ale nie umie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Czesc

U mnie ciag dalszy bieganiny. Jutro przewoza tesciowa do szpitala w ktorym bedzie operowana, planowana operacja - wtorek - no normalnie chodze jak w jakims amoku

Butter mam pytanie do Ciebie chcialam upiec dzis tesciowej muffinki z kremem ala nutella. Masz jakis sprawdzony przepis?ciagle robie muffiny z jednego przepisu i troche mi sie juz przejadly

a za dwa tygodnie robie dwie imprezy urodzinowe i oczywiscie nie mam nawet czasu pomyslec nad menu....najlepsze by bylo cos niebardzo obciazajace budzet :/ jezuuu nie ogarniam
Kotku, ale nie czaję...chcesz przepis na muffinki z nutella, czy na muffinki generalnie, a do tego krem a la nutella, czyli przepis na krem?

Hania

Stary 2011-08-23, 10:42   #2654
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:

yyyy... raczej nie

Po prostu myślałam, że Madzia przyszła taka ucieszona i ma coś do zakomunikowania Wiec chciałąm zagaić rozmowę, ale nie wyszło

No cóż, baner ze słoniami nie jest zły. Może kojarzył plaża-upał- Afryka -słonie?
Stary 2011-08-23, 10:44   #2655
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
yyyy... raczej nie

Po prostu myślałam, że Madzia przyszła taka ucieszona i ma coś do zakomunikowania Wiec chciałąm zagaić rozmowę, ale nie wyszło

No cóż, baner ze słoniami nie jest zły. Może kojarzył plaża-upał- Afryka -słonie?
No dokładnie, ja pomyślałam tak samo

Słonie spoko Może skojarzenie bardziej luźne...ale może nastawiasz się na klientów inteligentnych

Hania

Stary 2011-08-23, 10:47   #2656
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Kotku, ale nie czaję...chcesz przepis na muffinki z nutella, czy na muffinki generalnie, a do tego krem a la nutella, czyli przepis na krem?
hahaha no ja to zakret jestem napisalam tylko polowe a o drugiej czesci tylko pomyslalam chodzi mi o zupelnie "inny" przepis na muffinki i druga czesc pytania mam krem ala nutella i nie wiem czy wrzucic ja do srodka czy np pomaziac po wierzchu (ten krem jest dwu kolorowy)

boze jak sie czytam to sie nie rozumiem

Stary 2011-08-23, 10:52   #2657
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Skojarzenia miał dobre i naprawdę mi się te słonie podobają. Na czerwonym tle jest czarny tata słoń, mama słoń i małe słoniątko. No i pewnie bardziej mi się spodoba ten pomyłkowy baner od tego z plażą, ale już mam plażę w lokalu, zamówiłam ofertówki z plażą, mam mieć plażę na rampie, więc słonie to by było za dużo.
Stary 2011-08-23, 10:52   #2658
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha no ja to zakret jestem napisalam tylko polowe a o drugiej czesci tylko pomyslalam chodzi mi o zupelnie "inny" przepis na muffinki i druga czesc pytania mam krem ala nutella i nie wiem czy wrzucic ja do srodka czy np pomaziac po wierzchu (ten krem jest dwu kolorowy)

boze jak sie czytam to sie nie rozumiem
Kotku, ale nie wiem jaki masz przepis na muffinki, z którego zawsze korzystasz, więc nie wiem, jaki 'inny' Ci polecić.
Ja generlanie na bazie jednego przepisu robię wszystkie muffinki tylko zmieniam troszkę, modyfikuję, etc...
Z nutellą, to do standardowych muffinów dodałabym posiekane orzechy w dużych ilościach, a na górę dałabym krem czekoladowy, np. nutella zmiksowana z mascarpone, albo białym serem sernikowym (tylko ten to raczej z odrobiną żelatyny, albo utarty z masłem)...
Jeśli chodziło Ci o coś innego - pisz

Hania

Stary 2011-08-23, 10:59   #2659
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Kotku, ale nie wiem jaki masz przepis na muffinki, z którego zawsze korzystasz, więc nie wiem, jaki 'inny' Ci polecić.
Ja generlanie na bazie jednego przepisu robię wszystkie muffinki tylko zmieniam troszkę, modyfikuję, etc...
Z nutellą, to do standardowych muffinów dodałabym posiekane orzechy w dużych ilościach, a na górę dałabym krem czekoladowy, np. nutella zmiksowana z mascarpone, albo białym serem sernikowym (tylko ten to raczej z odrobiną żelatyny, albo utarty z masłem)...
Jeśli chodziło Ci o coś innego - pisz

zawsze robie z mlekiem, ale podobno z kefirem/maslanka/jogurtem tez sa mniami. A jaki masz podstawowy przepis??wrzucalas juz gdzies?jak tak to poszukam

a mozesz polecic mi jakas salatke i niedrogie przystawki dla mnie jestes poprostu master of kitchen jak czasami czytam co tworzysz w kuchni to mam ochote wbic do Ciebie na impreze

Stary 2011-08-23, 11:09   #2660
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
jestes poprostu master of kitchen jak czasami czytam co tworzysz w kuchni to mam ochote wbic do Ciebie na impreze
musimy zdobyć adres butter i złożyć jej wizytę

butter, ja ci bardzo zazdroszczę tego, że dla ciebie gotowanie to pasja, widać, że lubisz to robić. Dla mnie gotowanie to kara.
Stary 2011-08-23, 11:10   #2661
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

ja też chętnie znów posłucham o przystawkach czy sałatkach - bo mamy w planach małe spotkanie towarzyskie u nas w mieszkaniu

Stary 2011-08-23, 11:12   #2662
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

zawsze robie z mlekiem, ale podobno z kefirem/maslanka/jogurtem tez sa mniami. A jaki masz podstawowy przepis??wrzucalas juz gdzies?jak tak to poszukam

a mozesz polecic mi jakas salatke i niedrogie przystawki dla mnie jestes poprostu master of kitchen jak czasami czytam co tworzysz w kuchni to mam ochote wbic do Ciebie na impreze

Ohhh.. dziękuję jak miło
Kotku, Ty akurat masz bardzo blisko do mnie-możesz wbijać

Ja robię muffinki zawsze na kefirze! Dla mnie najlepiej wychodzą - o wiele pulchniejsze niż na mleku

Na kulinarnym wątku są 2 moje przepisy na muffiny - porównaj, które składniki się powtarzają i to jest właśnie mój podstawowy przepis

Co do sałatek i przekąsek
Z sałatek polecam wszystkie sałatki ziemniaczane - tanie, proste, szybkie (2 moje przepisy są na wątku), sałatkę z arbuza z fetą i oliwkami (chyba też wstawiałam przepis), jakąkolwiek sałatkę na bazie sałaty, np. z pomidorami, ogórkiem, oliwkami, małymi mozzarelkami....albo sałatka z makaronu z kurczakiem, brokułami i suszonymi pomidorami...

Przekąski...oj tego jest dużo - tartletki na drożdżowym cieście, na francuskim, na chlebie, słone muffinki, roladki nadziewane, małe pulpeciki z sosie na zimno, jajka w różnych konfiguracjach, deska serów, serki z piekarnika z żurawiną, z ciasta francuskiego można zrobić zawijaski małe z nadzieniem dowolnym....

Hania

Stary 2011-08-23, 11:15   #2663
sanetka
Zakorzenienie

hey.
Jak byłam dzieciakiem to śmigałam na deskorolce i na rolkach. Na tychdrugich to nawet próbowałam " akrobacji": skoków itp, przez przeszkody. Marzyła mi się jazda na rampie ale zabrakło odwagi

Piszecie u muffinach że ślinotoku dostaje a nie mam piekarnika

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:17   #2664
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

butter, ja ci bardzo zazdroszczę tego, że dla ciebie gotowanie to pasja, widać, że lubisz to robić. Dla mnie gotowanie to kara.

dobry pomysl powiem nawet ze baaaardzo dobry

Cytat:
Ohhh.. dziękuję jak miło
Kotku, Ty akurat masz bardzo blisko do mnie-możesz wbijać

ha! czuje sie zaproszona

Ja robię muffinki zawsze na kefirze! Dla mnie najlepiej wychodzą - o wiele pulchniejsze niż na mleku

no wlasnie bo moje na mleku sa takie.....ciezkie

Na kulinarnym wątku są 2 moje przepisy na muffiny - porównaj, które składniki się powtarzają i to jest właśnie mój podstawowy przepis

zaraz pojde poszperac

Co do sałatek i przekąsek
Z sałatek polecam wszystkie sałatki ziemniaczane - tanie, proste, szybkie (2 moje przepisy są na wątku), sałatkę z arbuza z fetą i oliwkami (chyba też wstawiałam przepis), jakąkolwiek sałatkę na bazie sałaty, np. z pomidorami, ogórkiem, oliwkami, małymi mozzarelkami....albo sałatka z makaronu z kurczakiem, brokułami i suszonymi pomidorami...

ta by mnie interesowala

Przekąski...oj tego jest dużo - tartletki na drożdżowym cieście, na francuskim, na chlebie, słone muffinki, roladki nadziewane, małe pulpeciki z sosie na zimno, jajka w różnych konfiguracjach, deska serów, serki z piekarnika z żurawiną, z ciasta francuskiego można zrobić zawijaski małe z nadzieniem dowolnym....

oszalalam

Stary 2011-08-23, 11:18   #2665
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

xzora, carmelova dzięki za propozycje, dzisiaj biore się za ściąganie i jak sie wyrobię to jutro ruszam w teren.

butter kurde ile ja lat temu ostatnio jeździłam na rolkach?! A co do tego, że jako dziecko jest się odważniejszym to po prostu dzieci nie zdają sobie sprawy z konsekwencji pewnych czynności i idą na żywioł. No a co do Twojego gotowania to ja chylę czoła, ja mam kilka przepisów sprawdzonych i na nich bazuje ale do takich cudów jakie Ty tworzysz to moim bardzo daleko.

xzora baner ze słoniami to fajne odniesienie do plaży Szkoda, że Ci się nie przyda.

Ja dopiero teraz znalazłam chwilę na zjedzenie śniadania, bo dzisiaj mam pod opieką trzy żywioły hehe. Jak tylko jeden z nich wstanie z drzemki (Oliwka) to zabieram je z domu bo rozniosą mi chałupę Ahh i mogę się pochwalić, że po raz pierwszy od urodzenia Oliwki się wyspałam, najpierw spałam w dużym pokoju a tatuś z malutką a potem jak on szedł do pracy zmianka i spanie do godziny 9
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:26   #2666
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Hihihi...

xzora, każdy lubi coś innego wiadomo. U mnie w domu zawsze bardzo dużą wagę przykładało się do tego, co się je, jak się je...często siedzimy i po prostu 'biesiadujemy' nawet moja siostrzenica ma już takie ciągoty Tylko nie myślcie, że jesteśmy rodziną tłuściochów - po prostu lubimy sobie posmakować róznych pyszności...

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
dobry pomysl powiem nawet ze baaaardzo dobry
oszalalam
Kotku, przepis na tę sałatkę też chyba jest na wątku. Jak byś nie znalazła - daj znać, napiszę Ci.

Co do przekąsek - wybierz coś, to napiszę Ci co i jak

Dziewczyny, na prawdę to nic takiego. Miło, że tak mówicie... ale to nic takiego

Hania

Stary 2011-08-23, 11:29   #2667
miskowa
Zakorzenienie

Butter, ja za twoją namową zrobiłam ciasto francuskie (posmarowałam gęstą śmietaną z jajkiem i czosnkiem i solą, na to poukładałam plastry grillowanej cukinii, pomidora i mozzarellę), bardzo dobre wyszły, w sam raz do wina. Zrobiłam sałatkę "grecką". Moja koleżanka mieszka za granicą, więc była zadowolona, że były ogóry małosolne, smalec, polski chleb i takie tam.

W sobotę pojechaliśmy nad morze, bo w końcu pogoda była do tego. No i pierwszy raz w tym roku byłam na plaży jak turystka, z parawanem, kocem. Skończyło się lekką spiekotą na twarzy, bo zapomniałam swojego filtra wysokiego, ale odpoczęłyśmy tam - na plaży pusto, cicho, rewelacja
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:30   #2668
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko nie myślcie, że jesteśmy rodziną tłuściochów - po prostu lubimy sobie posmakować róznych pyszności...
a skąd! rodziny tłuściochów to raczej się nie delektują potrawami...

przez te słonie mam głupawkę i nie mogę się zabrać do pracy!
Stary 2011-08-23, 11:46   #2669
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Butter, ja za twoją namową zrobiłam ciasto francuskie (posmarowałam gęstą śmietaną z jajkiem i czosnkiem i solą, na to poukładałam plastry grillowanej cukinii, pomidora i mozzarellę), bardzo dobre wyszły, w sam raz do wina. Zrobiłam sałatkę "grecką". Moja koleżanka mieszka za granicą, więc była zadowolona, że były ogóry małosolne, smalec, polski chleb i takie tam.

W sobotę pojechaliśmy nad morze, bo w końcu pogoda była do tego. No i pierwszy raz w tym roku byłam na plaży jak turystka, z parawanem, kocem. Skończyło się lekką spiekotą na twarzy, bo zapomniałam swojego filtra wysokiego, ale odpoczęłyśmy tam - na plaży pusto, cicho, rewelacja
Cieszę się, że moja rada się przydała

Dla osoby, która mieszka za granicą takie regionalne produkty, to smakołyki Dobry pomysł.
Ja zrobiłam w tym roku urodziny w takim klimacie był smalec, ogórki, małe klopsy, pasta z makreli, swojski chleb, placuszki ziemniaczane z piekarnika...myslałam, że znajomi będą kręcić nosem, a wszystko zeszło w mgnieniu oka

Misku, fajnie się masz z tym morzem - ja kocham morze

Hania

Stary 2011-08-23, 11:49   #2670
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

a placuszki ziemniaczane z piekarnika podawałaś same czy z czymś?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości