mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 10:14   #871
goldika
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
goldika moj ojciec ma, predkosc najwyzsza , nie pamietam dokladnie ile , ale wiem ze wyzszej jeszcze nie wprowadzili i jest bardzo fajnie smiga, ja bym chciala miec u siebie ale na razie mam blueconnecta wiec nie ma co 2 netow brac...
dodam ze rodzice mieszkaja na koncu miasta w dolku przy legach i wzgórzu zamkowym ale na prawde fajnie smiga!
Bardzo dziekuje za odp
my wlasnie ten najszybszy bysmy chcieli ale to tez ponoc nie w kazdym miescie dziala. No ale nie miaszkam az na takim koncu swiata wiec nadzieja moze jest
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:15   #872
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
muffinka juz czas na wrzesnioweczki

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

u nas upal , wczoraj i dzis tez .
u nas to samo, wczoraj rano wprawdzie padalo ale sie przejasnilo kolo 9 rano i do teraz pogoda piekna, upal ze zdechnac idzie...ja tez chce burze
Stary 2011-08-23, 10:16   #873
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny dzieki za odp w sprawie neostrady

Zaraz sie wdroze w watek i zaczne pisac bardziej ciazowo

Glam ten rzecznik to porazka... ale zazwyczaj malo kto sie interesuje tym jak ludzie sa traktowani.

Aaa i podziwialam Wasze wszystkie zdjecia piekne sa brzuszki.
Darusia ale masz slodka corcie, ale iskierki w oczach widac
Stary 2011-08-23, 10:17   #874
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a najsmieszniejsze ze w pierwszym zdaniu jest napisane ze cala ta uchwala dotyczy ciazy fizjologicznej czyli normalnej prawidlowo przebiegajacej i bez powiklan
i ze sa od niej wyjatki - iles tam punktow, oczywiscie ciaza wieloplodowa do tych wyjatkow sie zalicza. wyglada na to ze pani rzecznik nawet nie przeczytala dobrze mojego maila

ty kochana sie nie martw, mi do 70tki zaledwie pol kilo brakuje...pod koniec to pewnie 80 przekrocze i bede mogla sie podpiac pod program Greenpeace ochrony wielorybow

Olusia ci w tym lusterku z kazdym zdjeciem coraz mniej miejsca zostaje
Udani sa .Byleby zbyc .
Spoko,ja juz pewnie do 80 dobilam,wiec moge sie do Discovery zglosic .
Do tej pory robilam zdjecie lewego boku,ale juz tak sie nie mieszcze .Ciekawe za dwa miesiace gdzie bede sobie fotki cykac .Pojde do do jakiejs przymierzalni z aparatem
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:20   #875
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Glam ten rzecznik to porazka... ale zazwyczaj malo kto sie interesuje tym jak ludzie sa traktowani.

Aaa i podziwialam Wasze wszystkie zdjecia piekne sa brzuszki.
Darusia ale masz slodka corcie, ale iskierki w oczach widac
Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Udani sa .Byleby zbyc .
:
no wlasnie byle zbyc- ale kurcze jak ktos pracuje jako rzecznik i to nalezy do jego obowiazkow no to przepraszam ale to chyba sie minal troszke z powolaniem...
Stary 2011-08-23, 10:25   #876
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

goldika jak u ojca dziala to mysle ze u was tez, mowie ci oni w dolku mieszkaja z kazdej strony gdzie nie pojdziesz to trzeba pod gore( ahhh cale zycie mialam pod gorke:p)
no i generalnie za nimi same legi, pola, laski , tylko stadion w srodku lasu jeszcze jest takze mysle ze nie bedzie zle.
Nie wiem to 6 jest najszybsza czy jeszcze jakas inna , ale on cos kolo tego ma.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:29   #877
glamourous
Zakorzenienie

Zrobiono badania statystyczne w jaki sposób robią zakupy mężczyźni i kobiety, i otrzymano następujące wyniki:
mężczyzna mając kupić sobie spodnie idzie do konkretnego sklepu i je kupuje; kosztuje to go 50 zł i zajmuje 12 minut
kobieta mając kupić sobie spodnie obchodzi wszystkie sklepy w galerii handlowej, spotyka przyjaciółkę, plotkuje z nią przez jakiś czas w kawiarni, ogląda wszystkie wystawy i kupuje również inne rzeczy; w sumie wydaje 650 zł co zajmuje jej 199 minut

Patrząc na ilość wydanych pieniędzy i czas trwania zakupów można by stwierdzić, że kobieta jest mniej ekonomiczna. Lecz dane te można też zinterpretować w inny sposób – wyliczyć koszt na minutę:
mężczyzna wydał ok. 4,17 zł/min
kobieta wydała ok. 3,27 zł/min!!!

Wniosek: Gdyby kobieta wydawała na minutę tyle samo pieniędzy co mężczyzna to wydałaby prawie 830 zł a nie 650 zł. W ten sposób zaoszczędziła pieniądze i może sobie jeszcze kupić spodnie oraz dalej iść na zakupu cały czas oszczędzając…
Stary 2011-08-23, 10:32   #878
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Zrobiono badania statystyczne w jaki sposób robią zakupy mężczyźni i kobiety, i otrzymano następujące wyniki:
mężczyzna mając kupić sobie spodnie idzie do konkretnego sklepu i je kupuje; kosztuje to go 50 zł i zajmuje 12 minut
kobieta mając kupić sobie spodnie obchodzi wszystkie sklepy w galerii handlowej, spotyka przyjaciółkę, plotkuje z nią przez jakiś czas w kawiarni, ogląda wszystkie wystawy i kupuje również inne rzeczy; w sumie wydaje 650 zł co zajmuje jej 199 minut

Patrząc na ilość wydanych pieniędzy i czas trwania zakupów można by stwierdzić, że kobieta jest mniej ekonomiczna. Lecz dane te można też zinterpretować w inny sposób – wyliczyć koszt na minutę:
mężczyzna wydał ok. 4,17 zł/min
kobieta wydała ok. 3,27 zł/min!!!

Wniosek: Gdyby kobieta wydawała na minutę tyle samo pieniędzy co mężczyzna to wydałaby prawie 830 zł a nie 650 zł. W ten sposób zaoszczędziła pieniądze i może sobie jeszcze kupić spodnie oraz dalej iść na zakupu cały czas oszczędzając…
: hahaha: u nas akurat jest odwrotnie
Stary 2011-08-23, 10:33   #879
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
goldika jak u ojca dziala to mysle ze u was tez, mowie ci oni w dolku mieszkaja z kazdej strony gdzie nie pojdziesz to trzeba pod gore( ahhh cale zycie mialam pod gorke:p)
no i generalnie za nimi same legi, pola, laski , tylko stadion w srodku lasu jeszcze jest takze mysle ze nie bedzie zle.
Nie wiem to 6 jest najszybsza czy jeszcze jakas inna , ale on cos kolo tego ma.
teraz neo jest nawet do 20. ale jak powiedzialam w punkcie TP ze taka by mnie interesowala to facet zrobil wielkie oczy i powiedzial, ze malo kto bierze 20, ze wlasnie na 6 wiekszsc smiga.
U nas niestety dojdzie jeszcze 30zl za podtrzymanie linii bo nie mamy telefonu w Tp ale wszystko jest lepsze od iPlusa!
Teraz my placimy 40zl za 3gb trasferu, mama 60zl za 3gb... wiec 100zl w sumie za nic.
A za 100 w neo bysmy mieli wlasnie 20 juz z podtrzymaniem linii.

Glam moj ojciec zawsze twierdzil, ze kobiety wylacznie zarabiaja na zakupach
Stary 2011-08-23, 10:33   #880
Darusiaaaa
Zakorzenienie

HAHAHAHAHAHHAHA

ŚIĘTE SŁOWA!

(padlam)
A.Camus
Stary 2011-08-23, 10:41   #881
goldika
Zakorzenienie

a w ogole strasznie sie ciesze bo ojciec powiedzial, ze zasponsoruje nam lozeczko z calym osprzetem :jupo: posciel, materac szuflada A ja myslalam ze jedynie gole lozeczko kupi. Wiec w takiej sytuacji na pewno bierzemy szuflade
Stary 2011-08-23, 10:48   #882
glamourous
Zakorzenienie

no to fajnie Goldika

ja wczoraj kupilam chlopcom 2 pajacyki, 2 bluzeczki cieplejsze takie z welurku i spodenki
ale ogolnie to musze usiasc i zobaczyc ile czego mam i czego dokupic- bo tak w ciemno strzelam co mi sie podoba
Stary 2011-08-23, 10:52   #883
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a my nie mamy prawie nic!
nie wiem ile czego dostaniemy i tak dalej, ale sama to z 6 rzeczy kupilam:P
A.Camus
Stary 2011-08-23, 10:56   #884
Anusiak 83
Raczkowanie

Witam mamusie po lekko przedłużonym weekendzie
Nad morzem było super, szkoda tylko że tak krótko byliśmy, chyba ze 2 kg przytyłam od piątku ale tak to jest jak się nie potrafi oprzeć gofrom, bitej śmietanie i innym rarytasom
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:58   #885
goldika
Zakorzenienie

dziewczyny ale ze mnie debil...
jakis czas temu marudzilam ze za PIT nie dostalam zwrotu... a jednak dostalam dobrze ze przeczesalam konto w archiwum wplywow zanim zaczelam wydzwaniac do US.

Glam to ja tak samo robie zakupy, co w oko wpadnie. Ale wylicytowalam w niedziele na all 15pajacykow Next, Disney, George wiec mysle ze juz mam wszystko z ciuszkow.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Witam mamusie po lekko przedłużonym weekendzie
Nad morzem było super, szkoda tylko że tak krótko byliśmy, chyba ze 2 kg przytyłam od piątku ale tak to jest jak się nie potrafi oprzeć gofrom, bitej śmietanie i innym rarytasom
oj wieeem jak to jest... fajnie, ze wypad sie udal.

Dziewczyny jak znosicie podroze? Bo ja zawsze po takiej 5h i wiecej podrozy mam bole brzucha przespie sie i wszystko wraca do normy.
Stary 2011-08-23, 11:11   #886
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Golidka my też płacimy za utrzymanie łącza. A po co Wam taka wielka prędkość? 6 spokojnie wystarczy

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:17   #887
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny jak znosicie podroze? Bo ja zawsze po takiej 5h i wiecej podrozy mam bole brzucha przespie sie i wszystko wraca do normy.
Ja na szczęście bardzo dobrze - nad morze jechaliśmy w sumie 12 godz, bo po drodze odbieraliśmy młodszego z obozu, wracaliśmy 10. Za każdym razem były ze 2-3 przerwy, w tym jedna dłuższa, na obiad. I nic mnie nie bolało, brzuch ok, mała fikała strasznie w drodze powrotnej - zresztą od tamtej pory w ogóle czuję ją bardziej intensywniej, urosła chyba Nogi mi nie spuchły, a tego się najbardziej obawiałam.
Ale przez najbliższe parę lat nie dam się namówić na wyjazd nad Bałtyk...
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:18   #888
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Golidka my też płacimy za utrzymanie łącza. A po co Wam taka wielka prędkość? 6 spokojnie wystarczy
nie wiem po co zeby dalo rade jakis film obejrzec?
Czy 6 tez uciagnie? kompletnie sie nie znam, a Tz oczywiscie ma podejscie: co wybierzesz to bedzie.

i jeszcze myslimy czy wziac z telewizja N w zestawie. Bo tesknimy za Animal planet etc.
Stary 2011-08-23, 11:22   #889
Darusiaaaa
Zakorzenienie

goldika 6 wystarczy w zupelnosci.
A.Camus
Stary 2011-08-23, 11:22   #890
goldika
Zakorzenienie

rudominka mi tez nogi nie puchna na szczescie, ale brzuch boli. W podrozy maly solidnie kopie, chyba mu niewygodnie wtedy.
Na szczescie koniec podrozowania na miesiac
Stary 2011-08-23, 11:24   #891
glamourous
Zakorzenienie

dziewczynki zobaczcie jaka fajna stronka

http://www.babycenter.com/0_the-4-pr...em_10327963.bc
Stary 2011-08-23, 11:27   #892
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
goldika 6 wystarczy w zupelnosci.
i 6 chyba wezmiemy
dzieki Wam za rady
Stary 2011-08-23, 11:36   #893
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam. Dziś ze mnie dętka - noc prawie nie przespana bo synuś worek treningowy sobie zrobił z mojego pęcherza moczowego - już wiem czemu mnie tak podbrzusze napieprza.
Wstrząśnięta jestem tragedią, która sie wczoraj wydarzyła w Sanoku - 11miesieczne dziecko wypadło z trzeciego piętra kamienicy.

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Chawa, praca pomaga mi zaplanowac sobie dzien i obowiazki jak nie ide do pracy to potrafie caly dzien nic nie zrobic taki nygus ze mnie!
Wiem coś na ten temat

misiula to jak Twój gin ma urlop to nie ma zastępstwa? Mój będzie sie urlopował, akurat podczas mojej kolejnej wizyty, ale za to będzie przyjmował inny lekarz.

Cytat:
Darusia nie strasz tymi 5 latami bo sie dziewczyny przeraza.
Mnie to nie straszy - mnie to pociesza, boprzydałby mi sie taki mocny kop w Synuś o tym wie, ale strony mu się pomyliły i po pęcherzu moczowym wali

Fallen Angel w sumie co laboratorium to inne normy. u mnie zaczynają leczyć jak jest poniżej 11g/dl, dlatego uważam że nie jest źle, ale muszę odszukać zalecenia dietetyczne, które ggoraa dostała

goldika ja mam neta na kablu ale z T-mobile 6 mega i płacę zaledwie 35zł

glamourous to ja jestem chyba obojnakiemJak idę na zakupy to oglądam tylko wystawy do sklepu nawet nie wstępuję, znajomych nie poznaję i wracam do domu z niczym Dlatego większość rzeczy kupuję na allegro
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:39   #894
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
nie wiem po co zeby dalo rade jakis film obejrzec?
Czy 6 tez uciagnie? kompletnie sie nie znam, a Tz oczywiscie ma podejscie: co wybierzesz to bedzie.

i jeszcze myslimy czy wziac z telewizja N w zestawie. Bo tesknimy za Animal planet etc.
Czy film obejrzycie to nie tylko zależy od prędkości, dużo też zależy ile osób korzysta z tych serwerów itp.
6 mega spokojnie

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:45   #895
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Uciekam zająć sie jakąś konkretną robotą.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:55   #896
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
rudominka mi tez nogi nie puchna na szczescie, ale brzuch boli. W podrozy maly solidnie kopie, chyba mu niewygodnie wtedy.
Na szczescie koniec podrozowania na miesiac
Mi młoda kopała ale bezboleśnie w drodze powrotnej, jak jechaliśmy nad morze, to chyba cały czas spała...
Ja już w ciąży nie piszę się na dalsze wycieczki. Do Warszawy bym się może i wybrała, ale przez to że trasa katowicka jest cala rozkopana i podróż zajmuje nie wiadomo ile, to odpuszczam
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 12:27   #897
truscafka
Zadomowienie

ale dziś duchota jeeeeejuuu!
Rozpoczęłam dziś bardzo aktywnie dzień Pojechałam jak szalona z rana na budowe pooglądać co się dzieję. Okazało się że tż zarządził rano zeby wymurowali prysznic na 83 cm szerokości - fakt nie dogadaliśmy się. Jak zobaczyłam tą 80tkę to się załamałam i zapytałam Pana murarza grzecznie czy moze mi tą ścianę rozebrać i zrobić od nowa . To on mi powiedział ze zrobi ale jak dostanie taki nakaz od męża albo szefa ekipy! Troszkę się obruszyłam i powiedziałam mu, że ja tu swoją krwawicę wlewam w ten dom i nie mam prawa głosu??!! Ja nakazuję - proszę rozebrać i zrobić 93 !!! hehehhe. no i Pan rozebrał

troszkę się podenerwowałam ale w moim kominie to się zakochałam

jak krzyczałam na budowie to mały bardzo kopał, też chciał się chyba wtrącić do rozmowy hehehe

pozdrowionka, idę coś wszamać

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 12:41   #898
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mloda kima, domek posprzatany, obiad naszykowany, popcorn z mikrofali, cola i tv
czyli chwila dla siebie a pozniej spacerek
A.Camus
Stary 2011-08-23, 13:00   #899
OlusiaS
Wtajemniczenie

Co tak cicho siedzicie,tyle dostepnych,a malo kto sie odzywa .
Popcorn to bym zjadla,oj taaaaak
Truscafka tak trzymaj,a co to,tylko facet ma cos do powiedzenia?!Niech sobie nie mysla,pokaz im,kto tu rzadzi
Stary 2011-08-23, 13:23   #900
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
z 70 to ja nawet nie startowałam ale ,macie stracha z tą wagą, a jak widzę większość to kruszynki
Hehe, no strach jest, bo nie chce po porodzie martwic sie o nowa garderobe...co niestety wiarze sie wielkimi wydatkami na ubrania:/

Tż pojechal sam na miasto zalatwic sprawy...mnie glowa nadal boli, no i brzuchol cos twardy dzis mam. Do tego Filipek dzis taki troszke marudny. Ma problem z zalatwieniem sie- niestety odziedziczyl to po mnie meczy sie okropnie i nawet jablka nie pomagaja. No i jak probuje cisnac to niestety posikuje sie co chwilke...ehhh.

Mi pepek wywalilo juz daaaawno
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości