|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmieniam swoje życie - czyli wychodzę na prostą po życiowym zakręcie! :-)
Witaj
![]() Cóż, nie wiem co powiedzieć, nie byłam w takiej sytuacji. Na chwilę obecną postaraj się jednak skupić na rozpoczęciu studiów i pogodzeniu ich z pracą. Nie zawiedziesz swojego Tż, jeżeli tylko nie poddasz się i będziesz dzielnie szła do przodu ![]() a co do napadów złości to po prostu kiedy czujesz, że zaraz wybuchniesz, odetchnij głęboko kilka razy i postaraj się ważyć słowa. Czasem można kilkoma słowami wyrządzić wiele krzywdy. A właściwie dlaczego chcesz mu powiedzieć te kilka słów? Czymś Cię denerwuje? Czy ta sprawa z poprzednim facetem jest już definitywnie zakonczona? Mam wrażenie, że przez to wszystko masz bardzo niską samoocenę. Nie wiem, czy to dobrze, bo stajesz się toksyczna dla swojego faceta. Tak mam niską samoocene... ![]() ![]() ![]() Mój Tż obiecuje mi ze zmieni to to i to...np rzuci palenie itp.. Już pare słow z nerwów powiedzialam ...załuje ale jestem wrakiem nerwów ehh ![]() Edytowane przez caroline900 Czas edycji: 2011-08-31 o 23:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
Cóż, na początku spróbuj odbyć ze swoim facetem naprawdę długą i wyczerpującą rozmowę o swoich nerwach. Jeżeli to nie pomoże, to może trzeba bedzie skorzystać z pomocy osób trzecich. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Kuźnia inspiracji
|
Nie dziwię się, przecież to nic fajnego być kłębkiem nerwów 24h na dobę.
Pamietaj jednak, że najlepiej wszelkie zmiany zacząć od samej siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ah,nauczysz sie jeszcze,ja pamietam jak sie uczyłam gotować i czasami jak cos mie nie wychodziło,np pierogi myslalam ze wyjde z siebie ale z czasem było coraz lepiej.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wierze,że po tym można żyć,u mnie w domu uwielbiają sushi,a jak jakoś nigdy nie skusiłam się,żeby choć spróbować.. Ja to nawet zwykłej chińskiej zupki nie spróbowałam a uważam,że jest niedobra.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Również uważam,że na początek najważniejsza bedzie rozmowa z Tż,jeśli to wszystko zrozumie to Ci pomoże.. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 | ||||||
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a jeśli nie, to ![]() Cytat:
![]() Chociaż barszcz czerwony instant bardzo mi smakuje, nawet bardziej niż taki z buraczków (który jest ohydny ![]() Już się boję, co to będzie za propozycja... ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 | ||
Raczkowanie
|
![]() Teraz kiedy odeszlam od eksa juz zaczełam troszke w siebie wierzyć,wiec i w sukces ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Napewno jakas bardzo ciekawa,musisz sie nia z nami podzielic ![]() Jeszcze sie okaze ze wszystkie mieszkamy gdzies w miare blisko siebie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Rozeznanie
|
okolice Staszowa
![]()
![]() |
#549 | ||
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
A jednak żyjesz bez niego i masz się całkiem dobrze, więc jest super ![]() Cytat:
Oby nie była tak ciekawa, że spadnę z krzesła, jak sie o niej dowiem. Możliwe ![]() ![]() kompletnie w inną stronę niż ja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A to sie okaze jak Dziewczynki napisza gdzie mieszkają.. ![]() I tu znów ja mam bardzo blisko,prom w Połańcu i jestem prawie na miejscu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 | ||
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
Cytat:
Owszem. Chociaż ciezko jest mi wyobrazić sobie taką sytuację ![]() Ja bym pewnie musiała jakiś pociąg uskutecznić, żeby tam dojechać + dojazd do miasta. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę,że i u mnie błedem było spedzanie czasu tylko w towarzystwie eksa,zawsze mialam duzo znajomych,a pozniej kontakt stopniowo sie urywal,az nie zostalismy sami najpierw we dwoje a pozniej kazde z osobna.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#554 | ||
Kuźnia inspiracji
|
Może i mnie kiedyś nie bedzie.
Cytat:
Cytat:
![]() koniecznie napisz jak tam jest i czy warto tam być oczywiście ![]() Ale cóż, chyba za daleko jak dla mnie... Jeżeli chodzi o przyjazd "wycieczkowy". (dlaczego wiele osób zamiast ... pisze .. ? Nie to, że jestem na to cięta, ale źle mi się kojarzy...) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Raczkowanie
|
Hej.
Ja także postanowiłam wziąć się za siebie i swoje życie. W końcu czas pozbierać się z ziemi i coś zrobić. Ponad rok temu zakończyłam toksyczny związek z chłopakiem, którego bardzo kochałam. Posypałam się. Nie miałam nikogo, zero znajomych nic. W domu alkohol, awantury, rozwód... on był mi bardzo potrzebny. No ale niestety nie mogłam tego ciągnąć. Po rozstaniu starałam się nieudolnie nawiązać jakieś znajomości, ale chyba nie jestem w tym najlepsza. Przez kilkuletnie problemy z trądzikiem jestem bardzo zakompleksiona. Nie ufam mężczyznom, nie potrafię z nikim stworzyć nowej relacji. Chodziłam dużo po imprezach, piłam, poznawałam wiele osób ale to wszystko było na chwilę. Kiedyś obudziłam się i pomyślałam, że nie mam nikogo. Na szczęście mam świetny kontakt z mamą, ale ona ma też swoje problemy. Jestem bardzo niezaradna. Studia idą mi dobrze, ale w pracy totalnie się nie sprawdzam. Nie wiem jakoś nie umiem zyskać sympatii ludzi wokół mnie. Chyba buduję wokół siebie mur, przez te kompleksy pewnie. No i pewnego dnia idąc na uczelni zobaczyłam rekrutację na... erasmusa. No i pomyślałam spróbuję. Dostałam się... Niedługo wylatuję. Bardzo się boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 | |||
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() Cóz, taka po części jest historia każdej z nas. Życzę Ci, abyś pozbierała się z ziemi. Nie będzie łatwo, ale trzeba mieć w sobie dużo wiary i pokładów energii ![]() Z tego co widzę nie miałaś lekko. Dlaczego właściwie podjęłaś decyzję o rozstaniu (jeżeli nie chcesz odpowiadać, to pytanie staje się retoryczne)? Cytat:
![]() Gdybym chciała przejmować się wszystkimi swoimi kompleksami to chyba skonczyłabym w szpitalu psychiatrycznym. Po prostu do niektórych rzeczy trzeba mieć dystans. O trądziku wyrażasz sie w czasie przeszłym, wiec teraz nie masz tego problemu pewnie. Spróbuj zatem przez jakiś czas poczuć się jak kobieta silna. Uwierz tylko w siebie i swoje mozliwości, bo masz ich na pewno wiele ![]() Cytat:
![]() Czego sie boisz? Nazwij dokładnie, może będę mogła pomóc. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Raczkowanie
|
Z chłopakiem rozstałam się, bo to totalnie nie miało przyszłości. On był typem piotrusia pana, który dużo gadał o miłości, jak to mnie wielce kocha i nic z tego nie wyszło. Dużo by opowiadać ogólnie bardzo toksyczny związek. Ograniczał mnie, zero znajomych i w ogóle. Ale potrzebowąła go bardzo. No ale już zakończone.
Trądzik miałam i zostały mi fatalne blizny ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez DiamondMe Czas edycji: 2011-08-24 o 00:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 | ||
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
Cytat:
Obawiam się, że oprócz maski w postaci makijażu robisz też sobie maskę psychiczną - nie jesteś tym, kim jesteś naturalnie. Uwierz, nie każdy patrzy przez pryzmat urody. Radzę Ci: nie uciekaj, zawsze warto zawierać jakieś znajomości (oby nie były toksyczne). Ja też nie jestem jakoś przebojowa, a ostatnio wywijałam przy scenie z jakimiś kolesiami ![]() Nowi ludzie, nowa kultura. A może tam właśnie się odnajdziesz? Życzę Ci tego ![]() (ile ja bym dała, zeby jeszcze raz wsiąść do samolotu i odlecieć gdzieś, ech... ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Ojciec bedzie pracował tam, gdzie mieszka mój były... ech, świetnie, po prostu zaje... Edytowane przez Inspire Czas edycji: 2011-08-23 o 20:00 Powód: doprecyzowanie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Raczkowanie
|
Długo zajęło mi wyjście z tego związku naprawdę. Musiał minąć ponad rok żebym dała sobie spokój. Teraz już jestem wolna. W międzyczasie pojawiło się dużo facetów, ale kazdego spławiłam. Bałam się reakcji na mój wygląd, że mnie skrytykuje. Moje kompleksy starannie ukrywam pod maską z makijażu, ładnych ubrań i zachowaniem które nie wskazuje na nieśmiałość. Nie mam problemu żeby flirtować, imprezować. PEwnie wszyscy myślą, że jestem pewna siebie. W rzeczywistości jest odwrotnie. GDy sprawy idą za daleko szybko zmykam. Z tamtym chłopakiem zaczęłam być kiedy cera była ładna. Potem maskara.... On akceptował mnie no ale wiedziałam, że woli mnie w makijażu i w pewnym momencie już nie chciałam żeby widział mnie bez niego. A różnica jest niestety duża. Makijaż buduje ze mnie fajną dziewczynę, bez niego jestem naprawdę nieciekawa. LEczę się dermatologicznie od lat. Dopiero koło roku temu wyszło to na prostą. Ale blizny zostały. Miałam wiele zabiegów, kremów. Nadal je używam. Ale mam typ skóry bardzo podatny na przebarwienia pozapalne i długo mi się utrzymują ;( Do tego są skupione na jednym poliku. Łatwo to zakryć, no ale odpadają wszystkie wyjścia na basem, wypady pod namiot itp. Bo nie jestem w stanie tego w sobie pokonać.
Właśnie się dowiedziałam, że moja najlepsza kolezanka się zaręczyła. Fajnie .. czemu mi nigdy nic się nie układa ![]() ![]() Widzę też masz jakąś histotrię z byłym facetem. Muszę przeszukać stare posty, bo nie wiem o co chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie rozumiem o co chodzi (to ostatnie zdanie)
![]() |
![]() |
#561 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W sumie ośmiorniczek też bym nie zjadła ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez ssami Czas edycji: 2011-08-23 o 20:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
DiamondMe Wiem,że z trądzikiem jest ciężko bo moja siostra też ma z tym problemy, a miałaś jakieś zabiegi na te blizny? nie wiem jakieś kwasy, mikrodermabrazja? no napisałaś,że miałaś wiele zabiegów ale na krosty czy blizny?
Myślę,że ten wyjazd dobrze Ci zrobi ![]() Musisz uwierzyć w siebie, znaleźć tą siłę , która każda z nas gdzieś ją tam ma, jesteś na pewno wspaniałą osobą, daj odkryć to innym, nie uciekaj gdy robi się coś poważniejszego między Tobą a chłopakiem , jestem pewna,że skoro podobasz się chłopakom a tak jest i chcą oni w to brnąć to nie tylko ze względu na urodę ale i charakter. Trzymaj się ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#563 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
![]() Nadrobiłam dzisiejsze posty, aż tak dużo nie naskrobałyście ![]() ![]() Pojawiło się pytanie, czego bym nie tknęła z jedzenia - nie znoszę, gdy w mięsie jest dużo tłuszczu, tłustych wędlin, itd, wszystko mi się wtedy "cofa". Więc nie zjadłabym np. słoniny (a wiem, że niektórzy potrafią pogryzać sobie samą słoninę). Chociaż np. dobry boczek mogę zjeść (nie taki bardzo tłusty) i kanapkę ze smalcem (takim wiejskim od babci ![]() Widzę, że jesteście daleko ode mnie ![]() ![]() I muszę jeszcze dodać, że od rana mam w miarę dobry humor ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#564 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() Dzisiaj jakiś dół mnie złapał ![]() A więc spędzałam kolejne bajkowe dni z Nowym ![]() ![]() No i nie wiem co mam robić ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro jadę na rozmowe w sprawie tego stażu, trzymajcie kciuki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ledwo sie znacie wiec nie ma co sie pakować w mieszkanie razem.. ja jestem ze swoim Tż 2 lata i jeszcze nie mysli o tym zeby mieszkac razem.. musisz człowieka przeciez lepiej poznać ... moze miec złe zamiary nie chcce krakac ale wiesz jak jest w życiu! Zastanów sie lepiej 2 razy.. nie chce cie starszyc ale rozne historie słyszałam.. Edytowane przez caroline900 Czas edycji: 2011-08-23 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Raczkowanie
|
A nie myslalaś o szczerej rozmowie z Nim.. to najlepsza rada jaka moge ci udzielic podziel sie z nim swoimi watpliwościami a jak nie zrozumie to niech spada na drzewo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I wiesz co Reme wczoraj pisałyśmy o tych znakach zodiaku, właśnie przed chwilą weszłam na mój opis i ku mojemu zdziwieniu mogę się ze wszystkim zgodzić co tam jest napisane ![]() ![]()
. Edytowane przez tuliiipanek Czas edycji: 2011-08-23 o 22:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o Nowego, to bardzo dobrze, że jasno się określił, co do wyjazdu. Jeśli on jest pewien tego, że tam zostanie a Ty nie wyobrażasz sobie mieszkać za granicą, to nie ma sensu dalej się angażować. Myślę jednak, że nie musisz spieszyć się z decyzją. Gdy on wyjedzie, to na spokojnie zobaczysz, jak będzie Wam się kontakt utrzymywał, czy chociażby ten związek na odległość Ci pasuje nie wybiegając w przyszłość. On już wychodzi z poważnymi propozycjami, więc widać, że musiał się zaangażować (chyba, że to tylko takie jego marzenia i gadanie, co też jest możliwe), ale dobrze utrzymać w takiej sytuacji dystans. Przemyśl sobie, czy rzeczywiście taki wyjazd u Ciebie odpada na 100%. Może odwiedzisz go tam, zobaczysz, co i jak. Jak na razie możecie się luźno kontaktować, nie bawcie się w deklaracje, bo za mało się znacie. Myślę, że po jego wyjeździe, sama szybko poczujesz, czy ma to sens, sprawdzisz, jak Wasz kontakt będzie wyglądał. Możesz z nim porozmawiać o wątpliwościach. Daj sobie trochę czasu na rozważenie tego i myśl o sobie przede wszystkim ![]() Cytat:
![]() Zazdrościć nie ma czego ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Reme Czas edycji: 2011-08-23 o 23:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
Sopot
![]() Naomi87 trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
. Edytowane przez tuliiipanek Czas edycji: 2011-08-23 o 23:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.