![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XX
A u mnie miesiąc od rozstania i masakra. Chciał się rozstać, to się rozstał. Tyle okropnych rzeczy mi powiedział, a teraz dalej uprzykrza mi życie.
Ostatnio mi powiedział, że nie powinniśmy być ze sobą dwa lata, ale dwa miesiące... jak można przekreślić tak dwa lata? To po co do cholery zabrał mi te dwa lata życia, jak nie chciał ze mną być? Znowu mi jest tak strasznie smutno... Za każdym razem, jak się trochę ogarnę, to on mi znowu dokopie - przecież chciał się rozstać, to powinien być szczęśliwy i dać mi spokój. I czasem się zastanawiam, jak ja mogłam być z kimś takim dwa lata. Wychodzi na to, że wcale go nie znałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli w zwiazku sie sypie,to trzeba cos z tym zrobic.Jesli zalezy Wam obojgu na tym to starac sie,jesli nie,albo zalezy tylko jednemu to zakonczyc. ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
No to moje gratulacje ![]() ![]() Ja na Twoim miejscu rowniez poczekalabym az on sam sie odezwie ![]() Chocby nie wiem jak mnie korcilo i wiercilo nie napisalabym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Nie depcze krokusów
|
Jak reagujesz na to, co on Ci serwuje?
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co za du... i prostak!!! Nie powinnas sie zastanawiac tylko wiedziec...ze bylas naprawde slepa i za dobra jesli moglas wytrzymac z takim burakiem i powinno dodawac Ci kopa to ze sie rozstaliscie i nie musisz sie juz wiecej z nim meczyc. Dokucza Ci bo pewnie jego samego to rozstanie dotknelo, i chce sie wyladowac.Buraczysko jedne.. Trzymaj sie i nie daj sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
No jak... no ryczę jak strażacka syrena... moja kobiecość sięgnęła podłogi - dowiedziałam się już, że jestem głupia, nieatrakcyjna, niekobieca, gruba (w rozmiarze 36/38 - ale w sumie co to ma za znaczenie), że bez niego jestem nikim, że stracił ze mną dwa lata, że mam urojenia i jestem psychiczna... no i tak na okrągło.
I niby wiem, że to nieprawda, ale gdzieś mi się to w głowie zaszczepiło głęboko. A ja jestem rozpoznawalna w swoim mieście i to on był nikim, dopóki się nie zaczął ze mną pokazywać - taka jest prawda... Byłam silną, ambitną, kobietą sukcesu, a zrobił ze mnie strzępek człowieka i nie może przestać. Jakieś kompleksy może leczy? ale po co? no kur... no chciał być sam, to jest. I gdziekolwiek sobie pójdę na imprezę, to przyłazi tam za mną i jak tylko zacznę się dobrze bawić, to się zaczyna... |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Nie depcze krokusów
|
no-angel - a co mu odpowiadasz na te wyimaginowane zarzuty?
AguŚ87 - możesz spróbować kontynuować znajomość na stopie przyjacielskiej, jeśli się okaże, że go "nie wzięło" ![]()
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Ponawiam zapytanko : czy ktoś robi coś (terapia, medytacja) co przynosi poprawę Naszego stanu?
![]() Ktoś próbował Sudarshan Kriya? Ja teraz chwytam sie wszystkiego... Jak tonący ![]() - ide do wróżki (mam nadzieje ze nie przepowie porażki... mam dosc porażek) - psychoterapia (od przyszłego tyg.) - dodatkowe zajęcia sportowe (sztuki walki) - art of living (poszukuje kursu 'sztuka oddechu') - dbam o siebie... I chce wyjechac na erasmusa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co za idiota ![]() Wiesz dobrze ze to nieprawda....to sie nawet nie wyglupiaj przejmujac tym co ten prymityw wygaduje...( choc wiem takie cos moze zalamc... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
![]()
no-angel
to, co on gada powinno jeszcze bardziej utwierdzic Cie w przekonaniu, ze to cham i nie jest w ani 0,00001 % Ciebie wart. Idiota po prostu ![]() A mi znów chce się ryczeć, bo nie potrafie dopuścic do siebie mysli, ze ex przez 2,5 roku mnie nie kochał... Wydaje mi się to NIEMOŻLIWE.... takie absurdalne. Z jednej strony całował jakąs tam dziewczyne kiedyś, po pół roku na chwilę zerwał bo miał wątpliwości. A z drugiej... chyba czułam, że jestem ważna dla niego... I 2 tygodnie wyjechał mi z tekstem, że woli zerwać niz zdradzić. Ze ma wątpliwości i musi spróbować z inną. Jak to BOLI ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co zrobic jak dla naszego tz spotkania i pomoc kolega sa wazniejsze od nas? Jak wypomina ze za duzo czasu spedza z nami i nie ma na nic czasu, a prawda jest taka ze poswiecalby caly swoj czas kolegom.. nie wiem jak wy ale u mnie zaczyna tak byc
![]()
#105 |
Rozeznanie
|
Nie wiem, gdzie mogę to napisać, ale potrzebuję rady. jestem z moim chłopakiem ponad rok i nagle, w ciągu ostatnich miesięcy, zaczęłam mieć wrażenie, że z mojej strony uczucie wygasa...Po prostu jakby się coś wypaliło. I teraz gdy on mi mówi, że mnie kocha i tęskni (mieszka daleko) ja nie potrafię mu odpowiedzieć tym samym. Czuję jakiś wewnętrzny opór. Nie umiem mu powiedzieć, że go kocham bo chyba tak naprawdę nie jestem o tym przekonana, a nie chcę go oszukiwać. Z drugiej strony wiem, że tym samym ranię jego uczucia, bo nie okazuję mu tak dużego zainteresowania i czułości, jak dawniej. Co ja mam zrobić? Tkwię w takim stanie już od jakichś 3 miesięcy
![]()
![]() |
#106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Heh, miałam to samo. Dokładnie te same oskarżenia. Ale wiecie co? Wylatuje do Anglii 10 września. Napisałam dziś do eksa, że chcę się pożegnać przed wyjazdem, nie wiem czy wie może od znajomych ze lece gdzieś czy nie. Napisałam, że nie umiem wyjechać wiedząc, że oboje zachowaliśmy się jak urażone nastolatki i że chciałabym się z nim spotkać w miare możliwości w tym tyg. bo mimo że dobrze mu życzę to nie chcę go spotkać z jego nową dziewczyną. Szczerze i wprost. I mam pewien plan. Czekam na jego odpowiedź... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
bo naprawdę dobrze mu życzę i nie chcę wyjeżdżać stąd z wrażeniem że fuczymy na siebie jak wściekłe koty. Mam nadzieję, że jak wrócę (rok? dwa? dziesięć?) spotkamy się na kawę i pośmiejemy z tego co było między nami.
Jeśli nie będzie chciał się spotkać to też to uszanuję. Czuję się dobrze z tym jak jest i nie płaczę już za nim. Nie kocham go już i to jest pewne. Niemniej jednak zależy mi na nim w sensie przyszłej-może-kumpelskiej-znajomości. Więc nie gram w żadne gierki bo stawiam sprawę prosto i uczciwie. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak zechce to niech się postara i porozmawia ze mną . dojrzale, poważnie. wiele razy ja wychodzilam z inicjatywa by rozwiazac klopot jaki sie miedzy nami pojawił.. wyjasnialam, zadawalam pytania. jemu gadanie przez gg lub sms wychodzi najlepiej. kuźwa
Bawaria ![]() ________________ będzie okej ![]() Edytowane przez beacia440 Czas edycji: 2011-08-23 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak ma watpliwosci to niech sprobuje z inna....niech idzie w ch.. kopnie mu w du.. to znowu przyleci tylko zebys ty sie nie nabrala ![]() Boli,ale kiedys przejdzie. ![]() Ja bynajmniej mam taka nadzieje,choc znajac siebie mi nie przejdzie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Wogole troche mi chce sie smiac, bo konto na wizazu zalozylam jak rozstalam sie z moim 1-szym chlopakiem
![]() Oczywiście rozwiódł się po niecałych pół roku, a ja już dawno się wyleczyłam. Daaawno. Jakaś iskierka dalej jest, ale to nie to. ![]() Choc teraz jest inaczej... 2,5 roku a pół roku to różnica.... Ale już wiem na czym stoję. DAMY RADĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
..
Edytowane przez Kenusia Czas edycji: 2011-09-15 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Moze tęstnisz za jego wyobrażeniem/ lub za tym, zeby być z kimś, a nie za nim samym?
Też tak mam w tej chwili. Nie wiem, czy byloby mi dobrze z nim, ale mimo to cierpie... |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Ja z perspektywy wiem, że powroty nie mają sensu. My rozstawialiśmy się dwa razy, nigdzie nas to nie doprowadziło. Teraz wiem, że tak naprawdę nie można pójść do przodu, jak się człowiek będzie ciągle oglądał za siebie. U mnie chyba bardziej cierpi poczucie wartości.
I jeszcze się boję... strasznie się boję... mam 32 lata... powinnam mieć dzieci, rodzinę, a ja muszę zaczynać wszystko od początku... a jeśli nikogo sobie nie znajdę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kenusia też kiedyś myślałam,że lepiej gdyby on okazał się draniem, zdradził albo coś innego, wtedy bym go znienawidziła i byłoby łatwiej ale tutaj dziewczyny uświadomiły mi,że leczenie i podnoszenie się z upokorzenia (zdrady, bicie etc) wymaga dużo więcej siły i jest na pewno dłuższe i dużo trudniejsze. Naprawdę. Więc uwierz ,że lepiej rozstać się w zgodzie, kulturalnie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlaczego 'powinnaś'? Każdy ma swój czas. Tyle małżeństw sie rozpada... Mnóstwo. I tak niestety jest ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- A co do powrotów... Ja znam przypadek gdzie było to bez sensu oraz taki, gdzie para wróciła do siebie po 2 latach. I sa małżenstwem. Różne rzeczy sie zdarzaja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lepiej mieć kogoś później, ale w szczęściu na całe życie. A przynajmniej tak się pocieszam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Jestem w szoku. Eks po moim smsie zadzwonił O.o był miły, grzeczny i powiedział że nie ma nic przeciwko spotkaniu, a potem wręcz że chętnie się spotka. Chyba oboje potrzebowaliśmy czasu żeby zacząć się wobec siebie uprzejmie zachowywać. Lżej mi będzie na sercu i łatwiej wyjechać wiedząc, że między nami jest jednak jakieś minimum serdeczności. Hehe tak sobie myślę, że zgodził się spotkać bo zdziwił go (samokrytyki brak
![]() Nie mogę się doczekać czwartku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.