Snujemy sobie coraz śmielsze plany, bo swoje śluby za 2 lata mamy:) - PM2013 cz.4 :) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 15:49   #3841
melleczka
Zakorzenienie

Dot.: Snujemy sobie coraz śmielsze plany, bo swoje śluby za 2 lata mamy:) - PM2013 cz

Cytat:
Napisane przez mu_minka1988 Pokaż wiadomość
Nie wiem, może to od wychowania i poziomu życia zależy, ale nadal uważam, że 45 tysięcy to nie jest oszczędzanie na czym się da. Bynajmniej ja to inaczej pojmuję... I uwierz u mnie też są ceny podobne, tzn. od 150 to ceny się zaczynają w restauracjach.

Jeśli chodzi o welon za 500 zł, to nie trzeba kupować ani welonu, ani suknie i dodatków w firmowych salonach sukni ślubnej, tylko w zwykłych i uwierz, ceny są dużo niższe. I właśnie jak zaznaczyłaś allegro jest dobrym miejscem na zakupy niektórych rzeczy.
tak jak mowie... po rozpisaniu wszystkiego i rozlozeniu na czynniki pierwsze wyszla mi taka kwota. moze nie dokladnie taka - 42 tysiace. ale zaokraglam bo licze sie z tym ze bedzie duzo nieplanowanych wydatkow jak ze wszystkim zreszta...
i wlasnie nie mam zamiaru kupowac w firmowych salonach bo mnie nie stac na suknie za 5000, welon za 500, buty drugie tyle i nie wiadomo co jeszcze... wiec suknia albo uzywana z tych firmowek w ktorych jestem zakochana albo znajde moja wymarzona w jakims niefirmowym salonie. choc wiadomo ze najtaniej wyjdzie uzywana. ja sie jeszcze nie orientowalam jakie sa ceny w tych malych salonikach ale wlasnie maggie sottero nora na tej stronce ktora tu wklejalam kiedys kosztuje 3900zl, w salonie pewnie z 5000zl conajmniej a znajoma miala identyczna za 2200zl ze zwyklego salonu
a gdybym doliczyla do tego calego kosztorysu suknie pronovias albo MS z salonu, garnitur dla tż z vistuli, buty np. prima moda, zaproszenia recznie robione za 4,50zl/szt., dekoracje stolow z zywych kwiatow, dekoracje samochodu i mnostwo innych takich bardziej luksusowych rzeczy to jestem pewna ze to 45000 by uroslo do 75000....
nie mam pojecia ile kosztuje wodka w hurtowni, liczylam 20zl ale jednak chyba wyjdzie troszke wiecej... a wodka to tez jest pare tysiecy.
ja uwazam ze nawet takie groszowe sprawy przy organizacji wesela wzrastaja do kwot w tysiacach zlotych. tu zlotowka, tam dwa zlote a przeliczajac wyjdzie kilkaset zlotych. dlatego wlasnie 20zl za flaszke a 22,50zl to jest dla mnie roznica bo po przeliczeniu to jest u mnie juz 500zl... takie niby nic...
ja nie uwazam sie za osobe rozrzutna. jesli tak o mnie pomyslalyscie - trudno kazdy ma prawo do swego zdania i interpretacji jedyna moja slaboscia sa zakupy ubraniowe i tutaj sie przyznaje bo wiem ze czasami moglabym sobie cos darowac. chociaz kupuje tylko na wyprzedazach albo w sh wiec bluzka czy buty nie sa zbyt duzym uszczerbkiem dla budzetu bo po prostu drogie rzeczy mnie nie interesuja i nie ma takiej mozliwosci zebym sie zakochala w bluzce za 80 czy 100zl.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

no niestety z tymi zebami tak jest:/
u mnie tez wlasnie odbudowa cos kolo tysiaca:/
masakryczne maja ceny.
a taki zabieg nie jest refundowany?
Stary 2011-08-23, 15:52   #3842
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Snujemy sobie coraz śmielsze plany, bo swoje śluby za 2 lata mamy:) - PM2013 cz

Poza tym pamiętajcie, że melleczka liczy wszystko dla 150-200 gości. To robi duuuuży budżet "ruchomy". Bo stałe koszty możemy mieć nawet podobne, ale jak jedna zaprasza 70 gości a druga 200 to różnica kolosana. Uważam, że 45000 na takie duże wesele to realny budżet.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 15:57   #3843
melleczka
Zakorzenienie

ja nie wiem jak wy sie miescicie w 30 tysiacach ja dosyc dlugo nad tym siedzialam i nie mam na czym zrobic ciec...
sala 23500 z paczuszkami dla gosci, foto+video 3000-4000, zespol 3000, alkohol 4500, oplaty urzedowe i koscielne 1500... a gdzie reszta?

dostalam odpowiedz od kolejnego fotografa - 3200zl. poszaleli... a gdzie kamerzysta do tego.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Poza tym pamiętajcie, że melleczka liczy wszystko dla 150-200 gości. To robi duuuuży budżet "ruchomy". Bo stałe koszty możemy mieć nawet podobne, ale jak jedna zaprasza 70 gości a druga 200 to różnica kolosana. Uważam, że 45000 na takie duże wesele to realny budżet.
no w sumie to nawet nie pomyslalam ze wiekszosc z was robi wesela wlasnie na 70-80 osob... a u mnie bedzie drugie tyle:/

slyszalam tez ze w niektorych rejonach polski mozna miec swietne foto+video juz za 2200zl... to chyba tylko u mnie tak drogo:/
Stary 2011-08-23, 16:00   #3844
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
slyszalam tez ze w niektorych rejonach polski mozna miec swietne foto+video juz za 2200zl... to chyba tylko u mnie tak drogo:/
Ja widziałam film "świetnego" kamerzysty po znajomości za 600zł. PMka stwierdziła, że chciała udusić teściową, za to że już zapłaciła za ten... film...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-08-23, 16:05   #3845
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja widziałam film "świetnego" kamerzysty po znajomości za 600zł. PMka stwierdziła, że chciała udusić teściową, za to że już zapłaciła za ten... film...
no to jest czesto druga strona medalu...
tez widzialam taki film chociaz nie wiem za ile ale Pmka byla zachwycona tym filmem. ja nie bylam na weselu i ogladalam to jako osoba calkiem postronna - dla mnie tragedia. poucinane glowy, nogi, zamiast gosci bawiacych sie krecil totalnie pijanych facetow przy stole:/
Stary 2011-08-23, 16:08   #3846
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
trzymam Zdrówka

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Dziewczynki czy któraś uzywała maseczki z loreala do włosów farbowanych lub z pasemkami?
Kupiłam ją sobie i zastanawiam się czy dobrze zrobiłamPodobno maseczka jest lepsza niż odżywka
akurat z loreala nie używałam, ale mam 4 inne i nie wszystkie sa fajne i używam po każdym myciu, intensywnie zapuszczam, chce zeby był miękkie, zdrowe itp itd :P
Ostatnio mam fioła na punkcie włosów
Cytat:
To chyba z pół kilo cukierków na osobę... Ja liczyłam po 20-30 dkg na osobę.

Jak ja zrobiłam kosztorys w Excelu to masakra... Max mi wyszło 60000 Przy wszystkich kosztach największych, co jest oczywiście nierealne, bo jak weźmiemy salę za 200 zł na osobę, to będziemy szukać jak najtańszych innych rzeczy, ale plan minimum to wyszło około 20000....
ja mam 21-32 tys. Ale ten 21 to taki okrojony bardzo
Cytat:
Mi potrzeba będzie ze 3-4m materiału na płaszczyk. A potem sama go sobie uszyję
płaszcz to juz czarna miagia dla mnie
ale ja sobie ostatnio uszyłam torebkę z dzinsu

mu_minka1988 moja mam też szyje szyła mi sukienke do komunii. Ale do ślubu wiem że sama by nie chciała szyć, bo jak sie będzie źle układać to

ja no mam w planie oszczedzic na wszelakich ozdobach i zaproszeniach
i pisałyscie o alkoholu z zagranicy, musze sie dowiedziec jak sprawa z ukrainą wygląda, ale chyba nie tak kolorowo
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 16:09   #3847
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
płaszcz to juz czarna miagia dla mnie
A to jest banał
Wykrajam półkole, obszywam, doszywam kaptur i moja ukochana pelerynka gotowa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 16:15   #3848
melleczka
Zakorzenienie

a odnoscie bolesnych miesiaczek... moze ktorejs pomoze... ja kupuje Aulin - to jest jedyny lek ktory mi pomaga. tak mi sie przypomnialo bo za pare dni tez mnie to czeka i wlasnie mama mi dzis kupila. wiem ze normalnie jest na recepte ale mojej mamie w jednej z aptek zawsze sprzedaja bez. nie wiem czy juz pisalam o tym czy nie - najwyzej sie powtorzylam

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

http://www.suknieslubne.fr.pl/oferta/JV292-11.html
Stary 2011-08-23, 16:18   #3849
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupuje Aulin
Mój były ortopeda uważa to za jedno z największych świństw na rynku.
Stary 2011-08-23, 16:20   #3850
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
A to jest banał
Wykrajam półkole, obszywam, doszywam kaptur i moja ukochana pelerynka gotowa
aaa taka peleryna myslałam że taki wiesz, płaszcz
Stary 2011-08-23, 16:27   #3851
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Mój były ortopeda uważa to za jedno z największych świństw na rynku.
poważnie?:/ jak przeczytalam skutki uboczne to tez sie przestraszylam ale nic innego mi nie pomaga
w sumie to juz nie pamietam skad mialam po raz pierwszy ten lek... ale jak poszlam do ginekologa pierwszy raz w zyciu to nic nie mowila tylko przepisala jak ja poprosilam o to... ehh...
Stary 2011-08-23, 16:31   #3852
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
byłam dzis w takim małym salonie, tak o, zorientowac sie w cenach i pani pwoedziała że bez problemu uszyliby mi sukienke Agnieszki Popielewicz Bo była jedna własnie z takim dołem z falban

Edytowane przez mia8544
Czas edycji: 2011-08-23 o 16:35
Stary 2011-08-23, 16:36   #3853
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
byłam dzis w takim małym salonie, tak o, zorientowac sie w cenach i pani pwoedziała że bez problemu uszyli by mi sukienke Agnieszki Popielewicz Bo była jedna własnie z takim dołem z falban
a pytalas moze o cene
Stary 2011-08-23, 16:36   #3854
19monisia89
Zakorzenienie

heeeeeej!

widzę, że liczycie wydatki ślubne. ja jeszcze o tym jakoś nie myślę, w ogole zastanawiam się, czy uda nam się wziąć ten ślub za 2 lata z naszym zapałem

niestety znowu wpadłam na chwilkę, muszę zaraz jechać po zakupy, w lodowce widać światelko

Malinka, nie zdążyłam zobaczyć zdjęcia tej sukienki dla druhny wkleisz jakoś zdjęcie ?

a tymczasem lecę!

04.01.2014r.

19monisia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 16:43   #3855
Linaewen
Zakorzenienie

Poważnie, poważnie. I mi wtedy Ketonal i coś jeszcze wypisał, jak usłyszał, że mama mi dała Aulin. I kazał mamie zmienić lekarza.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 16:53   #3856
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
a pytalas moze o cene
musiałabym zdjecia przyniesc to by mi wycenili, ale ta co tam była to kosztowała 2500 normalnie, a teraz w promocji 2200.
I takie szycie ze zdjecia to by był dla mnie dobry motyw bo ja nigdzie nie znalazłam takiej jak bym chciała. Bo wszedzie te falbanki są wykonczone overlockiem - tym szwem takim - a to mi sie nie podoba
a te falbani w sukni Popielewicz takie delikatne były i ja tez takie chce
Stary 2011-08-23, 16:56   #3857
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Poważnie, poważnie. I mi wtedy Ketonal i coś jeszcze wypisał, jak usłyszał, że mama mi dała Aulin. I kazał mamie zmienić lekarza.
o kurcze to nie mialam pojecia... slyszalam ze to jest mocniejsze od ketonalu. ale nie wiem w jakim sensie... moze wlasnie w takim ze jest gorszym swinstwem

Cytat:
musiałabym zdjecia przyniesc to by mi wycenili, ale ta co tam była to kosztowała 2500 normalnie, a teraz w promocji 2200.
I takie szycie ze zdjecia to by był dla mnie dobry motyw bo ja nigdzie nie znalazłam takiej jak bym chciała. Bo wszedzie te falbanki są wykonczone overlockiem - tym szwem takim - a to mi sie nie podoba
a te falbani w sukni Popielewicz takie delikatne były i ja tez takie chce
tez mi sie nie podobaja te obszywane ale nie chce tez takich pierzastych bez zadnego wykonczenia:/
Stary 2011-08-23, 17:00   #3858
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:

tez mi sie nie podobaja te obszywane ale nie chce tez takich pierzastych bez zadnego wykonczenia:/
no ja też nie chce takiej pierzastej tylko właśnie taką jak ona miała Pani mi powiedziała że są opalane wtedy te falbany
Stary 2011-08-23, 17:18   #3859
Molise
Zakorzenienie

Dziewczyny zostawiłam wiadomość w klubie Będę wdzięczna za pomoc

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 17:20   #3860
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Dziewczyny zostawiłam wiadomość w klubie Będę wdzięczna za pomoc
Odpowiedziawszy
Stary 2011-08-23, 17:30   #3861
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Odpowiedziawszy
Bardzo dziękuję

Pisałyście o kosztach wesela itd. Siostra ma za rok ślub, ze wstępnych wyliczeń wyszło im ok. 30.000 - 35.000, wesele 1-dniowe na 140 osób. Ale oszczędzają na czym się da

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 18:11   #3862
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
a widziałyście suknię ślubną Sykut (pogodynki)? Jak dla mnie odpada
Jak dla mnie - okropna
Cytat:
A o której się u Was robi śluby?
Bo Ślązaczki tutaj mnie zaskoczyły, że o 12 nawet
Na Śląsku to nawet o 11
Cytat:
Napisane przez sayuri_69 Pokaż wiadomość
Oj biedna mogłaś jednak jechać na to pogotowie, daliby Ci zastrzyk i zaraz by pomogło a jak jest dzisiaj?

No to super będziecie teraz jakoś rezerwować?

Cześć Kochane
Z dnia na dzień czuję się coraz gorzej, a do lekarza pójdę dopiero w piątek parszywe zlecenie nie dość, że nie mogę odmówić zmiany, bo zapłacę karę większą niż moje przypuszczalne miesięczne zarobki to jeszcze nie mogę nawet iść na L4 a prędzej chyba zdechnę niż dożyję do piątku
Za niecałe 2 godziny trzeba iść tyrać aż mnie trzepie na samą myśl, że mam tam iść :P
Ah te umowy zlecenie... Jak ja tego nie nawidzę. Ale co człowiek może, jak kasy potrzebuje... Wtedy się nie wybrzydza. Tylko, że lata lecą a mi nikt składek do emerytury nie odkłada

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
wiesz, dla mnie branie kredytu na wesele to trochę takie "zastaw się a postaw się". Nie chcę Cię w żaden sposób urazić oczywiście , ale jeśli kogoś nie stać na spore wesele to powinien albo zrobić jakiś obiad po ślubie/skromne, malutkie wesele bądź go wcale nie robić na "już" tylko uzbierać tę kasę i może dopiero wtedy.
A ja rozumię Dahnę i branie kredytu na wesele
Cytat:
Napisane przez sayuri_69 Pokaż wiadomość
Prawda jest taka, że każdego TŻ i każdą z nas może to spotkać (tfu tfu), takie jest teraz życie każdy podejmuje jakieś ryzyko, zawsze można odkładać pieniądze i zorganizować wesele w 3 miesiące jak się już ma tę kasę Ja z TŻ np. podjęłam takie ryzyko, bo po slubie w takiej sytuacji też będziemy musieli dać sobie radę i mamy świadomość, że wtedy każdą pracę trzeba chwytać a i fakt taki, że facetowi łatwiej o "jakąkolwiek" pracę

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Tak z ciekawości tylko pytam
Dokładnie. Z pracą nigdy nic nie wiadomo.
Cytat:
Napisane przez dahna1990 Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar ciąć koszty na zaproszeniach, chociaż na nich nie da się dużo oszczędzić ale mi wystarczą takie z allegro za 1 zł
Nie będę mieć kamerzysty, nie chcę poprawin (chociaż na tej sali poprawiny są wliczone w cenę), mam zamiar wynająć DJa a nie zespół, DJ bierze mniej kosztuje, a poza tym jest tylko jedną osobą, a w zespole są przeważnie z 4 osoby a trzeba za nie zapłacić na sali.
Suknie mogę wypożyczyć, ale z tym nie wiadomo Samochód od kogoś pożyczymy i przystroimy skromnie jakimiś kwiatkami. dekoracje sali mam w cenie, nie orientuje sie tylko jak z dekoracja kościoła
Doskonale Cię rozumię, bo też mam takie plany
Cytat:
Napisane przez malinka_070190 Pokaż wiadomość
My tak liczylismy 25-30 tyś... Nie chciałabym 30 przekroczyć..
My tak samo.
Cytat:
Napisane przez dahna1990 Pokaż wiadomość
A ja nie chcę w ogóle poprawin bo mam zamiar z TŻtem (wtedy już mężem) pobyczyć się całą niedzielę w łóżku
Też taj początkowo chcieliśmy, ale w końcu stwierdziliśmy, że zrobimy po południu grilla dla rodziców i rodzeństwa TŻ.
Cytat:
ja nie wiem jak wy sie miescicie w 30 tysiacach ja dosyc dlugo nad tym siedzialam i nie mam na czym zrobic ciec...
sala 23500 z paczuszkami dla gosci, foto+video 3000-4000, zespol 3000, alkohol 4500, oplaty urzedowe i koscielne 1500... a gdzie reszta?

dostalam odpowiedz od kolejnego fotografa - 3200zl. poszaleli... a gdzie kamerzysta do tego.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

no w sumie to nawet nie pomyslalam ze wiekszosc z was robi wesela wlasnie na 70-80 osob... a u mnie bedzie drugie tyle:/

Ja się nigdy nie spotkałam z dobrym foto-video za 2200zł. Za 2200zł to mi ciężko nawet samego kamerzystę dobrego znaleźć

Witam PMki
W końcu nadrobiłam
W pracy siedziałam dziś 10 godzin, jutro na kolejne 10...Nie będę skromna i powiem, że Chilli con carne wyszło mi rewelacyjne Najadłam się.
Właśnie sobie uświadomiłam, że za 10 dni zaczynam praktyki
TŻ chwycił się remontu pokoju i farba na ścianie wychodzi ciemniejsza... Dobrze, że spróbował w miejscu gdzie będzie tapeta. Na próbce wychodziła o wiele jaśniej... Poza tym TŻowi należy się lanie, bo robi ten remont i na szybko zbierał się do pracy. Tak narobił, że... Nie zamknął mieszkania
Zaraz sobie zrobię letnią kąpiel, bo mam tak duszno w pracy, że ciężko się oddycha i całą się kleje. TŻ wraca za godzinkę z pracy, to go przywitam pachnąca i pomęczę troche

Malinka - poślij na PW fotkę sukienki

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2011-08-23 o 18:12
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 18:15   #3863
Linaewen
Zakorzenienie

http://sklep.desoie.pl/index.php/cPath/15_50
Te kuchenne gażdżety... O jeny...

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

http://sklep.desoie.pl/index.php/cPath/62_64

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 18:22   #3864
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
http://sklep.desoie.pl/index.php/cPath/15_50
Te kuchenne gażdżety... O jeny...

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

http://sklep.desoie.pl/index.php/cPath/62_64
łaadne wcale nie tak drogie. (a niektóre to... ) Ale tak wszędzie te serduszka. Serduszkowa kuchnia?

Edytowane przez mia8544
Czas edycji: 2011-08-23 o 18:24
Stary 2011-08-23, 18:23   #3865
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
łaadne wcale nie tak drogie. Ale tak wszędzie te serduszka. Serduszkowa kuchnia?
A czemu by nie?
Stary 2011-08-23, 18:38   #3866
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu by nie?
w sumie to zawsze jakis motyw przewodni
Stary 2011-08-23, 19:04   #3867
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
i pisałyscie o alkoholu z zagranicy, musze sie dowiedziec jak sprawa z ukrainą wygląda, ale chyba nie tak kolorowo
na ukrainie alkohol jest tani to fakt, ale osoby spoza strefy mogą jedynie 1litr wódki przenieść raz na 24 godz. inne alk też mają swoje ograniczenia można kupić też pod granicą, ale też określona liczbę można mieć przy sobie w razie kontroli celników gdzieś po drodze także to nie bardzo jest opłacalne, patrząc lepiej..

Cytat:
Napisane przez 19monisia89 Pokaż wiadomość
Malinka, nie zdążyłam zobaczyć zdjęcia tej sukienki dla druhny wkleisz jakoś zdjęcie ?
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Malinka - poślij na PW fotkę sukienki
wyślę Wam na PW, ale troszkę później...

a i mu_minka Tobie też, bo widziałam, że chciałaś, a nie miałam wcześniej jak
Stary 2011-08-23, 19:16   #3868
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba z pół kilo cukierków na osobę... Ja liczyłam po 20-30 dkg na osobę.

Jak ja zrobiłam kosztorys w Excelu to masakra... Max mi wyszło 60000 Przy wszystkich kosztach największych, co jest oczywiście nierealne, bo jak weźmiemy salę za 200 zł na osobę, to będziemy szukać jak najtańszych innych rzeczy, ale plan minimum to wyszło około 20000....
A minimalnie ile wyszło?

Cytat:
tak jak pisalam - nie liczylam tego i tak walnelam z glupia te 3zl:
ale po zastanowieniu... w biedronce mozna kupic megnetic 40dag za ok. 7zl to daje jakies 17zl za 1kg. no a jesli liczyc 30dag na osobe to wychodzi jakies 5zl na osobe
ja wiekszosc kwot tez dawalam takich zawyzonych bo wiem ze jezeli na jednym uda mi sie zaoszczedzic to weejdzie wdrugie (jak z tym ksiedzem) a nie uwzglednialam takich kosztow jak np. winietki. i jest naprawde mnostwo rzeczy ktorych tam nie policzylam w "wyjda w praniu".
Ale chyba jak sie kupuje w większych ilościach różne produkty to można jechac do jakiejś hurtowni - zawsze sporo taniej wyjdzie

A my chyba 10 września pojedziemy na wesele sprawa na razie nie pewna, bo to 500 km stąd
Stary 2011-08-23, 19:25   #3869
Linaewen
Zakorzenienie

Ukraińskiej wódki to ja bym się bała
Jak moich dwóch kolegów-pijaków siadło do pół litra takiej ukraińskiej i powiedzieli, że nigdy więcej, bo ich sponiewierało równo, to jakoś mam uraz...

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Całość[w zł]:
Minimum(68) 16909,2 Makismum(68) 43033,5
Minimum(95) 23589,8 Makismum(95) 57343
W nawiasach liczba gości.

Koszty stałe
Min 6924
Max 21522
Stary 2011-08-23, 19:26   #3870
_kamea_
Zakorzenienie

Masakra, co tak Ci dużo kasy ciągnie?

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości