|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Cz. XIII
blonding ![]() ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm ![]() aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
![]() teraz i tak do dupy światło , a i tak nie suszę. Na odroście wyszło,że niby jutro.
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale ładnie wzięło odrost? a jaki Ty masz poziom naturali?
blonding ![]() ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm ![]() aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Asia
ja też właśnie;d coś mi klawiatura musiała przeskoczyć. Bo ja wiem jaki mam poziom, dziki jakiś... ![]() i ładnie złapało,równo
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz i tak już zamówiłam sobie 2szt tej farby z avonu więc narazie nie kombinuje ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Marcelover ♥♥♥
|
to ja jeszcze raz pokaze fotki po tym majirelu 9,22
![]() ![]() zdj nr 1- nastepnego dnia po farbowaniu zdj 2, 3, 4 dzisiaj wieczorem z lampą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Buahhot
ciemności!!!
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak będę kiedyś miała zamiar przyciemnić włoski to na pewno go kupię ![]() zmykam lulu dobranoc ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Marcelover ♥♥♥
|
wiem
![]() Cytat:
![]() dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
![]() ![]() Wy tu już z jesiennymi botkami a ja dziś kupiłam nowe japonki do Egiptu ![]() ![]() pięknie tu jest ![]() ![]() ![]() Buahhot-ładny masz ten kolorek, ale ciemny dość ![]() ja ostatnio zrobiłam odkrycie na kompie i znalazłam swoją archiwalną fote sprzed 5 lat, kiedy to fryzjerka zrobiła mi cieniutkie pasemka na moich naturalach ![]() ![]() ![]() minęło 5 lat i już 3 tyg odrost mnie razi, wiec na dniach górskie farbowanko ![]() ![]() buziaaaki ![]() Edytowane przez infatuated Czas edycji: 2011-08-23 o 00:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
buahot
mi sie podoba kolor i długość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Baw się tam dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To chyba w moim przypadku bardziej sprawdzi się ten drugi sposób ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;28926170]A długie masz włosy?? ja mam do pasa i obawiam się, że mi nie starczy tej farby z odrostów żeby resztę zmalaksować.
To chyba w moim przypadku bardziej sprawdzi się ten drugi sposób ![]() ![]() ![]() Ja mam do łopatek i fakt dość pokracznie mi to czasem wychodzi, ale dziewczyny tu mają i dłuższe i jakoś sobie radzą w ten sam sposób ![]() A ten mój sposób z dolewaniem wody i nakładaniem jak farbe na pewno bardziej włosy poniszczy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
hejka!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja właśnie odkopałam w szafce wax beauty formulas i stwierdziłam że nałoże sobie na włoski tak od połowy długości bo ostatnim razem jak dałam na całą głowę to mnie coś skóra na głowie swędziała ![]() ![]() ![]() novelove gdzie te foty ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Niesmialo dolaczam do watku
![]() Podczytuje Was od kilku dni, niestety nie mam szans przebrnac przez pozostale czesci dyskusji, aletego zaczelam od str. 1 obecnego watku ![]() Na skutek wielkich zawirowan w moim zyciu postanowilam "zrobic cos z wlosami"... mam dlugie, zadbane wlosy farbowane na kolor "gorzka czekolada" Kolestonem Perfect. Kolor naturalny to ciemny mysi blond/jasny braz. Odrost okolo 3cm - ostatnie farbowanie bylo w maju. Pierwsza mysla byla fryzurka na pazia i blond. Teraz zostal tylko blond, jako ze uwielbiam moje dlugie wlosy i nie chce sie z nimi jeszcze rozstawac. Pytanie trywialne ale doradzcie mi doswiadczone blondynki ![]() Fryzjer niestety nie wchodzi w gre - mieszkam w kraju gdzie uslugi fryzjerskie sa niesamowicie drogie, a koloryzacja tak dlugich wlosow to wydatek kilku tys zlotych niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Wklejam fotki po c12
![]() ![]() Rozjaśnia u mnie lepiej niż 219, ale Bunny miała racje - jest z kategorii lekko żółtych blondów ![]() ![]() ![]() ![]() 1-3 przy oknie 4 z lampą |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny - spytam tutaj, bo widze, ze z racji farbowania na blond znacie sie na doborze utleniacza do koloru.
Moja sytuacja wyglada tak, ze 2 lata robilam u fryzjera pasemka blond - z czasem dół wlosow stal sie juz zupelnie platynowy i w sumie calkiem jasne blond mi sie przestal podobac i chce miec bardziej naturalny odcien. Zastosowalam Casting Satynowy Blond 801 i odcien na odrostach wyszedl mi taki, o jaki mi chodzilo i chce przy tej farbce pozostac. Nie chce, by z kolejnym farbowaniem jasne wloski u dolu rozjasniasly sie jeszcze mocniej, wiec chce pokombinowac z utleniaczem. Gdzies czytalam, ze te rozjasniajace Castingi maja wode 7,5%. Chce zrobic tak przy kolejnym farbowaniu, ze polowe utleniacza zmieszam z polowa kremu koloryzujacegoi pofarbuje odrost, a druga polowe utleniacza chce rozcienczyc pół na pół z woda - czy moge tak zrobic? I czy wtedy z pozostala polowa kremu koloryzujacego zmieszac tylko polowe z tej drugiej polowy zmieszanej z woda, zeby bylo proporcjonalnie? ![]() Pomocy Blondynki ![]()
#201 |
Raczkowanie
|
Buahhot bardzo ładnie Ci wyszło i w ogóle masz śliczne włoski
![]() teraz chyba inaczej wyszło niz masz w avku? a z jaką wodą kładłaś na całość? na długościach mój kolor nawet mi się podobał ale odrost wyszedł taki jakby miedziany? i stał się już taki po kilku minutach od nałożenia i nie zmienił się, po kilku dniach od farbowania trochę pojaśniał ale miedziany poblask został zresztą i tak nie wytrzymałam i nałożyłam koleston na odrost ![]() ![]() w ogóle zastanawiam się znowu nad farbką prosalon, farbowałam na początku roku 1000/2 perłowa i wtedy byłam z niej bardzo zadowolona, jest super wydajna(na odrost starczało mi 20ml farby z 40ml oxy, a farba ma 120ml za ok 16zł)i nie rudziała i nie żółkła do następnego farbowania odrostu ![]() a i dziwi mnie dlaczego farby z poziomu 10 wychodzą mi lepiej na odroście niż 9? np londa Kitkulki troche odcinala się na odroście(jakby rudziej). Chciałam jeszcze spróbować koleston 9/16 ale właśnie czy 10/16 nie weźmie odrostu lepiej, hmm... co za dylematy, przy pasemkach rozjaśniaczem nie miałam tylu przemyśleń, którą farbką teraz robić, ale w sumie to mi się bardzo podoba ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- a co do C12 to właśnie, tak jak pisała Infatuated, ta farba wzięła mi najczyściej i najchłodniej odrost(w ogóle nie powiedziałabym że jest z zółtych blondów), i tez nie zmieniał sie aż do następnego farbowania, siwy czub miałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Właśnie siedzę z farba na głowie ![]() A jutro już wyjazd do De ![]() ![]() Widze ze szukacie już pomału bucików na zimę. A ja mam jedne butki które chce pościć w świat ![]() Info w podpisie. ![]() Kupione i lezą nawet w nich nie wyszłam. Jak by znalazła sie osoba zainteresowana to piszcie Pw. Idę na kawkę i zmyć farbę. ![]()
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaale się dziś spiekłam ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Macie może pomysł jaką farbu alfaparfu lub majirelem osiągnąć taki kolor jak ta dziewczyna? Rozjaśniam włosy rozjaśniaczem (gęste pasemka). Wczoraj farbowałam włosy mieszanką- kolestonem 9.0 i majirelem 9.22 z wodą 9%, takie akurat miałam farby. W miejscu moich naturalnych odrostów (coś między średnim a ciemnym blondem) kolor wyszedł słomkowy, a na rozjaśnianych włosach praktycznie nic nie chyciło, może tylko taki beżowy połysk się pojawił. Następnym razem rozjaśnię odrosty przez pasemka rozjaśniaczem, a później na całość nałożę jakąś farbę z wodą 6%, tylko jaką? Moje włosy naturalne coś ciężko się rozjaśniają farbami, kiedyś nawet robione z wodą 12% wyszły słomkowe, więc chyba rozjaśniacz najpierw na odrosty nieunikniony, trudno, nie mam jakichś zniszczonych ![]() Myślałam o alfaparfie 9.13 lub 9.31, chociaż oba są popielato-złociste i trochę boję się że wyjdzie coś rudawego czy żółtawago, ale może na rozjaśnianych włosach nie? Co myślicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() czekoladowoo Śliczny kolorek Ci wyszedł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Zmieszałam 10/1 i 10/0 - z tym że 2 razy więcej popielatej. Po nałożeniu na włosy farba robi się ciemnoszara :O Trzymałam 35 minut. Po zmyciu byłam przerażona! Włosy wyglądały szaro-zielono z żółtawymi odrostami! Ale po wysuszeniu kolor mnie zachwycił wyszły popielato-platynowe, może trochę za srebrne ale pewnie się wymyje ten połysk szybko Odrost po wysuszeniu też jednolity, a co najważniejsze włosy w ogóle nie wysuszone, mięciutkie w dotyku i super lśniące. Następnym razem dodaam 10/0 i 10/1 w takich samych proporcjach i wyjdzie mniej chłodno, ale i tak jestem zadowolona że obyło się bez rozjaśniacza wklejam foto " Z tym że po jakimś czasie z odrostów farba się 'wyprała' i już trochę bardziej się odcinały, ale tak jak pisałam wyżej moje naturalne włosy coś ciężko się rozjaśniają ![]() a tu gdzie widać ciemniejsze pasemka to pozostałości po brązie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ogólnie chyba jesteś zadowolona, bo widać, że równo masz teraz ![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam teraz już 3 tyg i tym razem lekko mi pozłociał, ale minimalnie ![]() ![]() ![]() obecnie mój kolor wygląda tak-jutro farbuje juz bo nie moge ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Agatko- nie wiem czy będę niedługo, wiec już teraz trzymam
![]() ![]() ![]() Trzymaj się ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O przepraszam,teraz dokładnie doczytałam(średni na ciemny blond).
Edytowane przez piiz Czas edycji: 2011-08-23 o 19:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() czym będziesz robić tym razem? ![]() ja próbowałam dziś porobić foty kolorku ale padły mi baterie i zdążyłam zrobić 3 fotki ,ale na wszystkich jest jakiś dziwny kolor moich włosów? bez sensu . może spróbuje kiedy indziej ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.