|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
DaKaro GRATULACJE
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Antek, Antek, Antek! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Zakorzenienie
|
My się właśnie ussypiamy
![]() Cytat:
![]() ![]() Masz rację, nie dawaj narazie dokarmiać, zobaczysz jutro bedzie lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | ||
Zakorzenienie
|
A JA znowu zupełnie o niej nie myślę
![]() Cytat:
Myślałam cały czas o Tobie!! Ciekawiło mnie jak postępy !! GRATULUJE !! ![]() Cytat:
![]() Koniecznie daj znać co będize po wizycie, choć myślę że będzie się dziąło coś przed nią ! Brumek nie ma tak szybko, wypuszczają w 3 dobie - przynajmniej u mnie tak było ![]() Dziękuje za informację na temat mat, odciągania ![]() Ja jestem po wizycie u gina. Byłam u Niego już 4 raz !! ale na szczęście zapłaciłam tylko 2 razy. I co?! Była gadka o anemii i ją mam ![]() hemoglobinę mam niższą niż w ciąży, czy to normalne jest ![]() Dostałam jeszcze globulki dopochwowe, żelazo do ssania, i oscenispet. Kolejna wizyta 19 września, mam nadzieję że gorączka mnie już nie dopadnie ![]() Mam ściągnietę szwy zewnętrzne wszystkie, w pochwie zostawił i się mają rozpuścić same... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() I dziekuje wszystkim, ktorym jeszcze nie dziekowalam ![]()
#4957 |
Zakorzenienie
|
Jestem.
Niską ilością neutrocytów mamy się nie martwić, jest lekka neutropenia, być może spowodowane stanem zapalnym po porodzie ( podwyższone crp), pozostałe wyniki są ok, u takiego maluszka przez 3 miesiące kształtują się wszystkie parametry w morfologii, i szczepić spokojnie można- to opinia hematologa dziecięcego i pediatry jednocześnie. Kamień spadł mi z serca. A ja głupek naczytałam się na necie... Madziulka ja mam matę FP Rainforest. Fajne melodyjki, ale moje dziecko nie zainteresowane narazie zbytnio. DaKaro ![]() ![]() ![]() Zanka ja się jeszcze nie zważyłam, czekam jeszcze 3 tygodnie. 24 września mamy wesele, narazie doprowadzam sie do ładu z wagą. Teraz głodna jestem jak wilk, ale zaraz ide spać i nie chcę się tuczyć na noc ![]() Zanetaa mi po porodzie hemo spadła do 10..a w ciąży 13,5... mam brać biofer, ale jak wezmę 2x w tyg to max, zapominam Muszę pochwalić Sarę. Do 17 była tak nieznośna, nawet na dworze nie spała ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4958 |
Zadomowienie
|
DaKaro gratulacje
![]() ![]() ![]() A mnie dziś Krystianek cały dzien daje popalic ![]() ![]() ![]() Kalinka my tez mamy te mate tiny love ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
NOWY WATEK
czuje się jakbym się przeprowadzała fizycznie, wiecie że mi smutno, że z poczekalnia się żegnamy powoli ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-08-23 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dobrze wiedzieć że jesteś w tak fajnym nastroju - u Ciebie nie mogło być inaczej ![]() ![]() Cytat:
![]() DaKaro, gratulacje!!!! Cytat:
![]() A ja oglądam mecz, burza przeszła ale dalej tak duszno że tuż po prysznicu, a już cała mokra jestem... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
Patik moja hemoglobina 9,2
![]() Ja mam jakieś żelazo na receptę.. Telik zawsze można iść potem z dzieckiem na randkę ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- U mnie niech spadnie deszcz ![]() mieszkam na wyspie i z kazdej strony rzeka która burzy i deszczu nie przepuszcza i jest u mnie jak na saharze ![]() poce się jak prosiak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny Wy w większości nie musicie się martwić wagą
ja to będę walczyła przez najbliższy rok jak nie dłużej, zostało mi blisko 11 kg do zrzucenia żeby było jako tako (cel 50 kg) a jak już będzie jako tako to pomyśli się dalej 15 kg za mną, a zaraz po porodzie miałam zaledwie 7 kg (zaledwie bo po synku 10 mniej było)
#4965 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co a moje dziecko przez te szczepienie jest tak rozbite, że jak padło po dłuższym płaczu to przespało kąpanie. Już jej nie budzę, niech śpi. Jest taka wymęczona, że aż szkoda. Ciekawe jak będzie w nocy spać jak się teraz wyśpi...
Zanka raz dałaś radę, to teraz też dasz ![]() A ja jestem głupia c****, bo jak odstawiłam małą to jem jak prosiak. Zamiast chudnąć to chyba tyję. Nawet nie wchodzę na wagę bo się boję. Schudnę po Sylwestrze jak zacznę szukać sukienki ślubnej ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Natka i Carmela dziekuje za opinie na temat hustawek ![]() ![]() ![]() My z mezulkiem po jego pracy poszlismy na spacerek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-24 o 02:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Leci Ci cały czas, trzymam kciuki i wiedz, że mnie też to pociesza, że widzę u Ciebie tą tendencję. Ja rok temu we wrześniu ważyłam 35 mniej ![]() Aż wstyd pisać. Nie wiem ile będzie po porodzie, ale też spodziewam się długiej przeprawy w powrocie do normalności ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Ja też będę miała ślubno-sukienkową motywację, bo planujemy na wrzesień 2012 ![]() Dla mnie będzie odchowalnia-odchudzalnia ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- O kurcze, to pierzyny trzeba wyjmować ![]() Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-08-23 o 21:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DeKaro W końcu sie doczekałaś kochana wielkie gratulacje fajnie ze udało sie SN brumku, a Ty masz ze sobą laptopa czy jakiegoś sprytnego SmartPhone'a? my juz po randce była kolacja, kino i torebkę dostałam od męża ![]() padnięta jestem. Jutro pojade na troche do pracy - dziś nie byłam i znowu zachowywałam sie jak żul ![]() wole chyba wstać rano do pracy, doprowadzić sie do normalnego stanu, spotkać sie i porozmawiać z ludźmi itd.
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-08-23 o 22:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak przed Filipem kiedys chciałam zrzucić kilka kilo (chyba 3) to męczyłam się i męczyłam i nie chciało drgnąć dopiero jak do pracy pójdę to Filipa chciałabym do przedszkola dać, a póki co przeważnie siedzę z dwójką, czasem teście go biorą nad wodę czy do siebie, dziś np. byli nad wodą i wzięli do siebie na noc fajnie tak, choć Filip nie jest problematyczny to jednak wymaga uwagi no i mogę odpocząć jak mała zaśnie a jak młody w domu to się bawimy, gadamy, wygłupiamy Cytat:
ale po porodzie nie ważylam się co chwilę bo nie miałam głowy do tego, pewnie wtedy szybciej spadały kg
![]() |
#4970 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Wtajemniczenie
|
A ciekawe co u editki??
Stronaczku a ty kochana, jak tam sie trzymasz? Nerolkę chyba zaraz nam odblokuja no nie?!
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-08-23 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
BAN stały
|
JESTEM
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
#4974 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny maz, ze Cie zabral na taki ostatni wypad we dwoje. My ostatnie tygodnie tez robilsmy takie rzeczy na zapas ![]() A w ogle to musz Wam powiedziec ze moj maz przeszEdl podczas tego porodu moje najsmielsze oczekiwania. Byl cudowny, wymarzony, naj, naj, naj ![]()
![]() |
#4976 |
Wtajemniczenie
|
Witam Nerolciu spowrotem
![]() Ja jakoś sie trzymam. Przespalam sie 1,5 godzinki i dalej nie moge. Mierze skurcze i są dość regularne. Średnio co 5 minut. I bolą jak cholera. Chyba czas sie powoli zbierać do szpitala. Mam tylko nadzieje ze Juz sie rozwarlo coscik i nie na darmo sie morduje Juz od 24 godzin ![]() Pa pa |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | ||
Rozeznanie
|
Witamy spowrotem
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nakarmilam Karolinke i zmykam spac ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-24 o 03:04 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 |
Wtajemniczenie
|
widze ze i Wy dziewczyny karmicue
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Zakorzenienie
|
Moje cycki i moje dziecko nie potrafia sie zgrac.mala spala bité 5h a mi piersi prawie eksplodowaly! bede chyba musiala laktatorem dociagnac bo nadal bola mimo karmienia. wieczorem zre jak kon, laktacje rozbuja a potem mi nagle tyle spi. a tak to marudzi do 23 ze glodna...
zanka-lacze sie w bolu. mk tez 10 kg zostalo i tyle tez juz spadlo. teraz waga stoi. bede musiala cos na chrzest kupic bo i brzuch i d.upa za szeroka by w cos starego wejsc dzis mam usg bioderek, trzymajcie kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.